Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 2 λεπτά , MK2012 είπε:

      Η FSΗ μου τελευταία φορά που τη μετρήσαμε ήταν 8,5. Αλλά δε μου τη μετράει κάθε φορά με τον φυσικό τροποποιημένο κύκλο. Μόνο προγεστερόνη και οιστραδιολη. Με τόσο χαμηλή ΑΜΗ που έχω το θεώρησα και λογικό στη διέγερση να έχω 3 ωάρια μόνο.

      Είναι και θέμα τύχης, να πετύχεις τον καλό κύκλο.. υπομονή θέλει και λεφτά, όλα θα γίνουν

      • Μου αρέσει 1

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μεγαλύτερο όγκο ψησίματος το κάνω το σαββατοκύριακο συνήθως που έχω περισσότερες αντοχές κ διάθεση για μαγειρική/ζαχαροπλαστική.

Συνήθως φτιάχνω μπισκότα , κριτσίνια, ψωμί κ κάνα γλυκάκι κ προετοιμάζομαι για τις σαλάτες τις βδομάδας. Κάνω το μενού μου πριν πάω λαική κ αναλόγως ψωνίζω τι χρειάζομαι για τη βδομάδα. Το μεσημέρι λοιπόν μετά το μεσημεριανό, κάθισα να συμμαζέψω τα της λαικής που πήγα κ πήρα.

Όποτε βρίσκω κάτι σε καλή τιμή , αγοράζω αρκετό για να με βγάλει δυο βδομάδες πχ , κ το καθαρίζω κ το τακτοποιώ στην κατάψυξη μου.

Αν μου καπνίσει να κάνω τάρτα με πράσο έχω πράσο έτοιμο ζεματισμένο να με περιμένει. Αν μου κάνει κέφι για κολοκύθι πάλι έχω έτοιμο πλυμένο κομμένο. Έχω διάφορα μέσα στην κατάψυξη όπως ζύμες έτοιμε φουσκωμένες, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊδανό άνηθο κ σέλινο, πράσο, κολοκύθι κ σήμερα προμηθεύτηκα κ μανιτάρια πορτομπέλο

Και αυτό με βολεύει γιατί οι ώρες που μαγειρεύω είναι βράδυ κυρίως για το φαγητό της επόμενης μέρας κ εκείνη την ώρα αν χρειαστώ κάτι τα μαγαζία είναι κλειστά συν ότι βαριέμαι πάααααρα πολύ να κατεβαίνω κάτω να ψάχνω στο μανάβη χαχαχα

Πχ βρήκα σήμερα μανιτάρια πορτομπέλο σε πολύ ωραία τιμή φρεσκότατα , τα ξεφλούδισα

20121103_164936_zps03c9c529.jpg

Τα κόβω είτε στα τέσσερα είτε σε λωρίδες κ μετά τα βάζω σε σακουλάκι κ βουρ στην κατάψυξη μου όπου φυλάω κ τα υπόλοιπα λαχανικά που ίσως χρειαστώ μέσα στη βδομάδα.

20121103_171713_zpsc761f1db.jpg

20121103_173307_zpsec272656.jpg

Μετά αφού τελείωσα με τα μανιτάρια, έφτιαξα κ μια μελιτζανοσαλάτα να βρίσκετε, έχω φτιάξει κ πιπερίες φλωρίνης από την προηγούμενη βδομάδα (μου αρέσει να έχουμε διάφορα για τσιμπολόγημα στο ψυγείο για να μη σηκώνουμε το τηλέφωνο κ παίρνουμε ντελίβερυ)

20121103_181519_zps90780806.jpg

Έβρασα κ μπρόκολο για τις επόμενες δυο μέρες, κ προετοίμασα τα παντζάρια τα έπλυνα κ τα ξεχώρισα έτοιμα να τα βρασω την Τρίτη.

20121103_173022_zpsec360009.jpg

Μη νομίζετε πως είμαι φρικ οργάνωσης....απλά μου αρέσει να είναι οργανωμένο το ψυγείο μου, αλλιώς ξεχνάω τι έχω μέσα κ μου χαλάνε...χε χε

:D:D

Link to comment
Share on other sites

αααααααααααααα

ξέχασα.... έφτιαξα κ μια λεμον παι της πολύ τεμπέλας για αύριο που θα πάμε στης μαμάκας μου να φάμε τηγανητά ψαράκια

την έχω κάνει άπειρες φορές είναι πολύ γρήγορη , ελαφριά κ πεντανόστιμη http://www.sintagespareas.gr/sintages/lemon-pie-tis-para-poli-tempelas.html

20121103_191746_zpsff3bebf6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας. Εγώ στη λεμονόπιτα βάζω το χυμό απο 3-4 λεμόνια για πιο έντονη γεύση και άρωμα. Επίσης βάζοντας περισσότερο λεμόνι, σφίγγει η κρέμα και δεν τρέχει.

DSCN5708.jpg

Σας βάζω συνταγή για εύκολη και γρήγορη μπουγάτσα.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

50-60 γρ μαργαρίνη

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα ένα στρόγγυλο διαμέτρου 28 εκατοστών). Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας διπλωμένα ακατάστατα έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σκεύους μας. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο. Στο μεταξύ αραιώνουμε το ζαχαρούχο με ίση ποσότητα νερού και περιχύνουμε το φύλλο κρούστας. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. Περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.

011.JPG

Αν έχετε όρεξη για περισσότερες συνταγές, ρίξτε μια ματιά στο μαγειρικό μου blog.

http://nosyparker-mageiremata.blogspot.gr/

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αχ, καλορίζικο το θέμα, να πω του άντρα να σας παρακολουθεί που τον έχω χώσει στην κουζίνα και δεν προβλέπεται να βγαίνει πριν βγαλει δόντια το μωρό!

καλαμάρι δώσε κι άλλες ιδέες οργάνωσης!


you may have oysters, but you'll never find a pearl

bh45qekil.png

Link to comment
Share on other sites

Μη νομίζετε πως είμαι φρικ οργάνωσης....απλά μου αρέσει να είναι οργανωμένο το ψυγείο μου, αλλιώς ξεχνάω τι έχω μέσα κ μου χαλάνε...χε χε

:D:D

Γι αυτό το λόγο συνήθως το ψυγειο μας είναι σχετικά άδειο. Τώρα που θα μεγαλώσει το μωρό δεν ξέρω τι θα κάνω, αλλά μάλλον πρέπει να οργανωθω΄κι εγώ καλύτερα. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Λείπει ο Μάρτης απ τη Σαρακοστή??????????

Καλορίζικο καλαμαράκι μου!!!!

Γεια σας. Εγώ στη λεμονόπιτα βάζω το χυμό απο 3-4 λεμόνια για πιο έντονη γεύση και άρωμα. Επίσης βάζοντας περισσότερο λεμόνι, σφίγγει η κρέμα και δεν τρέχει.

αχ, καλορίζικο το θέμα, να πω του άντρα να σας παρακολουθεί που τον έχω χώσει στην κουζίνα και δεν προβλέπεται να βγαίνει πριν βγαλει δόντια το μωρό!

καλαμάρι δώσε κι άλλες ιδέες οργάνωσης!

Καλώς τες καλώς τες :D

μμμμμμ μου μυρηζει θαυμα γευση :P καλαμαρακι θα σε διαβαζω καθε μερα,(αν και δεν μαγυρευω καθε μερα ) αγαπω κουζηνα:P

Να μας διαβάζεις κ να περνάς από το θεματάκι να μας δίνεις ιδέες ;)

Ούτε εγώ μαγειρεύω κάθε μέρα κάποιες φορές ανάλογα το πρόγραμμα που έχω βγάλει. :D

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες! Εγώ σήμερα έχω κοτόπουλο ψητό, καθώς αυτό προβλέπει η δίαιτά μας. Για τη μικρή που -ακόμα- δεν βρίσκεται σε δίαιτα, στο ζουμάκι που θα περισσέψει (φροντίζω να έχει ζουμάκι) θα της βράσω πιλαφάκι.

Είμαι και εγώ της οργάνωσης στην κουζίνα. Μου αρέσει να ξέρω ότι έχω φρεσκοκατεψυγμένα και διαλεγμένα/πλυμμένα/ κομμένα από εμένα.

Άλλες ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τη ζωή σας σε ότι αφορά την κουζίνα, μπορείτε να βρείτε -μεταξύ άλλων- και στο δικό μου μπλογκ apospitimeagapi.blogspot.com


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλαμαράκι, πολύέξυπνα κι ωραία οργανώνεις την κατάψυξη! Εύγε :D

Ωραίο mani ;) ! Λατρεύω μωβάκια

my_Kelly, η ομελετίτσα φούρνου ακούγεται φοβερή. Θα δοκιμαστεί άμεσα.

Να βάλω λοιπόν κι εγώ τις τηγανιτούλες μου που κάνω 2-3 φορές τη βδομάδα τουλάχιστον, μια και η μεγάλη μυο τρώει πρωί-βράδυ με το γάλα της (Βρήκαμε και κάτι που της αρέσει επιτέλους!)

Η συνταγή από εδώ.

photostream

Λόγω χρόνου, δεν αφήνω τη ζύμη μία ώρα για να φουσκώσει, αλλά κάνει τη διαφορά αυτό.

Το δικό μου αποτέλεσμα: (δε μπορώ να βάλω φωτό, μόνο λινκ, γιατί;;; :confused:)

http://www.flickr.com/photos/88354416@N02/8144052948/in/photostream

photostream

PB010073.jpg.html?sort=3&o=2ΥΓ. Καλαμάρι, παίζει να έζουμε τον ίδιο αρτοπαρασκευαστή... Μήπως είναι εγγλέζος; κι από άμαζον;:rolleyes::mrgreen:

Παρέλαβα και βιβλίο συνταγών όταν έκανα register ;) και το στείλαν 2 φορες, γιατί το ζήλεψαν από την πολυκατοικία και το τσίμπησαν!

photostream

Επεξεργάστηκαν by Turwethiel
ΥΓ

ImnOp3.png p7gjp3.png

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι.

Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Link to comment
Share on other sites

kalamaraki μεγια το θεματακι! υπεροχο μου φαινεται. να ξερετε θα κλεβω οτι βαζετε απο συνταγουλες. μ αρεσουνε οι δοκιμες αν και τελευταια με τα παιδια λιγο δυσκολο απο θεμα χρονου αλλα θα τη βρω την ακρη. κοριτσια ηδη εχω ξετρελαθει με τις φωτο που βαζετε. ααααα kalamaraki φοβερη οργανωση και φοβερο χρωμα στο νυχακι!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...