Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

      Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

      Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

      Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

      Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

      Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

ωχ κορίτσια τί έγινε, μαρή τζο ξεχείλωσες το θέμα, βγάλε παιδί μου τη φώτο μέχρι να επανέλθεις να γράψεις καήκαμε αν μείνει έτσι! Κι εσείς δοντάκια ε, join the club! Αχ από τον 4ο υποφέρουμε και τίποτε.

Μόλις τα βγάλαμε! πανεύκολα και βοήθησε και η κόρη μου, τα αρκουδάκια είναι όλα με τα χεράκια της :P:p (περήφανη μάνα)

Συνταγή

1 ποτήρι ηλιέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 1/2 κουταλάκι μπέικινγκ

1 κουταλάκι σόδα

2 κουταλάκια κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλο

αλεύρι (περίπου 700 γρ)

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί η γνωστή ζύμη για τα κουλούρια. Αυτό ήταν! Τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Σε 10-12 λεπτά είναι έτοιμα, ανάλογα πόσο λεπτά τα έχετε κάνει.

ερώτηση ίσως βλακώδης, χρειάζεται μίξερ? Αν έκανες αυτά τα υπέροχα κουλουράκια χωρίς μίξερ δεν έχω καμμιά δικαιολογία να μη τα δοκιμάσω!

Η γνωστή ζύμη για τα κουλούρια πως είναι? Φαντάζομαι να μη κολλάει στα χέρια?


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ερώτηση ίσως βλακώδης, χρειάζεται μίξερ? Αν έκανες αυτά τα υπέροχα κουλουράκια χωρίς μίξερ δεν έχω καμμιά δικαιολογία να μη τα δοκιμάσω!

Η γνωστή ζύμη για τα κουλούρια πως είναι? Φαντάζομαι να μη κολλάει στα χέρια?

ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ αγαπητή! ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να αρχίσει να πυκνώνει με το αλεύρι και μετά με το χέρι ελάχιστο ζύμωμα. Η ζύμη για τα κουλούρια είναι σφιχτή αλλά όχι και κόκκαλο, τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθεται. Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό μου το είπε και η καλήμου φίλη, πως τις ξεπικρίζει όλες, σε νερό και αλάτι και μετά τις στίβει. Μετά δε θυμάμαι τί κάνει χαχαχαχαχ

Μετά τις μαγειρεύεις ;);)

Η αλήθεια είναι πως τη συνταγή δεν την εντόπισα, ακόμη και στο λινκ που δίνεις δεν τη βρήκα :confused:

Αυτή είναι η συνταγή.ειναι πολύ απλή...τις μελιτάνες ή τις κόβεις κομματακια ή τις λιωνεις

<<Και η μελιτζανοσαλατα είναι απλή εδώ τη λέμε αγιορείτικη μελιτζανοσαλατα

Μελιτζανες ψημενες τυλιγμενες στο φούρνο με αλουμινόχαρτο

Αλάτι πιπέρι λίγο ξύδι σκόρδο κ ελαιόλαδο αυτα κατά βούληση κ γούστο

Και όταν τη σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη φέτα θρυμματισμενη >>:wink:

Η ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια είναι πως έκανες το πιο τέλειο φαγητό, λατρεύω χόρτααααααα!! Τον γαύρο μπορείς να τον δοκιμάσεις και σε ταψάκι, είναι θεικός και ελαφρύς! Μου αρέσουν πολύ τα φαγητά σου, και όλων των κοριτσιών! Δεν ξέρω τί να πρωτοκάνω.

Τώρα έβαλα μπρός μακαρονάκι καμπανούλες με μανιτάρια αλα κρεμ. Πεινάω! Ατιμες με ρίχνετε στην ακολασία :tongue:

Κι εγω λατρευω τα ψάρια ψητά και τα χόρτα γενικώς....αλλά όλοι οι υπόλοιποι στην οικογένεια όχι:evil::evil:...

Οταν εχω χρόνο βαζω τα μισά ψαρια στο ταψακι κ τ άλλα στο τηγανι, γιατι ο αντρας μου τα θελει τηγανητα!!!Θα μπορουσα να μαγειρευω πολυ περισσότερα φαγητά, αλλά ο αντρας μου κ τα παιδια με περιορίζουν γκρρρ:evil:

Link to comment
Share on other sites

Κελλυ θα τα κάνω πολύ άμεσα τότε! Θέλω οπωσδήποτε τα Χριστούγεννα να μυρίζει κεικ και κουλουράκια το σπίτι μας, έτσι είχα μάθει από τη μαμά μου.

Ασχετα που θα φάμε εκεί θέλω για το καλό θέλω να τα κάνω!

Παίζει να δανειστώ και το μίξερ της (που είναι αθάνατο KENWOOD νομίζω, και το έχει άπειρα χρόνια).

Το έδωσε λοιπόν της αδελφής μου (είναι πολλή καλή στα γλυκά αλλά και γλυκατζού όσο δε πάει).

Εμένα μου έδωσε τις γάστρες τις, και μου είπε "δεν πειράζει που δε σου αρέσουν τα γλυκά, το σπίτι πρέπει να έχει φαγητό στην κατσαρόλα", έτσι πήραμε όλη τη σειρά της φίσλερ, αλλά οι κατσαρόλες δε γέμιζαν μόνες :tongue:

Το πιο καλό γλυκό που έχω κάνει είναι γιαούρτι με κακάο και ζαχαρίνη (αλήθεια είναι τέλειο δεν κάνω πλάκα ;)).

Είχα κάνει και κάτι τρουφάκια μια φορά, μόνο στη μαμά μου άρεσαν (τυχαίο? δε νομίζω).

Ε αυτά τα πολλά ξέρω από γλυκά λαλαλαλα :cool:

Θα με μάθετε εσείς ξεφτέρι θα γίνω!

ada9 ξέρω να μαγειρεύω περιορισμένες κατηγορίες φαγητών

γιατί ο άντρας μου τρώει μόνο μακαρόνια σκέτα, μπριζόλες, πατάτες, ρύζι (σκέτα),

α και φασολάκια γιαχνί.

Ευτυχώς τον έπεισα και τρώει 1 όσπριο τη βδομάδα (φακές - και γλύφει και τα δάχτυλα του)

κι ένα ψάρι (συνήθως ψητό- τηγανιτά μας στέλνει η πεθερά μου καλά να είναι).

Πας κόντρα στον περιορισμό?;)

Α έχει κι άλλο κακό, όχι μόνο τρώει ελάχιστα πράγματα αλλά τα θέλει και σκέτα, αλλιώς ό,τι φαίνεται το βγάζει.

Πχ στις φακές τα περνάω όλα από μούλτι...εκτός από τις φακές ευτυχώς :D

Α κι άλλο κακό, τη μια τρώει κάτι πχ έξω, πλακώνεσαι να του το κάνεις και δεν το ξανατρώει ούτε έξω ούτε πουθενά.

Κι αν συνεχίζω 10000 ακόμα θα σου πω για αυτό το ράβω :tongue:

Εκανα μανιτάρια αλα κρεμ με τριμμένη μυζήθρα (αυτό είχα αυτό έβαλα) και βράζω λαζάνια ζωγράφος (που έχουν τον άβραστο και κοντεύω να φάω όλη την κρέμα γάλακτος με το κουτάλι!):oops:

Χθες παρήγγειλα το ίδιο από έξω και μπορώ να πω ότι το πέτυχα! Και σε υφή και σε γεύση. Μόνο το κρεμμυδάκι βρίσκει λίγο στο δόντι, ήθελε μούλτι, αλλά κοιμάται το παιδί...

Ερχεται φώτο και συνταγή εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitaria-ala-krem-2.html


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html

δοκιμασμένη και πολύ πετυχημένη ζαχαρόπαστα...καλή επιτυχία

ταμαρ εγώ στις τούρτες την κολλάω με βουτηρόκρεμα την ζαχαρόπαστα.Μια φορά δεν έβαλα βουτηρόκρεμα και ενώ φαινόταν ότι κόλλησε πάνω στη κρέμα νουτέλλα στο κόψιμο έφευγε

Θα συμφωνήσω εύκολη κ απλή κ έχει κ σχετικό βίντεο ;)

και εγω θελω νιανια τα βηματα απο την αρχη για την ζαχαροπαστα παρακαλω......πως την φτιαχνουμε και πως την κολαμε στα μπισκοτα!!!

Ρία από πάνω σου η απάντηση ;)

επισης τα σοκολατακια δεν εινια με ολοκληρο αποξηραενο δαμασκηνο. ειχα γλυκο του κουταλιου δαμασκηνο δικο μου, το αλεσα με καρυδι, εριξα και φρυγανια να απορροφησει τα υγρα, τα επλασα, τα αφησα να σφιξουν καλυτερα στο ψυγειο το βραδυ και το πρωι τα βουτηξα στη σοκολατα.

Ααααα πολύ καλή ιδέα!! :D

είστε σούπερ! παρακολουθώ, αλλά δεν σας προλαβαίνω! πολυγραφότατες και προκομένες! Σαν τετράδιο με επιλεγμένες συνταγές είναι το θεματάκι! έχω βάλει και μερικές στόχο και βλέπουμε!

:D:D:D Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου όταν το άνοιξα το θέμα, παρά την κενή καταγραφή του τι έφτιαξα να φάμε μόνο :D:D

χθες εκανα τα ανωμαλα σοκολατακια

φοβερα εγιναν, μεχρι κι ο "τρωω ενα γλυκο τη βδομαδα" πειθαρχημενος αντρας τα τιμησε υπερ του δεοντος... και πανευκολα!

(τι να φτουρησουν βεβαια μπροστα στα τριγωνα;;; )

σήμερα, θεου θελοντος και μωρου επιτρεποντος θελω να ψησω κατι φιλετα κοτοπουλα για να βαζουμε στις σαλατες και να φτιαξω και μια σουπα πρασο-πατατα-μπεϊκον.

Πολύυυυυ ωραία τα ανώμαλά σας κιουρία μου!! :D

αυτή τη συνταγή είχα κάνει κι γω, και ναι έχεις απόλυτο δίκαιο, επιδέχεται πολλές βελτιώσεις! Η φέτα μόνη της όντως έδινε επίπεδη γεύση!

Προσωπικά είχα ενθουσιαστεί που μου πέτυχε, ο σύζηγος που μοσχομύριζε, έτσι δεν δώσαμε σημασία εκείνη τη στιγμή ;) Τώρα που το λές μου έκανε κλικ! Σαν τί παραλλαγές θα πρότεινες?

Καλησπέρα σε όλες (γιατί όχι και όλους σε λίγο :confused:)

Αύριο θα λειτουργήσω την κουζίνα μου κανονικά (ελπίζω),

έχω μελιτζάνες, ντομάτες κολοκυθάκια (χωραφιού δικού μας) και αναρωτιέμαι,

να κάνω μια μελιτζανοσαλάτα? Και τα υπόλοιπα πάλι σαλάτα? (τρώω πολύ ντομάτα μου αρέσει)

Η' να κάνω ένα μπριαμ?

Με μελιτζάνες δεν έχω "ξαναπαίξει", είναι φασαριόζικες?

Θέλουν ξεπίκρισμα αν πρόκειται για μελιτζανοσαλάτα?

Θέλουν πλύσιμο και κόψιμο οι άκρες τους?

Μετά πως τις ξεφλουδίζω? Βγαίνει εύκολα? Τέλος πως ξέρω ότι είναι έτοιμες?:confused:

Kalamaraki είχες κάνει τις προάλλες, έχεις εύκολη τη συνταγή? Σε ευχαριστω΄πολύ!

Α κι άλλη ερώτηση, τελικά το κοτόπουλο αλα κρεμ πως το κάνεις (εκείνο με τα μανιτάρια? Θα μου λήξει πάλι η κρέμα γάλακτος ;) )

Ισως δεν το είχες δει με την κούραση σου αλλά σου έλεγε πως ούτε από κρέμες γάαλακτος ξέρω αλλά λατρεύω ταμανιτάρια!

Πλευρώτους δεν έχω ξαναχρησιμοποιησει, μόνο τα στρογγυλά. Είχα σε αρχικό ποστ σου που έδειχνες το καθαρισμα τους.

Ο,τι λινκ έχεις δεκτό.

Σύνοψη: ενδιαφέρομαι για μελιτζανοσαλατα, ξεπικρισμα ποτε και γιατι, μανιταρια πλευρωτους, και κρεμες γαλακτος!:eek:

Ολες οι κοπέλες έχετε ανεβάσει τέλεια φαγητά, με έχετε ξελιγώσει!

Όπα ένα ένα χε χε

Πάμε

Μελιτζανοσαλάτα

Τυλίγεις δυο-τρεις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο, στο φούρνο στους 200-220βαθμούς εως να μαλακώσουν καλά σα πουρές κ τότε είναι ετοιμες. Ανοίγεις όσο είναι ζεστές κ τις ξεφλουδίζεις αφήνεις να κρυώσουν λιγο. Παίρνεις την σάρκα που κρύωσε ταπεράκι/μπωλ βάζεις αλάτι, πιπέρι, ξύδι ,σκόρδο κ ελαιόλαδο κατά βούληση . Οταν είναι να τη σερβίρεις ρίχνεις από πάνω χοντροκομμένη φέτα. Ε τέλος! Εγω την ραντίζω με μπόλικο ελαιόλαδο κ κρατάει στο ταπερ κ δυο βδομάδες.

Εγώ θα έκανα μπριάμ κ ότι περίσσευε μελιτζανοσαλάτα κ τα κολοκυθάκια θα τα έκανα ή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή ψητά στο φούρνο με τυριά

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kolokithopita-xoris-fillo1.html

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kolokithakia-psita-me-feta.html πολύ γρήγορη κ εύκολη επίσης

;)

Κρέμα γάλακτος κοτόπουλο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kotopoulo-me-krema-galaktos-kai-moustarda.html

Και μανιτάρια ψητά http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitaria-pleirotous-psita.html

Τα πλευρώτους θα τα καθαρίσεις με βρεγμένο πανάκι σιγά σιγά αλλά οχι να τα βάλεις στο νερό με τιποτα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σ'ευχαριστώ ελενίτσα!

βγήκε πολύ καλό τελικά έτσι όπως το έκανε με το χυμό και το μέλι!

έχω κρατήσει άλλο ένα κομμάτι στην κατάψυξη και θα το κάνω με μπαλσάμικο και μέλι!

σ'ευχαριστώ!:P

μαγειροκόριτσα!τι κάνετε;

θέλω να κάνω κουλούρια θεσ/νίκης!

η συνταγή λέει και για ολικής αλεσεως αλεύρι

εμείς παίρνουμε χύμα αλεύρι σε ποσότητα αλλά δεν είναι ολικής

δεν μπορώ να βάλω μόνο από αυτό;πρέπει να είναι μιξ;

επισης θέλουν μαργαρίνη ελαιολάδου.δε γίνεται μόνο με ελαιόλαδο;

επίσης,θέλω κι εγώ να μου πείτε πως κάνετε τα ζυμάρια στον αρτοπαρασκευαστη!

τα ζυμάρια στον αρτοπαρασκευαστή θα δεις τι λέει κ το βιβλίο οδηγιών σου. Αλλά η σειρά λογικά ειναι ίδια, θα βρεις πιο πρόγραμμα είναι για ζύμη θα είναι περίπου στη 1 ώρα κ 30λεπτά για ζύμωμα κ φούσκωμα κ θα βάλεις πρώτα τα υγρά υλικά κ μετά τα στέρεα κ αν έχει μαγιά η συνταγή σου τελευταία να μην έρθει σε επαφή με το αλάτι. Τόσο απλά :D

Link to comment
Share on other sites

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html

δοκιμασμένη και πολύ πετυχημένη ζαχαρόπαστα...καλή επιτυχία

ταμαρ εγώ στις τούρτες την κολλάω με βουτηρόκρεμα την ζαχαρόπαστα.Μια φορά δεν έβαλα βουτηρόκρεμα και ενώ φαινόταν ότι κόλλησε πάνω στη κρέμα νουτέλλα στο κόψιμο έφευγε

Πάνω στις τούρτες το ξέρω πως θέλει βουτυρόκρεμα. Πάνω στα μπισκότα όμως;...

Έχω βρει συνταγή που προτείνει μαρμελάδα και είδα και κάποια με νερό http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-peirates.html


qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

Πήρα φόρα!

Στη μελιτζανοσαλάτα πάει τρελά το μετσοβόνε! κομμένο μικρά-μικρά κομμάτια μέσα, δίνει μια φοβερή καπνιστή γεύση (στη φωτό δεν έχει, αλλά το έβαζα παλιότερα)

και επειδή με εχετε εμπνευσει, αντί να πετάξω τα φιλέτα κοτόπουλου με τα βασικά μπαχαρικά να ψηθούν σκέτα, τα έβαλα με πιπεριά, σκόρδο και καρότο (κοινώς ό,τι πήρε το μάτι μου στο ψυγείο) και ένα μείγμα μπαχαρικών που είχα για φαχίτες, αλλά καθόταν στο ντουλάπι. Ε βουαλά!

το σκεύος είναι το μαντεμένιο που σου είχα πει καλαμάρι, κάνει πολύ νόστιμα φαγητά!

Και καλά έκανες χε χε χε

Νοστιμότατα φαίνονται κιουρία μου καλή ;)

αχχχχχχ αυτό το σκέυος....όνειρο το έχω να πάρω ένα...!:rolleyes:

Καλησπέρα και παλι!

Να ρωτησω οποια ξερει να μου πει.

Βρηκα τι εκανα λαθος με την ευκολη μπουγατσα και δεν ειναι νοστιμη.Δεν μου ψηθηκε το φυλλο απο την κατω μερια.Γιατι εγινε αυτο??Τι εκανα λαθος για να μην το επαναλαβω?

Επίσης εχει φτιαξει καποια κοπελα αυτη την μηλοπιττα??http://www.sintagespareas.gr/sintages/milopita-me-krema.html

Την εφτιαξα αλλα κατι γινεται με την δοσολογια και η ζυμη ειναι λιγη...Εχετε καμμια ιδεα και γιαυτο??

Η πρασοπιτα ψηνεται φωτο αργοτερα ;)

Χμ....για το φύλλο ναι...οντως μπορεί να αποτύχει αν δεν ψηθεί κ ειναι λασπούρα λογικό. Δεν πειράζει την επόμενη φορά πιο μεγάλη προσοχή , ελέγχουμε το γλυκο/φαγητό αν ψήθηκε από κατω πάντα γιατί μπορεί οι συνταγές να λένε πχ 20λεπτά αλλά ο φουρνος σου να θέλει 30λεπτά.

Όσο για την μηλόπιτα...τι να σε πω δεν κατάλαβα, αν κ το αναφέρει μια στα σχόλια.

Εγώ μετά από αμέτρητες αποτυχίες κ λάθη με κούπες....κουταλιες κτλ Τα γύρισα όλα σε γρ. κ έκτοτε δεν έχω κάνει λάθη σε ποσότητες κτλ

Σας ξαναβάζω ένα πολύ καλό βιντεάκι που τα εξηγεί γιατί τα γραμμάρια ως μονάδα μέτρησης είναι πολύ καλύτερα κ πάντα σωστά! Από εκεί κ πέρα καθένας κάνει ότι τον βολεύει.

Dimmi εγω τις μελιτζάνες τις ξεπικρίζω όολεες!!!Δεν μπορω την πικρίλα καθόλου, μέλιτζανοσαλάτα ειχε βαλει το καλαμαρακι στις πρωτες σελίδες..θα το εντοπισω κ θα στη βάλω...

Τα υπολοιπα λαχανικά μπορείς να τα κάνεις "μπριαμ" στο φούρνο ή κ γεμιστα, αν δεν σου κανει πολύ καλοκαιρινό:rolleyes:

Εντιτ:Εδω ειναι η συνταγη, βεβαια λεει ψηνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες, αρα δεν μπορεις να τις ξεπικρίσεις :/ ..εγώ τις κόβω στη μεση, κ τις βαζω σε νερο κ αλατι....

http://www.parentscafe.gr/showpost.php?p=1811509&postcount=100

Εμεις σημερα ειχαμε γαύρο τηγανητο με γλυκα ραδίκια:P

20121115143812.jpg

20121115145517.jpg

Μιαμμμμμμμμ μιαααααααααμμ ζηλεύωωωωωω εμεις ταπεινά μακαρονάκια σήμερα χε χε

Μαγειροκορτσουδια τι κανετε???σας παρακολουθω συνεχεια αλλα δεν προλαβαινω...εχω πολλες συνταγες ωραιες να βαλω....ας περασει η γκρινια μας με το δοντι και θα ερθωωωωωω:tongue::D:D!!

Μολις εκανα κιμμαδοπιτα με πιπεριες κεφαλοτυρι(στην μιση γιατι η αλλη μιση ειναι χωρις...αλλεργικο παιδι πεινασμενη μανα:tongue:)...οχι οτι ειναι τιποτα δυσκολο αλλα να σας την βαζω Φιλακια σε ολες σας.... http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/192430_4903596918432_2058081855_o.jpg

Κιμαδόπιτα........συνταγή παρακαλώωωωωωωωωωω

Καλημέρα!

Κοπελιές το θέμα με το μέγεθος των φωτογραφιών έχει παραγίνει, εγώ τουλάχιστον δυσκολεύομαι πολύ.

Προτείνω λοιπόν όταν θέλετε να ανεβάσετε φωτο να χρησιμοποιείτε το http://imageshack.us/ το οποίο κάνει αυτόματο resizing στα 800χ600.

Οδηγίες στα γρήγορα::arrow::arrow:

Πήγαινε και κάνε register στο http://imageshack.us/. Εκεί κάπου έχει ένα button που λέγεται "media upload". Πατάς εκεί και μετά κάνεις browse την εικόνα από τον υπολογιστή σου. Μετά πατάς upload και σου βγάζει κάποια url. Επιλέγεις εκείνο το url που είναι forum code. Το κάνεις copy και το προσθέτεις στην απάντηση που θα κάνεις στο parents cafe.

Πριν ποστάρεις πατάς προεπισκόπιση και εκεί που θα σου το βγάλει όπως είναι να αναρτηθεί, εσύ να πας και να σβήσεις την τελευταία σειρά του url που λέει "uploaded with imageshack" κτλ.

Αυτό ήταν!

Θα συμφωνήσω, έχει κ οδηγίες εδώ στο παρεντς http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=191

κοριτσακια εγω σημερα θα φτιαξω κοτοσουπα

μολις επιστρεψω απο την δουλεια μιας και η μικρή μου

σηκωσε πυρετο το βραδυ,

νομιζω οτι το εχει κανει ταμα αν εχει γιορτη στο σχολειο

να αρρωσταινει χασαμε την 28η χανουμε το πολυτεχνειο περυσι χασαμε την 25η τι να πω.

Περαστικά στη μικρή σου ;)

καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!!

καλέ τι έγινε;;;;

πώς χοντρύναμε έτσι;χαχααχχα

τοπάω αποδω το πάω αποκει δε μαζεύεται!χαχαχ

εμ με τόσα που κάνουμε και τρώμε νατα τώρα!!!χαχαχα

συμμαζεμό δεν έχουμε!!

εγώ κλασσικά σήμερα θα κάνω πέστροφες!τι πρωτότυπο ε;χχαχα

δε μου είπατε για τα κριτσίνια!είχα κάποιες απορίες παραπάνω!

λέω να κάνω και μια ζυμαρόπιτα!

τι άλλο;;;;;;

Λατρεύω πέστροφες!!! :D:D

Μόλις τα βγάλαμε! πανεύκολα και βοήθησε και η κόρη μου, τα αρκουδάκια είναι όλα με τα χεράκια της :P:p (περήφανη μάνα)

Συνταγή

1 ποτήρι ηλιέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 1/2 κουταλάκι μπέικινγκ

1 κουταλάκι σόδα

2 κουταλάκια κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλο

αλεύρι (περίπου 700 γρ)

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί η γνωστή ζύμη για τα κουλούρια. Αυτό ήταν! Τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Σε 10-12 λεπτά είναι έτοιμα, ανάλογα πόσο λεπτά τα έχετε κάνει.

Και μόνο που τα έκανε το μικρό Κελάκυ ειναι τέλεια :tongue::tongue:

Link to comment
Share on other sites

Κελλυ θα τα κάνω πολύ άμεσα τότε! Θέλω οπωσδήποτε τα Χριστούγεννα να μυρίζει κεικ και κουλουράκια το σπίτι μας, έτσι είχα μάθει από τη μαμά μου.

Ασχετα που θα φάμε εκεί θέλω για το καλό θέλω να τα κάνω!

Παίζει να δανειστώ και το μίξερ της (που είναι αθάνατο KENWOOD νομίζω, και το έχει άπειρα χρόνια).

Το έδωσε λοιπόν της αδελφής μου (είναι πολλή καλή στα γλυκά αλλά και γλυκατζού όσο δε πάει).

Εμένα μου έδωσε τις γάστρες τις, και μου είπε "δεν πειράζει που δε σου αρέσουν τα γλυκά, το σπίτι πρέπει να έχει φαγητό στην κατσαρόλα", έτσι πήραμε όλη τη σειρά της φίσλερ, αλλά οι κατσαρόλες δε γέμιζαν μόνες :tongue:

Το πιο καλό γλυκό που έχω κάνει είναι γιαούρτι με κακάο και ζαχαρίνη (αλήθεια είναι τέλειο δεν κάνω πλάκα ;)).

Είχα κάνει και κάτι τρουφάκια μια φορά, μόνο στη μαμά μου άρεσαν (τυχαίο? δε νομίζω).

Ε αυτά τα πολλά ξέρω από γλυκά λαλαλαλα :cool:

Θα με μάθετε εσείς ξεφτέρι θα γίνω!

ada9 ξέρω να μαγειρεύω περιορισμένες κατηγορίες φαγητών

γιατί ο άντρας μου τρώει μόνο μακαρόνια σκέτα, μπριζόλες, πατάτες, ρύζι (σκέτα),

α και φασολάκια γιαχνί.

Ευτυχώς τον έπεισα και τρώει 1 όσπριο τη βδομάδα (φακές - και γλύφει και τα δάχτυλα του)

κι ένα ψάρι (συνήθως ψητό- τηγανιτά μας στέλνει η πεθερά μου καλά να είναι).

Πας κόντρα στον περιορισμό?;)

Α έχει κι άλλο κακό, όχι μόνο τρώει ελάχιστα πράγματα αλλά τα θέλει και σκέτα, αλλιώς ό,τι φαίνεται το βγάζει.

Πχ στις φακές τα περνάω όλα από μούλτι...εκτός από τις φακές ευτυχώς :D

Α κι άλλο κακό, τη μια τρώει κάτι πχ έξω, πλακώνεσαι να του το κάνεις και δεν το ξανατρώει ούτε έξω ούτε πουθενά.

Κι αν συνεχίζω 10000 ακόμα θα σου πω για αυτό το ράβω :tongue:

Εκανα μανιτάρια αλα κρεμ με τριμμένη μυζήθρα (αυτό είχα αυτό έβαλα) και βράζω λαζάνια ζωγράφος (που έχουν τον άβραστο και κοντεύω να φάω όλη την κρέμα γάλακτος με το κουτάλι!):oops:

Χθες παρήγγειλα το ίδιο από έξω και μπορώ να πω ότι το πέτυχα! Και σε υφή και σε γεύση. Μόνο το κρεμμυδάκι βρίσκει λίγο στο δόντι, ήθελε μούλτι, αλλά κοιμάται το παιδί...

Ερχεται φώτο και συνταγή εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitaria-ala-krem-2.html

Αναμένουμε κ φώτο κιουρία μου!! Μη ξεχνιόμαστε!! :tongue::D

Link to comment
Share on other sites

Ουφφφ εγώ σήμερα λέω να φορτσάρω λίγο με τις ετοιμασίες μου γιατί την Κυριακή θα πάμε σε παιδικό πάρτυ φίλων κ δεν βλέπω να γυρνάμε νωρίς κ έτσι δεν θα έχω την κυριακή για μαγειρέματα κ ψησίματα που κάνω συνήθως.

Οπότε σήμερα θα κάτσω να κάνω μια πιτούλα{η άλλη εξαφανίστηκε χε χε} κ μηλόπιτα !

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αναμένουμε κ φώτο κιουρία μου!! Μη ξεχνιόμαστε!! :tongue::D
πήγα να βάλω και ξύπνησε το...βλαστάρι μου ...:D Πάντως στην φωτο φαίνονται ωραία, στη γεύση δε μου άρεσαν. Χαλια τα μακαρονια του ζωγράφου, μου αρέσει που έβαλα διαιτητικά μακαρόνια με κρέμα γάλακτος :rolleyes: Είμαι ουφο!
Ουφφφ εγώ σήμερα λέω να φορτσάρω λίγο με τις ετοιμασίες μου γιατί την Κυριακή θα πάμε σε παιδικό πάρτυ φίλων κ δεν βλέπω να γυρνάμε νωρίς κ έτσι δεν θα έχω την κυριακή για μαγειρέματα κ ψησίματα που κάνω συνήθως.

Οπότε σήμερα θα κάτσω να κάνω μια πιτούλα{η άλλη εξαφανίστηκε χε χε} κ μηλόπιτα !

Φόρτσαρε εσύ και δώσε συνταγούλες και φώτο μετά στο λαό σου :tongue: Καλή δύναμη!

Πάω να δω τί καλό θα μαγειρέψω απόψε ή αύριο, όποτε βρεθώ σπίτι.

Γυρνώντας μετά από δουλειά να ψωνίσω τα υλικά. Ψήνομαι για...κουλουράκια :oops: Τί να κάνω αφού τα τρώμε...

Και τη μελιτζανοσαλάτα μια που έχω τις μελιτζάνες.

Mε έκαψες Kelly θα πάθω overload με τόσα νέα μαγειρέματα μαζί

χαχαχαχαχ

Α και την πίτα σου θα κάνω, πάω να δω συνταγή, νομίζω εσύ είχες ανεβάσει την ξελιγωτική νηστίσιμη πίτα! (εσύ εσύ εσύ φταίς που ΔΕΝ κάνω δίαιτα, εγώ ήμουν καλόοοοοοο κορίτσι!!! :tongue:)


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Μελιτζανοσαλάτα

Τυλίγεις δυο-τρεις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο, στο φούρνο στους 200-220βαθμούς εως να μαλακώσουν καλά σα πουρές κ τότε είναι ετοιμες. Ανοίγεις όσο είναι ζεστές κ τις ξεφλουδίζεις αφήνεις να κρυώσουν λιγο. Παίρνεις την σάρκα που κρύωσε ταπεράκι/μπωλ βάζεις αλάτι, πιπέρι, ξύδι ,σκόρδο κ ελαιόλαδο κατά βούληση . Οταν είναι να τη σερβίρεις ρίχνεις από πάνω χοντροκομμένη φέτα. Ε τέλος! Εγω την ραντίζω με μπόλικο ελαιόλαδο κ κρατάει στο ταπερ κ δυο βδομάδες.

Εγώ θα έκανα μπριάμ κ ότι περίσσευε μελιτζανοσαλάτα κ τα κολοκυθάκια θα τα έκανα ή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή ψητά στο φούρνο με τυριά

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kolokithopita-xoris-fillo1.html

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kolokithakia-psita-me-feta.html πολύ γρήγορη κ εύκολη επίσης

;)

Κρέμα γάλακτος κοτόπουλο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kotopoulo-me-krema-galaktos-kai-moustarda.html

Και μανιτάρια ψητά http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitaria-pleirotous-psita.html

Τα πλευρώτους θα τα καθαρίσεις με βρεγμένο πανάκι σιγά σιγά αλλά οχι να τα βάλεις στο νερό με τιποτα.

Θεά θεά! :shock:

Ada θα τα κάνω έτσι, γιατί δεν ξε΄ρω πως να τις μαγειρέψω μετά το ξεπίκρισμα. Αφού θα είναι βρεγμένες, υποθέτω.

Βασικά αν δε κάνω ό,τι κι αν μου πείτε δε θα καταλάβω, έτσι θα βάλω μια να ξεπικρίσω και τις άλλες χωρίς ξεπίκρισμα, να δω τη διαφορά. Ευχαροστώ πολύ κορίτσια!

κοριτσακια εγω σημερα θα φτιαξω κοτοσουπα

μολις επιστρεψω απο την δουλεια μιας και η μικρή μου

σηκωσε πυρετο το βραδυ,

νομιζω οτι το εχει κανει ταμα αν εχει γιορτη στο σχολειο

να αρρωσταινει χασαμε την 28η χανουμε το πολυτεχνειο περυσι χασαμε την 25η τι να πω.

Περαστικά σας, δε συμβαίνει μόνο σε έσας καλή μου, υπομονή. Κάνω ωραία κοτόσουπα, με αλανιάρη κόκκορα :) Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω!

Ερώτηση προς τις μαγείρισσες:

Πως προτιμάτε να "τρίβετε" τα υλικά για μια συνταγή? Στο μουλτι ή στον τρίφτη και γιατί?


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ καλαμαράκι!

έχει πρόγραμμα για ζύμωμα ναι!

δλδ κάνω κάθε είδους ζυμάρι;όπως λένε οι εκάστοτε συνταγές;πίτσα;πιτάκια κλπ;

έχω στο φούρνο τη ζυμαρόπιτα...σε λίγο θα τη βγάλω!φαίνεται τέλεια!

θέλω να κάνω και λουκουμάδες!

έχω αρχίσει και παχαίνω όμως!:oops:

μετά τη γέννα ήμουνα 20 κιλά πιο αδύνατη!

τώρα έχω πάρει πάνω από 5 κιλά!:oops:

και φταίει και το κυλικείο του σχολειου!:tongue:

να κάνω πίτες;να κάνω κουλουράκια;

δε ξέρω!


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ιδού το σημερινό πολύ μέτριο πιάτο (κι ας επιμένει η φωτογραφική μου να δείχνει...χθες! )

IMGP0972-1.jpg

Τα μανιτάρια αλα κρεμ ήταν τόσο καλά που κόντεψα να τα φάω με το κουτάλι:oops:

(πρώτη φορά τα έκανα από εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitaria-ala-krem-2.html με ελάχιστο ελαιόλαδο, την επόμενη φορά ίσως και καθόλου,

και κρέμα γάλακτος light). Α και με τριμμένη μυζήθρα, αυτό είχα αυτό έβαλα...

Tα λαζάνια Ζωγράφος δε μου άρεσαν καθόλου και το μετάνοιωσα που χαράμισα τη σάλτσα!:|

την έκανα 400 χ 300 γιατί ο αντμιν είπε 400χ400:idea:

Καλά δεν έκανα?

Ισως αργότερα κάνω τη μελιτζανοσαλάτα, δε θέλει φοβερά υλικά. Αύριο σουπερμαρκετ να εφοδιαστώ για λοιπές συνταγές.

Τώρα συγκεντρώνω τα υλικά γιατί δεν πρόλαβα στη δουλειά. Εχω ξεκοκκαλίσει τις συνταγές σας!

Προσανατολίζομαι σε κριτσίνια για να κάνουμε ντιπ τη μελιτζανοσαλάτα ;) (θέλω να τα πετύχω και να δω ύφος της μαμάς μου!!! :cool: άμα τη κάνω να μη πιστέψει πως τα έκανα εγώ...πέτυχα! ;))


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Ιδού το σημερινό πολύ μέτριο πιάτο

Τα μανιτάρια αλα κρεμ ήταν τόσο καλά που κόντεψα να τα φάω με το κουτάλι:oops:

(πρώτη φορά τα έκανα από εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitaria-ala-krem-2.html με ελάχιστο ελαιόλαδο, την επόμενη φορά ίσως και καθόλου,

και κρέμα γάλακτος light).

Tα λαζάνια Ζωγράφος δε μου άρεσαν καθόλου και το μετάνοιωσα που χαράμισα τη σάλτσα!:|

την έκανα 400 χ 300 γιατί ο αντμιν είπε 400χ400:idea:

Καλά δεν έκανα?

Ισως αργότερα κάνω τη μελιτζανοσαλάτα, δε θέλει φοβερά υλικά. Αύριο σουπερμαρκετ να εφοδιαστώ για λοιπές συνταγές.

Τώρα συγκεντρώνω τα υλικά γιατί δεν πρόλαβα στη δουλειά. Εχω ξεκοκκαλίσει τις συνταγές σας!

Προσανατολίζομαι σε κριτσίνια για να κάνουμε ντιπ τη μελιτζανοσαλάτα ;) (θέλω να τα πετύχω και να δω ύφος της μαμάς μου!!! :cool: άμα τη κάνω να μη πιστέψει πως τα έκανα εγώ...πέτυχα! ;))

Εύγε εύγε Μαγειροκόριτσο μου!!

Πάντως η φώτο φαίνεται δελεαστική κ μιαμμμμμμ μιαμμμμμμμ!!!

Καλά έκανες με την φώτο γιατί ξεχειλώναμε άγρια!!

Οσο για τα κριτσίνια σου έχω κ άλλη συνταγή επίσης εύκολη

Μπατόν σαλέ http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpaton-sale.html

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...