Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

      Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

      Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

      Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

      Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

      Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τα μπισκοτα ψηνονται!!!!!!! αν ειναι καλα θα φερω να δοκιμασεις (αν μεινουν) :):):):)

εκανα μια μονο δοση δοκιμαστικα κ βγηκαν 20 μπισκοτα...

που ειναι τα μπισκοτα οεο;;;;;εμεινε κανενα;;;;χαχαχαχα!!!

πως σου εγιναν;;καλα;;

Link to comment
Share on other sites

Οχι βρε ειδικά αυτά δεν είναι καθόλου δύσκολα.

Στο χέρι θα τα φτιάξεις όπως λεει η συνταγή {λεπτά εγώ τα έκανα γιατί δεν τα ήθελα σα κουλούρια χοντρά, στο χέρι μικρή μπαλίτσα κ πλάσιμο αλλά αυτό επηρεάζει κ το χρόνο ψησίματος δηλαδή πρόσεχε τα στα 20 λεπτά περίπου ή ή λίγο παραπάνω είναι έτοιμα, δοκίμασέ τα αν σπάνε σα κριτσίνι ή αν έχουν ακόμη μέσα τους υγρασία} απλά πρόσεχε το αλέυρι βάλε εξαρχής 400γρ κ αν δεις πως κολλάει πρόσθετε χουφτίτσα χουφτίτσα λίγο λίγο. Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια ακριβώς για να μην αγοράζω από έξω κ να τσιμπολογάμε με καλή συνείδηση χαχαχα

Α καμιά φορά προσθέτω σουσάμι ή παπαρουνοσπορο :D

Θα αναμένω φώτο!!

Καλημέρα!

Παρακολουθώ το θέμα αλλά πραγματκά δεν σας προλαβαίνω!

Θα μπορούσες να βάλεις λινκ από συνταγές παρέας με τα κριτσίνια;

Επίσης, πως ακρβώς τα πλάθουμε - τι ποσότητα ζύμης για το κάθε μπαστουνάκι;

Παραλλαγές πως μπορούμε να κάνουμε ώστα να διατηρούνται οι αναλογίες;

Φαίνονται πεντανόστιμα!


Hl9Qp2.png

EKEIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!!!

Προσπάθησα να κάνω multi-quote αλλά τα έκανα σαλάτα:tongue::tongue:

Ada:

τόνος με μακαρόνια:

1 τόνο σε κονσέρβα λάδι το μεγάλο 100γρ(εγώ παίρνω το rio)

1 κρεμμύδι μέτριο προς μικρό

ντοματάκια ψιλικομμένα

ελιές κομματάκια(προαιρετικά)

κεφαλοτύρι τριμμένο(προαιρετικά)

λάδι 2 κουταλιές

αλάτι

μακαρόνια νο7("στέκεται"καλύτερα στο πιάτο η σάλτσα)

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελάχιστα και αμέσως ρίχνουμε τον τόνο(αφού του έχουμε αφαιρέσει το λάδι).Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε σιγά σιγά τα ντοματάκια.Προσθέτουμε νερό και αλάτι.(εγώ βάζω και τις ελιές νωρίς για είναι πιο μαλακές,αλλιώς 10 λεπτά πριν αποσύρεις απο την φωτιά)

Μόλις σερβίρεις βάλε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι(όσο είναι ζεστό το πιάτο) απο επάνω.Δίνει τέλεια γεύση;)

Τα μακαρόνια κλασσικό βράσιμο:D

Καλή όρεξη!!


fxwxp2.png

EKLUp2.png

Link to comment
Share on other sites

Turwethiel kai kalamaraki:

Τηγανόψωμα(της πεθεράς μου συνταγή)

αλεύρι 500γρ

1 μαγια σε σκόνη

1 κουταλιά βούτυρο

ελάχιστο αλάτι

1,5 περίπου ποτήρι χλιαρό νερό

τυρί φέτα ψιλοκκομμένο

λάδι

Εκτέλεση:

φτιάχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 30-40

λεπτά.

Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγαλούτσικα και την πλάθουμε στα χέρια μας.

Την ανοίγουμε όσο περίπου την πίτα απο το γύρο;) και βάζουμε το τυρί στη μέση.

Κλείνουμε πολύ καλά γύρω-γύρω και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά βαριά απο την κάθε πλευρά.

Θα το καταλάβετε απο το χρώμα.όταν έχει αυτό το "χρυσό" είναι έτοιμες!

Σερβίρονται ζεστές!


fxwxp2.png

EKLUp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Turwethiel kai kalamaraki:

Τηγανόψωμα(της πεθεράς μου συνταγή)

αλεύρι 500γρ

1 μαγια σε σκόνη

1 κουταλιά βούτυρο

ελάχιστο αλάτι

1,5 περίπου ποτήρι χλιαρό νερό

τυρί φέτα ψιλοκκομμένο

λάδι

Εκτέλεση:

φτιάχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 30-40

λεπτά.

Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγαλούτσικα και την πλάθουμε στα χέρια μας.

Την ανοίγουμε όσο περίπου την πίτα απο το γύρο;) και βάζουμε το τυρί στη μέση.

Κλείνουμε πολύ καλά γύρω-γύρω και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά βαριά απο την κάθε πλευρά.

Θα το καταλάβετε απο το χρώμα.όταν έχει αυτό το "χρυσό" είναι έτοιμες!

Σερβίρονται ζεστές!

Κορίτσια συνταγή για αυγοσαλάτα δοκιμασμένη και πετυχημένη έχουμε;...


qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

Γειας σας κοριτσια.Γραφω πρωτη φορα στο θεμα αλλα σας διαβαζω καιρο γιατι μ'αρεσει πολυ η κουζινα μονο που τελευταια δεν εχω πολυ καιρο να ασχοληθω.

Οι συνταγες ειναι πολυ ωραιες και ειδικα κατι μπισκοτακια κανελας, μονο που δεν θυμαμαι ποια εγραψε τη συνταγη συγνωμη.

Βράζω τις πατάτες και μετά τις λιώνω στο multi με λάδι, λεμόνι (οσο σας αρέσει, εμείς το θέλουμε ξινούτσικο...) αλάτι και λίγο από το ζουμί που έβρασαν οι πατάτες, τόσο ώστε να γίνει όχι σφιχτό, όχι νερουλο.

Εχω να σου προτεινω αν σας αρεσει και δεν το θεωρειτε βαρυ αντι για λαδι να βαλεις λιγο βιταμ μεσα. Δινει αλλη νοστιμια!!!


UW0Gp2.png

wlX5p3.png

Link to comment
Share on other sites

Με την αγαπημένη chatziko ενώ πίναμε καφεδάκι σήμερα το πρωί, ξεπετάξαμε κι αυτά στα γρήγορα. (Λιγούρες κανείς???)

dsc00278ke.jpg

Και το μεσημεριανό μας σήμερα, ριζότο με μανιτάρια και κεφτεδάκια στο φούρνο με κρέμα γάλακτος. Για δίαιτα ό,τι πρέπει :tongue:

dsc00279g.jpg

Link to comment
Share on other sites

καλημερες καλημερες το χτεσινο μας μενου

τυροπιτα

http://www.sintagespareas.gr/sintages/tempeliki-tiropita-xoris-fillo.html

IMG_3357.jpg[/img]

κις λορεν απο τη συνταγη που εβαλε κοπελα πιο πανω

IMG_3379.jpg[/img]

μακαρονια ολικης αλεσεως με κεφτεδακια κοκκινοστα απο ζυμη που περισεψε απο τα μπιφτεκια τα προχτεσινα(παρεπιμπτοντως για τα γουστα μου η συνταγη ειναι καταπληκτικη σε κεφτεδακια απ οτι σε μπιφτεκια)

IMG_3380.jpg[/img]

και γλυκο κουταλιου μηλο

1 κιλο φιρικια

200 γραμμ.καστανα

50γραμ αμυγδαλο και 50 γρ. φουντουκι

1 κιλο ζαχαρη

3 ποτηρια νερο 2κ.σ. γλυκοζι

2-3 σταγονες λεμονι

2 ξυλα κανελα-5-63 γαρυφαλα σε τουλι τυλιγμενα για να βγουν ευκολα

εκτελεση=καθαριζουμε τα φιρικια και βγαζουμε τα κουκουτσια με το ειδικο εργαλειο και τα βαζουμε σε λεκανε με νερο και ενα κομμενο λεμονι μεσα για να μη μαυρισουν

βαζουμε στη κατσαρολα νερο-ζχαρη-γλυκοζι και μπαχαρικα

βηραζουμε κανενα τεταρτο να δεσει λιγο το σιροπι ριχνουμε τα καστανα και μετα απο 5 λεπτα τα μηλα βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να δεσει το γλυκο και τελος ριχνουμε τους ξηρους καρπους

IMG_3356.jpg[/img]


nMaNp2.png

yOE0p2.png?aOUQWlor

HE2yp3.png?8NnbFruI

Link to comment
Share on other sites

επισης θα ηθελα α ρωτησω τις κοπελες που εχου και ξερουν απο αρτοπαρασκευαστες τι ακριβως κανουν?? κανουν ζυμη για ψωμι,πιτες τσουρεκια κουλουρια κλπ?? τα ζυμωνει οπως το μιξερ?? η κανει και τα φουσκωματα??? επειδη σκεφτομαι να παρω αλλα δε ξερω τι ακριβως κανει αν θελει καποια κοπελα να μου πει θα την ευχαριστουσα

συγνωμη για το οφ τοπικ


nMaNp2.png

yOE0p2.png?aOUQWlor

HE2yp3.png?8NnbFruI

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρες! Α και εμείς, πουρέ με γάλα... γιαααααακ! Μόνο που βάζω ξύδι και όχι λεμόνι.

Α και εσύ έτσι τέκνο βρούτε?? :tongue: Ε θα το δοκιμάσω κ εγώ τότες να τριτώσουμε χαχα :D

που ειναι τα μπισκοτα οεο;;;;;εμεινε κανενα;;;;χαχαχαχα!!!

πως σου εγιναν;;καλα;;

Ελα μου ντε....κ εγώ ακόμη τα περιμένω. Μάλλον θα ξεκουράζονται σε κοιλίτσες χαχαχα

Καλημέρα!

Παρακολουθώ το θέμα αλλά πραγματκά δεν σας προλαβαίνω!

Θα μπορούσες να βάλεις λινκ από συνταγές παρέας με τα κριτσίνια;

Επίσης, πως ακρβώς τα πλάθουμε - τι ποσότητα ζύμης για το κάθε μπαστουνάκι;

Παραλλαγές πως μπορούμε να κάνουμε ώστα να διατηρούνται οι αναλογίες;

Φαίνονται πεντανόστιμα!

Ολιβάκι καλώς ήρθες :D

Το λινκ ειναι Κουλούρια με ούζο κ καρότο τα πλάθουμε στο χέρι τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια αλλά οχι να γίνει κ μπετόν αρμέ. Βαλε εξαρχής 400γρ κ αν είναι υγρή ακόμη πρόσθεσε λιγο λιγο το αλεύρι μέχρι να έρθει σε μια μαλακή λίγο υγρή ζύμη.

Παίρνεις μέγεθος καρυδιού ή λίγο ποιο μεγάλο κ το ρολλάρεις ανάμεσα στις δυο σου παλάμες -πως κάναμε παλιά πλαστελίνες?? έτσι- για να βγάλεις μπαστουνάκια. Οσο ποιο μικρά κ λεπτά τόσο λιγότερο χρόνο , όσο ποιο χοντρά τόσο περισσότερο. Για αυτό ειπα πως ο χρόνος ειναι υποκειμενικός. Αν τα θες μαλακά κ αφράτα θα τα προσέχεις μόλις αρπάξουν να τα βγάλεις. Αν τα θες κριτσίνια να σπάνε σκληρά θα τα βγάλεις λίγο αργότερα. Εγώ τα ψήνω στους 200βαθμούς

Οι παραλλαγές που έχω κάνει , έχω βάλει ρίγανη στο μείγμα, τα έχω ρολλάρει σε παπαρουνόσπορο σα στριφτά κ γίναν δίχρωμα κ έχω προσθέσει κ σουσάμι στη ζύμη.

Οτι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε :D

Καλημέρα!!!

Προσπάθησα να κάνω multi-quote αλλά τα έκανα σαλάτα:tongue::tongue:

Ada:

τόνος με μακαρόνια:

1 τόνο σε κονσέρβα λάδι το μεγάλο 100γρ(εγώ παίρνω το rio)

1 κρεμμύδι μέτριο προς μικρό

ντοματάκια ψιλικομμένα

ελιές κομματάκια(προαιρετικά)

κεφαλοτύρι τριμμένο(προαιρετικά)

λάδι 2 κουταλιές

αλάτι

μακαρόνια νο7("στέκεται"καλύτερα στο πιάτο η σάλτσα)

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελάχιστα και αμέσως ρίχνουμε τον τόνο(αφού του έχουμε αφαιρέσει το λάδι).Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε σιγά σιγά τα ντοματάκια.Προσθέτουμε νερό και αλάτι.(εγώ βάζω και τις ελιές νωρίς για είναι πιο μαλακές,αλλιώς 10 λεπτά πριν αποσύρεις απο την φωτιά)

Μόλις σερβίρεις βάλε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι(όσο είναι ζεστό το πιάτο) απο επάνω.Δίνει τέλεια γεύση;)

Τα μακαρόνια κλασσικό βράσιμο:D

Καλή όρεξη!!

Ετσι το κάνω κ εγώ, μου το είχε μάθει φοιτήτρια μια φίλη από το Βόλο στις βραδυνές μας λιγούρες μετά τις μπαρότσαρκες χαχαχα ;)

Turwethiel kai kalamaraki:

Τηγανόψωμα(της πεθεράς μου συνταγή)

αλεύρι 500γρ

1 μαγια σε σκόνη

1 κουταλιά βούτυρο

ελάχιστο αλάτι

1,5 περίπου ποτήρι χλιαρό νερό

τυρί φέτα ψιλοκκομμένο

λάδι

Εκτέλεση:

φτιάχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 30-40

λεπτά.

Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγαλούτσικα και την πλάθουμε στα χέρια μας.

Την ανοίγουμε όσο περίπου την πίτα απο το γύρο;) και βάζουμε το τυρί στη μέση.

Κλείνουμε πολύ καλά γύρω-γύρω και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά βαριά απο την κάθε πλευρά.

Θα το καταλάβετε απο το χρώμα.όταν έχει αυτό το "χρυσό" είναι έτοιμες!

Σερβίρονται ζεστές!

Μιλ μερσίιιιιιιιιιι!!! :D:D:D

Με την αγαπημένη chatziko ενώ πίναμε καφεδάκι σήμερα το πρωί, ξεπετάξαμε κι αυτά στα γρήγορα. (Λιγούρες κανείς???)

Και το μεσημεριανό μας σήμερα, ριζότο με μανιτάρια και κεφτεδάκια στο φούρνο με κρέμα γάλακτος. Για δίαιτα ό,τι πρέπει :tongue:

Πω πω πω πω άξιες κ οι δυο σας~!! Θέλω κ εγώ καφεεε κ κοζερί που λέει το τζατζίκι ;):D:D

Και δεν είδα συνταγή....άμεσα παρακαλώ!! :tongue:

επισης θα ηθελα α ρωτησω τις κοπελες που εχου και ξερουν απο αρτοπαρασκευαστες τι ακριβως κανουν?? κανουν ζυμη για ψωμι,πιτες τσουρεκια κουλουρια κλπ?? τα ζυμωνει οπως το μιξερ?? η κανει και τα φουσκωματα??? επειδη σκεφτομαι να παρω αλλα δε ξερω τι ακριβως κανει αν θελει καποια κοπελα να μου πει θα την ευχαριστουσα

συγνωμη για το οφ τοπικ

Εγώ πρόσφατα απέκτησα, αλλά κάνω εκεί όλες τις ζύμες πχ για πιτα, για πίτσα τις ζυμώνει κ τις φουσκώνει , όλοι οι αρτοπαρασκευαστές το έχουν αυτό το πρόγραμμα είναι στα βασικά τους. Είναι πολύ εύκολο , τα πετάς όλα μέσα με τη σειρά πχ πρώτα τα υγρά κ μετά τα στερεά κ σε μια μιαμιση ώρα έχεις έτοιμο ζυμαράκι φουσκωμένο. Μπορείς να ψήνεις το ψωμάκι σας, εγώ φτιάχνω κάθε τρεις μέρες ένα ελαιόψωμο, μπορείς να φτιάχνεις μαρμελαδα, σταφιδόψωμα κ ότι κατεβάσει το κεφάλι σου :D

Να αγοράσεις αν μπορείς ;)

καλημερες καλημερες το χτεσινο μας μενου

τυροπιτα

κις λορεν απο τη συνταγη που εβαλε κοπελα πιο πανω

μακαρονια ολικης αλεσεως με κεφτεδακια κοκκινοστα απο ζυμη που περισεψε απο τα μπιφτεκια τα προχτεσινα(παρεπιμπτοντως για τα γουστα μου η συνταγη ειναι καταπληκτικη σε κεφτεδακια απ οτι σε μπιφτεκια)

και γλυκο κουταλιου μηλο

1 κιλο φιρικια

200 γραμμ.καστανα

50γραμ αμυγδαλο και 50 γρ. φουντουκι

1 κιλο ζαχαρη

3 ποτηρια νερο 2κ.σ. γλυκοζι

2-3 σταγονες λεμονι

2 ξυλα κανελα-5-63 γαρυφαλα σε τουλι τυλιγμενα για να βγουν ευκολα

εκτελεση=καθαριζουμε τα φιρικια και βγαζουμε τα κουκουτσια με το ειδικο εργαλειο και τα βαζουμε σε λεκανε με νερο και ενα κομμενο λεμονι μεσα για να μη μαυρισουν

βαζουμε στη κατσαρολα νερο-ζχαρη-γλυκοζι και μπαχαρικα

βηραζουμε κανενα τεταρτο να δεσει λιγο το σιροπι ριχνουμε τα καστανα και μετα απο 5 λεπτα τα μηλα βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να δεσει το γλυκο και τελος ριχνουμε τους ξηρους καρπους

Όλα είναι ένα κ ένα!! Μπράβο!!! :D:D

Δεν έχω φάει ποτέ γλυκό του κουταλιού μήλο, ενδιαφέρων!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...