Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 3 ώρες πρίν, Lila86 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ!! Ναι ναι πολύ καλό τιπ και βοήθησε αρκετά! Όλα καλά θα πάνε!!!

Καλησπέρα!

Μια που λεμε για τις αντιπηκτικές και τα σαλοσπιρ παρουσιασε κάποια κοπέλα καμια περιεργη αιμορραγια στον οδοντιατρο κλπ; Θελω ας πουμε να κανω καθαρισμο και φοβαμαι μην πάθω αιμορραγια! Απο το κεντρο μου ειπαν απλως να ενημερώσω τον οδοντίατρο για την αγωγή και να μην ανησυχώ! Ειμαι φοβιτσιαρα και το εχω κανει λιγο μεγαλο στο μυαλο μου! Προς το παρον παιρνω σαλοσπιρ μονο, το οποιο θα το σταματήσω μολις ξεκινησω την ivor!  

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

Tι ωραιος φοινικας...φοβερη ιδεα.

rkt οι τουρτες σου ειναι τελειες...μακαρι να τα καταφερνα κι εγω τοσο καλα στη διακοσμηση.

Εγω χθες εφτιαξα μια σπανακοπιτα σας βαζω και φωτο.

IMG085.jpg

Καλημέρα :D

Πεντανόστιμη κ λαχταριστή φαίνεται!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Tέλειοοοοοοο?? χαχαχαχα το είδα χτες στο φεις κ ο ήλιος ο ροζ ανάμεσα χαχαχαχα

Η μικρή κ ο χαζμπαντ το τσακίζουν ήδη :D:D:D

20121112_181107_zpsaeca8c53.jpg

Τέλειο!!!!

Μόλις τελείωσα μαγειρέματα για αύριο κ καθαρισα κ κουζίνα :rolleyes:

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος κ μανιτάρια

{με το ζόρι κρατιομασταν να μη πέσουμε πάνω του}

photo-2012-11-13-00-01-29-832_zps0c37c5ca.jpg

Μανιτάρια πλευρωτους ψητά

{είχα ένα κιλό από τη λαϊκή κ έβαλα λίγα στο κοτόπουλο κ λίγα ψητά για μεζέδες}

photo-2012-11-13-00-00-33-227_zpsf847cfe1.jpg

Και τέλος απλό ρύζι basmati για συνοδεία με το κοτοπουλακι :wink:

photo-2012-11-13-00-02-22-778_zps25c19ce3.jpg

Ουφ αυτα κ η κουζίνα έκλεισε για απόψε :-):tongue:

Από τα αγαπημένα φαγητά το κοτοπουλάκι με το ρύζι!!!!!

Τα μανιτάρια πως τα έψησες?

photo-2012-11-13-00-02-22-778_zps25c19ce3.jpg

Ουφ αυτα κ η κουζίνα έκλεισε για απόψε :-):tongue:

Αχ με ξελίγωσε το άτιμο το κορίτσι..... :shock::shock::shock::shock::shock:

777885dugw57gt25.gif

αγαπημενο καλαμαρακι δε με λυπασαι τι δολια μανα που προσπαθω να χασω τα κιλα της εγλυμοσυνης και απο τοτε που ανοιξε το θεμα εχω κολλησε στα 60?? λυπησουμε πρεπει να χασω αλλα 6 ή μαλλον 8 για να εχω αποθεμα και να μπορω να τρωω

λοιπον ξεκιναω μπιφτεκακια αφρατα απο αυτα που ειχε βαλει μια κοπελα ποιο πανω

IMG_3350.jpg[/img]

nMaNp2.png

yOE0p2.png?aOUQWlor

HE2yp3.png?8NnbFruI

Διαφημίσεις

Λοιπόν, αν και Τρίτη, σήμερα μαγείρεψα εγώ το μενού, μιας και ήταν από αυτά που δεν μπορείς να μαγειρέψεις από την προηγούμενη.

Σηκώθηκα λοιπόν από τις 6:30 έφτιαξα καφέ και ..έβαλα τηγάνι.

Γλώσσα φιλέτο τηγανητή και πουρέ πατάτας.

Οχι τον γνωστό όμως πουρέ.

Εμάς μας αρέσει με λεμόνι και λάδι, όχι με γάλα...

Φώτο δεν έχει, σιγά μην προλάβαινα να φωτογραφίσω πρωι - πρωί....:tongue:

Α, έριξα και μία τυροπιτούλα στο φούρνο να ψήνετε για το πρωινό των μικρών μου.

"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! πω πω με έχετε ξελιγώσει και είμαι στη δουλειά νηστική, δεν έχω προλάβει καν να φάω ακόμα...

Δουλεύω αρκετά αυτές τις μέρες + γενικό καθάρισμα που είχα και δεν σας ακολούθησα καλά.

Εχω κακά νέα, το μίξερ δεν είναι πλήρες, λείπει το ένα εξάρτημα που χτυπάει, έτσι το έστειλα πίσω στην πεθερά μου (υποσχέθηκε θα μου βρεί ένα άλλο, έχει λέει πολλά :shock:).

Εχω και καλά νέα, μου "κόλλησαν" την κουζίνα, θα με πάρει να μου πεί πότε μπορώ να τη χρησιμοποιήσω, εγώ για ασφάλεια θα την αφήσω μέχρι μεθάυριο, να είμαι σίγουρη.

Θα πάρω τις συνταγές σας μια μια να τις κάνω (όσες δεν έχω ξανακάνει).

Επιστρέφω με κάποιες απορίες!

xara25 επειδή είσαι πάνω πάνω να σου πω ότι τέλεια τα γιουβαρλάκια σου! Κι εμάς έτσι δεμένα μας αρέσουν!

Εχω κιγω καιρό να κάνω, αλλά όλο τα κάνει η μάνα μου, και ό,τι μπορώ να γλιτώνω το προσπαθώ :) :)

-7.5 κιλά :D

Πρασόπιτα με κιμά

Υλικά

6 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια

λίγο λάδι

1 κουταλιά πελτέ

300 γρ κιμάς μοσχαρίσιος

πακέτο φύλλο κρούστας

1 αυγό και λίγο γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 3-4 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το πράσο και αλατίζουμε. Το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του για 5 λεπτά. Όταν μαλακώσει το πράσο προσθέτουμε τον κιμά και τα αφήνουμε να ψηθούν αρκετά έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου υγρά. Προσθέτουμε τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Η όλη διαδικασία ψησίματος της γέμισης στο τηγάνι παίρνει 20 λεπτά.

Αλοίφουμε με λάδι ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο για πίτες. Ξαναλαδώνουμε και στρώνουμε άλλο ένα. Έπειτα στρώνουμε ένα τρίτο χωρίς να το λαδώσουμε και απλώνουμε τη μισή γέμιση. Καλύπτουμε με ένα φύλλο ακόμα το οποίο και λαδώνουμε. Άλλο ένα χωρίς να το λαδώσουμε, την υπόλοιπη ζύμη και έπειτα τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι το τελευταίο(συνήθως τα πακέτα έχουν 7). Μόλις απλωθεί το τελευταίο φύλλο γυρνάμε τα πλαϊνά περισεύματα προς τα μέσα και το κάνουμε σαν πακετάκι για να μην χυθεί η ζύμη. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια. Για να πάρει ωραίο χρώμα, χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και ρίχνουμε εδώ κι εκεί πάνω στην πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 50'.

Αν και νέα στις πίτες, τα περιγράφεις πολύ εύκολα, φαίνονται και πολύ όμορφα, κι έτσι μόλις φτιάξει η κουζίνα μου θα την κάνω, αλλά μη περιμένεις τέτοιες ομορφίες! :oops:
Καλημέρα Κυρίες μου!

Το χθεσινό μας φαγητό:

DSCN1762_640x480.jpg

Κοκκινιστό μοσχαράκι με σαλατούλα λάχανο-καρότο για τους γονείς και με κοφτό μακαρονάκι για την μικρή. Αφού φάγαμε, περίσσεψαν 2 μερίδες για την επόμενη φορά που έχει η διατροφή μας κρέας, 1 μερίδα φαγητό για τη μικρή (φυσιολογικά θα το φάει το απόγευμα και σαλτσούλα για τα μακαρόνια μας για 2 ακόμα φορές.

Αναγκαστικά είμαι του "δεν πετάμε τίποτα". Για λόγους οικονομίας πλέον (χρόνου και ρεύματος) δεν μαγειρεύω ακριβώς όσο φαγητό χρειαζόμαστε, αλλά τη διπλή ποσότητα, ώστε το μισό να μπει κατάψυξη και να χω έτοιμο φαγητό για μια επόμενη φορά.

κι γω διπλά τα κάνω αλλά τα βάζω ψυγείο συνήθως, τις σάλτσες τις βάζω κατάψυξη, έτσι στην ανάγκη βράζω ένα μακαρόνι-ρύζι και βουαλά...

Πόσο είναι το παιδάκι σας? Ανυπομονώ να τρώει δικό μας φαγητό! Αλλά μέχρι ενός έτους από ότι έχω καταλάβει θα θέλει ξεχωριστό φαγητό (σούπες κτλ)

ασε ασε...

μαμα-σου στέλνω ταπερ με γεμιστά

καλαμάρι- εχω φαγητό ρε μαμά....αστο..

μαμά- φατε το άυριο

καλαμάρι- καλά ευχαριστώ

κ έρχεται τάπερ με 10 γεμιστά....για δυομιση ανθρώπους.:shock::shock::shock:

Εχουμε την ίδια μάνα? :tongue: Εμένα πολύ με βόλεψε μετά τη γέννα, αλλά και μήνες πρίν. Είχα ξεχάσει τί θα πεί ακτσαρόλα :D Στην αρχή μου έλειπε αλλά όταν δουλεύεις 10ωρα και βάλε, κάνεις το σταυρό σου και...βολεύεσαι!

απορία 1: το πάνω (το κοτόυπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια) πως το κάνεις? Δεν το έχω με τις κρέμες γάλακτος, δεν ξέρω καν πως χρησιμοποιούνται, τις παίρνω να υπάρχουν σαν εύκολη λύση αλλά με σκοτίζουν (πώς θα τις κάνω κτλ) , δεν τις χρησιμοποιώ και πετάω τα λεφτά.

απορία 2: πως κρατηθήκατε?

Επίσης μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια αυτά αλλά δεν ξέρω πως να τα κάνω, κάνω τα άσπρα τα στρογγυλά συνήθως στον ατμομάγειρα με κοτόπουλο.

Καμμιά πιο γευστική ιδέα?

Μου αρέσει η φώτο πάνω με τα πλευρώτους αλλά ψάχνω κάτι με ελάχιστο λάδι - δεν μου αρέσει + ότι θα μπω σε δίαιτα.

Σε ευχαριστώ!

(αν έχεις και κάτι άλλο με μανιτάρια που έχουν ελάχιστες θερμίδες δώστο μας κι εμάς :tongue:)

4777-4-koulouria-me-ouzo-kai-karoto-by-kalamaraki.jpg

kalamaraki respect! Ξέρω θα μου πείς σιγά το δύσκολο, αλλά για μένα όλα αυτά είναι πολύ νέα, δελεαστικά και χρήσιμα!

Πχ είδα μια κοπέλα που έλεγε για τα κριτσίνια σου, σε αναζήτησα στο συνταγες παρέας (δυστηχώς δεν βγάζει συνταγές συγκεκριμένων ονομάτων, γιατί? :confused:)

βρήκα την τέλεια φώτο που έχεις βάλει, και είμαι έτοιμη κι γω να τα δοκιμάσω! Κι ας τα τρώω μόνο εγώ, μετά θα έχω κι ένα παιδί να τα ζητάει, γιατί να τρώει τα έξω?

Πάω να αναζητήσω και τη συνταγή, αν και μου μυρίζει μίξερ για να σου έγιναν τόσο λεπτά, είδα μιας κοπέλας που τα κάνει με τα χέρια μόνο και είχαν πιο χοντρό σχήμα, που δε με χαλάει βέβαια!

Ευχαριστώ και πάλι!

Βρε συ dimmi το μίξερ δεν τα πλάθει... Ούτε στους φούρνους δεν υπάρχουν μηχανές που πλάθουν. Μόνο στις μεγάλες (βιομηχανικές) μονάδες παραγωγής αρτοσκευασμάτων (ο Θεός να τα κάνει)

Αύριο θα κάνω και εγώ κριτσινάκια καρότου αλλά και τυροπιτάκια για την κατάψυξη μιας και η μικρή πολύ συχνά το απόγευμα θέλει κάτι να φάει αλλά να μην είναι φαγητό, ούτε και πρόχειρο...

YqE6p2.png

IqItp3.png

γεια σας μαγειροκοριτσα!!!

να σας ενημερωσω οτι ο κολιος που ζηταγα συνταγη, δεν ηταν τελικα κολιος αλλα λαυρακι, εκανε λαθος η πεθερα στο ονομα. εγω το μαγειρεψα σαν κολιο, αλλα βγηκε τελειο!!!

καλα μαγειρεματα!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...