Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

      Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

      Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

      Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

      Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

      Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Καλησπέρα, πως είστε? Δεν πρόλαβα να σας διαβάσω, μικρό και μπαμπάς μπαινοβγαίνουν σπίτι, όλο βόλτες ήταν,κι έτσι έκανα δουλειές.

Σήμερα έτυχε και δε χρειάστηκα στη δουλειά μου, έτσι ψώνισα τα υλικά και κάνω αυτό http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-mistiki-sintagi-tiropitas-tis-theias.html

Θα λιποθυμήσω από τη μυρωδιά μέχρι να γίνει! :shock::D

Νομίζω ότι μου έκανε καλό που χάλασαν τα μάτια της κουζίνας, επιτέλους δοκιμάζω να κάνω πιτοειδή, βλέπε κουρκουτόψωμο και τώρα την τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

Πάντα τα φοβόμουν, δεν ξέρω γιατί.

Μου έφερε ο άντρας μου ένα μίνι μίξερ απο αυτά που πουλάνε στα σουπερμαρκετ, μου φαίνεται μια σταλιά, δεν ξέρω τί θα πρωτοχωρέσει ο κάδος του.

Ισως και να μη το χρησιμοποιήσω.

Ηθελα όμως ένα μίξερ, ελλείψη χρημάτων να αγοράσω καλό είναι κι αυτό.

Θα δοκιμάσω και το πρώτο μου κεικ σύντομα :P

Συνταγούλες για κεικ εύκολες και για μικρό κάδο? :confused:χαχαχαχα φαντάζεστε να πάω να βάλω τα υλικά και να μη χωράει? :tongue:

Με έχει πιάσει μανία να μαγειρέψω νέα πράγματα και ειδικά είδη που θα τρώει και το παιδί με ευχαρίστηση, ώστε να μη τρώει τα ετοιματζίδικα.

Με γειά το μίξερ!!

Και η μητέρα μου όταν της χάλασε το 26ετών κενγουντ της πήρε ένα τέτοιο λόγω χρημάτων. Σε πληροφορώ μια χαρά κάνει τα κέικ κ μικρές ζύμης.

Διάβασε στις οδηγίες έως πόσο αλεύρι σε γρ μπορεί αντέχει κ θα είναι μια χαρά μη το φοβάσαι. Αν πχ η συνταγή σου λέει 500γρ αλεύρι κ εσένα χωράει 250γρ θα κανείς τη δόση στη μέση κ μετά θα τις ενωνεις :wink:

Εξάλλου τα περισσότερα κέικ εκεί κυμαίνονται στα 400γρ αλεύρι

Τα μεγάλα μίξερ χωράνε μεν πολύ υλικό αλλά κάνουν την ίδια δουλειά με τα μικρα. Ίσως χρειαστείς πχ δύο τρία λεπτά παραπάνω χτύπημα λόγω χαμηλών βατ. Αλλά κατά τα αλλά μια χαρά θα σε βολεψει γρ.

Διάβασε τις οδηγίες για να ξέρεις τις αντοχές του.

Αγαπημένο κέικ είναι το μπανανα κέικ

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-mpanana.html

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Με γειά το μίξερ!!

Και η μητέρα μου όταν της χάλασε το 26ετών κενγουντ της πήρε ένα τέτοιο λόγω χρημάτων. Σε πληροφορώ μια χαρά κάνει τα κέικ κ μικρές ζύμης.

Διάβασε στις οδηγίες έως πόσο αλεύρι σε γρ μπορεί αντέχει κ θα είναι μια χαρά μη το φοβάσαι. Αν πχ η συνταγή σου λέει 500γρ αλεύρι κ εσένα χωράει 250γρ θα κανείς τη δόση στη μέση κ μετά θα τις ενωνεις :wink:

Εξάλλου τα περισσότερα κέικ εκεί κυμαίνονται στα 400γρ αλεύρι

Τα μεγάλα μίξερ χωράνε μεν πολύ υλικό αλλά κάνουν την ίδια δουλειά με τα μικρα. Ίσως χρειαστείς πχ δύο τρία λεπτά παραπάνω χτύπημα λόγω χαμηλών βατ. Αλλά κατά τα αλλά μια χαρά θα σε βολεψει γρ.

Διάβασε τις οδηγίες για να ξέρεις τις αντοχές του.

Αγαπημένο κέικ είναι το μπανανα κέικ

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-mpanana.html

ενθαρρυντικό που βόλεψε τη μαμά σου, η οποία όμως έχει πείρα, εδώ ασχετούρα :tongue:

Πέρα από την πλάκα θα το χρησιμοποιήσω αφού λες έτσι!

Απο κέικ δεν έχω ιδέα, είμαι καλή στην κατανάλωση τους, από τα λίγα γλυκά που μου αρέσουν.

Για αυτό το λόγο θα το κάνω τώρα κοντά, και από Δευτέρα (ποιά Δευτέρα δεν ξέρω) πάλι δίαιτα :oops:

Το σύνδρομο "μαγειρεύω για το παιδί" ενώ το παιδί ακόμα δεν τρώει θα μου περάσει? χαχαχαχα

Θα στείλω στα ανήψια μου τυρόπιτα και κεικ βέβαια!


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

mama konstantinou, στη συνταγή που έβαλες, κάτω κάτω γράφει τα εξής:

:wink:

αχ βρε κοριτσια δεν το ειδα...:oops:εδωσα εμφαση στα υλικα,

παντως σημερα το πρωι τα εφτιαξα και εγιναν πεντανοστιμα!!!δοκιμαστε τα!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας κορίτσια!!!

Τι κάνετε!Εμεις σήμερα πήγαμε κι ειδαμε τους δεινόσαυρους της Παταγονίας!

Εν τω μεταξύ είχα ψήσει τυροπιτα με χωριατικο φύλλο , ειχαμε κ μακαρονια με κιμά για τα παιδια κ σπετζοφαί με πατατες τηγανιτές για μας ;);)..

Τα πακετάκια τέλεια!!!!!Μια παρόμοια συνταγή κάνει η μαμα μου κρουασανάκια!

dsc03013r.th.jpg

Για τη γεμιση

500γρ φέτα τριμμένη με το πιρούνι

200 γρ κεφαλογραβιερα τριμμένη

1 κουπα γάλα

4 αυγά χτυπημένα

4 κουταλιες σούπας βουτυρο

πιπερι

δυόσμο ή άνιθο

Για το φύλλο

500γρ αλευρι ΓΟΧ

1φλ καφε λάδι

1 κούπα χλιαρό νερο

1κγ αλάτι

1κ.γλ μπέικιν πάουντερ κάνει το φύλλο πιο αφράτο, μπορείτε να το παραλείψετε

Οι αναλογίες μπορεί να αλλάξουν κατά βούληση, εγω π.χ βάζω 2 αυγά κ μισή φέτα, μισή κεφαλογραβιερα για να μη γίνεται αλμυρή ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλησπέρα σας! σας διαβάζω κ εγώ καθημερινά και μου πέφτουν τα σάλια!!εύγε καλαμαρίδιον!ήδη δοκίμασα τη μπουγάτσα της newbie-τέλεια! με ολάζετε συνεχώς και σκεφτείτε ότι σε 2 εβδομάδες περίπου γεννάω τη δεύτερη μπουμπού μου!!και τώρα 2 ερωτήσεις!!chatzico πώς έκανες τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή για τα πακέτα;;όπως ακριβώς λέει η συνταγή;;δηλαδή χλιαρό γάλα κλπ;;και σε τι πρόγραμμα;;για ψωμάκια πχ;εγω έχω τον kenwood 350. και δεύτερον έχει καμιά σας δοκιμασμένη συνταγή για κασερόπιτα ή ζαμπονοτυρόπιτα;;έχω φύλλο σφολιάτας και αναρωτιέμαι...τινα το κάνω οέο;;!!!:P

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας! σας διαβάζω κ εγώ καθημερινά και μου πέφτουν τα σάλια!!εύγε καλαμαρίδιον!ήδη δοκίμασα τη μπουγάτσα της newbie-τέλεια! με ολάζετε συνεχώς και σκεφτείτε ότι σε 2 εβδομάδες περίπου γεννάω τη δεύτερη μπουμπού μου!!και τώρα 2 ερωτήσεις!!chatzico πώς έκανες τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή για τα πακέτα;;όπως ακριβώς λέει η συνταγή;;δηλαδή χλιαρό γάλα κλπ;;και σε τι πρόγραμμα;;για ψωμάκια πχ;εγω έχω τον kenwood 350. και δεύτερον έχει καμιά σας δοκιμασμένη συνταγή για κασερόπιτα ή ζαμπονοτυρόπιτα;;έχω φύλλο σφολιάτας και αναρωτιέμαι...τινα το κάνω οέο;;!!!:P

Aν εννοείς τον ΒΜ350, τον ίδιο έχουμε. ;)

Ακολούθησα τις γενικές οδηγίες του, δηλαδή πρώτα τα υγρά, μετά τις σκόνες, αυγά, βούτυρο σε κομματάκια κλπ και τελευταία την μαγιά, να μην έρθει σε επαφή με τα υγρά.

Το γάλα ήταν σε θερμοκρασία δωματίου, δεν το ζέστανα.

Πρόγραμμα έβαλα το 10, για ζύμωμα.

Γενικά, ότι θέλει ζύμωμα εκεί το κάνω.

Όσο για το φούσκωμα, δεν το έκανα. Έβαλα τα πρώτα πιτάκια στους 80 βαθμούς για κανένα 10λεπτό και μετά ακολούθησα τις οδηγίες ψησίματος της συνταγης.


BOftp3.png PzWNp3.png

 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας! σας διαβάζω κ εγώ καθημερινά και μου πέφτουν τα σάλια!!εύγε καλαμαρίδιον!ήδη δοκίμασα τη μπουγάτσα της newbie-τέλεια! με ολάζετε συνεχώς και σκεφτείτε ότι σε 2 εβδομάδες περίπου γεννάω τη δεύτερη μπουμπού μου!!και τώρα 2 ερωτήσεις!!chatzico πώς έκανες τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή για τα πακέτα;;όπως ακριβώς λέει η συνταγή;;δηλαδή χλιαρό γάλα κλπ;;και σε τι πρόγραμμα;;για ψωμάκια πχ;εγω έχω τον kenwood 350. και δεύτερον έχει καμιά σας δοκιμασμένη συνταγή για κασερόπιτα ή ζαμπονοτυρόπιτα;;έχω φύλλο σφολιάτας και αναρωτιέμαι...τινα το κάνω οέο;;!!!:P

με φύλλο σφολιατας κάνω τέλεια Γιαννιώτικη τυροπιτα!

Θελει 4 φύλλα σφολιατας, αν εχεις 2 μπορεις αφου ξεπαγώσουν να βάλεις λίγο αλεύρι στο τραπεζι κ να τα απλώσεις με τον πλάστη, να μεγαλώσουν κ να τα κόψεις στη μέση...

Γεμιση

600 γρ, κεφαλογραβιερα τριμμενη

500μλ γάλα

3 αυγά

βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτελεση

Βουτυρώνουμε 1 ταψι, στρώνουμε 1 φύλλο σφολιατας το οποιο αλείφουμε με βούτυρο επίσης. Προσθέτουμε το 1/3 της κεφαλογραβιερας, ξανά φύλλο κ άλειμμα , βαζουμε το 1/3 πάλι της κεφαλογραβιερας, φύλλο-αλειμμα- κεφαλογραβιερα-φυλλο-βούτυρο>>> 3 στρωσεις δηλαδή

Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά κ περιχύνουμε την πίτα.

Ψηνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει ;)

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κοριτσια! Παλι αριστουργηματα ειδαν τα ματακια μου!!! Μπραβο σε ολες!

Εκανα και εγω μια μηλοπιτα απλη που κανω απο συνταγη της μαμας μου για να παρει η μικρη αυριο στο σχολειο

DSC_0261.jpgDSC_0262.jpg


q1kup2.pngza5op2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπερα κοριτσια!! απογευγω να μπαινω καλέ για ευνοητους λογους, αλλά και τωρα που μπηκα μου τρεξανε τα σάλια!!:tongue:

rkt να τις χαιρεσαι κιολας τις κορούλες σου! Εχω κι εγω δυο αγορακια και ειμαστε και συντοπίτισσες βλέπω!!

Λοιπον εγω χτες εφτιαξα λουκουμαδες πρωτη φορα και βγηκαν σουπερ!! Για να καταλαβετε η παρεα ζητησε κι αλλη δοση κι εκανα επιτοπου κι αλλους! Αναψαμε και τζακι και ταιριαζε;) Σας σκεφτηκα και ειπα να τη βάλω...Φωτο δεν εχω δυστυχως...τη συνταγη την πηρα απο δω http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7.html

μονο που δε βγαινουν τοσοι πολλοι οσο λεει ή τουλαχιστον τους εκανα λιγο μεγαλους. Α! Και δεν εβαλα και τις 2 κουτ σουπας λαδι που ελεγε...


SV6vp3.png

LWoFp3.png

Link to comment
Share on other sites

marsolan ευχαριστω για τη συνταγη! καλα που μου ειπες για τ αυγα γιατι οποτε βλεπω συνταγη με πανω απο 4 τεσσερα την κανω με ελαφρα!!!!!!!!! βρε κοριτσια σας θαυμαζω που κανετε τοσα πραγματα! εγω αυτον τον καιρο κανω διαλλειμμα!! να μεγαλωσει λιγο και ο μικρος και πιστευω να βρω τα κουραγια γιατι ειναι κατι που μου αρεσει παρ΄ολες τις αποτυχιες. για την ωρα μαζευω συνταγες και τις δικες σας ωραιες ιδεες! τα φιλια μου σε ολα τα κοριτσια

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

Κοίτα πέραση η νηστίσιμη κρεμμυδομανιταρόπιτα! :tongue::D

Ειρηνάκι, όταν ξαναέρθεις θα σου έχω έτοιμη! Πες το κι έγινε! ;) Αρκεί να φέρεις κανελόνια, δεν έφτιαξα ποτέ! :rolleyes:

kalamaraki, η συνταγή είναι όπως η γνωστή μαρκα τσιγάρων Απόλλων :tongue::tongue: (=απ' όλων) ή αλλοιώς "ότι μου κατέβηκε στο κεφάλι". Είναι έμπνευση στιγμής και νηστείας :D:D. Με οδηγό την πισαλαντιέρ με καραμελωμένα κρεμμύδια έκανα παραλλαγή :rolleyes::cool:.

Έβαλα:

έτοιμο φύλλο κουρού

5 μεγάλα κρεμμύδια

λίγο πράσο "για το χρώμα" και γεύση

1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια

2-3 κσ κουάκερ

Τσιγάρισα κρεμμύδια, πράσα με αρκετό λαδάκι (μου έπεσε παραπάνω, και το "ξέρασε" στο ψήσιμο στη ζύμη, φαίνεται κιόλας στη φωτό), τα αλάτισα (να βγάλουν τα νερά τους), πιπεράκι και στο τέλος τα μανιτάρια. Μετά έσβησα με λίγο μοσχοφίλερο και τέλος έριξα λίγο σόγια σως και λίγο μπαλσάμικο (από 1 -1,5 κ.γ. περίπου). Άφησα να σιγοβράσει για κανά 20 λεπτο και΄έριξα λίγο κουάκερ για να πιει τα υγρά (2-3 κσ περίπου). Άφησα να κρυώσει η γέμιση και την έριξα στη μέση στο φύλλο και τύλιξα "φακελάκι" (δεύτερο "λαθάκι" γιατί καλύτερη θα έβγαινε μάλλον τυλιχτή σε ρολάκι, γιατί τώρα "έπεφτε" η γέμιση από τα πλάινά). Έψησα στους 180 με αέρα για 30 λεπτα νομίζω (μπορεί και παραπάνω έβλεπα το φύλλο βασικά).

Από μυρωδικά δεν έβαλα τπτ, αλλά θα ταιριαζε δεντρολίβανο νομίζω.

Δες κι αυτή με συγκεκριμένες ποσότητες:

http://kidmama.wordpress.com/2012/04/11/%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CF%85%CE%B4%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B9/

Ααααα, το μοσχαρακι κοκκινιστό με χοντρα μακαρόνια, υπήρξε το κλασσικό κυριακάτικο φαγητό μας για χρόνιααααααα :rolleyes:

dimitrab, θέλουμε και συνταγή για τη μηλόπιτα

dike, το κοτόπουλο φαίνεται τέλειο... θα δοκιμαστεί!


ImnOp3.png p7gjp3.png

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι.

Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Link to comment
Share on other sites

Κι αυτά είναι ό,τι απέμεινε από τις σημερινές ετοιμασίες για τη γιορτή μου!

Δεν πρόλαβα το πριν!!! :rolleyes::tongue:

Αραβικές τσιπς

PB120096.jpg

Οι αραβικές τσιπ καταβροχθίστηκαν με ντιπ ροκφόρ που εξαφανίστηκε, οπότε δεν έχω φωτό :tongue:

Σουφλέ τρία τυριά και μπέικον με βίδες

PB120095.jpg

Τριλογία: Πίτσα κρεμμύδια - ροκφόρ - καρύδι (έγινε λίγο ψωμένια :oops:) και πίτες της μαμάς (σπανακοτυρόπιτα και κοτόπιτα)

PB120094.jpg

Τα απομεινάρια της παραδοσιακής καρυδόπιτάς μου

PB120097.jpg


ImnOp3.png p7gjp3.png

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι.

Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...