Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 5 λεπτά , Kathrin17 είπε:

Το φοβερό είναι ότι στις δίδυμες κυησεις δεν δίνεται αυτόματα άδεια μέχρι τον τοκετό.. Μιλάμε για 2 μωρά!! 

Κ εμενα μου έκανε εντυπωση αυτό, επισης δεν κάνω δουλειά γραφείου...στον ιδιωτικό τομέα είναι πιο εύκολο να βγεις με επαπειλουμενη.

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

Η ζύμη από τα σταφιδόψωμα της Γκόλφως καλή δεν θα είναι;

Ποια είναι η ζύμη της Γκόλφως καλέ ταμαράκι?

Ετούτη καλαμάρι? http://www.sintagespareas.gr/sintages/afrato-psomaki-margarita.html

Wktmp2.png

qIogp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποια είναι η ζύμη της Γκόλφως καλέ ταμαράκι?

Ετούτη καλαμάρι? http://www.sintagespareas.gr/sintages/afrato-psomaki-margarita.html

Μπράβο αυτή Κική! ;)

Η ταμάρ λεει αυτή http://www.sintagespareas.gr/sintages/stafidopsoma-tis-gkolfos.html

τα έχω δοκιμάσει....γίναν πολύ βαριά σε γεύση κ σε μυρωδιά.

μη το φοβάσαι το ηλιέλαιο μια χαρά θα βγουνε;)

έχω όλα τα υλικά εκτός από αυτό

καλά πότε τα προλαβαίνεις όλα;

:shock:

EvgLp2.png

έχω όλα τα υλικά εκτός από αυτό

καλά πότε τα προλαβαίνεις όλα;

:shock:

ποια καλέ τα κριτσίνια?

Σήμερα δεν μαγείρεψα τίποτα φάγαμε περισσεύματα , οοοοοολη μέρα κάθομαι, πήγα λαική πήρα τις προμήθειες μου , τις συμμάζεψα τις έπλυνα, έβρασα αυτά που έπρεπε κ έπλυνα αυτά που έπρεπε κ τέλος!

Τις φώτο από τις πίτες τις ανέβασα να τις δει η dimmi είναι παλιότερες βρε ;)

Σήμερα μόνο καλαμπόκια , αντίδια έβρασα κ έφτιαξα κ τα κριτσίνια τέλος! Η κουζίνα έκλεισε για απόψε :D

ποια καλέ τα κριτσίνια?

Σήμερα δεν μαγείρεψα τίποτα φάγαμε περισσεύματα , οοοοοολη μέρα κάθομαι, πήγα λαική πήρα τις προμήθειες μου , τις συμμάζεψα τις έπλυνα, έβρασα αυτά που έπρεπε κ έπλυνα αυτά που έπρεπε κ τέλος!

Τις φώτο από τις πίτες τις ανέβασα να τις δει η dimmi είναι παλιότερες βρε ;)

Σήμερα μόνο καλαμπόκια , αντίδια έβρασα κ έφτιαξα κ τα κριτσίνια τέλος! Η κουζίνα έκλεισε για απόψε :D

είπα κι εγώ.....

αύριο δεν κάνω τίποτα

θα φάμε στην πεθερά μου

και μας στέλνει και η μάνα μου πίτσα!:P

μόνο το φαγητό της μικρής θα ετοιμάσω

φιλιά

καλό βράδι

καλή ξεκούραση

EvgLp2.png

Διαφημίσεις

καλά οι τούρτες τέλειες;

πω πω!κάτσε να μαζέψω τα σάλια απτο πάτωμα!χαχαχαχα

για δώσε καμιά συνταγή!εμείς έχουμε τα 1α μας γενέθλια το Μάρτη!και φυσικά η 1η μας τούρτα θα είναι χειροποίητη!

χρησιμοποίησες και χρώμα ζαχαροπλαστικής;

τελείωσαν τα μπισκότα και σκέφτομαι να κάνω κι άλλα!:tongue::P:p:p:p

Η συνταγή είναι πανεύκολη!

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά

1 κουπα αλευρι (φαρίνα, αλλιώς βάλτε και μία κουταλιά σούπας κοφτή μπέικιν)

1 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

Ανακατεύευτε καλά την ζάχαρη, αυγά, βανίλια μέχρι να ασπρίσει.

Μετά με ένα κουτάλι, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύεται με απαλές κινήσεις.

Το ρίχνετε στο ταψί που έχετε σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε αέρα.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής ήταν η έτοιμη σοκολάτα του Γιωτης λόγω έλλειψης χρόνου και γιατί μου αρέσει πολύ(μοιάζει με μους)

Τέλος επικάλυψη με σαντιγύ.

Και ναι, έχει χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλιώς πως να κάνω τα χρώματα που είχα παραγγελία από τις κόρες????

Ολοι μου είπαν ότι ήταν πολύ νόστιμη και οι περισσότερες μαμάδες μου ζήτησαν την συνταγή.

Αλήθεια κορίτσια δεν αξίζει να δίνεις τόσα λεφτά για μία τούρτα και μάλιστα όταν εσύ μπορείς να ελέγξεις εν μέρει τα υλικα.

Εφοσων υπάρχει χρόνος. Σας το λέω εγώ που δουλεύω πολλεεεεες ώρες...:|

Α, και το σιρόπι:

1 κούπα νερό, 2 ζάχαρη και λίγο λικέρ, όποιο σας αρέσει....

ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!

Να χαίρεσαι τις κοράκλες σου rkt μου :P:p:p

Αγαπημένη μου, σε ευχαριστώ πολύ. Και εσύ την δικιά σου και συνονόματη!

Σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές!

"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Την συνταγή ανακάλυψε το φίλτατο καλαμαράκι και εγώ την εκτέλεσα.

Την ζύμη την έκανε ο φίλτατος αρτοπαρασκευαστής. Έκανα 3 γεμίσεις, μια με νιφάδες σοκολάτας και φουντούκια, μια με μαρμελάδα βερύκοκο

PB110904.jpg

Και μια με μαρμελάδα φράουλα και καρύδια. Τα τελευταία ξεχείλισαν, ίσως να ήταν πιο υγρή η μαρμελάδα φράουλα.

PB110906.jpg

Η ζύμη είναι τραγανούτσικη απέξω και μαλακή μέσα. Καλή λύση για κολατσιό στο σχολείο.

BOftp3.png PzWNp3.png

Διαφημίσεις

Παναγίτσα μου...!!!! :o:? Τί θέλω και μπαίνω βραδιάτικα;;; τούρτες, φαγητά, κριτσίνια, πακετάκια γεμιστά, ααααααααααααα :shock::shock::shock::shock: και να μην πεινάς παθαίνεις κρίσεις βουλιμίας :D:p!!!

Τώρα καταλαβαίνω τί εννοούσε ο Καραγκιόζης "θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε"... φάτε μάτια ψάρια :shock:, ξελιγωτικές όλες οι φωτό ρε κορίτσια μπράβο σας!! :D

Οι τούρτες φανταστικές φαίνονται!

Καλά, καλαμαράκι, σε βλέπω να ανοίγεις φούρνο στο τέλος...:tongue::tongue:

Και τα πακετάκια της χατζικο είναι ...μανούλα μου! μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα...:mrgreen:

Τώρα τί να λέει η δικιά μου μικρή και ταπεινή και πάνω από όλα νηστίσιμη κρεμμυδο-μανιταρόπιτα;;; :rolleyes::rolleyes:

PB110092.jpg

ImnOp3.png p7gjp3.png

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι.

Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Την ζύμη την έκανε ο φίλτατος αρτοπαρασκευαστής. Έκανα 3 γεμίσεις, μια με νιφάδες σοκολάτας και φουντούκια, μια με μαρμελάδα βερύκοκο

PB110904.jpg

Και μια με μαρμελάδα φράουλα και καρύδια. Τα τελευταία ξεχείλισαν, ίσως να ήταν πιο υγρή η μαρμελάδα φράουλα.

PB110906.jpg

Η ζύμη είναι τραγανούτσικη απέξω και μαλακή μέσα. Καλή λύση για κολατσιό στο σχολείο.

Α τα έφτιαξες; Ωραία;....

Εγώ πάλι χθες μακαρόν ήθελα να φτιάξω τελικά έφτιαξα μπισκοτάκια κανέλας. Τί να πω;...Το "άψογα" είναι λίγο. Απλά η συνταγή θέλει κάποιες αλλαγές. Πχ τα 20 λεπτά ψησίματος όντως είναι πολλά. 8 λεπτά μου είπε το καλαμαράκι να τα αφήσω. Εγώ τα άφησα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα κι έξω από το φούρνο. Επίσης με το αλεύρι είχα ένα θεματάκι. Έβαλα παραπάνω από 3 κούπες για να μην κολλάει στα χερια και άφησα τη ζύμη μισή ωρίτσα στο ψυγείο.Το αποτέλεσμα ήταν και είναι δηλαδή εξαίσιο. Αν σας αρέσουν τα μπισκότα κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ δοκιμάστε τα!!!

DSC08335etaetaetaetaeta.jpg

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Η συνταγή είναι πανεύκολη!

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά

1 κουπα αλευρι (φαρίνα, αλλιώς βάλτε και μία κουταλιά σούπας κοφτή μπέικιν)

1 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

Ανακατεύευτε καλά την ζάχαρη, αυγά, βανίλια μέχρι να ασπρίσει.

Μετά με ένα κουτάλι, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύεται με απαλές κινήσεις.

Το ρίχνετε στο ταψί που έχετε σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε αέρα.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής ήταν η έτοιμη σοκολάτα του Γιωτης λόγω έλλειψης χρόνου και γιατί μου αρέσει πολύ(μοιάζει με μους)

Τέλος επικάλυψη με σαντιγύ.

Και ναι, έχει χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλιώς πως να κάνω τα χρώματα που είχα παραγγελία από τις κόρες????

Ολοι μου είπαν ότι ήταν πολύ νόστιμη και οι περισσότερες μαμάδες μου ζήτησαν την συνταγή.

Αλήθεια κορίτσια δεν αξίζει να δίνεις τόσα λεφτά για μία τούρτα και μάλιστα όταν εσύ μπορείς να ελέγξεις εν μέρει τα υλικα.

Εφοσων υπάρχει χρόνος. Σας το λέω εγώ που δουλεύω πολλεεεεες ώρες...:|

Α, και το σιρόπι:

1 κούπα νερό, 2 ζάχαρη και λίγο λικέρ, όποιο σας αρέσει....

Αγαπημένη μου, σε ευχαριστώ πολύ. Και εσύ την δικιά σου και συνονόματη!

Σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές!

εύκολες τις λες εσύ που τις έφτιαξες!χαχαχα

πραγματικά υπέροχες!όμορφες!

ναστε καλά!

το Μάρτη που θα έχουμε γενέθλια θα στη ξαναζητήσω!:P δεν έχει μείνει και πολύς καιρός για να χρονίσουμε!;)

βρε μαγειροκόριτσα,τα βλεπω όλα και τα θέλω όλα!!!

τι να πρωτοκάμω όμως η γυναίκα;;;;;;;;;;;:shock:

EvgLp2.png

Μόλις έβγαλα από τον φούρνο αυτήν την εύκολη μπουγάτσα που έβαλε κάποια, δεν θυμάμαι ποια...:rolleyes:

Πράγματι εύκολη και πολύ νόστιμη!!

Σε λίγο θα πάω για καφεδάκι. Εχει ωραίο καιρό και λέω να τον εκμεταλευτώ. Από μαγείρεμα, θα δούμε..

Μάλλον θα φάμε στην μάνα μου.

Αλλιώς όταν γυρίσω θα .....αυτοσχεδιάσω....:tongue:

demmiiii, αλήθεια είναι εύκολη.

Απλώς το γαρνίρισμα με το κορνέ θέλει λίγη προσοχή, τίποτα άλλο!

Αν ήσουν εδώ θα ερχόμουνα να σε βοηθήσω...:-P

"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

είπα κι εγώ.....

αύριο δεν κάνω τίποτα

θα φάμε στην πεθερά μου

και μας στέλνει και η μάνα μου πίτσα!:P

μόνο το φαγητό της μικρής θα ετοιμάσω

φιλιά

καλό βράδι

καλή ξεκούραση

Καλημέρες :D δε σε πρόλαβα χτες

Ναι βρε έλεος εντάξει είπαμε :rolleyes:

Εύγε νονά του θέματος μας, βγήκαν πάρα πολύ ωραία σίγουρα θα τα κάνω από βδομάδα μόλις τελειώσουν τα μπισκότα μας ;)

ΗΜΑΡΤΟΝ, ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ!!!! Τι θέλω και μπαίνω!!!!

rkt, καλέ τι ωραίες τούρτες! Να σου ζήσουν τα πιτσούνια σου! :-)

Μην μπαίνεις τότε ντε χαχααχα ;):tongue:

πω πω αυτα τα πακετακια θα τα βλεπω στον υπνο μου αυριο ομως θα τα κανω οπωσδηποτε

Να τα κάνεις από οτι κατάλαβα δεν είναι δύσκολα ;)

Παναγίτσα μου...!!!! :o:? Τί θέλω και μπαίνω βραδιάτικα;;; τούρτες, φαγητά, κριτσίνια, πακετάκια γεμιστά, ααααααααααααα :shock::shock::shock::shock: και να μην πεινάς παθαίνεις κρίσεις βουλιμίας :D:p!!!

Τώρα καταλαβαίνω τί εννοούσε ο Καραγκιόζης "θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε"... φάτε μάτια ψάρια :shock:, ξελιγωτικές όλες οι φωτό ρε κορίτσια μπράβο σας!! :D

Οι τούρτες φανταστικές φαίνονται!

Καλά, καλαμαράκι, σε βλέπω να ανοίγεις φούρνο στο τέλος...:tongue::tongue:

Και τα πακετάκια της χατζικο είναι ...μανούλα μου! μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα...:mrgreen:

Τώρα τί να λέει η δικιά μου μικρή και ταπεινή και πάνω από όλα νηστίσιμη κρεμμυδο-μανιταρόπιτα;;; :rolleyes::rolleyes:

PB110092.jpg

ααααααααααα θέλω συνταγή οπωσδήποτε, λατρεύω κρεμμύδι σε πίτα!!!

Λαχταριστή λαχταριστή μιαμ μιαμ :cool:

Α τα έφτιαξες; Ωραία;....

Εγώ πάλι χθες μακαρόν ήθελα να φτιάξω τελικά έφτιαξα μπισκοτάκια κανέλας. Τί να πω;...Το "άψογα" είναι λίγο. Απλά η συνταγή θέλει κάποιες αλλαγές. Πχ τα 20 λεπτά ψησίματος όντως είναι πολλά. 8 λεπτά μου είπε το καλαμαράκι να τα αφήσω. Εγώ τα άφησα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα κι έξω από το φούρνο. Επίσης με το αλεύρι είχα ένα θεματάκι. Έβαλα παραπάνω από 3 κούπες για να μην κολλάει στα χερια και άφησα τη ζύμη μισή ωρίτσα στο ψυγείο.Το αποτέλεσμα ήταν και είναι δηλαδή εξαίσιο. Αν σας αρέσουν τα μπισκότα κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ δοκιμάστε τα!!!

Στο πα εγώ μπράβο!

Αυτό με το αλεύρι επίσης σου ειπα κ θα το πω κ εδώ προς γνώση μετά τα ολέθρια λάθη που έχω κάνει κ έβαλα μυαλό σε συνταγές.

Όταν ήταν οι συνταγές με κούπες , οκ χρησιμοποιούσα μια κούπα για όλα...αμμμμ δε εχει μεγάλη διαφορά πως ρίχνεις το αλεύρι , αν έχει αερα μέσα του άν ειναι συμπυκνωμένο κ κάθε μα κάθε φορά πέρνεις διαφορετική ποσότητα. Για αυτό σταμάτησα να δουλεύω με κουπες κ να μετατρέπω τα πάντα σε γραμμάρια. Εδώ έχει ένα πολύ καλό πίνακα μετατροπών της κούπας ανάλογα το υλικό

http://www.sintagespareas.gr/metatropes

Πολύ καλύτερη μετρήσιμη εκδοχή τα γραμμάρια κ μπορείς να ελέγχεις τα πάντα

Να κ ένα σχετικό βίντεάκι που τα εξηγεί όλα

Βάρος εναντίον Όγκου

ΓΙατί τα λες αλλατίνη όμως?? Μπερδέυτηκα χαχα

εύκολες τις λες εσύ που τις έφτιαξες!χαχαχα

πραγματικά υπέροχες!όμορφες!

ναστε καλά!

το Μάρτη που θα έχουμε γενέθλια θα στη ξαναζητήσω!:P δεν έχει μείνει και πολύς καιρός για να χρονίσουμε!;)

βρε μαγειροκόριτσα,τα βλεπω όλα και τα θέλω όλα!!!

τι να πρωτοκάμω όμως η γυναίκα;;;;;;;;;;;:shock:

Να πρωτοκάμεις αυτά που σου άρεσαν ποιο πολύ πολύ χε χε :D

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...