Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 8 λεπτά , Alex@ είπε:

Καλημέρα σε όλες!!!!

Χτες νοσηλευτικά στην μαιευτική στο εφημερευων νοσοκομείο κ θα μου δώσουν την μηνιαία άδεια επαπειλουμενης, καθώς δεν έχω άλλη κανονική αναρρωτική. Το ερώτημα μου είναι αν γνωρίζει κάποια από εσάς, για την ανανέωση πρεπει να πάω πάλι στην εφημερια του ίδιου νοσοκομείου ή μπορώ κ από αλλο ή και ιδιωτική κλινική;

Ο γυναικολόγος σου θα στις γράφει κανονικά δεν χρειάζετε κλινική 

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλαμαρακι νομιζω οτι σε παλιοτερο ποστ ειχες πει οτι φτιαχνεις ζυμαρι και το βαζεις στην καταψυξη(ελπιζω να θυμαμαι σωστα:rolleyes:),ηθελα να σε ρωτησω πως ακριβως το κανεις?το ζυμωνεις κανονικα,το αφηνεις να φουσκωσει και υστερα το βαζεις στην καταψυξη?ποσο καιρο διατηρηται?

Επισης κοριτσια θελω να ρωτησω το εξης:αυριο το πρωι θελω να φτιαξω για πρωινο αυτα:http://eri-captaincook.blogspot.ca/2012/05/blog-post_25.html το ζυμαρι θελω να το ετοιμασω απο το βραδυ, μετα τι το κανω?το βαζω ψυγειο?η το αφηνω εκτος?

Καλώς την :-)

Ναι έτσι κάνω. Το ετοιμάζω ζυμωνω στον αρτοπαρασκευαστη μου το αφήνω να φουσκώσει ανάλογα τι ζητάει η συνταγή του μίση μια ώρα κ μετά το χωριζω σε μέρη αν είναι για πίτσα πχ ή για ψωμακια κ το τυλιγω καλά με μεμβράνη συν σακουλάκι κ κατάψυξη έως τρεις μήνες λένε. Εγώ τα εχω αφήσει κ μήνα κ ήταν άριστα:wink:

Τώρα για σένα μπορείς να το φτιάξεις από σήμερα να το αφήσεις να φουσκώσει κ μετά να το βάλεις ψυγείο έως τρεις μέρες καλά τυλιγμένο μη ξεραθεί.

Καλή επιτυχία :-)

Εντίτ

Πω πω πω πω τι ωραία νοστιμια θα φτιάξεις!!! Ζηλεύω :wink:

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι?

Θέλω να κάνω αυτές τις 2 συνταγές:http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskotakia-malaka-me-bromi-kai-milo.html http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-me-bromi-kai-kommatia-sokolatas.html αλλά δεν έχω μαύρη ζάχαρη...μπορώ να την αντικαταστήσω με κανονική ή καστανή και σε τι αναλογία?

Wktmp2.png

qIogp3.png

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι?

Θέλω να κάνω αυτές τις 2 συνταγές:http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskotakia-malaka-me-bromi-kai-milo.html http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-me-bromi-kai-kommatia-sokolatas.html αλλά δεν έχω μαύρη ζάχαρη...μπορώ να την αντικαταστήσω με κανονική ή καστανή και σε τι αναλογία?

http://www.sintagespareas.gr/metatropes?showall=&start=3

Να θυμάσαι η λευκή γλυκαίνει πολύ περισσότερο από την καστανή ;)

Διαφημίσεις

Καλαμαρού εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει, δώσε καμμία ιδέα, τι ζύμη να φτιάξω για χωμάκια για τα χάμπουργκερ για το πάρτι?

Τι θα έλεγες για εκείνη με την οποία φτιάχνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης?http://www.sintagespareas.gr/sintages/afrata-kai-grigora-koulouria-thessalonikis.html ?

Να την ετοιμάσω από την προηγούμενη, να τη βάλω στο ψυγείο και να την ψήσω αυθημερόν?

Wktmp2.png

qIogp3.png

Καλαμαρού εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει, δώσε καμμία ιδέα, τι ζύμη να φτιάξω για χωμάκια για τα χάμπουργκερ για το πάρτι?

Τι θα έλεγες για εκείνη με την οποία φτιάχνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης?http://www.sintagespareas.gr/sintages/afrata-kai-grigora-koulouria-thessalonikis.html ?

Να την ετοιμάσω από την προηγούμενη, να τη βάλω στο ψυγείο και να την ψήσω αυθημερόν?

Η ζύμη από τα σταφιδόψωμα της Γκόλφως καλή δεν θα είναι;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Καλαμαρακι μου σ'ευχαριστω πολυ!με βολευει πολυ αυτη η λυση γιατι ζυμωνω συχνα,θα το δοκιμασω!:P

Rkt Μπραβο σου!Μπραβο σου!Μπραβο σου!

οποτε μπορεις βαλε συνταγη!;)

Καλησπέρα,

καταρχήν να πώ στην rkt ότι πρέπει να έχει κάνει τα παιδάκια της τρελά ευτυχισμένα! Οι τούρτες είναι ά ψ ο γ ε ς! Δεν έχω λόγια!

Και να σου πω και κάτι, σαν μυστικό, υπάρχουν τέλειες αψεγάδιαστες ετοιματζίδικες, αλλά είναι ακριβώς αυτό, ετοιματζίδικες!

Πω πω χαμόοοοοοογελα που θα μοιράσεις :D:D

Επίσης να σου πώ πως το "απλό" μεσημεριανό σας δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, και θα το κάνω με πρώτη ευκαιρία!

Τέλος να πω στο kalamaraki πως καμμιά σχέση δεν είχε αυτό που έφτιαξα με αυτό που πόσταρες! χαχαχαχα

Πώς σου έκανε κρούστα επάνω? Επρεπε να το αφήσω περισσότερο? Ξέρω ότι βιάστηκα να το βγάλω αλλά τόσο πια?

Επίσης τέλειο το σουσάμι, το λατρεύω.

Πάντως για πρώτη πίτα, χωρίς μίξερ και ηλεκτρικά μάτια, καλά τα πήγα :tongue:

Μόλις μου πείς ιδέες τί έκανα λάθος θα το ξανακάνω, μας άρεσε πολύ!

Καλό βράδυ να έχετε,

θα σας βάλω μετά τη δουλειά φώτο του κοτόπουλου που μάλλον βγήκε θεικό (το ξέχασα μέσα στη γάστρα κυριολεκτικά και με το πιστολάκι στο χέρι το άνοιξα να πάρει λίγο χρώμα χαχαχα).

Το διόρθωσα γευστικά 1 φορά στα μέσα του μαγειρέματος μόνο & δεν ξέρω τί παίζει, ελπίζω να είναι τόσο ωραίο όσο δείχνει.

Δεν πρόλαβα να φάω κι έχω ξελιγωθεί :?

-7.5 κιλά :D

Θέλεις ζύμη με πολύ αέρα σα την μαργαρίτα :wink: γνώμη μου για να μπορείς να το ανοίξεις όμορφα κ να βάλεις την άρτα κ τα γιάννενα που θες εσυ. Τα κουλούρια αυτα είναι πολύ ψωμενια κατά τη γνώμη μου. Ψάξε τη ζύμη που λέει για ψωμακια μαργαρίτα ή εκείνη που έφτιαχνα εγώ ένα φεγγάρι συνέχεια

Έτοιμη η πρώτη τούρτα...

dsc0361b.jpg

Έτοιμη και η δεύτερη.

dsc0356nb.jpg

Πω πω τι ωραίες!!!! Μπράβο ρε συ!!

Εγώ το ομολογώ ο λόγος που χρησιμοποιώ την ζαχαροπαστα είναι που δεν το εχω με το να απλωσω τόσο τέλεια σαντιγί κ διακόσμηση, μπράβο μπράβο!!

Καλαμαρακι μου σ'ευχαριστω πολυ!με βολευει πολυ αυτη η λυση γιατι ζυμωνω συχνα,θα το δοκιμασω!:P

Rkt Μπραβο σου!Μπραβο σου!Μπραβο σου!

οποτε μπορεις βαλε συνταγη!;)

:wink: εγώ είμαι μεγάλη τεμπελα κ αν βρω τρόπο να αποφεύγω δουλειά τον κάνω ευαγγέλιο χα χα χα

Καλησπέρα,

καταρχήν να πώ στην rkt ότι πρέπει να έχει κάνει τα παιδάκια της τρελά ευτυχισμένα! Οι τούρτες είναι ά ψ ο γ ε ς! Δεν έχω λόγια!

Και να σου πω και κάτι, σαν μυστικό, υπάρχουν τέλειες αψεγάδιαστες ετοιματζίδικες, αλλά είναι ακριβώς αυτό, ετοιματζίδικες!

Πω πω χαμόοοοοοογελα που θα μοιράσεις :D:D

Επίσης να σου πώ πως το "απλό" μεσημεριανό σας δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, και θα το κάνω με πρώτη ευκαιρία!

Τέλος να πω στο kalamaraki πως καμμιά σχέση δεν είχε αυτό που έφτιαξα με αυτό που πόσταρες! χαχαχαχα

Πώς σου έκανε κρούστα επάνω? Επρεπε να το αφήσω περισσότερο? Ξέρω ότι βιάστηκα να το βγάλω αλλά τόσο πια?

Επίσης τέλειο το σουσάμι, το λατρεύω.

Πάντως για πρώτη πίτα, χωρίς μίξερ και ηλεκτρικά μάτια, καλά τα πήγα :tongue:

Μόλις μου πείς ιδέες τί έκανα λάθος θα το ξανακάνω, μας άρεσε πολύ!

Καλό βράδυ να έχετε,

θα σας βάλω μετά τη δουλειά φώτο του κοτόπουλου που μάλλον βγήκε θεικό (το ξέχασα μέσα στη γάστρα κυριολεκτικά και με το πιστολάκι στο χέρι το άνοιξα να πάρει λίγο χρώμα χαχαχα).

Το διόρθωσα γευστικά 1 φορά στα μέσα του μαγειρέματος μόνο & δεν ξέρω τί παίζει, ελπίζω να είναι τόσο ωραίο όσο δείχνει.

Δεν πρόλαβα να φάω κι έχω ξελιγωθεί :?

Στα σχόλια του κουρκουτοψωμου είχα διαβάσει τι κάνει η θεματοθετρια του κ της βγαίνει έτσι.

Πριν από όλα ανοίγει το φούρνο να προθερμανθει κ βάζει μέσα το ταψί πασαλειμενο με ελαιόλαδο παντού το ζεσταίνει καλά μόλις ζεσταθεί ο φούρνος το βγάζει προσεκτικά κ ρίχνει το μείγμα στο καυτό ταψί κ το βάζει στην πρώτη θέση από κάτω για το μισό + παραπάνω χρόνο του ψησίματος. Μόλις δει ότι έγινε το ανεβάζει στην πρώτη θέση από πάνω για τα τελευταία 10λεπτά ανάλογα το φούρνο σου για να πάρει χρώμα από πάνω.

Ελπίζω να τα εξήγησα σωστά κ να μη σε μπερδεψα :-)

Στα σχόλια του κουρκουτοψωμου είχα διαβάσει τι κάνει η θεματοθετρια του κ της βγαίνει έτσι.

Πριν από όλα ανοίγει το φούρνο να προθερμανθει κ βάζει μέσα το ταψί πασαλειμενο με ελαιόλαδο παντού το ζεσταίνει καλά μόλις ζεσταθεί ο φούρνος το βγάζει προσεκτικά κ ρίχνει το μείγμα στο καυτό ταψί κ το βάζει στην πρώτη θέση από κάτω για το μισό + παραπάνω χρόνο του ψησίματος. Μόλις δει ότι έγινε το ανεβάζει στην πρώτη θέση από πάνω για τα τελευταία 10λεπτά ανάλογα το φούρνο σου για να πάρει χρώμα από πάνω.

Ελπίζω να τα εξήγησα σωστά κ να μη σε μπερδεψα :-)

τα bold τα έκανα κι γω γιατί τα είδα στο βίντεο της. Πάντως το δικό σου είναι εμφανισιακά τουλάχιστο πολύ πιο ωραίο από εκείνο.

Το ανέβασμα σε θέση δεν το έκανα, δεν το έκανε στο βίντεο τουλάχιστο κι έτσι δε το σκέφτηκα. Πιστεύω όμως και να το έκανα δε θα γινόταν σαν το δικό σου.

Μήπως μπερδεύτηκα και αυτό που είχες στην φώτο δεν ήταν δικό σου?

Εσύ τί κάνεις και αποκτά αυτή την τέλεια υφή αποπάνω?

θέλω να το ξανακάνω αλλά να βγεί έτσι ;)

Σε ευχαριστώ!

Να και το σημερινό φαγητό μας, ο σύζηγος ήδη έφαγε δεν κρατήθηκε, τελικά ήταν ωραίο (είναι ο πιο σκληρός κριτής!).

Σε λίγο θα φάω κι γω αυτό:

IMGP0957.jpg

ή αυτ'ο :tongue:

IMGP0953.jpg

-7.5 κιλά :D

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...