Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 26 λεπτά , Blu24 είπε:

      Έχει 10εκ στρογγυλά κύτταρα και είχε σταματήσει την αντιβίωση μια βδομάδα πριν δώσει δείγμα !! Δυστυχώς με τον ανδρολογο θα μιλήσω από παρασκευή γιατί λόγω ημέρας δεν τον βρήκαμε !! 

      Δεν ξέρω πως αξιολογούνται ακριβώς σαν νούμερο. Ισως δλδ να ήταν υψηλά από τα πυοσφαίρια και να μην είναι κάτι άλλο πέρα από την λοίμωξη που υπήρχε. Υπομονή μέχρι παρασκευή! 

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Καλημέρα!

Καλαμαράκι, τονοσαλάτα και πατατοσαλάτα μ'αρέσουν! Ευχαριστώ!

Ρε παιδιά, έφτιαξα μαρμελάδα και μου έσφιξε. τη ζέστανα σε κατσαρολάκι με νερό και μαλάκωσε ελαφρώς, αλλά πάλι έσφιξε με το που κρύωσε! Λυπάμαι τον κόπο μου και το ρεύμα που έκαψα... τι να έκανα λάθος; μήπως έπρεπε να το αφήσω να βράσει λιγότερο;μάλλον ε;

Ναι Αρνικολ αυτό έφταιξε την παραέβρασες. Το έχω πάθει κ εγώ όταν δεν κάθομαι πάνω από την κατσαρόλα :roll::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν βάλω νερό και την αραιώσω, λες να τη σώσω;

Νομίζω η μητέρα μου την έβαζε με νερό στη γάστρα κ την άφηνε σε χαμηλούς βαθμούς αλλά όρκο δεν παίρνω ότι θα στρώσει.

Τώρα ετοιμάζομαι να φτιάξω ντοματοπελτέ πήρα ντομάτες το Σάββατο από τη λαική κ να δω επιτέλους τι θα κάνω με το μεσημεριανό μας

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κορίτσια!

kalamaraki και εγώ λέω φέτος να κάνω σάλτσα για το χειμώνα... εσύ πώς τον κάνεις τον πελτέ?

Χτες δεν μαγείρεψα γιατί φάγαμε στης πεθεράς:P αλλά προχτές έκανα ρολό κυμά, που είδα από την Νταιάν Κοχυλά

mjfn.jpg

μία κολοκυθόπιτα

ufdm.jpg

και μία σαλάτα που είδα στην Ψυχούλη, με καρότα και αγγούρια, πολύ δροσιστική

gzet.jpg

και μία μελιτζανοσαλάτα

938o.jpg

Για σήμερα έχω αρακά με πατάτες.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά η πεθερά μου ξεφλούδιζε τις ντομάτες, έβγαζε τα σπόρια, τις έβαζε στο μπλέντερ και μετά έβραζε τον πολτό για αρκετή ώρα, πριν τον μοιράσει στα μπουκάλια. ειχε πολλή δουλειά πάντως, 2 χύτρες είχε που έβραζαν ταυτόχρονα (όχι κλειστές).


Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλο μηνα!!!

Εκανα μαρμελαδα συκο η οποια εγινε πολυ καλη αλλα δυστυχως ο μικρος μαλλον ειναι αλλεργικος στο συκο και δεν θα μπορεσει να τη φαει. Ευτυχως εκανα μικρη ποσοτητα.

Ερωτηση καλαμαρακι και οποια αλλη κοπελα ξερει. ΠΩς κανουμε σαλτσα ντοματας; ποσο μπορουμε να τη κρατησουμε; Εχω και αλλες αποριες, θα επανελθω!!


wcBmp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλο μηνα!!!

Εκανα μαρμελαδα συκο η οποια εγινε πολυ καλη αλλα δυστυχως ο μικρος μαλλον ειναι αλλεργικος στο συκο και δεν θα μπορεσει να τη φαει. Ευτυχως εκανα μικρη ποσοτητα.

Ερωτηση καλαμαρακι και οποια αλλη κοπελα ξερει. ΠΩς κανουμε σαλτσα ντοματας; ποσο μπορουμε να τη κρατησουμε; Εχω και αλλες αποριες, θα επανελθω!!

τη σαλτσα αν την κλεισεις καλα σε αποστειρωμενα βαζα δεν παθαινει τιποτα.την βαζεις σε σκιερο μερος κ μολις την ανοιξεις ψυγειο


Yupqp2.png
Link to comment
Share on other sites

Μινούλα, η πεθερά μου έφτιαχνε σάλτσα ντομάτας αφού καθάριζε τις ντομάτες και τις ξεσπόριαζε, τις πολτοποιούσε και τις έβραζε. Είχε αρκετή δουλειά....


Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ξεκίνησα στις 11κ20

Έπλυνα τις ντομάτες , είχα 7 κιλά,τις έκοψα στα δυο απλά αφαιρώντας μόνο το κεφάλι τους

Τις έβαλα στη μεγάλη μου κατσαρόλα με αλάτι κ μετά από μισή ώρα έκανα μια γύρω με το πιμερ/ράβδο να λιώσω τις πολλές κ 30 λεπτά πριν το τέλος άλλη μια γύρα για να λιώσω ότι απέμεινε.

Ήταν έτοιμη στις 1μιση δηλαδή σε δυο ωρίτσες, δεν έκανα μεγάλη ποσότητα γιατί πρέπει να πάω να αγοράσω κ άλλα βάζα. Βγήκε περίπου 2μιση λίτρα σάλτσα μια χαρά

Τώρα μόλις τελειώσω με το φαγητό στο φούρνο θα κάνω κ ξηρή αποστείρωση τα βάζα μου κ θα τα γεμίσω.

Έτοιμη !

photo-2013-09-02-13-41-56-495_zpsf0487919.jpg

Χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/ntomatopeltes.html

Βάζω 10γρ αλάτι ανά κιλό ντομάτας κ μισή ώρα πριν το κατεβάσω βάζω κ μια μεγάλη γεμάτη κ.σουπας βασιλικό

Η ξηρή αποστείρωση είναι αυτή, με βολεύει καλύτερα από την υγρή

http://www.sintagespareas.gr/simboules/glika/41-aposteiromena-baza

Να φάμε λίγουλάκι κ θα επανέλθω να σχολιάσω :-D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εγω ακομα περιμενω και εχω σκασει. δεν με χωραει ο τοπος....

εγω βαριεμαι να βραζω σαλτσα. κανω κατι πιο ευκολο. τις λιωνω στο μουλτι αφαιρωντας μονο το κεφαλι και τις βαζω σε σακουλιτσες στην καταψυξη. εινια ετοιμη φρεσκια ντοματα. αλλα δεν εχω χωρο πλεον στην καταψυξη:evil::evil::evil:

εχω δυο χρονια χωρι σαλτσα:evil::evil::evil::evil: το χειμωνα...

εμεις μπριζολες απο καταψυξη με πουρε και χθες και σημερα.

χθες βραδυ βγηκαμε εξω και φαγαμε ψαρακι.

για αυριο λεω κανενα μακαρονι. καλα εγω τα κανελονια ουτε θυμαμαι απο ποτε θελω να τα κνω. αλλα μολις αγοραζω μου τα ξεπαστρευουν τα μικρα. ανοιγουν το κουτι και μου τα σπανε. και μου αρεσουν πολυ και ειδικα με το σπανακι.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά....απορώ γιατί δεν μου γέμιζε το μάτι η συνταγή βγήκε καταπληκτικό τρυφερό κ μυρωδάτο

Κοτόπουλο κρασάτο με μελιτζάνες στο φούρνο {δεν τηγάνισα τις πατάτες ούτε τις μελιτζάνες. Τις μελιτζάνες τις έβαλα στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο εως να πάρουν καλό χρώμα κ έβαλα από τη σάλτσα που ετοίμασα χε χε} Η μικρή το τσάκισε εκτός τις μελιτζάνες

photo-2013-09-02-15-20-34-536_zps2dfe0661.jpg

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα βγαίνει τρομερό

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ξεκίνησα στις 11κ20

Έπλυνα τις ντομάτες , είχα 7 κιλά,τις έκοψα στα δυο απλά αφαιρώντας μόνο το κεφάλι τους

Τις έβαλα στη μεγάλη μου κατσαρόλα με αλάτι κ μετά από μισή ώρα έκανα μια γύρω με το πιμερ/ράβδο να λιώσω τις πολλές κ 30 λεπτά πριν το τέλος άλλη μια γύρα για να λιώσω ότι απέμεινε.

Ήταν έτοιμη στις 1μιση δηλαδή σε δυο ωρίτσες, δεν έκανα μεγάλη ποσότητα γιατί πρέπει να πάω να αγοράσω κ άλλα βάζα. Βγήκε περίπου 2μιση λίτρα σάλτσα μια χαρά

Τώρα μόλις τελειώσω με το φαγητό στο φούρνο θα κάνω κ ξηρή αποστείρωση τα βάζα μου κ θα τα γεμίσω.

Έτοιμη !

photo-2013-09-02-13-41-56-495_zpsf0487919.jpg

Χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/ntomatopeltes.html

Βάζω 10γρ αλάτι ανά κιλό ντομάτας κ μισή ώρα πριν το κατεβάσω βάζω κ μια μεγάλη γεμάτη κ.σουπας βασιλικό

Η ξηρή αποστείρωση είναι αυτή, με βολεύει καλύτερα από την υγρή

http://www.sintagespareas.gr/simboules/glika/41-aposteiromena-baza

Να φάμε λίγουλάκι κ θα επανέλθω να σχολιάσω :-D

εγω μεχρι στιγμης αποστειρωνα τα βαζα ως εξης: Τα εβαζα αδεια στον φουρνο για 20 λεπτα περιπου μαζι με τα καπακια, τα εβγαζα και τα γεμιζα με το ζεστο - καυτο υλικο. Τα εκλεινα, τα αναποδογυριζα για μια μερα και ολα καλα.

Αυτη η ξηρη αποστειρωση τι διαφορετικο εχει;


wcBmp3.png

Link to comment
Share on other sites

εγω ακομα περιμενω και εχω σκασει. δεν με χωραει ο τοπος....

εγω βαριεμαι να βραζω σαλτσα. κανω κατι πιο ευκολο. τις λιωνω στο μουλτι αφαιρωντας μονο το κεφαλι και τις βαζω σε σακουλιτσες στην καταψυξη. εινια ετοιμη φρεσκια ντοματα. αλλα δεν εχω χωρο πλεον στην καταψυξη:evil::evil::evil:

εχω δυο χρονια χωρι σαλτσα:evil::evil::evil::evil: το χειμωνα...

εμεις μπριζολες απο καταψυξη με πουρε και χθες και σημερα.

χθες βραδυ βγηκαμε εξω και φαγαμε ψαρακι.

για αυριο λεω κανενα μακαρονι. καλα εγω τα κανελονια ουτε θυμαμαι απο ποτε θελω να τα κνω. αλλα μολις αγοραζω μου τα ξεπαστρευουν τα μικρα. ανοιγουν το κουτι και μου τα σπανε. και μου αρεσουν πολυ και ειδικα με το σπανακι.

χα το ίδιο έκανε κ η μαμά μου που κ που κ κάνει ακόμη γιατί βαριέται να φτιάχνει σάλτσα μια χαρά βολικό είναι!!

Τι περιμένεις? Την τοποθέτηση σου? Με μπέρδεψες...:roll::roll:

Link to comment
Share on other sites

εγω μεχρι στιγμης αποστειρωνα τα βαζα ως εξης: Τα εβαζα αδεια στον φουρνο για 20 λεπτα περιπου μαζι με τα καπακια, τα εβγαζα και τα γεμιζα με το ζεστο - καυτο υλικο. Τα εκλεινα, τα αναποδογυριζα για μια μερα και ολα καλα.

Αυτη η ξηρη αποστειρωση τι διαφορετικο εχει;

Αν διάβαζες το άρθρο θα έβλεπες πως κάνετε ακριβώς το ίδιο ;)

Έτσι ακριβώς κάνω κ εγώ χωρίς απαραίτητα να ναι καυτή η σάλτσα κ μένουν μια χαρά μέσα :-D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...