Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

      Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

      Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

      Ναι ναι,σαν τις arvekap

      πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

      Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

      Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

      Ναι ναι,σαν τις arvekap

      • Μου αρέσει 1

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

μαγειροκοριτσα,πειτε καμια ιδεα για δροσερο,ευκολο γλυκο για κερασμα.ειναι η πρωτη γιορτη του μικρου κ θελω να κερασω κατι.σαν τρουφακια ας πουμε αλλα πιο δροσερο.γνωριζετε κατι?


kZq6p2.pngQSCvp2.png7kJip2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

για δροσερο σε τρουφακι δεν μου πολυερχεται τωρα, περα απο τον κορμο-μωσαικο που μπορεις να τον κανεις και σε ατομικα μπολακια.

εγω θα σου προτεινα ολα τα τυπου κρεμωειδη σε ατομικα ποτηρια.

ενα πολυ ωραιο εινια γιαουρτι με ζελε ανανα και καρυδια, εινια απιστευτο

αλλο, ατομικο τζιζ κεικ η τυραμισου

ατομικα μπανοφι με ετοιμη καραμελα του μαρκετ

θα επανελθω καποια στιγμη.

χρονια σας πολλα και να τον χαιρεστε!!!!!

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!!

έχουμε τέλεια μέρα σήμερα!ό,τι πρέπει για εξόρμηση!!!

εμείς θα φάμε σουπιές που έκανα χτες με ριγκατόνι!τέλειες!

και το μικιό μπακαλιαράκι κι εμάς κουρκουμπίνι αλλά βραστό με λαχανικά

χτες βράδι φάγαμε κρέπες,έμειναν και δυο για σήμερα!;)

δεν έχω κάτι άλλο στο πρόγραμμα να φτιάξω!όλο τρώμε!

ο άντρας μου μου ζήτησε τα κούκις και θα τα κάνω καποια στιγμή!:P

να περάσετε τέλεια το σκ!!!φιλια!


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχεις κάποια συνταγή ή πρόταση για πασχαλινά τσουρέκια στον αρτοπαρασκευαστή;

Ολιβ δεν έχω άποψη για τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή γιατί δεν έχω φτιάξει ακόμη, αλλά μια φίλη έχει ανεβάσει αυτή τη συνταγή κ λέει πως είναι τρομερά κ την πιστεύω ;):D

http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsoureki-me-tin-boitheia-tou-artoparaskeiasti.html

εσεις τι μαρκα χυτρα προτεινετε; σημερα εριξα μια ματια στο ιντερνετ και βρηκα και 7λ με 68 ευρω καπου. (ας πουμε δεν θελω να παρω βικο αλλα μια καλυτερη) τεσπα. θελιε και αυτο ψαξιμο αλλα λεω να το βαλω στις αναγκες και να το προσπαθησω.

εγω το σεπτεμβριο γυρναω στο σχολειο με φουλ ωραριο και διαβασμα και διορθωση φιλολογου. οσες εινια συναδελφοι καταλαβαινουν. ο συζυγος δουλευει και αυτος περιεργα και δουλευει βαρδια 24ωρη. οποτε εχουμε αναγκη για εξοικονομηση χρονου οπωσδηποτε.

ως προς τον αρτοπαρασκευαστη, εγω ζυμωνω στο χερι. γενικα το ερωτημα μου εινια, ο προβληματισμος μου εινια, αν απλα ζυμωνει/ ανακατευει (που το κανω στο χερι τεσπα), αν ψηνει, αν συμφερει οικονομικα. για τον αρτοπαρασκευαστη το σκεφτομαι πολυ περισσοτερο. να πω οτι εγω δεν εχω μιξερ μεγαλο επιτραπεζιο, εχω μονο χειρος μικρο. επισης ψωμι ακομα αγοραζω. αλλα κανω πολλα ζυμαρια οπως εχετε διαπιστωσει. εσεις δηλαδη και μπισκοτα και κεικ και τσουρεκια, μακαρον τα κανετε στον αρτοπαρασκευαστη;

θα επανλεθω με τα μαγειρεματα μου

υστερογραφο: καλα εμενα το σιδερο αυτη τη στιγμη με κυνηγαει...... εινια μαζεμενα 4 πλυντηρια

Aχχχχχχχ αυτά τα βουνά από ασιδέρωτα θα μας φάνε. Εγώ τα τελείωσα κ ειμαι φρί :D

Έχω φισλερ κ φίσλερ έχει κ η μητέρα μου κοντά 22 χρόνια τώρα κ δεν έχει πάθει τίποτα. Θα έπαιρνα όμως κ wmf αν το έβρισκα σε κανονική τιμή. Για άλλες μάρκες δεν έχω άποψη.

Τώρα για τον αρτ/στή δεν ζυμώνει μόνο αλλά κ ψήνει το ψωμί σου ή ζυμώνει κ φουσκώνει τη ζύμη σου. Η κατανάλωση είναι μηδαμινή που το είχε ψάξει ο χαζμπαντ κ άλλωστε σε ένα στάνταρ τρίωρο πρόγραμμα ψωμιού που περιλαμβάνει ζύμωμα φούσκωμα κ ψήσιμο το μηχάνημα καταναλώνει ρεύμα κοντά στη μιάμιση ώρα μόνο. Εγώ ότι γίνεται στον αρτ/στή το κάνω εκεί.

Αλλά μπισκότα δεν γίνονται εκεί ;) ή τουλάχιστον στον δικό μου δεν γίνονται!

καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!

σήμερα θα πάρω ψαράκι για όλους!και σκέφτομαι να πάρω και καμιά σουπιά ή κανένα καλαμάρι για σχάρα!αλήθεια,ισχύει ότι βάζουνε σόδα για να μαλακώσουν;ξέρετε το κολπάκι;γιατί αν δεν καταναλωθούν εκείνη τη στιγμή μετά είναι σαν σόλα παππουτσιού!:P:p:p

βέβαια οι σουπιές είναι πολύ ωραίες και κρασάτες!!!!μιαμ μιαμ!!!

θα πάρω σε λίγο ψαρά να δω τι έχει!

όσο για τον αρτοπαρασκευαστή,πολύ κακώς που δεν έχω ασχοληθεί!σαφώς και κάνει τα πάντα κουρκουμπίνι!ακόμη και μαρμελάδες!

τώρα που θα κλείοσουμε για Πάσχα και θα έχω χρονο θα πειραματιστώ!γιατί δεν αξίζει να τον έχουμε μόνο για ψωμί!το οποίο,βρε κοριτσια,πολλές φορές δε φουσκώνει!τι λέτε να φταίει;η μαγιά;και σαν να τρίβεται!

Ντέμι εγώ το έκανα έπλυνα καλά το καλαμάρι, το έβαλα σε μπωλ χωρίς νερό κ έριξα μόνο μια κουταλιά γλυκού σόδα φαγητού πασπάλισμα από πάνω, τα ανακάτεψα κ τα άφησα μια ώρα στο ψυγείο. Κ ήταν ζουμερά κ μαλακά ;)

ξερω οτι σας εχω πρήξει με τη χυτρα:? αλλα επειδη δεν εινια επχες για αχρηστες αγορες και επειδη δεν ειχαμε ποτε στο σπιτι, (μαλλον ειχε μια η μανα μου αλλα δεν την χρησιμοποιησε ποτε) γι αυτο ρωταω.

θελω να ρωτησω το εξης: πως μαγειρευουμε: δηλαδη θελω να κανω κρεατοσουπα πχ. ριχνω μεσα ολα τα υλικα, την κλεινω και σε μιση ωρα εχω ετοιμο το φαι; και μετα μπορω να το αφησω μεσα στη χυτρα οπως κανω στην κατσαρολα μεχρι να το φαμε;

χθες κοιμηθηκα με τα παιδια τελικα, ημουν πτωμα (και σημερα ειμια αλλα ακομα μαεγειρευω).

Κρεατόσουπα

Βάζω το μοσχάρι στη χύτρα να το τσιγαρίσω με λίγο κρεμμύδι, κ μετά πετάω μέσα τα υλικά μου συμπληρώνω με νερό

(ΜΟΝΟ το απαιτούμενο νερό πχ θες τέσσερα πιάτα ποσότητα αυτό θα βάλεις γιατί αφού θα είναι κλειστή η χύτρα δεν θα εξατμιστεί το νερό για να μείνει λιγότερο αν με κατάλαβες)

κ κλείνω τη χύτρα σε 35 λεπτά είναι έτοιμη η σούπα κ την αυγοκόβω. Αν η σούπα μου περιέχει κ ρύζι το προσθέτω αφού περάσουν τα 35 λεπτά της χύτρας. Την ανοίγω κ ρίχνω το ρύζι κ βράζω τη σούπα άλλο ένα τέταρτο. Αυτό το τόσο απλό.

Ή πχ φασολάδα/ φακές φασολάκια κρέας για κοκκινιστό λεμονάτο μπύρας στη χύτρα , τσιγαρίζω κρεμύδια ή οτιδήποτε άλλο ρίχνω μεσα τα πχ το κρέας τα όσπρια συμπληρώνω με το απαιτούμενο νερό που θέλω κλείνω χύτρα κ περιμένω τον ενδεδειγμένο χρόνο.

Θα συμβουλεύεσαι πάντα τις οδηγίες της χύτρας σου για τους χρόνους γιατί κάθε μια έχει τους δικούς της χρόνους

Μια ιδέα για την διαδικασία μαγειρέματος

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kreatosoupa-2.html

Και οδηγίες/συμβουλές

http://www.sintagespareas.gr/simboules/genikes-simvoules/220-xitra-taixitos

μαγειροκοριτσα,πειτε καμια ιδεα για δροσερο,ευκολο γλυκο για κερασμα.ειναι η πρωτη γιορτη του μικρου κ θελω να κερασω κατι.σαν τρουφακια ας πουμε αλλα πιο δροσερο.γνωριζετε κατι?

Δεν έχω τρουφάκια να σου προτείνω αλλά μια τύπου τούρτα/γλυκό ψυγείου ταψιού πολύ δροσερό εμφανίσιμο κ γρήγορο αλλά θα πρέπει να το φτιάξεις από την προηγούμενη μέρα.

Τούρτα Ανανά

Είναι το αγαπημένο μου χε χε :tongue:;):D:D

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κορίτσια!!

Η ομελέτα στο φούρνο έγινε ωραιότατη, με σπαράγγια και κοτόπουλο, που είχε περισσέψει λίγο από την προηγούμενη

10106161.jpg

Σήμερα έχουμε γαυράκι, γεμιστά και σαλάτα από μουστάκια.. την γλύτωσα σήμερα, θα φάμε στην πεθερά:P

matilta να χαίρεστε το μικρούλη σας!:P έχω πολύ δροσερό γλυκό με ανανά, εντυπωσιακό και νόστιμο... θα στο γράψω το απόγευμα, αν δεν είναι πολύ αργά...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!!

Η ομελέτα στο φούρνο έγινε ωραιότατη, με σπαράγγια και κοτόπουλο, που είχε περισσέψει λίγο από την προηγούμενη

10106161.jpg

Σήμερα έχουμε γαυράκι, γεμιστά και σαλάτα από μουστάκια.. την γλύτωσα σήμερα, θα φάμε στην πεθερά:P

matilta να χαίρεστε το μικρούλη σας!:P έχω πολύ δροσερό γλυκό με ανανά, εντυπωσιακό και νόστιμο... θα στο γράψω το απόγευμα, αν δεν είναι πολύ αργά...

24 απριλιου γιορταζει(αχιλλεας)εχω μερες!!


kZq6p2.pngQSCvp2.png7kJip2.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω τρουφάκια να σου προτείνω αλλά μια τύπου τούρτα/γλυκό ψυγείου ταψιού πολύ δροσερό εμφανίσιμο κ γρήγορο αλλά θα πρέπει να το φτιάξεις από την προηγούμενη μέρα.

Τούρτα Ανανά

Είναι το αγαπημένο μου χε χε :tongue:;):D:D

πολυ καλο φανεται!!αποριες τωρα.αντι για κονιακ παει αμαρετο η κουαντρο?περιπου ποση ωρα κανει να σταθει η κρεμα για να βαλεις τα υπολοιπα υλικα?θα το φτιαξω σιγουρα!!


kZq6p2.pngQSCvp2.png7kJip2.png
Link to comment
Share on other sites

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-karotou-kai-mpananas-nistisimo.html

ψηνεται!!!!!

για να δουμε τι θα βγει.... τα σχολια ηταν καπως μοιρασμενα....

εχουμε καμια δοκιμασμενη συνταγη για μπανανες που πανε για πεταμα???? βασικα ουτε αυγα ειχα γιαυτο εκανα αυτη τη συνταγη τη νηστισιμη.... :rolleyes:


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

πολυ καλο φανεται!!αποριες τωρα.αντι για κονιακ παει αμαρετο η κουαντρο?περιπου ποση ωρα κανει να σταθει η κρεμα για να βαλεις τα υπολοιπα υλικα?θα το φτιαξω σιγουρα!!

Ξέχασα να στο γράψω εγώ έβαλα αμαρέτο μια φορά κ μια άλλη μπείλις ;) Κ αν δεν είχα τίποτα θα έβαζα σκέτο γαλατάκι με λίγη βανίλια ίσα για την μυρωδιά ;)

Εγώ κάνω το εξής, χτυπάω πρώτα την κρέμα την βάζω ψυγείο με το μπωλ μετά στρώνω τα μπισκότα τα αφήνω λίγη ώρα κάνα 10 λεπτο να ρουφήξουν στο πυρέξ στημένα μετά βάζω την κρέμα από πάνω κ ξανά ψυγείο να σφίξει μετά κάνω το κόψιμο του ανανά κ αφού κοψω τον ανανά τον στήνω στη κρέμα κ μετά φτιάχνω το ζουμάκι το οποίο όμως θα το αφήσω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ρίξω από πάνω.

Αλλά σίγουρα το αφήνω το γλυκό στημένο έτοιμο όλο το βράδυ μια μερα ψυγείο πριν το κόψω .

Θέλει μια μέρα για να σφίξει κ να είναι στητό για αυτό σου είπα θα το κάνεις 24ώρες πριν το κόψεις ;)

Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις θα σας αρέσει σίγουρα είναι τρομερά γευστικό κ ελαφρύ :D

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-karotou-kai-mpananas-nistisimo.html

ψηνεται!!!!!

για να δουμε τι θα βγει.... τα σχολια ηταν καπως μοιρασμενα....

εχουμε καμια δοκιμασμενη συνταγη για μπανανες που πανε για πεταμα???? βασικα ουτε αυγα ειχα γιαυτο εκανα αυτη τη συνταγη τη νηστισιμη.... :rolleyes:

εγώ όταν έχω πολλές περίσσιες κάνω αυτό με ένα αυγό πια κ είναι σαν μαρμελάδα, το έχω βάλει σε κεικ λεμόνι ανάμεσα κ σε κεικ βανίλιας απλό.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/stalpi-mpananas.html

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κάνω αυτήν που είναι της μαμάς μου που θεωρείται πια ειδικός!!

175γρ γάλα χλιαρό

50γρ βούτυρο λιωμένο

150γρ ζάχαρη

1κγ μαχλέπι/1κγ κακουλέ (ή μαστίχα)

1 αβγό και 1/2 κρόκο (τον άλλο μισό τον κρατώ για να αλείψω τα τσουρέκια)

380-390γρ αλεύρι

20γρ μαγιά

Ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή τα υλικά με την σειρά που δίνονται στην συνταγή.Πρόγραμμα dough.Μόλις τελειώσει πλάθω τα τσουρέκια στο επιθυμητό σχήμα και τα βάζω σε λαδόκολλα σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς.Τα αφήνω να φουσκώσουν εκεί για 45 λεπτά.Τα αλείφω μετά με το αβγό και τα ξαναβάζω στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.Μετά 150 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά.Και τέλος 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά.Στο τελευταίο στάδιο αν δω πως μου αρπάζουν τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.Οι χρόνοι είναι από την εμπειρία της μαμάς μου (είναι εξπερ) στο ψήσιμο των τσουρεκιών.Με αυτή την αναλογία δεν βγαίνουν πολλά οπότε μπορείς να κάνεις και την διπλή δόση γιατί ο χρόνος είναι αρκετός και δεν αξίζει νομίζω τον κόπο για λίγα κομμάτια που καταναλώνονται στο πι και φι!!Πάντως την συνταγή την συστήνω ανεπιφύλακτα!!icon_razz.gif

Σε ευχαριστώ πολύ, θα την δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή και θα σου πω εντυπώσεις!!


Hl9Qp2.png

EKEIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ολιβ δεν έχω άποψη για τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή γιατί δεν έχω φτιάξει ακόμη, αλλά μια φίλη έχει ανεβάσει αυτή τη συνταγή κ λέει πως είναι τρομερά κ την πιστεύω ;):D

http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsoureki-me-tin-boitheia-tou-artoparaskeiasti.html

Σε ευχαριστώ! Αν και δεν την διάβασα ακόμη, πιστεύω ότι θα με βοήθησει στην πρώτη μου προσπάθεια!!


Hl9Qp2.png

EKEIp3.png

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα μαγειροκοριτσα,

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις στα καυτα μου μαγειρικα ερωτηματα.

χθες μαγειρεψα πολλα οπως σας ειπα,

γιουβετσι κατσαρολας η αλλιως κοκκινιστο μοσχαρακι με κριθαρακι

307yp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

μπιφτεκια

308ae.jpg

Uploaded with ImageShack.us

γεμιστα

309iw.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ο,τι λειπει απο τα ταψια το πηρε ο συζυγος στη δουλεια.

εκανα και εναν κορμο με χαλβα αλλα δεν εβγαλα φωτο και τωρα θα κανω τη ζυμη για την νηστισιμη παστα φλορα. αυριο θα στησω και θα ψησω, θα την κρατησω στο ψυγειο, ελπιζω να διατηρηθει καλη.

αυτα τα ολιγα.

Link to comment
Share on other sites

τελικα την εκανα τωρα την παστα φλωρα.

καλαμαρακι ευχαριστω πολυγια τα τοπικ στις συνταγες της παρεας. μπαινω στο σαιτ εδω και πεντε-εξι χρονια (βεβαια γραφτηκα λιαν προσφατως) αλλα δεν ειχα ασχοληθει καθολου με το κομματι των συμβουλων κτλ. πιστευω οτι θα μου λυθουν αποριες.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!

βρε κουρκουμπίνι,τι καλούδια είναι πάλι αυτά;

το μικρό τρωει γεμιστά;

εγώ κάνω φακές τώρα για όλους για αύριο

είχα σκοπό να κάνω και ένα κεικ αλλά επειδή λήγει το γάλα μας θα κάνω κρεμούλες


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...