Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

      Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

      Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

      Ναι ναι,σαν τις arvekap

      πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

      Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

      Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

      Ναι ναι,σαν τις arvekap

      • Μου αρέσει 1

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

θελω να ρωτησω το εξης:

η χυτρα και ο αρτοπαρασκευαστης εινια καλες αγορες; η θα βαριεμαι να τα πλενω και θα μου πιανουν μονο χωρο και δεν θα εχω τι να τα κανω που λεει και ο αντρας μου; το φαι στη χυρα γινεται μαλακο;

η να μαζεψω λεφτα για καταψυκτη που σιγουρα θα τον χρησιμοποιησω; βεβαια δεν ξερω που α τον βαλω και αν ποτε μαζεψω τα λεφτα για να πρω αλλα εινια μια επιθυμια μου

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σε όλες. Κουρκουμπίνι, να σου πω την οπτική μου. Μου έκαναν δώρο στον γάμο μου, 8 λιτρη χύτρα. Είχα τρελή άρνηση στο να τη χρησιμοποιήσω. Τη φοβόμουν. Μετά το "μάθημα" χρήσης που μου έκαναν, δεν τη φοβόμουν πια αλλά δεν μου άρεσε η γεύση των φαγητών. Ήταν διαφορετική. Όταν γέννησα, έπρεπε να βρω χρόνο να μαγειρεύω. Αναγκάστηκα να τη χρησιμοποιήσω. Έκτοτε δεν ζω χωρίς αυτή. Την κουβαλάω στο χωριό. Κρέατα, σε 20 λεπτά λουκούμι, σε 30 λιώμα. Όσπρια έτοιμα σε 20 λεπτά χωρίς μούλιασμα (εκτός απ τους γίγαντες), είτε είναι βραστερά είτε όχι. Μου χει τύχει σε κατσαρόλα να βράζω φακές 3 ώρες και να είναι άβραστες. Αρακάς και φασολάκια σε 5 λεπτά. Πατάτες για πουρέ ομοίως. Εγώ θεωρώ πως εσένα θα σου φανεί χρήσιμη. Εγώ επειδή είναι μεγάλη, πάντα μαγειρεύω *2 και βάζω στην κατάψυξη. Κερδίζω χρόνο και χρήμα.


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλες. Κουρκουμπίνι, να σου πω την οπτική μου. Μου έκαναν δώρο στον γάμο μου, 8 λιτρη χύτρα. Είχα τρελή άρνηση στο να τη χρησιμοποιήσω. Τη φοβόμουν. Μετά το "μάθημα" χρήσης που μου έκαναν, δεν τη φοβόμουν πια αλλά δεν μου άρεσε η γεύση των φαγητών. Ήταν διαφορετική. Όταν γέννησα, έπρεπε να βρω χρόνο να μαγειρεύω. Αναγκάστηκα να τη χρησιμοποιήσω. Έκτοτε δεν ζω χωρίς αυτή. Την κουβαλάω στο χωριό. Κρέατα, σε 20 λεπτά λουκούμι, σε 30 λιώμα. Όσπρια έτοιμα σε 20 λεπτά χωρίς μούλιασμα (εκτός απ τους γίγαντες), είτε είναι βραστερά είτε όχι. Μου χει τύχει σε κατσαρόλα να βράζω φακές 3 ώρες και να είναι άβραστες. Αρακάς και φασολάκια σε 5 λεπτά. Πατάτες για πουρέ ομοίως. Εγώ θεωρώ πως εσένα θα σου φανεί χρήσιμη. Εγώ επειδή είναι μεγάλη, πάντα μαγειρεύω *2 και βάζω στην κατάψυξη. Κερδίζω χρόνο και χρήμα.

σ' ευχαριστω πολυ κοριτσι. μου ελυσες τις αποριες. τη σκεφτομαι πολυ σοβαρα τωρα τελευταια. βεβαια εινια ακριβες. αλλα μαλλον κανουν αποσβεση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κοριτσομάγειρα!

Επιτέλους, γέμισε λαχταριστές φωτογραφίες πάλι το καφέ μας:P Όλες φαίνονται υπέροχες!!

kourkoumpini για την χύτρα ήμουν και εγώ αρχικά αρνητική... έλεγα με τον άντρα μου να μη αγοράσω γιατί θα χάνονταν όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός φαγητού που φτιάχνεται τόσο γρήγορα.. αλλά άλλαξα γνώμη όταν μία μέρα έκανα σχεδόν 2 ώρες να ψήσω ρεβύθια... σκέφτηκα ότι στις 2 αυτές ώρες, έχουν ήδη χαθεί ότι θρεπτικό είχε και δεν είχε το ρεβύθι, οπότε καμία διαφορά.. αλλά επιπλέον η χύτρα σκέφτηκα έπειτα, ότι κρατάει όλα τα χρήσιμα μέσα στην κατσαρόλα, αφού δεν ανοίγει όλη την ώρα, όπως η κατσαρόλα! επιπλέον ο χρόνος που ψήνονται όλα είναι ελάχιστος... ήταν από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει για την κουζίνα μου!:P

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα μαγειροκόριτσα!!!

τι φοβερά πιάτα είναι αυτά πάλι;;;;πω πω!

μιαμ μιαμ!!!

εγώ σήμερα έκανα κοτόπουλο στη χυτρα με μανιτάρια και σπανάκι,έσβησα με μπύρα!εν ολίγοις ό,τι μου κατέβηκε τοβαλα μέσα!χααχα

τωρα παώ να δοκιμασω και θα σας πω

όσο για τη χύτρα,κουρκουμπίνι,κι εγώ στην αρχή δεν την ηθελα και δεν ήξερα και πως να τη χρησιμοποιήσω!πραγματικά κερδίζεις χρόνο!

΄σοο για τον αρτοπαρασκευαστή μόνο ψωμί κάνουμε!τον χρησιμοποιεί ο άντρας μου!εγώ δεν πειραματίστηκα με άλλες ζύμες σε αυτόν αφού βολεύομαι μια χαρά με τις παραδοσιακές μεθόδους!

η ηλεκρτική ψησταριά είναι για μένα η Θεά!μαγειρεύει κρέας λαχανικά ψαρικά!τέλεια!και υγιεινά!

ο ατμομάγειρας επίσης!


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kαλησπεραααααααααα

Σας βάζω στα γρήγορα τα σημερινά μαγειρέματα κ θα επιστρέψω να αναλύσω κ εγώ τη γνώμη μου για την χύτρα α σόρυ την ΑΓΙΑ ΧΥΤΡΑ :cool: θέλω να πω!!

Εφτιαξα κρουασανάκι με το χτεσινό περίσσιο φύλλο σφολιάτας με γέμιση μερέντα κ μαρμελάδα φράουλα, από ένα φύλλο βγήκαν κοντά 12 κρουασάν.

photo-2013-04-10-21-05-50-340_zpsde372897.jpg

Κ έψησα ήδη Τουρλού στο φούρνο είχα καιρό να το κάνω κ έγινε καταπληκτικό, μύρισε καλοκαίρι το σπίτι χε χε :D

photo-2013-04-10-22-20-10-114_zps1e99efbe.jpg

Επιστρέφω σε λίγο ;)

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρά σήμερα μιας κ έχω περίσσιο τουρλού κ για αύριο ;)

Τώρα όσον αφορά την χύτρα....μεγάλο θέμα για μένα κ θέμα διαφωνίας συνήθως με άλλες μαγείρισσες αλλά τελικά η κάθε μια κάνει ότι την βολεύει.

Η μητέρα μου δεν εργαζόταν μέχρι που έγινα 10 χρονών, μετά άρχισε να εργάζεται σπαστό από το πρωί κ αργότερα εως αργά το βράδυ, χρόνος λίγος κ πολύτιμος. Οπότε μεγάλωσα έκτοτε με μια μαμά που έτρεχε να τα προλάβει όλα κ μαγείρευε στη χύτρα. Η γεύση των φαγητών μου φαίνεται κ πιστεύω πως είναι μια χαρά γιατί την διαφορά δεν την αντιλαμβάνομαι. Ίσως έχει να κάνει με την σωστή διαλογή κομματιού κρέατος δεν ξέρω απλά εγώ διαφορά στη γεύση δεν καταλαβαίνω.

Ή μάλλον καταλαβαίνω γιατί φαίνεται το φασολάκι από τη λαική που έβραζε μιαμιση ώρα στην κατσαρόλα- Το έπαθα πρόσφατα γιατί σε μια διαφωνία με τον σύζηγο περί φρέσκου φαγητού{άλλο καπέλο αυτό} κ χύτρας πήρα από τη λαική όπως πάντα κ λέω ας τα κάνω στη κατσαρόλα....κ έβραζα..έβραζε... {για να σταματήσει να μυρίζει πρασινάδα κ να μαλακώσει/ψηθεί} με το φασολάκι από τη λαική που μέσα σε 15-20 λεπτά είναι έτοιμο!

Ή την διαφορά με το μοσχάρι που βράζει για δυο ώρες κ έχει ταλαιπωρηθεί με το μοσχάρι που σε 35 λεπτά είναι έτοιμο κ λιώνει στο στόμα σου.

Εγώ την χρησιμοποιώ για όλα, δεν μαγειρεύω σχεδόν τίποτα χωρίς την χύτρα

Στις απλές κατσαρόλες θα κάνω τις σάλτσες....τα μακαρόνια, τα ρύζια κ τα ντολμαδάκια το ποπ κορν τις κρέμες κτλ

Οοοοοοολα τα υπόλοιπα , βράσιμο κρέατος κ μετά σουπα , κοκκινιστά λεμονάτα μπύρας , όσπρια λαχανικά τα πάντα εκεί.

Μου έκανε δώρο η αδερφή της μητέρας μου την πρώτη μου χύτρα 8λιτρη, σκεπτόμενη ας έχω από τώρα τη μεγάλη. Τώρα όμως μετανιώνω που δεν πήρα κ μια μικρότερη. Και στα επόμενα έξοδα μου είναι μια χύτρα 4λιτρη.

Τώρα για τον αρτοπαρασκευαστη........:rolleyes:

{Εχει κάνα μήνα και που έχει χαλάσει ένας ιμάντας του.....κ νιώθω πως μου κόπηκαν τα χέρια :tongue: περιμένω να μου έρθει ο ιμαντας σε κανα δυο βδομάδες κ ήδη κάνω σχέδια τι θα φτιάξω χε χε Θα μου πεις γιατί δεν τα κάνεις στο μίξερ.....ε γιατί καλόμαθα τώρα κ δεν κάνω πίσω χε χε}

Εχει να κάνει με το τι χρήση θέλεις να κάνεις

Θα κάνεις αποκλειστικά το ψωμί σας κάθε βδομάδα ή θέλεις απλά να πειραματιστείς.

Μπορείς εκεί να φτιάχνεις ζύμες για πίτες, για πίτσες για τσουρέκια επίσης μαρμελάδες.

Σου προσφέρει

1} την ευκολία ότι όλα γίνονται σε ένα κάδο ζύμωμα φούσκωμα κ ψήσιμο χωρίς την απαραίτητη φυσική σου παρουσία από πάνω του όπως πχ με το μιξερ κ μετά πλένεις μόνο ένα κάδο.

2}την ευκολία του προγραμματισμού πχ να το βάλεις το βράδυ ή πριν φύγεις για δουλειά κ όταν γυρίσεις να είναι έτοιμο κ να σε περιμένει

Τώρα έχω του πατέρα μου τον αρτοπαρασκευαστή μοντέλο δεκαετίας κ έχω βάλει στο μάτι τον κενγουντ 450....που θα μου πάει θα τον χτυπήσω με την πρώτη ευκαιρία.

Εγώ πάλι θα τις ξανάκανα αυτές τις αγορές δεν τις θεωρώ περιττές είτε εργάζεται μια νοικοκυρά είτε όχι.

Είναι θέμα ευκολίας κ αξιοποίησης χρόνου φυσικά. ;):D

Αυτά τα λίγα από μένα ;)

Την γλύτωσα από μαγείρεμα ....αλλά όχι κ από τα ασιδέρωτα που μου κλείνουν το μάτι...:evil::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρά σήμερα μιας κ έχω περίσσιο τουρλού κ για αύριο ;)

Τώρα όσον αφορά την χύτρα....μεγάλο θέμα για μένα κ θέμα διαφωνίας συνήθως με άλλες μαγείρισσες αλλά τελικά η κάθε μια κάνει ότι την βολεύει.

Η μητέρα μου δεν εργαζόταν μέχρι που έγινα 10 χρονών, μετά άρχισε να εργάζεται σπαστό από το πρωί κ αργότερα εως αργά το βράδυ, χρόνος λίγος κ πολύτιμος. Οπότε μεγάλωσα έκτοτε με μια μαμά που έτρεχε να τα προλάβει όλα κ μαγείρευε στη χύτρα. Η γεύση των φαγητών μου φαίνεται κ πιστεύω πως είναι μια χαρά γιατί την διαφορά δεν την αντιλαμβάνομαι. Ίσως έχει να κάνει με την σωστή διαλογή κομματιού κρέατος δεν ξέρω απλά εγώ διαφορά στη γεύση δεν καταλαβαίνω.

Ή μάλλον καταλαβαίνω γιατί φαίνεται το φασολάκι από τη λαική που έβραζε μιαμιση ώρα στην κατσαρόλα- Το έπαθα πρόσφατα γιατί σε μια διαφωνία με τον σύζηγο περί φρέσκου φαγητού{άλλο καπέλο αυτό} κ χύτρας πήρα από τη λαική όπως πάντα κ λέω ας τα κάνω στη κατσαρόλα....κ έβραζα..έβραζε... {για να σταματήσει να μυρίζει πρασινάδα κ να μαλακώσει/ψηθεί} με το φασολάκι από τη λαική που μέσα σε 15-20 λεπτά είναι έτοιμο!

Ή την διαφορά με το μοσχάρι που βράζει για δυο ώρες κ έχει ταλαιπωρηθεί με το μοσχάρι που σε 35 λεπτά είναι έτοιμο κ λιώνει στο στόμα σου.

Εγώ την χρησιμοποιώ για όλα, δεν μαγειρεύω σχεδόν τίποτα χωρίς την χύτρα

Στις απλές κατσαρόλες θα κάνω τις σάλτσες....τα μακαρόνια, τα ρύζια κ τα ντολμαδάκια το ποπ κορν τις κρέμες κτλ

Οοοοοοολα τα υπόλοιπα , βράσιμο κρέατος κ μετά σουπα , κοκκινιστά λεμονάτα μπύρας , όσπρια λαχανικά τα πάντα εκεί.

Μου έκανε δώρο η αδερφή της μητέρας μου την πρώτη μου χύτρα 8λιτρη, σκεπτόμενη ας έχω από τώρα τη μεγάλη. Τώρα όμως μετανιώνω που δεν πήρα κ μια μικρότερη. Και στα επόμενα έξοδα μου είναι μια χύτρα 4λιτρη.

Τώρα για τον αρτοπαρασκευαστη........:rolleyes:

{Εχει κάνα μήνα και που έχει χαλάσει ένας ιμάντας του.....κ νιώθω πως μου κόπηκαν τα χέρια :tongue: περιμένω να μου έρθει ο ιμαντας σε κανα δυο βδομάδες κ ήδη κάνω σχέδια τι θα φτιάξω χε χε Θα μου πεις γιατί δεν τα κάνεις στο μίξερ.....ε γιατί καλόμαθα τώρα κ δεν κάνω πίσω χε χε}

Εχει να κάνει με το τι χρήση θέλεις να κάνεις

Θα κάνεις αποκλειστικά το ψωμί σας κάθε βδομάδα ή θέλεις απλά να πειραματιστείς.

Μπορείς εκεί να φτιάχνεις ζύμες για πίτες, για πίτσες για τσουρέκια επίσης μαρμελάδες.

Σου προσφέρει

1} την ευκολία ότι όλα γίνονται σε ένα κάδο ζύμωμα φούσκωμα κ ψήσιμο χωρίς την απαραίτητη φυσική σου παρουσία από πάνω του όπως πχ με το μιξερ κ μετά πλένεις μόνο ένα κάδο.

2}την ευκολία του προγραμματισμού πχ να το βάλεις το βράδυ ή πριν φύγεις για δουλειά κ όταν γυρίσεις να είναι έτοιμο κ να σε περιμένει

Τώρα έχω του πατέρα μου τον αρτοπαρασκευαστή μοντέλο δεκαετίας κ έχω βάλει στο μάτι τον κενγουντ 450....που θα μου πάει θα τον χτυπήσω με την πρώτη ευκαιρία.

Εγώ πάλι θα τις ξανάκανα αυτές τις αγορές δεν τις θεωρώ περιττές είτε εργάζεται μια νοικοκυρά είτε όχι.

Είναι θέμα ευκολίας κ αξιοποίησης χρόνου φυσικά. ;):D

Αυτά τα λίγα από μένα ;)

Την γλύτωσα από μαγείρεμα ....αλλά όχι κ από τα ασιδέρωτα που μου κλείνουν το μάτι...:evil::rolleyes:

Μήπως έχεις κάποια συνταγή ή πρόταση για πασχαλινά τσουρέκια στον αρτοπαρασκευαστή;


Hl9Qp2.png

EKEIp3.png

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας. ηταν αρκετα κατατοπιστικες, καιριες και αμεσες. για να ειμια ειλικρινης δεν ανοιξα θεμα ουτε εδω ουτε διπλα, ρωτησα σε αυτο το τοπικ γιατι ολες μαγειρευουμε και τοσο καιρο που μιλαμε εχουμε καταλαβει περιπου και το στυλ και τις αναγκες της αλλης συμφορουμιτισσας. δηλαδη η ραβ που ειπε οτι εμενα θα με βολεψει με "καλυψε" ας πουμε αρκετα.

εσεις τι μαρκα χυτρα προτεινετε; σημερα εριξα μια ματια στο ιντερνετ και βρηκα και 7λ με 68 ευρω καπου. (ας πουμε δεν θελω να παρω βικο αλλα μια καλυτερη) τεσπα. θελιε και αυτο ψαξιμο αλλα λεω να το βαλω στις αναγκες και να το προσπαθησω.

εγω το σεπτεμβριο γυρναω στο σχολειο με φουλ ωραριο και διαβασμα και διορθωση φιλολογου. οσες εινια συναδελφοι καταλαβαινουν. ο συζυγος δουλευει και αυτος περιεργα και δουλευει βαρδια 24ωρη. οποτε εχουμε αναγκη για εξοικονομηση χρονου οπωσδηποτε.

ως προς τον αρτοπαρασκευαστη, εγω ζυμωνω στο χερι. γενικα το ερωτημα μου εινια, ο προβληματισμος μου εινια, αν απλα ζυμωνει/ ανακατευει (που το κανω στο χερι τεσπα), αν ψηνει, αν συμφερει οικονομικα. για τον αρτοπαρασκευαστη το σκεφτομαι πολυ περισσοτερο. να πω οτι εγω δεν εχω μιξερ μεγαλο επιτραπεζιο, εχω μονο χειρος μικρο. επισης ψωμι ακομα αγοραζω. αλλα κανω πολλα ζυμαρια οπως εχετε διαπιστωσει. εσεις δηλαδη και μπισκοτα και κεικ και τσουρεκια, μακαρον τα κανετε στον αρτοπαρασκευαστη;

θα επανλεθω με τα μαγειρεματα μου

υστερογραφο: καλα εμενα το σιδερο αυτη τη στιγμη με κυνηγαει...... εινια μαζεμενα 4 πλυντηρια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!

σήμερα θα πάρω ψαράκι για όλους!και σκέφτομαι να πάρω και καμιά σουπιά ή κανένα καλαμάρι για σχάρα!αλήθεια,ισχύει ότι βάζουνε σόδα για να μαλακώσουν;ξέρετε το κολπάκι;γιατί αν δεν καταναλωθούν εκείνη τη στιγμή μετά είναι σαν σόλα παππουτσιού!:P:p:p

βέβαια οι σουπιές είναι πολύ ωραίες και κρασάτες!!!!μιαμ μιαμ!!!

θα πάρω σε λίγο ψαρά να δω τι έχει!

όσο για τον αρτοπαρασκευαστή,πολύ κακώς που δεν έχω ασχοληθεί!σαφώς και κάνει τα πάντα κουρκουμπίνι!ακόμη και μαρμελάδες!

τώρα που θα κλείοσουμε για Πάσχα και θα έχω χρονο θα πειραματιστώ!γιατί δεν αξίζει να τον έχουμε μόνο για ψωμί!το οποίο,βρε κοριτσια,πολλές φορές δε φουσκώνει!τι λέτε να φταίει;η μαγιά;και σαν να τρίβεται!


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κοριτσοπαρέα!

Σήμερα έφαγα το μεσημέρι κοτόπουλο με πατάτες που είχε μείνει λίγο από χτες (δε με χάλασε καθόλου, είχε γίνει λουκούμι) και το βράδυ θα φάμε ομελέτα με σπαράγγια και μανιτάρια, συνοδεία σαλάτας βέβαια!

kourkoumpini εγώ όταν έψαχνα για χύτρα, μου φάνηκαν πολύ ακριβές... τελικά πέτυχα μία σε προσφορά σε γνωστό σούπερ με τιμή 40 ευρώ... μάρκα όχι γνωστή φυσικά... μου έχει βγεί αστέρι, εδώ και 1 1/2 χρόνο που την χρησιμοποιώ! χωρίς κανένα πρόβλημα... γνώμη μου είναι, επειδή και η εποχή είναι δύσκολη, να μην διαθέσεις τρελά λεφτά. αφού κάλλιστα θα σου κάνει τη δουλειά και μία φθηνή.

Ιδού και το παστίτσιο που έκανα τις προάλλες, που αντί για κυμά, ψιλόκοψα το σνίτσελ γαλοπούλας που είχε περισέψει και το έψησα με ντομάτα και κρεμμύδι

114005.jpg

Και φυσικά μία φορά στις 2 βδομάδες, χτυπάμε τα κλασικά cookies:

114006.jpg

Άντε καλά μας μαγειρέματα!!:tongue:

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχεις κάποια συνταγή ή πρόταση για πασχαλινά τσουρέκια στον αρτοπαρασκευαστή;

Κάνω αυτήν που είναι της μαμάς μου που θεωρείται πια ειδικός!!

175γρ γάλα χλιαρό

50γρ βούτυρο λιωμένο

150γρ ζάχαρη

1κγ μαχλέπι/1κγ κακουλέ (ή μαστίχα)

1 αβγό και 1/2 κρόκο (τον άλλο μισό τον κρατώ για να αλείψω τα τσουρέκια)

380-390γρ αλεύρι

20γρ μαγιά

Ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή τα υλικά με την σειρά που δίνονται στην συνταγή.Πρόγραμμα dough.Μόλις τελειώσει πλάθω τα τσουρέκια στο επιθυμητό σχήμα και τα βάζω σε λαδόκολλα σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς.Τα αφήνω να φουσκώσουν εκεί για 45 λεπτά.Τα αλείφω μετά με το αβγό και τα ξαναβάζω στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.Μετά 150 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά.Και τέλος 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά.Στο τελευταίο στάδιο αν δω πως μου αρπάζουν τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.Οι χρόνοι είναι από την εμπειρία της μαμάς μου (είναι εξπερ) στο ψήσιμο των τσουρεκιών.Με αυτή την αναλογία δεν βγαίνουν πολλά οπότε μπορείς να κάνεις και την διπλή δόση γιατί ο χρόνος είναι αρκετός και δεν αξίζει νομίζω τον κόπο για λίγα κομμάτια που καταναλώνονται στο πι και φι!!Πάντως την συνταγή την συστήνω ανεπιφύλακτα!!icon_razz.gif


FuWlp3.png 2ebBp3.png

Link to comment
Share on other sites

ξερω οτι σας εχω πρήξει με τη χυτρα:? αλλα επειδη δεν εινια επχες για αχρηστες αγορες και επειδη δεν ειχαμε ποτε στο σπιτι, (μαλλον ειχε μια η μανα μου αλλα δεν την χρησιμοποιησε ποτε) γι αυτο ρωταω.

θελω να ρωτησω το εξης: πως μαγειρευουμε: δηλαδη θελω να κανω κρεατοσουπα πχ. ριχνω μεσα ολα τα υλικα, την κλεινω και σε μιση ωρα εχω ετοιμο το φαι; και μετα μπορω να το αφησω μεσα στη χυτρα οπως κανω στην κατσαρολα μεχρι να το φαμε;

χθες κοιμηθηκα με τα παιδια τελικα, ημουν πτωμα (και σημερα ειμια αλλα ακομα μαεγειρευω).

να σας δειξω μερικα

πηρα φραουλες απο τη λαικη. εδω εινια πλυμενες και εχω βαλει ηδη στο απομενο ταπερ τα υλικα για το λικερ. επειδη φοβηθηκα το τσιπουρο το αραιωσα και με ελαχιστο βρασμενο νερο.

291uo.jpg

Uploaded with ImageShack.us

292yk.jpg

Uploaded with ImageShack.us

πηρα δυοσμο για αποξηρανση

293io.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ο μπακαλιαρος του μωρου στο φουρνο

294nm.jpg

Uploaded with ImageShack.us

και το δικομας τηγανητο γαυρακι

295rb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

τωρα εκλεισα τα μπιφτεκια τα γεμιστα και εκανα και γιουβετσι με μοσχαρι στην κατσαρολα.

αυριο θελω να κανω μωσαικο με χαλβα γιατι εχω και θελω κατι να τον κανω. και για την κυριακη λεω να κανω μια παστα φλωρα νηστισιμη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κοριτσοπαρέα!

Σήμερα έφαγα το μεσημέρι κοτόπουλο με πατάτες που είχε μείνει λίγο από χτες (δε με χάλασε καθόλου, είχε γίνει λουκούμι) και το βράδυ θα φάμε ομελέτα με σπαράγγια και μανιτάρια, συνοδεία σαλάτας βέβαια!

kourkoumpini εγώ όταν έψαχνα για χύτρα, μου φάνηκαν πολύ ακριβές... τελικά πέτυχα μία σε προσφορά σε γνωστό σούπερ με τιμή 40 ευρώ... μάρκα όχι γνωστή φυσικά... μου έχει βγεί αστέρι, εδώ και 1 1/2 χρόνο που την χρησιμοποιώ! χωρίς κανένα πρόβλημα... γνώμη μου είναι, επειδή και η εποχή είναι δύσκολη, να μην διαθέσεις τρελά λεφτά. αφού κάλλιστα θα σου κάνει τη δουλειά και μία φθηνή.

Ιδού και το παστίτσιο που έκανα τις προάλλες, που αντί για κυμά, ψιλόκοψα το σνίτσελ γαλοπούλας που είχε περισέψει και το έψησα με ντομάτα και κρεμμύδι

114005.jpg

Και φυσικά μία φορά στις 2 βδομάδες, χτυπάμε τα κλασικά cookies:

114006.jpg

Άντε καλά μας μαγειρέματα!!:tongue:

σ' ευχαριστω για την απαντηση για αλλη μια φορα. ειχε βγαλει το μαρκετ και πριν κανενα μηνα και το ειχα σκεφτει αλλα το αφησα. κριμα, που να ηξερα. τωρα ομως το εχω παρει ζεστα. θα το ψαξω. το ικεα δεν νομιζω να εχει.

καλα φοβερα και τα δυο καλουδια σου. τι να πω. πρεπει αυτα τα κουκις να τα κανω και εγω. οπωσδηποτε

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...