Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

      Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

      Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

      Ναι ναι,σαν τις arvekap

      πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

      Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

      Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

      Ναι ναι,σαν τις arvekap

      • Μου αρέσει 1

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Συγχαρητήρια (έπιασα να δαβάσω το θέμα από την αρχή μπας κ αξιωθώ να μαγειρέψω τπτ της προκοπής).

ΜΕ ΚΟΜΠΛΑΡΕΙΣ!!!!! Πώς τα καταφέρνεις; Μαγειρεύεις πολλά χρόνια; Πώς τα έχεις όοολα αυτά στο μυαλό σου;

Πληζ καλαμαράκι κ οι υπόλοιπες χρυσοχέρες του θέματος, προτείνετέ μου ένα εβδομαδιαίο μενού, (με τα κλασικά: όσπρια, κοτόπουλο, ψάρι, λαδερό,...), διανθισμένο όμως με τα γλυκάκια που έχω δει εδώ, τα ψωμάκια, τα κριτσίνια,...ααααααχχχχ νιώθω ανεπρόκοπη

Σημειώστε ότι έχω 2 παιδάκια 1 έτους κ τριών παρά κάτι, δουλεύω 8ωρο πενθήμερο κ με το ζόρι κάνω τα βασικά...(δεν έχω κάποιον να μου τα κρατήσει, οπότε όλα γίνονται με τα παιδιά τις ώρες που είμαι σπίτι)

Οι περισσότερες μανούλες-χρυσοχέρες όμως από εδώ έχουν κ αυτές 1-2-3 μικρά παιδάκια.

Δουλεύετε; Έχετε βοήθεια; (το ξέρω, ψιλοάσχετο, αλλά στα πλαίσια της καθημερινής μαγειρικής κ όχι μόνο, τι κάνετε με τα παιδάκια σας; )

Κ πάλι συγχαρητήρια σε όλες!

Λοιπόν.....

Καταρχήν δυο τρεις τομείς είναι που θέλουν οργάνωση για να μη πελαγώνουμε

1}Η τροφοθήκη σου

Η τροφοθήκη σου θα πρέπει να έχει πάντα τα βασικά σε αφθονία μακαρόνια, ρύζι όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι αυτά που σας αρέσουν κ καταναλώνεται συχνά. Οπότε έτσι δεν θα ξεμένεις ποτέ κ δεν θα τρέχεις πάντα τελευταία στιγμή στο μινι μαρκετ

πχ όχι μόνο ένα πακέτο μακαρόνια γιατί θα κάνεις μακαρονάδα μέσα στη βδομάδα, αλλά να έχεις τουλάχιστον 2-3 πακέτα, να έχεις ένα κιλό ρύζι , ένα κιλό όσπρια φακές , 2 κιλά αλεύρι

2}Το σουπερ σου

Τώρα εδώ σηκώνει μεγάλη συζήτηση, αλλά εξαρτάται τι βολεύει τον καθένα. Εγώ πάω μόνο 1 φορά το μήνα για όλα κ στο μεσοδιάστημα πάει ο σύζηγος για γάλα ή κάτι ψυγείου που θα χρειαστούμε. Λαχανικά φρούτα πάω στη λαική κάθε Σάββατο κ χασάπη πάλι πάω μια φορά στις δυο βδομάδες.

Το σούπερ για να γίνει μια φορά το μήνα θέλει οργάνωση λίστας , να γράψεις τι θα χρειαστείς κτλ

Πχ δεν θα βγάλω μενού μήνα για να ξέρω πόσες ψιλ.ντοματάκι θα χρειαστώ ακριβώς αλλά παίρνω 3 κουτάκια που αναλογεί πάνω κάτω σε ένα κοκκινιστό τη βδομάδα. Παίρνω 3 κουτιά μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι κτλ Ψωμί του τόστ ζάχαρη, διάφορα που πάνω κάτω ξέρω πως θα καταναλώσουμε σίγουρα μέσα στο μήνα.

Στην αρχή ζορίστηκα ομολογώ, έκανα περίσιες αγορές που δεν καταναλώθηκαν αλλά τώρα μετά από σχεδόν ένα χρόνο που το κάνω έχω βρει τη σειρά μου κ με βολεύει αφάνταστα γιατί βαριόμουν αφόρητα να πηγαίνω κάθε βδομάδα κ ξόδευα περισσότερα έτσι.

Στη λαική παίρνω πχ 3 διαφορετικές σαλάτες για τη βδομάδα, δεν αγοράζω μεγάλες ποσότητες για να μη πετάω ή να μη μου χαλάνε πχ ένα λάχανο είναι υπεραρκετό για τα δυομιση άτομα της οικογένειας μου, δυο φούντες μεγάλες μπρόκολο μας πάνε δυο μέρες κτλ

Παίρνω λαχανικά για μαγείρεμα όσα θα χρειαστώ όχι πολλά πχ παίρνω 10 πιπεριές για γεμιστά οχι 20....για να έχουμε για 3 μέρες να φάμε. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τη λόξα που έχω κ δεν μου αρέσει να τρώω το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Και για αυτό μαγειρεύω όση ποσότητα χρειάζομαι κ όχι παραπάνω.

Δηλαδή θα φτιάξω 10 πιπέρια γεμιστά για να φάμε από 3 οι μεγάλοι 2 η μικρή κ τα δυο που θα περισσέψουν θα φαγωθούν είτε το βράδυ είτε μια άλλη μέρα που θα είναι η μέρα των περισσευμάτων. ;)

Στο χασάπη στέλνω το σύζυγο, του φτιάχνω λίστα με το τι θέλω. Υπολογίζω 2 φορές κόκκινο κρέας κ 1 κοτόπουλο τη βδομάδα. Διαλέγω τι κομμάτια θέλω κ για πως ανάλογα με τι όρεξη έχω. Οπότε έχω 6 μαγειρέματα έτοιμα χωρισμένα στην κατάψυξη για να μαγειρευτούν στις ερχόμενες δυο βδομάδες.

3}Και το ψυγείο κ η κατάψυξη σου

Τώρα όσο αφορά αυτό το κομμάτι αναγκάστηκα να το οργανώσω γιατί αγόραζα από την λαική.....τα ξέχναγα στο ψυγείο κ τσουπ χαλούσαν κ τα πέταγα. Άρα αν βρω κάτι σε καλή τιμή ή πχ τα μανιτάρια, δεν θέλω κονσέρβας, αγοράζω 1 κιλό το καθαρίζω το κόβω κ το καταψύχω κ έχω έτοιμα μανιτάρια. Οπως κ με τον άνιθο, μαιδανό, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Σπανάκι έτοιμο ζεματισμένο. Ή το σκόρδο πουρέ που μου έδειξε η RavT για να μη ψιλοκόβω εκείνη τη στιγμή έτοιμο στο βαζάκι του. Ή πράσα κομμένα ροδέλες πλυμένα , τα ζεματάω όταν παώ να τα μαγειρέψω οπως είναι.

Πχ όταν βαριέμαι να ψιλοκόψω μαιδανό κ άνιθο, τα βάζω όπως είναι σε ένα μεγάλο ποτήρι κ τα βάζω στο ψυγείο. Όποτε χρειάζομαι κόβω πλένω, είναι αγορασμένο το προηγούμενο Σάββατο κ ακμαιότατο ακόμη!

20130329_104206_zps552c9ddd.jpg

Η κατάψυξη είναι σωτήρια. Όταν πχ κάνω μπελαλίδικο φαγητό φροντίζω να βάλω κ μια δόση στην κατάψυξη. Οταν παίρνω κιμά , τον ζυμώνω επιτόπου σε μπιφτέκια σουτζουκάκια τα χωρίζω κ στην κατάψυξη κ έτσι έχω έτοιμα μπιφτέκια πάντα. Χτες έκανα ντολαμδάκια, έμειναν γύρω στα 30 κομ τα έβαλα κατάψυξη αμαγείρευτα για μια επόμενη φορά. Η με το παστίτσιο ή με τα γεμιστά άψητα απλά έτοιμα γεμισμένα στημένα για ψήσιμο.

Γλυτώνεις πολύ χρόνο έτσι κ καμιά φορά που σκέφτεσαι τι να φτιάξω πάλι έχεις έτοιμη τη λύση σου στην κατάψυξη.

Αντιπαρέρχομαι τον όρο ΦΡΕΣΚΑ ημέρας.....γιατί κ της κατάψυξης εφόσον τα καταψύχω πάνω στο απόγειο τους κ τα καταναλώνω εντός μιας εβδομάδας ΦΡΕΣΚΑ είναι! :rolleyes:;)

Ο μεγαλύτερος όγκος εργασίας γίνεται ουσιαστικά τη μέρα της λαικής, να μαζέψεις να πλύνεις να χωρίσεις, να καταψύξεις κτλ

Μετά απλά τις καθημερινές μαγειρεύεις.

αααα κ για μένα τουλάχιστον πολύυυυυυυυυ σημαντικό

Η Άγια Χυτρα!!!

Οτι μπορώ το μαγειρεύω εκεί!

Εχω μόνο ένα παιδάκι, πηγαίνει στα προνήπια, εργάζομαι καθημερινά από τις 10 εως τις 5 . Συνήθως μαγειρεύω από το προηγούμενο βράδυ κάποιες φορές αν προλαβαίνω το πρωί τσίμα τσίμα πριν φύγω. Τα απογεύματα θα φτίαξω κάνα γλυκό με τη βοήθεια της μικρής μερικές φορές ή θα ξεκινήσω αφού κοιμηθεί να μαγειρεύω. Από εκεί κ πέρα φτιάχνω αυτά που μας αρέσει να τρώμε κ θέλω να μην αγοράζω έτοιμα όσο μπορώ κ περνάει από το χέρι μου.

Αυτά τα λίγα από μένα :rolleyes::tongue:

Συγνώμη για το σεντόνι....χε χε .

Την καλημέρα μου κ έφυγα για μάθημα ;):D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Άψογη σε βρίσκω και εσένα kalamaraki... αλλά σε αυτό που συμφωνώ 100% είναι η χύτρα! μεγάλη εφεύρεση!! και εξοικονόμηση χρόνου και ρεύματος και άψογο φαγητό! έχει γίνει η καλύτερη φιλενάδα... γιατί όπως και να χει γιατί να χαλάς ώρες για μαγείρεμα όταν μπορείς να το κάνεις σε λεπτά και να κάνεις άλλα πράγματα συγχρόνως?!

Link to comment
Share on other sites

αποτυχία τα ντόνατς :(

έκανα το ζυμαράκι πριν φύγουμε για να φουσκώσει,γυρίσαμε μετά από κανά δύωρο,τοδα δεν είχε φουσκώσει ενώ λέει 1 ώρα η συνταγή

λέω οκ θα φουσκωσει στο φούρνο,τπτ και πάλι

αποτέλεσμα;ψωμάκια :P

βάλαμε λίγη νουτέλα και τα τρώμε

ο άντρας μου λέει "κάνε εκεί τα κούκις που τα ξέρεις" :P:p:p:p


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

kalamaraki και υπόλοιπες μαγείρισσες μιλ μερσί, πάτε για εκτύπωση.

Επιπλέον kalamaraki ήσουν πολύ κατατοπιστική στο "σεντόνι", το οποίο λέω να το κοτσάρω στο ψυγείο για να θυμάμαι τι να κάνω.

Ενώ είμαι οργανωτικό άτομο, δεν έχω ασχοληθεί επισταμένα με το μαγείρεμα, οπότε κάτι πιο σύνθετο μου φαινόταν βουνό.

Να σε ρωτήσω, όταν λες παστίτσιο στην κατάψυξη έτοιμο για ψήσιμο, είναι κ περιχυμένο με μπεσαμέλ, ή το κάνω μετά την απόψυξη; Γιατί εγώ συνήθως βάζω στην κατάψυξη φαγητό ημέρας αφού κρυώσει (εννοείται με φρέσκο κ όχι κατεψυγμένο κρέας αν περιλαμβάνεται, είτε σε κομμάτι, είτε σε κιμά), αλλά όχι πριν το ψήσω-δεν το είχα σκεφτεί.

Κ πάλι σας ευχαριστώ όλες.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

συγχαρητηρια στο kalamaraki(καθε φορα που βλεπω το avatar σου θελω καλαμαρακια!!)για την οργανωση!!ουτε στα ονειρα μου δεν θα το κανω αυτο!!χιλια μπραβο!

φτιαχνω παστιτσιο γι αυριο γιατι θα βολταρουμε το πρωι κ θα γυρισουμε πεινασμενοι!!:)

προχθες εφτιαξα μπουγατσα!η κρεμα τελεια το φυλλο καπως.μπερδευτηκα κ πηρα κρουστας αντι σφολιατα κ επειδη δεν γνωριζω πολλα απο φυλλο,δεν ηξερα ποσα να βαλω απο κατω ,ποσα απο πανω.η ουσια ειναι οτι τη φαγαμε(εχω παρει 2 κιλα σας το πα?)αλλα δεν την παρουσιαζα σε επισκεπτη:oops:την τσακισαμε μονοι μας!!ειμαστε κ πολλοι κ φαγωθηκε σε 2 μερες!!

το φυλλο σφολιατας δεν ειναι μονο 2 η εχει πολλα κ δεν θα ξερω παλι τι να κανω την επομενη φορα?:shock:


kZq6p2.pngQSCvp2.png7kJip2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα :-)

Πήρα φράουλες νόστιμες γλυκές από το λιντλ να κάνω μαρμελαδα :wink:

IMG_20130330_102022_zps1e251920.jpg

Και τώρα φεύγω λαϊκή :wink:

Αχ θέλω τόσο πολύ να κάνω μαρμελάδα!Με τις συνταγές που έβαλες με ξεσήκωσες ακόμη περισσότερο αλλά δεν έχω χρόνο, φεύγω μια εβδομάδα για σεμινάριο..:( και είμαι τελείως στις μαύρες μου που θα αφήσω την μικρή μου τόσες μέρες...............


FuWlp3.png 2ebBp3.png

Link to comment
Share on other sites

ATIMHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

συγχαρητηρια στο kalamaraki(καθε φορα που βλεπω το avatar σου θελω καλαμαρακια!!)

To παθαίνουν πολλοί αυτό χε χε

για την οργανωση!!ουτε στα ονειρα μου δεν θα το κανω αυτο!!χιλια μπραβο!

φτιαχνω παστιτσιο γι αυριο γιατι θα βολταρουμε το πρωι κ θα γυρισουμε πεινασμενοι!!:)

προχθες εφτιαξα μπουγατσα!η κρεμα τελεια το φυλλο καπως.μπερδευτηκα κ πηρα κρουστας αντι σφολιατα κ επειδη δεν γνωριζω πολλα απο φυλλο,δεν ηξερα ποσα να βαλω απο κατω ,ποσα απο πανω.η ουσια ειναι οτι τη φαγαμε(εχω παρει 2 κιλα σας το πα?)αλλα δεν την παρουσιαζα σε επισκεπτη:oops:την τσακισαμε μονοι μας!!ειμαστε κ πολλοι κ φαγωθηκε σε 2 μερες!!

το φυλλο σφολιατας δεν ειναι μονο 2 η εχει πολλα κ δεν θα ξερω παλι τι να κανω την επομενη φορα?:shock:

Δεν πειράζει που τα μπέρδεψες σιγά την επόμενη φορά θα ξέρεις.;) αλλά αφού ήταν νόστιμο κ το τσακίσατε να μη σε νοιάζει :D

Το φύλο σφολιάτας κ το κουρού είναι δυο μόνο φύλα χοντρά, το σφολιάτας ποιο βουτυράτο κ το κουρού ποιο τραγανό κ τριφτό.

Το κρούστας , το βυρυτού είναι πολλά λεπτά συνήθως τα πακέτα έχουν από 12-14 φύλλα κ βάζουμε τα μισά κάτω κ τα υπόλοιπα πάνω.

Αχ θέλω τόσο πολύ να κάνω μαρμελάδα!Με τις συνταγές που έβαλες με ξεσήκωσες ακόμη περισσότερο αλλά δεν έχω χρόνο, φεύγω μια εβδομάδα για σεμινάριο..:( και είμαι τελείως στις μαύρες μου που θα αφήσω την μικρή μου τόσες μέρες...............

Έλα έλα να κάνουμε προμήθειες για το καλοκαίρι χειμώνα

Μια βδομάδα είναι όντως πολυ....:( Ελα θα περάσει θα δεις :D

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα όλο το απόγευμα από τις 6 εως τις 12....το περάσαμε σε φιλικό σπίτι, ξέδωσαν τα μικρά κ εμείς μαζί τους

Μετά τη λαική , γύρισα συμμάζεψα τις προμήθειες κ αύριο πρέπει να πλύνω/βράσω τους ζοχούς κ να φτιάξω κριτσίνια της μικρής που τα ζήτησε πάλι...

Έφτιαξα τον πουρέ σκόρδου για τα μαγειρέματα , 3 κεφαλάκια σκόρδο για βράσιμο

20130330_125120_zpsfd777190.jpg

photo-2013-03-30-14-00-31-421_zps2dd5d0a3.jpg

photo-2013-03-30-16-18-50-118_zps8dc2254b.jpg

Θα μου μείνει καμιά δυο βδομάδες! Σωτήρα μου RavT που μας το έδειξες χε χε

Και μετά καταπιάστηκα με την μαρμελάδα μου.....:rolleyes::D:D

Ηθελα να πάω ένα βαζάκι στη φίλη μου, βρήκα αυτοκολλητο χαρτί και....

Έφτιαξα μια ετικετούλα , την σχεδίασα την χρωμάτισα κ έτοιμο το βαζάκι για το φιλικό σπίτι που πήγαμε ;) Άρεσε πάρα πολύ στη φίλη μου κ αύριο θα την ανοίξουν να την εγκαινιάσουν :D

photo-2013-03-30-17-01-47-932_zps9c17f237.jpg

Την καληνύχτα μου στις βραδινές κ την καλημέρα μου στις πρωινές!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!!

βρε καλαμαράκι,είσαι χρυροχέρικο!!!τυχερός αυτός που σέχει πάρει!!!

και χαίρομαι που τα δώρα σου είναι χειροποίητα και μάλιστα άμεσα χρηστικά!;)

τελευταία φορά που δοκίμασα καλή μαρμελάδα φράουλα ήτανε χρόνια πριν από Ζαγορά Πηλίου!πολύ γλυκειά όμως!

εσύ με τι αναλογίες τη φτιάχνεις;

αυτές οι πρώιμες τώρα φράουλες καλές είναι;πολύ όμορφες και με ωραίο χρώμα!

και στο βαζάκι με τα σκορδάκια τα πολτοποιείς και τα αποθηκεύεις με λάδι;

και βάζεις σε όλα τα φαγητά;

λοιπόν,θέλω να μου δώσετε αν έχετε δοκιμάσει συνταγή για γαύρο μαριναρισμένο

προχτές που έκανα το γαύρο τον φιλέταρα πριν ψηθεί στο φούρνο με τα λαχανικά ώστε να φάει και το μικιό

και έκανα 1 ώρα να φιλετάρω ένα κιλό και μου φάνηκε αρκετά εύκολο

μας αρεσει πολύ ο γαύρος μαριναρισμένος και αγοράζω καμιά φορά αλλά αφού μπορώ να τον κάνω και μόνη μου γιατί όχι;;)

χτες φάγαμε έξω εμείς παρόλο που είχα γαύρο με λαχανικά,βέβαια κάπου χάθηκε μέσα στο φαγητό έτσι φιλεταρισμένος που ήτανε

πήρα και 2 χταποδάκια και θα τα κάνω με κοφτό μακαρονάκι για αύριο


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

kalamaraki και υπόλοιπες μαγείρισσες μιλ μερσί, πάτε για εκτύπωση.

Επιπλέον kalamaraki ήσουν πολύ κατατοπιστική στο "σεντόνι", το οποίο λέω να το κοτσάρω στο ψυγείο για να θυμάμαι τι να κάνω.

Ενώ είμαι οργανωτικό άτομο, δεν έχω ασχοληθεί επισταμένα με το μαγείρεμα, οπότε κάτι πιο σύνθετο μου φαινόταν βουνό.

Να σε ρωτήσω, όταν λες παστίτσιο στην κατάψυξη έτοιμο για ψήσιμο, είναι κ περιχυμένο με μπεσαμέλ, ή το κάνω μετά την απόψυξη; Γιατί εγώ συνήθως βάζω στην κατάψυξη φαγητό ημέρας αφού κρυώσει (εννοείται με φρέσκο κ όχι κατεψυγμένο κρέας αν περιλαμβάνεται, είτε σε κομμάτι, είτε σε κιμά), αλλά όχι πριν το ψήσω-δεν το είχα σκεφτεί.

Κ πάλι σας ευχαριστώ όλες.

Καλημέρα :D

Εννοώ παστίτσιο, μουσακά κτλ χωρίς την μπεσαμέλ έτοιμα στημένα κ όταν τα βγάζω δεν τα ξεπαγώνω όπως έιναι φτιάχνω μπεσαμέλ τη ρίχνω κ στο φούρνο κ ψήνονται στον ίδιο χρόνο. ;)

Πχ αυτή τη στιγμή έχω στην κατάψυξη μου

μια ζύμη για πίτσα

30 ντολμαδάκια τυλιγμένα άψητα

δυο μελιτζάνες κομμένες σε ψιλές φέτες ψημένες στο γκριλ για μελλοντικό μουσακά πχ.

Σέλινο ψιλ κ σελινόριζα ψιλοκομμένη

Μια δόση μπιφτέκια έτοιμα ζυμωμένα

Μια λαγάνα ψημένη

Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (για τη κατανάλωση της βδομάδας)

1 κιλό μανιτάρια κομμένα

1/2 κιλό σπανάκι φύλλα έτοιμα ζεματισμένα

Οπότε έχω αρκετές επιλογές αν χρειαστώ κάτι.

Βαριέμαι αφόρητα τις καθημερινές επισκέψεις στο μινι μάρκετ της γειτονιάς, τον συνεχή πονοκέφαλο τι φτιάχνω πάλι, τις βόλτες στον χασάπη τρεις κ λίγο για λιγο κοτόπουλο λιγο αυτό.... Όταν έχω καμιά φορά έτοιμα φαγητά για ψήσιμο γλυτώνω χρόνο κ ψάξιμο κ με σώζουν τις φορές που βαριέμαι να μαγειρέψω :tongue::rolleyes:;)

Αλλά αυτό είναι κάτι που βολεύει εμένα :D;)

Eδώ έχει διάφορες οδηγίες/πληροφορίες για την κατάψυξη κ τι βάζουμε κ πως το διατηρούμε

Κατάψυξη

Μπισκότα κ ζύμες για μπισκότα στη κατάψυξη

Φαγητά κ κατάψυξη

Ψάρια κ κατάψυξη

Φρούτα στη κατάψυξη

Λαχανικά στη κατάψυξη

Γενικά ότι μπορείς να κάνεις κ να διευκολύνεις τη ζωή σου κ την καθημερινότητα σου καλό θα σου κάνει μόνο! :D;)

Ο χάζμπαντ κ η κόρη έχουν βγει για βόλτα σε μια εκδήλωση ενός όμορου δήμου μας μαζί με την ελληνική ορνιθολογική εταιρεία για το πως φτιάχνουμε φωλιές για τα χελιδόνια :D

Οπότε....

Τρέχουμε τώρα τρέχουμε χε χε

Σήμερα έχουμε σουβλάκια που έφτιαξα εγώ, είχα κρέας για τηγανιά το έκοψα μικρότερα κομμάτια το πέρασα σε ξυλάκια , θα τα ψήσει ο χαζμπαντ όμως :rolleyes: πατάτες σαν τηγανιτές στο φούρνο ,σαλάτα ζοχούς κ θα φτιάξω χτυπητή μιας κ η μικρή άρχισε να την τρώει ;)

Καλές βόλτες κ καλά μαγειρέματα :D:tongue:

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!!

βρε καλαμαράκι,είσαι χρυροχέρικο!!!τυχερός αυτός που σέχει πάρει!!!

και χαίρομαι που τα δώρα σου είναι χειροποίητα και μάλιστα άμεσα χρηστικά!;)

τελευταία φορά που δοκίμασα καλή μαρμελάδα φράουλα ήτανε χρόνια πριν από Ζαγορά Πηλίου!πολύ γλυκειά όμως!

εσύ με τι αναλογίες τη φτιάχνεις;

αυτές οι πρώιμες τώρα φράουλες καλές είναι;πολύ όμορφες και με ωραίο χρώμα!

και στο βαζάκι με τα σκορδάκια τα πολτοποιείς και τα αποθηκεύεις με λάδι;

και βάζεις σε όλα τα φαγητά;

λοιπόν,θέλω να μου δώσετε αν έχετε δοκιμάσει συνταγή για γαύρο μαριναρισμένο

προχτές που έκανα το γαύρο τον φιλέταρα πριν ψηθεί στο φούρνο με τα λαχανικά ώστε να φάει και το μικιό

και έκανα 1 ώρα να φιλετάρω ένα κιλό και μου φάνηκε αρκετά εύκολο

μας αρεσει πολύ ο γαύρος μαριναρισμένος και αγοράζω καμιά φορά αλλά αφού μπορώ να τον κάνω και μόνη μου γιατί όχι;;)

χτες φάγαμε έξω εμείς παρόλο που είχα γαύρο με λαχανικά,βέβαια κάπου χάθηκε μέσα στο φαγητό έτσι φιλεταρισμένος που ήτανε

πήρα και 2 χταποδάκια και θα τα κάνω με κοφτό μακαρονάκι για αύριο

Ναι ναι μια χαρά βγήκαν κ ήταν κ πολύ γλυκές από μόνες τους!

Τις είχε προσφορά το λιντλ το κιλό 1,8ευρώ πήρα κ τις δοκίμασα κ ήταν θεϊκές κ γλυκές.

Κανονικά η αναλογία είναι όσο χ κιλά φρούτο βάζεις 1/2 χ για τη ζάχαρη. Δηλαδή 1 κιλό φρούτο καθαρισμένο 1/2 κιλό ζάχαρη.

Όμως....όταν ξεκίνησα πέρυσι να φτιάχνω ανακάλυψα πως μου γίνονται πολύ γλυκές έτσι οι μαρμελάδες λιγωτικές σχεδόν κ έκοβα ζάχαρη, Τώρα δηλαδή βάζω το πχ σε ένα κιλό φρούτου 250γρ ζάχαρη κ είμαι οκ.

Χτες πχ που ήταν πολύ γλυκές οι φράουλες έβαλα στα 5 κιλά φράουλες μόνο ένα κιλό ζάχαρη κ ήταν υπεραρκετό ;)

Τον πουρέ σκόρδου είναι απλός , βράζεις τα σκόρδα να μαλακώσουν καλά, τα ξεφλουδίζεις τα βάζεις στο μούλτι με λίγο ελαιόλαδο κ έτοιμος!

Το βάζεις σε βαζάκι , φροντίζεις να είναι πάντα καλυμμένη η επιφάνεια με ελαιόλαδο για να μη χαλάει κ έχεις έτοιμο σκόρδο για τα φαγητά σου. Όπως μας είπε κ ο Βαγγέλης Δρίσκας προχθές που πήγα σε ένα τρίωρο σεμινάριο του {εγώ το ήξερα όμως ήδη από την RavT χε χε χε } μια κουταλιά του γλυκού ισοδυναμεί με μια σκελίδα σκόρδου. Έτσι έχεις την γεύση κ την οσμή του σκόρδου χωρίς την κάψα του ή την άσχημη μυρωδιά στο στόμα μετά.

Τώρα για τον γαύρο , τον φτιάχνει η μητέρα μου πολύ αλλά αναλογίες δεν ξέρω να σου πω , θα την ρωτήσω κ θα σου πω αύριο ;):D

Link to comment
Share on other sites

Ε καλά κι εγώ απ τον Δρίσκα τα έμαθα μη νομίζεις. Μόνο που αυτός εξέλιξε την "πατέντα" του πωλώντας την έτοιμη σε ντελικατέσεν. Χθες έφτιαξα μπριζόλες χοιρινές στην κατσαρόλα με πιλάφι πατώντας σε αυτή τη συνταγή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/mprizoles-lemonates-stin-katsarola.html

μόνο που έσβησα με κρασί και πρόσθεσα μουστάρδα στον χυμό λεμονιού.

Νοστιμότατες!

Σήμερα θα κάνω γιουβέτσι με μοσχάρι. Το κάνω πάντα στην χύτρα, αφαιρώντας το κρέας μόλις βράσει. Πλέον δε, χρησιμοποιώ το tip της chatzico για να μη λασπώνει το κριθαράκι. Το τσιγαρίζω πρώτα σε λίγο ελαιόλαδο.

Επειδή αύριο περιμένω φιλενάδες για δημιουργική απασχόληση-κουτσομπολιό-να παίξουν τα παιδιά, σκέφτομαι τι θα φτιάξω για να συνοδεύσει τον καφέ μας. Προσανατολιζόμουν σε μηλοκεικ αλλά δεν έχω μήλα :-P. Είδωμεν! Φωτογραφίες απ όλα μαζί αργότερα!

Καλή Κυριακή!


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ε καλά κι εγώ απ τον Δρίσκα τα έμαθα μη νομίζεις. Μόνο που αυτός εξέλιξε την "πατέντα" του πωλώντας την έτοιμη σε ντελικατέσεν. Χθες έφτιαξα μπριζόλες χοιρινές στην κατσαρόλα με πιλάφι πατώντας σε αυτή τη συνταγή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/mprizoles-lemonates-stin-katsarola.html

μόνο που έσβησα με κρασί και πρόσθεσα μουστάρδα στον χυμό λεμονιού.

Νοστιμότατες!

Σήμερα θα κάνω γιουβέτσι με μοσχάρι. Το κάνω πάντα στην χύτρα, αφαιρώντας το κρέας μόλις βράσει. Πλέον δε, χρησιμοποιώ το tip της chatzico για να μη λασπώνει το κριθαράκι. Το τσιγαρίζω πρώτα σε λίγο ελαιόλαδο.

Επειδή αύριο περιμένω φιλενάδες για δημιουργική απασχόληση-κουτσομπολιό-να παίξουν τα παιδιά, σκέφτομαι τι θα φτιάξω για να συνοδεύσει τον καφέ μας. Προσανατολιζόμουν σε μηλοκεικ αλλά δεν έχω μήλα :-P. Είδωμεν! Φωτογραφίες απ όλα μαζί αργότερα!

Καλή Κυριακή!

Ναι ναι μας την έδειξε στο βαζάκι του κ έτσι ξεκίνησε η συζήτηση για τον πουρέ σκόρδου ;) Η δικιά του όμως έχει μέσα κ κρεμμυδι κ πιπέρι :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...