Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 hours ago, Makelen said:

Καλημερα κοριτσια! Ειχα ξαναρωτησει αλλα καπου χαθηκε..! Μου ειπε ο γιατρος να παω 2η-3η μερα περιοδου για πρωτο υπερηχο. Δεν το θυμομουν καθολου απο την προηγουμενη φορα! Ηθελα να ρωτησω.. τι ακριβως περιμενουμε απο αυτο τον υπερηχο. Το ενδομητριο κοιταμε; τι ακριβως.. τις ζωνες;? (Αφου ειναι πολυ νωρις για να το μετρησουμε..)

Καλησπέρα Makelen και εμένα το ίδιο μου είπε τώρα θα αρχίσω και εγώ πιστεύω σε μια εβδομάδα περίπου. Μου είπε για να δει αν είναι κυστικά αν καταλαβα καλά και να κάνω παράλληλα και εξετάσεις αίματος την ίδια μέρα. Η αλήθεια είναι ότι μου ακούστηκε και εμένα κάπως ... αλλά λέω οκ σκέψου ότι αυτοί ειναι εξοικειωμένοι με αυτό, ενώ εγω μόνο που το ακουσα γουρλωσα τα μάτια 🙄  Καλη επιιτυχία σου εύχομαι να πάνε όλα καλά 

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

πολυ λαχταριστο....

εμεις σημερα αρακα με τυρι και σαλατα.

εβρασα μπροκολο, ετριψα καροτο, εβρασα τραχανα για τα παιδια...

αυτα τα ολιγα. για αυριο εχουμε μια μεριδα λαχανο και αρακα. αλλα θελω να κανω και παστιτσιο. αυριο εχω και την ετοιμασια για τα γενεθλια.

να κανω ζυμαρι για πιτσα να το εχω ετοιμο, να κανω την τουρτα, κρεμες και συανρμολογηση.

και ψαχνω ζυμη δοκιμασμενη αφρατη και ωραια για λουκανοπιτακια και ζαμπονοτυροπιτακια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

P2220929_zpsa8f68fdf.jpg

Και η τουρτίτσα για τα γενέθλια της μανούλας μου

P2220931_zps1fe05d43.jpg

Η βάση είναι το sponge παντεσπάνι του καλαμαρακίου, μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής από το joy of baking με κακάο, μια στρώση μπισκότα ΟΡΕΟ, μια στρώση άγλυκη σαντιγύ και γκλάσο σοκολάτα του Παρλιάρου.

Το styling είναι a la maison ...;)

Η ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κανταίφι που έκανα χτες... φανταστική κορίτσια, την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Πριν....

zampon001.th.jpg

Και μετά...

zampon010.th.jpg

υπεροχη η τουρτα και η ζαμπονοτυροπιτα. πραγματικα τα λιγουρευομαι

Τώρα το απόγευμα έκανα το ρολό με τις ελιές και την φέτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoriatiko-rolo-me-elies-kai-feta.html#rr_message_link

Περιττό να πω πως δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο!!:P

Πανεύκολο και νοστιμότατο!Και δεν είναι και πολύ βαρύ!!

Σε αντίθεση με το κεικ μπανάνας που η ζύμη μου βγήκε βαριούτσικη τελικά!Δεν ξέρω τι έφταιξε, ίσως ήταν περισσότερη από όσο έπρεπε η μπανάνα!

FuWlp3.png 2ebBp3.png

Ευχαριστώ και για τα δύο, είναι καλές λύσεις για το σχολείο της μικρής !!!

Μαγειρικός οίστρος σήμερα :rolleyes:

Για αύριο, φαγκρί από την Μήλο στην λαδόκολλα αρωματισμένο με φινόκιο, συνοδευτικό λαχανικά στον ατμό που θα τα νοστιμίσω αύριο με λάδι, ρίγανη, λεμόνι και μουστάρδα χτυπημένα.

Επίσης, κατά γενική απαίτηση των τέκνων μου, κοτόπιτα έμπνευσής μου (την ακούνε στον Μαστοράκο, 'κοτόπιτα !!! τι περιμένουμε λοιπόν ?? ας σπάσουμε την πόρτα !!! επάνω της !!!!!')

P2220929_zpsa8f68fdf.jpg

Και η τουρτίτσα για τα γενέθλια της μανούλας μου

P2220931_zps1fe05d43.jpg

Η βάση είναι το sponge παντεσπάνι του καλαμαρακίου, μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής από το joy of baking με κακάο, μια στρώση μπισκότα ΟΡΕΟ, μια στρώση άγλυκη σαντιγύ και γκλάσο σοκολάτα του Παρλιάρου.

Το styling είναι a la maison ...;)

Ατιμο τζατζίκο..... κόλλησα πάλι την μούρη μου στο laptopi...!

Υ.Γ. Να χαίρεσαι την μανούλα σου, κορίτσι μου!:P

777885dugw57gt25.gif

Διαφημίσεις

μπορούμε να έχουμε συνταγές και από τα δύο παρακάλώ;;;:P

Ευχαρίστως !!!

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ :rolleyes:

Αχνίζω στην κατσαρόλα φιλέτο κοτόπουλο ή κιμά κοτόπουλο, σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι. Ενδιάμεσα σωτάρω σε φαρδύ και ψηλό τηγάνι μανιτάρια σε φέτες. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το κόβω κομματάκια και το ρίχνω στα μανιτάρια. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω μανιτάρια/καλαμπόκι/πιπεριές Φλωρίνης/λιαστές ντοματες (οτι έχετε και ότι σας αρέσεις). Αφήνω τα υλικά να αναμειχθούν καλά και αρωματίζω με αρωματικά Προβηγκίας. Προσθέτω περίπου 200 γρ ροκφόρ. Χαμηλώνω λίγο την θερμοκρασία και αφήνω να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στην συγκεκριμένη που έφτιαξα, το φύλλο είναι αγοραστό, δεν προλάβαινα να ανοίξω. Αφού λοιπόν λάδωσα καλά τα φύλλα, έστρωσα το μείγμα μου, έριξα τριμμένο τυρί, καπάκωσα με φύλλα. Μετά τα γνωστά, χαράζεις με βρεγμένο μαχαιράκι χωρίς να κόψεις τα φύλλα στον πάτο του ταψιού, χτυπάς 2 αυγά με λίγο γάλα και ρίχνεις στην πίτα σου και ρίχνεις σουσάμι.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΝΟΥΛΑΣ

Παντεσπάνι εδώ. Καλύτερα φτιάξτε το από την προηγούμενη.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής εδώ. Πρόσθεσα μια κουταλιά της σούπας κακάο και τριμμένη κουβερτούρα, περίπου 2 ποτηράκια του καφέ.

Γκλάσο σοκολάτας εδώ. Προσοχή μόνο γιατί στην αρχή είναι ρευστό, αφήστε το λίγο εκτός φωτιάς, σε δροσερό μέρος π.χ. στο μπαλκόνι, να πήξει.

Πολύ ωραία τα καλούδια σου, ζηλευτή η πίτα σου ;)

Ευχαριστώ !!!!!

Ατιμο τζατζίκο..... κόλλησα πάλι την μούρη μου στο laptopi...!

Υ.Γ. Να χαίρεσαι την μανούλα σου, κορίτσι μου!:P

Ευχαριστώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για αυριο σουτζουκακια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και έχω πεθυμήσει τρελά ένα στιφάδο............... Με ένα βουνά τηγανητές πατάτες και κρεμμυδάκια μπουκιάς.....

BOftp3.png PzWNp3.png

πολυ λαχταριστο....

εμεις σημερα αρακα με τυρι και σαλατα.

εβρασα μπροκολο, ετριψα καροτο, εβρασα τραχανα για τα παιδια...

αυτα τα ολιγα. για αυριο εχουμε μια μεριδα λαχανο και αρακα. αλλα θελω να κανω και παστιτσιο. αυριο εχω και την ετοιμασια για τα γενεθλια.

να κανω ζυμαρι για πιτσα να το εχω ετοιμο, να κανω την τουρτα, κρεμες και συανρμολογηση.

και ψαχνω ζυμη δοκιμασμενη αφρατη και ωραια για λουκανοπιτακια και ζαμπονοτυροπιτακια

εγώ φτιάχνω αυτή που είναι για πίτσα http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-afrati-pitsa-san-tis-pizza-hut.html και βγαίνει καλή τρυφερή δοκίμασέ την κ έτσι αν θες

Τώρα το απόγευμα έκανα το ρολό με τις ελιές και την φέτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoriatiko-rolo-me-elies-kai-feta.html#rr_message_link

Περιττό να πω πως δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο!!:P

Πανεύκολο και νοστιμότατο!Και δεν είναι και πολύ βαρύ!!

Σε αντίθεση με το κεικ μπανάνας που η ζύμη μου βγήκε βαριούτσικη τελικά!Δεν ξέρω τι έφταιξε, ίσως ήταν περισσότερη από όσο έπρεπε η μπανάνα!

Και μένα μου άρεσε πολύ την πρώτη φορά που την δοκίμασα

ευχαριστώ chatzico!:P

μαγειροκόριτσα,σήμερα κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

αύριο έχω γενέθλια αλλά έχω τη μικρούλα λίγο κρυωμένη οπότε δε μας βλέπω για πολλά πολλά :(

για Δευτέρα θα κάνω φακές για όλους

EvgLp2.png

καλημερα!εφτιαξα χθες γαριδομακαροναδα στο φουρνο με φετα κ ηταν φανταστικη!νομιζω στις συνταγες της παρεας τη βρηκα.για αλλαγη ηταν οτι επρεπε!!:D

Α για βάλε μας συνταγή να την έχουμε εύκαιρη, στο φούρνο μια χαρά ακούγεται!

Εγώ σήμερα είχα ένα γιαούρτι κιλού που έληγε {Που στο καλό χώθηκε μέσα στο ψυγείο κ δεν το πήραμε χαμπάρι.....:rolleyes::rolleyes:} κ για να μη το πετάξω

έφτιαξα μια λεμον παι της πολύ τεμπέλας

μια τύπου μπατζίνα πίτα

κ τώρα ετοιμάζω το μεσημεριανό μας μπριζόλες με μπύρα στην αγία χύτρα χε χ ε

Διαφημίσεις

Δικιά μου είσαι εσύ καλαμάρι... Για να μη πετάξουμε 1 κιλό γαλακτοκομικού προϊόντος, αποφασίσαμε να πετάξουμε τη ζυγαριά που λέει κι ο άνδρας μου.

Εμείς σήμερα κοτοπουλάκι με πατατούλες στο φούρνο και μαρουλάκι σαλάτα.

YqE6p2.png

IqItp3.png

Ξέχασα να πω, ότι τα scones είναι ωραία αλλά με καφέ, σοκολάτα, κοκ, καθότι ολίγον άγλυκα. Ο σύζυγος δεν τα τίμησε γιατί τα θέλει λίγο πιο γλυκά, η μπουμπού όμως τα τσακίζει, βέβαια της βγάζω τη σοκολάτα.

Δεν είχα σταγόνες σοκολατας και έσπασα με την πρέσσα σκόρδου μια σοκολάτα γάλακτος σε σχήμα αρκουδάκι :tongue::rolleyes: είχα και νεύρα εκείνη τη μέρα, τού δωσα και κατάλαβε!

Συνταγή για scones από εδώ, δεν έβαλα αυγό με γάλα και κανέλα πριν το ψήσιμο, ίσως να του χάριζε πιο έντονη γεύση.

Η συνταγη για τα cookies, είναι πάνω στη συσκευασία του Αλεύρι Μαλακό Νο2 - Μύλοι Αγ. Γεωργίου. Αστεία συνταγή. Γράψε:

Αμερικάνικα cookies σοκολάτας

Υλικά:

250 γρ αλεύρι Νο2 (2 κούπες τσαγιού)

5γρ μπέικιν (1 κ.γ.)

125γρ βούτυρο (2/3 κούπας τσ.)

125 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (2/3 κούπας τσ)

2 αυγά

120 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη (1 κούπα τσ)

Εκτέλεση: Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους. Σε βαθύ μπολ ενσωματώνουμε τα υλικά και πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια δημιουργούμε κύλινδρο διαμέτρου 5 εκ. Τοποθετούμε στη συντήρησε να παγώσει η ζύμη. Κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ ακι τοποθετούμε τα κούκις σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 45' μέχρι να ροδίσουν.

ΥΓ. Εγώ μόλις εφτιαξα τη ζύμη, βαρεθηκα για τα υπόλοιπα, και απλώς έβαζα μια γεμάτη κουταλιά σούπας ζύμης κατευθείαν στη λαδόκολλα, έψησα 30 λεπτά

Εφτιαξα τα scones σου, είναι τελεια !!!

Μάλιστα έκανα την μισή ζύμη με σοκολάτα και την άλλη μισή με τριμμένο τυρί, βγήκαν πολύ νόστιμα.

Ευχαριστώ !!!!!!

BOftp3.png PzWNp3.png

επειδη δεν το βρισκω σας γραφω τη συνταγη.

μισο κ.μακαρονια

μισο κ.γαριδες καθαρισμενες(κατεψυγμενες πηρα τις μικρες)

μισο φλιτζανι ελαιολαδο

1 κρεμμυδι

1 σκελιδα σκορδο

μισο φλιτζανι λευκο κρασι

1 κουτι ντοματακια

μαιντανο

1 πιπερια

300 γρ φετα

αλατι πιπερι

βραζουμε τις γαριδες σε αλατισμενο νερο για 3 λεπτα.κραταμε 2 φλιτζανια ζωμο.σωταρουμε κρεμμυδι σκορδο με το λαδι κ προσθετουμε το κρασι τα ντοματακια την πιπερα το μαιντανο κ το ζωμο που εχουμε κρατησει.σιγοβραζουμε τη σαλτσα κ οταν ειναι ετοιμη ριχνουμε τις γαριδες να παρουν μια βραση.σε πυρεξ εχουμε βαλει τα βρασμενα μακαρονια,περιχυνουμε με τη σαλτσα κ ανακατευουμε.στη συνεχεια τριβουμε τη φετα απο πανω κ ψηνουμε στους 200 για 10 λεπτα.

κοριτσια θα γλυφετε τα δαχτυλα σας!!α! το σκορδο το αφαιρουμε στο

τελος κ δεν το κοβουμε κομματακια.(εβαλα 2 σκελιδες εγω).

kZq6p2.pngQSCvp2.png7kJip2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...