Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , *Vasoula είπε:

Δε χρειάζεται καν να πας κορίτσι μου...και εγώ που είμαι ιδιωτική υπάλληλος μου γράφει ο γιατρός τις αναρρωτικες και τις καταθέτω ηλεκτρονικά!!! 😉

Τέλεια! Ευχαριστώ Βασούλα μου! 

• Μου αρέσει 1

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

To μεσημεριανό μας, κοτόπουλο με μπύρα, μουστάρδα, καλαμπόκι και λιαστή ντομάτα. Συνοδευτικό σαλάτα τουρμπο βιταμινών και σπιτικό ψωμί.

P2030928_zps250c66ff.jpg

λαχταριστα. και το κοτοπουλο φαινεται σουπερ, ζουμερο και πεντανοστιμο

Μερσί να ναι καλά η βέφα χε χε κ το γλάσο! ;)

Τελικά Λεμονάτο το έκανα κ το μοσχαράκι γιατί ο σκοπός αγιάζει τα πάντα, θα πάω για καφέ σε λιγο κ βαριόμουν να ασχοληθώ πολύ χε χε πρόσθεσα όμως κ μια μεγάλη κουταλιά σούπας μουστάρδας dijon κ το αποθέωσε!!

Να σου πω εγώ δεν έχω κάνει πολλές τούρτες γενεθλιών, 2-3 μόνο. Αλλά έκανα για παντεσπάνι μια αμερικάνικη συνταγή που μου βγήκε πολύ αφράτο κ αεράτο οχι σαν το ελληνικό παντεσπάνι που μοιάζει με ψωμί τριφτό.

Στη μια στρώση έβαλα ελαφριά σαντιγί με λίγη σάλτα κερασιών που έφτιαξα μόνη μου, κ στην άλλη στρώση έβαλα λίγη κρέμα σοκολάτας κ το κάλυψα με βουτυρόκρεμα κ μετά ζαχαρόπαστα. Οσοι την έφαγαν είπαν οτι ήταν πολύ καλή κ ελαφριά.

Θα σε πω λεπτομέρειες μετά ;)

στα πρωτα γενεθλαι του μεγαλου ημασταν αθηνα, επεφταν μεγαλη παρασκευη, τα καναμε εντελως μονοι μας και πηραμε μια τουρτα ετοιμη απο το ζαχαροπλαστειο και την κοψαμε.

περυσι εκανε αποχη απο τα γαλακτοκομικα και ειχα και το μωρο 2 μηνων. εκανα μια αυτοσχεδια τουρτα, παντεσπανι δικο μου συνταγη της μανας μου, σιροπι απο γλυκο του κουταλιου μανταρινι επισης δικο μου, και κανα μια κρεμα με πορτοκαλι, νερο, ζαχαρη και κορν φλαουερ. και εβαλα και γλασο σοκολατας. αρεσε πολυ αλλα φετος και στους 2 θελω να κανω ωραιες τουρτες. σκεφτηκα να κανω πορτοκαλι σοκολατα. αλλα περιμενω και ιδεες.

το παντεσπανι σου το περιμενω...

καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!

κι εγώ θέλω συνταγή για τούρτα!έχουμε γενέθλια στις 8/3!

σήμερα πέστροφες με χόρτα βραστά

η πίτσα τέλεια το ίδιο κι η χορτόπιτα τα δε κούκις ανεπανάληπτα!

EvgLp2.png

Όταν η μικρή έκλεινε τον ένα χρόνο, επειδή ήταν πολύ μικρή για να καταλάβει πάρτυ μαζευτήκαμε απλά οι πολύ κοντινοί και κάναμε μικρή γιορτούλα. Έφτιαξα λοιπόν μια τουρτίτσα που αν και απλή ήταν πεντανόστιμη και πολύ εμφανίσιμη και η πεθερά ρωτούσε από ποιο ζαχαροπλαστείο την πήρα :rolleyes:

Έκανα αυτό το παντεσπάνι που βγήκε όπως έπρεπε. Μετά το μούσκεψα με αραιωμένο σιρόπι από γλυκό βύσσινο. Έφτιαξα κρέμα ζαχαροπλαστικής που όταν ετοιμάστηκε τη χώρισα στα δύο και στη μισή ανακάτεψα 1 κουβερτούρα λιωμένη.

Έβαλα το ένα κομμάτι της βάσης στην πιατέλα, την μούσκεψα όπως είπα με το σιρόπι, έριξα εδώ κι εκεί μερικά βύσσινα και έβαλα την άσπρη κρέμα όσο δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Από πάνω την άλλη βάση, ράντισμα με σιρόπι και βυσσινάκια εδώ κι εκεί και έπειτα την κρέμα με τη σοκολάτα. Έβαλα την πιατέλα στο ψυγείο να σφίξει καλά για 2 ώρες. Έπειτα χτύπησα 2 κουτιά morfat creamy με μισό ζαχαρούχο και κάμποσο σιρόπι βύσσινο και βγήκε μια ροζούλα σαντιγύ. Την έβαλα σε κορνέ και αφού δεν είμαι και τόσο καλή στο να ισιώνω τη σαντιγύ, έκανα σχεδιάκια και βουναλάκια με το κορνέ. Κάλυψα και τα πλαϊνά με γραμμές από σαντιγύ και έπειτα διακόσμησα με κερασάκια. Κάρφωσα και μια μικρούλα barbie-κεράκι και ήταν κουκλίστικη! Δεν μου'κοψε όμως να βγάλω φωτογραφία πριν την κόψουμε :|

Αν θέλετε κάντε μια πρόβα πριν τα γενέθλια, είναι πολύ εύκολη και παίρνει πολλές παραλλαγές και διακοσμητικά στοιχεία. Το σίγουρο όμως είναι πως βγαίνει ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!

Διαφημίσεις

στα πρωτα γενεθλαι του μεγαλου ημασταν αθηνα, επεφταν μεγαλη παρασκευη, τα καναμε εντελως μονοι μας και πηραμε μια τουρτα ετοιμη απο το ζαχαροπλαστειο και την κοψαμε.

περυσι εκανε αποχη απο τα γαλακτοκομικα και ειχα και το μωρο 2 μηνων. εκανα μια αυτοσχεδια τουρτα, παντεσπανι δικο μου συνταγη της μανας μου, σιροπι απο γλυκο του κουταλιου μανταρινι επισης δικο μου, και κανα μια κρεμα με πορτοκαλι, νερο, ζαχαρη και κορν φλαουερ. και εβαλα και γλασο σοκολατας. αρεσε πολυ αλλα φετος και στους 2 θελω να κανω ωραιες τουρτες. σκεφτηκα να κανω πορτοκαλι σοκολατα. αλλα περιμενω και ιδεες.

το παντεσπανι σου το περιμενω...

Έχω μεγάλο θέμα με τα παντεσπάνια , δεν μου αρέσουν πολύ-ενας από τους λόγους που δεν τρωω τούρτες εύκολα- γιατί κ που τα σιροπιάζεις θυμίζουν ψωμί κάτι σαν το sponge cake. Και βρήκα αυτή τη συνταγή κ βγαίνει τρομερά αφράτο, αεράτο πολύ κ ελαφρύ, δεν θέλει σιρόπιασμα αλλά κα να θες να το κάνεις σίγουρα τη μισή ποσότητα από ότι θα έβαζες στο κανονικό.

http://www.joyofbaking.com/VanillaCake.html

Οτι έχω φτιάξει από αυτό το σαιτ βγαίνει πάντα τέλειο, οι οδηγίες είναι ακριβείς, λεπτομερείς κ για μενα την αρχάρια με την ζαχαροπλαστική. Εχει πολλές ιδέες κ για τούρτες, κρέμες κτλ ρίξτο μια ματιά

Για τούρτα γενεθλίων, επειδή είμαι φαν της σοκολάτας, λατρεύω αυτή http://www.sintagespareas.gr/sintages/nea-sokolatina.html την βρίσκω τέλεια!

Για αύριο έχω παραγγελία από τον σύζυγο για κοτόπουλο στιφάδο:shock:

Για να δούμε τι θα καταφέρω...

Για τούρτα γενεθλίων, επειδή είμαι φαν της σοκολάτας, λατρεύω αυτή http://www.sintagespareas.gr/sintages/nea-sokolatina.html την βρίσκω τέλεια!

Για αύριο έχω παραγγελία από τον σύζυγο για κοτόπουλο στιφάδο:shock:

Για να δούμε τι θα καταφέρω...

πωπωωωω τι μου έκανες τώρα !!!!!!!!! :tongue::tongue::tongue: αυτή η δόση είναι για μικρό τσέρκι σωστά ??? πόση ώρα σου πήρε για να την κάνεις ???

το μυστικό στο στιφάδο είναι το καλό θωράκισμα του κρεμμυδιού και μεγάλη επιφάνεια κατσαρόλας για να μην πατάει το ένα πάνω στο άλλο

εμείς σήμερα πρασσοσέλινο με αυγολέμονο απλά πράγματα :D:D

KbLyp3.png 4AByp3.png

πωπωωωω τι μου έκανες τώρα !!!!!!!!! :tongue::tongue::tongue: αυτή η δόση είναι για μικρό τσέρκι σωστά ??? πόση ώρα σου πήρε για να την κάνεις ???

Η δόση είναι για τσέρκι διαμέτρου 20-22εκ, σχετικά μικρό δηλαδή, αλλά γίνεται ψηλή και πλούσια, με πολύ γεμάτη γεύση, οπότε τα κομμάτια που χρειάζεται να κόψεις είναι μικρά. Εγώ έκανα μιάμιση δόση για 15 ενήλικες και 10 παιδιάκια, και περίσσεψε. Η κυρίως διαδικασία, δηλαδή μέχρι να μπει κατάψυξη, μας πήρε γύρω στο δίωρο αλλά με βοήθησε πολύ και ο άντρας μου. Βέβαια ήταν η πρώτη φορά που φτιάξαμε τούρτα, για κάποια έμπειρη θα είναι πιο σύντομη η διαδικασία.

καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

τι κάνετε;;

σήμερα δε ξέρω ειλικρινά τι να μαγειρέψω!αλλά σίγουρα πρέπει ναναι κάτι γρήγορο!!;)

για πείτε καμιά ιδέα;

για αύριο θα κάνω φακές να φάει και η μικρή

να πάρω κανένα σνιτσελάκι για σήμερα;κανένα λουκανικάκι;

μάλλον!

όσο για τούρτα,ψάχνω κι εγώ!και δεν μπορώ να πω πως είμαι και φοβερά έμπειρη!:P

αλλά στα σάιτ που δώσατε πήρα ιδέες και για άλλα καλούδια του μπουφέ!

EvgLp2.png

Διαφημίσεις

Όταν η μικρή έκλεινε τον ένα χρόνο, επειδή ήταν πολύ μικρή για να καταλάβει πάρτυ μαζευτήκαμε απλά οι πολύ κοντινοί και κάναμε μικρή γιορτούλα. Έφτιαξα λοιπόν μια τουρτίτσα που αν και απλή ήταν πεντανόστιμη και πολύ εμφανίσιμη και η πεθερά ρωτούσε από ποιο ζαχαροπλαστείο την πήρα :rolleyes:

Έκανα αυτό το παντεσπάνι που βγήκε όπως έπρεπε. Μετά το μούσκεψα με αραιωμένο σιρόπι από γλυκό βύσσινο. Έφτιαξα κρέμα ζαχαροπλαστικής που όταν ετοιμάστηκε τη χώρισα στα δύο και στη μισή ανακάτεψα 1 κουβερτούρα λιωμένη.

Έβαλα το ένα κομμάτι της βάσης στην πιατέλα, την μούσκεψα όπως είπα με το σιρόπι, έριξα εδώ κι εκεί μερικά βύσσινα και έβαλα την άσπρη κρέμα όσο δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Από πάνω την άλλη βάση, ράντισμα με σιρόπι και βυσσινάκια εδώ κι εκεί και έπειτα την κρέμα με τη σοκολάτα. Έβαλα την πιατέλα στο ψυγείο να σφίξει καλά για 2 ώρες. Έπειτα χτύπησα 2 κουτιά morfat creamy με μισό ζαχαρούχο και κάμποσο σιρόπι βύσσινο και βγήκε μια ροζούλα σαντιγύ. Την έβαλα σε κορνέ και αφού δεν είμαι και τόσο καλή στο να ισιώνω τη σαντιγύ, έκανα σχεδιάκια και βουναλάκια με το κορνέ. Κάλυψα και τα πλαϊνά με γραμμές από σαντιγύ και έπειτα διακόσμησα με κερασάκια. Κάρφωσα και μια μικρούλα barbie-κεράκι και ήταν κουκλίστικη! Δεν μου'κοψε όμως να βγάλω φωτογραφία πριν την κόψουμε :|

Αν θέλετε κάντε μια πρόβα πριν τα γενέθλια, είναι πολύ εύκολη και παίρνει πολλές παραλλαγές και διακοσμητικά στοιχεία. Το σίγουρο όμως είναι πως βγαίνει ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!

Αυτη την συνταγη θα την κρατησω για του χρονου να την κανω στα γενεθλια της μα την παναγια και ας ειναι τον επομενο χειμωνα......ηδη την εκανα κοπυ παιστ στα αρχεια μου, και παω να κανω και το παντεσπανι.........!!!!!!!!

Ευχαριστω!

Here in dreamland we will NOT obey the masters

:evil:

Σε παρακαλω ,σε θερμοπαρακαλω δηλαδη, μη σου πω πεφτω και στα πατωματα μπορεις να το κανεις αυτο σε στυλ συνταγης δηλαδης υλικα και εκτελεση για εμας τα ολιγον τι γκαου στην μαγειροζαχαροπλαστικη????

Ε φανταστικη μαγειρισα???

Σας μερσω προκαταβολικα!!!

μαγειροκοριτσα γεια σας και απο εμενα.

σας ευχαριστω παρα πολυ ολες για τις ιδεες και για τις συνταγες σας. ας μην ξεχναμε οτι εχω 2 γενεθλια στα κοντα, οποτε πρεπει να κανω 2 διαφορετικες τουρτες σε διαστημα 2 μηνων μεταξυ τους.

θα αποφυγω τα βυσσινα και τα κερασια, αφενος γιατι εχω αγορακια και θελω κατι σε λιγοτερο ροζ-κοκκινο και αφετερου γιατι δεν εχω γλυκο βυσσινο αλλα πορτοκαλι δικο μου χειροποιητο το οποιο και θα αξιοποιησω. ακομα δεν κατεληξα εννοειται. σκεφτομουν κατι σαν το περσινο που εκανα αλλα η μαι κελλυ μπορω να πω οτι με παρακινησε να σκεφτω πολυ σοβαρα μια παραλλαγη. αφαιρω κερασια και βυσσινα, βαζω πορτοκαλι και στη σαντιγυ βαζω μπλε χρωμα ζαχαροπλαστικης που εχω και μπολικο. καλα θα το επεξεργαστω κι αλλο αλλα σαν ιδεα αρχισε να μου αρεσει πολυ.

εμεις αυτες τις μερες τρωμε φυσικα απο τα μαγειρεμενα. σημερα μπιφτεκια (αλα παλλαντιν στη βαση) και πουρες και σαλατα καροτο. για το βραδυ εβγαλα απο την καταψυξη ζυμη για πιτσα και θα κανουμε πιτσα. τα παιδια ειχασν ακομα γιουβαρλακια. αυριο θα τους κανω η βραστο η μοσχαρακι με σαλτσα και σησαμακι-πεπονακι (το μικρο ζυμαρικο).

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...