Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 17 λεπτά , ZetaK είπε:

      Καλησπέρα κορίτσια!

      Την Τρίτη επανέλαβα την χοριακη μου και από 551 είχε πάει 1781 μου  την Δευτέρα να επαναλάβω ! Την περασμένη Κυριακή ήταν η 12 ημέρα !

      ποτε πιστεύετε θα μου κάνει υπέρηχο;

      Ε στο τέλος της  εβδομάδα γενικά μπορείς να κάνεις υπέρηχο για να δεις σάκο θα φαίνετε. 

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

κοριτσακι αφου δεν βλεπόμαστε θα τα λεμε απο εδω!!!

λοιπον για τα τρουφακια ,παρε 2 κουβερτουρες και 1 ζαχαρουχο,λιωνεις τις κουβερτουρες σε μπεν μαρι και αφου λιώσουν βαζεις τα ζαχαρουχο και ανακατεύεις να γινουν ενα!!!

εγω χωρισα το μείγμα στα δυο και εβαλα στο ενα μερος πτι-μπερ μπισκοτο,στο αλλο εβαλα καβουρδισμενο αμυγδαλο και καρυδι ψιλοκομμενο,το αφισα να κρυωσει καμια ωρα+ για να μπορέσω να τα πλασω,τα εκανα μπαλακια και καποια τα περασα απ'εξω με οτι περισσεψε απο τα αμυγδαλα-καρυδι(απλα υπεροχο αυτο εε!!!) τα αλλα με καρυΔα τριμενη,καποια με κακκαο(φαντασια να εχεις!!!!) και μετα ψυγειο!!!!

απλα αναρπαστα(και σταθερα....δεν ελιωσαν να χυθουν στα χαρτακια τους!!!

φιλακια πολλα στα ζουζουνια σου!!

τι να σου κανω που ειμαστε ολοι αρρωστοι!?!?!?!?!?!?!? που θα παει δε θα γιανουμε?

ευχαριστω για τη συνταγη-πολυ ευκολη φαινεται!!!!!


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτή που έβαλες την εχω κάνει νομίζω αλλά στοκος ήταν κ παρεμεινα σε αυτή ως καλύτερη απόδοση

http://www.sintagespareas.gr/sintages/teleia-spitika-psomakia.html

Ένα τιπ δεν βάζω ζάχαρη αλλά μέλι θεωρώ πως μου βγάζει καλύτερη χημεία κ ποιο αφρατο ψωμί

Σε ευχαριστωωωωω για τα πηρουνακια :wink:

Να πάρεις ρικοτα είναι ποιο κρεμωδης από το ανθότυρο κ ποιο βουτυρατη

Θα περιμένω εντυπώσεις :wink:

Καλαμαριδιον για εξηγησε λιγο πως τα κανεις δηλαδη.... τα φουσκωματα κλπ και ποτε βαζεις ελιες(τυρι φανταζομαι αν θες)κλπ


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

μπράβο μαγειροκόριτσο!

αστράκι με τι;

κρέμα σιμιγδάλι τουχεις φτιάξει ποτέ;

να το δοκιμασω;

έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία!εμάς γεννήθηκε 8/3

εκανα αστρακι με ντοματουλα και λιγο μοσχαρακι που εμεινε απο τη σουπα με το ρυζι. και δεν αλεσα τιποτα;). το κρεατακι ηταν παρα πολυ λιγο και το ξεπουπουλιασα πολυ καλα και μαζι με το ζουμακι και το αστρακι το εφαγε. εμεις ειμαστε 24/2. εσυ μπορεις να αλεσεις εστω και λιγο αν δεν ξεκινησες να τη δοκιμαζεις σε πατημενο η μη αλεσμενο σιγα σιγα.

κρεμα σιμιγδαλι δεν του εφτιαξα ακομα. αλλα ειναι ωραια ιδεα. θα τη δοκιμασω λιαν συντομως μαλλον γιατι αρεσει και στον μεγαλο;):D:D:D. και δεν θα ριξω αυγο.

Link to comment
Share on other sites

Παραδόξως δεν είχα πέσει πιο πριν στο θέμα και κατενθουσιάστηκα!!!Είστε απίστευτες στο τι κάνετε.Μου δώσατε πολλές ιδέες και κυρίως κουράγιο όταν νιώθω εξαντλημένη και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου για να ετοιμάσω να φάμε!!:P


FuWlp3.png 2ebBp3.png

Link to comment
Share on other sites

εκανα αστρακι με ντοματουλα και λιγο μοσχαρακι που εμεινε απο τη σουπα με το ρυζι. και δεν αλεσα τιποτα;). το κρεατακι ηταν παρα πολυ λιγο και το ξεπουπουλιασα πολυ καλα και μαζι με το ζουμακι και το αστρακι το εφαγε. εμεις ειμαστε 24/2. εσυ μπορεις να αλεσεις εστω και λιγο αν δεν ξεκινησες να τη δοκιμαζεις σε πατημενο η μη αλεσμενο σιγα σιγα.

κρεμα σιμιγδαλι δεν του εφτιαξα ακομα. αλλα ειναι ωραια ιδεα. θα τη δοκιμασω λιαν συντομως μαλλον γιατι αρεσει και στον μεγαλο;):D:D:D. και δεν θα ριξω αυγο.

Ίσως πιο πίσω να έχετε αναφέρει την συνταγή για την κρέμα σιμιγδάλι, θα σας ήταν εύκολο να την ξαναπείτε;;Thanks!


FuWlp3.png 2ebBp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μαγειροκοριτσα καλημερα.

τον δικο μου υπολογιστη μαλλον τον συγχωρεσαμε. ηταν καλο μηχανημα. οποτε τωρα απο του συζυγου δεν μπορω να βαζω φωτογραφιες.

Τα συλλυπητήρια μου χε χε αλλά γιατί να μην μπορείς από του χαζμπαντ??

Σήμερα είχαμε αρακά με κοτόπουλο, κοκκινιστό.

Έκανα μια "πονηριά" στον αρακουδάκο για να ζωηρέψω λιγάκι την γεύση του. Κάτι που δεν έχω διαβάσει πουθενά, δεν ξέρω δηλαδή αν είναι "politically correct", μου ρθε και το δοκίμασα πρώτη φορά... δεν ξέρω δηλαδή αν το κάνουν έτσι κι άλλα κορίτσια. :|

Στο τσιγάρισμα του, μαζί με το κρεμμυδάκι έριξα και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον.

Τι να σας πω... πραγματικά απογειωσε τη γεύση του!

Σας το βάζω εδώ, άνευ του κοτόπουλου :tongue:

DSC01303_zps548cf944.jpg

Ωραιότατος αρακάς !! ;)

Αυτη τη συνταγη εκανες? http://www.sintagespareas.gr/sintages/atomika-psomakia.html

Χθες εκανα και εγω μια αλλη συνταγη πρωτη φορα αλλα κανονικα πετρουλες. Τα δικα σου φαινονται μαλακα.

Σημερα μαγειρεψα πατατες στο φουρνο με χωριατικο λουκανικο http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoriatika-loukanika-me-patates-sto-fourno.html#rr_message_link

Καλαμαρακι ψηφισα κιολας...

Πηρα και κανελονια προχθες τωρα πρεπει να παω μια μερα βασιλοπουλο για να βρω ρικοτα γιατι μασουτη που ψωνιζω εδω κατω απο το σπιτι εχει ανθοτυρο μονο.Παντως εχει μπει στο προγραμμα...

Και για να προσθέσω, ναι την έχω κάνει, την πρώτη μέρα ήταν οκ τα ψωμάκια αλλά την επομένη στόκος, μπετόν αρμέ. Για αυτό κ τα πέντε πηρουνάκια....αν μπορούσα θα το άλλαζα. Σε αυτήν που σου έβαλα πως κάνω μένουν αφράτα κοντά στις 5 μέρες.

Καλαμαριδιον για εξηγησε λιγο πως τα κανεις δηλαδη.... τα φουσκωματα κλπ και ποτε βαζεις ελιες(τυρι φανταζομαι αν θες)κλπ

Βάζω τα υλικά όλα στον αρτοπαρασκευαστή, ζυμώνει , κ πριν το φούσκωμα του ρίχνω τις ελιές, τις ανακατεύει μετά λίγο κ φουσκώνει για μια ώρα.

Μετά το φούσκωμα της μηχανής βγάζω το ζυμάρι πλάθω μπαλάκια ελαφρά ,πασπαλίζω με λίγο αλεύρι, την αφήνω να ξεκουραστεί μισή ώρα, τα χαράζω λίγο με μαχαίρι κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 15-20λεπτά αναλόγως τι αποτέλεσμα θέλω.

Οταν την έκανα με το χέρι/μίξερ, τότε πρόσθετα τις ελιές μετά το πρώτο φούσκωμα κ τα άφηνα να ξεκουραστούν για να ξαναφουσκώσουν λίγο μισή ώρα.

Παραδόξως δεν είχα πέσει πιο πριν στο θέμα και κατενθουσιάστηκα!!!Είστε απίστευτες στο τι κάνετε.Μου δώσατε πολλές ιδέες και κυρίως κουράγιο όταν νιώθω εξαντλημένη και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου για να ετοιμάσω να φάμε!!:P

Καλώς την ;):D

Link to comment
Share on other sites

εσεις τα φτιαχνετε εντελως σκετα δηλαδη? κιμας-ρυζι κ μπλουμ σε νερο με λαδι?

εχμ εμεις τα θελουμε εμπλουτισμενα.... μαζι ριχνω στη κατσαρολα κομματια πατατα, καροτο, πιπερια και σελινο... οπως οι αλλες σουπες δηλαδη! κ λιγη φετα στο πιατο μιαμ μιαμ

ε όχι εντελώς σκέτα...εγώ τα κάνω ακριβώς όπως η my_Kelly...αυτό με τα καρότα και τις πατάτες το κάνει η πεθερά μου...

Γιουβαρλάκια (πεντανόστιμα που δεν διαλύονται)

600 γρ κιμάς

200 γρ ρύζι καρολίνα

ψιλοκομμένο άνηθο

1 κρεμμύδι πολύ καλά λιωμένο στο μούλτι

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

2 λεμόνια

λάδι

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο, το λιωμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Ζυμώνουμε αρκετά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό (μέχρι τη μέση) να βράζει. Στίβουμε το ένα λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το λάδι. (Προσωπικά επειδή φτιάχνω ζωμό δικό μου δεν βάζω τίποτε από όλα αυτά, απλά γεμίζω μέχρι τη μέση την κατσαρόλα με τον ζωμό). Μόλις βράσει καλά το νερό ή ο ζωμός (να βγάλουν μπουρμπουλήθρες) πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό. Θα δείτε πως αυτά μόλις μπουν στο βραστό νερό θα σφίξουν κατευθείαν. Μόλις τα βάλουμε όλα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 20-25 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, απλά ανασηκώνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά πότε πότε. Κλείνουμε το μάτι και την αφήνουμε να σταματήσει ο βρασμός σιγά σιγά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε με το μιξεράκι τα ασπράδια με λίγο παγωμένο νερό (τα βοηθάει να γίνουν γρήγορα όπως πρέπει). Προσθέτουμε το χυμό του δεύτερου λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε τέλος και τους κρόκους και επίσης ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν. Πάμε το μπωλ με το αυγολέμονο δίπλα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε με την κουτάλα από τον ζωμό της κατσαρόλας μέσα στο μπωλ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν μπει μπόλικος ζωμός και δεν υπάρχει κίνδυνος να "τηγανιστούν" τα αυγά, αδειάζουμε το μπωλ πάλι πίσω στην κατσαρόλα. Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε πάλι με κουτάλα, απλά κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε και το αυγολέμονο θα πάει παντού. Ιδανικά είναι να σερβίρετε ένα τεταρτάκι αργότερα (να προλάβει να δέσει η σούπα και να ψηθούν τα αυγά σιγά σιγά).

ΥΓ. Δεν προσθέτω εξτρα ρύζι, γιατί με το βρασμό των γιουβαρλακίων απελευθερώνονται κόκκοι ρυζιού και γίνεται σουπίτσα ό,τι πρέπει.

έτσι τα φτιάχνω κι εγω και η μαμα΄μου...το ίδιο κάνω και με τους λαχανοντολμάδες, απλά τα τυλίγω στο λάχανο..

Αντιγραφη απο γαστρόνομος:

"Οι θερμοκρασιες στους επαγγελματικους φουρνους αγγιζουν 350-400 βαθμους κελσιου και θελει 2 εως 4 λεπτα να ψηθει.

Στο σπιτι θα προθερμανουμε καλα το φουρνο στην υψηλοτερη θερμοκρασια(250c) σε αντιστασεις. Η πιτσα σε αυτη τη θερμοκρασια θελει 15 με 20 λεπτα, περιπου. Το ιδανικο χρωμα μετα το ψησιμο ειναι το χρυσοκιτρινο.Αν βγει πολυ ασπρη και κατα τοπους καμενη σημαινει οτι ωριμαση δεν ηταν σωστη. Ξεκιναμε το ψησιμο στη χαμηλοτερη σκάλα , ωστε να μπορεσει να "ανεβει" σωστα και να ψηθει καλα απο κατω η βαση. Ελεγχουμε ανασηκωνοντας την πιτσα με μια σπατουλα. Τα τελευταια 5-7 λεπτα τοποθετοθμε το ταψι στη μεσαια σκαλα του φουρνου. Στο εσωτερικο της η πιτσα πρεπει να ειναι μετριως μαλακια ενω η βαση απο κατω καλοψημενη."

Λοιπόν απο δω και πέρα θα την ψήνω έτσι την πίτσα...μέχρι στγμής την έψηνα τελείως λάθος σύμφωνα με τα πάραπάνω:?

Σήμερα είχαμε αρακά με κοτόπουλο, κοκκινιστό.

Έκανα μια "πονηριά" στον αρακουδάκο για να ζωηρέψω λιγάκι την γεύση του. Κάτι που δεν έχω διαβάσει πουθενά, δεν ξέρω δηλαδή αν είναι "politically correct", μου ρθε και το δοκίμασα πρώτη φορά... δεν ξέρω δηλαδή αν το κάνουν έτσι κι άλλα κορίτσια. :|

Στο τσιγάρισμα του, μαζί με το κρεμμυδάκι έριξα και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον.

Τι να σας πω... πραγματικά απογειωσε τη γεύση του!

Σας το βάζω εδώ, άνευ του κοτόπουλου :tongue:

DSC01303_zps548cf944.jpg

κι εμέις αρακά είχαμε χθές, αλλά χωρίς κοτοπουλο, με πατατούλες και καροτάκι....

"κανένα κοτόπουλο δεν του αξίζει να πεθάνει για να μαγειρευτεί με αρακά":tongue::tongue: χιούμορ :tongue::tongue:

Link to comment
Share on other sites

τι να σου κανω που ειμαστε ολοι αρρωστοι!?!?!?!?!?!?!? που θα παει δε θα γιανουμε?

ευχαριστω για τη συνταγη-πολυ ευκολη φαινεται!!!!!

ωχ....περαστικουλια σας!!!

ειναι πολυ ευκολη και πολυ νόστιμα!!!!

δεν εχει βούτυρο για να στο βγαλει πανω(η στην γευση!!)και αν θες μπορεις να το κανεις και με σοκολατα γαλακτος(αλλα μετα μαζι με το ζαχαρουχο θα ειναι πααααααρα πολυ γλυκα!!!!)

εγω σκέφτηκα να τα κανω και με ασπρη σοκολατα αλλα τα φοβαμαι λιγο στην γευση.....

απ'εξω μπορεις να βαλεις οτι σου ερθει...τρουφα,καρυδα αμυγδαλα-καρυδι,κακκαο......)

φιλακια!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτή που έβαλες την εχω κάνει νομίζω αλλά στοκος ήταν κ παρεμεινα σε αυτή ως καλύτερη απόδοση

http://www.sintagespareas.gr/sintages/teleia-spitika-psomakia.html

Ένα τιπ δεν βάζω ζάχαρη αλλά μέλι θεωρώ πως μου βγάζει καλύτερη χημεία κ ποιο αφρατο ψωμί

Σε ευχαριστωωωωω για τα πηρουνακια :wink:

Να πάρεις ρικοτα είναι ποιο κρεμωδης από το ανθότυρο κ ποιο βουτυρατη

Θα περιμένω εντυπώσεις :wink:

Μου αρεσει η ιδεα με το μελι. Θυμασαι ποσο μελι βαζεις γι'αυτη τη ποσοτητα ζαχαρης?


q1kup2.pngza5op2.png
Link to comment
Share on other sites

Μου αρεσει η ιδεα με το μελι. Θυμασαι ποσο μελι βαζεις γι'αυτη τη ποσοτητα ζαχαρης?

μια κουταλιά του γλυκού για 500γρ αλεύρι κούκλα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


μαγειροκόριτσα!

σήμερα πέστροφες με σαλάτα λάχανο και φλωρίνης

κουρκουμπινι,δυο δοντάκια έχουμε!λες να μπορει να μασήσει;να της τα αφήνω λίγο;

όσο για τη κρέμα σιμιγδάλι,με τι γάλα;κάνει να πιουν;εμένα θηλάζει!

καλαμαράκι,στο πρόγραμμα ζυμώματος του αρτοπαρασκευαστή;


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εμείς σήμερα παπουτσάκι.Τις μελιτζάνες τις έχω έτοιμες στον καταψύκτη από το καλοκαίρι οπότε είχα χθες βράδυ να κάνω μόνο τον κιμά και την μπεσαμέλ!!;)

Καλαμαράκι μήπως μπορείς να βάλεις την συνταγή για τα σταφιδόψωμα;Η μικρή μου τρελαίνεται και δεν ξέρω να κάνω οπότε παίρνω έτοιμα!!Μήπως είναι η ίδια συνταγή με το ελιόψωμο;


FuWlp3.png 2ebBp3.png

Link to comment
Share on other sites

μαγειροκόριτσα!

σήμερα πέστροφες με σαλάτα λάχανο και φλωρίνης

κουρκουμπινι,δυο δοντάκια έχουμε!λες να μπορει να μασήσει;να της τα αφήνω λίγο;

όσο για τη κρέμα σιμιγδάλι,με τι γάλα;κάνει να πιουν;εμένα θηλάζει!

καλαμαράκι,στο πρόγραμμα ζυμώματος του αρτοπαρασκευαστή;

Ναι στο πρόγραμμα, εμένα είναι 1μιση ώρα

Εμείς σήμερα παπουτσάκι.Τις μελιτζάνες τις έχω έτοιμες στον καταψύκτη από το καλοκαίρι οπότε είχα χθες βράδυ να κάνω μόνο τον κιμά και την μπεσαμέλ!!;)

Καλαμαράκι μήπως μπορείς να βάλεις την συνταγή για τα σταφιδόψωμα;Η μικρή μου τρελαίνεται και δεν ξέρω να κάνω οπότε παίρνω έτοιμα!!Μήπως είναι η ίδια συνταγή με το ελιόψωμο;

Αυτή τη συνταγή κάνω κ μου βγαίνουν πολύ καλά, διάβασε τα σχόλια όμως ;)

http://www.sintagespareas.gr/sintages/stafidopsoma-tis-gkolfos.html

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας μαγειροκοριτσα! Χανομαι, τρεχω σαν τον Βεγγο...

Λιγο διαβασα, θαυματακια κανετε! Ειδα για τα ψωμακια, μεχει πιασει μια λοξα να τα φτιαχνω μονη μου τον τελευταιο καιρο, και Καλαμαρακι, μαρεσαν αυτα με τις ελιες που εβαλες.

Θα σας βαλω κ το δικο μου ψωμακι, αυριο, μαζι με τα κεικ που εφτιαξα με πορτοκαλι και σοκολατα!

Καλο μας βραδυ!


wcBmp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...