Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 17 λεπτά , ZetaK είπε:

      Καλησπέρα κορίτσια!

      Την Τρίτη επανέλαβα την χοριακη μου και από 551 είχε πάει 1781 μου  την Δευτέρα να επαναλάβω ! Την περασμένη Κυριακή ήταν η 12 ημέρα !

      ποτε πιστεύετε θα μου κάνει υπέρηχο;

      Ε στο τέλος της  εβδομάδα γενικά μπορείς να κάνεις υπέρηχο για να δεις σάκο θα φαίνετε. 

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

με 26αρια ταψια κάναμε 5 πίτσες χτες!:D:D:D:D:D

θα πάρουμε αύριο και στη δουλειά!και φυσικά θα φάμε και το βράδι!:P:p

θα μου πείτε,γιατί εξάντλησα όλο το ζυμάρι;ήθελα να ξέρω πόσες ακριβώς βγαίνουν!την επόμενη φορά θα βάλω και στην κατάψυξη αν έχω χώρο.

όταν τις βάζετε στην κατάψυξη τις τυλίγετε με μεμβράνη μαζί με το ταψάκι ή σε λαδόκολλα;

αυτά,δεν κάναμε τίποτα άλλο!

τελικά αύριο θα φάμε λαχανοντολμάδες!

η μικρή κοτόπουλο με σπανάκι και ρύζι

Εγώ την στήνω στο ταψάκι κ με μεμβράνη;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιουβαρλάκια (πεντανόστιμα που δεν διαλύονται)

600 γρ κιμάς

200 γρ ρύζι καρολίνα

ψιλοκομμένο άνηθο

1 κρεμμύδι πολύ καλά λιωμένο στο μούλτι

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

2 λεμόνια

λάδι

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο, το λιωμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Ζυμώνουμε αρκετά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό (μέχρι τη μέση) να βράζει. Στίβουμε το ένα λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το λάδι. (Προσωπικά επειδή φτιάχνω ζωμό δικό μου δεν βάζω τίποτε από όλα αυτά, απλά γεμίζω μέχρι τη μέση την κατσαρόλα με τον ζωμό). Μόλις βράσει καλά το νερό ή ο ζωμός (να βγάλουν μπουρμπουλήθρες) πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό. Θα δείτε πως αυτά μόλις μπουν στο βραστό νερό θα σφίξουν κατευθείαν. Μόλις τα βάλουμε όλα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 20-25 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, απλά ανασηκώνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά πότε πότε. Κλείνουμε το μάτι και την αφήνουμε να σταματήσει ο βρασμός σιγά σιγά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε με το μιξεράκι τα ασπράδια με λίγο παγωμένο νερό (τα βοηθάει να γίνουν γρήγορα όπως πρέπει). Προσθέτουμε το χυμό του δεύτερου λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε τέλος και τους κρόκους και επίσης ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν. Πάμε το μπωλ με το αυγολέμονο δίπλα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε με την κουτάλα από τον ζωμό της κατσαρόλας μέσα στο μπωλ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν μπει μπόλικος ζωμός και δεν υπάρχει κίνδυνος να "τηγανιστούν" τα αυγά, αδειάζουμε το μπωλ πάλι πίσω στην κατσαρόλα. Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε πάλι με κουτάλα, απλά κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε και το αυγολέμονο θα πάει παντού. Ιδανικά είναι να σερβίρετε ένα τεταρτάκι αργότερα (να προλάβει να δέσει η σούπα και να ψηθούν τα αυγά σιγά σιγά).

ΥΓ. Δεν προσθέτω εξτρα ρύζι, γιατί με το βρασμό των γιουβαρλακίων απελευθερώνονται κόκκοι ρυζιού και γίνεται σουπίτσα ό,τι πρέπει.

Α ευκαιρία τώρα που το θυμήθηκα να σας δώσω τη δική μου συνταγή για ζωμό κρέατος και λαχανικών. Τους φτιάχνω μία φορά στις 15-20 μέρες, γεμίζω μπουκάλια εναμισόλιτρα (από νερό) και τα κρατάω στο ψυγείο. Σε οποιοδήποτε φαγητό θα έβαζα κύβο κνορ, βάζω τους ζωμούς και η γεύση είναι φοβερή. Το λεπό.

Ζωμός κρέατος

Ζητάω από τον χασάπη να μου δώσει

1 κιλό κόκκαλα μοσχαρίσια

1 κιλό αρνίσια

κόκκαλα ενός κοτόπουλου

10 κόκκους μπαχάρι

μπόλικο αλάτι (2 γεμάτες κουταλιές της σούπας)

πιπέρι 1 κουτ. γλυκού

λίγο μοσχοκάρυδο

1-2 φυλλαράκια κρόκου Κοζάνης

1 σκελίδα σκόρδο

Τα βάζουμε όλα στη χύτρα με όσο το δυνατόν περισσότερο νερό χωράει μέσα και βράζουμε για 1 ώρα. Σουρώνουμε με σουρωτήρι. Ρίχνουμε ό,τι έμεινε πάλι στη χύτρα και ξαναβράζουμε για 1 ώρα. Την όλη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε 3-4 φορές, θα καταλάβετε από το χρώμα του ζωμού που θα βγαίνει. Όταν ετοιμαστεί όλος ο ζωμός που θέλουμε να κάνουμε, ντύνουμε ένα χωνί με λίγο τούλι και γεμίζουμε τα μπουκάλια σουρώνοντας. Μπορεί να ακούγεται δύσκολη διαδικασία αλλά πιστέψτε με δεν είναι, απλά τρώει χρόνο. Το αποτέλεσμα όμως αξίζει. Εγώ με τον καιρό έχω καταλήξει σε αυτό το συνδυασμό μπαχαρικών, αυτός μας αρέσει. Περιορισμός δεν υπάρχει δοκιμάστε το και κάντε δικούς σας συνδυασμούς.

Ό,τι κόκκαλα μείνουν στο τέλος εννοείται τα πετάμε!

Ζωμός λαχανικών

2 καρότα

1 κρεμμύδι

3 σκ. σκόρδου

μαϊντανό

σέλινο

γλυκοπατάτα

μισό λάχανο

(γενικά ό,τι λαχανικό υπάρχει ρίχτε το μέσα)

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

10 κόκκους μπαχάρι

Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα (όχι χύτρα) και γεμίζουμε με νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό. Ξαναγεμίζουμε με νερό και επαναλλαμβάνουμε 3-4 φορές. Μετά πάλι χωνί με τούλι, σούρωμα στο μπουκάλι και ψυγείο.

Ό,τι λαχανικά μένουν εννοείται τα πετάμε!

Μπηκα μονο και μονο για να σε ευχαριστησω για τις συνταγες που εβαλες αλλα το κυριοτερο για το ποσο αναλυτικα εγραψες τις οδηγιες.Στα γιουβαρλακια πχ αυτο με το βαζουμε αλατι-πιπερι-λεμονι στο νερο εγω δεν το εκανα (και επειδη μια "πανεξυπνη" φωστηρας θα πει οτι αυτο ειναι αυτονοητο ΟΧΙ δεν ειναι για ολους αυτονοητο).

Σε ευχαριστω και παλι λοιπον για την τελεια συνταγη και για το ποσο κατατοπιστικη ησουν στις οδηγιες...Δεν εχω ξαναδει πουθενα τοσο αναλυτικη περιγραφη σε συνταγη....

Τα εφτιαξα σημερα τα γιουβαρλακια και ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ....Το αυγολεμονο δε ετσι οπως χτυπησα τα ασπραδια που εγιναν μαρεγκα ηταν ενα υπεροχο βελουδινο αυγολεμονο....Εγω μεχρι προτεινος εκανα αυτη την συνταγη http://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubarlakia-abgolemono.html αλλα απο σημερα και περα κελλογιουβαρλακια!!!

Να σου πω μηπως να εφτιαχνες ενα μπλογκ και να εγραφες τι μαγειρευεις καθε μερα και να τα εγραφες τοσο αναλυτικα???Θα ημουν φανατικη αναγνωστρια σου!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπηκα μονο και μονο για να σε ευχαριστησω για τις συνταγες που εβαλες αλλα το κυριοτερο για το ποσο αναλυτικα εγραψες τις οδηγιες.Στα γιουβαρλακια πχ αυτο με το βαζουμε αλατι-πιπερι-λεμονι στο νερο εγω δεν το εκανα (και επειδη μια "πανεξυπνη" φωστηρας θα πει οτι αυτο ειναι αυτονοητο ΟΧΙ δεν ειναι για ολους αυτονοητο).

Σε ευχαριστω και παλι λοιπον για την τελεια συνταγη και για το ποσο κατατοπιστικη ησουν στις οδηγιες...Δεν εχω ξαναδει πουθενα τοσο αναλυτικη περιγραφη σε συνταγη....

Τα εφτιαξα σημερα τα γιουβαρλακια και ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ....Το αυγολεμονο δε ετσι οπως χτυπησα τα ασπραδια που εγιναν μαρεγκα ηταν ενα υπεροχο βελουδινο αυγολεμονο....Εγω μεχρι προτεινος εκανα αυτη την συνταγη http://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubarlakia-abgolemono.html αλλα απο σημερα και περα κελλογιουβαρλακια!!!

Να σου πω μηπως να εφτιαχνες ενα μπλογκ και να εγραφες τι μαγειρευεις καθε μερα και να τα εγραφες τοσο αναλυτικα???Θα ημουν φανατικη αναγνωστρια σου!!!

Να'σαι καλά ρε κοριτσάκι! Τα γράφω έτσι αναλυτικά εδώ και κάποια χρόνια γιατί έχω αρχίσει ένα σημειωματάριο με δοκιμασμένες συνταγές που κάνω όνειρα να αφήσω μια μέρα κληρονομιά στην κόρη μου κτλ κτλ. Η κόρη ήρθε, το σημειωματάριο συνεχίζεται και η φαντασίωσή μου κοντοζυγώνει, ότι δηλαδή η 18χρονη Κέλλυ έχει περάσει νομική ή ιατρική κάπου (μακριά μου κατά προτίμηση) και επειδή δεν ξέρει ούτε αυγό να βράσει διαβάζει με ζήλο τις αναλυτικές μου οδηγίες και εκτιμά τις θυσίες που έκανα πάνω από τις κατσαρόλες τόσα χρόνια χεχεχε . Δεν κάνω πλάκα, αυτό είναι το κρυφό μου όνειρο. :cool::cool::rolleyes::cool::oops:

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!

την πάτησα δλδ με τα 26αρια!δεν είχε άλλα!

είπα του συζύγου,γιατί αυτός τα αγόρασε,και μου λέει δε φταίω εγώ!εντολές εκτελούσα!!!

μα δεν είχε άλλα εκεί!τα δύο τελευταία τα πήραμε εμείς!τα κοροιδα;χαχαχ

δεν πειράζει!θα έχουμε την αίσθηση πως έχουμε κάνει πολλές πίτσες!χαχαχ

όσο για το ψήσιμο,ναι στους 200 για κανα 20'


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους

Το Σαββατοκύριακο δεν έφτιαξα τίποτις μιας κ μας περιέθαλψε η μαμά μου :tongue:

Χτες έφτιαξα ψωμάκια με ελιές για τη βδομάδα μας

photo-2013-01-21-09-11-56-51_zps904aac3b.jpg

Για σήμερα δεν ξέρω ακόμη....θα δώ ;)

Link to comment
Share on other sites

ντιμι πες και εσυ πλιζ συνταγη για τρουφακια γιατι εχω σκασει! τα δικα σου φαινονται να στεκονται μια χαρα και ολοστρογγυλα!!!!!

καλημερες!

κοριτσακι αφου δεν βλεπόμαστε θα τα λεμε απο εδω!!!

λοιπον για τα τρουφακια ,παρε 2 κουβερτουρες και 1 ζαχαρουχο,λιωνεις τις κουβερτουρες σε μπεν μαρι και αφου λιώσουν βαζεις τα ζαχαρουχο και ανακατεύεις να γινουν ενα!!!

εγω χωρισα το μείγμα στα δυο και εβαλα στο ενα μερος πτι-μπερ μπισκοτο,στο αλλο εβαλα καβουρδισμενο αμυγδαλο και καρυδι ψιλοκομμενο,το αφισα να κρυωσει καμια ωρα+ για να μπορέσω να τα πλασω,τα εκανα μπαλακια και καποια τα περασα απ'εξω με οτι περισσεψε απο τα αμυγδαλα-καρυδι(απλα υπεροχο αυτο εε!!!) τα αλλα με καρυΔα τριμενη,καποια με κακκαο(φαντασια να εχεις!!!!) και μετα ψυγειο!!!!

απλα αναρπαστα(και σταθερα....δεν ελιωσαν να χυθουν στα χαρτακια τους!!!

φιλακια πολλα στα ζουζουνια σου!!

Link to comment
Share on other sites

μαγειροκοριτσα καλημερα.

τον δικο μου υπολογιστη μαλλον τον συγχωρεσαμε. ηταν καλο μηχανημα. οποτε τωρα απο του συζυγου δεν μπορω να βαζω φωτογραφιες.

για σημερα εχουμε τις τελυταιες μπριχολες με πατατες στο φουρνο. επισης εκαν αστρακι για το μωρο και παστιτσιο για αυριο. το εχω και ψηνεται.

το σκ εκτος απο τα φαγητα εκανα και μπατον σαλε και κεικ με πορτοκαλι και σταγονες κουβερτουρας. εβγαλα και φωτο αλλα ειπαμε δεν μπορω να τις ανεβασω. αν γινει το δικο μου (που δεν το βλεπω) τοτε θα σας τις βαλω αναδρομικα.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα είχαμε αρακά με κοτόπουλο, κοκκινιστό.

Έκανα μια "πονηριά" στον αρακουδάκο για να ζωηρέψω λιγάκι την γεύση του. Κάτι που δεν έχω διαβάσει πουθενά, δεν ξέρω δηλαδή αν είναι "politically correct", μου ρθε και το δοκίμασα πρώτη φορά... δεν ξέρω δηλαδή αν το κάνουν έτσι κι άλλα κορίτσια. :|

Στο τσιγάρισμα του, μαζί με το κρεμμυδάκι έριξα και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον.

Τι να σας πω... πραγματικά απογειωσε τη γεύση του!

Σας το βάζω εδώ, άνευ του κοτόπουλου :tongue:

DSC01303_zps548cf944.jpg


777885dugw57gt25.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


μαγειροκοριτσα καλημερα.

τον δικο μου υπολογιστη μαλλον τον συγχωρεσαμε. ηταν καλο μηχανημα. οποτε τωρα απο του συζυγου δεν μπορω να βαζω φωτογραφιες.

για σημερα εχουμε τις τελυταιες μπριχολες με πατατες στο φουρνο. επισης εκαν αστρακι για το μωρο και παστιτσιο για αυριο. το εχω και ψηνεται.

το σκ εκτος απο τα φαγητα εκανα και μπατον σαλε και κεικ με πορτοκαλι και σταγονες κουβερτουρας. εβγαλα και φωτο αλλα ειπαμε δεν μπορω να τις ανεβασω. αν γινει το δικο μου (που δεν το βλεπω) τοτε θα σας τις βαλω αναδρομικα.

μπράβο μαγειροκόριτσο!

αστράκι με τι;

κρέμα σιμιγδάλι τουχεις φτιάξει ποτέ;

να το δοκιμασω;

έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία!εμάς γεννήθηκε 8/3


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα είχαμε αρακά με κοτόπουλο, κοκκινιστό.

Έκανα μια "πονηριά" στον αρακουδάκο για να ζωηρέψω λιγάκι την γεύση του. Κάτι που δεν έχω διαβάσει πουθενά, δεν ξέρω δηλαδή αν είναι "politically correct", μου ρθε και το δοκίμασα πρώτη φορά... δεν ξέρω δηλαδή αν το κάνουν έτσι κι άλλα κορίτσια. :|

Στο τσιγάρισμα του, μαζί με το κρεμμυδάκι έριξα και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον.

Τι να σας πω... πραγματικά απογειωσε τη γεύση του!

Σας το βάζω εδώ, άνευ του κοτόπουλου :tongue:

DSC01303_zps548cf944.jpg

λαχταριστό!


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους

Το Σαββατοκύριακο δεν έφτιαξα τίποτις μιας κ μας περιέθαλψε η μαμά μου :tongue:

Χτες έφτιαξα ψωμάκια με ελιές για τη βδομάδα μας

photo-2013-01-21-09-11-56-51_zps904aac3b.jpg

Για σήμερα δεν ξέρω ακόμη....θα δώ ;)

Αυτη τη συνταγη εκανες? http://www.sintagespareas.gr/sintages/atomika-psomakia.html

Χθες εκανα και εγω μια αλλη συνταγη πρωτη φορα αλλα κανονικα πετρουλες. Τα δικα σου φαινονται μαλακα.

Σημερα μαγειρεψα πατατες στο φουρνο με χωριατικο λουκανικο http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoriatika-loukanika-me-patates-sto-fourno.html#rr_message_link

Καλαμαρακι ψηφισα κιολας...

Πηρα και κανελονια προχθες τωρα πρεπει να παω μια μερα βασιλοπουλο για να βρω ρικοτα γιατι μασουτη που ψωνιζω εδω κατω απο το σπιτι εχει ανθοτυρο μονο.Παντως εχει μπει στο προγραμμα...


q1kup2.pngza5op2.png
Link to comment
Share on other sites

Αυτή που έβαλες την εχω κάνει νομίζω αλλά στοκος ήταν κ παρεμεινα σε αυτή ως καλύτερη απόδοση

http://www.sintagespareas.gr/sintages/teleia-spitika-psomakia.html

Ένα τιπ δεν βάζω ζάχαρη αλλά μέλι θεωρώ πως μου βγάζει καλύτερη χημεία κ ποιο αφρατο ψωμί

Σε ευχαριστωωωωω για τα πηρουνακια :wink:

Να πάρεις ρικοτα είναι ποιο κρεμωδης από το ανθότυρο κ ποιο βουτυρατη

Θα περιμένω εντυπώσεις :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...