Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 hour ago, Blue Velvet είπε:

      Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ πήγα στο γυναικολόγο,επειδή ξύπνησα τη νύχτα με ροζ αίμα,το οποίο μετά έγινε καφέ και είχα έντονους πόνους στην κοιλιά..ήμουν πεπεισμένη πως απεβαλα,έκλαιγα όλη μερα..όμως τελικά το αίμα ήταν από την εμφύτευση και οι πόνοι λόγω της σπαστικής κολίτιδας.Ολα καλά,είμαι 5+3,ο σάκος βρίσκεται ψηλά στη μητρα και θα ξαναπάω τέλος του μήνα για να έχουμε καλύτερη εικόνα😊

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

εγω σημερα μαγειρεψα για μερες παλι. εκανα σουπα με ρυζι και κρεας και λιγα καροτα για τα παιδια.

εκανα μπυρατο κοτοπουλο και μπριζολες στο φουρνο με πατατες. για αυριο θα κανω το ρυζι το συνοδευτικο στο κοτοπουλο. και μου μενει το γλυκο γαι την επισκεψη που περιμενω.

σημερα το μεσημερι φαγαμε αρακα απο χθες.

τα γιουβαρλακια εινια κιμας και ρυζι κανονικα. εγω τα κανω σουοα και δεν αυγοκοβω γιατι δεν τωω το αυγολεμονο. επειδη ομως απο τη δουπα αυτη αλεθω και στο μωρο ακι ο μεγαλος τρωει πολυ το καροτο απο τις σουπες, βαζω και ενα καροτο στο αρχικο ζουμι και δυο μικρες παταταουλες.

δεν βαζω πολυ ρυζι γιατι ανοιγουν. η ζυμη πρεπει να εινια σφιχτη. βαζω το νερο με το λαδι να βρασουν πολυ με τα λαχανικα και το αλατι, το πιπερι (ενα αλεσμα στο μυλο) και το χυμο λεμονιου, και οταν το νερο χουρχουλαζει ριχνω ενα ενα αλλα χωρις χρονοκαθυστερηση τα γιουβαρλακια. ο κιμας μου κιμας, ρυζι, δυοσμος και λαδι και αλατι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστω πολυ για τις ιδεες περι γιουβαρλακιων μαγειροκοριτσα! βασικα καθενας οτι θελει βαζει απλα να μην μου ανοιγουν θελω οποτε θα κανω λιγο απολα οσα λετε. τηνε πομενη φορα θα βαλω λιγοτερο ρυζι και θα τα τσιγαρισω...... ετσι να δω τι θα γινει...... :)


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

Γιουβαρλάκια (πεντανόστιμα που δεν διαλύονται)

600 γρ κιμάς

200 γρ ρύζι καρολίνα

ψιλοκομμένο άνηθο

1 κρεμμύδι πολύ καλά λιωμένο στο μούλτι

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

2 λεμόνια

λάδι

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο, το λιωμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Ζυμώνουμε αρκετά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό (μέχρι τη μέση) να βράζει. Στίβουμε το ένα λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το λάδι. (Προσωπικά επειδή φτιάχνω ζωμό δικό μου δεν βάζω τίποτε από όλα αυτά, απλά γεμίζω μέχρι τη μέση την κατσαρόλα με τον ζωμό). Μόλις βράσει καλά το νερό ή ο ζωμός (να βγάλουν μπουρμπουλήθρες) πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό. Θα δείτε πως αυτά μόλις μπουν στο βραστό νερό θα σφίξουν κατευθείαν. Μόλις τα βάλουμε όλα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 20-25 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, απλά ανασηκώνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά πότε πότε. Κλείνουμε το μάτι και την αφήνουμε να σταματήσει ο βρασμός σιγά σιγά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε με το μιξεράκι τα ασπράδια με λίγο παγωμένο νερό (τα βοηθάει να γίνουν γρήγορα όπως πρέπει). Προσθέτουμε το χυμό του δεύτερου λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε τέλος και τους κρόκους και επίσης ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν. Πάμε το μπωλ με το αυγολέμονο δίπλα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε με την κουτάλα από τον ζωμό της κατσαρόλας μέσα στο μπωλ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν μπει μπόλικος ζωμός και δεν υπάρχει κίνδυνος να "τηγανιστούν" τα αυγά, αδειάζουμε το μπωλ πάλι πίσω στην κατσαρόλα. Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε πάλι με κουτάλα, απλά κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε και το αυγολέμονο θα πάει παντού. Ιδανικά είναι να σερβίρετε ένα τεταρτάκι αργότερα (να προλάβει να δέσει η σούπα και να ψηθούν τα αυγά σιγά σιγά).

ΥΓ. Δεν προσθέτω εξτρα ρύζι, γιατί με το βρασμό των γιουβαρλακίων απελευθερώνονται κόκκοι ρυζιού και γίνεται σουπίτσα ό,τι πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Α ευκαιρία τώρα που το θυμήθηκα να σας δώσω τη δική μου συνταγή για ζωμό κρέατος και λαχανικών. Τους φτιάχνω μία φορά στις 15-20 μέρες, γεμίζω μπουκάλια εναμισόλιτρα (από νερό) και τα κρατάω στο ψυγείο. Σε οποιοδήποτε φαγητό θα έβαζα κύβο κνορ, βάζω τους ζωμούς και η γεύση είναι φοβερή. Το λεπό.

Ζωμός κρέατος

Ζητάω από τον χασάπη να μου δώσει

1 κιλό κόκκαλα μοσχαρίσια

1 κιλό αρνίσια

κόκκαλα ενός κοτόπουλου

10 κόκκους μπαχάρι

μπόλικο αλάτι (2 γεμάτες κουταλιές της σούπας)

πιπέρι 1 κουτ. γλυκού

λίγο μοσχοκάρυδο

1-2 φυλλαράκια κρόκου Κοζάνης

1 σκελίδα σκόρδο

Τα βάζουμε όλα στη χύτρα με όσο το δυνατόν περισσότερο νερό χωράει μέσα και βράζουμε για 1 ώρα. Σουρώνουμε με σουρωτήρι. Ρίχνουμε ό,τι έμεινε πάλι στη χύτρα και ξαναβράζουμε για 1 ώρα. Την όλη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε 3-4 φορές, θα καταλάβετε από το χρώμα του ζωμού που θα βγαίνει. Όταν ετοιμαστεί όλος ο ζωμός που θέλουμε να κάνουμε, ντύνουμε ένα χωνί με λίγο τούλι και γεμίζουμε τα μπουκάλια σουρώνοντας. Μπορεί να ακούγεται δύσκολη διαδικασία αλλά πιστέψτε με δεν είναι, απλά τρώει χρόνο. Το αποτέλεσμα όμως αξίζει. Εγώ με τον καιρό έχω καταλήξει σε αυτό το συνδυασμό μπαχαρικών, αυτός μας αρέσει. Περιορισμός δεν υπάρχει δοκιμάστε το και κάντε δικούς σας συνδυασμούς.

Ό,τι κόκκαλα μείνουν στο τέλος εννοείται τα πετάμε!

Ζωμός λαχανικών

2 καρότα

1 κρεμμύδι

3 σκ. σκόρδου

μαϊντανό

σέλινο

γλυκοπατάτα

μισό λάχανο

(γενικά ό,τι λαχανικό υπάρχει ρίχτε το μέσα)

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

10 κόκκους μπαχάρι

Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα (όχι χύτρα) και γεμίζουμε με νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό. Ξαναγεμίζουμε με νερό και επαναλλαμβάνουμε 3-4 φορές. Μετά πάλι χωνί με τούλι, σούρωμα στο μπουκάλι και ψυγείο.

Ό,τι λαχανικά μένουν εννοείται τα πετάμε!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κυρίες μου! Ίριδα, όταν λέω τσιγάρισμα, εννοώ "τσιγάρισμα". Όχι να πάρουν χρώμα. Δεν μ αρέσει να παίρνει χρώμα το γιουβαρλάκι. Επίσης εγώ όταν δεν βαριέμαι τα αλευρώνω. Πάντως η γιαγιά μου τα κάνει όπως η My_kelly και δεν διαλύονται ποτέ. Το κλειδί είναι να ναι το νερό βρασμένο, το ρύζι να μην είναι υπερβολικό γιατί τα ανοίγει και θεωρώ πως το ένα ασπράδι και το μισό λεμόνι μες τη ζύμη τα βοηθάει να σφίξουν.


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

α,αυτά τα ταψάκια για την πίτσα,όντας αντικολλήτικά,δε θέλουν βουτύρωμα

σωστά;

Καθόλου βουτύρωμα αντικολλητικά είναι κ δεν κολλάει ποτέ.

αααα ξεχασα.... αυτη τη λεμονοπιτουλα δεν την εχω κανει ακομα.... καμια ιδεα με τι να τη στολισουμε απο πανω για κυριακη πχ? γιατι το ξυσμα δε το πολυσυμπαθω........ χμ με τι να το πασπαλιζα????

Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα τίποτα είναι από μόνη της πολύ γευστική. Εγώ κάνω σχέδια με το πηρούνι , αφού χαζοκρυώσει καλά σαν να πέρασε τσουγκράνα όπως στην άμμο κ βάζω διακοσμητικές φλούδες λεμονιού ;)

Γιουβαρλάκια (πεντανόστιμα που δεν διαλύονται)

600 γρ κιμάς

200 γρ ρύζι καρολίνα

ψιλοκομμένο άνηθο

1 κρεμμύδι πολύ καλά λιωμένο στο μούλτι

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

2 λεμόνια

λάδι

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο, το λιωμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Ζυμώνουμε αρκετά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό (μέχρι τη μέση) να βράζει. Στίβουμε το ένα λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το λάδι. (Προσωπικά επειδή φτιάχνω ζωμό δικό μου δεν βάζω τίποτε από όλα αυτά, απλά γεμίζω μέχρι τη μέση την κατσαρόλα με τον ζωμό). Μόλις βράσει καλά το νερό ή ο ζωμός (να βγάλουν μπουρμπουλήθρες) πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό. Θα δείτε πως αυτά μόλις μπουν στο βραστό νερό θα σφίξουν κατευθείαν. Μόλις τα βάλουμε όλα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 20-25 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, απλά ανασηκώνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά πότε πότε. Κλείνουμε το μάτι και την αφήνουμε να σταματήσει ο βρασμός σιγά σιγά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε με το μιξεράκι τα ασπράδια με λίγο παγωμένο νερό (τα βοηθάει να γίνουν γρήγορα όπως πρέπει). Προσθέτουμε το χυμό του δεύτερου λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε τέλος και τους κρόκους και επίσης ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν. Πάμε το μπωλ με το αυγολέμονο δίπλα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε με την κουτάλα από τον ζωμό της κατσαρόλας μέσα στο μπωλ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα. Όταν μπει μπόλικος ζωμός και δεν υπάρχει κίνδυνος να "τηγανιστούν" τα αυγά, αδειάζουμε το μπωλ πάλι πίσω στην κατσαρόλα. Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε πάλι με κουτάλα, απλά κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε και το αυγολέμονο θα πάει παντού. Ιδανικά είναι να σερβίρετε ένα τεταρτάκι αργότερα (να προλάβει να δέσει η σούπα και να ψηθούν τα αυγά σιγά σιγά).

ΥΓ. Δεν προσθέτω εξτρα ρύζι, γιατί με το βρασμό των γιουβαρλακίων απελευθερώνονται κόκκοι ρυζιού και γίνεται σουπίτσα ό,τι πρέπει.

Ετσι ακριβώς την κάνει κ η μητέρα μου κ η γιαγιά μου κ εγώ μαζί.

Η πεθερά μου ρίχνει τόσο ρύζι στο νερό....που καταλήγεις να τρως ένα χυλωμένο λαπά....αυγοκομένο με μερικά γιουβαρλάκια...γιακκκκκκ

Εγώ τα προτιμώ κανονικά, χωρίς προσθήκη λαχανικών κτλ τα κλασικά αυγοκομένα γιουβαρλάκια ;)

Και γω ετσι τα κανω οπως η ραβΤ.

Σημερα εχει ψαροσουπα το μενου και τρεχω να παρω τα ζαρζαβατικα!!!!

Καλημερες!!

Εμείς σήμερα φάγαμε από μανούλα μου χε χε μανέστρα με μοσχαράκι χωρίς σάλτσα κ φετούλα κ αύριο θα τηγανίσει η μανούλα λαβράκια χε χε χε :tongue:;):D

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

σαν να λιγοστεύουν οι δημιουργίες τα σκ;χαχα

χαλαρώνουμε!;)

πρωινό φάγαμε αυγά με λουκάνικα!μιαμ μιαμ!

μεσημέρι κοτόπουλο με ρύζι που έμεινε από χτες

και τώρα έχω στο φούρνο δυο πίτσες!!δύο!!!δύο!!!χαχα

κι έχει μείνει κι αλλο ζυμάρι!!

πήραμε δύο ταψάκια φεστ ν.26 υπάρχουν και μεγαλύτερα;;γιατι βγαίνουν 3-4 πίτσες!

σας ευχαριστω βρε κορίτσια!!!:P

αύριο στη γιαγιά....;)

για μας θα κάνω γίγαντες


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

αλήθεια,πόση ώρα τις ψήνετε;και σε πόσους βαθμούς;

(έχω αντιστάσεις)

Εγω την πιτσα την ψήνω στη τελευταία σχαρα κατω του φουρνου περιπου 10-15 λεπτα στους 220 με 250 βαθμους. Τη σηκωνω λιγο απο κατω να δω αν πηρε ενα χρυσο χρωματακι και την βγαζω. Το ειχα διαβασει σε αφιερωμα για τις πιτσες στο γαστρονομο και απο τοτε την ψηνω ετσι.


q1kup2.pngza5op2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγω την πιτσα την ψήνω στη τελευταία σχαρα κατω του φουρνου περιπου 10-15 λεπτα στους 220 με 250 βαθμους. Τη σηκωνω λιγο απο κατω να δω αν πηρε ενα χρυσο χρωματακι και την βγαζω. Το ειχα διαβασει σε αφιερωμα για τις πιτσες στο γαστρονομο και απο τοτε την ψηνω ετσι.

Στις αντιστάσεις έτσι?


Wktmp2.png

qIogp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κιουρίες μου!

Την πίτσα την ψήνω στις αντιστάσεις σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200 για όσο χρειαστεί. Αν δεν είναι παγωμένη, περίπου 25 λεπτά χρειάζεται.

Τα δικά μου τα ταψάκια είναι 30αρια.


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

με 26αρια ταψια κάναμε 5 πίτσες χτες!:D:D:D:D:D

θα πάρουμε αύριο και στη δουλειά!και φυσικά θα φάμε και το βράδι!:P:p

θα μου πείτε,γιατί εξάντλησα όλο το ζυμάρι;ήθελα να ξέρω πόσες ακριβώς βγαίνουν!την επόμενη φορά θα βάλω και στην κατάψυξη αν έχω χώρο.

όταν τις βάζετε στην κατάψυξη τις τυλίγετε με μεμβράνη μαζί με το ταψάκι ή σε λαδόκολλα;

αυτά,δεν κάναμε τίποτα άλλο!

τελικά αύριο θα φάμε λαχανοντολμάδες!

η μικρή κοτόπουλο με σπανάκι και ρύζι


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Αντιγραφη απο γαστρόνομος:

"Οι θερμοκρασιες στους επαγγελματικους φουρνους αγγιζουν 350-400 βαθμους κελσιου και θελει 2 εως 4 λεπτα να ψηθει.

Στο σπιτι θα προθερμανουμε καλα το φουρνο στην υψηλοτερη θερμοκρασια(250c) σε αντιστασεις. Η πιτσα σε αυτη τη θερμοκρασια θελει 15 με 20 λεπτα, περιπου. Το ιδανικο χρωμα μετα το ψησιμο ειναι το χρυσοκιτρινο.Αν βγει πολυ ασπρη και κατα τοπους καμενη σημαινει οτι ωριμαση δεν ηταν σωστη. Ξεκιναμε το ψησιμο στη χαμηλοτερη σκάλα , ωστε να μπορεσει να "ανεβει" σωστα και να ψηθει καλα απο κατω η βαση. Ελεγχουμε ανασηκωνοντας την πιτσα με μια σπατουλα. Τα τελευταια 5-7 λεπτα τοποθετοθμε το ταψι στη μεσαια σκαλα του φουρνου. Στο εσωτερικο της η πιτσα πρεπει να ειναι μετριως μαλακια ενω η βαση απο κατω καλοψημενη."


q1kup2.pngza5op2.png
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

σαν να λιγοστεύουν οι δημιουργίες τα σκ;χαχα

χαλαρώνουμε!;)

πρωινό φάγαμε αυγά με λουκάνικα!μιαμ μιαμ!

μεσημέρι κοτόπουλο με ρύζι που έμεινε από χτες

και τώρα έχω στο φούρνο δυο πίτσες!!δύο!!!δύο!!!χαχα

κι έχει μείνει κι αλλο ζυμάρι!!

πήραμε δύο ταψάκια φεστ ν.26 υπάρχουν και μεγαλύτερα;;γιατι βγαίνουν 3-4 πίτσες!

σας ευχαριστω βρε κορίτσια!!!:P

αύριο στη γιαγιά....;)

για μας θα κάνω γίγαντες

Ναι όντως έχει πέσει αρκετή χαλάρωση χε χε που θα πάει θα πάρουμε τα πάνω μας, κ εγώ 30αρια έχω ταψιά πίτσας τα 26 κ το 28 μου φάνηκαν μικρά αλλά περί ορέξεως!!

Ρολάκια κανέλας μαζί με τον απογευματινό καφέ!

Συνταγή από http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=24399#toppage

23940793.jpg

Καλέ τι μουλάρες....δεν σχολιάσαμε την φωτογραφία!!

Πολύ όμορφα φαίνονται μπράβο!

Εγώ κάνω αυτή τη συνταγή , απαιχτη κ βγαίνουν τρομερά τρυφερά,όταν τα θέλω σκέτα απλά δεν βάζω την κρέμα με το φιλαδέλφεια από πάνω.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/cinnabon.html

Εγω την πιτσα την ψήνω στη τελευταία σχαρα κατω του φουρνου περιπου 10-15 λεπτα στους 220 με 250 βαθμους. Τη σηκωνω λιγο απο κατω να δω αν πηρε ενα χρυσο χρωματακι και την βγαζω. Το ειχα διαβασει σε αφιερωμα για τις πιτσες στο γαστρονομο και απο τοτε την ψηνω ετσι.
Καλημέρα κιουρίες μου!

Την πίτσα την ψήνω στις αντιστάσεις σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200 για όσο χρειαστεί. Αν δεν είναι παγωμένη, περίπου 25 λεπτά χρειάζεται.

Τα δικά μου τα ταψάκια είναι 30αρια.

Εγώ παλιά (προ ταψακίου με τρύπες) την έψηνα όπως η Δήμητρα γιατί αλλιώς μου έμενε άψητη άσπρη. Τώρα με ταψάκι με τρύπες στην δεύτερη θέση από κάτω στο φούρνο προθερμασμένο καλά με αντιστάσεις πάνω κάτω 220 βαθμούς για 20λεπτά

Αλλά οι βαθμοί παίζουν ανάλογα τους φούρνους

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...