Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 hour ago, Blue Velvet είπε:

      Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ πήγα στο γυναικολόγο,επειδή ξύπνησα τη νύχτα με ροζ αίμα,το οποίο μετά έγινε καφέ και είχα έντονους πόνους στην κοιλιά..ήμουν πεπεισμένη πως απεβαλα,έκλαιγα όλη μερα..όμως τελικά το αίμα ήταν από την εμφύτευση και οι πόνοι λόγω της σπαστικής κολίτιδας.Ολα καλά,είμαι 5+3,ο σάκος βρίσκεται ψηλά στη μητρα και θα ξαναπάω τέλος του μήνα για να έχουμε καλύτερη εικόνα😊

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Μέρες! Εμείς τα γνωστά, δίαιτα γι αυτό δε σας γράφω. Σας διαβάζω όμως. Λεπόν ntemi αν κατάφερες να βάλεις ζύμη με ένα κιλό αλεύρι και σχεδόν 1 λιτρο σε υγρά, σε ένα ταψί, πάσο. Αυτό παιδί μου ήταν ψωμί, όχι πίτσα. Η συνταγή το αναφέρει, είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου. Όταν τις έφτιαχνα στις λαμαρίνες λοιπόν, και πάλι χοντρές γίνονταν. Απ όταν πήρα το πυρέξ της Καλαμαρούς και ακόμα δυο απ τα λιντλ με τρυπούλες από κάτω, βρήκα την υγειά μου. Βγαίνουν 3 κανονικές πίτσες και είναι πιο εύκολο να τις καταψύχω έτοιμες φτιαγμένες.

Επίσης, τις προάλλες που είχα κόσμο αλλά δεν είχα σπράιτ, έβαλα σόδα. Όχι μαγειρική. Αυτή που πίνουμε. Μια χαρά βγήκε, όπως ανέμενα.

Εμένα τα γιουβαρλάκια μου διαλύθηκαν μόνο την πρώτη φορά που τα έφτιαξα. Έκτοτε όλα καλά. Καλή επιτυχία και περαστικά εύχομαι.

οκ,δεν την είχα δει αυτήν την.....λεπτομέρεια!χαχαχαχα

το λιντλ ταχει μόνιμα αυτά τα ταψια ή εκτάκτως;

οκ,3 πίτσες δλδ!μιαμ μιαμ!

έχεις δίκιο!γιατί να μη βάζω και στην κατάψυξη καμία;;)

κοριτσια,ξέρω ότι υπάρχει θέμα στο φόρουμ για προσφορές αλλά είναι εύκολο να λέμε κι εδώ;χαχχα

ξεκινάω πρώτη!

μασούτης,-50% στις πάνες λίμπερο

πολλά προιόντα 1+1 δώρο όπως χαρτί υγείας σόφτεξ και αλέυρι μύλων κρήτης

:P

η λεμονόπιτα,δεν το σχολίασα,είναι πολύυυυ νόστιμη!είναι αυτή της newbieG;είναι θεική!και διαιτιτική!

αύριο υποθέτω θα μας μείνει κοτόπουλο να φάμε οπότε δε μαγειρεύω!

η μικρή θα φάει αύριο πρωτη φορά ψαράκι!:P


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ok γιουβαρλακια εγιναν κ τα καταβροχθισαμε! ακομη κ η εκλεκτικη κ αρρωστουλα κορουλα μου! εμειναν σχετικα ολοκληρα, πολυ καλυτερα απο την αλλη φορα... δε ξερω τι κανω λαθος ρε παιδια.... για πειτε κ σε μενα!!!!!!!! τα ανακατευα τρομερα προσεκτικα! κ αυτη τη φορα τα εβαζα λιγα λιγα στο βραστο νερο κ μετα προσθεσα τα λαχανικα αφου πηραν χρωμα ασπρο τα κεφτεδακια (την αλλη φορα το ειχα κανει αναποδα-δε ξερω αν εχει σημασια) και για 600γρ κιμα εβαλα 100γρ ρυζι (6 κσ) ενω ελεγε 200γρ η συνταγη μου φανηκαν πολλα... αυτα.....


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι αντικολλητικά, όχι δεν τα έχει μόνιμα. Μόνο τα τρόφιμα και τα απορρυπαντικά είναι μόνιμα.

Υ.Γ. Εγώ θα προτιμούσα να μείνουμε στα της μαγειρικής εδώ, ζορίζομαι όταν τα μπλέκουμε... Αλλά αν θέλει η ομήγυρις no problem


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ίριδα, εγώ κάνω αυτή τη συνταγή http://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubarlakia-abgolemono.html

και έχω απόλυτη επιτυχία. Απλά αντί για μαϊντανό βάζω άνηθο. Και αντί για βούτυρο (πάντα) ελαιόλαδο


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αααα ξεχασα.... αυτη τη λεμονοπιτουλα δεν την εχω κανει ακομα.... καμια ιδεα με τι να τη στολισουμε απο πανω για κυριακη πχ? γιατι το ξυσμα δε το πολυσυμπαθω........ χμ με τι να το πασπαλιζα????


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ίριδα, εγώ κάνω αυτή τη συνταγή http://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubarlakia-abgolemono.html

και έχω απόλυτη επιτυχία. Απλά αντί για μαϊντανό βάζω άνηθο. Και αντί για βούτυρο (πάντα) ελαιόλαδο

καλα εντελως διαφορετικη συνταγη... αλλα....... βαζεις δηλαδη τα κεφτεδακια στοιβα στη κατσαρολα και ριχνεις το νερο απο πανω? κ δε διαλυονται????

εντιτ αυτη εκανα σα βασικη συνταγη

http://www.alphatv.gr/Microsites/Eleni/WEB-TV/Kouzina/3-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1,-11-01-2013.aspx


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ...Εγω θα έβαζα ινδική καρύδα στην λεμονόπιτα.

Τα γιουβαρλάκια είναι ανευ λαχανικών. Εγώ έτσι ξέρω. Πάντως σε αυτό που ρωτάς (γι αυτό και σου έβαλα τη συνταγή δηλαδή) στην ουσία κάνει κρούστα στο λάδι/βούτυρο το κεφτεδάκι και έπειτα βρίσκεις προσεκτικά μια μεριά και ρίχνεις βραστό νερό σιγά σιγά προσέχοντας να μη πέφτει σε κεφτεδάκι. Έτσι, το πολύ πολύ να διαλυθεί ένα.


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Χμμμ...Εγω θα έβαζα ινδική καρύδα στην λεμονόπιτα.

Τα γιουβαρλάκια είναι ανευ λαχανικών. Εγώ έτσι ξέρω. Πάντως σε αυτό που ρωτάς (γι αυτό και σου έβαλα τη συνταγή δηλαδή) στην ουσία κάνει κρούστα στο λάδι/βούτυρο το κεφτεδάκι και έπειτα βρίσκεις προσεκτικά μια μεριά και ρίχνεις βραστό νερό σιγά σιγά προσέχοντας να μη πέφτει σε κεφτεδάκι. Έτσι, το πολύ πολύ να διαλυθεί ένα.

και εγώ έτσι ξέρω...κιμάς και ρύζι μόνο, δε πάει και κάτι άλλο εδώ που τα λέμε, για να μένει η γεύση ατόφια:D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εσεις τα φτιαχνετε εντελως σκετα δηλαδη? κιμας-ρυζι κ μπλουμ σε νερο με λαδι?

εχμ εμεις τα θελουμε εμπλουτισμενα.... μαζι ριχνω στη κατσαρολα κομματια πατατα, καροτο, πιπερια και σελινο... οπως οι αλλες σουπες δηλαδη! κ λιγη φετα στο πιατο μιαμ μιαμ


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

Σας γράφω τη συνταγή για τυρόψωμο. Είναι της Εύης Βουτσινά από γαστρονόμο.

Με την πρώτη ευκαιρία θα σας γράψω και μία με αρνάκι που έκανα του πέσκια πεντανόστιμη.

Τυρόψωμο με φέτα

Προετοιμασία: 1 ώρα Αναμονή: περίπου 1 1/2 ώρα Ψήσιμο 50 - 60 λεπτά

Υλικά

(για 1 μεγάλο καρβέλι)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΖΥΜΗ

700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά

1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

2 αυγά

1/2 κοφτό κουτ. γλυκού πιπέρι

ελάχιστο ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ

1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο με ελαιόλαδο μισό μισό

1 κοτ. σούπας μαραθόσποροι (δεν είχα και δεν έβαλα εγώ)

3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

750 γρ φέτα σκληρή, κατά προτίμηση πικάντικη θρυμματισμέν (εγώ έβαλα μαλακιά κι έλιωσε στο ψωμί)

Διαδικασία

ΑΡΧΙΚΗ ΖΥΜΗ: Στον κάδο του μίξρ (ή σε μια μεγάλη λεκάνη) βάζουμε το λεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τα αυγά και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε με το εξάρτημα γάντζος ( ή με τα χέρια μας), προσθέτοντας χλιαρό νερό όσο χρειαστεί, ώστε να γίνει μία ζύμη ελαστική, ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ μαλακή. Την πλάθουμε μπάλα, αλείφουμε την επιφάνειά της με ελάχιστο λάδι και τη βάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος, για περίπου 45 λεπτά σκεπασμένη, μέχρι να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο και να εμφανιστούν σκασίματα στην επιφάνειά της.

ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ: Βγάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ, τη μεταφέρουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 1 λεπτό. Την πλάθουμε ξανά σε μπάλα και την πιέζουμε στο κέντρο της με τη γροθιά μας, κάνοντας μία λακούβα. Εκεί αδειάζουμε και το 1/3 του μείγματος βούτυρου - λαδιού, τους μαραθόσπορους και λίγο από το αλεύρι. Ζυμώνουμε κλείνοντας τη λακκούβα με τη γύρω ζύμη, και, αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι. Όταν ενοποιηθεί η ζύμη, την πλάθουμε ξανά σε μπάλα, κάνουμε άλλη μία λακούβα στο κέντρο της και ρίχνουμε εκεί το μισό από το μείγμα βούτυρου - λαδιού που έχει μείνει. Ρίχνουμε μία χούφτα από τη θρυμματισμένη φέτα και μία χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε πάλι, μέχρι να ξαναγίνει η ζύμη ενιαία, προσθέτοντας πάλι λίγο αλευράκι αν χρειαστεί (εγώ όλα αυτά τα έκανα στο μίξερ). Ξανακάνουμε μία λακκούβα, λίγο μεγαλύτερη αυτή τη φορά και ρίχνουμε εκεί την υπόλοιπη φέτα, το υπόλοιπο μείγμα βούτυρου λαδιού κρατώντας 1 κουταλιά για το τελικό άλειμμα. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο από το υπόλοιπο αλεύρι έχει μείνει, ώστε η ζύμη να γίνει μαλακή. Την πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

ΛΑδώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψύ διαμέτρου 32-34 εκ. (Εγω το έκανα στο ταψί του φούρνου).

Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την πιέζουμε με τις παλάμες μας, για να καλύψει τον πυθμένα του ομοιόμορφα, έχοντας πάχος περίπου 2 εκ. Τη χαράζουμε έως κάτω σε τετράγωνα κομμάτια ή καρεδάκια και σκεπάζουμε το ταψί με καθαρό πανί. Το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα, για 40 - 45 λεπτά μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 180 βαθμού. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με χλιαρό γάλα ή χλιαρό νερό και την ψήνουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει πάνω και κάτω. Βγάζουμε το τυρόψωμο από το φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το αναποδογυίζουμε πάνω σε μια σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Αυτά! Σμουτς!


Wktmp2.png

qIogp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ίριδα αυτή τη λες κρεατόσουπα βασικά. Για μένα δεν είναι γιουβαρλάκια. Βέβαια, σε κάποιες περιοχές τα γιουβαρλάκια δεν είναι καν σούπα, δηλαδή δεν έχουν ζουμί αλλά σάλτσα. Αλλά πάντα είναι κιμάς -ρύζι. Τέλος πάντων, περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Πάντως την παραλαγή του Καλλίδη με το γιαούρτι αντι αυγολέμονο ψήνομαι να την κάνω. Είχε τύχει να δω την εκπομπή εκείνη και μου άρεσε η ιδέα. Τώρα το αν θα αρέσει στη φαμίλια δεν το ξέρω


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ίριδα αυτή τη λες κρεατόσουπα βασικά. Για μένα δεν είναι γιουβαρλάκια. Βέβαια, σε κάποιες περιοχές τα γιουβαρλάκια δεν είναι καν σούπα, δηλαδή δεν έχουν ζουμί αλλά σάλτσα. Αλλά πάντα είναι κιμάς -ρύζι. Τέλος πάντων, περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Πάντως την παραλαγή του Καλλίδη με το γιαούρτι αντι αυγολέμονο ψήνομαι να την κάνω. Είχε τύχει να δω την εκπομπή εκείνη και μου άρεσε η ιδέα. Τώρα το αν θα αρέσει στη φαμίλια δεν το ξέρω

Συμφωνώ απόλυτα! Αυτά είναι τα κλασικά γιουβαρλάκια, απλά ρύζι χυλωμένο, και κιμάδες μέσα!!Κλασική και φανταστική γεύση!:D

Link to comment
Share on other sites

Τι ωραία φαγητακια και γλυκακια...

Με τρέχουν τα σάλια...

Έκανα και εγω εκείνη την lemon pie την εύκόλη που προτείνατε και έγινε τέλεια, έβαλα digestive χωρίς ζάχαρι γιατί με συνδυασμό το ζαχαρουχο που έχει πάνω θα γινόταν πολύ γλυκό για τα γούστα μου και πρόσθεσα λιμοντσελο στην κρέμα και έγινε σουπερ...

DSC_0181.jpg

πολυ ωραια η λεμονοπιτα. αυριο μαλλον θα εχω κοσμο και λεω να την κανω. ελεγα για μπανοφι αλλα θα το σκεφτω σοβαρα. φαινεται πολυ λαχταριστη και πολυ ωραια η κρεμα της.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...