Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 6 ώρες πρίν, Nima21 είπε:

      Συγνώμη αυτο για το καλοκαιρι ισχυει γενικα ή ειναι δικό σας συμπέρασμα βασει εμπειριων; Προσωπικα τις χειροτερες περιοδους αγχους τις περναω τα καλοκαιρια (και μενω και σε νησι), φετος το καλοκαιρι οσες εγκυουλες ηξερα ειχαν περασει ολες γαστρεντεριτιδα οπως και ο κορωνοιος θέριζε... Επισης λογω ζεστης σε κλειστους χώρους με ερ κοντισιον ανοιχτο, παλι τα μικροβια δινουν και παιρνουν.. ασε που τον χειμώνα προσωπικα μπορω πολυ πιο ευκολα να αποφυγω φιλια, αγκαλιές και συνευρεσεις με συνωστισμο γιατι εχω έτοιμη τη δικαιολογια οτι κρυωσα!! Χαχα Οχι τπτ αλλα ακομα και θαλασσα μας απαγορεύουν να παμε.. οποτε θα διαφωνησω σε αυτο, κυριως γιατι το εζησα και ξερω..

      Λυπαμαι πολυ.. ολα σου φαίνονται βουνό και χάος αυτη τη στιγμη, το ξερω, ολες το ξέρουμε αλλα να ξέρεις θα περασει αυτο το συναίσθημα... Μερα με τη μερα θα εισαι καλυτερα, πιο δυνατη να συνεχισεις τον αγωνα σου  ! Η ηλικια σου ειναι σιγουρα συμμαχος σου και μη σκεφτεσαι ακομα τη δωρεα.. γνωμη μου! Μιλα με τους γιατρους σου, παρε και 2η γνωμη αν μφιβαλλεις και προχωρα! Σίγουρα υπάρχει ενα υγιες εμβρυο για εσας! Το τσιγαρο καλα εκανες και το εκοψες,  iqos έκανα και εγω και το εκοψα  απο την πρωτη ετ, συνολο 7μηνο και δεν μου λειπει.. θα δεις και διάφορα στο πορτοφόλι σου! Παρε τον χρονο σου τωρα να ηρεμησεις και με το νεο  ετος θα πανε ολα καλύτερα... Ευχομαι για ολες μας ... Στελνω νοερη αγκαλια ... Το ξερω, το περασα προσφατα,  ειναι δυσκολο, ποναει,αλλα θα εισαι καλυτερα μερα με τη μερα.. στο υποσχομαι!!!

      Κάτι είχα ακούσει και για το ότι η ζέστη βοηθά μέσα την κατάσταση στη μήτρα, δεν θυμάμαι τι ακριβώς αλλά κι εγώ έχω ακούσει πως είναι καλύτερα να μείνεις έγκυος αρχές καλοκαιριού.

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Καλαμαρακι και η φωτο που χρωσταω;)

DSC_0235-1.jpg

Respect!!!!!!!!!

Είναι τέλειες!!!!Μπράβο σου κ να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!!!Κι εμενα εχουν κοντά γεννέθλια κ 3 χρόνια διαφορά!!!!

Καλησπερίζω την παρέαααα :D

Έφτιαξα την εύκολη μπουγατσούλα, αλλά έκανα και μια πατέντα: πρόσθεσα αυγά, κορν-φλάουρ και βανίλια και ιδού το αποτέλεσμα...

Για γρήγορη λύση καλή είναι, αλλά σαν τη γιαννιώτικη μπουγάτσα ...δεν είναι :rolleyes:!!!

8162387338_619d555edd_b.jpg

Καλαμαράκι, τι μου κάνεις... :o τρελαίνεται ο άντρας μου για σπετζοφάι αλλά εγώ δεν τα πάω καλά με τα λουκάνικα...:?

Όσο για τις φακές, μια ζωή η μάνα μου τις έφτιαχνε χωρίς ντομάτα, κι εγώ τώρα πια μόνο με ντομάτα, ξέχασα και πώς είναι χωρίς...:tongue:

Από όψη πάντως είναι σούπερ!!!!!Μου τρέχουν τα σάλια:tongue::tongue:

Κι εγώ το φτιάχνω το σπετζοφάι, το ξέρω από τη μαμα μου;)

Εγω΄σήμερα λέω να κάνω κριθαρότο με μανιτάρια, αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε συνταγή...όταν το φτιάξω κ βγει καλό θα σας βάλω φωτό κ θα σας πώ κ τη συνταγή

Καλά μαγειρέματα:P:p

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια.

Τα έβαλες δλδ μαζί με το ζαχαρούχο να πάρουν βράση; Έγινε πιο πηχτή η κρέμα; Επίσης βλέπω μεγάλο ταψί στη φωτό. Έκανες διπλή δόση;

Έβαλα σε μπολ το ζαχαρούχο με διπλή δόση νερού και έριξα κορν φλάουρ και 4 αβγά και απλώς τα ανακάτεψα με τον αβγοδάρτη. Δεν τα έβρασα χωριστά σαν κρέμα. Θα ψηνόντουσαν στο φούρνο μετά, αφού το μίγμα το ρίχνεις στα ψημένα φύλλα και το ξαναψήνεις.

Βασικά, διάβασα τα σχόλια της συνταγής και είδα ότι κάποιοα το έφτιαχνε έτσι. Δεν έλεγε αν το βράζει, εγώ το έκανα έτσι.

Το ταψί είναι 30*25 νομίζω, δεν έκανα διπλή δόση, έβαλα όμως όλο το πακέτο το φύλλο, ενώ νόμιζα θα περισσέψει.


ImnOp3.png p7gjp3.png

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι.

Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Link to comment
Share on other sites

Καλαμαριιιιι...ουουου!!!

Τις φακες τις κανουμε σχεδον ολοιδιες..ειναι βλεπεις και του παππου η καταγωγη απο Λευκαδα και ακολουθουμε τον απλο Λευκαδιτικο τροπο.

Εγω οποτε βρισκω Εγκλουβης αγοραζω αλλα κατεξοχην χρησιμοποιω Agrino που δεν θελουν καν ξεδιαλεγμα..

Χυνω 2 νερα και στο τριτο γεμισμα συνεχιζω με τριμμενο κρεμμυδι,ριγανη οπωσδηποτε (απαραιτητη στις λευκες φακες),δαφνη,ελαιολαδο και σιγοβραζω στην απλη κατσαρολα μεχρι να χυλωσει.Βαζω και δυο λουβια σκορδο τα οποια μετα βγαζω διοτι δεν μας αρεσει βραστο....και τσουπ!πεντανοστιμη!

Επισης φτιαχνω κι εγω ξυπολυτη κολοκυθοπιτα στη λογικη της μπατζινας..εδω την λεμε ζυμαροκολοκυθο και ειναι Μεσολογγιτικη συνταγη κατεξοχην ..Ειναι απλα πεντανοστιμη και πανευκολη.

Να σας δωσω και συνταγη για το πιο νοστιμο και πικαντικο φαγακι

Κοτοπουλο Μπυρατο

Αγοραζουμε κοτοπουλο,οσο και οτι κομματι θελουμε..Εγω παιρνω στηθος και το κοβω κομματακια(συνηθως 2 στηθη φιλετο)..Το τσιγαριζουμε σε λαδακι οπου πρωτα εχουμε ξανθυνει ενα μεγαλο κρεμμμυδι τριμμενο και μια πιπερια πρασινη κομμενη λωριδες λεπτες.Μολις ασπρισει το κοτοπουλο και θωρακιστει,ριχνουμε τρια τενεκεδακια μπυρα της αρεσκειας μας (περιπου 1λιτρο),ριγανη και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να ερθει και να χυλωσει ομορφα εχοντας ζουμακι (καμια ωρα).

Το συνοδευω με ρυζακι και οταν εχω ορεξη για αλλαγες βαζω περισσοτερη μπυρα και κανενα 20λεπτο πριν το κλεισω πεταω μεσα χοντροκομμενες πατατες και γινεται μπλουμ!!Ερχονται και μελωνουνοι πατατουλες στο ζουμακι και ειναι το κατι αλλο!

Εννοειται οτι οσο πιο πολυ κοτοπουλο βαλουμε τοσο περισσοτερη μπυρα θελει..

Ειναι πολυ καλο και σκετο χωρις συνοδευτικα για μεζεδακι με μπυριτσες

Αυτα για αρχη!!:P

Θα επανελθω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βαριέμαι το τηγάνι κ τα συναφή του χε χε δεν τηγάνιζω σπίτι σχεδόν ποτέ το πολύ καμία πατάτα λόγω της μικρής μια φορά το μήνα κ αν.... Βαριέμαι το καθάρισμα μετά κ την λαδιλα παντού.

Αλλά μας τηγανιζει η μανούλα μου χε χε προχθές μας είχε τηγανητά λαβράκια με πατάτες

έτσι κι γω! Και νόμιζα ότι θα φάω "κάρτα" που δεν τηγανίζω στο θέμα αυτό χαχαχαχχαχα

Με έχετε ξελιγώσει με τις συνταγές, περιμένω πως και πως να μου φτιάξουν την κουζίνα :| φέτος του άντρα μου του έχω ξεκαθαρίσει ότι θα δοκιμάσω και νέα φαγητά κι ας μη φάει.

Σε λίγο θα μεγαλώσει το παιδί και θέλω να τρώει τα πάντα! (και ως τότε να τα κάνω τέλεια...)

δυστηχώς έχω πολύ δύσκολο άντρα στο φαγητό, όλο τα ίδια και τα ίδια τρώει, κι αυτά όχι πάντα! (της μαμάς του δεν τα τρώει, καλό ε!)

Ευτυχώς μας τηγανίζει η πεθερά που και που ή η μάνα μου ;)

Σήμερα γεμιστά στης μανούλας μου, ψημμένα σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο! Αλλο πράγμα σας λέω!

Το γαλακτομπουρεκο του Παρλιαρου ειναι αυτο:

700 ml κρεμα γαλακτος

160 γρ ζαχαρη

2 αυγα

6 κροκοι αυγων (εγω το κανω με λιγοτερα αυγα)

80 γρ κορν φλαουρ

1 κλωναρακι βανιλιας

1/2 κιλο φυλλο κρουστας

250 γρ βουτυρο

Σιροπι

500 γρ ζαχαρη

300 γρ νερο

1 κουταλια σουπας γλυκοζη

Βαζουμε σε κατσαρολα το γαλα την κρεμα και τη βανιλια,ανακατευουμε τη ζαχαρη με το κορν φλαουρ και τα αυγα.Πριν παρει βραση το γαλα ριχνουμε το 1/3 στο μιγμα των αυγων και ανακατευουμε.Μετα αδειαζουμε στο υπολοιπο γαλα και συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να δεσει η κρεμα.Σ'ενα ταψι 30χ25 τοποθετουμε τα μισα φυλλα βουτυρωνοντας τα ενα ενα , αδειαζουμε την κρεμα και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα.Ψηνουμε στους 160 για 1 ωρα.Τελος ριχνουμε το σιροπι κρυο πανω στο ζεστο γλυκο.

ευχαριστώ πολύ!


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια SOS! βάλτε τη συνταγή για σπετζοφάι, κατι είχε πάρει το μάτι μου αλλά δε το βρίσκω τώρα, εχει πολλά σχόλια.

Μήπως υπάρχει λουκάνικο χαμηλών λιπαρών??

Λουκάνικο χαμηλών λιπαρών είναι το λουκάνικο από κοτόπουλο..

Εγώ ψήνω τις πιπεριες στη λαδόκολα με λίγο λάδι κ στον αέρα, το ίδιο κ το λουκάνικο...όταν ψηθούν τσιγαρίζω 1 κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα κ στη συνέχεια ρίχνω τις πιπεριες, το λουκάνικο κ τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι...αλάτι, πιπέρι, λίιγη ζαχαριτσα αν είναι ξυνές οι ντομάτες κ λίγο ντοματοπελτε αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ κόκκινες, αλλά αυτό είναι κ ανάλογα με τα γούστα. Εγω επειδή τα παιδια δεν το τρώνε έτσι κι αλλιως βάζω κ καυτερή πιπεριά:-P:razz:...

Το βράσιμο τωρα το βλέπεις, συνηθως μεχρι να δεσει η σάλτσα..

Εντιτ:Αυτη τη συνταγή για σπετσοφαι έβαλε το καλαμαράκι

Link to comment
Share on other sites

Λουκάνικο χαμηλών λιπαρών είναι το λουκάνικο από κοτόπουλο..

Εγώ ψήνω τις πιπεριες στη λαδόκολα με λίγο λάδι κ στον αέρα, το ίδιο κ το λουκάνικο...όταν ψηθούν τσιγαρίζω 1 κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα κ στη συνέχεια ρίχνω τις πιπεριες, το λουκάνικο κ τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι...αλάτι, πιπέρι, λίιγη ζαχαριτσα αν είναι ξυνές οι ντομάτες κ λίγο ντοματοπελτε αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ κόκκινες, αλλά αυτό είναι κ ανάλογα με τα γούστα. Εγω επειδή τα παιδια δεν το τρώνε έτσι κι αλλιως βάζω κ καυτερή πιπεριά:-P:razz:...

Το βράσιμο τωρα το βλέπεις, συνηθως μεχρι να δεσει η σάλτσα..

Εντιτ:Αυτη τη συνταγή για σπετσοφαι έβαλε το καλαμαράκι

Κατάλαβα, η διαφορα ειναι πως εσυ δεν τσιγαρίζεις τις πιπεριες και τα λουκάνικα και τα βάζεις φούρνο. Merci!!:)


qTHtp2.png
Link to comment
Share on other sites

Να σας δωσω και συνταγη για το πιο νοστιμο και πικαντικο φαγακι

Κοτοπουλο Μπυρατο

Αγοραζουμε κοτοπουλο,οσο και οτι κομματι θελουμε..Εγω παιρνω στηθος και το κοβω κομματακια(συνηθως 2 στηθη φιλετο)..Το τσιγαριζουμε σε λαδακι οπου πρωτα εχουμε ξανθυνει ενα μεγαλο κρεμμμυδι τριμμενο και μια πιπερια πρασινη κομμενη λωριδες λεπτες.Μολις ασπρισει το κοτοπουλο και θωρακιστει,ριχνουμε τρια τενεκεδακια μπυρα της αρεσκειας μας (περιπου 1λιτρο),ριγανη και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να ερθει και να χυλωσει ομορφα εχοντας ζουμακι (καμια ωρα).

Το συνοδευω με ρυζακι και οταν εχω ορεξη για αλλαγες βαζω περισσοτερη μπυρα και κανενα 20λεπτο πριν το κλεισω πεταω μεσα χοντροκομμενες πατατες και γινεται μπλουμ!!Ερχονται και μελωνουνοι πατατουλες στο ζουμακι και ειναι το κατι αλλο!

Εννοειται οτι οσο πιο πολυ κοτοπουλο βαλουμε τοσο περισσοτερη μπυρα θελει..

Ειναι πολυ καλο και σκετο χωρις συνοδευτικα για μεζεδακι με μπυριτσες

Αυτα για αρχη!!:P

Θα επανελθω!

Πολλή μπύρα "πετάς". Προτιμώ να την πιω! :lol::lol::lol:

Χωρίς πλάκα, το έχω κάνει κι εγώ αυτό, αλλά με λιγότερη μπύρα και στο τέλος ρίχνω και κρέμα γάλακτος και γίνεται λουκούμι. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορείς να βάλεις ένα τενεκεδάκι μπύρας μέσα στο ταψί (κανονικά με το κουτάκι) και να βάλεις το κοτόπουλο ολόκληρο να κάτσει πάνω του. Δλδ πώς βάζεις τη γέμιση στο κοτόπουλο, εκεί θα βάλεις το κουτάκι αλλά να στέκεται όρθιο μέσα στο ταψί. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, ελπίζω να καταλάβατε. Και θα ανάψεις το φούρνο. Λένε ότι το κοτόπουλο μαλακώνει, ξεροψήνεται και παίρνει τέλεια γεύση και άρωμα. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως, σπάνια παίρνω ολόκληρο κοτόπουλο.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια SOS! βάλτε τη συνταγή για σπετζοφάι, κατι είχε πάρει το μάτι μου αλλά δε το βρίσκω τώρα, εχει πολλά σχόλια.

Μήπως υπάρχει λουκάνικο χαμηλών λιπαρών??

Δες κι ακόμα δυο εκδοχές. Εγώ βάζω και μελιτζάνα.

http://nosyparker-mageiremata.blogspot.gr/search?q=%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B9

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


pb060597.jpg

Uploaded with ImageShack.us

το χοιρινό τελικά έγινε πρασοσέλινο, πολύ νόστιμο αλλά το μωρό δεινοπάθησε όλη τη νύχτα :cry: (και μαζί και η ταλαίπωρη μάνα).

Σήμερα λέω να δοκιμάσω την κοτόπιτα που έβαλε μια κοπέλα παραπάνω...


you may have oysters, but you'll never find a pearl

bh45qekil.png

Link to comment
Share on other sites

Πού είναι αυτό; Το έχασα.

λοιπον ειναι στη σελιδα 4 ποστ 96 απο τη φιλη ntemiii την οποια κ ευχαριστω πολυ!! στο μεταξυ ψαχνωντας για να βρω που το ειχα δει, επεσα πανω σε αλλα που δεν ειχα δει κ ειναι τοσο τελεια!!!


3otVp2.png
Link to comment
Share on other sites

λοιπον ειναι στη σελιδα 4 ποστ 96 απο τη φιλη ntemiii την οποια κ ευχαριστω πολυ!! στο μεταξυ ψαχνωντας για να βρω που το ειχα ειδα, επεσα πανω σε αλλα που δεν ειχα δει κ ειναι τοσο τελεια!!!

Σ' ευχαριστώ. :-)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...