Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

      Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

κεικ με λαδι που κανω εγω.

3/4 κουπας ελαιολαδο η 1 κουπα αραβοσιτελαιο (κουπα = η κοκκινη του νεσκαφε)

3/4-1 κουπα ζαχαρη.

4-5 αυγα (4 μεσαια η 5 μικρα)

1 κουπα γαλα η χυμο πορτοκαλι

500 γραμμαρια αλευρι απλο

1 μπεικιν

1 βανιλια

ξυσμα πορτοκαλιου αν θες.

αυτη εινια η βασικη συνταγη και αρωματιζεις με ο,τι θελεις. μπορεις να ριξεις κακαο και να το κανεις σοκολατενιο, να το κανεις μαρμπε ριχνοντας κακαο στο μισο μειγμα, μπορεις να το ερωματισεις με αλκοολ, να ριξεις μηλο τριμμενο και να κανεις μηλοπιτα, να ριξεις μια στρωση μειγμα-μηλο τριμμενο και αρωματισμενο με κανελα και ζαχαρη και μειγμα και γινεται τελεια μηλοπιτα, να το αρωμτισεις με κανελα και γαρυφαλλο, να ριξεις μεσα γλυκο του κουταλιου σε κομματακια. μπορεις να κανεις ο,τι θελεις στη βασικη συνταγη. εγω το κανω συνεχεια. τωρα θα το κανω και βασιλοπιτα;).

αν δεν θες τοσα αυγα πρπει να βαλεις λιγο περισσοτερο υγρο, γαλα η χυμο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σας και χρόνια μας πολλά!

Εμείς χθες φάγαμε στο πεθερικό οπότε δεν μαγείρεψα. Έφτιαξα μια μανταρινόπιτα και έναν κορμό

DSCN0291_640x480_zpsb9030499.jpg

Πολύ ωραίο το trifle σου, εύγε! Για την τούρτα τώρα, επειδή το ζουζούνι είναι μικρό, δεν χρειάζεται υπερπαραγωγές νομίζω. Μια χαρά θα ναι το κεκάκι της καλαμαρούς. Άλλωστε και εκείνη το έχει κάνει για τούρτα νομίζω.

Εγώ κάνω πάντα τη Βιεννέζικη Βασιλόπιτα, αυτή θα κάνω και φέτος.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/bienneziki-basilopitta.html

Επιπλέον ίσως κάνω και αυτή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/basilopita-krouasan.html

αλλά όχι για βασιλόπιτα, για πρωινό :-P

Εγώ τη βουτυρόκρεμα τη σιχαίνομαι. Δεν τρώω και βούτυρο ή μαργαρίνη ωμά βέβαια αλλά όπως και να χει δεν σκοπεύω να την προτιμήσω ποτέ, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

μπαμ μπαμ οι μαγειρισσες!!να σας πω το μαχλεπι το βρισκουμε στο μαρκετ?(μη γελατε!)ξερω οτι μπαινει στο τσουρεκι αλλα το ειδα κ σε βασιλοπιτες.αν βαλω τη βασιλοπιτα στο ταψι που μαγειρευω πειραζει?λεω να βαλω κ αντικολλητικο για πιο σιγουρα αντι να το βουτυρωσω


kZq6p2.pngQSCvp2.png7kJip2.png
Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι σίγουρη ότι η δόση που θα φτιάξεις είναι οκ για το μέγεθος του ταψιού σου, βάλτο. Αν είσαι απολύτως σίγουρη για την αντικολλητική του δράση, μη το βουτυρώνεις


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

οκ ελπιζω καποια που να ξερει απο βουτυροκρεμα να μου πει.......

αλλα επειδη ουτε εμενα μου πολυαρεσει το βουτυρο ωμο ισως να μη μ'αρεσει.... τελος παντων εντυπωσιακη θα ναι σιγουρα!!!

εφτιαξα 2 ειδων τρουφακια σημερα img0410cr.jpg

αυτη εδω με κουβερτουρα

http://www.mothersblog.gr/Fae,-paidi-moy/item/675-Eykola-troyfakia-gia-paidiko-parti

και αυτη εδω με ζαχαρουχο

http://www.sintagespareas.gr/sintages/troufakia-me-zaxarouxo-kai-ptimper.html

παροτι ευκολες συνταγες κατι δε πηγε καλα μαααλλον.... καταρχας ενω λεει λιγο να μπουν στο ψυγειο και εγω τ αφησα πανω απο 1 ωρα δε πλαθονταν με τιποτα... μετα απο ωρες ομως κατι καταφερα! που και παλι ισα που προλαβενες να πλασεις μπαλακι κ μετα ελιωνε στα χερια....

η συνταγη με το ζαχαρουχο μαλιστα μεχρι να τα βαλω ξανα ψυγειο ειχε ηδη απλωσει η ζυμη στο χαρτακι, ενω η αλλη συνταγη καααπω καλυτερα σταθηκε σα μπαλακι....

τι να εκανα λαθος? μηπως τελικα θελει μια νυχτα στο ψυγειο????

παντως πολυ νοστιμα! σα κορμος....

ααα και τα κυλησα ολα σε καρυδα γιατι δοκιμασα σε ζαχαρη αχνη και σε κακαο αλλα τζιφος....

καλα τοσο δυσκολα ειναι τα τρουφακια????


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

οκ ελπιζω καποια που να ξερει απο βουτυροκρεμα να μου πει.......

αλλα επειδη ουτε εμενα μου πολυαρεσει το βουτυρο ωμο ισως να μη μ'αρεσει.... τελος παντων εντυπωσιακη θα ναι σιγουρα!!!

εφτιαξα 2 ειδων τρουφακια σημερα img0410cr.jpg

αυτη εδω με κουβερτουρα

http://www.mothersblog.gr/Fae,-paidi-moy/item/675-Eykola-troyfakia-gia-paidiko-parti

και αυτη εδω με ζαχαρουχο

http://www.sintagespareas.gr/sintages/troufakia-me-zaxarouxo-kai-ptimper.html

παροτι ευκολες συνταγες κατι δε πηγε καλα μαααλλον.... καταρχας ενω λεει λιγο να μπουν στο ψυγειο και εγω τ αφησα πανω απο 1 ωρα δε πλαθονταν με τιποτα... μετα απο ωρες ομως κατι καταφερα! που και παλι ισα που προλαβενες να πλασεις μπαλακι κ μετα ελιωνε στα χερια....

η συνταγη με το ζαχαρουχο μαλιστα μεχρι να τα βαλω ξανα ψυγειο ειχε ηδη απλωσει η ζυμη στο χαρτακι, ενω η αλλη συνταγη καααπω καλυτερα σταθηκε σα μπαλακι....

τι να εκανα λαθος? μηπως τελικα θελει μια νυχτα στο ψυγειο????

παντως πολυ νοστιμα! σα κορμος....

ααα και τα κυλησα ολα σε καρυδα γιατι δοκιμασα σε ζαχαρη αχνη και σε κακαο αλλα τζιφος....

καλα τοσο δυσκολα ειναι τα τρουφακια????

κι εμένα με δυσκόλεψαν αρκετά. Έκανα αυτά αλλά δεν ξέρω τι έγινε και ενώ τα έβαλα στο ψυγείο μετά από λίγο το μείγμα άρχισε να "ξερνάει" το βούτυρο. Τα άφησα κανένα σαραντάλεπτο και μετά ενώ μπορούσα να το πλάσω, το βούτυρο άρχισε να λιώνει στα χέρια μου με αποτέλεσμα να είναι τόσο γυαλιστερά που δεν κολλούσε η τρούφα! με ταλαιπώρησαν τα άτιμα, μόλις άρχιζε να γίνεται ζουμερό το έχωνα κανένα δεκάλεπτο στην κατάψυξη και ξανά μανά έπλαθα κτλ κτλ. Είναι όμως πεντανόστιμα αλλά πολύ ζόρι που δεν το περίμενα κιόλας.

Και για του λόγου το αληθές, μόλις τα έβαζα στο χαρτάκι "άπλωναν"....

dsc00343hh.jpg

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραια τρουφακια ειναι αυτα κ γινονται πανευκολα.νομιζω της αργυρως ειναι.

300 γρ.κουβερτουρα

50 γρ βουτυρο

150 μλ κρεμα γαλακτος

80γρ μπισκοτα βουτυρου

1 πορτοκαλι(το ξυσμα)

2 κ σ κονιακ η λικερ

για την επικαλυψη αχνη η κακαο

κοβουμε τη σοκολατα κ το βουτυρο σε μικρα κομματια.ζεσταινουμε την κρεμα κ λιγο πριν βρασει τη ριχνουμε απο πανω.περιμενουμε ενα λεπτο κ μετα ανακατευουμε απαλα να γινει λειο τπ μειγμα.προσθετουμε το ξυσμα.περιμενουμε λιγο να κρυωσει κ προσθετουμε το μπισκοτο κ το ποτο.ανακατευουμε καλα κ το αφηνουμε στο ψυγειο 1 ωρα περιπου να σφιξει.μ ενα κουταλι του γλυκου παιρνουμε λιγη ποσοτητα κ πλαθουμε γρηγορα.μετα ρολαρουμε στην αχνη η στο κακαο.

οταν τα εφτιαξα δεν εβαλα το ξυσμα πορτοκαλι.βγηκαν πολυ ωραια κ ειναι καταλληλο κερασμα κ το σχολειο.α!τα μπισκοτα εννοειται τριμμενα!!


kZq6p2.pngQSCvp2.png7kJip2.png
Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραια τρουφακια ειναι αυτα κ γινονται πανευκολα.νομιζω της αργυρως ειναι.

300 γρ.κουβερτουρα

50 γρ βουτυρο

150 μλ κρεμα γαλακτος

80γρ μπισκοτα βουτυρου

1 πορτοκαλι(το ξυσμα)

2 κ σ κονιακ η λικερ

για την επικαλυψη αχνη η κακαο

κοβουμε τη σοκολατα κ το βουτυρο σε μικρα κομματια.ζεσταινουμε την κρεμα κ λιγο πριν βρασει τη ριχνουμε απο πανω.περιμενουμε ενα λεπτο κ μετα ανακατευουμε απαλα να γινει λειο τπ μειγμα.προσθετουμε το ξυσμα.περιμενουμε λιγο να κρυωσει κ προσθετουμε το μπισκοτο κ το ποτο.ανακατευουμε καλα κ το αφηνουμε στο ψυγειο 1 ωρα περιπου να σφιξει.μ ενα κουταλι του γλυκου παιρνουμε λιγη ποσοτητα κ πλαθουμε γρηγορα.μετα ρολαρουμε στην αχνη η στο κακαο.

οταν τα εφτιαξα δεν εβαλα το ξυσμα πορτοκαλι.βγηκαν πολυ ωραια κ ειναι καταλληλο κερασμα κ το σχολειο.α!τα μπισκοτα εννοειται τριμμενα!!

αααα η δικη σου συνταγη εχει πιο πολυ σοκολατα αποτι κρ γαλακτος! ισως γιαυτο να "στεκεται" στα χαρτακια...


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

μαλλον γι αυτο.παντως σφιγγει γρηγορα κ φτιαχνεις πολλα μικρα τρουφακια.τα ειχα βαλει κατευθειαν στο κουτι με λαδοκολλα χωρις χαρτακια.αληθεια κουτια δινουν τα ζαχαροπλαστεια?πλησιαζουν τα γενεθλια του μεγαλου κ θελω να τα κερασει στο σχολειο.δεν εχω κρατησει κ κανενα


kZq6p2.pngQSCvp2.png7kJip2.png
Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα σε ολες τις μαγειρισσες,ειχαμε πολλα και ωραια φαγητα στο τραπεζι μας αλλα δεν προλαβα να βγαλω κανενα φωτογραφια :P αργα το θυμηθηκα.

Βικ εγω λεω να προσπαθησεις για τουρτα δεν ειναι τιποτα αν θες δοκιμασε αυτη που δεν χρειαζεται να ετοιμαζεις κρεμες.http://www.sintagespareas.gr/sintages/tourta-noutela.html

ματιλντα εγω που προσπαθησα να παρω κουτι απο τα ζαχαροπλαστεια της γειτονιας μου δεν μου εδωσε κανεις,ενας μαλιστα μου ειπε οτι δε γινεται γιατι αν παθει κανεις δηλητηριαση απο αυτα που θα βαλω μεσα θα φερει αυτος ευθυνη γιατι εχει το ονομα του.Δεν ξερω κατα ποσο ευσταθουν αυτα αλλα εγω τελικα πηγα σένα μαγαζι που πουλαει ειδη συσκευασιας και πηρα απο εκει.Ευκολα φαινονται τα τρουφακια σου θα τα δοκιμασω κι εγω.


Mx8hp2.png

dv8Yp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!

τι κάνετε;

χτες έκανα τη σπιτική σφολιάτα από τις συνταγές της παρέας,αποθήκευσα στο ψυγείο.

και τώρα βράζω χωριάτικο κοτόπουλο να κάνω την κοτόπιτα που κάνω!

σας είχα βάλει τη συνταγή!

άντε να δούμε πως θα γίνει με τη δική μου σφολιάτα!;)

και φυσικά η μικρή κοτοπουλάκι σήμερα με λαχανικά και ρυζάκι!

βασιλόπιτα κάνω κέικ συνήθως!δε μου αρέσει ναναι φορτωμένη!

μάλλον θα την κάνω με χυμό πορτοκάλι που έχω πορτοκαλάκια δικά μας.

μου αρέσει πολύ η βασιλόπιτα-τσουρέκι!πέρυσι είχα κάνει μια του Άκη!δεν μπορώ να πω πως τρελλάθηκα αλλά ήταν εύκολη!

η πεθερά μου κανει τσουρέκι,η μάνα μου κεικ


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσια και χρονια πολλα!!υγεια, υγεια , υγεια και ολα τα αλλα θα ερθουν!!

τα φωτα σας αν μπορειτε παρακαλω. ηθελα μια συνταγη καπως διαφορετικη για χοιρινο. ειναι κομματακια για να γινει τηγανια αλλα ηθελα κατι πιο γιορτινο για να κανω για παραμονη πρωτοχρονιας. επισης αν τελικα ερθουν και καποιοι φιλοι λεω να κανω και μοσχαρι. πειτε καμμια ιδεα και για αυτο. προπερσυ το ειχα κανει με δαμασκηνα και βερυκοκα αλλα δεν αρεσε και τοσο!!

Link to comment
Share on other sites

εγω θυα σου ελεγα να κανεις τηγανια που την τρωνε γενικα.

για κατι πιο ιδιαιτερο, αυτη τη στιγμη δεν μου ερχεται καμια ιδεα :oops::oops:.

ισως αν εκανες ενα συνοδευτικο διαφορετικο, ας πουμε ρυζι με κασιους.

Link to comment
Share on other sites

έχει κάνει καμία τη σπιτική σφολιάτα;;

πραγματικά βρε κορίτσια σφολιάτα εμπορίου αλλά....υγιεινή!!;)

το μόνο που θέλω να ρωτήσω όσες την έχετε κάνει:

το πάνω φύλλο ήταν τόσο μαλακό όσο το κάτω;

μήπως έπρεπε να βουτυρώσω και το πάνω;

γιατι το κάτω ρούφηξε βούτυρο από το βουτύρωμα του ταψιού και έγινε πιο μαλακό!

τη συνιστώ πάντως!είναι πολύ καλή!δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εμπορίου!

και χωρίς αυγό!;) και έβαλα και μπεσέλ!;)


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσια και χρονια πολλα!!υγεια, υγεια , υγεια και ολα τα αλλα θα ερθουν!!

τα φωτα σας αν μπορειτε παρακαλω. ηθελα μια συνταγη καπως διαφορετικη για χοιρινο. ειναι κομματακια για να γινει τηγανια αλλα ηθελα κατι πιο γιορτινο για να κανω για παραμονη πρωτοχρονιας. επισης αν τελικα ερθουν και καποιοι φιλοι λεω να κανω και μοσχαρι. πειτε καμμια ιδεα και για αυτο. προπερσυ το ειχα κανει με δαμασκηνα και βερυκοκα αλλα δεν αρεσε και τοσο!!

μήπως κάποια σάλτσα με πορτοκάλι-βαλσάμικο-μέλι;


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...