Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 7 ώρες πρίν, Lotos είπε:

Είχα πολύ μεγάλες αιμορραγίες ως τον 5ο μήνα...δεν ξέρω πόσες σερβιετες είχα χαλάσει..όλα πήγαν καλά!με το καλό σου εύχομαι !

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! 🎄❤️

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Είχες κάποια αποκόλληση; Πως σου το αιτιολόγησε ο γιατρός σου;

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

εμένα μου είπε πρώτα φρούτα και κρέμα από τον άλλο μήνα για απογευματινό, αυτό που δεν έκανα είναι να του δώσω όλα τα φρούτα μαζί εξαρχής αλλά θα του προσθέτω ένα τη βδομάδα. Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι γιατροί ξεκινούν με κρέμες και άλλοι με φρούτα, δεν πιστεύω πάντως πως είναι τόσο θέμα δυσκολοχώνευτων φρούτων ή να πειράζουν στο στομάχι, νομίζω πως γενικά όσοι δίνουν πρώτα κρέμες το κάνουν πιο πολύ επειδή γευστικά φέρνουν προς το γάλα - αν τις φτιάξεις και με γάλα περισσότερο - και τις δέχονται πιο εύκολα τα μωρά απ' τα φρούτα που είναι πιο "όξινα". Έτσι κι αλλιώς, τον άλλο μήνα θα δίνεις απ' όλα και φρούτο και κρέμα και σουπίτσες, οπότε το καλύτερο θα είναι απλά να ακολουθήσεις τα γούστα του παιδιού και να δοκιμάσεις διάφορα φρούτα, λαχανικά, κρέμες κλπ και να κρατήσεις αυτά που του αρέσουν περισσότερο.

vFSGp3.png

AyC3p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολύ ωραια και λογικα μου φαινονται αυτα που γραφεις Αννυ, ειδικά αυτο με το τι γευσεις του πανε του παιδιου πιο πολύ.

Να δω ομως οτι καταλαβα καλα:επί ενα μηνα θα τρωει μονο ενα γευμα στερεων (τη φρουτοκρεμα,την οποία θα του την εμπλουτίζεις βδομαδα τη βδομαδα)?

NuWHp2.png

InJWp3.png

Κοιτά να δεις...μην νομίζεις περίπου τόσο σου παίρνει περίπου ένα μηνα για να τα βάλεις όλα και να προχώρησεις στο επόμενο γεύμα...το ξερω ότι φαίνεται πολυ αλλα δεν ειναι και επίσης περίπου αν θυμάμαι καλα μια βδομάδα παίρνει για αντικαταστήσει τελείως το γεύμα...αλλα ειναι και στο παιδι και κατα πόσον ειναι έτοιμο να ξεκινήσει και αν του αρέσει...εμένα στο γιο μου στα φρούτα κάναμε δέκα μέρες να αντικαταστήσουμε το γεύμα(δεν του άρεσε καθολου) ενώ την κρεαοτολαχανοσουπα μπορούσα να του δώσω απο την αρχη όλο το γευμα(ακόμα και τώρα το φαγητο το τρώει πιο εύκολα απο τα φρούτα)!!!!!

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Ναι, τον πρώτο μήνα θα αντικαταστήσεις μόνο το δεκατιανό γεύμα με στερεή, τώρα το πόσο γρήγορα θα φτάσεις τα 180 γραμμάρια είναι και στο παιδί, και κατά πόσο του αρέσει και πόσο χωράει το στομάχι του, γιατί φαντάζομαι ότι ένα παιδάκι που είναι 6,5 κιλά θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο από τον δικό μου π.χ. που είναι ήδη 8,5. Εγώ, να σου πω, ακόμα και να μπορούσε να φάει τα 180 εξαρχής δε θα του το έδινα, πιστεύω πως σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων είναι αρκετό να φτάσεις την επιθυμητή ποσότητα σιγά σιγά.

Εγώ στη μεγάλη από τον 6ο μήνα και μετά της είχα γάλα πρωί - βράδυ, δεκατιανό φρουτόκρεμα ή κρέμα βανίλια ή μπισκοτόκρεμα (και αργότερα το αβγό με λίγο ψωμάκι), μεσημέρι τη σούπα (λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι κλπ), απόγευμα μπισκοτόκρεμα ή κρέμα βανίλια ή φαρίν λακτέ ή φρουτόκρεμα (εναλλάξ με το πρωί) ή γιαουρτάκι οπότε έχεις άπειρες γεύσεις και συνδυασμούς να παίξεις.

vFSGp3.png

AyC3p3.png

Καλημερα κοριτσια μου!

Σας διαβαζα κ εχω μια απορια αν κ δευτερομανουλα...

Ας υποθεσουμε οτι το μωρο πινει 180 ml γαλα...

Οταν αντικατασταθει πληρως με γευμα στερεων

θα πρεπει να τρωει 180 gr πχ φρουτοκρεμα???

Στο γιο μου δε μετρησα ποτε...του εκανα μπολικη κ οσο ετρωγε...

qLIep2.png

y2qkp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα σας και καλο μηνα!!!!

Επιτελους πηρε ζωη ξανα το cafe Μαϊου 2013!!!!θα πηγαινα στο cafe Μαϊου 2014 να "πουλησω" γνωση και εμπειρια.

Cafe Μαϊου 2014!!!το πιστευετε?παλιωσαμε και εμεις...τι κανετε?ευχομαι να ειστε ολες καλα,και εσεις και τα μπουμπουκια σας.να ζησουν τα νεοφωτιστα μωρακια.σημερα παμε για το τριτο μας εμβολιο.με μιση καρδια πηγαινω καθε φορα,ειδικα οταν διαβαζω τα συστατικα και τις αντενδειξεις,αλλα μπορεις να κανεις και διαφορετικα?εδω και στο κολυμβητηριο που πηγαμε,μας ζητησαν να δουν το βιβλιαριο οτι εχουν γινει τα εμβολια.τελος παντων.με επιασε η γκρινια πρωινιατικα...

οταν αρχισουν οι στερεες,γραψτε την εμπειρια σας και εδω στα ταπεινα κοριτσια του Forum να ξερουμε τι γινεται,γιατι αν ηταν στο χερι μου θα εδινα μονο στηθος μεχρι να παει σχολειο...φιλια σε ολες!!!

as1cOHsNw1z0000MTA1NTdkfDYwOGJkfG1pbGtvIGlz.gif

Καλημέρα και Καλό Μήνα και από εμένα. Τώρα νομίζψ ότι μπορούμε να πούμε και επίσημα ''ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ'' να έχουμε.

Σκεφτομαι, οταν μπει ο χειμωνας (από αποψη κρυου και βροχων, ή εστω μονο κρυου γιατι πόσο συχνα να βρεχει πια?) τι θα κανω με τις βολτιτσοκαροτσαδες που εχω συνηθισει καθε μερα πλεον?Και ο μπεμπης τις εχει συνηθισει νομιζω, αφου αναγνωριζει το καροτσι, κοιταει γυρω-γυρω, παιρνει και τον υπνακο του...Θα δουμε, μπορει να ειναι κι αυτο μια (νεα) συνηθεια!

Μην σε αγχώνει αυτό. Αρκεί να μην βρέχει και το κρύο παλεύεται. Έτσι και αλλιώς τα μωρά με τον ποδόσακο και την κουβερτούλα τους δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Προσωπικά, εύχομαι να μην κάνει στην Κέρκυρα τον περσινό Χειμώνα με τις βροχές, γιατί θα την πάθω την κατάθλιψη.

Την τριτη θα ξαναπαμε το γιο μου στην αναπτυξιολογο

να δουμε τι θα μας πει...

Α ο παιδικος εληξε αδοξα για μας...ο μικρος

δεν προσαρμοζοταν με τιποτα εκλαιγε καθε

μερα κ μας επαιρναν τηλ να παμε να τον

παρουμε.οποτε αποφασισαμε να τον σταματησουμε.

Καλά αποτελέσματα να έχετε από τον αναπτυξιολόγο. Όσο για τον παιδικό σταθμό, έχει να κάνει με το παιδί. Την κόρη μου την ξεκινήσαμε 14 μηνών. Εντάξει, η αρχή ήταν δύσκολη και είχε και δύσκολη προσαρμογή, αλλά δεν είχαμε επιλογές και έτσι δεν τα παρατήσαμε. Τελικά έμεινε στο ίδιο σταθμό 4 χρόνια ..... :P:p Υπολογίστε τώρα, 3720 (το χρόνο ο παιδικός) Χ 4 χρόνια = μια περιουσία. :tongue:

μπαίνουμε μέσα πανε να δώσουν το κουλούρι λέω όχι γιατι μόλις έφαγε ένα και πάμε να φάμε φρουτακι...μου λέει μια που ηταν εκει "ε τι πειράζει δωστου άλλο ένα δεν ειναι και κοριτσάκι να προσέχει μην παχύνει" κι ερωτώ στα κορίτσια κάνουμε δίαιτα απο μωρα και τα αγόρια τα αφήνουμε να γίνουν χοντρά;;;;

Καλέ αυτό το άκουσα εγώ από τον παιδίατρο τον ίδιο. Έβλεπε τις μετρήσεις του μπέμπη και τις μετρήσεις της Αλεξανδρούς μου που από μωρό ηταν μίζερη και γυρνάει και μου λέει: ''Δεν πειράζει, αυτή είναι και κορίτσι και θα πρέπει να προσέξει περισσσότερο''.....:o:o:o:o:o

Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι γιατροί ξεκινούν με κρέμες και άλλοι με φρούτα, δεν πιστεύω πάντως πως είναι τόσο θέμα δυσκολοχώνευτων φρούτων ή να πειράζουν στο στομάχι, νομίζω πως γενικά όσοι δίνουν πρώτα κρέμες το κάνουν πιο πολύ επειδή γευστικά φέρνουν προς το γάλα - αν τις φτιάξεις και με γάλα περισσότερο - και τις δέχονται πιο εύκολα τα μωρά απ' τα φρούτα που είναι πιο "όξινα".

Ακριβώς γι΄αυτό το κάνουν. Για να τα τραβήξει η μυρωδιά και να ανοίξουν το στόμα στο κουτάλι.

Ας υποθεσουμε οτι το μωρο πινει 180 ml γαλα...

Οταν αντικατασταθει πληρως με γευμα στερεων

θα πρεπει να τρωει 180 gr πχ φρουτοκρεμα???

Στο γιο μου δε μετρησα ποτε...του εκανα μπολικη κ οσο ετρωγε...

Όχι. Θεωρητικά αν έχει φάει 10 κουταλιές φαί είναι πλήρες γεύμα.

Καλημερα σας και καλο μηνα!!!!

Επιτελους πηρε ζωη ξανα το cafe Μαϊου 2013!!!!θα πηγαινα στο cafe Μαϊου 2014 να "πουλησω" γνωση και εμπειρια.

:tongue::tongue::tongue::tongue: :P:p:p:p:p:p ΚΑΛΟ!!!!

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ! ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΟΥ!

19 IOYNIOY 2013... Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ

καλημερα και καλο μηνα κι απο εμενα!!!!

ζωντανεψε ναι το καφε μας!!!! Το σκεφτηκα κι εγω να παω στο καφε Μαιου 2014 να τις καλοσωρισω τις κοπελες!!! να γραψουμε μια μερα ολες εκει!!:P:p:p

αντε να περασει ο καιρος να ξεκινησουμε στρεες κι εμεις....εγω να σας πω περιμενω πως και πως να αρχισει να μπουσουλαει!!!(ο μαζοχισμος σε ολο του το μεγαλειο θα εχω να κυνηγαω 2 δεν μου αρεσει που καθεται η μικρη και δεν κουνιεται χαχαχαχα)

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Να σου πω, αν το πάμε αριθμητικά, τα 180 ml, επειδή είναι νερό, ζυγίζουν και 180 γραμμάρια, αν σ' αυτά προσθέσεις και τη σκόνη που είναι περίπου 4 γραμμάρια η μεζούρα, δηλ. συνολικά 24 έχεις σύνολο 200 γραμμάρια περίπου, που στο τέλος θα αντικατασταθούν με το γεύμα. Κι εγώ στη μεγάλη ποτέ δεν το μέτρησα να σου πω την αλήθεια πόση φρουτόκρεμα τρώει. Τώρα στο μικρό αλέθω ένα αχλάδι και τρώει το μισό περίπου ακόμα. Αργότερα θα προσθέσω και ένα μήλο ολόκληρο, θα του δώσω τη μισή ποσότητα από αυτό που θα βγει, το άλλο θα το φάει η μεγάλη (ευτυχώς έχω κι αυτή οπότε δεν πάει χαμένο! αχαχαχα) Λογικά ένα μήλο με ένα αχλάδι μαζί είναι γύρω στα 350 γραμμάρια δεν είναι; Θα δω αν το φάει ολόκληρο, δε θα τον εμποδίσω αν το θέλει πάντως. Έχω και ένα μπολάκι από τις κρέμες της ΓΙΩΤΗΣ που χωράει πάνω κάτω αυτή την ποσότητα οπότε θα του γεμίζω αυτό. Στο κάτω κάτω και 10 - 20 γραμμάρια πάνω κάτω δεν έγινε και τίποτα. Αργότερα που θα προσθέσω και άλλα φρούτα θα του γεμίζω το μπολάκι σαν μεζούρα. Αν το τρώει ολόκληρο δε θα του δίνω συμπλήρωμα.

Α, παραλίγο να το ξεχάσω! καλό μήνα να έχουμε και καλό χειμώνα!!! καλά μηνογεννέθλια στα πρωτομηνιάτικά μας!!

vFSGp3.png

AyC3p3.png

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

θα πηγαινα στο cafe Μαϊου 2014 να "πουλησω" γνωση και εμπειρια.Cafe Μαϊου 2014!!!το πιστευετε?παλιωσαμε και εμεις...

Ωραιο;)!

Τι κανει η milko???????

Aσε με τις στερεες γινεται πανικος!Άλλα ο ένας παιδίατρος, άλλα ο άλλος, άλλα οι μαμαδες με εμπειρία (που άλλα έκαναν στο πρωτο παιδί και άλλα θα κανουν στο δευτερο!), χαμός στο ίσωμα!

Τώρα νομίζψ ότι μπορούμε να πούμε και επίσημα ''ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ'' να έχουμε.

Καλό χειμώνα μας!!!!!!:P:p:p:p:p

NuWHp2.png

InJWp3.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

Ωραιο;)!

Τι κανει η milko???????

Aσε με τις στερεες γινεται πανικος!Άλλα ο ένας παιδίατρος, άλλα ο άλλος, άλλα οι μαμαδες με εμπειρία (που άλλα έκαναν στο πρωτο παιδί και άλλα θα κανουν στο δευτερο!), χαμός στο ίσωμα!

Καλό χειμώνα μας!!!!!!:P:p:p:p:p

Καλό Χειμώνα,λοιπόν!!!

Η milko έχει εξελιχθεί σε μεγάλο λαμόγιο.Πέρα του ότι κοντευω να μείνω χωρις μαλλια,τραβάει πράγματα απο το τραπέζι,πετάει κάτω τις κουδουνίστρες όταν είναι νευριασμένη,κάνει μορφασμους,βγάζει κραυγές και εχει αρχισει να μπαμπαλιζει.Είναι ολα τα λεφτα!Α!Ετοιμάζω και τη βάπτισή μας(σιγα μη προλαβω για τέλη Οκτώβρη),μιας και προέκυψε προβλημα με το νονο μας.Ο δικός σου μπόμπιρας?πρέπει να έχει ξεπεταχτεί πολύ!!!φιλάκια πολλα!

ΥΓ:εγω πάντως εγραψα στο cafe Μαίου 2014!!!

as1cOHsNw1z0000MTA1NTdkfDYwOGJkfG1pbGtvIGlz.gif

ΥΓ:εγω πάντως εγραψα στο cafe Μαίου 2014!!!

Σε ειδα :tongue: !

Λοιπόν, μαλλον ολα ειναι λαμογια και ξερεις γιατι?

Γιατι μας πιάσανε στον υπνο!Δεν το περιμεναμε από τα τοσοδούλικα να εχουν αποψη και να ξερουν πώς να την περασουν!

Καλες ετοιμασίες για τα βαφτισια σας, οι περισσότερες από δω το καναμε το μπλουμ (ημών συμπεριλαμβανομένων!)

:P

NuWHp2.png

InJWp3.png

τσα!!!! ήρθα κι εγώ!!!

μιλκυυυυυυυυυυυυυ τι κάνετε???????????????

όλα τα μπεμπάκια μεγαλώσανε μωρέ....έλα κι εσύ στο φατσοβιβλίο

μόνο για μας!! να γνωριστούμε..ήδη η 1η συνάντηση έγινε κι πάμε

για 2η! αθήνα δεν είστε κι εσείς?? εμείς ξεκινήσαμε κρέμα σήμερα..

εσείς πότε?? με το καλό κι η βάφτιση σας!!! εμείς του χρόνου!

izMNp3.png

Ob2kp2.png

Μιλκυ με το καλο η βάφτιση σας!!!! Μεγάλωσαν τα μπεμπακια και έχουν και άποψη!!!χαχαχαχα

Λοιπόν κορίτσια σημερα τα εχω βάλει με τον άντρα μου...σημερα νυσταζε όλη μερα γιατι κοιμάται αργά και δεν έχει κουραγιο να κρατήσει τα παιδια μετα με αποτέλεσμα ο μεγάλος το πρωι είχε πάρει το λάδι που τους βάζω μετα το μπάνιο και είχε γεμίσει όλο το δωματιο μας γυρισα απο μια εξωτερική δουλεια που είχα για να φύγω μετα για δουλεια και επρεπε να σφουγγαρισω να αλλάξω σεντόνια και να καθαρισω και τον ίδιο...και ηταν δίπλα του όλη την ωρα που έκανε τον χαμό και η απάντηση ηταν "δεν τον είδα" και συνεχίζω το απόγευμα δεν τα ξύπνησε για να κοιμηθούν νωρίς το βράδυ και ξύπνησαν(μαζι και αυτός) 7:30!!εγω γυρισα 8 κομμάτια και όλοι τους είχαν στρώσει επιδερμίδα απο τον πολυ ύπνο!!!

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...