Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

Καλημερα κοπέλες

Παιδιά με το γιατρό όπως τα φανταζόμουν. Δεν έχω σπουδαία νέα, πιο πολύ ψυχοθεραπεία για μένα ήταν το ραντεβού.

Πού θα παει, θα περασει ο καιρος, δεν εχει κι αλλη επιλογη;)

Θαυμαζω την ψυχραιμια σου, ελπιζω να πηρες λιγο κουραγιο για να βγαλεις τον μηνα.

[Δηλαδή τον ταιζεις και τον κρατας ορθιο μεχρι να χωνεψει?Και πόσο συντομα πρεπει να ξαναφαει?Διαβασα και για τις αλλες περιπτωσεις που σου ειπε ο γιατρος....]

NuWHp2.png

InJWp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Ελπίζω να μην είχαμε τίποτα νεα ατυχήματα στα παιδάκια μας! Περαστικά στα πονεμένα μας! Κι εγω πολύ φοβάμαι κάτι τέτοια... Όπως λέει η παιδιατρος μου τα παιδάκια μάλλον έχουν δίπλα τους ενα αγγελακι που τα προστατεύει γιατί με τόσα που κάνουν πάλι λίγα παθαίνουν...

Σας ευχαριστω για τις ευχες σας για την παρουσίαση. Ελπίζω ολα να πανε καλά. Για την ώρα αγχωνομαι που θα λειψω τόσες ώρες και πως θα τα παει ο άντρας μου με τα παιδιά. Γενικα τα κρατάει άλλα ποτέ τόσο πολύ. Όταν φτάσω ομως Αθήνα φαντάζομαι θα με πιάσει και το άγχος της παρουσίασης.

Skybeam με αγωνία διαβάζω πάντα τα μηνύματά σου και περιμένω κανένα καλό νέο. Εύχομαι κι εγω σύντομα να δείτε βελτίωση! Μέχρι τότε αγκαλίτσα με τον μικρουλη σου θα περάσει ο καιρός και θα φτιάξουν τα πράγματα.

Ρουμπινακι καλή αρχή!

Χριστιαννα το σπίτι φαντάζομαι σε όλες μας σαν το δικό σου θα είναι! Και γυναίκα που φέρνω με το που φεύγει σε ενα 2ωρο το πολύ χαμός γίνεται! Μόνο που με ξεκουράζει απο τις πιο βαριές δουλειές. Υπομονη!!!!!!

3e7afaa502.png

4e425f0baa.png

[Δηλαδή τον ταιζεις και τον κρατας ορθιο μεχρι να χωνεψει?Και πόσο συντομα πρεπει να ξαναφαει?Διαβασα και για τις αλλες περιπτωσεις που σου ειπε ο γιατρος....]

Όταν είναι να κοιμηθεί τον κρατάω δυο ώρες και (το "και" είναι όσο αντέξω) δηλαδή βράδυ και μεσημέρι οπωσδήποτε και άλλη μια φορά μες στην ημέρα γιατί αλλιώς δεν κοιμάται, πετάγεται από τις παλινδρομήσεις και μετά κλαίει από νύστα. Ενώ άμα τον κρατάω όταν του συμβαίνουν αυτά τον καθησυχάζω και δεν καλοξυπνάει οπότε κοιμάται σερί. Τις υπόλοιπες φορές τον κρατάω όσο αντέχω (έως και μια ώρα) και μετά τον βάζω στο ρηλάξ όσο πιο καθιστό γίνεται. Ε, και πάω κάθε τόσο τον σηκώνω να ρευτεί και τον ξαναφήνω. Τρώει τη μέρα κάθε τρεις ώρες.

Το θέμα είναι ότι έχει γίνει μπαγάσας. Από δύο μηνών όταν θέλει να μου πει ότι πονάει το στομάχι του κάνει δυο πράγματα. Ή σφίγγει το χέρι μου πάνω του (όταν το έχω ακουμπήσει στο στομάχι του) ή τραβάει τα ρούχα του. Ε, ξέρει ότι όταν το κάνει αυτό δεν παίζει να μην το σηκώσω. Λοιπόν τελευταία το κάνει και ψέματα! Έτσι, για να τον πάρω αγκαλιά! :-D Το καταλαβαίνω όταν είναι ψέμματα γιατί δεν ρεύεται αλλά γελάει σαρδόνια το διαόλι!

Skybeam με αγωνία διαβάζω πάντα τα μηνύματά σου και περιμένω κανένα καλό νέο. Εύχομαι κι εγω σύντομα να δείτε βελτίωση!

Ευχαριστώ!

Aaaaaaaa έντιτ ξέχασα να σας πω μου πρότεινε να του δώσουμε φάρμακο να αδειάζει το στομάχι γρηγορότερα (μπας και με γλιτώσει από καμιά ώρα αγκαλιάς) και δεν το δέχτηκα...

Σκαι πες του και για κεχρί χωρίς γλουτένη πλούσιο σε ιχνοστοιχεία μέταλλα και σίδηρο ενδείκνυται από 4 μηνών ενώ η βρώμη καλύτερα από 7 και πάνω ίσως και για αυτό δεν σε άφησε

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Σκαι πες του και για κεχρί χωρίς γλουτένη πλούσιο σε ιχνοστοιχεία μέταλλα και σίδηρο ενδείκνυται από 4 μηνών ενώ η βρώμη καλύτερα από 7 και πάνω ίσως και για αυτό δεν σε άφησε

Θα το φάει βρε Ξανθή, τρώγεται? Θα του το πω!

Για πες μου, με νεράκι αυτό το ετοιμάζεις, έτσι?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!!

Sky γιατι να μην το φάει;; Τα μικρά τρώνε πράγματα που εμείς μπορει να μην μπορούμε να το βάλουμε στο στόμα μας...για παράδειγμα όλα τα παιδάκια που ξέρω τρώνε το λεμόνι!!! Πως το τρώνε ούτε που ξέρω... Τώρα για το κεχρι που λέει η Ξανθή δεν το έχω δοκιμάσει αλλα νόστιμο ακούγεται...

h3HFp3.png

NlXcp3.png

εμένα τα παδιά το τσακίζουν.και εμένα με μήλο μου αρέσει πάρα πάρα πολύ

ναι το βράζω με νερό σε 5 το πολύ είναι έτοιμο και αργότερα βάζω και μήλο το οποίο βράζω μαζί με το κεχρί και σταφίδες και κανέλα,\.πάει και με αχλάδι αλλά μου αρέσει καλύτερα με μήλο

Πες μου κάτι, όταν θα τα κάνω μαζί το αχλάδι θα το κόψω κομματάκια, εννοείται, ε? Ή θα το τρίψω καλύτερα και θα το βράσω μαζί με το κεχρί? Πού το προμηθεύεσαι? Στείλε μου πμ ή στο fb αν νομίζεις ότι θα θεωρηθεί διαφήμιση.

Ξανθουλα ναι, όποτε βρεις λίγο χρονο γραψε μας τα πρωτα βηματα που κανεις εσυ, γιατί μαλλον αλλ' αντ' άλλων εχω καταλαβει...νόμιζα ότι το κεχρι και η βρωμη ειναι στην ιδια κατηγορία :confused:

Πρωτα-πρωτα τι δινεις εσυ?

Αυτα που λενε φρουτα, λαχανικα, κρεας, δημητριακα, με τι σειρα τα δινεις?

Ειδα τις σημειωσεις της παιδιατρου μας τελικα...ξεκιναει από 5,5-6 μηνών με ρυζαλευρο [να δω αν εχω καταλαβει καλα: αυτο δεν προτιμαται από κάποιους γιατι εχει χαμηλη διατροφική αξία και μπόλικες θερμίδες???]

Μετά γραφει 6-6,5 μηνών φρουτοκρεμα, στους 6,5 μηνες μειγμα δημητριακων και αντικατασταση του ρυζαλευρου με φαριν λακτε.

Και μετα, από τους 7 μηνες σιγά σιγα χορτοσουπα και κρεατοσουπα.

(λεει και για τους χυμους φρουτων, τα αβγα κλπ, αλλα εκει δεν νομιζω να παιζει μεγαλη διαφοροποίηση...)

Αυτο που λεει η Ναντια, δηλ. μεχρι τον 6ο οι θηλαζουσες να μην ξεκινησουν καθολου στερεες, παιζει σαν επιλογή?Ειναι δόκιμο?

NuWHp2.png

InJWp3.png

...ξεκιναει από 5,5-6 μηνών με ρυζαλευρο [να δω αν εχω καταλαβει καλα: αυτο δεν προτιμαται από κάποιους γιατι εχει χαμηλη διατροφική αξία και μπόλικες θερμίδες???]

Ναι, έτσι, ούτε κι εγώ το ήθελα. Άσε που παίζει να τους κάνει δυσκοιλιότητα.

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια πείτε και σε εμένα την άσχετη τι είναι το κεχρί. Σας διαβάζω να το συζητάτε και δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται. Να σας καταθέσω τη δικιά μου εμπειρία από τις στερεές τροφές; Τον πρώτο χρόνο της κορούλας μου είχαμε έναν άλλο παιδίατρο από αυτόν που έχουμε τώρα ο οποίος είναι μεγαλούτσικος σε ηλικία. Όχι γέρος αλλά σίγουρα ''παλιάς σχολής''. Όταν λοιπόν η μικρή μου ήταν 5 μηνών και 3 εβδομάδων μας έβαλε τις στερέες στη διατροφή. Πώς τις έβαλε όμως είναι το θέμα. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μας ξεκίνησε φρουτόκρεμα με μήλο, μπανάνα, αχλάδι, πορτοκάλι για δεκατιανό, φαρίνα για απογευματινό και μεσημεριανό, 2 μέρες σούπα μοσχάρι με πατάτα, κολοκύθι και καρότο, 2 μέρες σούπα κοτόπουλο με ρύζι, κολοκύθι και καρότο, 2 μέρες ψαρόσουπα με πατάτα, κολοκύθι και καρότο και 1 μέρα χορτόσουπα με πατάτα.... καταλάβατε; Το παιδί από εκεί που έπινε μόνο γάλα και έτρωγε ένα γεύμα ρυζάλευρο βρέθηκε ξαφνικά να πρέπει να φάει όλα αυτά. Είχε πάθει σόκ:shock::shock::shock:

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ! ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΟΥ!

19 IOYNIOY 2013... Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ

Τα βράδια μετά το δίωρο που τον κρατάω ορθιο μετά το γάλα ξεραίνεται και κοιμάται όλο το βράδυ. Δηλαδή μετά ξυπνάει 5-6 το πρωί, σήμερα χαζοξύπνησε στις 6 αλλά καλά-καλά στις 7. Συνήθως δηλαδή κοιμάμαι ένα 5ωρο με 7ωρο αν είμαι τυχερή. Οι μέρες μας είναι δύσκολες γιατί μετά αρχίζει το μαρτύριό μου. Ξυπνάει, τον αλλάζω, του δίνω το φάρμακό του και πρέπει να περάσει μισή ώρα πριν το γάλα, όπου ξυπνάμε όοοοοολη τη γειτονιά. Και μετά πάνω κάτω ρεψίματα και βογγητά, άντε και λίγο στο ρηλάξ και μετά πάλι πάνω-κάτω, θα κοιμηθεί και κάνα μισάωρο στον ώμο μου ή στο ρηλάξ και ξαναέρχεται η ώρα για φαϊ οπότε πάααααααααλι

Βρε σκαι μου τι γολγοθα τραβας κι εσυ!πολυ στεναχωρεθηκα.

Τοσο ασχημη κατασταση. Μπραβο για την προσπαθεια σου και

Την υπομονη σου!

Κατάλαβα, με τόσα που γίνονται, μήπως να κάναμε ένα ομαδικό ευχέλαιο;;;; :roll::roll::roll:

Πολυ καλη ιδεα!μα καλα τι παθανε ολα τα παιδια?

Περαστικουλια σε ολα!

Για σας απο μια κουρασμένη μάνα...

Πω πω κορίτσια είχα ξεμαθει πως ειναι να έχεις και δουλεια και σπίτι ;;;

Πωπω ρουμπινακι δυσκολη κατασταση τα σκεφτομαι κι εγω απο τωρα

Και δουλεια κ παιδια κ σπιτι φρικη?,καλο κουραγιο

Χριστιανα κι εσυ λουκι τραβας ειναι οντως στο παιδι ο υπνος.

Θα ναι και αναστατωμενη με το καινουριο αδερφακι κ θα της βγαινει

Υπερενταση μη νομιζεις.

Εμεις κοριτσια δεν παμε καλα ο γιατρος πολυ μ@....κας που μας ελεγε

Οτι κλεινει σε μια μερα. Πηγαμε και ειχε μεγαλωσει η τρυπα στο

Ντυμπανο φωναξαμε εμεις και εναν αλλο ωριλα στο μητερα απο γνωστο

Γνωστου και ειπε να σταματησουμε τις σταγονες. Ψιλιαζομαο οτι

Ηταν λαθος οι σταγονες και κανανε ζημια εχω στεναχωρεθει παρα πολυ.

Μας ειπε κιολας οτι μπορει να κανει και μηνα να κλεισει και γενικα ελεγε

Οτι κλεινουν αυτες οι τρυπες αλλα οχι και σιγουρα!!!!

Θα παμε σε μια βδομαδα παλι.

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Καλημερα!

Θ'αρχισω τα γκαλοπ, να δω τι γινεται μ' αυτη τη διατροφη των μωρων, τελοσπάντων:tongue:!

Τζιοβανα πώς τα δεχτηκε ολα αυτα τα φαγητα μαζι:eek:!

Περιμενω κι αλλες εμπειριες!

Εμένα μάλλον από Δευτερα θα με ξαναδειτε, ειναι γαμοβαφτισοσαββατοκυριακο για μας και μάλιστα εκτος εδρας

Φιλακιαααα!

NuWHp2.png

InJWp3.png

Ο Που συστήνει αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τον 6ο μήνα και από εκεί και έπειτα εισαγωγή στερεών αλλά εξαρτάται από το κάθε παιδάκι ατομικά.Σε ένα ανεπτυγμένο παιδάκι πολύ το να περιμένεις μέχρι τον 6ο μήνα το πας πίσω γιατί έχει ανάγκες από σίδηρο που από τον θηλασμό δεν καλύπτονται(είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των θηλαζόντων μωρών έχει έλλειψη σιδήρου και πολλά παίρνουν και σταγόνες πολύ πριν το 6μηνο) οπότε αυτό το παιδάκι το ξεκινάς από 5 μηνών στερεές.Ανεπτυγμένο δεν εννοώ μόνο σε βάρος άλλο από βάρος άλλο από ύψος άλλο από συνδυασμό των 2. Το βασικό θέμα των στερεών είναι ο σίδηρος για να συνεχίσει να αναπτύσσεται το παιδί.

Εγώ γενικά επειδή τα παιδιά μου είναι ανεπτυγμένα τα ξεκινάω λίγο νωρίτερα 5,5 μηνών δηλαδή. Τώρα άλλοι λένε να ξεκινάμε από κρέμες απογευματινές, άλλο φρούτα άλλοι λαχανικά. Εγώ ξεκινώ με λαχανικά καρότο-πατάτα- κολοκύθι για τρεις μέρες λίγες κουταλίτσες ώστε να μπορέσω την 4η μέρα να βάλω ζωμό από κρέας μοσχάρι κυρίως.Αυτό κρατάει καμμιά εβδομάδα γενικά και παράλληλα με θηλασμό εννοείται δεν κόβω το γάλα αυτό. Μετά πάω στα φρούτα σταδιακά με 2 φρούτα μήλο-αχλάδι και μόλις τελειώσει και αυτό γυρνάω στο μεσημεριανό και βάζω μοσχάρι(έχουμε πάει ήδη 6 μηνών αφού έχουν περάσει σταδιακά 2 εβδομάδες μέχρι εδώ). Μετά παίζω με άλλα φρούτα και άλλα λαχανικά και κάνω και συνδυασμούς διάφορους όλο τον 6ο μήνα.Όταν πάμε 7 μηνών ξεκινάω και το απογευματινό σιγά σιγά και δίνω κεχρί με μήλο ή αχλάδι, μετά κολοκύθα κίτρινη με αχλάδι, γλυκοπατάτα λαχανικά από το μεσημέρι βρώμη και γενικά έχω αρκετές ιδέες. Αυτά χωρίς να παραλείπω θηλασμούς έστω και λίγο τα βάζω να τρώνε και γάλα για να διατηρείται η γαλουχία και να μην αποθηλάσω νωρίς.

Κεχρί παίρνω από μαγαζί με βιολογίκα Σκάι σαν αυτό όχι την μάρκα το πως είναι στο δείχνω ότι βρεις τώρα από μάρκα το ίδιο είναι. Στην αρχή κόβω κομματάκια το φρούτο και το βράζω με νεράκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και ύστερα προσθέτω το κεχρί αφού το πλύνω με νερό πρώτα.Το αφήνω 3 λεπτάκια ακόμα και μέχρι να φουσκώσει το κεχρί και μετά τα αλέθω όλα μαζί στο μουλτι και γίνεται κρέμα. Αν βάλω σταφίδα την έχω μουλιάσει όλο το βράδυ σε νερό και την αλέθω και αυτή για αρχή.

Καλησπέρα!!!

Εγω στον μεγάλο ξεκίνησα στέρεες στους 5μηνες με φρούτα αλλα σιγα σιγα δηλαδή μια δυο κουταλιες την μέρα και μετα γάλα. Μετα μου ειπε η τότε παιδιατρος που είχα να δώσω ριζαλευρο και σαν αγχωμένη πρωτομαμα έδωσα για τέσσερις μέρες αλλα του έκανε δυσκοιλιοτητα και το έκοψα μαχαίρι. Για μεσημέρι ξεκινήσαμε όταν ηταν ο μικρός 6 μηνών για τρεις μέρες πατάτα καρότσι κολοκυθι και μετα έβαλα και μοσχαρι(όχι μόνο ζωμο κανονικα) και μετα ξεκινήσαμε σιγα σιγα να προσθέτουμε κοτόπουλο μετα κατσικακι και στους 9 μήνες αν θυμάμαι καλα ψάρι. Το απόγευμα εγω έδινα γιαούρτι παιδικό αλλα τώρα που το έχω ψάξει λίγο παραπάνω θέλω να το αποφύγω. Α και αντί για κολοκυθι εβαζα κίτρινη κολοκυθα που μου είχε δώσει ένας γνωστός δικιά του απο κήπο. Τελικά δεν έχω καταλάβει αν την κολοκυθα την θεωρούν λαχανικο ή φρούτο... Και απο τον έβδομο μηνα εβαζα σιγα σιγα όλα τα λαχανικά τα πράσινα. Και περίπου μετα τους 10 μήνες ξεκίνησα δειλά δειλά και τα μπαχαρικά και τα δικα μας φαγητά χωρίς καθολου αλάτι βέβαια. Εγω μέλι έδωσα μετα τους 18 μήνες κυρίως για να αποφύγω να του δίνουν γλυκά( ο μπαμπάς μου ήθελε να του δώσει να φάει δίπλες)

Κορίτσια σημερα ο μεγάλος έχει απίστευτη γκρίνια μάλλον πρέπει να βγάζει κάποιο δόντι γιατι μου ξύπνησε τρεις φορές το βράδυ... Δεν με ξυπνάει το μωρο και με ξυπνάει ο μεγάλος!!!!! Α και να σας πω ότι ο γιος μου αυτές τις μέρες που φεύγω πρωι για δουλεια ξυπνάει στις 10 ε να δείτε που αύριο θα σηκωθεί απο τις 7!!!! Ευτυχώς κοιμούνται και τα δυο τώρα και ξεκουραστηκα...

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...