Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα!

Για τη δυσκοιλιότητα μας έχει σώσει κυριολεκτικά όλους οικογενειακώς το κεφίρ.

Το σκέτο δεν είναι και η πρώτη γεύση,όμως κυκλοφορούν κάποια με γεύση φρούτων (ιδίως ένα με κόκκινα φρούτα) που είναι πολύ νόστιμο και χαμηλό σε θερμίδες. 

Καλή συνέχεια!

• Μου αρέσει 4

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

Ρουμπίνη, να τα χιλιάσεις και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!! :D

Σκουντούφλα περαστικά, εύχομαι να μην σε ταλαιπωρήσει και σήμερα η κοιλιά!!

Καλά, όσο για τη Ζήνα της πάει γάντι της μικρής, δε μπορείς να φανταστείς τι "ξύλο" τρώνε οι αρσενικοί της οικογένειας, τον παππού τον έχει ταράξει, τον μπαμπά της το ίδιο έτσι και τους δει ξαπλωμένους τους καβαλάει κανονικά!! χαχαχα

vFSGp3.png

AyC3p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σκεφτομαστε με τον αντρα μου μετα τον 15Αυγουστο να φυγουμε για καμια εβδομαδα με τον μπεμπη που τοτε θα εχει κλεισει τους 2 μηνες.Νομιζετε οτι ειναι πολυ νωρις για το μωρο?Εννοειται οτι δεν θα μπει στη θαλασσα και θα ειμαστε στην παραλια νωρις το πρωι και αργα το απογευμα.Η' μηπως θα ταλαιπωρηθει και αυτο και εγω?Εχω πολυ μεγαλη αναγκη για αλλαγη παραστασεων αλλα οχι να μου βγει ξυνο:confused:

KBwJp3.png

hv0sp3.png

nip πάτα πάνω σε ένα δικό μας τικέρακι φτιάξε με τα βήματα που έχει εκεί ένα τικεράκι και μετά θα πάρεις αντιγραφή ότι έχει στο Forum signatures: HTML • Babycenter • Ezboard • PseudoHTML, UBBCode and BB Code

και έρχεσαι εδώ πας πάνω εκεί που λέει βοηθήματα -> επεξεργασία υπογραφής και κάνεις επικόλληση και είσαι έτοιμη.

Σ'ευχαριστω πολυ για τις σαφεις οδηγιες....μεχρι κι εγω τις καταλαβα!!!!;)

KBwJp3.png

hv0sp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα μανουλες!!!!!

Τι κανετε???

Nip εγω πιστεύω να πάτε και να περάσετε καλα!!! Σίγουρα θα βγείτε απο το προγραμμα σας αλλα εγω πιστεύω ότι τα μωρακια καλο ειναι να ξεφεύγουν που και που απο το προγραμμα έτσι θα μπορείς να το παίρνεις παντού μαζι σου χωρίς να έχει γκρίνια... Προσωπική μου άποψη ειναι και εγω αυτό έκανα και θα κάνω όπου παω μαζι με το μωρο!!!!!

Sky μετακόμιση σημερα ε??? άντε με το καλο να ηρεμησετε λιγάκι.... Ελπίζω ο μικρός σου να σε άφησε παλι να κοιμησεις...

Εμείς ξύπνησαμε με γκρίνια... Ευτυχώς πήρε ο άντρας μου τον μικρο να παει εκκλησία και κάπως ηρεμήσε το κεφάλι μου.

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Sky να σε ρωτήσω...ποια ειναι τα γαλλικά παντζουρια???? και τι διάσταση έχουν οι πορτες? έβλεπα τώρα την διαφήμιση με τις σιτες και λέει 50εκ το φύλλο.

Πώς να στο εξηγήσω... έχω ένα κεφάλι καζάνι. Βοηθήστε ρε κορίτσια!

Sky μετακόμιση σημερα ε???

Ένα θα σας πω... μην το επιχειρήσετε με τόσο μικρό μωρό. Σαν τα κουτάβια βγήκε απ' τα νερά του. Έχει γίνει του κουτρούλη ο γάμος από χτες το βράδυ. Θα σας τα πω αναλυτικά άλλη ώρα..

ΣΚΑΙ!!!

Να'ναι καλοριζικο και να στεγασει τις πιο ωραιες σας (καινουριες) αναμνησεις.

Καλο κουραγιο με τις δουλειες...ήσουνα που ησουνα ξεκουραστη:tongue:, αυτο θα σε αποτελειωσει!

Γι'αλλη μια φορα...ΥΠΟΜΟΝΗ!:rolleyes:

NuWHp2.png

InJWp3.png

γεια σας κ απο μενα...ειχα σημερα τραπεζι στους συναδελφους του αντρα μου που ηλθαν να δουν τον μπεμπη...απαπα...ξεπατωθηκα...δεν ειναι για μας αυτα κοριτσια!!!!! με 2 παιδια τι να πρωτοκανεις...χθες πηγα τον μπεμπη κατα τις 17.30 στην πεθερα, καθαριζα μεχρι τις 20.00, μετα πηγαμε στη γιορτη της κορης της κουμπαρας μας κ γυρισαμε 01.30...σημερα μαγειρευα απο το πρωι, σιδερωσα 2 πλυντηρια μην ειναι στη μεση κ τα ρουχα, ηρθαν, φαγαμε, μαζεψα, εντωμεταξυ εφυγαν εντεκα παρα αν εχουν το Θεο τους ρε παιδια...ο μπεμπης να νυσταζει απο τις 21.00 κ πώς να κοιμηθει με τοση φασαρια -ειχαν φερει κ τα παιδια τους κ επαιζαν με τη μικρη κ ξεσηκωσαν τη γειτονια...κ γκρινια ο κυριος...ε στο τελος εβαλα κ καλα τις φωνες στην Ειρηνη να κανει ησυχια γιατι κοιμιζει τον μπεμπη ο μπαμπας κ δεησαν κ εφυγαν...απιστευτη αναισθησια εχει ο κοσμος ωρες-ωρες!!!!!! κ εννοειται οτι το σπιτι θελει παλι σκουπισμα κ σφουγγαρισμα αυριο...κ τα μπαλκονια ξανα, γιατι στο ενα φαγαμε κ ειναι γεματο ψιχουλα κ φαγητα κ στο αλλο εψησε ο αντρας μου μπριτζολες κ ειναι γεματο σταχτη κατω...ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

σκαι υπομονη!!!!!!! πώς σε καταλαβαινω...οταν βγουν απο το προγραμμα τους απλα δεν παλευονται!!!!!

ovvZp2.png

eNortjKzUjK0NDU1NlayBlwwFaYC1w,,12.png

eNortjK1UrKwMLG0VLIGXDATBAKy53.png

Kαλημέρα!

Eυχαριστώ για τις ευχές! Anna καλό κουράγιο, δυστυχώς πολλές φορές οι επισκέπτες είναι στην κοσμάρα τους...

Τι να σας πρωτοπώ... από το Σάββατο που είχαμε αρχίσει ένα σούρτα-φέρτα πάνω κάτω και μεταφορά πραγμάτων το μωρό είχε ψιλοαναστατωθεί, με αποκορύφωμα το ίδιο βράδυ το μωρό να κλαίει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 1, προφανώς γιατί είχε περάσει η ώρα του ύπνου του και δεν είχα καταφέρει να το κοιμίσω.

Μιάμιση η ώρα μπήκαμε στ' αυτοκίνητο να το πάμε βόλτα---- μπας και ηρεμήσει... ο άντρας μου να μη μιλιέται που δεν μπορούσε να ξεκουραστεί και του χάλασε η ησυχία. Με τα πολλά το μωρό κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο. Γυρίζουμε σπίτι το μάτι γαρίδα. Πάει ο άλλος για ύπνο κι εγώ να προσπαθώ να το κοιμήσω. Κοιμήθηκε 4 η ώρα τα ξημερώματα!

Κυριακή γίνεται ό,τι γίνεται, ανεβάσαμε τα πάντα πέρα από κάποια τσουμπλέκια και λοιπά και ρούχα τα οποία έμειναν όλα κάτω. Εγώ με το μωρό στα χέρια, όταν το έπαιρνε ο ύπνος έτρεχα και γω πάνω κάτω να μεταφέρω πράγματα, η κούραση δεν περιγράφεται. Κυριακή το μωρό επίσης αναστατωμένο στον καινούργιο χώρο. Κοιμήθηκε μεσημέρι κάνα δίωρο, το βράδυ πάλι τα ίδια, φοβερή νευρικότητα. Τελικά κατάφερε να κοιμηθεί στις 12 και ξύπνησε στις 6 το πρωί. Τώρα στις 7,30 ξανακοιμήθηκε.

Στη χτεσινοβραδινή κουβέντα με τον άντρα μου άκουσα ότι από τότε που ήρθε το μπουρέκι έχει γ@μηθεί το έργο μας, ότι έχω αλλάξει πολύ (λες και μπορώ να κάνω κι αλλιώς). Ότι οι άνθρωποι της ηλικίας του αράζουν στον καναπέ και είναι χαλαροί, ότι αυτός τα ήξερε αλλά δεν μπορούσε να μου χαλάσει το χατήρι για παιδί. Του είπα ότι περίμενα περισσότερη υπομονή από κείνον, ότι θα διατηρούσε το χιούμορ του, μου είπε για την κούρασή του, το ότι θέλει να γυρνάει και να ηρεμεί το κεφάλι του, ότι αν είχαμε έναν άνθρωπο για βοήθεια θα ήταν αλλιώς, κουβέντες χωρίς νόημα εν ολίγοις. Έχει γίνει χίλια κομμάτια να μη λείψει τίποτα στο μωρό, να είμαστε πιο άνετα κ.λπ., έχουν φύγει λεφτά που δεν υπάρχουν, είναι σπίτι-δουλειά-σπίτι με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Παραδέχτηκε βέβαια ότι αυτά περνάνε και ξεχνιούνται (ήδη είχε ξεχάσει τα πανηγύρια με τους κολικούς). Είμαι όπως καταλαβαίνετε σκασμένη, δεν έχω μιλήσει ακόμα και δεν έχει και νόημα δηλαδή. Με πειράζει που αισθάνεται έτσι, φρικάρω με το βλέμμα του όταν το μωρό γκρινιάζει και κλαίει. Είπα μόνο ότι όσο θα μεγαλώνει το μωρό θα φτιάχνουν τα πράγματα, ότι είναι μια κατάσταση προσωρινή και ότι θ' αλλάξει όταν περπατήσει και μιλήσει, πάνω στο χρόνο δηλαδή.

Δεν έχω και πού να τα πω ρε παιδιά! Με κατηγορεί ότι πανικοβάλλομαι με το μωρό και του το μεταφέρω, τον κατηγορώ ότι με αγχώνει και μ' έχει στην πρίζα μην τυχόν και κλάψει το μωρό! Και απ' την άλλη κι οι δύο προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας και να ελέγχουμε το στόμα μας...

Διαφημίσεις

καλημερα!!!!! Σκαι εγω δε θα σου πω πολλα, μιας κ ειμαι καινουργια εδω κ δεν εχω -ας πουμε- την "οικειοτητα" να εκφραζομαι για τα τοσο προσωπικα σας...νομιζω ομως οτι ο αντρας σου δεν εχει δικιο σε αυτα που λεει...ολοι θα θελαμε να μη μας ζαλιζουν τα μωρα με τη γκρινια, να γυριζουμε απο τη δουλεια κ να ειναι ησυχα, να κοιμουνται οποτε θελουμε κ γρηγορα, να μην ξυπνανε οταν δε μας "βολευει" ...να να να...αλλα ξεχναει οτι ειναι ενα μωρο μονο 2 μηνων...ολα αυτα θα αλλαξουν κ θα γινουν καλυτερα ή σε καποιες αλλες περιοδους κ χειροτερα...υπομονη πρεπει να κανει...κ οχι εσυ να του εξηγεις οτι θα αλλαξουν αυτα, να το καταλαβαινει μονος του κ να σε βοηθαει οχι να σε αγχωνει επιπλεον μην κλαψει το μωρο...να εχεις τα δικα σου, επιβεβαρυμενη με ολα -σπιτι, μωρο, γκρινιες, ξενυχτια- κ να σκεφτεσαι κ να μη χαλασει η βολη του καλου σου...αυτα απο μενα...

ovvZp2.png

eNortjKzUjK0NDU1NlayBlwwFaYC1w,,12.png

eNortjK1UrKwMLG0VLIGXDATBAKy53.png

Kαλημέρα!!

Πώς πάτε με τη βροχή; Εδώ έχει ρίξει κουβάδες όλο το βράδυ, κι έχει κ μια κουφόβραση άλλο πράγμα!

Σκαι με το καλό το καινούργιο διαμέρισμα, εύχομαι να προσαρμοστεί και το μωράκι γρήγορα και να λιγοστέψουν οι γκρίνιες.

Τελικά, μου φαίνεται ότι έκανα καλά που έστειλα τον άντρα μου στο παιδικό για ύπνο, τουλάχιστον κοιμάται και δεν έχω τη μουρμούρα! :rolleyes:

Τι καλά που θα ήταν, να μπορούσες απλά να πεις στο μωρό "μην κάνεις φασαρία, ο μπαμπάς θέλει να κοιμηθεί" και να σ' άκουγε ή να το έβαζες για ύπνο και να κοιμόταν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 10 το πρωί, να το άφηνες στο ριλάξ για 3 ώρες μόνο του και να μην παραπονιέται. Αμ έλα μου που τα μωρά δεν ξέρουν από ωράρια και δουλειές και δεν τους καίγεται καρφί αν σου χαλάνε την ησυχία!

Το θέμα είναι όμως ότι όλα αυτά είναι προσωρινά και το αργότερο μέχρι να χρονίσει το παιδάκι θα έχει βρει το πρόγραμμά του. Κι αν το σκεφτείς, πόσος καιρός μένει ακόμα; 10 μήνες; δεν είναι δα και τόσο μεγάλο διάστημα, νεράκι θα περάσει!!

Σίγουρα κι ο άντρας σου είναι κουράζεται περισσότερο για να καλύψει τα επιπλέον έξοδα που έχουν προκύψει αλλά κ εσύ δεν πας πίσω από κούραση επειδή δεν πας στη δουλειά! Στο κάτω κάτω, στο μεγάλωμα του παιδιού οι γονείς θα πρέπει να λειτουργούν σαν μονάδα και όχι να μετράνε κάθε μέρα ποιός κουράστηκε περισσότερο σήμερα! Εφόσον εκείνος είναι αυτός που είχε προηγούμενη εμπειρία θα έπρεπε να ξέρει πως αυτά είναι παροδικά, και πως εσύ θα είσαι "ψαρωμένη" ως πρωτάρα στην αρχή με το μωρό, που στο κάτω κάτω είχε και τα προβληματάκια του με τη ΓΟΠ, αφού τα ήξερε όλα όπως λέει θα έπρεπε να κάνει υπομονή, άσε που το άφησε να εννοηθεί σαν να το μετάνιωσε, "να σου έκανα τη χάρη και τώρα κοίτα τι έπαθα!" που κανονικά δεν θα είναι έτσι, δεν πιστεύω πως μπορεί κανείς να θεωρεί το παιδί του ως βάρος. Τεσπα, ελπίζω να βρείτε τις ισορροπίες σας με υπομονή και συνεννόηση.

vFSGp3.png

AyC3p3.png

Κορίτσια, έχω ένα μεγάλο θέμα...

Τον περασμένο χειμώνα, είχα πάρει της μικρής για πρώτη φορά ξυλομπογιές για να ζωγραφίζει... εν τω μεταξύ, το παιδί είναι αριστερόχειρας όπως κι εγώ ;) Την έβλεπε λοιπόν ο παππούς να γράφει, της έπαιρνε το μολύβι και το έβαζε στο δεξί...:evil::evil::evil: Το έπαιρνα εγώ βέβαια, της το έδινα πάλι στ' αριστερό. Άλλη μέρα πάλι το ίδιο... ε μια δυο τρεις, στο τέλος δεν άντεξα κι εγώ, του λέω να μην της το παίρνει και μου λέει τσαντισμένος ο παππούς "πώς θα γράφει μετά, με τ' αριστερό;;" Σέκος εγώ!! :shock::shock::shock::shock: Και του λέω με το αριστερό, όπως κι εγώ και τόσος κόσμος, ότι δεν είμαστε στο '60 κι ότι δε θα κάνω εγώ προβληματικό το παιδί για μ@λ@κίες!! Παρεξηγήθηκε βέβαια, αλλά σκασίλα μου.

Τώρα λοιπόν έχουμε το άλλο, όταν τυχαίνει να τρώει η μικρή μαζί τους θα της δώσει να φάει από το πιρούνι, να πιει από το ίδιο ποτήρι κλπ. Τι του έχουν πει η γιαγιά κ η κουνιάδα μου να την το κάνει, αυτός εκεί "γιατί τι έχω!" :shock::shock::shock: Χώρια που εντάξει, κοντεύει κ τα 90 και φανατικό της καθαριότητας δεν τον λες, απ' τον κήπο κ τα ζώα δεν πλένει κ ποτέ τα χέρια με σαπούνι για να φάει, 2 δεύτερα κάτω απ' τη βρύση κι αυτό ήταν. Τι στο καλό να κάνω εγώ τώρα; να ξαναμαλώσω κ να παρεξηγηθεί πάλι; αφού ξέρω ότι μυαλό δεν πρόκειται ν' αλλάξει τώρα, τόσα του λένε κ δεν σταματάει. Να απομακρύνω τη μικρή πάλι δε γίνεται, αφού όλη τη μέρα ανεβοκατεβαίνει, άσε που του έχει αδυναμία κι όλο παππού και παππού είναι! :confused::confused::confused:

vFSGp3.png

AyC3p3.png

Είμαι όπως καταλαβαίνετε σκασμένη, δεν έχω μιλήσει ακόμα και δεν έχει και νόημα δηλαδή. Με πειράζει που αισθάνεται έτσι, φρικάρω με το βλέμμα του όταν το μωρό γκρινιάζει και κλαίει. Είπα μόνο ότι όσο θα μεγαλώνει το μωρό θα φτιάχνουν τα πράγματα, ότι είναι μια κατάσταση προσωρινή και ότι θ' αλλάξει όταν περπατήσει και μιλήσει, πάνω στο χρόνο δηλαδή.

Κάπως έτσι είναι, μάλλον. Αναγκαστικά θα αφήσετε το χρόνο να κυλήσει μέχρι να ξανα-έρθει η ισορροπία, καθώς μεγαλώνει το μωρό. Και μέχρι να βρεις την ισορροπία και παραπατάς και πέφτεις και τσακίζεσαι και απ' όλα. Ε, δεν ειστε στο ίδιο μήκος κύματος σ' αυτη τη φαση (εννοώ στη φαση του νεογέννητου μωρού) και μπορεί να νιωσεις αρκετη μοναξια μεχρι να ξαναβρεθείτε (στο ιδιο μηκος κυματος), αλλα θα ξαναβρεθείτε αργοτερα, όταν θα βγαινετε ολοι μαζι βολτα στο περπατητο, οταν θα βλεπουν οι δυο τους τηλεοραση, οταν θα πηγαινουν να πάρουν κανα γλυκο μεχρι να τελειωσεις το μαγειρεμα, οταν θα τον πηγαινει στο κρεββατι του μισοκοιμισμενο και θα κοιμαται αμεσως μολις τον ακουμπήσει στο στρωμα (άρα ευκολα και χωρις γκρινια!). Εσύ ξερεις καλυτερα τις αιτιες (οι ηλικία του, η προηγούμενη εμπειρία του, η κούρασή του, όλα αυτα "βαραίνουν"), ε, έχοντας ζήσει ήδη την εμπειρία ενός παιδιού ισως δεν ήταν τοσο διατεθειμένος να βγει από τη ζωη που είχατε μεχρι τωρα, δεν τον "ετρωγε" όσο εσενα αυτη η ελλεψη. Αλλά όταν περασει ο καιρος θα ξανανιωσει μπαμπας και θα τα θυμηθει όλα και θα του αρεσουν. Δεν κάνω πως ξερω τον αντρα σου, απλά μου μοιαζει σαν τους μπαμπαδες της "παλιας κοπής", σαν τον μπαμπα μου π.χ., που, όπως λεει η μανα μου, εσυ τα παιδια τα βρηκες μεγαλωμενα (=δεν ασχοληθηκε καθολου με μας σαν μωρα), αλλα όταν πλεον είμασταν "παιδάκια" έκανε σαν τρελος και είχε πολλη ορεξη για μας και εχουμε φοβερες αναμνησεις από αυτον, από εκδρομες, απο βολτες, από αστεια.

Τελοσπάντων, αρχισα να παραλληρω και το ποστ μου ξεπερασε και το δικο σου! Πάντως, καταλαβες τι εννοω! Το περασμα του χρονου θα φερει και τη βελτιωση (και γιατι δεν το ελεγα τοσο συντομα εξ αρχης???:confused::confused::confused::confused::confused:)

NuWHp2.png

InJWp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...