Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 31 λεπτά , MK2012 είπε:

Χριστίνα μου♥️ Ο χθεσινός γιατρός είπε πως δε φαίνεται κάτι μεμπτό στις ορμονολογικές (παλιές μεν) πλην της ΑΜΗ. Δεν έδωσε ουσιαστικό λόγο για αυτή την ποιότητα και τα έμβρυα 6ης ημέρας με αργή ανάπτυξη διότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Για το σπερμα είπε πως ο κατακερματισμός δεν είναι καλός. Το ότι μπορεί να ευθύνεται και το σπερμα είναι μια πιθανότητα απλά συνήθως η χαμηλή ΑΜΗ συνδέεται και με κακής ποιότητας ωάρια. Είδες πάλι 4BC είχα τώρα. Δε θα προχωρήσω βέβαια με ετ αν διερευνήσω τα υπόλοιπα πρώτα. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται η ποιότητα των εμβρύων από ινσουλίνη και τα αποτελέσματα της καμπύλης ζαχαρου; Έτσι κατάλαβα με αυτά που λέγαμε στο φόρουμ χθες. Νόμιζα πως αυτά επηρεάζουν  μόνο την εμφύτευση. 

Α και το καλύτερο τελικά ο σύζυγος θα λείψει παραπάνω μέρες Αμερική οπότε πιάνει και την ωοληψια του Ιανουαρίου αν αποφάσιζα να κάνω και πάρα πολλούς γιατρούς που έχω κανονίσει. Παρόλα αυτά θα πάω μόνη μου, δε τα πάω και άλλο πίσω τα ραντεβού.

Κλείνω χρόνο τώρα σε αυτή τη φάση κ άλλο ενα χρόνο φυσικής προσπάθειας. Ναι ενδεχομένως ολα ισως γίνονται αλλα υπάρχουν και δυσκολες περιπτώσεις που δεν ευδοκίμησαν ποτε τους. Ακόμα και ο γιατρός που είδα χθες μου είπε, συνεχίζεις με 3 προσπάθειες με ημιφυσικό και μετά κοιτάς αν θες για δανεικά που ιδανικά ήθελα να εξετάσω σε μετέπειτα χρόνο.

κορίτσι μου διαβάζω από εχθές συνέχεια για την ΑΜΗ, όπως έκανα και πριν 2 χρόνια. Το τονίζουν ότι χαμηλή ΑΜΗ δεν σημαίνει χαμηλή ποιότητα. Η χαμηλή ποιότητα ισούται με την ηλικία, επειδή συνήθως χαμηλή ΑΜΗ έχουμε μετά από κάποια ηλικία, αυτά συμπίπτουν . Οι μελέτες μιλάνε για το απόθεμα μόνο. Υπάρχουν μελέτες που δίνουν ότι μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση, με διατροφή, βιταμίνες όπως DHEA, με γυμναστική, όχι τσιγάρο, κάνεις βελονισμό να διαχειριστής το άγχος, το χρόνιο στρες επηρεάζει σοβαρά την ορμονική ισορροπία με αποτέλεσμα να δίνεις κακής ποιότητα ωάρια. Το ξανά είπες, το σπέρμα μπορεί να επηρεάζει. Άρα έχετε 50-50 ευθύνη στην εξέλιξη της βλαστοκύστης. Λόγω στεναχώριας και απελπισίας, είσαι σε άρνηση. 

Θα σου πω ότι εγώ ξεκίνησα προσπάθειες στα 23, μπουμπούκι, ποιο νέα δεν γίνετε, με όλους τους γιατρούς να μου λένε θα μείνεις πανεύκολα έγκυος. Ενδομήτριο να φτάνει και 22mm και ωορρηξία κάθε μήνα, με τεράστιο ωοθηλάκιο. Να νιώθω την ωορρηξία μου κάθε μήνα. Και να που τα κατάφερα μετά από 2,5 χρόνια ελεύθερον επαφών και μετά από 8 μήνες εξωματικής, 2 ετ. Πήρα θετικό τεστ στα χέρια μου μετά από ακριβώς 3 χρόνια. στα 26. 27 γέννησα. 

Θα πεις τα κατάφερες, είσαι νέα, δεν έζησα τίποτα 3 χρόνια θα σου πω. Έχασα τον εαυτό μου, ήθελα να χωρίσω για να βρει μια που να μπορεί να του κάνει παιδί. Σε καταλαβαίνω όσο δεν πάει. Στα λέω όλα αυτά για να μπορέσεις να βγεις για λίγο από όλη αυτήν την βαβούρα για να τα δεις ποιο καθαρά. Θεωρώ ότι στην ψυχολογία σου ευθύνεται ο εξωσωματικός σου. Δεν πιστεύω πως από μόνη σου από την αρχή αντιδράς έτσι, να το έχεις πάρει όλο πάνω σου και να νιώθεις και ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Έχεις πέσει σε λάθος ομάδα και έχεις χάσει την πίστη και την αισιοδοξία σου. 

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

RATAPLAN(Νίκη)............ Γαία-ΠΗΤ 01/05/2013

My girl(Εύα)...................Βιοκλινική Θεσσαλονίκης-ΠΗΤ 02/05/2013

Mummytobe(Νάντια)........Αλεξάνδρας-ΠΗΤ 07/05/2013

mariath(Μαρία)...............Βιοκλινική Θεσσαλονίκης-ΠΗΤ 08/05/2013

Βίβιαν...........................Ιασώ-ΠΗΤ 10/05/2013

pele (Πένυ)...................Ιασώ-ΠΗΤ 12/05/2013

Evri79(Εύη)....................???-ΠΗΤ 16/05/2013

milky(Βίκυ).....................Ιασώ-ΠΗΤ 20/05/2013

Lila Pause.......................Mητέρα-ΠΗΤ 21/05/2013

Mariapap82(Μαρία)..........Ιασώ-ΠΗΤ 28/05/2013

Skybeam.......................Μητέρα-ΠΗΤ 02/06/2013

LnGzp2.pngYDvwp2.pngZGTup2.png

Kοριτσάκια εγκυάκια τί κάνετε?

Ακόμα ταλαιπωρία με ναυτίες κ.τ.λ διαβάζω..

κι εγώ εκεί που λέω πάει έφυγαν τσουπ ξανάρχονται και πολύ

πιο χειρότερα!Το Σάββατο ήμουνα χάλια..ήπια τον σίδηρο

και μετά από μισή ώρα είχα τέτοια αναγούλα που άρχισα

να τα χάνω!Βασικά πανικοβλήθηκα γιατί

ήμουνα μόνη με την μικρή,μετά ήρθε ο άντρας μου τα έβγαλα και

ηρέμησα!

Τί να κάνουμε άλλο παρά υπομονή!

Πάντως επειδή κι εγώ στην πρώτη μου στα 25 μου και

δεν είχα ιδέα από παιδιά και βοήθεια μηδενική από

τον οποιονδήποτε

μία χαρά τα κατάφερα μαζί με τον άντρα μου!

Απλά ξέρεις όταν έρθει η ώρα που θα το κρατήσεις αγκαλίτσα

δεν χρειάζεται να σου τα μάθει κάποιος!!!

Και αυτή η λίστα μου φαίνεται άκρως υπερβολική!!!

Κάτι τέτοιες λίστες βγάζουνε τα μεγάλα καταστήματα

για να πουλήσουνε όσα περισσότερα μπορούνε

κυρίως στις νέες μαμάδες που δεν ξέρουνε

και είναι ''τρελαμένες''με την καλή έννοια!!!

Και κορίτσια μην σας πιάσουνε κορόιδα τα

μεγαλομάγαζα τύπου ΛΗΤΩ κ.τ.λ. γιατί

πολλά από αυτά στην λίστα υπάρχουνε και στα

jumbo πολύ πιο οικονομικά!

Καπελάκια,καλτσάκια,σκουφάκια,γαντάκια,σελτεδάκια,

σαλιάρες,τσάντα αλλαξιέρα για όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού,

προστατευτικά ηλίου για το αυτοκίνητο,πανάκια για ρέψιμο

είναι μερικά από αυτά που στα jumbo θα τα πάρετε 1/3

της τιμής!

LnGzp2.pngYDvwp2.pngZGTup2.png

Καλημέρα, καλημέρα!!

Για ψώνια να έχετε στα υπόψιν σας και τα online shops.

Μου σύστησαν αυτό www.babycare.nl

Είναι Ολλανδικό και ρίχνοντας μια πρώτη ματιά υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές. (Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Ολλανδός "κερδίζει περισσότερα" από τον Έλληνα :twisted::twisted: )

eNortjKzUjK0NDE0slSyBlwwFZoC1w,,33.png

ΕΝΔΥΣΗ

- 8-10 κορμάκια χρειαζονατι αρκετα μπορει και παραπανω γιατι τα νεογεννητα μπορει να λερωσουν και 3 σε μια μερα!

- 8-10 φορμάκια Αυτα αναλογα με τον καιρο που θα γεννησουμε για αρχες μαιου θα χρειαστουνε κριμα βεβαια θα ειναι για πολυ λιγο και να ξερετε οτι εκεινη την περιοδο τα μαγαζια θα εχουν μονο κοντομανικα!

-1-2 αλλαξιές πιο καλές για εξόδους(μακρύ ή κοντό μανίκι ανάλογα την εποχή)

(προσοχή τα παραπάνω να έχουν φαρδύ λαιμό και εύκολο κούμπωμα μπροστά για να μην ταλαιπωρείται ούτε το μωρό ούτε η μαμά) Καλα τα λεει αλλα επειδη θα ειναι καλοκαιρι και ολη την ωρα εξω θα μαστε μαλλον χρειαζονται παραπανω αλλα θα προτεινα αυτο που εκανα κι εγω επειδη τα ρουχα εξοδου μπορει να ειναι και ακριβα υπαρχουν κορμακια λιγο πιο μακρια που φτανουν μεχρι το γονατο και εχουν και μια τσαχπινια! Οποτε αμα εκει που ειστε εξω το βραδυ τα παρει ο υπνος με το κορμακι δεν χρειζεται αλλαγμα γιατι ειναι μια χαρα ανετο για υπνο σε αντιθεση με τα κανονικα ρουχα εξοδου!

-ζακετάκι καλοκαιρινό (για τις δροσερές μέρες και νύχτες) μη σας πω και 2!

-παλτουδάκι για το χειμώνα προφανως και δεν χρειαζεται απο τωρα

-1 καπελάκι για τα καλοκαίρι μη σας πω και 2!

-1 σκουφάκι για το χειμώνα προφανως και δεν χρειαζεται απο τωρα

-1-2 ζευγάρια καλτσάκια (προσοχή σε όσα έχουν λάστιχο να μην είναι πολύ σφιχτό)παλι θα χρειαστουν μονο στην πολυ αρχη ισως και καθολου

-1-2 γαντάκια για ξύσιμο εντελως αχρηστα δεν τα κρατανε τα μωρακια στα χερια τους τα τριβουν και τα βγαζουν ασε που θα ναι και καλοκαιρι!

-1 υπνόσακο χειμερινό ή καλοκαιρινό(όχι απαραίτητο)δεν χρειαζεται

-θα προσθετα αμανικα κορμακια για τις μεγαλες ζεστες οτι φορατε εσεις θα φοραει και το μωρο

Συμβουλή: Τα ρούχα του μωρού καλό είναι να πάρετε λιγότερα κομμάτια για 0-3 μηνών και περισσότερα για 3-6 μηνών καθώς τα 0-3 είναι για πολύ μικρά μωρά και δεν εξυπηρετούν για πάνω από 1,5-2 μήνες)πραγματικα τα 0-3 ειναι παρα πολυ μικρα μην τα παρετε καθολου τζαμπα λεφτα απευθυνονται σε μωρακια 2 κιλων

ΕΠΙΠΛΑ-ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

-Κούνια(προτιμούνται αυτά που μετατρέπονται σε κρεβατάκια για παιδιά 5-7 ετών)κι εγω τετοια εχω παρει μια χαρα το μετατρεψαμε στο Χαρη σε κρεββατι

-Σιφινιέρα (αν δεν αρκεί η ντουλάπα σας) οντως αν δεν υπαρχει χωρος σε ντουλαπα τοτε μπορει και ν αχρειαστει

-Αλλαξιέρα το οτι καπου πρεπει να αλλαζετε το μωρακι δεν σημαινει ντε και καλα αλλαξιερα εγω εχω παρει ενα μαξιλαρακι-αλλαξιερα (θα το βρειτε παντου) το εβαλα στον παγκο του μπανιου και πιστευω ειναι πολυ πιο βολικο απο ενα επιπλο στο δωματιο του μωρου γιατι εχω τη δυνατοτητα να πλενω το παιδι στο νεροχυτη και στη μπανιερα που ειναι διπλα και τσουπ κατευθειαν πανω στην πετσετα της αλλαξιερας-μαξιλαρι. Στην αρχη τα μωρα τα πλενουμε σε καθε αλλαγη πανας δηλαδη 10 φορες τη μερα. Επισης την ωρα της αλλαγης συμβαινουν "ατυχηματα" στην αρχη ειδικα με τα αγορακια οποτε ειναι καλυτερο να σκουπιζουμε ουρα και κακα απο πατωμα τουαλετας παρα απο παρκε δωματιου, σεντονια κρεββατιου κτλ

-Καλαθούνα ή λίκνο (για να έχετε το μωρό σας τους πρώτους μήνες κοντά σας. Η καλαθούνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μωρά έως 3 μηνών και το λίκνο έως 6 μηνών.)αυτο τωρα ειναι θεμα της καθε μαμας αν θελει το μωρο διπλα της στην αρχη εγω δεν εβρισκα το λογο. Ηταν απο την αρχη στο δωματιο τους στην κουνια τους. Ακουγα και την ανασα τους ναι πιστεψτε με η ακοη σας θα ειναι τετοια που θα το ακουτε και 3 δωματα πιο κει!!!Επισης δεν θα ξυπναει και ο συζηγος σε καθε ξυπνημα του παιδιου. Ας κοιμαται ενας ανθρωπος καλα στο σπιτι ειδικα αμα ειναι και εργαζομενος!!!:D

-Καρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου ή πλήρες σετ που περιέχει και ποσόδακο και πορτ-μπεμπέ.(Το καρότσι να έχει απαραίτητα τα παρακάτω χαρακτηριστικά: κάθισμα που να κοιτάζει τη μαμά ή το δρόμο, ανάκληση πλάτης διαφόρων θέσεων, χερούλια προσαρμοζόμενα στο ύψος του γονέα, προστασία βροχής και ήλιου, φρένα στις ρόδες, εύκολο άνοιγμα-κλείσιμο και διαστάσεις όσο το δυνατόν μικρότερες ειδικά όταν είναι ανοιχτό, πλενόμενο ύφασμα, και χρήση από 0- όσο μεγαλύτερη ηλικία γίνεται. Το κάθισμα αυτοκινήτου να είναι για τουλάχιστον έως 13 κιλά) Το 3 σε 1 εμενα με βολεψε αλλα μην τρελαθουμε με τα διαφορα χαρακτηριστικα του καροτσιου θεωρω πολυ σημαντικο να ειναι ελαφρυ, οχι ογκωδες και ευκολο στο ανοιξε-κλεισε αυτα!

-Παρκοκρέβατο για όσα μωράκια κοιμούνται εκτός σπιτιού. οπως το λεει αμα κοιμουνται εκτος σπιτιου

-Relax με παιχνίδια και δόνηση(απασχολούν ευχάριστα τα μωρά και η δόνηση λένε ότι τα καλμάρει πχ μέχρι να ετοιμάσετε το γεύμα του.) Το Relax ηταν το δευτερο χερι μου γιατι μετεφερα το παιδι παντου στο σπιτι μαγειρευα ηταν στην κουζινα, πλενομουν το παιρνα μαζι μου στο μπανιο, το ειχα στο σαλονι οσο εβλεπα τηλεοραση κτλ. Για τη δονηση δεν ξερω για αλλα μωρα τα δικα μου τρομαζανε! Οποτε το κουναγα με το ποδι

-1 σετ κουρτίνες για τη διακόσμηση του δωματίου που καλό είναι να είναι στο μήκος του παραθύρου για να μην μπερδεύονται όταν αρχίσουν και μπουσουλάνε.(και πολλά άλλα που εξαρτώνται από το τι διακόσμηση θέλει να κάνει ο καθένας )οτι θελει κανει ο καθενας το στολισμα του δωματιου ειναι προσωπικη υποθεση

-2-3 σετ σεντονάκια κούνιας(προτείνονται αυτά που έχουν λάστιχο στο κατωσέντονο.)χρειαζονται

-2-3 σετ σεντονάκια καλαθούνας ή λίκνου.

-βαμβακερή κουβερτούλα κούνιας.( για όταν κάνει κρύο) χρειαζεται για το καλοκαιρι μια τυπου πικε

-βαμβακερή κουβερτούλα καλαθούνας ή λίκνου.( για όταν κάνει κρύο)

-2 σελτεδάκια μεγάλα και 2 μικρά(Χρησιμεύουν για κάτω από την κούνια και το καλάθι ή λίκνο καθώς και για την αλλαγή πάνας του μωρού)νομιζω χρειαζονται παραπανω λερωνουν πολυ γρηγορα

-πάντα για την κούνια(αν δεν πάρετε ολόκληρη προίκα που περιέχει και πάντα πρέπει να έχετε μία γιατί κρατάει την θερμοκρασία και βοηθάει αργότερα στο κουτούλημα των μωρών στα κάγκελα της κούνιας.) σωστο!

-κουνουπιέρα με η χωρίς βάση για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.επιβαλλεται!

-σφηνάκι για την κούνια για να κοιμάται ανάσκελα ή στο πλάι απαγορεύεται μπρούμυτα. οντως χρειαζεται κρατει το μωρο στη θεση του για να μην γυρισει ανασκελα και ρευτει στον υπνο του και του ρθει γαλα στο στομα και πνιγει!

-σεντονάκι για το καρότσι (αγκαλιάς) χρειαζεται

-βαμβακερή κουβερτούλα για το καρότσι (αγκαλιάς)χρειαζεται και αυτη

-4-5 πάνες βαμβακερές για να ακουμπάτε το μωρό οπουδήποτε με ασφάλεια. πολλες λεει και νομιζω οτι με ενα απλο σεντονι μπορει και δικο σας που εχει πλυθει με μωρουδιακο απορρυπαντικο να κανετε μια χαρα δουλεια

-10 πανάκια για ρέψιμο. αντι για χωριστα πανακια μπορειτε να χρησιμοποιησετε τις σαλιαρες αν τις παρετε απο την αρχη λιγο μεγαλες

-4-5 σαλιάρες(οι βαμβακερές είναι λόγω υλικού πιο απορροφητικές)

ΦΑΓΗΤΟ

Σε περίπτωση θηλασμού:

-επιθέματα στήθους(μιας χρήσης ή πλενόμενα συνιστούνται τα πρώτα).σουπερ απαραιτητα ειδικα για οσες εχουν πολυ γαλα γιατι θα σταζει το στηθος συνεχεια

-2 σουτιέν θηλασμού

-2 σουτιέν θηλασμού ύπνου γιατι τα ξεχωριζει σε υπνου?γενικα χρειαζονται σουτιεν θηλασμου με τα οποια κοιμαστε παρα πολυ ωραια!

-κρέμα για θηλές δεν χρειαζεται!

-Μαντηλάκια καθαρισμού στήθους(ειδικά το καλοκαίρι αν ιδρώνετε) δεν χρειαζεται!

-θήλαστρο( σε περίπτωση που δεν μπορείτε να θηλάσετε απευθείας από το στήθος)δεν χρειαζεται απο τωρα το βλεπετε στην πορεια και σιγουρα θα βρειτε καποια να σας δανεισει ειναι ακριβα πολυ!

-μαξιλάρι θηλασμού(όχι απαραίτητο μπορεί να σας βολέψει και στον ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης) Μπορει να σας βολεψει στο θηλασμο για να μην κουραζονται τα χερια και να φερνετε πιο ψηλα το παιδι για να φτασει τη θηλη μπορει ομως και οχι δεν χρειαζεται πιστευω

-αποστειρωτή μπιμπερό αμα θηλασεις τι τον θες το αποστειρωτη απο τωρα?μας δουλευουν!

ολα τα παρακατω ειναι στην περιπτωση που δεν θηλασετε!

-1-2 μικρά μπιμπερό για χαμομήλι

-4-6 το πολύ μεγάλα μπιμπερό (τουλάχιστον 6 αν του δίνεται ξένο γάλα και 1-2 αν θηλάζετε .Συνιστούνται τα γυάλινα καθώς τα πλαστικά κρατάνε μικρόβια και μετά την αποστείρωση και πρέπει να πετιούνται κάθε 6 εβδομάδες.)

- θηλές για μπιμπερό υπάρχουν σιλικόνης(διάφανες) και καουτσούκ(κίτρινες), προτείνονται οι σιλικόνης και να είναι για 0-4 μηνών.

-βούρτσα για να πλένετε τα μπιμπερό.

-τσιμπίδα για να βγάζετε τα μπιμπερό από τον αποστειρωτή.

-Σκόνη γάλακτος που θα σας συστήσει ο παιδίατρος.(αν δεν θηλάζεται ή αν χρειάζεται για να συμπληρώνεται τα γεύματα του.)

-Θερμαντήρας μπιμπερό(εξυπηρετεί πολύ τις βραδινές ώρες αφού δεν χρειάζεται να κάνετε την διαδικασία με κατσαρόλες και μπρίκια.)

-πιπίλες με θήκη και πιαστράκια για να τις κρεμάτε στα ρουχαλάκια του.(Να είναι στο ίδιο μέγεθος με τις θηλές του μπιμπερό και ακόμα καλύτερα και της ίδιας εταιρείας που θα πάρετε τα μπιμπερό.)πιπιλα μπορουν να παρουν και τα μωρα που θηλαζουν μετα τις 40 μερες ειναι σωτηρια οντως!

-χαμομήλι για τους κολικούς.

ΜΠΑΝΙΟ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ

-πάνες( όση ποσότητα και να έχετε δεν είναι αρκετή συνιστούνται pampers,libero και οικολογικές θα βρείτε στη σελίδα www.panes.gr)

-κρέμα για σύγκαμα (sudocream, penaten, bepanthol ή όποια σας συστήσει ο παιδίατρος.)

-σαμπουάν , αφρόλουτρο 2 σε 1 ( πάλι θα σας συστήσει ο παιδίατρος)

-μπανάκι με στήριξη για το κεφαλάκι του μωρού. Στην αρχη θα πλενετε το μωρακι στο νεροχυτη θα σας δειξουν οι μαιες οποτε και να μην το παρετε απο την αρχη δεν εγινε και τιποτα!

-μπανάκι με 2 θήκες για τοπικό πλύσιμο (όχι απαραίτητο) δεν χρειαζεται!

-φυσικό σφουγγάρι, ή πετσετάκι για το μπάνιο αντενδεικνυται! μονο χερακι ειδικα αμα τα μωρα εχουν ταση για ατοπικη δερματιτιδα οπως τα δικα μου!

-2-3 μπουρνουζοπετσέτες.

-2-3 πετσετάκια μικρά για τοπικές πλύσεις.

-βούρτσα για χτένισμα από φυσική τρίχα

-ψαλιδάκι με στρογγυλές άκρες για να νύχια(σετ μανικιούρ)

-μπατονέτες για μωρά. Αντενδεικνυται! Θα σας πει και ο παιδιατρος οτι δεν πρεπει να τις χρησιμοποιειτε μονο με την πετσετα

-μωρομάντηλα.

-ταλκ αν παρετε την κρεμα συγκαματος δεν χρειαζεται!

-οινόπνευμα 70 βαθμών και γάζες για τον αφαλό μέχρι να ξεραθεί και να πέσει.

-baby oil για μασαζάκι ή αν παρουσιάσει ξηρότητα σε κάποιο σημείο.

-ενυδατική κρέμα

-αντηλιακό(ρωτήστε τον παιδίατρό σας)

-ηλεκτρονικό θερμόμετρο(αχρείαστο να ναι)

-αποφρακτήρας μύτης

-Βρεφοζυγός( αν πηγαίνετε στο ιατρείο του παιδίατρου δεν τον χρειάζεστε).

ΔΙΑΦΟΡΑ

- απαλό απορρυπαντικό πιάτων για να ξεβγάζονται καλά τα μπιμπερό (π.χ AVA Μασσαλίας ή proderm)

- άσπρο ξύδι που δε μυρίζει για να βγαίνουν τα άλατα από τον αποστειρωτή

- απορρυπαντικό και μαλακτικό για βρεφικά ρούχα.

-Τσάντα αλλαξιέρα για όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού.

-Προστατευτικά ηλίου για το αυτοκίνητο(θα χρειαστούν και αν γεννάτε καλοκαίρι και αργότερα)

-Θερμόμετρο δωματίου(όχι απαραίτητο, η ιδανική θερμοκρασία για το παιδικό δωμάτιο είναι 18-20 βαθμούς)

-Μουσικό παιχνίδι κρεβατιού(όχι απαραίτητο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει το παιδί να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.) δεν βοηθησε κανενα απο τα 2 μου παιδια μη σας πω οτι τσαντιζονταν που το εβλεπαν πανω απτο κεφαλι τους!

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα! τι κάνετε? εμείς καλούτσικα είμαστε! πάμε αρκετά καλά με τις αναγούλες. Χθες είχαμε και γιατρό και είδαμε το ζουζούνι μια χαρά να αράζει πάνω στον πλακούντα και να τεντώνει χέρια πόδια, λες και μόλις τον ξυπνήσαμε τον κύριο.

Μαράκι και εγώ θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις σου στη λίστα. Κανά δυο συμπληρώσεις μόνο θα κάνω στα εξής:

-Αλλαξιέρα: εγώ πήρα μια από τα τζάμπο που έχει σκληρή βάση και είναι μαλακή από πάνω. Την είχα πάνω στο πλυντήριο στο μπάνιο. Κουμπώνει και πάνω στα κάγκελα του κρεβατιού. Πάντως αν σας βολεύει να την έχετε στο μπάνιο ούτε σκέψη για έπιπλο-αλλαξιέρα. Βγάζεις την πανα, πλένεις τοπικά στο νιπτήρα και όλα καλά. Τα αγοράκια εννοείται θα σας κατακατουρήσουν! Δεν ειναι να ρισκάρεις να τα μεταφέρεις γυμνά στην αρχή ούτε εκατοστό!

-Σελτεδάκια: 2 δεν φτάνουν σίγουρα! όπως είπα παραπάνω μόλις βγάζεις την πάνα απολαμβάνουν την ελευθερία και τα κάνουν...

-πανάκια για το ρέψιμο: εγώ τα χρησιμοποιούσα και την ώρα που θηλάζαμε γιατί συνήθως είχαμε διαρροές και από το στήθος και από το στόμα του μικρού.

-κρέμα για τις θηλές: εγώ είχα χρησιμοποιήσει γιατί με είχε ρημάξει ο μικρός. Για τον ίδιο λόγο στην αρχή χρειάστηκα και ψευδοθηλές... Που ευτυχώς όμως δεν του προκάλεσαν σύγχιση.

-αποστειρωτής: άμα θηλάσετε δεν χρειάζεται. Βέβαια άμα σας τον δανείσει κάποια όπως εμένα χαμένος δεν θα πάει, αλλά την ίδια δουλειά κάνεις και με κατσαρόλα. Εγώ μια και μου τον έδωσαν έβαζα μέσα πιπίλες, ψευδοθηλές, μπουκαλάκια αποθήκευσης για το γάλα, και τα εξαρτήματα από το θήλαστρο.

Γενικά μην αγχώνεστε, ότι και να δείτε ότι χρειάζεστε και δεν το έχετε κάποιος θα βρεθεί να πάει να σας το πάρει. Εντάξει δεν μιλάω για τα βασικά, αλλά πχ αν χρειάζεστε 1 ακόμη σεντόνι ή μια πετσέτα δεν χάθηκε ο κόσμος, θα πάρετε μετά.

3e7afaa502.png

4e425f0baa.png

Ελπιζω κοριτσια να σας βοηθησα εστω και λιγο!

Οπως τα λες mariath δεν ειναι για να πανικοβαλεται κανεις φαινονται πολλα αλλα μεχρι τοτε τσουκου τσουκου κατι θα παιρνετε και μετα θα στελνετε να σας φερνουν και τιποτα!

Αραχτος ο κυριος ε?

Ασχετο: μου ειπαν οτι το τζιντζερ καλμαρει τις αναγουλες και πηγα και πηρα ριζα τζιντζερ. Την ειχα στο ψυγειο καμια βδομαδα δεν ηξερα τι να την κανω..... και πριν λιγο εφτιαξα φακες με τζιντζερ (που εχω κανα μηνα να φαω οσπριο) εφαγα μισο πιατο και περιμενω να δω την επιδραση! Ελπιζω να μην τα βγαλω.....

Ελπιζω κοριτσια να σας βοηθησα εστω και λιγο!

Οπως τα λες mariath δεν ειναι για να πανικοβαλεται κανεις φαινονται πολλα αλλα μεχρι τοτε τσουκου τσουκου κατι θα παιρνετε και μετα θα στελνετε να σας φερνουν και τιποτα!

Αραχτος ο κυριος ε?

Ασχετο: μου ειπαν οτι το τζιντζερ καλμαρει τις αναγουλες και πηγα και πηρα ριζα τζιντζερ. Την ειχα στο ψυγειο καμια βδομαδα δεν ηξερα τι να την κανω..... και πριν λιγο εφτιαξα φακες με τζιντζερ (που εχω κανα μηνα να φαω οσπριο) εφαγα μισο πιατο και περιμενω να δω την επιδραση! Ελπιζω να μην τα βγαλω.....

Κάπου το είχα ακούσει κι εγώ για το τζίντζερ τώρα που το λες... Περιμένουμε αποτελέσματα. Την προηγούμενη βδομάδα έκανα φακές και με ψιλοπείραξαν πάντως. Αλλά μου άρεσαν τόσο πολύ! Επίσης μια μέρα έκανα σπανακόρυζο και επίσης με πείραξε. Την επόμενη που έφαγα πάλι το ίδιο μια χαρα :rolleyes: Ότι να ναι δηλαδη....

Αραχτός δεν λες τίποτα μαράκι, σαν να έβλεπα τον πρωτότοκο μόλις έχει ξυπνήσει και είναι μέσα στο κρεβατάκι του όλο τεντώματα.

3e7afaa502.png

4e425f0baa.png

Διαφημίσεις

Προς το παρον καλα νιωθω!

Κι εμενα ο γιος μου τον ειχαμε πετυχει σε καποιο υπερηχο με το χερι πισω απτο κεφαλι και το ενα ποδι πανω στο αλλο τελειως αραχτος! Δηλαδη ο γιατρος σας ειπε για αγορι ή δεν ειπε τιποτα?

Προς το παρον καλα νιωθω!

Κι εμενα ο γιος μου τον ειχαμε πετυχει σε καποιο υπερηχο με το χερι πισω απτο κεφαλι και το ενα ποδι πανω στο αλλο τελειως αραχτος! Δηλαδη ο γιατρος σας ειπε για αγορι ή δεν ειπε τιποτα?

Από την αυχενική είχε φανεί σχεδόν σίγουρα οτι είναι αγόρι. Αν και νωρισ μας είχε πει ο γιατρός και δεν θέλω να λέω φύλο φαίνεται αρκετα καλα...

Χθες πάλι επιβεβαίωσε το ίδιο! Ρωτάει ο άντρας μου τη γιατρο, δηλαδή να μην ελπίζω για κορίτσι; Και του λέει να ελπιζεις 1%! Τι να πω φαίνονταν καλά οτι κάτι εχει ανάμεσα απο τα ποδαράκια του, τόσο πολύ να μας ξεγελάσει; Εγω προτιμώ αγόρι, ο άντρας μου κορίτσι οπότε ένας απο τους δυο θα χαρεί παραπάνω οτι κι αν είναι.

Δεν έκανε δουλεια το τζιντζερ δηλαδη. Κρίμα...

3e7afaa502.png

4e425f0baa.png

Koυράγιο με το στομάχι, κορίτσια!

Χθες είχαμε και γιατρό και είδαμε το ζουζούνι μια χαρά να αράζει πάνω στον πλακούντα και να τεντώνει χέρια πόδια, λες και μόλις τον ξυπνήσαμε τον κύριο.

Ωραίος ο νέος, αυτή είναι η δουλειά του τώρα, ν' αράζει και να μεγαλώνει!!!:D

Από την αυχενική είχε φανεί σχεδόν σίγουρα οτι είναι αγόρι. Αν και νωρισ μας είχε πει ο γιατρός και δεν θέλω να λέω φύλο φαίνεται αρκετα καλα...

Χθες πάλι επιβεβαίωσε το ίδιο! Ρωτάει ο άντρας μου τη γιατρο, δηλαδή να μην ελπίζω για κορίτσι; Και του λέει να ελπιζεις 1%! Τι να πω φαίνονταν καλά οτι κάτι εχει ανάμεσα απο τα ποδαράκια του, τόσο πολύ να μας ξεγελάσει; Εγω προτιμώ αγόρι, ο άντρας μου κορίτσι οπότε ένας απο τους δυο θα χαρεί παραπάνω οτι κι αν είναι.

Δεν έκανε δουλεια το τζιντζερ δηλαδη. Κρίμα...

Αχ ναι νομιζω μας το χες πει αλλα το ξεχασα ε? Πρεπει να βαλουμε στο πινακακι μας και φυλο νομιζω....για οσες ξερουν δηλαδη!

Ωραιος ο γιατρος πολλες ελπιδες του δωσε!:D Aμα φαινεται το "πραματακι" τοτε εννοειται οτι ειναι αγορι. Πες στο συζηγο να ελπιζει στο 3ο για κοριτσι :P

Καλα αναγουλες-τζιντζερ 1-0!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...