Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 31 λεπτά , MK2012 είπε:

Χριστίνα μου♥️ Ο χθεσινός γιατρός είπε πως δε φαίνεται κάτι μεμπτό στις ορμονολογικές (παλιές μεν) πλην της ΑΜΗ. Δεν έδωσε ουσιαστικό λόγο για αυτή την ποιότητα και τα έμβρυα 6ης ημέρας με αργή ανάπτυξη διότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Για το σπερμα είπε πως ο κατακερματισμός δεν είναι καλός. Το ότι μπορεί να ευθύνεται και το σπερμα είναι μια πιθανότητα απλά συνήθως η χαμηλή ΑΜΗ συνδέεται και με κακής ποιότητας ωάρια. Είδες πάλι 4BC είχα τώρα. Δε θα προχωρήσω βέβαια με ετ αν διερευνήσω τα υπόλοιπα πρώτα. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται η ποιότητα των εμβρύων από ινσουλίνη και τα αποτελέσματα της καμπύλης ζαχαρου; Έτσι κατάλαβα με αυτά που λέγαμε στο φόρουμ χθες. Νόμιζα πως αυτά επηρεάζουν  μόνο την εμφύτευση. 

Α και το καλύτερο τελικά ο σύζυγος θα λείψει παραπάνω μέρες Αμερική οπότε πιάνει και την ωοληψια του Ιανουαρίου αν αποφάσιζα να κάνω και πάρα πολλούς γιατρούς που έχω κανονίσει. Παρόλα αυτά θα πάω μόνη μου, δε τα πάω και άλλο πίσω τα ραντεβού.

Κλείνω χρόνο τώρα σε αυτή τη φάση κ άλλο ενα χρόνο φυσικής προσπάθειας. Ναι ενδεχομένως ολα ισως γίνονται αλλα υπάρχουν και δυσκολες περιπτώσεις που δεν ευδοκίμησαν ποτε τους. Ακόμα και ο γιατρός που είδα χθες μου είπε, συνεχίζεις με 3 προσπάθειες με ημιφυσικό και μετά κοιτάς αν θες για δανεικά που ιδανικά ήθελα να εξετάσω σε μετέπειτα χρόνο.

κορίτσι μου διαβάζω από εχθές συνέχεια για την ΑΜΗ, όπως έκανα και πριν 2 χρόνια. Το τονίζουν ότι χαμηλή ΑΜΗ δεν σημαίνει χαμηλή ποιότητα. Η χαμηλή ποιότητα ισούται με την ηλικία, επειδή συνήθως χαμηλή ΑΜΗ έχουμε μετά από κάποια ηλικία, αυτά συμπίπτουν . Οι μελέτες μιλάνε για το απόθεμα μόνο. Υπάρχουν μελέτες που δίνουν ότι μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση, με διατροφή, βιταμίνες όπως DHEA, με γυμναστική, όχι τσιγάρο, κάνεις βελονισμό να διαχειριστής το άγχος, το χρόνιο στρες επηρεάζει σοβαρά την ορμονική ισορροπία με αποτέλεσμα να δίνεις κακής ποιότητα ωάρια. Το ξανά είπες, το σπέρμα μπορεί να επηρεάζει. Άρα έχετε 50-50 ευθύνη στην εξέλιξη της βλαστοκύστης. Λόγω στεναχώριας και απελπισίας, είσαι σε άρνηση. 

Θα σου πω ότι εγώ ξεκίνησα προσπάθειες στα 23, μπουμπούκι, ποιο νέα δεν γίνετε, με όλους τους γιατρούς να μου λένε θα μείνεις πανεύκολα έγκυος. Ενδομήτριο να φτάνει και 22mm και ωορρηξία κάθε μήνα, με τεράστιο ωοθηλάκιο. Να νιώθω την ωορρηξία μου κάθε μήνα. Και να που τα κατάφερα μετά από 2,5 χρόνια ελεύθερον επαφών και μετά από 8 μήνες εξωματικής, 2 ετ. Πήρα θετικό τεστ στα χέρια μου μετά από ακριβώς 3 χρόνια. στα 26. 27 γέννησα. 

Θα πεις τα κατάφερες, είσαι νέα, δεν έζησα τίποτα 3 χρόνια θα σου πω. Έχασα τον εαυτό μου, ήθελα να χωρίσω για να βρει μια που να μπορεί να του κάνει παιδί. Σε καταλαβαίνω όσο δεν πάει. Στα λέω όλα αυτά για να μπορέσεις να βγεις για λίγο από όλη αυτήν την βαβούρα για να τα δεις ποιο καθαρά. Θεωρώ ότι στην ψυχολογία σου ευθύνεται ο εξωσωματικός σου. Δεν πιστεύω πως από μόνη σου από την αρχή αντιδράς έτσι, να το έχεις πάρει όλο πάνω σου και να νιώθεις και ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Έχεις πέσει σε λάθος ομάδα και έχεις χάσει την πίστη και την αισιοδοξία σου. 

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

καλησπερα και καλη εβδομαδα!!!Ευχομαι συντομα ολες να ειμαστε καλα και να σταματησουν επιτελους τα ενοχλητικα συμπτωματα!Skybeam,εισαι πολυ τυχερη,μονο αυτο να σκεφτεσαι!Και στον υπερηχο θα δεις το μικρο σου σπορακι να καρδιοχτυπα δυνατα!!

Ηθελα να ρωτησω τις ηδη μανουλες,κατι σχετικο με τις αγορες του bebe.Βρηκα την παρακατω λιστα για ψωνια και εχω την εξης απορια,αν οντως ολα αυτα τα πραγματα ειανι απαραιτητα,γιατι αν ειναι επρεπε ηδη να εχω ξεκινησει τις αγορες.....:shock::confused::shock:

ΕΝΔΥΣΗ

- 8-10 κορμάκια

- 8-10 φορμάκια

-1-2 αλλαξιές πιο καλές για εξόδους(μακρύ ή κοντό μανίκι ανάλογα την εποχή)

(προσοχή τα παραπάνω να έχουν φαρδύ λαιμό και εύκολο κούμπωμα μπροστά για να μην ταλαιπωρείται ούτε το μωρό ούτε η μαμά)

-ζακετάκι καλοκαιρινό (για τις δροσερές μέρες και νύχτες)

-παλτουδάκι για το χειμώνα

-1 καπελάκι για τα καλοκαίρι

-1 σκουφάκι για το χειμώνα

-1-2 ζευγάρια καλτσάκια (προσοχή σε όσα έχουν λάστιχο να μην είναι πολύ σφιχτό)

-1-2 γαντάκια για ξύσιμο

-1 υπνόσακο χειμερινό ή καλοκαιρινό(όχι απαραίτητο)

Συμβουλή: Τα ρούχα του μωρού καλό είναι να πάρετε λιγότερα κομμάτια για 0-3 μηνών και περισσότερα για 3-6 μηνών καθώς τα 0-3 είναι για πολύ μικρά μωρά και δεν εξυπηρετούν για πάνω από 1,5-2 μήνες)

ΕΠΙΠΛΑ-ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

-Κούνια(προτιμούνται αυτά που μετατρέπονται σε κρεβατάκια για παιδιά 5-7 ετών)

-Σιφινιέρα (αν δεν αρκεί η ντουλάπα σας)

-Αλλαξιέρα

-Καλαθούνα ή λίκνο (για να έχετε το μωρό σας τους πρώτους μήνες κοντά σας. Η καλαθούνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μωρά έως 3 μηνών και το λίκνο έως 6 μηνών.)

-Καρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου ή πλήρες σετ που περιέχει και ποσόδακο και πορτ-μπεμπέ.(Το καρότσι να έχει απαραίτητα τα παρακάτω χαρακτηριστικά: κάθισμα που να κοιτάζει τη μαμά ή το δρόμο, ανάκληση πλάτης διαφόρων θέσεων, χερούλια προσαρμοζόμενα στο ύψος του γονέα, προστασία βροχής και ήλιου, φρένα στις ρόδες, εύκολο άνοιγμα-κλείσιμο και διαστάσεις όσο το δυνατόν μικρότερες ειδικά όταν είναι ανοιχτό, πλενόμενο ύφασμα, και χρήση από 0- όσο μεγαλύτερη ηλικία γίνεται. Το κάθισμα αυτοκινήτου να είναι για τουλάχιστον έως 13 κιλά)

-Παρκοκρέβατο για όσα μωράκια κοιμούνται εκτός σπιτιού.

-Relax με παιχνίδια και δόνηση(απασχολούν ευχάριστα τα μωρά και η δόνηση λένε ότι τα καλμάρει πχ μέχρι να ετοιμάσετε το γεύμα του.)

-1 σετ κουρτίνες για τη διακόσμηση του δωματίου που καλό είναι να είναι στο μήκος του παραθύρου για να μην μπερδεύονται όταν αρχίσουν και μπουσουλάνε.(και πολλά άλλα που εξαρτώνται από το τι διακόσμηση θέλει να κάνει ο καθένας )

-2-3 σετ σεντονάκια κούνιας(προτείνονται αυτά που έχουν λάστιχο στο κατωσέντονο.)

-2-3 σετ σεντονάκια καλαθούνας ή λίκνου.

-βαμβακερή κουβερτούλα κούνιας.( για όταν κάνει κρύο)

-βαμβακερή κουβερτούλα καλαθούνας ή λίκνου.( για όταν κάνει κρύο)

-2 σελτεδάκια μεγάλα και 2 μικρά(Χρησιμεύουν για κάτω από την κούνια και το καλάθι ή λίκνο καθώς και για την αλλαγή πάνας του μωρού)

-πάντα για την κούνια(αν δεν πάρετε ολόκληρη προίκα που περιέχει και πάντα πρέπει να έχετε μία γιατί κρατάει την θερμοκρασία και βοηθάει αργότερα στο κουτούλημα των μωρών στα κάγκελα της κούνιας.)

-κουνουπιέρα με η χωρίς βάση για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

-σφηνάκι για την κούνια για να κοιμάται ανάσκελα ή στο πλάι απαγορεύεται μπρούμυτα.

-σεντονάκι για το καρότσι (αγκαλιάς)

-βαμβακερή κουβερτούλα για το καρότσι (αγκαλιάς)

-4-5 πάνες βαμβακερές για να ακουμπάτε το μωρό οπουδήποτε με ασφάλεια.

-10 πανάκια για ρέψιμο.

-4-5 σαλιάρες(οι βαμβακερές είναι λόγω υλικού πιο απορροφητικές)

ΦΑΓΗΤΟ

Σε περίπτωση θηλασμού:

-επιθέματα στήθους(μιας χρήσης ή πλενόμενα συνιστούνται τα πρώτα).

-2 σουτιέν θηλασμού

-2 σουτιέν θηλασμού ύπνου

-κρέμα για θηλές

-Μαντηλάκια καθαρισμού στήθους(ειδικά το καλοκαίρι αν ιδρώνετε)

-θήλαστρο( σε περίπτωση που δεν μπορείτε να θηλάσετε απευθείας από το στήθος)

-μαξιλάρι θηλασμού(όχι απαραίτητο μπορεί να σας βολέψει και στον ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης)

-αποστειρωτή μπιμπερό

-1-2 μικρά μπιμπερό για χαμομήλι

-4-6 το πολύ μεγάλα μπιμπερό (τουλάχιστον 6 αν του δίνεται ξένο γάλα και 1-2 αν θηλάζετε .Συνιστούνται τα γυάλινα καθώς τα πλαστικά κρατάνε μικρόβια και μετά την αποστείρωση και πρέπει να πετιούνται κάθε 6 εβδομάδες.)

- θηλές για μπιμπερό υπάρχουν σιλικόνης(διάφανες) και καουτσούκ(κίτρινες), προτείνονται οι σιλικόνης και να είναι για 0-4 μηνών.

-βούρτσα για να πλένετε τα μπιμπερό.

-τσιμπίδα για να βγάζετε τα μπιμπερό από τον αποστειρωτή.

-Σκόνη γάλακτος που θα σας συστήσει ο παιδίατρος.(αν δεν θηλάζεται ή αν χρειάζεται για να συμπληρώνεται τα γεύματα του.)

-Θερμαντήρας μπιμπερό(εξυπηρετεί πολύ τις βραδινές ώρες αφού δεν χρειάζεται να κάνετε την διαδικασία με κατσαρόλες και μπρίκια.)

-πιπίλες με θήκη και πιαστράκια για να τις κρεμάτε στα ρουχαλάκια του.(Να είναι στο ίδιο μέγεθος με τις θηλές του μπιμπερό και ακόμα καλύτερα και της ίδιας εταιρείας που θα πάρετε τα μπιμπερό.)

-χαμομήλι για τους κολικούς.

ΜΠΑΝΙΟ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ

-πάνες( όση ποσότητα και να έχετε δεν είναι αρκετή συνιστούνται pampers,libero και οικολογικές θα βρείτε στη σελίδα www.panes.gr)

-κρέμα για σύγκαμα (sudocream, penaten, bepanthol ή όποια σας συστήσει ο παιδίατρος.)

-σαμπουάν , αφρόλουτρο 2 σε 1 ( πάλι θα σας συστήσει ο παιδίατρος)

-μπανάκι με στήριξη για το κεφαλάκι του μωρού.

-μπανάκι με 2 θήκες για τοπικό πλύσιμο (όχι απαραίτητο)

-φυσικό σφουγγάρι, ή πετσετάκι για το μπάνιο

-2-3 μπουρνουζοπετσέτες.

-2-3 πετσετάκια μικρά για τοπικές πλύσεις.

-βούρτσα για χτένισμα από φυσική τρίχα

-ψαλιδάκι με στρογγυλές άκρες για να νύχια(σετ μανικιούρ)

-μπατονέτες για μωρά.

-μωρομάντηλα.

-ταλκ

-οινόπνευμα 70 βαθμών και γάζες για τον αφαλό μέχρι να ξεραθεί και να πέσει.

-baby oil για μασαζάκι ή αν παρουσιάσει ξηρότητα σε κάποιο σημείο.

-ενυδατική κρέμα

-αντηλιακό(ρωτήστε τον παιδίατρό σας)

-ηλεκτρονικό θερμόμετρο(αχρείαστο να ναι)

-αποφρακτήρας μύτης

-Βρεφοζυγός( αν πηγαίνετε στο ιατρείο του παιδίατρου δεν τον χρειάζεστε).

ΔΙΑΦΟΡΑ

- απαλό απορρυπαντικό πιάτων για να ξεβγάζονται καλά τα μπιμπερό (π.χ AVA Μασσαλίας ή proderm)

- άσπρο ξύδι που δε μυρίζει για να βγαίνουν τα άλατα από τον αποστειρωτή

- απορρυπαντικό και μαλακτικό για βρεφικά ρούχα.

-Τσάντα αλλαξιέρα για όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού.

-Προστατευτικά ηλίου για το αυτοκίνητο(θα χρειαστούν και αν γεννάτε καλοκαίρι και αργότερα)

-Θερμόμετρο δωματίου(όχι απαραίτητο, η ιδανική θερμοκρασία για το παιδικό δωμάτιο είναι 18-20 βαθμούς)

-Μουσικό παιχνίδι κρεβατιού(όχι απαραίτητο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει το παιδί να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.)

as1cOHsNw1z0000MTA1NTdkfDYwOGJkfG1pbGtvIGlz.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Με λάδι ντομάτα πιπεριά ρίγανη και ψήσιμο.......ουφ!

Mummytobe, δεν έπρεπε να μου το θυμίσεις αυτό το μεζεδάκι!!! Αγαπημένο!!!

Οι αναγούλες έχουν περιοριστεί πάρα πολύ. Βέβαια 1 ώρα μετά αφού το είπα έκαναν την εμφάνισή τους. Αυτό που πραγματικά με ανακατεύει είναι η μυρωδιά του τσιγάρου. Έχετε πονοκεφάλους; Νομίζω ότι αυτό είναι το σύμπτωμα που με ταλαιπωρεί περισσότερο. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ ούτε να οδηγήσω λόγω αυτού. Δεν θέλω βέβαια να παραπονιέμαι γιατί όλα τα συμπτώματα είναι μικρής διάρκειας. Υπομονή κορίτσια, ο τέταρτος μήνας έρχεται και θα ηρεμήσουμε.

eNortjKzUjK0NDE0slSyBlwwFZoC1w,,33.png

Milky, η λίστα μου θυμίζει τη λίστα των Mothercare. Τα κορίτσια που είναι ήδη μαμάδες θα μας πουν περισσότερα αλλά δε νομίζω να χρειαζόμαστε όλα αυτά και μάλιστα όλα μαζί.

Ερώτηση πάνω σ' αυτό:Ο αποστειρωτής είναι απαραίτητος ακόμη κ στην περίπτωση που το μωρό θηλάζει; Οι πιπίλες είναι κι αυτές απαραίτητες κι αν ναι πρέπει να αποστειρώνονται στον αποστειρωτή;

Milky, η λίστα μου θυμίζει τη λίστα των Mothercare. Τα κορίτσια που είναι ήδη μαμάδες θα μας πουν περισσότερα αλλά δε νομίζω να χρειαζόμαστε όλα αυτά και μάλιστα όλα μαζί.

Ερώτηση πάνω σ' αυτό:Ο αποστειρωτής είναι απαραίτητος ακόμη κ στην περίπτωση που το μωρό θηλάζει; Οι πιπίλες είναι κι αυτές απαραίτητες κι αν ναι πρέπει να αποστειρώνονται στον αποστειρωτή;

Νομίζω πως στην περίπτωση θηλασμου οι πιπίλες αποφεύγονται...

aCtzp3.png

Ιδεα δεν εχω για ολα αυτα!Δυστυχως δεν εχω κανενα κοντινο μου προσωπο για να ενημερωθω και μολις τη διαβασα,πελαγωσα!!!Τη λιστα την βρηκα σε ενα αλλο topic του parents.Θα μπω και mothercare να τσεκαρω...

Διαφημίσεις

Από τον κύκλο μας, είμαστε 5 κοπέλες που περιμένουμε μωράκι!!! Άλλες το πρώτο κι άλλες το 2ο. Το θέμα είναι ότι ακόμη δεν το έχουμε ανακοινώσει επίσημα κι αν ρωτήσω κάτι τέτοιο θα καρφωθώ.

Αν χρειάζεται όλα αυτά το βρεφάκι ένα μπορώ να πω...καλό ξεπαράδιασμα...!!!

Αν χρειάζεται όλα αυτά το βρεφάκι ένα μπορώ να πω...καλό ξεπαράδιασμα...!!!

Nαι, καλά! Ουκ αν λάβης παρά του μη έχοντος... τα βασικά και πολύ αγάπη, εγώ προσωπικά δεν έχω άλλο τρόπο. Α, και πολύ χρόνο, άνεργη γαρ!

Δεν ξερω,τι να πω..Ειμαι τοσο ασχετη και θα ηθελα να εχω μια πρωτη επαφη....Οπως καταλαβαινεις με εχει πιασει ενας πανικος.Χθες εβλεπα κατι βιντεακια στο youtube και σκεφτομουν πως θα πιασω το μωρο,πως θα το κανω μπανιο,πως θα το ταισω.Ας ελπισουμε στο μητρικο ενστικτο...Παναγια μου!!!

Διαφημίσεις

Δεν ξερω,τι να πω..Ειμαι τοσο ασχετη και θα ηθελα να εχω μια πρωτη επαφη....Οπως καταλαβαινεις με εχει πιασει ενας πανικος.Χθες εβλεπα κατι βιντεακια στο youtube και σκεφτομουν πως θα πιασω το μωρο,πως θα το κανω μπανιο,πως θα το ταισω.Ας ελπισουμε στο μητρικο ενστικτο...Παναγια μου!!!

Και εγω αυτα φοβάμαι πιο πολυ και απο την γέννα...ε τι στο καλο?μετα απο τόσους αιώνες εμεις λες να ειμαστε οι άχρηστες να μην μπορούμε να τα πλυνουμε?

aCtzp3.png

Ούτε κι εγώ έχω την παραμικρή ιδέα για όλα αυτά... ούτε και μαμά/πεθερά ή φίλη έμπειρη υπάρχουν. Αν δω τα σκούρα, έχω υπόψη μου αυτό

http://www.mitrotita.org/index.php/what-doula-is/pospartumdoula

αν δηλαδή έρθω ένα βήμα πριν το νευρικό κλονισμό θα τους πάρω τηλ να μου στείλουν μια βοηθό μητρότητας λοχείας.

Αχ ποτε τα γραψατε ολα αυτα?????

Καλα η λιστα ειναι για να αγχωθεις! Και δεν τα λεει καθολου καλα στα ρουχα λεει πολυ λιγα στα υπολοιπα ειναι υπερβολικη λες και ειναι του mothercare ή του λητω οπως ειπε καποια να σου τα πουλησει ολα!!!! Αμα βρω αυριο χρονο γιατι τωρα δεν μπορω θα τα σχολιασω ενα ενα!!!!

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Ούτε κι εγώ έχω την παραμικρή ιδέα για όλα αυτά... ούτε και μαμά/πεθερά ή φίλη έμπειρη υπάρχουν. Αν δω τα σκούρα, έχω υπόψη μου αυτό

http://www.mitrotita.org/index.php/what-doula-is/pospartumdoula

αν δηλαδή έρθω ένα βήμα πριν το νευρικό κλονισμό θα τους πάρω τηλ να μου στείλουν μια βοηθό μητρότητας λοχείας.

Α!πολυ καλο αυτο!γιατι και εγω απο βοηθεια...

Αμα βρω αυριο χρονο γιατι τωρα δεν μπορω θα τα σχολιασω ενα ενα!!!!

Nαι βρε συ αν μπορέσεις αύριο γράψε τι θα χρειαστούμε από ρουχαλάκια τον μήνα που θα γεννήσουμε, είναι πολύ σημαντικό και ποτέ δεν ξέρεις ποιον να πιστέψεις στο συγκεκριμένο θέμα!

Α!πολυ καλο αυτο!γιατι και εγω απο βοηθεια...

Στο parents κάπου είχε αναφερθεί. Είχα σχολιάσει ότι είναι πολύ καλό για γυναίκες που δεν έχουν καμμία βοήθεια ούτε μαμά/συγγενείς/έμπειρες καλές φίλες. Βέβαια πέσαν πάνω μου ορισμένες του στυλ "που θα βάλεις ξένη γυναίκα μες στο σπίτι" αλλά μια χαρά θα την βάλω αν είναι να μου δείξει 3 πράγματα, να με ξεκουράσει λίγο και να με γλιτώσει από ψυχολογικά ντράβαλα τις πρώτες εβδομάδες.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...