Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

• Μου αρέσει 2

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

βρε παιδια πως προεκυψε τωρα με τις μυξες?

Ρουμπινακι στις φιλες σου που γεννησαν με καισαρικη ειπαν

να τραβανε μυξες σε τακτικη βαση για καποιο λογο?Αμα το

παιδι δεν ειναι αρρωστο δεν εχει μυξες!Εκτος εαν καποια μωρα

που γεννιουνται με καισαρικη εχουν καποιο θεμα που δεν γνωριζω....

Παντως επειδη οταν το μωρο εχει μυξες και υποφερει γιατι δεν αναπνεει

και δεν κοιμαται αυτο που θελει η μανουλα ειναι να το βοηθησει οποτε

θα δειτε τι κανει δουλεια στη συγκεκριμενη περιπτωση και τι οχι και ποσο

θα αντιστεκεται το μωρο.

Η Λυδια δυστυχως μας αρρωστησε απο το μεγαλο λιγο πριν τις 50 μερες

και ειχαμε παει παιδων οπου το μονο που μας ειχανε πει ηταν για ορο

(τα κλασσικα). Ριχναμε σε καθε ρουθουνακι ορο με συριγγα των 2,5ml για

να φευγουν οι μυξες πισω και οταν ηταν πηχτες πολυ παλι πρωτα ορο και μετα

αφου μαλακωναν λιγο τα ρουφαγαμε. Αλλιως η αληθεια ειναι οτι τα πηχτα

δε φευγουν αλλα οσο μας το επετρεπε και το παιδι δεν το καναμε καθε τρεις και λιγο

ουτε ρουφαγαμε πολυ δυνατα.

Καθε πραγμα με μετρο νομιζω. Εχω ακουσει επισης και αλλους γιατρους που λενε

ριξε "τονους" ορου και αλλους που το ακουνε αυτο και λενε οτι θα γεμισουν υγρο

τα αυτια!Γι αυτο ολα με μετρο!

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρουμπινακι στις φιλες σου που γεννησαν με καισαρικη ειπαν

να τραβανε μυξες σε τακτικη βαση για καποιο λογο?Αμα το

παιδι δεν ειναι αρρωστο δεν εχει μυξες!Εκτος εαν καποια μωρα

που γεννιουνται με καισαρικη εχουν καποιο θεμα που δεν γνωριζω....

Παντως επειδη οταν το μωρο εχει μυξες και υποφερει γιατι δεν αναπνεει

και δεν κοιμαται αυτο που θελει η μανουλα ειναι να το βοηθησει οποτε

θα δειτε τι κανει δουλεια στη συγκεκριμενη περιπτωση και τι οχι και ποσο

θα αντιστεκεται το μωρο.

Η Λυδια δυστυχως μας αρρωστησε απο το μεγαλο λιγο πριν τις 50 μερες

και ειχαμε παει παιδων οπου το μονο που μας ειχανε πει ηταν για ορο

(τα κλασσικα). Ριχναμε σε καθε ρουθουνακι ορο με συριγγα των 2,5ml για

να φευγουν οι μυξες πισω και οταν ηταν πηχτες πολυ παλι πρωτα ορο και μετα

αφου μαλακωναν λιγο τα ρουφαγαμε. Αλλιως η αληθεια ειναι οτι τα πηχτα

δε φευγουν αλλα οσο μας το επετρεπε και το παιδι δεν το καναμε καθε τρεις και λιγο

ουτε ρουφαγαμε πολυ δυνατα.

Καθε πραγμα με μετρο νομιζω. Εχω ακουσει επισης και αλλους γιατρους που λενε

ριξε "τονους" ορου και αλλους που το ακουνε αυτο και λενε οτι θα γεμισουν υγρο

τα αυτια!Γι αυτο ολα με μετρο!

Τώρα δεν θυμάμαι κάθε ποτέ τους είχαν πει να τραβάνε αλλα θυμάμαι που μου είχαν πει ότι τους το είχε πει για να καθαρίσει λέει από τα υγρά της κοιλιας...

Τώρα τι να σου πω ισχύει δεν ισχυει? πάντως από ότι κατάλαβα και οι κοπέλες εδώ για τα νεογέννητα έλεγαν και όχι όταν ειναι άρρωστα. Εγω πάντως και τις λίγες φορές που ρουφηξα μυξες δεν είδα διάφορα από ότι με την σκέτη αμπουλα.

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Δικό μου κόλλημα βρε Μαρία, ο δεύτερος φόβος μετά το μπάνιο! Ούτε που μπορώ να το φανταστώ μπουκωμένο το νεογέννητο...

Αλλά και πάλι, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα μέχρι τώρα που είναι 2013, όταν οι άνθρωποι δεν είχαν συσκευή για τις μυξούλες των μωρών, τι έκαναν? Τώρα που το σκέφτομαι δε νομίζω να πάρω τελικά, μόνο φυσιολογικό ορό... :rolleyes:

skybeam τα ιδια αγχη εχουμε...και εγω την μυξοκατασταση πολυ την φοβαμαι!

κοριτσια δεν εχω προλαβει να σας διαβασω η αληθεια ειναι...

μπηκα ομως να σας πω τα νευρα και τον πονο μου!

Σημερα πηγα για ντοπλερ...τελειως τυπικα μιας και ο γιατρος μου παντα τσεκαρει σε καθε επισκεψη αυτα που θελει.

Επειδη ομως επρεπε τυπικα να το κανουμε μου λεει πηγαινε καντο στο Αλεξανδρας.

επεσα σε ειδικευομενο...και δεν με νοιαζει αυτο,αλλα με νοιαζει που δεν υπηρχε εκει ενας γιατρος να ρωτησω καποια πραγματα!

"ποιος γιατρος σας παρακολουθει?" ο Δασκαλακης λεω.."α ο κυριος Δασκαλακης ξερω τα κοιταει παντα απο μονος του πως και σας εστειλε?" τυπικη διαδικασια του λεω...

βρηκε λεει τον πλακουντα πιο ωριμο..:confused:

βρηκε ασβεστωματα ενω δεν καπνιζω..που συνηθως τα προκαλει..:confused:

εκανε μετρησεις στο κεφαλι της μπεμπας η οποια εχει γυρισει και δεν μπορουσε λεει να την μετρησει καλα και εβγαζε οτι το παιδι εχει μεγαλο κεφαλι!:confused: ηρθε μια αλλη επισης ειδικευομενη και κατι του ειπε και ευτυχως ειδε το κεφαλι νορμαλ!:evil:

καποιες τιμες PI & RI μου τις εβγαλε(ειδικα την πρωτη) πανω απο το φυσιολογικο οριο και μου λεει να πατε να το δειξετε στον γιατρο σας...

τον ρωτησα...

-"γιατι μπορει να εχει λοξυγγα συνεχως το μωρο?"(παιζει και θεμα οξυγονωσης..σπανιο αλλα παιζει)

απαντηση...

-Δεν το γνωριζω..

-"φαινεται αν εχει τυλιχτει με το λωρο το μωρο γιατι εχω ενα αγχος?"

-Α...δεν βλεπω κατι τετοιο αλλα καλυτερα να ρωτησετε τον γιατρο σας...

:shock::shock::shock::shock::shock:

παραυτα..

εφυγα και δεν εβρισα...

πηρα τηλ τον γιατρο μου με ρωτησε τι ακριβως μου ειπαν...με ρωτησε ποιος μου το εκανε και του λεω ηταν ειδικευομενοι και δεν ηξεραν τι τους γινοταν και βρηκαν το ντοπλερ αυξημενο..

καλα μου λεει...πηγαινε σπιτι σου παιδι μου και ελα στο ραντεβου μας.

Οι μαιες δεν ηξεραν να απαντησουν σε ερωτησεις που ηξερα ακομα και εγω!(σε μια απαντησα δεν αντεξα!!!!!!!!!)

πειτε μου τωρα εγω ποιον να βρισω??????

ειναι πανεπιστημιακο το νοσοκομειο...το δεχομαι!

και επισης δεχομαι να κανουν και μαθημα επανω μου δεν με νοιαζει αφου δεν με πονανε..καπως πρεπει να μαθουν και οι νεοι..αλλα ο υπευθυνος γιατρος που ηταν??????????????

ουφ...τα ειπα!:evil:

aCtzp3.png

Τώρα δεν θυμάμαι κάθε ποτέ τους είχαν πει να τραβάνε αλλα θυμάμαι που μου είχαν πει ότι τους το είχε πει για να καθαρίσει λέει από τα υγρά της κοιλιας...

Τώρα τι να σου πω ισχύει δεν ισχυει? .

Δεν ισχυει αυτο!Δεν μας ειπαν ποτε κατι τετοιο και δεν το εκανα!

Μονο με την ιωση. Αλλιως δεν εχει μυξες καθολου....

Skybeam μην αγχωνεσαι με τετοια δεν εχει νοημα!

Mummytobe αφου επεσες σε ειδικευομενο και δεν υπηρχε κανονικος γιατρος

κανε σαν να μην ακουσες τιποτα μη δωσεις βαση σε οτι σου ειπε σαν να μην πηγες

καθολου!Τι σε στειλε κι αυτος ο γιατρος δεν την ξερει εκει την κατασταση?

Ωραια ειδικοτητα κανουν εκει οι μαθητευομενοι ε?????Χωρις γιατρο να τους δειχνει

και να λενε αρλουμπες στις εγκυους!

Μην το ξαναανοιξω το θεμα με τα δημοσια.....εμπιστευσου το γιατρο σου και

πες πως ηταν μια ασχημη εμπειρια μην συγχιζεσαι!

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Διαφημίσεις

skybeam τα ιδια αγχη εχουμε...και εγω την μυξοκατασταση πολυ την φοβαμαι!

χεχεχε!

Νάντια μη συγχίζεσαι παιδί μου, λογικό είναι να ωριμάζει ο πλακούντας σιγά σιγά, δεν είναι και στην πρώτη του νιότη, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη είμαστε! Τι να πω κι εγώ που είναι τουλάχιστον 3 εβδομάδες μεγαλύτερος...

Αααααααααν ισχύει τώρα βέβαια αυτό που σου είπε για τον πλακούντα, γιατί θεωρώ ότι θα το είχε ήδη δει ο γιατρός σου, όπως και τις μετρήσεις που σου έκανε. Βασικά έπεσες σε ανασφαλή και αδιάβαστο ειδικευόμενο (για να μην πω τίποτα χειρότερο) οπότε μη σκας... μήπως επαναλάβεις το ντόπλερ σε κάποιον πιο έμπειρο αργότερα...

Σημερα πηγα για ντοπλερ...τελειως τυπικα μιας και ο γιατρος μου παντα τσεκαρει σε καθε επισκεψη αυτα που θελει.

Α, ρε Νάντια, τι έπαθες κι εσύ, τσάμπα η στεναχώρια σου...

Θα σε ρώταγα κατά τα άλλα τι σου έβγαλε (βάρος κλπ), αλλά σιγά την αξιοπιστία τους...

Κι εγώ έκανα το ντόπλερ σήμερα. Καλά μας βρήκε, λίιιιγο πιο μικρούληδες από το μέσο όρο, αλλά όχι απαραίτητα κάτι ανησυχητικό. Τράχηλος 2,3 εκ, από 2,7 στη β' επιπέδου, αλλά μου είπε ότι σ' αυτή τη φάση/εβδομάδα δεν πειράζει (σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μέσα σε 10 εβδομάδες μίκρυνε μόνο 4 χιλιοστά)

NuWHp2.png

InJWp3.png

καλησπερα κοριτσια μολις ηρθα απο το γιατρο ολα μια χαρα icon_biggrin.png η μπεμπα ειναι 770γρ μια χαρα μου ειπε ο γιατρος για το βαρος της που ρωτησα.Εγω κοριτσια ζυγιστηκα και αντι να παρω κιλο εχασα icon_eek.gif

300γρ αλλα τα πηρε η μπουμπου μου :P .Τον ρωτησα αμα πειραζει που εχασα και μου ειπε οχι.

Ειναι λιγο ανεβαμενη η θυροειδη μου και μου ειπε να κανω εξετασεις.Αυτα τα νεα μου :P

ΠΗΤ 18/06/13 Κοριτσι

Yιanna, μπορεί να έχασες λόγω του θυροειδή σου...

Σοφία σου είπε ότι θα κάνετε συχνότερους υπέρηχους τώρα? Σε τι είναι λίγο πιο μικρούλης, σε ύψος ή σε βάρος? Πάντως μικρές αποκλίσεις του "φυσιολογικού" είναι μέσα στα πλαίσια, το κάθε παιδί εξάλλου αναπτύσσεται διαφορετικά (και εντός και εκτός μήτρας, εννοώ...)

Σοφία σου είπε ότι θα κάνετε συχνότερους υπέρηχους τώρα? Σε τι είναι λίγο πιο μικρούλης, σε ύψος ή σε βάρος?

Σε βάρος. Λίγο πιο μικρό από τον μέσο όρο, είπε, όχι ανησυχητικά πιο μικρό (τα λέω για να τα ακούω), 1700 γραμμ. Αυτός δεν μου είπε τίποτα για πιο συχνούς υπερήχους, γιατί αυτός είναι ο "ειδικός γιατρός" που πηγαίνω μόνο για τους μεγάλους υπερήχους, δεν θα με ξαναδει έτσι κι αλλιώς. Ο δικός μου θα με δει σε μια βδομάδα. Εντάξει, δεν με απασχολεί, αλλά σκεφτομαι και τη Βίβιαν και ζηλεύω :tongue:

NuWHp2.png

InJWp3.png

Διαφημίσεις

Εντάξει φαντάζομαι μιλάμε για απόκλειση μικρότερη τις μιας εβδομάδας και περίπου 50-100 γρ. απ' ό,τι βλέπω πρόχειρα στο διαδίκτυο, ε?

Εντάξει, δεν με απασχολεί, αλλά σκεφτομαι και τη Βίβιαν και ζηλεύω :tongue:

Κι εγώ ζηλεύω και φοβάμαι κιόλας για το πώς τρέφεται γιατί έχω και ψιλοθέμα ότι ήταν ωριμότερος απ' ό,τι θα έπρεπε ο πλακούντας (τέλος του μήνα θα δω πώς πάμε).

Βασικά στο τέλος θα ακυρωθούν όλες οι αποκλίσεις, έτσι πιστεύω. Αλλιώς όλα τα μωρά θα έρχονταν στον κόσμο με το ίδιο βάρος!:tongue:

Εμένα πάντως ο πλακούντας μου ήδη πήγε grade II, από Ι που ήταν στη β'.

Φυσιολογικότατο στην 32η εβδομάδα που είσαι. Εγώ είμαι grade II από την 26η κι ελπίζω να μην έχει προχωρήσει...:(

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...