Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

• Μου αρέσει 1

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

Καλημέρα! Όλες καλά ελπίζω.

Μαράκι κι εγω πρόβλημα είχα με τις θηλες, επίπεδες, και με τη βοήθεια ψευδοθηλων τα κατάφερα. Πριν τη γέννα μπορείς να βάλεις διαμορφωτές θηλών. Δεν το είχα δοκιμάσει για να σου πω εντυπώσεις, αλλά αν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω θα το έκανα. Για κανένα δίμηνο χρησιμοποιούσα τις ψευδοθηλες, απλά προσπαθούσα όχι σε κάθε γεύμα ή όχι σε ολόκληρο το γεύμα. Σιγά σιγά το στήθος διομορφωνεται και δεν τις χρειάζεσαι. Η Ξανθή θα σου τα πει και η ίδια αλλά είχε μεγαλύτερο κόπο και τα κατάφερε με θηλαστρο. Η αλήθεια είναι οτι τον πρώτο καιρό με περιόρισε λιγο αυτο το θέμα στις εξόδους, αλλά έστρωσε!

Ξανθή αλήθεια τώρα που δεν πέρασε καιρός που αποθηλασες επανήλθαν στα παλιά οι θηλές; Οι δικές μου έχουν διατηρηθεί αρκετά καλά και ελπίζω να είναι πιο εύκολα τα πράγματα αυτη τη φορα...

Ποια έλεγε για την πεθερα που έκανε εισβολή κατά το θηλασμό; Η δικιά μου και ως ολίγον αοματη προκειμένου να δει οτι όντως ο εγγονός της θηλαζει παραλίγο να θηλάσει και αυτή έτσι που έσκυβε για να δει... Ήταν και ένας απο τους λόγους που δεν δέχτηκα τη βοήθειά της και στη βδομάδα την ξεφορτωθηκα και έρχονταν μόνο για επίσκεψη και όχι για "βοήθεια"... Έρχονταν το πρωί, ρωτούσε τι δουλειές έχω, τίποτα της έλεγα και γενικά την έβγαζα με το μωρό στο δωματιό του. Ε κάθισε μια, κάθισε δυο, αραίωσε τις επισκέψεις. Ειδικα οι πρωτομανούλες τον πρώτο καιρό μπορείτε να αποσύρεστε μαζι με το μωρο για να θήλασετε και όταν το μωρο κοιμάται να κοιμαστε κι εσείς. Τώρα ευτυχώς ο άντρας μου θα εχει αδεια και πιστεύω θα είμαστε οκ οι τέσσερις μας!

Βολτιτσες κι εμείς κάναμε πολύ πριν σαραντησουμε, στην αρχη λίγη ώρα εδώ τριγύρω και σιγα σιγα πιο πολύ και πιο μακριά. Στη βόλτα τα μωρά κοιμούνται συνήθως οπότε και οι μαμάδες παίρνουν λίγο αέρα και χαλαρώνουν λίγο.

3e7afaa502.png

4e425f0baa.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!!!!!

Βίβιαν μπράβο στο αγοράκι σου!

Εν τω μεταξύ την άλλη εβδομάδα έχω γιατρό την Πέμπτη

και περιμένω να ακούσω κιλά! Είμαι σίγουρη πως θα πάθω σοκ!

Εγώ κορίτσια γέννησα αρχές Ιουλίου και βγήκα πρώτη φορά στις 20 μέρες

με το μωρό στον μάρσιππο εδώ στην γειτονιά μία βολτίτσα

και μετά κανονικά στις 40 μέρες αφού πήγαμε και πήραμε ευχή!

Δεν βγήκα νωρίτερα αλλά δεν ένοιωθα και κατάθλιψη ίσως γι'αυτό.

Το μωράκι μου από μόνο του με γέμιζε χαρά

δεν ήθελα να βγώ νωρίτερα έξω.

Κόσμος στο σπίτι δεν ήρθε πριν σαραντήσουμε κανένας μα κανένας!!

Μόνο η μαμά μου κι αυτό όταν την χρειάστηκα 2-3- φορές

κατά τα άλλα κανείς.Κι αυτό γιατί το σόι του άντρα μου

είναι όλοι ''ωχ αδερφέ'' κι αν έχεις λίγο βήχα ή λίγο μύξα

δεν σημαίνει ότι είσαι άρρωστος και θα κολλήσεις κανέναν!

Γι' αυτό κόπηκε μαχαίρι κάθε είδους επαφή πριν σαραντήσουμε

και μετά έβλεπαν το μωρό από μακριά μόνο η πεθερά την έπαιρνε αγκαλιά

με την πάνα πάνω της και αφού είχε πλύνει με dettol τα χέρια της!

Κι ας με λέγανε κακιά!! Συγγνώμη αλλά ΧΕΣΤΗΚΑ!!

LnGzp2.pngYDvwp2.pngZGTup2.png

Καλημέρα!

Χάζευα τώρα στο fb και είδα Ξανθή που έλεγες ότι στο πρώτο δεν έκανες επισκληρίδιο. Επειδή ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα ήθελα κι εγώ να την αποφύγω-αν μπορέσω (αυτό το "μπορέσω" δεν ξέρω από πού εξαρτάται)- για πες, είσαι από αυτές τις περιπτώσεις που λένε "δεν προλάβαινα να κάνω" λόγω διαστολής και ετοιμότητας του οργανισμού κλπ ή απλά δεν τέθηκε καθόλου θέμα? Είχες πει εξ αρχής ότι δεν θες? Απ' ό,τι έχω καταλάβει πάντως, 9 στους 10 γιατρούς σε θέλουν με επισκληρίδιο (μάλλον τους διευκολύνει στη γέννα, αλλιώς γιατί σχεδόν όλοι στο προτείνουν ή σε κοιτάνε σαν ζόμπι αν υπονοήσεις ότι θα ήθελες να μην κάνεις?)

Επίσης, Χριστάνα γιατί στη vbac δεν ενδείκνυται η επισκληρίδιος? (αυτό από απλή περιέργεια το ρωτάω)

Και τέλος: μα πόσο ακριβές είναι αυτές οι κουνουπιέρες πια! Αμάν, ένα τουλάκι είναι!

NuWHp2.png

InJWp3.png

Καλημέρα!

Χάζευα τώρα στο fb και είδα Ξανθή που έλεγες ότι στο πρώτο δεν έκανες επισκληρίδιο. Επειδή ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα ήθελα κι εγώ να την αποφύγω-αν μπορέσω (αυτό το "μπορέσω" δεν ξέρω από πού εξαρτάται)- για πες, είσαι από αυτές τις περιπτώσεις που λένε "δεν προλάβαινα να κάνω" λόγω διαστολής και ετοιμότητας του οργανισμού κλπ ή απλά δεν τέθηκε καθόλου θέμα? Είχες πει εξ αρχής ότι δεν θες? Απ' ό,τι έχω καταλάβει πάντως, 9 στους 10 γιατρούς σε θέλουν με επισκληρίδιο (μάλλον τους διευκολύνει στη γέννα, αλλιώς γιατί σχεδόν όλοι στο προτείνουν ή σε κοιτάνε σαν ζόμπι αν υπονοήσεις ότι θα ήθελες να μην κάνεις?)

Επίσης, Χριστάνα γιατί στη vbac δεν ενδείκνυται η επισκληρίδιος? (αυτό από απλή περιέργεια το ρωτάω)

Και τέλος: μα πόσο ακριβές είναι αυτές οι κουνουπιέρες πια! Αμάν, ένα τουλάκι είναι!

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο?

Γιατί δεν θέλεις να κάνεις?

Όσο για την κουνουπιέρα δεν πήρα την θεωρώ περιττή!

Μόνο για ομορφιά θα την έπαιρνα!

LnGzp2.pngYDvwp2.pngZGTup2.png

Mπηκα στα γρηγορα να σου απαντησω,γιατι με τη μικρη εδω, οπως σας ειπα δεν μπορω να γραφω. αφηστε που με εχει ξεκανει αυτες τις μερες κ δεν την αντεχω αλλο -ασχετο-

Απο οτι διαβασα στο φορουμ καποιοι γιατροι κανουν επισκληριδιο με μικρες δοσεις στο vbac..Ο δικος μου απο την αλλη, μου ειπε πως δεν θελει να κανουμε, θελει να γεννησω τελειως φυσικα,ουτως ωστε να νιωθω το σωμα μου και ΑΝ κατι δεν παει καλα [πχ ρηξη μητρας,κλπ] να το καταλαβω.:rolleyes:

Ειναι και νεαρος απο οτι σας ειπα,και μαλλον φοβατε και ο ιδιος,δεν ξερω. Την Τριτη θα παω να μιλησουμε και θα ρωτησω κ αλλες λεπτομερειες.

Διαφημίσεις

Ανοιξατε και εφιαλτικο θεμα με τις επισκεψεις μετα στο σπιτι κλπ.

:evil:

Εγω μετα απο ολα τα σκηνικα που εζησα με το σοι του αντρα μου κ την πεθερα,, κακιασμενη με ανεβαζουν , ξυνη με κατεβαζουν. Μωρε δεν πα να.....

Αλλα αμα ο αλλος ΔΕΝ καταλαβαινει και ειναι χωριατης οτι και να πεις, οτι και να κανεις παλι θα εισαι λαθος.

Ενα θα σας πω.Ερχοταν η πεθερα στην κλινικη κ μετα στο σπιτι για επισκεψη οχι βοηθεια, και σκουνταγε το μωρο να ξυπνησει, :shock::shock: για να παιξουν λεει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil: Τα υπολοιπα ας μην τα γραψω καλυτερα κ βγω εκτος εαυτου παλι.

Παντως και εγω δεν δεχομουν επισκεψεις πριν τις 40 μερες, ερχοντουσαν μονο οι δικοι μου και καποιοι του αντρα μου απροσκλητοι φυσικα:shock::evil: και μετα γινοταν το ελα να δεις!

Γιατί δεν θέλεις να κάνεις?Όσο για την κουνουπιέρα δεν πήρα την θεωρώ περιττή!

Μη φανταστείς, δεν είμαι και σκληροπυρηνικά εναντίον, απλά, ε, και καλά για πιο φυσικό τοκετό... (και γιατί φοβάμαι τους άσχετους γιατρούς και θέλω, όπου μπορώ, να τους αποφεύγω. Ειδικα τους αναισθησιολόγους δεν τους έχω πάρει με καλό μάτι)

Μωρέ, δεν έχω σίτες και γενικά το καλοκαίρι κυκλοφορεί πολύ φτερωτό ζωύφιο στο σπίτι, γι' αυτό έλεγα να πάρω.

[πχ ρηξη μητρας,κλπ]

Παναγία μου! :shock::shock::shock::shock: Τι θέλω και ρωτάω?

Κουνουπιερα πηρα απο το ΙΚΕΑ εγω.

Μ' αρέσει που πήγα στο ΙΚΕΑ για να πάρω τέτοια πίτσι-πίτσι. Την κουνουπιέρα ούτε που την είχα στη λίστα μου...Καλά, θα πάω τζάμπο.

NuWHp2.png

InJWp3.png

Παναγία μου! :shock::shock::shock::shock: Τι θέλω και ρωτάω?

ελα μην φοβασαι:)

υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να συμβει αυτο σε τετοιες περιπτωσεις, γιαυτο οι περισσοτεροι γιατροι φοβουνται να αναλαβουν,αλλα οπως ειπα ειναι μικρη πιθανοτητα! Η μαμα μου γεννησε με 3 φυσικες γεννες και μετα την τριτη γεννα επαθε ρηξη, οποτε δεν παιζει ρολο αν εκανες καισαρικη ή οχι για να το παθεις. ειναι θεμα οργανισμου πιστευω. η μαμα μου ειναι πολυ αδυνατη με στενη λεκανη και δεν αντεξε ειπε ο γιατρος το βαρος απο 3 εγκυμοσυνες και γιαυτο επαθε τη ρηξη. ενταξει μετα εκανε αφαιρεση μητρας κ ειναι μια χαρα, γλιτωσε και απο την περιοδο τοσα χρονια!

Και μιας που ανοιξατε το θεμα για θηλασμους,να σας πω περιληπτικα και τη δικη μου εμπειρια,γιατι καλο ειναι να διαβαζετε διαφορες ιστοριες για να ξερετε τι μπορει να σας περιμενει.

Γεννησα και τις πρωτες δυο μερες οι μαιες δεν μου διναν τη μικρη να τη θηλασω, γιατι ειχα ακομα λεγαν στο αιμα μου το φαρμακο απο την αναισθησια της καισαρικης:rolleyes: εγω ηθελα να θηλασω,αλλα δεν ηξερα τι γινετε σε περιπτωσεις καισαρικης,οποτε δεν μπορουσα να εκφερω αποψη.

Της διναν λοιπον ξενο γαλα,και η δικια μου το εκανε παντα εμετο και μετα την βαλαν για δυο μερες στην μοναδα παρακολουθησης για να δουν τι εχει.

Εντελει δεν ειχε τιποτα, αλλα ως πολυ λαιμαργη [μεχρι τωρα]επινε ΠΟΛΥ γαλα κ μετα το εβγαζε ολο.

Μετα πηγαμε σπιτι. παλεψα πολυ να τα καταφερω να κοψει το ξενο γαλα κ να θηλαζει αποκλειστικα γιατι ειχα συνηθισει να πινει πολυ γαλα κ εγω δεν ειχα τοσο αρχικα.

Τα καταφερα λοιπον.Περναει ο καιρος με πολυ κοπο, μιας και ξυπνουσε καθε 1,5 ωρα για γαλα, εγω διαλυμενη απο την αυπνια, βοηθεια στο σπιτι καμια, πολλες φορες να πινει πολυ γαλα απο λαιμαργια κ να το κανει εμετο κ ξανα-μανα απο την αρχη..Ειχε και κολικους, κ πηγαινα να τρελλαθω απο το πολυ κλαμα.

Ειχα εντομεταξυ να οργανωσω και τον γαμο μας, και γενικα δεν την παλευα.

Στις 40 μερες μου ηρθε η περιοδος.

Και ξαφνικα το γαλα εκει που ειχα μια χαρα,σχεδον κοπηκε.Δεν ξερω γιατι.:rolleyes:Παιζει ρολο αραγε η περιοδος?:rolleyes:

Ημουν τοσο κουρασμενη.Ειχα και τον αντρα μου να λεει, ελα κοψε το, δεν μπορω να σε βλεπω να κουραζεσαι αλλο ετσι.

Θα μπορουσα να το ψαξω,να ρωτησω καποιο συμβουλο, αλλα η αυπνια κυριως με ειχε τσακισει.

Ετσι λοιπον το αφησα, ειχα γαλα για λιγο καιρο ακομα και στους δυο μηνες κοπηκε και αυτο.

Αυτη ειναι η ιστορια μου..

Διαφημίσεις

Ξάνθη εγω έχω ρεζους αρνητικό αλλα στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα κάνει. Εσυ στις προηγούμενες εγκυμοσύνες είχες κανει?

Κορίτσια εγω κουνουπιερα δεν είχα πάρει, τώρα το σκέφτομαι γιατί θα ειναι όλο το καλοκαίρι.

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Για τις θηλές είμαι στη βαριά περίπτωση εισεχουσών θηλών που παρόλο που θήλασα για καιρό τα παιδιά από το δεξί η θηλή ακόμα και τώρα είναι μέσα απλά έμαθαν τα παιδιά να πιάνουν έστω και έτσι.Στον Σωτήρη μιας και πρώτο παιδί και μόνο αυτό είχα κατάφερα με ψευδοθηλές να φτάσω τους 2,5 μήνες και μετά με πολύ υπομονή και επιμονή έμαθα στο παιδί να πιάνει το στήθος.Στην μικρή θήλαζε κανονικά από το αριστερό μου που πιάνεται πιο εύκολα και από το δεξί αντλούσα αποκλειστικά μιας και δεν μπορούσε να πιάσει και δεν είχα χρόνο μιας και είχα και άλλο παιδί μέχρι 2 μηνών όπου μετά με κόπο πολύ την έμαθα να θηλάζει και από το δεξί έστω και χωρίς θηλή στην ουσία.Με τις ψευδοθηλές η μικρή δεν ακουμπούσε καν την ενοχλούσαν τώρα την αηδίαζαν μια φορά δεν έτρωγε. Οπότε καταλαβαίνετε με τέτοιες συνθήκες δεν μπορούσα να πολύ βγαίνω αλλά δεν ήθελα κιόλας ένιωθα πιο άνετα σπίτι μου.

Τώρα για την επισκληρίδιο η αλήθεια είναι ότι τους πόνους τους πέρασα στο όρθιο στο σπίτι μου οπότε δεν έπαιξε να ζητήσω επισκληρίδιο και όταν επιτέλους πήγα να γεννήσω πήγα σε τόσο οριακή φάση που απλά μπήκα και γέννησα αφού είχα φάει όλους τους πόνους στο σπίτι στο όρθιο.Εκείνη την ώρα πραγματικά δεν πρόλαβαν να μου κάνουν τίποτα απλά γέννησα φανταστείτε ότι ορό κτλ μετά την γέννα ήρθαν να μου βάλουν και τελικά τα γλίτωσα και αυτά.Τώρα δεν ξέρω αν ήμουν ξάπλα στο νοσοκομείο και περίμενα να γεννήσω ίσως και να έκανα αλλά πραγματικά ήταν για μένα πόνοι ανεκτοί. Στα συν της γιατρού βάζω ότι με άφησε να περάσω τους πόνους στο όρθιο και να έχω την άνεση μου και εξέλιξη βασικά γιατί όσο να είναι όταν είσαι όρθιος και περπατάς καλύτερα πατάει το μωρό από το να είσαι ξάπλα και να περιμένεις.

Ρουμπίνι ναι σε όλες τις εγκυμοσύνες κάνω μια στην 27η εβδομάδα αφού η κουμπς βγει αρνητική και μια μόλις γεννάω αφού και τα 2 παιδιά βγήκαν ρέζους θετικά.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...