Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

• Μου αρέσει 1

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

Ας πεταχτώ κι εγώ σαν ... μια που άκουσα για τράχηλο.

Εγώ είμαι με τράχηλο 2,7 εκ.από τη β' επιπέδου που τον πρωτομετρήσαμε.

Τώρα που θα κάνω ντοπλερ θα τον ξαναδούμε γιατί δεν κάνει να τον πολυσκαλίζεις.

Τότε μου είχε πει ο γιατρός τα εξής :

Το δεύτερο που μου είπε (καλά, αυτό δεν μου το είπε καν για αρνητικό, εδώ έχει βάλει το χεράκι της η υστερία μου) είναι ότι ο τράχηλός μου έχει μήκος 27 mm (με κατώτατο"όριο ανησυχίας" τα 25). Αλλά μου είπε ότι το μήκος του τραχήλου δεν είναι ένα απολύτο νούμερο, αλλά πάντα συγκρίνουμε μετρήσεις, δηλ. μου έφερε επί λέξει το παράδειγμα, ότι μπορεί μία γυναίκα να έχει μήκος τραχ. 35 mm και σε μία βδομάδα να πάει 25, πράγμα ανησυχιτικό (το ότι μειώθηκε απότομα) και μία άλλη να έχει 20 μέχρι τέλους (δηλ. σταθερό) οπότε no problem! Ε, μετά σου λένε να το ελέγχεις τακτικά και βέβαια πάντα παίζει σαν συμβουλή η ξεκούραση, καθόλου βάρη, καθόλου δύσκολες δουλειές κλπ κλπ, όλες τα ξέρουμε ...και τα κάνουμε ελπίζω! Εμένα δεν μου έχουν ξαναμετρήσει τράχηλο στην εγκυμοσύνη, οπότε όταν ξαναμετρηθεί τότε θα δούμε.

Αυτό ακριβώς μου είχε πεί και εμένα!Το ανησυχητικό είναι από 35 που είναι ιδανικό

να πάει σε μία εβδομάδα 25.Εκεί είναι το πρόβλημα!

Αν είναι σταθερός ακόμα και με μικρό μήκος είναι λιγότερο ανησυχητικό.

Θέλει απλά προσοχή και τακτικός έλεγχος!

LnGzp2.pngYDvwp2.pngZGTup2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα!!

Γιωτακι ολα καλα θα πανε ε το μαγνησιο...εχεις και συσπασουλες?

Ευα 50 εσυ? 56 εγω...νομιζω θα αρχισω να αγχωνομαι!

δεν εχω παραλαβει ακομα του παιδιου τα σεντονακια.. λικνο παντες...τα κοιταγα τα κοιταγα τοσο καιρο και θα τρεχω τελευταια ωρα!

Απο το ικεα τι αλλαξιερα πηρατε?

και εγω εκει κατεληξα..απλα αναρωτιομουν αν μπαινει επανω αλλαξιερα απο αλλο μαγαζι η θελει υποχρεωτικα την δικη τους(το στρωματακι εννοω)

α δεν σας ειπα..προχθες απο το τζιτζι μου βγηκε λιγο υγρο διαφανο:P

εχω διαβασει ειναι φυσιολογικο αλλα η χαζη εκανα πολυ χαρα...!

σκοντουφλακι....να σας ζησει το μπεμπακι!!!

και εγω αγχος εχω με τον υπνο αλλα με το θεμα του σκεπασματος οχι της θεσης!

πως θα ειναι καλα σκεπασμενο αλλα ασφαλες?:confused:

aCtzp3.png

Κορίτσια καλησπέρα!!!!!!!! Τα νέα μου: Πήγαμε χθες στον γιατρό, ολα καλα με το μωρό, είναι μόλις 1 κιλό (993γρ για την ακρίβεια), αλλά αναπτύσσεται κανονικά, όμως είναι ψιλή!!!!!!! Μοντελάκι σου λεει....

Με είδε και κολπικά μπας και κάναμε τεστ παπ γιατι ήταν να κανουμε τον Σεπτέμβριο αλλα προέκυψε η εγκυμοσυνη και το αφησαμε. Εκεί λοιπόν είδε τον τραχηλο και είπε ότι ειναι πολύ μικρος (3 εκ. νομίζω), μου εξηγησε γιατί αυτό δεν το θέλουμε και συνέστησε ξεκούραση πολυ και 3 μαγνήσια την ημέρα. Θα ξαναπάω να με δει σε καμια 10ρια μέρες.

Το πρωί πηγα για την καμπύλη και κορίτσια δεν ήταν πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ!!!!! Το βραδυ είχα τόσο άγχος και φόβο που δεν έκλεισα μάτι, αλλά τελικά εντάξει. Η γλυκόζη δεν μου φάνηκε χαλια, 5 μετρήσεις κάναμε, ανα μισή ώρα και δεν μου κακοφάνηκε καθόλου.Αυτά.....

καλα αποτελεσματα για την καμπυλη.Εγω εχω την πεμπτη γιατρο ανυπομονω να δω την μπουμπου μου :P και εμενα ψιλη μου ειπε οτι ειναι ( στην μαμα της μοιαζει 1.80 ειμαι )

ΠΗΤ 18/06/13 Κοριτσι

α δεν σας ειπα..προχθες απο το τζιτζι μου βγηκε λιγο υγρο διαφανο:Pσκοντουφλακι....να σας ζησει το μπεμπακι!!!

To τζιτζι!!!!!!!:P:p:p:p:p Πολύ αστείο μου φάνηκε!!!!άντε, καλούς θηλασμούς!

Ευχαριστω για τις ευχές!

Βρείτε λύσεις για τον ύπνο, παρακαλώ!

( στην μαμα της μοιαζει 1.80 ειμαι )

:shock::shock::shock::shock::shock: Ωραίο!

Δεν έπαιρνα καθόλου μαγνησιο, πιστεύω τωρα με τα 3 τη μερα, θα το παλέψουμε(και με παραπάνω ξεκούραση εννοείται)

Κι εμένα στα μαγνήσια με είχε πλακώσει και στα ουτροτζεστάν (3/ημέρα από το καθένα, καραμέλες τα έχω...) και από βδομάδα θα μου τα κόψει εντελώς και τα δύο (αλλά εδώ και 2 βδομάδες τα έχω ελαττώσει μόνη μου σε 1 την ημέρα :rolleyes:)

NuWHp2.png

InJWp3.png

καλησπερα!!

Γιωτακι ολα καλα θα πανε ε το μαγνησιο...εχεις και συσπασουλες?

Ευα 50 εσυ? 56 εγω...νομιζω θα αρχισω να αγχωνομαι!

δεν εχω παραλαβει ακομα του παιδιου τα σεντονακια.. λικνο παντες...τα κοιταγα τα κοιταγα τοσο καιρο και θα τρεχω τελευταια ωρα!

Απο το ικεα τι αλλαξιερα πηρατε?

και εγω εκει κατεληξα..απλα αναρωτιομουν αν μπαινει επανω αλλαξιερα απο αλλο μαγαζι η θελει υποχρεωτικα την δικη τους(το στρωματακι εννοω)

α δεν σας ειπα..προχθες απο το τζιτζι μου βγηκε λιγο υγρο διαφανο:P

εχω διαβασει ειναι φυσιολογικο αλλα η χαζη εκανα πολυ χαρα...!

σκοντουφλακι....να σας ζησει το μπεμπακι!!!

πως θα ειναι καλα σκεπασμενο αλλα ασφαλες?:confused:

Με το σκέπασμα είχα κι έχω ένα άγχος κι εγω... Αλλα δεν το σκεπαζεις μέχρι πάνω πάνω(μέχρι τους ώμους περίπου) και μετά καλοκαίρι είναι δεν θα θέλει τίποτα. Εμένα πιο πολύ με αγχωνε να έχω νεογέννητο μέσα στο χειμώνα και ευτυχώς και τα δυο καλοκαίρι μου κατσανε!!!

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια για τι πραγμα είναι το ουτροτζεσταν και για τι το γιουτοπαρ;;; (θα γινουμε κ γιατροι εδω πέρα....). Γιατι εμενα μου είπε ότι αν δεν περασει με τα μαγνησια ίσως ξεκινησω γιουτοπαρ

To τζιτζι!!!!!!!:P:p:p:p:p Πολύ αστείο μου φάνηκε!!!!άντε, καλούς θηλασμούς!

Ευχαριστω για τις ευχές!

Βρείτε λύσεις για τον ύπνο, παρακαλώ!

:shock::shock::shock::shock::shock: Ωραίο!

Κι εμένα στα μαγνήσια με είχε πλακώσει και στα ουτροτζεστάν (3/ημέρα από το καθένα, καραμέλες τα έχω...) και από βδομάδα θα μου τα κόψει εντελώς και τα δύο (αλλά εδώ και 2 βδομάδες τα έχω ελαττώσει μόνη μου σε 1 την ημέρα :rolleyes:)

Να ρωτήσω κι εγω κάτι με την σειρά μου... Τα ουτροτζεσταν τα παίρνεις από το στομα? γιατί κι εγω έτσι τα έπαιρνα αλλα είχα τρομερές παρενέργειες

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Κορίτσια για τι πραγμα είναι το ουτροτζεσταν και για τι το γιουτοπαρ;;; (θα γινουμε κ γιατροι εδω πέρα....). Γιατι εμενα μου είπε ότι αν δεν περασει με τα μαγνησια ίσως ξεκινησω γιουτοπαρ

Τα γιουροπαρ είναι για τις συσπασεις, τώρα για τα ουτροτζεσταν δεν έχω καταλάβει κι εγω καλα( αν μπορεί κάποια κοπέλα να βοηθήσει).

Τι να μην περάσει? έχεις συσπασεις?

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Τα γιουροπαρ είναι για τις συσπασεις, τώρα για τα ουτροτζεσταν δεν έχω καταλάβει κι εγω καλα( αν μπορεί κάποια κοπέλα να βοηθήσει).

Τι να μην περάσει? έχεις συσπασεις?

Ναι και ο τραχηλός μου είναι στα 3εκ, μικρος δηλαδη και μου ξεκινησε 3 μαγνησια τη μερα

Κορίτσια για τι πραγμα είναι το ουτροτζεσταν και για τι το γιουτοπαρ;;; Γιατι εμενα μου είπε ότι αν δεν περασει με τα μαγνησια ίσως ξεκινησω γιουτοπαρ

Το ουτροτζεστάν είναι προγεστερόνη(=ορμόνη που την εκρίνει ο οργανισμός μας, αλλά μπορεί να χρειαστούμε και παραπάνω ποσότητα), η οποία "θρέφει" γενικά τον τράχηλο (το δίνουν και για το ενδομήτριο, γενικά είναι ενισχυτικό για όπου χρειαστεί στα "μέσα μας", ειδικά στην αχρή της κύησης, αν δεις αιματάκι κλπ), το γιουτοπάρ είναι καθαρά για τις συσπάσεις, για να χαλαρώνει η μήτρα και να μην κάνει συσπάσεις (κάτι πιο εξειδικευμένο από τα μπουσκοπάν, που είναι μυοχαλαρωτικά). Σημειωτέον ότι οι συσπάσεις κονταίνουν κι άλλο τον τράχηλο, γι' αυτό και δεν τις θέλουμε νωρίς.

Τα ουτροτζεσταν τα παίρνεις από το στομα? γιατί κι εγω έτσι τα έπαιρνα αλλα είχα τρομερές παρενέργειες

Μπορείς και από ....αλλού:rolleyes:! Εγώ μόνο από το στόμα τα έχω πάρει.

NuWHp2.png

InJWp3.png

Διαφημίσεις

Ναι και ο τραχηλός μου είναι στα 3εκ, μικρος δηλαδη και μου ξεκινησε 3 μαγνησια τη μερα

Και σου είπε ότι είναι μικρος? κοίταξα τώρα τα χαρτιά μου και ο δικός μου τόσο ειναι( θα τους βγάλουμε να τους μετρησουμε!!!!:D) δεν μου είπε κάτι για το μήκος του. Τα χάπια μου τα έδωσε γιατί ποναω. Εσυ πονας?

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Και σου είπε ότι είναι μικρος? κοίταξα τώρα τα χαρτιά μου και ο δικός μου τόσο ειναι( θα τους βγάλουμε να τους μετρησουμε!!!!:D) δεν μου είπε κάτι για το μήκος του. Τα χάπια μου τα έδωσε γιατί ποναω. Εσυ πονας?

Όταν ξαπλώνω το βραδυ νιώθω να σκληραίνει στιγμες-στιγμες η κοιλιά μου, χωρις να πονάω όμως. Κάποιες συγχρόνως έχουν κ πόνους περιόδου. Είναι επειδή όλη μέρα προφανώς κουραζομαι και όταν χαλαρώνει το σώμα κανει συσπάσεις.

Εγω τα ουτρογκεσταν τα επινα στην αρχη της εγκυμοσυνη μεχρι το 2ο μηνα και τωρα πινω μονο για ιδηρο και ασβεστιο.Αλλα διαβαζω τωρα για την μητρα σας εχει κοιξει και απο κατω; γιατι εγω μονο υπερυχο μου κανει τιποτα αλλο ( μπερδευτηκα τωρα ) :shock:

ΠΗΤ 18/06/13 Κοριτσι

Εγω τα ουτρογκεσταν τα επινα στην αρχη της εγκυμοσυνη μεχρι το 2ο μηνα και τωρα πινω μονο για ιδηρο και ασβεστιο.Αλλα διαβαζω τωρα για την μητρα σας εχει κοιξει και απο κατω; γιατι εγω μονο υπερυχο μου κανει τιποτα αλλο ( μπερδευτηκα τωρα ) :shock:

Με είδε και κολπικά, ναι

Κάτσε ξαπλα τότε. Ελα να κάνουμε παρέα!!!!

Θα πιάσουμε από εναν καναπέ η καθεμια;;;;;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...