Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

• Μου αρέσει 1

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

Καλημερα!

MAriath χρονια πολλα στο αγορακι σου!Πολυ κοντα εχουν γενεθλια

με τη Λυδια μου!!!!

Κοριτσια για νυχτικα εγω εχω απο την 1η γεννα να φανταστειτε καποια

καλα και δεν παθανε τιποτα που περασανε 2 φορες απο μαιευτηριο και

τα φοραγα και κανα 2μηνο στο σπιτι. Μην φοβαστε οτι θα καταστραφουν

απο αιμα και γαλα. Το αιμα εκτος του οτι αντε να φυγει πολυ λιγο

απο αυτη την τουρμπο σερβιετα που δινουν στο μαιευτηριο οπως ολες

ξερουμε κατευθειαν στο κρυο νερο εχει φυγει τελειως!Το δε γαλα δεν

το συζητω και στους 30 στο πληντηριο εχει εξαφανιστει. Τωρα αμα δεν

προκειται να τα φορεσετε και σπιτι ειναι αλλο θεμα.....

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το κοίταγα καλά καλά το νέο μου ανιψάκι, από απόσταση ασφαλείας (μη και μου πουν να κάνω τίποτα, π.χ. να το κρατήσω ή να το αλλάξω (!), ικανή θα ήταν η πεθερά μου να μου κάνει κανα χουνέρι και καλά για να προετοιμάζομαι!)

Η κουνιάδα μου έχει ήδη ένα κοριτσάκι 27 μηνών (ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΚΙΑ!), αυτό πήγαμε να κρατήσουμε με τον άντρα μου αυτές τις μέρες, όσο η κουνιάδα μου ήταν με την πεθερά μου στο μαιευτήριο (Έλενα, τελικά 130 ευρώ τη βραδιά η "σουίτα", για όποια ενδιαφέρεται, 190 είχε το Δεκέμβριο του 2010) και ο άντρας της πηγαινοερχόταν Αθήνα για ό,τι ανάγκη προέκυπτε και είχε και τη δουλειά του. Καλά, όσον αφορά το δίχρονο ένα έχω να πω: να'σαι μάνα χίλιες φορές! Ελάχιστες οι ανάγκες του (ακόμα και για μένα που δεν έχω ιδέα από αυτά), συνεννοείσαι άψογα (δεν μιλάει καλά ακόμα, αλλά πραγματικά συνεννοείσαι κανονικότατα), το αλλάζεις εύκολα (πρώτη φορά άλλαξα παιδί, έπαθα σοκ, μια φορά χρειάστηκε να την αλλάξω εγώ και μία ο άντρας μου και μετά κοιτιόμασταν του τύπου "το παιδί μας ποιος θα το αλλάζει...?").

Και μετά έρχεται ο μπέμπηηηηης. Τοσοδούλης μου φάνηκε! Skybeam, πόσο μπροστά από την εποχή σου είσαι! Ένιωσα το φόβο σου κανονικότατα!

Εδώ να βάλω την πρώτη μου απορία, δεν θυμάμαι αν την έχουμε ξαναπεί:πώς βάζουμε τα μωρά για ύπνο???πλάγια με σφηνάκι ή ανάσκελα???

Γέννησε με καισαρική (όπως και το πρώτο, λόγω ψηλής πίεσης). Ο κάνόνας στο Έλενα είναι γενική αναισθησία για τις καισαρικές (σε αντίθεση με το Αλεξάνδρα), αλλά επειδή είχε ανεβάσει πίεση 18 ο γιατρός έκρινε ότι δεν ενδείκνυται η γενική και της κάνανε ενδοραχιαία (το λέω σωστά?), αυτό είναι άλλο από την επισκληρίδιο, τουλάχιστον στο μαιευτήριο που θα γεννήσω εγώ, μου δώσανε διαφορετική τιμη για επισκληρίδιο και διαφορετική για ραχιαία.Εκεί μάλλον έκανε μ@λ@κί@ ο αναισθησιολόγος γιατί δεν την έπιασε καλά και καταλάβαινε και πίεση στην κοιλιά και λίγο πόνο, καθ' όλη τη διάρκεια της καισαρικής και ψιλοφρίκαρε η κοπέλα.

NuWHp2.png

InJWp3.png

Το κοίταγα καλά καλά το νέο μου ανιψάκι, από απόσταση ασφαλείας (μη και μου πουν να κάνω τίποτα, π.χ. να το κρατήσω ή να το αλλάξω (!), ικανή θα ήταν η πεθερά μου να μου κάνει κανα χουνέρι και καλά για να προετοιμάζομαι!)

Η κουνιάδα μου έχει ήδη ένα κοριτσάκι 27 μηνών (ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΚΙΑ!), αυτό πήγαμε να κρατήσουμε με τον άντρα μου αυτές τις μέρες, όσο η κουνιάδα μου ήταν με την πεθερά μου στο μαιευτήριο (Έλενα, τελικά 130 ευρώ τη βραδιά η "σουίτα", για όποια ενδιαφέρεται, 190 είχε το Δεκέμβριο του 2010) και ο άντρας της πηγαινοερχόταν Αθήνα για ό,τι ανάγκη προέκυπτε και είχε και τη δουλειά του. Καλά, όσον αφορά το δίχρονο ένα έχω να πω: να'σαι μάνα χίλιες φορές! Ελάχιστες οι ανάγκες του (ακόμα και για μένα που δεν έχω ιδέα από αυτά), συνεννοείσαι άψογα (δεν μιλάει καλά ακόμα, αλλά πραγματικά συνεννοείσαι κανονικότατα), το αλλάζεις εύκολα (πρώτη φορά άλλαξα παιδί, έπαθα σοκ, μια φορά χρειάστηκε να την αλλάξω εγώ και μία ο άντρας μου και μετά κοιτιόμασταν του τύπου "το παιδί μας ποιος θα το αλλάζει...?").

Και μετά έρχεται ο μπέμπηηηηης. Τοσοδούλης μου φάνηκε! Skybeam, πόσο μπροστά από την εποχή σου είσαι! Ένιωσα το φόβο σου κανονικότατα!

Εδώ να βάλω την πρώτη μου απορία, δεν θυμάμαι αν την έχουμε ξαναπεί:πώς βάζουμε τα μωρά για ύπνο???πλάγια με σφηνάκι ή ανάσκελα???

Λένε ότι στην αρχή με σφηνακι και αλλάζεις πλάι κάθε που ξυπνάει. Ρε κορίτσια μην τα φοβάστε τα μωρακια, ειδικά το να αλλάξεις ένα νεογέννητο είναι πολύ πιο εύκολο από ένα διχρονο που δεν κάθεται σε μια μεριά.

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Ρε κορίτσια μην τα φοβάστε τα μωρακια, ειδικά το να αλλάξεις ένα νεογέννητο είναι πολύ πιο εύκολο από ένα διχρονο που δεν κάθεται σε μια μεριά.

Ναι, αλλά το δίχρονο δεν φοβάσαι μην...το σπάσεις!!!

NuWHp2.png

InJWp3.png

Κάπου είχα διαβάσει ότι και κάτω να σου πέσει το παιδί δεν σπάει κάτι γιατί είναι πολύ ευπλαστα ενώ το διχρονο αν σου πέσει από την αλλαξιερα κάτι θα σπάσει.

h3HFp3.png

NlXcp3.png

Διαφημίσεις

Χαχαχαχαχχαχαχα μην ανησυχείς μετά την τρίτη φορά θα τα κάνεις όλα

μηχανικά!Όντως στην αρχή φοβάσαι ότι κάτι κακό θα του κάνεις αλλά πίστεψέ

με δεν παθαίνουνε τίποτα.Είναι τόσο ευλίγιστο το κορμάκι τους που

ούτε πονάνε ούτε να σπάσουνε κάτι πρόκειται από το άλλαγμα!

Εγώ στην αρχή την κοίμιζα ανάσκελα αλλά ήτανε δίπλα μου και μετά τις 20

μέρες την έβαλα σε σφηνάκι για να είμαι ήσυχη.

LnGzp2.pngYDvwp2.pngZGTup2.png

Σοφια σε καταλαβαίνω απόλυτα...

Τους ίδιους φόβους ειχα στο πρώτο μωρο...

Οταν δεις όμως τις μαιες κ τον παιδιατρο πως

τα πιάνουν κ τι τους κανουν

Θα καταλάβεις οτι δεν παθαίνουν τίποτα...

Σφηνακι δεν είχα χρησιμοποιήσει γιατι μου είχε

πει ο παιδιατρος οχιι.

Τον κοιμζα στο πλάι οπως μου είχαν πει κ καθε

φορα που τον εβαζα για ύπνο τον γύριζα κ

απο διαφορετικό πλευρό..

Εύα......γρήγορα που πέρασε ο καιρός.....

qLIep2.png

y2qkp3.png

η νέα οδηγία του ΠΟΥ είναι ανάσκελα για ύπνο το μωρό.Βασικά εγώ το έβαζα στο πλάι και το άλλαζα πλευρό σε κάθε ταίσμα - άλλαγμα αλλά πάντα μετά από λίγο γυρίζαν ανάσκελα μόνα τους.Για σφηνάκι έβαζα μια πετσετούλα ρολό έτσι μου είχαν πει έτσι έκανα.

εμείς ευτυχώς βρήκαμε νονούς πριν καν κάνουμε παιδί θέλανε να βαφτίσουν την μικρή αλλά είχα ήδη οπότε μόλις μάθανε ότι είμαι έγκυος το ζήτησαν αμέσως.Αλλά να σας πω τους έχω δώσει το ελεύθερο να διαλέξουν ότι θέλουν και πραγματικά τους είπα να μην ξοδέψουν πολλά χρήματα δεν τους θέλω χορηγούς τους θέλω νονούς με παρουσία στη ζωή του παιδιού μου.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

εμένα για παλινδρόμηση πάλι μου είχε πει να βάζω μια διπλωμένη πετσέτα κάτω από την κούνια για να έχει ανάκληση αλλά τελικά δεν είχα θέμα...καλά καθίστε να δείτε πόσες διαφορετικές σχολές παιδιατρικής υπάρχουν στην Ελλάδα

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

η νέα οδηγία του ΠΟΥ είναι ανάσκελα για ύπνο το μωρό.Βασικά εγώ το έβαζα στο πλάι και το άλλαζα πλευρό σε κάθε ταίσμα - άλλαγμα αλλά πάντα μετά από λίγο γυρίζαν ανάσκελα μόνα τους.Για σφηνάκι έβαζα μια πετσετούλα ρολό έτσι μου είχαν πει έτσι έκανα.

Ξανθή, γι' αυτό ρωτάω...Σ' αυτές τις συναντήσεις για το θηλασμό και οι δύο μάιες μας είπαν ακριβώς αυτό που λες και ακριβώς όπως το λες "η νέα οδηγία", δηλ. θέλω να πω δεν είπαν τίποτα του στυλ : "πάντα ανάσκελα το μωρό"! Μάλιστα η μία είπε (ψιλο-απαξιωτικά...) ότι κάθε τρεις και λίγο τα αλλάζουν αυτά. Στο μαιευτήριο Έλενα τον μπέμπη τον βάλανε πλάγια μέσα στο πυρεξάκι και αυτή την οδηγία δώσανε...Όταν δε, είπα στην κουνιάδα μου και την πεθερά μου για το ανάσκελα, γουρλώσανε τα μάτια! Και αν πάθει αναρρόφηση?, μου λένε... Ντάξει και σ' αυτες τους το είπαν στο μαιευτήριο και η παιδίατρος που έχουνε. Αν είχαν άλλους γιατρούς και τους λέγαν άλλα, θα έκαναν άλλα.....

Να μη με απασχολεί και τόσο λες?

Κάπου είχα διαβάσει ότι και κάτω να σου πέσει το παιδί δεν σπάει κάτι γιατί είναι πολύ ευπλαστα ενώ το διχρονο αν σου πέσει από την αλλαξιερα κάτι θα σπάσει.

Λογικό ακούγεται για το δίχρονο. Και για τα νεογέννητα το έχω ακούσει αυτό που λες...

Σφηνακι δεν είχα χρησιμοποιήσει γιατι μου είχε

πει ο παιδιατρος οχι. Τον κοιμζα στο πλάι οπως μου είχαν πει κ καθε

φορα που τον εβαζα για ύπνο τον γύριζα κ απο διαφορετικό πλευρό.

Ωχ!Δεν ήξερα ότι υπήρχε και τρίτη κατηγορία: πλάγια, αλλά χωρίς σφηνάκι!

Μπερδεύομαι, μπερδεύομαι! Μετά το μπάνιο της skybeam, θα μου κρεμάσετε κουδούνια εμένα για τον ύπνο, το βλέπω εγώ...

NuWHp2.png

InJWp3.png

εμένα για παλινδρόμηση πάλι μου είχε πει να βάζω μια διπλωμένη πετσέτα κάτω από την κούνια για να έχει ανάκληση αλλά τελικά δεν είχα θέμα...καλά καθίστε να δείτε πόσες διαφορετικές σχολές παιδιατρικής υπάρχουν στην Ελλάδα

Αυτό με τους παιδιατρους είναι να σε τρελάνουν... Ο ένας να σου λέει μην το ξυπνάς το βράδυ για φαΐ και ο άλλος να λέει κάθε τρεις ώρες να το ταιζεις ή μη το ταιζεις πιο νωρίς από το τρίωρο και άμα πειναει και κλαίει τι να κανεις??? σε μια φίλη μου της είχε πει ο παιδιατρος να ταιζει κάθε τρεις ώρες από 30 ml και αυτό το είχε σκάσει στο κλάμα από την πείνα...

h3HFp3.png

NlXcp3.png

χεχε σοφακι τα παιξες ε?

Ψυχραιμια!Δεν εχω κατι καινουριο να σου πω με καλυψαν η Ρουμπινη

κι η Ξανθη. Εγω ακολουθησα τη "σχολη" στο πλαι με σφηνακι και δε μου

γυρναγανε ποτε ανασκελα τα παιδια....

Για το αλλαγμα ειναι τις πρωτες φορες που το νιωθεις αυτο το περιεργο

συναισθημα οτι θα κανεις καποια βλακεια τωρα αλλα παιρνεις το κολαϊ

σιγα σιγα!

Συγχαρητηρια για το ανηψακι σας κιολας!

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...