Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Blue Velvet είπε:

Κορίτσια δεύτερη χοριακη 550!!! Η πρώτη ήταν 257!! Τώρα μπορώ να ηρεμήσω και να χαρώ επιτέλους ❤️

Μπραβο κοριτσι μου.. συγχαρητηρια τα καταφερες! Ευχομαι να εχεις μια πολυ καλη εγκυμοσυνη.. και να κανεις ενα υγιες κ ζουμπουρλουδικο μωρο!❤❤❤

1 hour ago, Lila86 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Έφτασε η μέρα και για μένα που έγινε η έμβρυομεταφορά μου! 🙂 Βάλαμε 2 άριστες βλαστοκυστες και τώρα είμαι στην αναμονή!!! Εύχομαι τα καλύτερα σε όλες σας με υγεία και αισιοδοξία! 

@Blue Velvet συγχαρητήρια κορίτσι μου για τη δεύτερη χοριακη σου! Εννοειτε να το χαρείς και να το απολαύσεις! Γιατί κορίτσια μου όσο κοινό κι αν ακούγεται το άγχος δεν βοηθάει πουθενά.. χαρείτε τις στιγμές σας μη σκέφτεστε το μετά όσο μπορεί η καθεμία με ότι έχουμε περασει και περνάμε, μη νομίζετε μέσα στο άγχος ζω κι εγώ πολλές φορές!!! Απλώς όντως δεν βοηθάει να σκεφτόμαστε αρνητικά γιατι ότι είναι να γίνει θα γίνει..ας βοηθήσουμε να γίνει το καλύτερο 🩷

Με το καλο κοριτσι μου! Ευχομαι να εχεις θετικα αποτελεσματα και να περασεις μια ηρεμη αναμονη (γιατι αυτο ειναι το δυσκολοτερο ειναι η αληθεια!χαχ). Θα ηθελες και διδυμακια ή εβαλες 2 μονο για να αυξησεις τις πιθανοτητες;?

• Ευχαριστώ 1

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

--Λοιπόν εγώ τις θηλές τις καθάριζα με απλό χαμομηλάκι που μου έδιναν στην κλινική δεν έβαλα καθόλου κρέμες επάνω και στο σπίτι με χαμομηλάκι

τις περνούσα πριν και μετά τον θηλασμό.Δεν υπάρχει πιο φυσικό αντισηπτικό

και μαλακτικό γι΄αυτό το προτίμησα από οποιαδήποτε κρέμα.

Και το προτείνανε και οι μαίες στην κλινική.

--Για τα βρακάκια μίας χρήσης γιάυτό το είπα δεν βολεύουνε καθόλου

εγώ φόρεσα μόνο μετά την γέννα για λίγες ώρες μετά έβαλα κανονικό βαμβακερό βρακάκι με την σερβιετούλα μου και ένιωσα άνθρωπος.

βασικά αυτή η κρέμα που λέω δεν είναι για να καθαρίζουν οι θηλές αλλά για να βοηθήσουν καταπραΰνουν τον πόνο τις πρώτες μέρες, ιδίως για τις πρωτομάνες που το μωρό θα πληγώσει τις θηλές μέχρι να μάθει να πιάνει σωστά

μπορείς να την πάρεις και από την κλινική παλιά το πρώτο σωληνάριο το δίναν δωρεάν τώρα δεν ξέρω απλά εκεί δίνουν 2 η μία είναι φαρμακευτική και θέλει πλύσιμο ενώ αυτή που αναφέρω εγώ δεν θέλει

προσωπικά για τον καθαρισμό των θηλών δεν χρησιμοποιούσα τίποτα (το αναφέρει και στο βιβλίο της η Πατσούρου) απλά σκέτο νερό και μία φορά την ημέρα ήπιο σαπούνι

Αυτά τα ελαστικά βρακάκια σαν δίχτυ εμένα με βόλεψαν πολύ, στην αρχή σου δίναν κάποιο πακέτο νομίζω 3-4 που είναι στην τιμή του δωματίου, αλλά δεν φτάνουν κατά την άποψη μου, τις πρώτες μέρες η ροή του αίματος είναι αρκετή και μάλλον υπάρχουν..... ατυχήματα να το πω :cool: πάντως τα εσώρουχα μου δεν ήθελα να τα λερώσω έτσι με αίμα, άσε που με ενοχλούσαν τα πάντα εκεί κάτω

(ας πει και κάποια που τα έχει ποιο πρόσφατα έχουν περάσει και 4,5 χρόνια από τότε :D:D)

vivian86 ώστε δεν δίνουν ποιά παντόφλες ε?? καλά που μου το είπες για να κανονίσω

οι σουβλιές από κάτω είναι φυσιολογικές τις έχω από την 24 και ρώτησα τον γιατρό μου εννοείται ότι θα ρωτήσεις και τον δικό σου βέβαια, αλλά μην ανησυχείς

στον 8ο μια χαρά νομίζω ότι είναι για να αρχίσουμε τα πλυσίματα

έχει ρωτήσει καμιά την παιδίατρο της αν υπάρχει στεγνωτήριο στο σπίτι τα ρούχα του παιδιού πρέπει πάλι να τα σιδερώνουμε ???

αααααααααααα ναι και ίσως ένα πακέτο με καθίσματα τουαλέτας μιας χρήσης

:D

αυτό που λέτε με το βαμβάκι και το στήθος μην το κάνετε το βαμβάκι αφενός δεν είναι αποστειρωμένο αφετέρου ίσως αφήσει υπολείμματα πάνω στην θηλή αν θέλετε να βάζετε χαμομήλι τότε πάρτε από το φαρμακείο αποστειρωμένες γάζες (μικρές σε πακέτα)

KbLyp3.png 4AByp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτό που λέτε με το βαμβάκι και το στήθος μην το κάνετε το βαμβάκι αφενός δεν είναι αποστειρωμένο αφετέρου ίσως αφήσει υπολείμματα πάνω στην θηλή αν θέλετε να βάζετε χαμομήλι τότε πάρτε από το φαρμακείο αποστειρωμένες γάζες (μικρές σε πακέτα)

Το βαμβάκι το ανέφερα για την περίπτωση του άντρα μου, που του είπε ο δερματολόγος να βάζει χαμομήλι.....

καλημερα κοριτσια καλη εβδομαδα!

αυτα τα βρακακια με το διχτυ θελουν σερβιετα κανονικα ετσι?δεν ειναι ενσωματωμενη...?

Εγω με την βαλιτσα εχω αγχος γιατι θα γεννησω σε δημοσιο που δεν δινουν τιποτα απολυτως...

του μωρου τα βαζω σε αλλη?

Παιρνω αφρολουτρο και για το μωρο?

Εμεις οπως σας ειπε και η skybeam πηγαμε εχθες στο σεμιναριο θηλασμου!

Οσον αφορα το πλυσιμο του στηθους μας ειπε να μην βαζουμε τιποτα και οτι οσο πεσει απο σαπουνι κατα το μπανιο επεσε.Σε περιπτωση που πληγωθουν οι θηλες λιγο καθαρη λανολινη.

aCtzp3.png

Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα, που θα είναι γιατί είναι τίγκα στον υπέρηχο!

Έχει να πέσει σύγκριση βάρους, θα βγάλουμε το άχτι μας!

Νάντια, σιγά σιγά πείτε μας τι σας έκανε εντύπωση από το σεμινάριο (θ' ακολουθήσουν κι άλλες συνεδρίες ή αυτή η μία ήταν?)

Κι εμάς πάντως οι μαίες στις δύο συναντήσεις που έχω πάει, το ίδιο μας είπαν για το πλύσιμο τους στήθους (καλά, όχι ότι το χαμομήλι μπορεί να κάνει κακό, φαντάζομαι, αλλά μάλλον δεν είναι κι εντελώς απαραίτητο), επίσης μας είπαν α)να μην βιαζόμαστε να καθαρίσουμε το σάλιο του μωρού μετά το θηλασμό, γιατί έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες (για να αποφεύγονται οι μυκητιάσεις κλπ, από την πολλή υγρασία) και β) να αφήνουμε το στήθος εκτεθειμένο να αερίζεται για κανά 10' μετά το θηλασμό (μην ξεχάσετε να ειδοποιήσετε να μην μπουκάρει κανας επισκέπτης, αν είστε ακόμα στο μαιευτήριο:oops:)!

NuWHp2.png

InJWp3.png

Nάντια, ξεκινάω εγώ με ό,τι θυμάμαι και συμπληρώνεις, οk?

Λοιπόν, ξεκίνησε λέγοντάς μας ότι και να αποφασίσει κανείς να μη θηλάσει

καθόλου, έστω το πρωτόγαλα να δώσει είναι πολύ σημαντικό.

Ακριβώς μετά τη γέννηση, να ζητήσουμε να βάλουν το μωρό επάνω στο

στήθος μας (δερματική επαφή). Μόνο του θα βρει (ή θα του δείξουμε εμείς)

τη θηλή για να ξεκινήσει να παίρνει το πρωτόγαλα. Το πρωτόγαλα λοιπόν είναι απειροελάχιστο γιατί τόσο ακριβώς χωράει το στομαχάκι του νεογέννητου.

Το χωνεύει αμέσως, του ξαναδίνουμε, ξαναχωνεύει και γίνεται αυτή η διαδικασία

ώστε να συνεχίσει να παράγεται γάλα (νόμος προσφοράς και ζήτησης). Ούτως

ή άλλως θα κατέβει το γάλα (είναι ορμονικό το θέμα) αλλά έτσι διευκολύνουμε

τη διαδικασία. Λοιπόν, το στομάχι του μωρού ανοίγει και σιγά σιγά κατεβαίνει

και το πλουσιότερο σε λιπίδια γάλα.

Οι πρώτες δύο ώρες του μωρού, λέει, είναι πολύ σημαντικές κι είναι

σημαντικό να έχουμε το μωρό επάνω μας. Αυτό συμβαίνει γιατί τις πρώτες

αυτές δυο ώρες το μωρό βλέπει και αντιλαμβάνεται καλύτερα από ό,τι θα

βλέπει για μέρες μετά (δεν μας εξήγησε γιατί, ίσως για να αντιληφθεί πιο

ευκολα από πού έρχεται η τροφή? Για να δει καλά το πρόσωπο της μαμάς

και να ξέρει ποια είναι η μαμά του?

Ποιος ξέρει...).

Οπότε λοιπόν ζητάμε να μεταφερθούμε σε δωμάτιο (συνήθως λέει μεταφέρουν

στον χώρο των ωδινών, δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτό) και να παραμείνουμε

εκεί αυτές τις ώρες με το μωρό στο στήθος. Αντίστοιχα ίσως στο χώρο της

ανάνηψης για τις καισαρικές... βλακεία μου αλλά δεν το διευκρίνησα.

Σ' αυτό το σημείο θα μας πουν "μα-μου, ξέρετε να δει το μωρό παιδίατρος"

οπότε εμείς θα επειμείνουμε να το δει μετά, γιατί έτσι κι αλλιώς ο παιδίατρος

δεν θα τρέξει κατευθείαν να δει το δικό μας το μωρό...

Σε κάποιες χώρες λέει, λίγες μέρες πριν τον τοκετό βγάζουν το πρωτόγαλα

με θήλαστρο. για να το έχουν έτοιμο.

Τέλος, ακόμη κι αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε όλη την παραπάνω διαδικασία,

πάλι θα κατέβει το γάλα, απλώς θα δυσκολευτούμε λίγο παραπάνω.

Εννοείται ότι ο θηλασμός προϋποθέτει rooming in για να τρώει το μωρό όσο θέλει

και όποτε θέλει, ακόμη και ανά δέκα λεπτά. Ρώτησα αν δεν έχουμε κανέναν να μας

βοηθησει, και ειδικά μετά από καισαρική τι κάνουμε, και λέει τό ίδιο, χτυπάμε κουδούνι

κι έρχονται οι μαίες να βοηθήσουν, μπορεί να βοηθήσουν και οι γύρω μαμάδες.

Εγώ εκεί κολώνω και κάνω πίσω με το θηλασμό. Στο rooming in μετά από καισαρική

μόνη μου και στο μωρό στο στήθος για 40 μέρες μετά στο σπίτι, πάλι χωρίς βοήθεια,

δεν ξέρω ούτε αν έχω το κουράγιο, ούτε πώς θα μπορέσει να βοηθήσει ο άντρας μου

ούτε τις ψυχολογικές/σωματικές αντοχές...

Διαφημίσεις

κοριτσια γενικα αυτο που λενε παντου και πρεπει να εμπεδωσουμε πληρως ειναι οτι στον θηλασμο η επιτυχια βασιζεται στο προσφορα-ζητηση.

Δεν υπαρχουν ρολογια,δεν υπαρχει προγραμμα στην αρχη δεν υπαρχει τιποτα!το μωρο μπορει να θελει να τρωει καθε 1 ωρα μπορει και καθε 3.Τα γευματα ειναι 8-12 ημερησιως.

Το γαλα μας ειναι πολυ ευπεπτο οποτε μπορει να χορταινει γρηγπρα λογω του οτι οπως ειπε και η skybeam εχουν ενα μικρο στομαχακι αλλα τοσο ευκολα ξανα πειναει!

Οσον αφορα την περιπτωση ικτερου μας ειπε οτι επισης αντιμετωπιζεται με συνεχεις θηλασμου και πως μονο σε πραγματικα μεγαλο ποσοστο ικτερου ισως χρειαστει ξενο.

Το νεογεννητο (στο μαιευτηριο) το ξυπναμε να το ταισουμε γιατι οσο κοιμαται τοσο χανει γευματα συνεπως τοσο ανεβαινει ο ικτερος πουμισως υπαρχει.

Τις πρωτες ωρες ισως ειναι λιγο ζαλισμενα απο την ναρκωση που πηραμε εμεις.

Στην βασικη σταση θηλασμου....του μωρου η κοιλια ακουμπαει με την δικη μας κοιλια!δεν ειναι πχ ανασκελα το παιδι με κεφαλακι γυρισμενο!

Τα χειλη του πρεπει να ειναι γυρισμενα προς τα εξω σαν ψαρακι οτσν εχει πιασει θηλη και οχι πχ το κατω προς τα μεσα.

Αν δεν πιασει σωστα και το βλεπουμε βαζουμε λιγο το δαχτυλο στο στοματακι του ωστε να αφησει μαλακα την θηλη και να ξαναπροσπαθησουμε.

Γενικα δεν μπορω να πω πως ακουσα εγω προσωπικα καινουρια πραγματα γιατι εχω διαβασει τοσο πολυ στο διαδικτυο που λιγο πολυ ηταν μια ανακεφαλαιωση!:tongue:

Παρολα αυτα θα ξαναπαω στην επομενη συναντηση που θα ξαναπεσει στην αντιληψη μου.Ηταν ωραια γιατι ειχε και δευτερομανουλες...ακουσαμε λαθη που εγιναν,εμπειριες....

αυτο που εμενα με αγχωσε ηταν το σε ποσα πραγματα πρεπει να παμε κοντρα...στην φιλοσοφια των μαιευτηριων...των γιατρων..αν θελουμε τελικα να γινουν ολα "φυσικα" και οχι βολικα προς το προσωπικο του μαιευτηριου!

aCtzp3.png

Εγώ εκεί κολώνω και κάνω πίσω με το θηλασμό. Στο rooming in μετά από καισαρική

μόνη μου και στο μωρό στο στήθος για 40 μέρες μετά στο σπίτι, πάλι χωρίς βοήθεια,

δεν ξέρω ούτε αν έχω το κουράγιο, ούτε πώς θα μπορέσει να βοηθήσει ο άντρας μου

ούτε τις ψυχολογικές/σωματικές αντοχές...

εννοείται ότι η απόφαση μιας γυναίκας να θηλάσει ή όχι είναι καθαρά προσωπική επιλογή και για μένα σεβαστή .

Από εκεί και πέρα σίγουρα η πρώτες μέρες με την καισαρική είναι δύσκολες είτε δίνεις ξένο είτε θηλάζεις

τώρα για την βοήθεια τις πρώτες μέρες για μένα το ποιο σημαντικό είναι η τροφή να έχεις ένα πιάτο φαί να τρώς όταν πρέπει, όλα τα άλλα τα του σπιτιού, απλά δεν τους δίνεις σημασία

πάντως το μωρό στο στήθος δεν είναι μόνο για 40 μέρες απλά μετά τις πρώτες 40 μέρες αρχίζεις να βλέπεις ένα φως στο τούνελ ιδίως αν έχεις δύσκολο παιδί :tongue::tongue:

εκτός από το θέμα της οικονομίας φυσικά και από το θέμα της ποιότητας ως τροφή, εγώ είχα και θέμα αλλεργίας στο αγελαδινό στην κόρη μου

Δές το και από μία διαφορετική οπτική πλευρά........... δές το σαν μία κατάθεση/ πρόβλεψη για το μέλλον :D:D τι εννοώ...................

ξυπνάει το καμάρι σου μες την άγρια νύχτα και θέλει γάλα, πιπίλα, να νανουριστεί, πονάνε τα δόντια του έχει κολικούς είδε κακό όνειρο του φταίει το σύμπαν ........... και εσύ νυστάζεις .....ανοίγεις το μισό μάτι το συνδέεις με το β@ζι και γυρίζεις για ύπνο ή έστω για τις πρωτομάνες που φοβούνται να κοιμηθούν, ξαπλώνεις και ισιώνει το κορμί σου :D:D

από το να σηκωθείς και να φτιάξεις γάλα/ νανουρίσεις , ψάξεις πιπίλα, φέρεις βόλτα πάνω κάτω.......... πόσο ποιο εύκολο είναι το παραπάνω :D:D

είμαι τεμπέλα και μου αρέσει ο ύπνος το ξέρω :rolleyes::rolleyes:

KbLyp3.png 4AByp3.png

Ναι βρε Αccess, τα ξέρω! Έχω πει βλέποντας και κάνοντας, ξεκινάω με πρωτόγαλα και ζητάω αρχικά rooming in και προχωράω αναλόγως με τις συνθήκες/αντοχές.

αυτο που εμενα με αγχωσε ηταν το σε ποσα πραγματα πρεπει να παμε κοντρα...στην φιλοσοφια των μαιευτηριων...των γιατρων..αν θελουμε τελικα να γινουν ολα "φυσικα" και οχι βολικα προς το προσωπικο του μαιευτηριου!

Κι αυτό...

Και ότι, π.χ. αν το μωρό γεννηθεί 3200 μπορεί τα 200 να είναι πλασματικό βάρος από τους ορούς που έχουμε πάρει, και το κανονικό του βάρος να είναι, ας πούμε 3 κιλά. Εκεί, αν χάσει και το φυσιολογικό 10% του βάρους βγαίνοντας από το μαιευτήριο, εύκολα κατηγορείται ο θηλασμός άρα συμβουλεύουν συμπλήρωμα

Το ίδιο κι αν δεν παίρνει π.χ. το γενικώς αποδεκτό μέσο όρο βάρους και πάρει π.χ. λίγο λιγότερο, κι εκεί πρέπει να αγνοήσεις τις συμβουλές για συμπλήρωμα.

Θα είπε και κάνα δυο άλλα παραδείγματα (βασικά εμένα αν μου τύχαιναν δυο μαζεμένες περιπτώσεις όμως, δεν ξέρω κατά πόσο τελικά θα αγνοούσα τις προτροπές των γιατρών, πώς μπορεί κανείς να αντιληφθεί αλάνθαστα τη διαχωριστική γραμμή ενστίκτου -ότι ορισμένες παρεκκλίσεις είναι φυσιολογικές- και πραγματικού κινδύνου, ε?)

Ναι βρε Αccess, τα ξέρω! Έχω πει βλέποντας και κάνοντας, ξεκινάω με πρωτόγαλα και ζητάω αρχικά rooming in και προχωράω αναλόγως με τις συνθήκες/αντοχές.

το ότι τα γνωρίζεις είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό, αναφέρθηκα σε σένα προσωπικά και όχι γενικά μην ξέροντας τι έχεις πει με τον εαυτό σου , γιατί σε κάθε μήνυμα σου δείχνεις μεγάλο άγχος και ανασφάλεια όσον αφορά το θέμα του θηλασμού, θεωρώντας ότι ίσως σε ενδιαφέρουν προσωπικές εμπειρίες, μάλλον έκανα λάθος, όπως και να έχει ίσως το παραπάνω ποστ ενδιαφέρει κάποιον που δεν είναι και τόσο σίγουρος αν θέλει να θηλάσει και να του δώσει το έναυσμα να ενημερωθεί περισσότερο για τον θηλασμό.

καλή συνέχεια

KbLyp3.png 4AByp3.png

Θα τα εκτυπώσω και θα αρχίσω τη μελέτη! :)

Skybeam, εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ! Τουλάχιστον ας προσπαθήσω να θηλάσω. Ακόμα και χωρίς βοήθεια, είναι αυτό που λέει η access, ένα πιάτο φαί στο σπίτι (και το delivery του Θεού είναι;)) και έξω από την πόρτα! (να πω εδώ ότι δυστυχώς ποτέ δεν το είχα εύκολο το νοικοκυριό, ούτε κάνω τα τζάμια κάθε βδομάδα, ούτε με το που βρέξει βγαίνω να καθαρίσω μπαλκονιο-κάγκελα), οπότε τώρα που θα έχω μωρό θα με πιάσουν οι προκοπές?

Δεν σου βάζω μέσα τις χοντρές δυσκολίες του θηλασμού (έχω δύο κοντινές μου φίλες που θήλαζαν και έκλαιγαν από τον πόνο..., τι να πω, θα έχω το ίδιο κουράγιο-επιμονή???) και πάντα κρατάω μία πισινή, αλλά αν δεν θηλάσω τι άλλο θα κάνω με το μωρό μου? Μόνο σκεσκάτισμα και από επαφή (που λένε ότι βοηθάει και για την επιλόχειο) τίποτα? Δεν είναι ότι θα κερδίζω ύπνο, αφού θα πρέπει να φτιάχνω τα μπουκαλο-γάλατα...κάπως έτσι το σκέφτομαι...

Μη σας πω-και ξέρω ότι δεν είναι προς τιμήν μου-ότι πιο πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορέσω να πατήσω πόδι στο "αφήστε το μωρό για 2 ώρες στο στήθος και θα το δει μετά ο παιδίατρος", παρά στον θηλασμό αυτόν καθαυτόν...:(

NuWHp2.png

InJWp3.png

Διαφημίσεις

Δεν σου βάζω μέσα τις χοντρές δυσκολίες του θηλασμού (έχω δύο κοντινές μου φίλες που θήλαζαν και έκλαιγαν από τον πόνο...,

A, πολύ βασικό εδώ (μήπως και κάποια δεν το ξέρει...) το μωρό δεν θέλουμε να πιάνει θηλή, αλλά πιο μέσα! Αν βεντουζάρει το στοματάκι σωστά (σύμφωνα και με αυτά που είπε η Νάντια) δεν έχουμε θέμα τραυματισμού...

Access, εκτιμώ πολύ τις προσωπικές εμπειρίες, καλά κάνεις και τα γράφεις, από εσάς τις έμπειρες περιμένουμε κι εμείς να τα μάθουμε...

A, πολύ βασικό εδώ (μήπως και κάποια δεν το ξέρει...) το μωρό δεν θέλουμε να πιάνει θηλή, αλλά πιο μέσα! Αν βεντουζάρει το στοματάκι σωστά (σύμφωνα και με αυτά που είπε η Νάντια) δεν έχουμε θέμα τραυματισμού...

Ναι...κι εδώ το πρώτο που είπαν οι μαίες αυτό ήταν...να βεντουζάρει σωστά (ακριβώς αυτή η έκφραση)...Μακάρι να είναι τόσο απλό.

Βέβαια, το ενθαρρυντικό είναι ότι σε όσες το είπα (απ' αυτές που κλαίγανε! ...συγνώμη, δεν κάνει και να κοροϊδεύω...:oops:) μου είπαν ότι όντως αυτό ήταν το πρόβλημα, αλλα οι ίδιες δεν το ήξεραν εξ αρχής, οπότε ίσως, πράγματι, αν πετύχουμε από την αρχή το σωστό πιάσιμο, να γλιτώσουμε τουλάχιστον από αυτό...

NuWHp2.png

InJWp3.png

εγω παλι πιστευω οτι μια χαρα θα τα καταφερεις κοριτσακι μου!

μη σε πιανει πανικος...αλλωστε τι βοηθεια θα μπορουσες να εχεις αν δεν θηλαζες?ο αντρας σου δουλευει οποτε τι θα γινοταν?θα ξενυχτουσε μαζι σου?

την ημερα πια...ενα φαγητακι και ξαπλα με το μωρακι διπλα.

Λιγο υπομονη με τις δουλειες του σπιτιου και λιγο εκπαιδευση στον μπαμπα απο τωρα να βαζει και εκεινος κανενα πλυντηριο.

Μετα το 40ημερο ισωςμθα μπορουσαμε να δουλεψουμε λιγο και με θηλαστρο...ωστε να εχουμε μια αποθηκη γαλακτος και να δινει και ο μπαμπας κανενα γευμα..

Αν παλι δεν τα καταφερουμε δεν ειμαστε κακες μανουλες...

σκεψου ομως θετικα...μην σηκωνεις τα χερια ψηλα απο τωρα!

aCtzp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...