Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα! Τελικά πήρα το ρίσκο και ξεκίνησα τα φάρμακα για προετοιμασία ενδομήτριου σήμερα.. Δε θα κάνουμε ωοληψια καθόλου αυτή τη φορά γιατί έχω 2 ωχρά σωμάτια από την προηγούμενη ωοληψια που δεν έχουν απορροφηθεί πλήρως ακόμα. Το μόνο που με αγχώνει τώρα είναι πως τα αποτελέσματα μικροβιώματος θα βγουν πολύ οριακά χρονικά με τη μερα της ΕΤ. Δεν έχω κάνει καμμία ΕΤ ως τώρα απλά εγώ είχα ζητήσει να κάνουμε προληπτικά υστεροσκοπηση για να δούμε πως είναι όλα καλά προκαταβολικά μιας κ δεν εχουμε αρκετά εμβρυα να το ρισκάρουμε..

Cafe MAΙΟΥ 2013

stroumfitaki

Recommended Posts

Τα πρεναταλ έχουν σχετικά μικρή γραμμή αλλά έχουν πολύ καλές πυτζάμες εμένα με βολεύουν πάρα πολύ. Τα μαδερ είναι μεγάλη γραμμή αλλά απλησίαστα από Ελλάδα καλύτερα από εμπει να πάρετε αν σας αρέσουν τόσο πολύ πια.

PiB4p3.png y5drp3.png Z9IAp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Skybeam

1649

• mariapap82

1369

• skountoufla

1119

• xanp

955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα μπουμπούκες ;)

Πώς σας βρίσκω?

Καλά τα νέα μου από τον υπέρηχο, 1.140 gr πήγε το σκατούλι, μια χαρά φαίνεται η ανάπτυξή του, μάλιστα μας είπε βάσει της μέτρησης της κνήμης βγαίνει και μια βδομάδα μεγαλύτερο και βάσει της μέτρησης του κεφαλιού 2 :shock: εβδομάδες μεγαλύτερο (έχει το σόι κεφάλες, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι..., πώς θα το "βγάλω" σκέφτομαι...). Ο ομφάλιος λώρος παχύς-παχύς (πάλι καλά, να αντισταθμίζει τη βρωμο-μονήρη αρτηρία).

Κατά τ' άλλα θέλει από μεθαύριο, που θα κλείσω και την 28η, να ξεκινήσω αυτές τις ενέσεις κορτιζόνης για τους πνεύμονες (δεν θυμάμαι :oops: ποια κοπελίτσα από δω μου είχε πει ότι τις είχε κάνει για το πρώτο της μωράκι, αλλά από την 32η-33η εβδομάδα και μετά. Όποια κι αν είσαι, όπου κι αν είσαι, πές μου: από όταν τις άρχισες, τις έκανες ΚΑΘΕ βδομάδα μέχρι και που γέννησες? Εμένα έτσι μου είπε και έχω φάει κόλλημα τώρα! Δεν θέλω! Κάθε βδομάδα ένεση κορτιζόνης? Ξέρω στα σίγουρα ότι δεν είμαι υψηλού κινδύνου, απλά αυτός απ' τον φόβο του, γενικά, και "αφού δεν κάνουν κακό" επιμένει...)

Επίσης μου είπε ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού με επισκληρήδιο (ε, να μην πάρει και ο ανιασθησιολόγος κάτι...?), ελπίζω να το εννοεί και να μη μου ξεφουρνίσει καμιά καισαρική στο τέλος χωρίς να τη χρειάζομαι, βασικά γιατί εγώ δεν θα μπορώ να καταλάβω (γιατρός δεν είμαι) και εννοείται ότι θα κάνω ό,τι μου πει εκείνη την ώρα.

Μ'επιασε πολυλογία, πρωί-πρωί :tongue:

NuWHp2.png

InJWp3.png

Καλημέρα φιλενάδες!!!! Πώς είστε;;; Εγώ ξανασυναχώθηκα... τι πραγμα είναι αυτο ρε παιδί μου.....:evil::evil::evil::evil:

Skountoufla μπραβο που είναι όλα καλά με το νινάκι σου!!!! Ξανασυζήτησέ το με το γιατρό σου, μήπως και τις γλιτώσεις τις ενέσεις (εκτός αν είναι απαραίτητες...)

skountoufla,μπραβο για την αναπτυξη σας!!!!παιδακι ολοκληρο!!!κορτιζονη γιατι?προληπτικα?το προτεινουν ολοι οι γιατροι?

!!!!ασχετο!!!Μηπως γνωριζετε κανεναν καλο ελαιοχρωματιστη που να κανει και τεχνοτροπιες και γενικα να πιανει το χερι του?

as1cOHsNw1z0000MTA1NTdkfDYwOGJkfG1pbGtvIGlz.gif

Εγώ τις έιχα κάνει 28η εβδομάδα 4 ενέσεις 2 την φορά με επανάληψη μετά από 24 ώρες(αυτό θυμάμαι αλλά θα τσεκάρω το τεφτέρι για σίγουρα). Μετά δεν ξαναέκανα μέχρι να γεννήσω με κάλυπταν αυτές σε περίπτωση πρόωρου τοκετού αλλά εγώ είχα συσπάσεις με εξάλειψη τραχήλου εσένα μήπως είναι πιο σοβαρό; Πάντως η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει μόνο για 1 ή 2 επαναλήψεις για κάθε μέρα δεν έτυχε.

Γέννα με το καλό και θα δεις εκείνη την ώρα αν θες επισκληρίδιο με το ζόρι δεν χρειάζεται να την κάνεις ότι θες εσύ θα γίνει.Ολόκληρο παιδάκι το μικράκι φτου φτου

εντιτ: κάνε την καμπύλη πριν τις ενέσεις μη την πατήσεις όπως εγώ

Διαφημίσεις

Καλημέρα μπουμπούκες ;)

Πώς σας βρίσκω?

Καλά τα νέα μου από τον υπέρηχο, 1.140 gr πήγε το σκατούλι, μια χαρά φαίνεται η ανάπτυξή του, μάλιστα μας είπε βάσει της μέτρησης της κνήμης βγαίνει και μια βδομάδα μεγαλύτερο και βάσει της μέτρησης του κεφαλιού 2 :shock: εβδομάδες μεγαλύτερο (έχει το σόι κεφάλες, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι..., πώς θα το "βγάλω" σκέφτομαι...). Ο ομφάλιος λώρος παχύς-παχύς (πάλι καλά, να αντισταθμίζει τη βρωμο-μονήρη αρτηρία).

Κατά τ' άλλα θέλει από μεθαύριο, που θα κλείσω και την 28η, να ξεκινήσω αυτές τις ενέσεις κορτιζόνης για τους πνεύμονες (δεν θυμάμαι :oops: ποια κοπελίτσα από δω μου είχε πει ότι τις είχε κάνει για το πρώτο της μωράκι, αλλά από την 32η-33η εβδομάδα και μετά. Όποια κι αν είσαι, όπου κι αν είσαι, πές μου: από όταν τις άρχισες, τις έκανες ΚΑΘΕ βδομάδα μέχρι και που γέννησες? Εμένα έτσι μου είπε και έχω φάει κόλλημα τώρα! Δεν θέλω! Κάθε βδομάδα ένεση κορτιζόνης? Ξέρω στα σίγουρα ότι δεν είμαι υψηλού κινδύνου, απλά αυτός απ' τον φόβο του, γενικά, και "αφού δεν κάνουν κακό" επιμένει...)

Επίσης μου είπε ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού με επισκληρήδιο (ε, να μην πάρει και ο ανιασθησιολόγος κάτι...?), ελπίζω να το εννοεί και να μη μου ξεφουρνίσει καμιά καισαρική στο τέλος χωρίς να τη χρειάζομαι, βασικά γιατί εγώ δεν θα μπορώ να καταλάβω (γιατρός δεν είμαι) και εννοείται ότι θα κάνω ό,τι μου πει εκείνη την ώρα.

Μ'επιασε πολυλογία, πρωί-πρωί :tongue:

Μπραβο θηριο ο δικος σου!Αχ αυτοι οι κεφαλες.....

Κι εμας στην αναπτυξη 2 βδομαδες κτλ

Να σου πω γιατι σου ειπε για κορτιζονη πιστευει οτι θα γεννησεις νωριτερα?

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Ξανασυζήτησέ το με το γιατρό σου, μήπως και τις γλιτώσεις τις ενέσεις (εκτός αν είναι απαραίτητες...)
κορτιζονη γιατι?προληπτικα?το προτεινουν ολοι οι γιατροι?
Εγώ τις έιχα κάνει 28η εβδομάδα 4 ενέσεις 2 την φορά με επανάληψη μετά από 24 ώρες(αυτό θυμάμαι αλλά θα τσεκάρω το τεφτέρι για σίγουρα). Μετά δεν ξαναέκανα μέχρι να γεννήσω με κάλυπταν αυτές σε περίπτωση πρόωρου τοκετού αλλά εγώ είχα συσπάσεις με εξάλειψη τραχήλου εσένα μήπως είναι πιο σοβαρό; Πάντως η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει μόνο για 1 ή 2 επαναλήψεις για κάθε μέρα δεν έτυχε.

εντιτ: κάνε την καμπύλη πριν τις ενέσεις μη την πατήσεις όπως εγώ

Ο λόγος υποτίθεται ότι είναι κάποιες ενδείξεις που έχω για πρόωρο : 1.συσπασούλες (οι οποίες, όμως, φαίνονται έχουν σταματήσει προς το παρόν με τα φάρμακα, καθε βδομάδα κάνω καρδιοτοκογράφημα),

2. κοντούλη τράχηλο που θα τον ξαναμετρήσουμε όταν κάνω ντόπλερ (31η-33η εβδομάδα) και σε συνδυασμό με τις συσπασούλες (αν ξανακάνω) μπορεί να κοντύνει επικίνδυνα και

3. μονήρη ομφαλική αρτηρία που ΜΠΟΡΕΙ να σημαίνει ότι προς το τέλος το μωρό ίσως να μην αναπτύσσεται αρκετά και να χρειαστεί να το πάρουν νωρίτερα,

οπότε σου λέει better safe than sorry.

Ξανθή, κάθε εβδομάδα θέλει να τις κάνω, όχι κάθε μερα, αλλά και πάλι...

Y.Γ. Την έχω ήδη κάνει την καμπυλίτσα μου!

NuWHp2.png

InJWp3.png

Ε τοτε καντες!Δεν ξερω τι επιπλοκες μπορει να εχει σε σενα

ή τι μπορει να συμβει αν γεννηθει πολυ προωρα ενα μωρο

αλλα μπορω να σου πω απο την εμπειρια μου

οτι θα προτιμουσα να εχω κανει ενεσεις και οταν

γεννησα το Χαρη 36+3 να μην μου τον βαζανε

θερμοκοιτιδα! Αμα εχεις και συσπασεις τοτε μαλλον

εχει δικιο ο γιατρος!!!

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Περίμενε τι σου είπε δηλαδή μία ένεση αυτή την εβδομάδα μία την άλλη κτλ;

Οι ενέσεις κορτιζόνης είναι για να ωριμάσουν τα πνευμόνια πιο γρήγορα celestone chronodose λέγαν αυτές που έκανα.

Βρήκα αυτό

"Πως ακριβώς βοηθάει η κορτιζόνη σε αυτή τη φάση και πώς χορηγείται;

• Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι όσα μωρά έχουν γεννηθεί πρόωρα έχουν αυξημένη συχνότητα αναπνευστικών προβλημάτων, εισαγωγής στην εντατική μονάδα νεογνών, χρήσης μηχανικού αερισμού κτλ. Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο που χορηγείται χρόνια σε εκείνες τις εγκυμονούσες που βρίσκονται σε πρόωρο τοκετό (<37 εβδομάδων). Η χρήση της βοηθάει στην μείωση αυτών των επιπλοκών και από πολλές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στο καλύτερο ποσοστό επιβίωσης ενός νεογνού που έχει γεννηθεί πρόωρα. Μειώνει τα ποσοστά ένα νεογνό όταν γεννηθεί πρόωρα να έχει αναπνευστικά προβλήματα, να έχει πρόβλημα αιμορραγίας στις κοιλίες του εγκεφάλου ή νεκρώσεις στο έντερο. Η χορήγηση της κορτιζόνης γίνεται με ένεση ενδομυϊκή 1-2 φορές την ημέρα για 2 μέρες ανάλογα το φάρμακο που θα χορηγηθεί. Ουσιαστικά βοηθάει να ωριμάσουν οι πνεύμονες του νεογνού πιο γρήγορα και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας του νεογνού. Η κορτιζόνη επιταχύνει τη παραγωγή του επιφανειοδραστικού παράγοντα των πνευμόνων του μωρού. Ο παράγοντας αυτός είναι μία ουσία σαν τζελ που παράγεται από τους πνεύμονες του εμβρύου όταν είναι τελειόμηνο (κοντεύει να γεννηθεί συμπληρώνοντας τις 40 εβδομάδες κυήσεως). Αυτή η ουσία, ο επιφανειοδραστικός παράγοντας, βοηθάει να μπει αέρας στους πνεύμονες του μωρού κατά την πρώτη του αναπνοή όταν γεννηθεί. Η κορτιζόνη με τη σειρά της ωθεί τον πνεύμονα του εμβρύου να δημιουργήσει αυτή την ουσία στους πνεύμονες πιο νωρίς και έτσι όταν το μωράκι γεννηθεί πρόωρα να μπορέσει πιο εύκολα να αναπνεύσει για πρώτη φορά.

Μπορεί η κορτιζόνη να βλάψει το μωρό;

• Η χορήγηση 2 – 4 ενέσεων κορτιζόνης είναι ασφαλής για το μωρό. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι η κορτιζόνη γίνεται προφυλακτικά και δεν γίνεται θεραπευτικά. Με αυτό εννοούμε ότι χορηγώντας αυτές τις δόσεις κορτιζόνης προσπαθούμε να προφυλάξουμε το μωρό που θα γεννηθεί πρόωρα από τυχόν επιπλοκές αλλά αν ήδη υπάρχει πρόβλημα σε ένα μωράκι τότε η κορτιζόνη δε μπορεί να θεραπεύσει τις τυχόν ανωμαλίες που ήδη υπάρχουν σε αυτό. Σημαντικό είναι επίσης να ξέρει η μέλλουσα μαμά ότι η χρήση της κορτιζόνης δε θα την εμποδίσει να θηλάσει το μωράκι της όταν με το καλό αυτό γεννηθεί και είναι φυσικά αυτό εφικτό.

Μπορεί η κορτιζόνη να βλάψει τη μητέρα;

• Αφού αποφασιστεί από τον μαιευτήρα ότι πρέπει να χορηγηθεί κορτιζόνη η μόνη αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει η κορτιζόνη στη μητέρα είναι ότι πονάει λίγο στο σημείο της ένεσης. Επίσης δεν πρόκειται η μητέρα να πάρει κιλά όπως φοβούνται πολλές. Καλό πάντως είναι όταν η μητέρα κάνει κορτιζόνη να αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωση αλατιού κάτι το οποίο καλό θα είναι να αποφεύγεται καθʼόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Χρειάζεται επανάληψη στην χορήγηση της κορτιζόνης;

• Αν η γυναίκα μπορέσει και ξεφύγει τον κίνδυνο ενός πρόωρου τοκετού τότε καλό θα ήταν κάθε εβδομάδα να κάνει επανάληψη ενός σχήματος κορτιζόνης μέχρι να γεννήσει σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις του Αγγλικού κολλεγίου μαιευτήρων γυναικολόγων. Από τις 38 εβδομάδες κυήσεως και μετά δεν κάνουμε χρήση κορτιζόνης αφού το έμβρυο πλέον θεωρείται ώριμο. Τελευταίες μελέτες συστήνουν τη χορήγηση κορτιζόνης και σε γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν με καισαρική τομή.

"

Διαφημίσεις

Καλυτερα να τις πετας εκει, παρα να τρεχεις καθε τρεις κ λιγο κατω για να πετας τις πανες.

Εννοείται! Καλά θα τις βγάζουμε κι έξω τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα...

skybeam,πηγα χθες στα prenatal και ειδα απο κοντα τον καδο υγιεινης.ειναι ενα δοχειο,οχι πολυ μεγαλο και πολυ ψηλο(αρα βολευει απο αποψη χωρου),στο οποιο ενσωματωνεται μια κασετα με μια τεραστια σακουλα απορριματων και απο πανω το καπακι.καθε φορα που πετας την πανα,η σακουλα στριφογυρναει και κλεινει αεροστεγως την πανα και δημιουργει κατι σαν καψουλα-λουκανικο.ρωτησα την πωλητρια ποση χωρητικοτητα εχει και μου ειπε οτι εξαρταται απο την ηλικια του παιδιου αρα και το μεγεθος της πανας.Σε βρεφικη ηλικια χωραει περιπου 20-25 πανες.κοστιζει οντωσ 14.99.η κασετα με την τη σακουλα 9,99 και διαρκει περιπου ενα μηνα και αν παρεις τη οικονομικη συσκευασια των εξι,τοτε κοστιζει 39.99.

Επισης εχει ωραια ρουχαλακια-φορμακια-ζακετακια χειμερινα-καλοκαιρινα με εκπτωση 60%.γενικα ειχε καλες τιμες και προσφορες.Αυτο που ηταν απαραδεκτο,ειναι το mothercare.σε τιποτα σχεδον δεν ειχε εκπτωση και η διαφημιση που ελεγε ολα τα καλοκαιρικα με 50%,ηταν για ηλικιες απο 1 ετουσ και πανω...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, έχω στείλει τον καλό μου να το τσεκάρει (και να το πάρει βασικά!). Δεν γνώριζα για τις κασσέτες, θα του τα πουν εκεί, χεχε!

Το mothercare όντως απαράδεκτο, έχει εκπτώσεις μόνο σε κάτι σπασμένα νούμερα από 9 μηνών και πάνω... τα πολύ βρεφικά τα έχει χωρίς έκπτωση, βασικά δεν πρόκειται να ξαναπατήσω.

Όλα καλά δηλαδή! Τέλεια, άλλο top model αυτό το μπεμπέ!

Ξανθή ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτά που βρήκες και παρέθεσες.

Είδα ότι στο τέλος γράφει ότι συστήνεται επανάληψη ενός σχήματος κορτιζόνης μία φορά την εβδομάδα.

Αυτός μου είπε να κάνω 1,5 ένεση (δόση) την εβδομάδα

(μου έχει γράψει τις DEXATON 4mg/ml, έχει μία αμπούλα μέσα το κάθε κουτί και θα κάνω 1,5 αμπούλα την εβδομάδα)

Το πιστεύω, κακό δεν κάνουν, απλά -όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο με τόσα φάρμακα που παίρνω- τσινάω με τα φάρμακα γενικά, δεν τα θέλωωωω!

...Εντάξει, θα τις κοπανήσω και τις κορτιζόνες (και θέλει για δυο μέρες αφότου τις κάνεις, καθόλου αλάτι και ζάχαρη-αλλιώς γίνεσαι μπαλόνι!τουλάχιστον να χάσω κανα γραμμάριο.............)

NuWHp2.png

InJWp3.png

Για αυτό το έβαλα κιόλας για το τέλος οπότε δεν στο είπε άδικα τουλάχιστον.Ναι και εμένα είχε πει 2 μέρες να μην τρώω ζάχαρη και αλάτι προληπτικά.

Τώρα διάβασα ότι τις συστήνουν και σε καισαρικές για την απότομη έξοδο του βρέφους.

Το mothercare όντως απαράδεκτο, έχει εκπτώσεις μόνο σε κάτι σπασμένα νούμερα από 9 μηνών και πάνω... τα πολύ βρεφικά τα έχει χωρίς έκπτωση, βασικά δεν πρόκειται να ξαναπατήσω.

Τέλεια, άλλο top model αυτό το μπεμπέ!

Παιδιά, κι εδώ τα mothercare τα ίδια. Καλά, όλοι έχουν βγάλει βαρβάτες εκπτώσεις μέχρι και σατ κουνιο-καρότσια, αυτοί πώς κι έτσι?

Τop model? Για το κεφάλι μας δεν διάβασες? Ελπίζω μόνο να έχει και τίποτα μέσα, μην είναι μόνο μόστρα...:tongue:

NuWHp2.png

InJWp3.png

Τop model? Για το κεφάλι μας δεν διάβασες? Ελπίζω μόνο να έχει και τίποτα μέσα, μην είναι μόνο μόστρα...:tongue:

Διάβασα, διάβασα! Καλά μη νομίζεις κι εσύ ότι η διαφορά είναι και τίποτα τεράστια, κάτι χιλιοστά να είναι! Μια χαρά είναι το κεφαλάκι, σκέψου και μαγουλάκι που θα έχει να τσιμπάς και να φιλάς!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...