Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, Alex@ είπε:

@linaa @Blue Velvetσας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! μου ειπανε πως οι ναυτιες, οι αναγουλες κλπ δειχνουν οτι ολα πανε καλά κ ανησύχησα που σε εμένα υποχώρησαν.

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.. τι σημαίνει αν έχεις αναγουλες κλπ πάνε όλα καλά; Δλδ αν δεν έχεις δεν πάνε; Υπάρχουν και γυναίκες που έχουν εγκυμοσύνη ζάχαρη και όλα πήγαν καλά! Δεν το λέω για σένα κορίτσι μου αλλά για αυτούς που στο είπαν! Ο καθένας λέει τα δικά του και ταράζει μια έγκυο άδικα και τη βάζει σε σκέψεις!!!

3 ώρες πρίν, Antonia_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια !! Έκανα την εμβρυομεταφορα μου σήμερα με δύο έμβρυα . Ένα ΑΑ κ ένα ΑΒ μου είπαν ένα καλό κ ένα λίγο πιο μέτριο. Και ξεκινάει η αναμονή μέχρι τη Δευτέρα 11/11. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι κ να έχω καλά νέα μέχρι το τέλος 🙏🙏

Καλή επιτυχία κορίτσι μου! Να πάνε όλα καλά σε σε μια βδομάδα και κάτι να χεις ευχάριστα 🧡 ηρεμία χαλάρωση και καλό φαγητό 🙂

Cafe ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

mpiskotaki

Recommended Posts

Καλη χρονια κορίτσια μου γλυκα!!!! Διάβασα τις ευχές σας και τα νεα σας και χάρηκα πολυ!!!

Ντιντι μου με το καλο κορίτσι μου! Ο μικρουλης Αλκης-Χρήστος να ειναι μια χαρα!!!

Ριτσα μου και για σένα το ίδιο!!! Όλα καλα για την κορούλα σου!!!

Κατια μου εσυ έχεις βρει πλέον τους ρυθμούς σου!!! Όλα τέλεια!!!

Σε όλες τις υπόλοιπες, Κριστυ, μπαρμπουλα, ΕΛΕΝΗ, Κατ32, impatient, και οποία άλλη ξεχνάω εύχομαι το 2013 να μας φέρει τα μωρακια μας γερά και καλοτυχα! Να γεμίσουν τις ζωές μας!!!

Επίσης, ειδική ευχή για την Μαρκελα, την yris, και την ΕΛΕΝΗ κι οποια κοπέλα το 2012 της στέρησε τη χαρα της μητρότητας, να τους χαρίσει μια τελειομηνη εγκυμοσύνη το 2013 με γερά μωρακια, 1,2,3 ή 4!!!! Ανάλογα!!!

Εγω κορίτσια με τη συχνοουρια καλα συνεχίζω!!! Οσο για τις ξυνιλες έχουν σταματήσει σχεδόν τελείως... Εχει κατέβει η μπεμπουλα μας!!! Εχει πολυ καλη θέση!!! Λέτε να βιαστει;; Άρχισα να αγχονομαι... Νομίζω θα γεννησω νωρίς...

ODhsp2.png

as1cOCA0g410000NDczOTBifDU3YmR8U2UgcGVyaW1lbm91bWUgc2UuLi4.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• didi&k

1558

• κατια_82

1457

• ritsa3

1342

• markela35

801

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

μαρκελακι μου γλυκο σε εχω χασει ελπιζω να εισαι καλα και το 2013 να σε κανει μανουλα!!!

ελενακι μου και σε εσενα η ευχη μου!!! φετος να ειναι η πιο γλυκεια χρονια!!! να σου φερνει το καλυτερο δωρο , ενα γερο μωρακι στην κοιλιτσα σου και μετα απο 9,5 μηνες στην αγκαλιτσαι σου

σαπι μου υπομονη! μετα την γεννα σταματανε και οι συχνοουρια και οι ξυνιλες!! να προσεχεις την μικρουλα σου και να της πεις α μην βιαζεται!!

κριστυ μου τι κανουν τα κοριτσακι σου??? ελπιζω να ειναι φρονιμες και οι δικες σου και να περιμενουν!

ελενακι αντε τωρα ειναι η σειρα σου περιμενουμε τον μπεμπη σου! λογικα εσενα ειναι ετοιμος! απο οτι θυμαμαι εχουμε-ειχαμε 1 εβδομαδα διαφορα !!!με το καλο σου ευχομαι και με εναν πονο!!!!

διδυμακι μου να προσεχεις αυτα τα πετρωματα πανω καθε 10 λεπτα με ανησυχισαν εμενα μαζι με πονο στη μεση 2 φορες και λιγ πονους περιοδου! να μην κουραζεσαι εγω τον τελευταιο μηνα το ειχα ξεφτυλισει ολο ψωνια περπατημα καθαρισματα , τν ξεπατωσα τον παντελακι κι μου λεει αρε μαν δεν πλεβαιυεσαι κατσω να βγω γιατι με κουρασες!:P:p:p

impatient να σου περιγρψω το πρωτο 20ωρο που τον εχω στο σπιτι ο μπεμπης ειναι μαμ κακα και νανι αλλα νομιζω θελει και λιγο χερια...., οταν γκρινιαει στο λικνο του τον κουναω

πιπιλα δεν δεχεται ευκολα και του την δινει οταν του βγαζω την πανα! μιλαμε κλαιει με πολυ παραπονο και τσιριχτα!!!!!!!! 1 εβδομαδα μου τον ειχαν απλυτο! σημερα φωναξα την ξαδερφη μου να του κανε το πρωτο μπανιο ν με βοηθησει να μαθω μιας και και εχει 3 παιδακια !!

ροδουλα μου ευχομαι να εισαι καλυτερα με τις καουρες και συμπληρωσε στη λιστα οτι ο Αλκης γεννηθηκε 11:50 πμ και κιλακια 2.480

κατ μου ναι περασαμε πρωτοχρονια οικογενιακος μεσα στο υπνδωματιο!!!!! ανοιξαμε και σαμπανια ηπιε και ο Αλκουλης σαμπανια απο το γαλα μου ! χαχαχαχαχαχαχαχαχ αλλα τον επιασε λοξιγκας

αμαρρυλις μου τι κανει ο μπεμπης σου??? βγαλε φωτο διπλα στο δεντρο με τη φουσκωμενη κοιλια!!!

ριτσακι ευχομαι ολα να πανε καλα στον επομενο υπερηχο και η μπεμπα σου

η πανεμορφη μπεμπα σου που σηκωσα και με κοιτουσε καλα καλα :D

ειπα στον αντρα μου η κοπελα απο τη συμη εγραψε " γνωρισα την ντιντι και ειναι σαν μικρο κοριτσακι " και με κοιτουσε καλα καλα ! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

να σε ρωτησω και κατι αλλο ο πε...της ειναι ο παιδιατρος που σου ειπε για 2 φορες αντιβιωση?

εμεις στην κλινικη πληρωσαμε 430 για τους παιδιατρους γιατι λεει εκαναν συμβουλιο 4 παιδιατροι για το αν θα ανεβε το παιδι αθηνα και ολοι πηραν 100 για ενα συμβουλιο 5 λεπτων ενω ο π...ης 130

τα 30 μαλλον γιατι ερχοταν 3 μερες στη σειρα και μου ελεγε τα νεα του μπεμπη απο αθηνα τα ποια ετσι κι αλλιως τα ηξερα απο τον ντιντο!!!!

να σας πω κατι ευτυχως που πηγαμε Αθηνα ετσι μαθαμε και γι την αλλεργια στο ενζυμο! για να ξερω και τι να τρωω! αλλα και τι φαρμακα πρεπει να προσεχουν οι γιατροι να του δινουν

κατια μου τι κανει ο μιχαλιως μου πρεπει να εχει γινει ολοκληρος μπεμπης τωρα!!!!!!! να μου τον φιλησεις εμεις ειμαστε ακομη τοσοδουλιδες και αυτο το κολπο θα το κανω τωρα με το μπανιο που ειπες! δεν ξερω τι ποσοτητες παιρνει απο τ στηθος μου και ανησυχω... το πρωι αναγκαστικα εβγαλα 2 φορες απο το θηλαστρο και του εδωσα με το μπιμπερο για να ειμαι σιγουρη οτι πηρε γαλα γιατι αγχονομαι ειναι και μικροκαμωμενος και δεν πεπει να χανει κιλα...

UzVGp2.png

καλημερα κοριτσιααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ Κ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!

λοιπον αρχισαν να μου βαζουν πονους 10 κ μιση αλλα να ποναω ηταν μια ωρα μονο εκανα διαστολη χωρις να ποναω σε λιγοτερο απο μια ωρα γεννησα ενταξει δεν υπεφερα αλλα σαν γεννα πονεσα κ με 2-3 σπροξηματα βγηκε η μικρη ηταν κ ο αντρας μου μεσα μαζι μου πρωτη φορα!! εχω ραμματα αλλα μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι γδαρσιμο δεν με εκοψε ειναι επο το κεφαλακι την ωρα που εβγαινε!! ειναι μικροκαμωμενο γεννηθηκε 2780 κ 47 υψος! ειναι πολυ ζωηρη για την ωρα κλαιει μονο οταν πειναει!! μοιαζει με την κορη μου μονο που αυτη ειναι μελαχρινη!!

δεν εχω ηρεμηση ακομη νιωθω πιο χαλια απο οτι οταν γεννησα γιατι στη ροδο εκανα ψωνια γιατι συμη ηρθαμε χθες το απογευμα κ δεν ειχα τιποτα ουτε για κερασμα ουτε για να φαμε σημερα κουραστηκα ο υπνος ειναι λιγος αλλα εχω ενα προβλημα το μωρο ειναι πολυ μωρο ακομη κ δεν αδιαζει το στηθος κ ειναι πρησμενο κ ποναει κ απο το βαρος με ποναει η πλατη μου προσπαθω να βγαζω ποτε ποτε κ με θηλαστρο για να μην πετρωση αλλα ποναει κ με αυτο τη να κανωωωω???? καποια που να εχει βοηθεια απο καπου ξερει?? γιατι εμεις εδω τιποτα!

κοριτσια γνωρισα κ την ντιντη ειναι σαν μικρο κοριτσακι!!! ελπιζω να βγηκε ο αλκης κ να ειναι καλα!!!!!!!!

η μικρη μου για το προβλημα της τις καναμε υπεριχο πριν να βγω για να μην περιμενω στην 7 ημερα κ εχει μια πολυ μικρη διαταση δεν ειναι ανησηχιτικο τις δηνουμε αντιβιωση προληπτικα για ουρολοιμωξη 1ml καθε βραδυ κ σε 20 ημερες θα ξανα παμε για υπεριχο κ μπορει να ειναι καλα!! την πηρα κ σε παιδιατρο εξω οχι της κλινικης ο παιδιατρος τις κλινικης ηθελε ν δηνω 2 φορες την ημερα αντιβιωση ο αλλος παιδιατρος μια φορα μονο κ ειναι αρκετο γιατι ειναι για προληψη!! αυτα!!!! παω να την ταισω!!!

σας φιλω κ τα ξανα λεμε!!!!!!

καλη χρονια! με το καλο ολες να δεχτητε τα μωρακια σας!!!!

εγω τωρα εχω τον μπεμπη με τον ντιντο στο δωματιο και κανουν νανι και βγηκα στο σαλονι να σας πω τα νεα μας!!!

ειμαστε ροδο οπως καταλαβαινετε!!!!!

απο χθες το βραδυ

ακομη δεν ξερω τις συνηθειες του παντελακι σιγα σιγα θα σας τα πω κι αυτα

προς το παρον τα νεα απο τους γιατρους ειναι οτι εχουμε ενα μικρο φυσιματακι στην καρδια το οποιοο θα το ξανα ελεγξουμε σε 3 μηνες και ειμαστε αλλεργικοι στα κουκια και στην ναυθαλινη και στην ασπινρινι(εχουμε μια ελλειψη ενζυμου)

παω να διαβασω τα δικα σας νεα

ελπιζω να δω και καλα νεα απο την χρυσοβαλαντω μας γιατι οταν εφυγα απο την κλινικη δεν της ειχαν κανει ακομη υπερηχο ...

τι ωραια!!γυρισανε και τα δυο κοριτσια μας με τα μωρακια τους αγκαλιτσα και μας ξαναγραφουν μαζι με τη κατια που τους εχει βρει για τα καλα τους ρυθμους της!!!ντιντι και ριτσα φιληστε μου τα πατουσακια απτα μωρακια σας και στελνω καθε μα καθε μου ευχη στα δυο αυτα πλασματακια που τοσο καιρο συζητουσαμε και επιτελους ειναι κοντα σας!!!(καλα το ποσο ζηλευω δεν περιγραφεται μιλαμε!!!)

κι επειδη μπηκε η νεα χρονια να ευχηθω σε ολες μας ενα 2013 με τα μωρακια μας υγιη στην αγκαλιτσα μας και η μαρκελα,το ελενακι και η υρις μας να μας γεμιζουν τις σελιδες με τα δικα τους νεα για τις εγκυμοσυνες που θα τις βρουν μεσα στο 2013!!

και η ελλαδα μας κοριτσια να μην ξαναπερασει αυτα που περασε αυτες τις χρονιες!!να ορθοποδησουν ολοι οι ελληνες και να ακουμε μονο καλα νεα απο τους συνανθρωπους μας κοριτσια!!!

6KuQp2.png

Νάμαι πάλι νυχτιάτικα.

Τόχω ρίξει στο κέντημα για να μη σηκώνομαι, αλλά είναι πολύ εθισμός...

Εγω κορίτσια με τη συχνοουρια καλα συνεχίζω!!! Οσο για τις ξυνιλες έχουν σταματήσει σχεδόν τελείως... Εχει κατέβει η μπεμπουλα μας!!! Εχει πολυ καλη θέση!!! Λέτε να βιαστει;; Άρχισα να αγχονομαι... Νομίζω θα γεννησω νωρίς...

Εφόσον έχεις σημάδια ότι το μωρό έχει κατέβει, αν θες να κερδίσεις χρόνο, ρίχτο κι εσύ στις ξάπλες σαν κι εμένα. Επίσης κουβέντιασέ το με το γιατρό σου ίσως σου συστήσει κάποιο φάρμακο προληπτικά.

Πάντως στις πρωτοτόκες πολλές φορές η φ¨αση αυτή που περιγράφεις μπορεί να κρατήσει και βδομάδα ή 10ήμερο...

δεν ξερω τι ποσοτητες παιρνει απο τ στηθος μου και ανησυχω... το πρωι αναγκαστικα εβγαλα 2 φορες απο το θηλαστρο και του εδωσα με το μπιμπερο για να ειμαι σιγουρη οτι πηρε γαλα γιατι αγχονομαι ειναι και μικροκαμωμενος και δεν πεπει να χανει κιλα...

Αυτό να μην το ξανακάνεις!!!

Προσπάθησε να μην ανησυχείς για το γάλα που πίνει. Αν δεν μπορείς να το κοντρολάρεις, νοίκιασε ή αγόρασε ζυγαριά και παρακολούθα την πρόοδο του βάρους του.

Σε μωρό τόσο λίγων ημερών το μπιμπερό ενδέχεται κάποια στιγμή να γίνει προτιμότερο του στήθους κ να σου κοπεί το γάλα. (κανένα θήλαστρο δεν είναι σε θέση να διατηρήσει το θηλασμό όπως ένα μωρό. Μόνο αυτά ξέρουν).

Ο λόγος απλός:

Από το μπουκάλι το γάλα ρέει πιο γρήγορα κι από ένα σημείο κ μετά το βρίσκουν πιο εύκολο τα δικά σου. Ενώ όταν δεν έχουν άλλη επιλογή, του δίνουν κ καταλαβαίνει στο βυζί. Κ μην ανησυχείς για το βάρος του. Μια χαρά είναι.

Καληνύχτα κορίτσια.

Αύριο έχω μικροβιολογικές αίματος κ ούρων...

fgFzp3.png

pAfOp2.png

καλημερα κοριτσια!!!!!

ντιντι χαρηκα πολυ που εχεις το μωρο σου αγκαλια!! πως τα πας με το θηλασμο?? εγω προσπαθω! το βραδυ μου ειπε ο γιατρος μας να τις δηνω ξενο αν ξυπνα συνεχεια για να ξεκουραζομαι κ λιγο χθες η αληθεια τις εδωσα γιατι κουραστηκα οχι απο το μωρο αλλα απο ολα τα του σπιτιου κ επειδη ειμασταν εκτος σπιτιου πολλες ημερες δεν εχουμε ουτε ρουχα να βαλουμε γιατι εβρεχε συνεχεια κ σημερα ειναι ωραια ημερα! το πρωι ειχα βγαλει χθες με το θηλαστρο γαλα κ τις εδωσα κ προτημουσε το στηθος απο το μπιμπερο κ τελικα ηπιε λιγο κ το υπολοιπο η κορη η μεγαλη λετε κοριτσια να μην κανει να πηνει δεν νομιζω!

κ εγω αγχωνομαι για το ποσο πηνει απο το στηθος γιατι κ εμενα ειναι μικροκαμωμενο! κ κατι αλλο υπαρχει φορα που θα φαει μετα απο 2 ωρες η τρεις κ φορα που θα τρωει συνεχεια αυτο το συνεχεια με αγχωνει γιατι πιστευω οτι δεν χορτενει.. ειναι λες κ θηλαζω πρωτη φορα εχω ξεχασει εντελως!

αα κ παιδιατρος ηταν ο κο....ης. δεν το εχω ακουστα κ δεν ξερω αν ειναι καλος γιατι ενιωσα απο το γιατρο μας να μην του εχει εμπιστοσυνη κ μου ειπε με το που βγω απο την κλινικη να παω στο παιδιατρο μου κ του ειπα ποιος ειναι κ μου λεει πολυ καλος κ υπεριχο να παω εξω κ οχι στην κλινικη για να κανω συγκριση δεν ξερω γιατι.. ο πιαδιατρος τις κλινικης ειπε να παω μετα απο ενα μηνα κ ο γυναικολογος μου ειπε μετα απο 15 με 20 ημερες για να ξερουμε τι κανουμε κ αν ειναι ενταξει το μωρο να μην πηνει αδικα αντιβιωση..

κ εμενα την πιπιλα την πιανει μονο οταν πειναει κ κανει κ παραξενου μορφασμους γιατι δεν τις αρεσει χαχαχαχα...

yEZHp2.png

Q4UYp3.png

XJkwp3.png

Διαφημίσεις

απο χθες το βραδυ

ακομη δεν ξερω τις συνηθειες του παντελακι σιγα σιγα θα σας τα πω κι αυτα

προς το παρον τα νεα απο τους γιατρους ειναι οτι εχουμε ενα μικρο φυσιματακι στην καρδια το οποιοο θα το ξανα ελεγξουμε σε 3 μηνες και ειμαστε αλλεργικοι στα κουκια και στην ναυθαλινη και στην ασπινρινι(εχουμε μια ελλειψη ενζυμου)

.

Τιποτα δεν ειναι το φυσηματακι...το εχω κι εγω το ειχε και ο μικρος μου και καναμε ελεγχους καθε χρονο μεχρι που του εκλεισε. Αν θελεις σου λεω στη Πατρα μια πολυ καλη παιδοκαρδιολογο στο πανεπιστημιακο να τον πας.

Προσπάθησε να μην ανησυχείς για το γάλα που πίνει. Αν δεν μπορείς να το κοντρολάρεις, νοίκιασε ή αγόρασε ζυγαριά και παρακολούθα την πρόοδο του βάρους του.

Σε μωρό τόσο λίγων ημερών το μπιμπερό ενδέχεται κάποια στιγμή να γίνει προτιμότερο του στήθους κ να σου κοπεί το γάλα. (κανένα θήλαστρο δεν είναι σε θέση να διατηρήσει το θηλασμό όπως ένα μωρό. Μόνο αυτά ξέρουν).

Ο λόγος απλός:

Από το μπουκάλι το γάλα ρέει πιο γρήγορα κι από ένα σημείο κ μετά το βρίσκουν πιο εύκολο τα δικά σου. Ενώ όταν δεν έχουν άλλη επιλογή, του δίνουν κ καταλαβαίνει στο βυζί. Κ μην ανησυχείς για το βάρος του. Μια χαρά είναι.

Συμφωνω με >Κριστυ...μη κολλατε με το βαρος το μωρο αμα πεινασει θα πιει...μη το μετρας με το μπουκαλι θα σου κοπει...κατσε να περασουν 6-7 βδομαδες να εδραιωθει ο θηλασμος πρωτα και μετα κανεις κολπα!! Θυμαμαι τον αντρα μου να ζυγιζει το παιδι μετα απο καθε θηλασμο...ΜΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!

Α!!! Και μη βαζετε πιπιλα απο τοσο νωρις!!! Συγχιση θηλης....δε το εχετε ακουσει?! Οταν θα πινει κανονικα γαλατακι και θα παιρνει βαρος κανονικα τοτε χωστε πιπιλα....αλλιως χωστε βυζι να φαει το παιδι να ηρεμησει!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολες και καλη χρονια να εχουμε!!! Μπορει να μην εκανα κι εγω τιποτα χτες αλλα κουραστηκα ρε κοριτσια...κι μου ηρθε κοσμος 10 και 11 η ωρα και λεω αμαν δεν εχουν το Θεο τους ρε παιδι μου!! Ο μικρος λαλησε με τον κοσμο και κοιμηθηκε στις 12...ε και μεχρι τωρα κοιμαται ο κακομοιρης!! Εγω υποφερω με την ταχυπαλμια απτο yutopar, μου τρεμουν τα χερια κι η μπεμπα κανει κωλοτουμπες...αα βγει ετσι ζωηρη τη πατησαμε!!!

xHByp3.png

Ns8Jp2.png

Καλημερα!! Ελπιζω η πρωτη μερα του χρονου να περασε για ολες μας με αισιοδοξες σκεψεις!

Ριτσακι ταλαιπωρεισαι κοριτσι μου ε? Δεν θα σε αφησει η μικρουλα σου να ησυχασεις ουτε μετα τη γεννα φαινεται :) Δεν μπορεις να επικοινωνησεις με καποιον συμβουλο θηλασμου, τηλεφωνικως, μηπως και σε βοηθησει με αυτο το θεμα? Ειχε αναρτησει η Κριστυ κατι σελιδες, θυμαμαι μονο το www.mitrikosthilasmos.com. Εγω εχω παρακολουθησει και ενα ονλαιν σεμιναριο απο τη νουτριτσια, και το πρωτο δεκαημερο ιανουαριου εχει ακομα ενα, για μπες στην σελιδα τους να δεις.

Και μιας που μιλαμε για θηλασμο, να ρωτησω κατι οσες ξερουν. Πρεπει να προμηθευτω με θηλαστρο απο τωρα? Θα μου ειναι απαραιτητο για τις πρωτες μερες? Εχω σκοπο να θηλασω αποκλειστικα αλλα μετα το πρωτο 20ημερο θελω να μπορω να βγω και μονη μου για μια βολτα η για το μαθημα, εχοντας αφησει αποθεμα απο δικο μου γαλα στο σπιτι.

as1cOB50g410002MDAwMDYxMmR8MDAwMTUxMmJ8SWhyIFRleHQ.gif

Ο λόγος απλός:

Didακι θα συμφωνησω κι εγω!!!

πηρα ζυγαρια γι αυτον ακριβως το λογο! τον ζυγιζω 1 φορα την εβδ και καθε φορα, αγχωνομαι οτι δεν θα χειι παρει... αφου ετρωγε λαιμαργα καθε 2ωρο σαν να μην χορταινει, νευριαζε στο ενδιαμεσο σαν να μην εχει γαλα και κοιμοταν στο 10-15λεπτο! τελικα την 1η φορα ειχε παρει 500γρ!!! και καθε φορα πανω απο 300... υπεραρκετα! οποτε, θελω να πω οτι στανταρ θα αγχωνεσαι... αλλα μην του βαζεις το μπιμπερο... θα το προτιμησει και θα σου σταματησει να πιανει θηλη και αυτο μετα σημαινει τελος το γαλα (το στηθος το ενεργοποιει το μωρο, οχι το θηλαστρο)...

το κολπο στο μπανιο δεν αδειαζει το στηθος (οποτε δεν χανεις γαλα χρησιμο), απλα το ανακουφιζει! επισης τωρα που ειναι ακομη μικρα, μπορει να ερεθισουν-τραυματισουν τις ρωγες, αλλα το καλυτερο ειναι να πιεσεις τη ρωγα και με μια σταγονα γαλα να την πασαλειψεις και να στεγνωσει.

επισης πιπιλα καλο ειναι μετα τις 20 μερες...

και ριτσα, αμα το θελει η μεγαλη ας το πιει...κακο δεν της κανει! μονο να χεις να πιει η μικρη!

1lqJp2.png

EO6lp3.png

Καλημέρα!

Με το θηλασμό μην αγχώνεστε και μη συγχίζεστε!!!

Είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου και το καλύτερο ΕΙΔΙΚΑ για τα πρόωρα μωράκια, τα ελιποβαρή κλπ.

Μην ακούτε γιατρούς εκτός κι αν είναι ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ σύμβουλοι θηλασμού.

Αναζητήστε συμβουλές για το θέμα αυτό μόνο από μαίες κ συμβούλους θηλασμού.

Μπείτε στο www.llli.gr, βρείτε τηλέφωνα και επικοινωνήστε απ΄ ευθείας.

Επίσης στο parents.gr υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για το μητρικό θηλασμό, καθώς και η εξειδικευμένη σύμβουλος κ επιστημονικός συνεργάτης του φόρουμ κα Αγλαΐα.

το βραδυ μου ειπε ο γιατρος μας να τις δηνω ξενο αν ξυπνα συνεχεια για να ξεκουραζομαι κ λιγο

το πρωι ειχα βγαλει χθες με το θηλαστρο γαλα κ τις εδωσα κ προτημουσε το στηθος απο το μπιμπερο κ τελικα ηπιε λιγο κ το υπολοιπο η κορη η μεγαλη λετε κοριτσια να μην κανει να πηνει δεν νομιζω!

κ εγω αγχωνομαι για το ποσο πηνει απο το στηθος γιατι κ εμενα ειναι μικροκαμωμενο! κ κατι αλλο υπαρχει φορα που θα φαει μετα απο 2 ωρες η τρεις κ φορα που θα τρωει συνεχεια αυτο το συνεχεια με αγχωνει γιατι πιστευω οτι δεν χορτενει..

κ εμενα την πιπιλα την πιανει μονο οταν πειναει κ κανει κ παραξενου μορφασμους γιατι δεν τις αρεσει χαχαχαχα...

-Γιατρός που συστήνει ξένο γάλα σε βρέφος ημερών!!!

Ήμαρτον, τι άλλο θ΄ ακούσουμε! Αυτό σηκώνει μέχρι καταγγελία, να το ξέρεις Ρίτσα.

Το καλύτερο (κ μόνο ως λύση ανάγκης τις πρώτες μέρες που δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός) είναι να αντλείς το πρωί που η ροή από το στήθος είναι μεγαλύτερη και να το δίνεις σαν συμπλήρωμα το βράδυ.

-Φυσικά κ κάνει να πίνει και η μεγαλύτερη κ ο μεγαλύτερος κ ο άντρας σου στην τελική...

Εγώ είμαι διατεθιμένη αυτή τη φορά να μην πετάξω καθόλου γάλα (στη μεγάλη μου αντλούσα αλλά δεν της άρεσε το μπιμπερό κι έτσι το πρώτο εξάμηνο το τι γάλα πέταγα δε λέγεται... μετά το έβαζα στις κρέμες της). Θα φτιάχνω κέικ ή ρυζόγαλα ή οτιδήποτε.

Εξάλλου έχει αποδειχθεί πως το καλύτερο γάλα για κάθε θηλαστικό (και τον άνθρωπο βεβαίως) είναι του είδους του ...

-Τα μωρά που θηλάζουν έτσι κάνουν: δε θηλάζουν συγκεκριμένες ώρες, αλλά όποτε κ όσο γουστάρουν. Ο θηλασμός γι΄ αυτά είναι δυο πράγματα α) τροφή και β) επαφή με τη μαμά.

-ΠΙΠΙΛΑ???

Ένα σου λέω: Στο Έλενας που θα γεννήσω εγώ και έχει πιστοποιηθεί ως μαιευτήριο που προωθεί το μητρικό θηλασμό, μας είπαν ότι και να φέρουμε πιπίλα από το σπίτι, στο καλάθι των αχρήστων θα μας την πετάξουν. Αν θες πραγματικά να θηλάσεις το μωρό σου, η πιπίλα απαγορεύεται δια ροπάλου τις πρώτες εβδομάδες. (μη σου πω μήνες)

Εγω υποφερω με την ταχυπαλμια απτο yutopar, μου τρεμουν τα χερια κι η μπεμπα κανει κωλοτουμπες...αα βγει ετσι ζωηρη τη πατησαμε!!!

Εμένα ο γιατρός ακριβώς για την καρδιά επειδή λέει είναι πολύ πιο επιβαρυμένη με τα δίδυμα, μου είπε να τα παίρνω μισά. Αντί πχ ένα yutopar ανά 8ωρο, να παίρνω μισό ανά 4ωρο. Κι επίσης παίρνω και utrogestan 1 των 200 ανά 8ωρο.

Και μιας που μιλαμε για θηλασμο, να ρωτησω κατι οσες ξερουν. Πρεπει να προμηθευτω με θηλαστρο απο τωρα? Θα μου ειναι απαραιτητο για τις πρωτες μερες? Εχω σκοπο να θηλασω αποκλειστικα αλλα μετα το πρωτο 20ημερο θελω να μπορω να βγω και μονη μου για μια βολτα η για το μαθημα, εχοντας αφησει αποθεμα απο δικο μου γαλα στο σπιτι.

Καλό είναι να το έχεις από νωρίς, μπορεί κάποια φορά να χρειαστεί να "αποφορτίσεις" το στήθος σου. Τον πρώτο καιρό τα μωρά έχουν μικρό στομάχι που δε χωράει πολύ και είναι πολύ συνηθισμένο να μένει το γάλα στο στήθος και εν συνεχεία οι γυναίκες να παθαίνουν μαστίτιδα. Το πιο εύκολο αν έχεις θήλαστρο βέβαια, είναι να βγάζεις λϊγο για να ανακουφίζεσαι.

Καλή επιτυχία σε όλες τις "αγελαδίτσες".

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Καλη κ Γερη Χρονια σε ολους μας!!!

Οτι επιθυμει ο καθενας μας ας το κρατησει στην αγκαλια του!!!

Ριτσακι να σας ζησει κ το τριτο αστερακι σας!!!τι ευχαριστο που γεννησες ευκολα χωρις ταλαιπωρια για σενα κ την μπαμπα σας!!!ευτυχως ολα καλα κ στην συνεχεια καλυτερα!!!

Didako μου τελεια που πρωτοχρωνια εισασταν ΟΛΗ η οικογενεια (αν κ δεν το περιμενατε) μαζι!!!

μακαρι να πανε ολα καλα με το φυσημα αν κ την μερα που γεννηθηκε το αστερακι σας δεν μπορει παρα Ευλογημενο να ειναι απτον Χριστουλη!!!

οσο για το ενζυμο που λες ειναι αναιπεσθητο.εχει ο αδελφος μου ξερω τι λες,ενζυμοG6PD.απλα προσοχη με αυτα που ειπες μην φαει κουκια,μην πιει ασπιρινη κ ερθει σε επαφη με ναφθαλινη.

να το γραψεις κ στο βιβλιαριο του να φαινετε.κ οταν ειναι να κανει εμβολιο να το επισημαινεις!!!ολα καλα να ειναι!!!

περασαμε ομορφες γιορτες απτην μια συγκινητικες που αφησαμε τον χρονο πισω περιμενοντας τον επομενο,που μας βρηκαν γιορτες με το μωρακι μας στην κοιλιτσα αλλα κ περιεργα που περιμεναμε να περασουν οι γιορτες για να προσμενοιυμε τις μερες της καινουριας μας ζωης!!!

καλη χρονια να εχουμε ολοι!!!

σας φιλω!!!:D:D:D

rnDZp2.png

Rh0Qp2.png

Διαφημίσεις

καλησπερααααααα!!!!!!

με το θηλασμο τωρα ειμαι καλυτερα πιπιλα δεν ειχα σκοπο να της δωσω αλλα ειδα στη κλινικη οτι της εδωσαν κ τις εδωσα αλλα δεν την πιανει.. κ απο οτι καταλαβα προτιμα το στηθος απο οτι το μπιμπερο.. μαλλον κοριτσια κουραστηκα με την ολη κατασταση γιατι δεν ειναι κ ευκολο τοσο καιρο μακρια απο το σπιτι κ μετα την γεννα σε ξενοδοχειο κ απλυτα παρα πολλα κ ο καιρος χαλια.. το πρωι ημουν καλα ενιωθα πολυ καλα τωρα που κουραστηκα παλι αρχησα ψυχικα να ειμαι χαλια..

η μικρη ποτε ποτε βγαζει γαλα η μετα απο ρεψιμο η θα την πιασει λοξυγγας που την πιανει σχεδον συνεχεια κ ποτε ποτε λιγο θα βγαλει δεν ειναι σε ολα τα γευματα αλλα σε αρκετα το ειπα στο παιδιατρο κ μου ειπε οτι κ παλιδρομηση να εχει δεν μπορουμε να κανουμε κατι γιατι θηλαζει αλλα αν ειχε παλιδρομηση δεν θα εκανε σε ολα τα γευματα?? δεν ξερω δεν το ειχαν τα αλλα.. καθε παιδι κ καθε εγκυμοσυνη τελικα ειναι διαφορετικα.. μεσα στην κλινικη μου εδωσαν μια κρεμα τις medela για τις θηλες κοριτσια πολυ καλη!!

yEZHp2.png

Q4UYp3.png

XJkwp3.png

κατια_82 : ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ 19-11-12) ΛΗΤΩ να μας ζησει! (17-11-12, 18:00, 3.270)

didi&k: ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ28-1-13) euromedica rhodes να μας ζησει! (25-12-12, 11:50,2.480)

ritsa3 :ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 06-01-2013) euromedica rhodes να μας ζησει! (27-12-12, 2780)

eleni_dimitris : ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ 23/1/2013)

impatient (lena): ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 30-1-13) ΕΛΕΝΑ

barboula: ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ 31-1-13) ΑΤΤΙΚΟ

FilioPi : ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ 2-2-13) ΡΕΑ

kat32: ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 6-2-2013) ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Vassouli:ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ 8-2-13) ΡΕΑ

MARITA 1982 : ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ:11/2/2013) ΡΕΑ

Φουσκιτσα : ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ12-2-13)

Sapi(Σοφία): ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 12-2-13) ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

mpiskotaki: ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 13-2-13) ΕΠΑΡΧΙΑ

cristy : ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ΠΗΤ 13-02-2013)

Katerinoula-Spiros : ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 14/02/2013)

Sophia! : ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 16/02/2013) ΜΗΤΕΡΑ

Ροδουλα77: ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ18-2-2013) ΜΗΤΕΡΑ

nantia: ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 19/2/13) Διαβαλκανικό θεσσαλονίκη

realthing: ΚΟΡΙΤΣΙ (ΠΗΤ 21-2-13) ΙΑΣΩ

ioanna2013:........(ΠΗΤ 23-2-13)Erbach ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

behappy: ΑΓΟΡΙ (ΠΗΤ 7-3-13) ΜΗΤΕΡΑ

1lqJp2.png

EO6lp3.png

Καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2013!!!!!!!! Ελπίζω να περάσατε όλες τέλεια!

Πόσο χάρηκα που έμαθα ότι και η Ντίντι και η Ρίτσα μας είναι με τα μωράκια τους στο σπίτι! Να σας ζήσουν, να είστε πάντα εσείς και η οικογένειά σας γεροί και ευτυχισμένοι! Και θα τους βρείτε τους ρυθμούς σας πολύ σύντομα, μην ανησυχείτε!

Κάτια να σου ζήσει ο Μιχαλιός σου που είναι ήδη κοτζάμ άντρας! :tongue:

Ελένη, περιμένουμε εσένα τωρα!

Σάπι, από άλλες τα φοβόμασταν (βλέπε Κρίστυ), μην μας την κάνεις εσύ τώρα! Ξεκουράσου λίγο για να μεγαλώσει και η μπέμπα σου λίγο ακόμη....!

Οι άλλες όλες καλά έτσι; Μπήκε η χρονιά και μάλλον και ο μήνας που οι περισσότερες θα γίνουμε μανούλες! Δεν μπορώ να το πιστέψω! :rolleyes: Έχει αρχίσει να με πιάνει ανυπομονησία αλλά και άγχος σιγά σιγά.... Πήγαμε χτες για φαγητό σε μια ξαδέρφη του άντρα μου που έχει ένα αγοράκι 4 μηνών (βασικά 2 μηνών γιατί γεννήθηκε 7μηνίτικο) και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα μωρό και ήθελα να το κατσιάσω (δεν είχα ποτέ πάρε δώσε με μωρά...)! Σκεφτόμουν ότι σε ένα μήνα θα έχω κι εγώ ένα τέτοιο στο σπίτι αλλά σε ροζ!!!!!!!!! :tongue: :tongue:

Και μου έμειναν άλλες 2 μέρες δουλειά! Μετά μπορώ να αφοσιωθώ στα πλυσίματα, στη βαλίτσα και στο δωμάτιο της μικρής!

as1cOB80g410000MDAwOGQ0fDAwNzk1N2R8aSBtcGVtcGEgbWFzIGVpbmFp.gif

Κορίτσια μου καλησπερα! Έχω φοβερό πονοκέφαλο...

Για τον θηλασμο συμφωνώ απολύτως... Ούτε πιπιλα, ούτε μπουκάλι...

ΚΑΤ32 δε νομίζω να μας έρθει νωρίτερα.. Απλά άρχισαν οι συναγερμοι.... Σαν πρωτοτοκη φοβάμαι το παραμικρό...

Μαρκελα ήθελα να σε ρωτήσω, πινω κακαο καθημερινά τον τελευταίο μηνα. Τι πρέπει να προσέχω και απο ποιότητα τι παίζει; Πειράζει όσο ο Καφες; Ή ειναι οκ;

ODhsp2.png

as1cOCA0g410000NDczOTBifDU3YmR8U2UgcGVyaW1lbm91bWUgc2UuLi4.gif

καλησπερα κοριτισα μουυυυυυυυ!!τι κανουμε???

εγω αυπνη ολο το βραδυ...με πονουσε η κοιλιτσα κ ο μπεμπης ειχε κατσει τελειως κατακορυφα ενω με εχει συνηθισει σε αλλη σταση..πονουσαν κ τα ποδια....!!το μεσημερακι με πηγα ο αμορες βολτα στο αλλου κ περπατησαμε καμια ωρα κ μετα ημουν λες κ χτυπιομουν στο γυμναστηριο....αχαχαχα!!αχχχχ..!!γελαω μονη μου συνεχεια...!!

το τικερακι μου γραφει μονο 29 μερες....χεχεχε...!!γιατι κατι μου λεει οτι θα ειναι το πολυ 19...???ας βγει οποτε θελει το μπεμπακι μαςςςς..!τι να πω??\οσο για την πιπιλα κ εγω ξερω οτι δεν συνισταται αν θελετε να θηλασετε....!!κ επισης για το στηθος λενε τριγυρω μου οτι αν νιωθετε την θηλη ερεθισμενη το καλυτερο ειναι να αλειψετε λιγο απο το μητρικο γαλα στην θηλη...τωρα τι να πω...δεν ξερω...!!

για πειτε εσεις που γεννησατε τι σουτιεν χρησιμοποιησατε μετα την γεννα...γιατι η κουμπαρα μου μου εδωσε ενα σουτιεν θηλασμου αλλα ηδη ειναι ασφυκτικο πανω μου κ θελω να παρω κανενα...!!!εχει βαρυνει τοσο πολυ....!!:(:(

Κατ αλλες 2 μερουλες εεε??αντεεεεεεεεεεεεεεε...!!κ μετα αφοσιωση στα μωρουδιακααααααα!!

Jr39p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...