Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Cafe ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

mpiskotaki

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Χρόνια Πολλά στις Βαρβαρούλες. Συγχωρήστε με για το ετεροχρονισμένο, αλλά χτες πχ είχα και γονείς και πεθερικά στο σπίτι!!!

(πονεμένες ιστορίες κ από τις 2 πλευρές)

Όποια καταφέρει να έχει παππουδογιαγιάδες σε μικρή/προκαθορισμένη επαφή (γιατί κ το καθόλου δεν κάνει καλό στην ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών), που σημαίνει να τους βλέπει το παιδί μόνο για επισκέψεις και ΟΧΙ για φροντίδα, θα έχει μεν κούραση και πιθανότατα οικονομική επιβάρυνση (βρεφονηπιακός σταθμός ή νταντά), αλλά το κέρδος θα είναι ΠΟΛΛΑΠΛΟ όχι μόνο για την ίδια (διατήρηση ψυχικής ηρεμίας) αλλά κυρίως για το παιδί: Οι γονείς δεν χάνουν το ρόλο τους ως γονείς.

Τόχω ζήσει και μιλάω εκ πείρας.

Και τώρα απολαμβάνω τους καρπούς των κόπων μας. Και είναι - πιστέψτε με- πεντανόστιμοι!

Με νανουρίσματα, ανάγνωση παραμυθιών κλπ την έχω τη δικιά μου μέχρι τώρα.

Είμαι και τραγουδιάρα τρομάρα μου (χρόνια κλασσικής μουσικής και σπουδών τραγουδιού). Αλλά έχει μάθει: ένα νανούρισμα ή παραμύθι την ώρα που πέφτει στο κρεβάτι κ μετά νάνι. Κι αυτό από πολύ μικρή ηλικία.

Για τη γυμναστική (συζύγων):

Θέλω συνέχεια!!! Και κάναμε, πολύ αραιά βέβαια, λόγω όγκου και μή βολέματος, παρότι η σύσταση ήταν "αποφυγή στις πολύδυμες κυήσεις" (μόνο στην Ελλάδα το απαγορεύουν τελείως βέβαια οι εξυπνάκηδές μας).

Τώρα πλέον δεν μπορώ... ευτυχώς ο σύζυξ συμπαραστέκεται... αλλά μόλις κλείσω τα μάτια μου ... οι σκηνές είναι πολύ ΧΧΧ

Με τους γιατρούς τα έχω πάρει επίσης.

Τους "Μαιευτήρες", για να εξηγούμαστε. Που ο Θεός να τους κάνει δηλ, γιατί έχουν πάρει τη μαιευτική και της έχουν αλλάξει τα φώτα.

Τη γυναικολογία μια χαρά την ασκούν και τη χειρουργική επίσης.

Αλλά όταν έρθει η ώρα να γεννήσεις... δεν έχει υπομονή να περιμένει κανένας.

Απ΄ όσες ξέρω που κατάφεραν να γεννήσουν φυσιολογικά ήταν επειδή ΕΤΥΧΕ και προχώρησε καλά το πράγμα μετά από πρόκληση.

Και δεν κατάλαβα γιατί τέτοιες αμοιβές?

Ο ψυχίατρος, ο Παθολόγος, ο Παιδίατρος κλπ δηλ τι? Κορόιδα είναι??? (που είναι και πιο δύσκολες ειδικότητες).

Επειδή φέρνουν παιδιά στον κόσμο???

Μα τα παιδιά τα ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ στον κόσμο. Αυτοί πρέπει απλά να είναι εκεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ΟΤΑΝ κάτι δεν πάει καλά.

Από τη γιόγκα που κάνω με τη μαία μου, έχει τύχει να γεννήσουν σε αυτό το διάστημα περίπου 10 κοπέλες μόνες με τη μαία στο σπίτι τους και είχαν όλες ΤΕΛΕΙΟΥΣ τοκετούς. Οκ, εγώ δεν θα το διακινδύνευα, τη θέλω την ασφάλεια του μαιευτηρίου, αλλά εκεί το "χάνεις" το νόημα βεβαίως...

Ο δικός μου ο γιατρός ζήτησε 2000 με απόδειξη.

Χωρίς απόδειξη το "συζητάμε".

Γιατί λέει 2 παιδιά θα μου φέρει στον κόσμο...

Οκ, θα τα έχουμε τα λεφτά, από την αποζημίωση του συζύγου, που την περιμένουμε πριν τα Χριστούγεννα απ΄ ότι μάθαμε. Αλλά δεν είναι κουφό???

Θα είμαστε 3τεκνοι, με το σύζυγο χωρίς δουλειά να περιμένει να αναλάβει στην καινούργια εταιρία - που μπορεί να πάρει μήνες - και θα χαλάσω τα λεφτά της αποζημίωσης???

Και μ΄ εκνευρίζει που δεν σου το λένε εγκαίρως.

Περιμένουν να φτάσεις σε προχωρημένη κύηση, να τους ρωτήσεις, να επιμείνεις και μετά στο "σκάνε".

Πάντως την Παρασκευή έχω ραντεβού με γιατρό στο Έλενας που δεν "ζητάει".Δίνεις εσύ ότι κρίνεις, αν θέλεις κ αν έχεις. Κι αν απλά κάνεις ένα δώρο, σου λέει κι ευχαριστώ δεν έπρεπε. Και μου είπαν και γι΄ άλλους τέτοιους γιατρούς. Και έχεις και την ασφάλεια ενός μεγάλου νοσοκομείου, χώρια την ξενοδοχειακή υποστήριξη που τύφλα νάχει το ΙΑΣΩ.

Όποια θέλει, ας μου στείλει πμ για πληροφορίες.

έχω κατασυγχισθεί και το έχω ψάξει όσο μπορώ.

Σας αφήνω, πάω στη συνάντηση της la leche league international (περί μητρικού θηλασμού).

Α, και ναι, όσο θηλάζετε, μπορείτε άφοβα να κάνετε "γυμναστική".

Αν τρέχει το γάλα... ας δοκιμάσει κι ο σύζυγος... τι πειράζει δηλ???

Μην μπείτε στο "τριπάκι" της "Μάνας-Μαντόνας" γιατί θα το χάσετε.

Δείτε τη μητρότητα κ το κάθετί που συνδέεται με αυτήν σαν κάτι εξόχως σεξουαλικό γιατί αυτό υποτίθεται ότι είναι...

Εξάλλου, ειδικοί μελετητές αναφέρουν, ότι όταν ένα μωρό έρχεται ΕΝΤΕΛΩΣ μή παρεμβατικά στον κόσμο, η έξοδός του από τον κόλπο ισοδυναμεί με τον πιο έντονο οργασμό που μπορεί ποτέ να βιώσει μια γυναίκα.

Αυτό κορίτσια μας το έχουν κλέψει... και τους "χρυσοπληρώνουμε" γι΄αυτό...

Φεύγω... άργησα...

κριστυ στειλε μου σε μενα πμ για τον γιατρό αργοτερα το βραδυ, δεν βιαζομαι σημερα.

χθες που μιλουσαμε με τον αντρα μου, σκεφτηκαμε να παρω τηλ το γιατρο κ να του πω οτι επισκεψεις απο δω κ περα στο αρεταιειο, δεν υπαρχουν χρηματα για το ιατρειο κ αφου εχουμε φτασει μεχρι εδω να παμε σ αυτον κ χαλαλι τα 1600. πηρα τηλ κ εναν ξαδερφό μου που δουλευει στο εκαβ κ σημερα θα μαθει κ για γιατρό στο αττικό, που να μην ζηταει τοσα, αλλά να ναι καλος. δεν χρειαζεται να ναι καποιος καθηγητης για να ναι καλός γιατρός, μπορει να ναι κ επιμελητης ή κατι αλλο.

πολύ μπλέξιμο κ συμφωνω με κριστυ. πατανε στο φοβο μας να γεννηθουν καλά τα μωρά μας, οπως κ στην χαρα της αναμονής κ εκμεταλλέυονται

as1cOB38pj-0000MDAwNzM4OGR8MDAwMDQ1ZGJ8byBtcGVtcGlzIG1hcyEhISEh.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• didi&k

1558

• κατια_82

1457

• ritsa3

1342

• markela35

801

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

ξανα καλημερα σας...!

οσο αφορα τα κιλα δεν μου ειπε κατι γιατι μου ειχε αφησει περιθωριο να παρω μεχρι 16 ...απλως επειδη ερχονται γιορτινες μερες κ σιγουρα θα ξεφυγω εκεινες τις μερες καλυτερα ας κανω διατροφη ολες τις προηγουμενες κ τις επομενες....!!

οσο για τον γιατρο ελενη εμενα ειναι κ στο αττικο κ στο ιασω αλλα δεν παυει να ζηταει λεφτα κ ας αποφασισα να γεννησω στο Αττικο....

κ με εκνευριζει ολο αυτο γιατι πατανε πανω στους φοβους μας κ στην αναγκη μας οτι θα τα δωσουμε ετσι κ αλλιως..να πω την αληθεια μεχρι ενα διαστημα σκεφτομουν να γεννησω σε εφημερια...εχω ακουσει τα καλυτερα για αττικο κ κρατικο νικαιας...αλλα τωρα που πλησιαζει ο καιρος φοβαμαι...!ζηταει 1500 σε εμενα κ αλλα 200 για αναισθησια...!!ουφφφ!!

επισης τον τελευταιο μηνα δεν παιρνει λεφτα κ θα τον επισκεπτομαι στο ιασω καθε εβδομαδα...!κ εχει τυχει κ καποιες φορες να μην παρει λεφτα στο ιατρειο του....κ μου εχουν πει οτι κανονικα απαγορευεται(ατυπα)να σου παιρνει λεφτα τον τελευταιο μηνα..!τι να πω??δεν ξερω...!!:(

Jr39p2.png

ξανα καλημερα σας...!

οσο αφορα τα κιλα δεν μου ειπε κατι γιατι μου ειχε αφησει περιθωριο να παρω μεχρι 16 ...απλως επειδη ερχονται γιορτινες μερες κ σιγουρα θα ξεφυγω εκεινες τις μερες καλυτερα ας κανω διατροφη ολες τις προηγουμενες κ τις επομενες....!!

οσο για τον γιατρο ελενη εμενα ειναι κ στο αττικο κ στο ιασω αλλα δεν παυει να ζηταει λεφτα κ ας αποφασισα να γεννησω στο Αττικο....

κ με εκνευριζει ολο αυτο γιατι πατανε πανω στους φοβους μας κ στην αναγκη μας οτι θα τα δωσουμε ετσι κ αλλιως..να πω την αληθεια μεχρι ενα διαστημα σκεφτομουν να γεννησω σε εφημερια...εχω ακουσει τα καλυτερα για αττικο κ κρατικο νικαιας...αλλα τωρα που πλησιαζει ο καιρος φοβαμαι...!ζηταει 1500 σε εμενα κ αλλα 200 για αναισθησια...!!ουφφφ!!

επισης τον τελευταιο μηνα δεν παιρνει λεφτα κ θα τον επισκεπτομαι στο ιασω καθε εβδομαδα...!κ εχει τυχει κ καποιες φορες να μην παρει λεφτα στο ιατρειο του....κ μου εχουν πει οτι κανονικα απαγορευεται(ατυπα)να σου παιρνει λεφτα τον τελευταιο μηνα..!τι να πω??δεν ξερω...!!:(

αυτος ο φοβος ειναι που μας επιρρεαζει. περισσοτερο για το νοσοκομειο της λαμιας που φοβαμαι ειναι για την επισκληριδιο κ για καισαρικη. σε δημοσιο νοσοκομειο στην αθηνα ο αναισθησιολογο κανει πχ 100 επισκληριδιους, ενω στην λαμια το πολυ 5, αρα αλλη η εμπειρια κ επισης, τωρα που παιρνω καποια τηλ σε γνωστες μου λενε οτι για καισαρικη μπορει να με στιελουν στο πανεπιστημιακο της λαρισας, δεν δουλευει πολύ καλα η μαιευτικη του νοσοκομειου. πολύ μπερδεμα η κατασταση!!!!!!

ειναι που πλησιαζει ο καιρός κ ψιλο αγχωνομαι, ειναι οι ορμονες, ειναι κ αυτό τωρα, ολη μερα κλαιω, χειροτερα απο την μαρθα βουρτση ειμαι.

καταλαβαινω την εννοια σου κ την αγωνια σου λογω επαρχιας...κ λογικο να εχεις παραπανω φοβιες εσυ απο εμας που ειμαστε σε αστικα κεντρα κ εχει μεγαλα νοσοκομεια..αν κ ειδες τι εγινε κ με τα νεογενννητα Θεσσαλονικη..ειναι μην σου κατσει..

εγω εκλεισα αυριο ραντεβου στο Αττικο για διατροφολογο να ξεκινησω απο Δευτερα ομως γιατι το πσκ θα ειμαι Σαλαμινα κ εχω φτιαξει ηδη το μενου!!!χαχαχαχα!:D:D

κ να ανοιξω κ καρτελα επι ευκαιριας....μου ειπε ο γιατρος μου!!

τελικα δικιο ειχε η μανα μου οταν ελεγε οτι το αγχος για το παιδι σου δεν ξεκιναει οταν το φερεις στον κοσμο αλλα απο την στιγμη που θα μαθεις για την εγκυμοσυνη σου/....ουφφφ!!:(

Jr39p2.png

Διαφημίσεις

καταλαβαινω την εννοια σου κ την αγωνια σου λογω επαρχιας...κ λογικο να εχεις παραπανω φοβιες εσυ απο εμας που ειμαστε σε αστικα κεντρα κ εχει μεγαλα νοσοκομεια..αν κ ειδες τι εγινε κ με τα νεογενννητα Θεσσαλονικη..ειναι μην σου κατσει..

εγω εκλεισα αυριο ραντεβου στο Αττικο για διατροφολογο να ξεκινησω απο Δευτερα ομως γιατι το πσκ θα ειμαι Σαλαμινα κ εχω φτιαξει ηδη το μενου!!!χαχαχαχα!:D:D

κ να ανοιξω κ καρτελα επι ευκαιριας....μου ειπε ο γιατρος μου!!

τελικα δικιο ειχε η μανα μου οταν ελεγε οτι το αγχος για το παιδι σου δεν ξεκιναει οταν το φερεις στον κοσμο αλλα απο την στιγμη που θα μαθεις για την εγκυμοσυνη σου/....ουφφφ!!:(

συμφωνω με την μαμα σου!!!!!!

κοριτσια τι κανετε?ευχαριστω και τις υπολοιπες για τις ευχες.οσο για τους γιατρους ρε κοριτσια τι να πω,μου φαινονται τραγικα τοσα λεφτα που ζητανε οι γιατροι.και δεν πιστευω αυτο που λενε για την επαρχια.εδω οι περισσοτερες γεννανε στο δημοσιο νοσοκομειο με τον γιατρο της βαρδιας και μενουν πολυ ευχαριστημενες.ετσι και η αδερφη μου.απλα εγω επειδη ειναι το πρωτο μου ειμαι λιγο φοβιτσιαρα και θελω ιδιωτικο.ισα ισα στην αδερφη μου την προετρεψε και η γιατρος της να παει στο νοσοκομειο αφου ηταν ολα καλα και δεν φοβοταν για τιποτα.και ελενη ηθελα να σε ρωτησω,για αυχενικη και β επιπεδου που ειχα παει σε γιατρο στη λαρισα ειδα και μιλησα με πολλες κοπελες στην αναμονη που ηταν απο λαμια η τρικαλα και θα γεννουσαν στο πανεπιστημιακο στη λαρισα.και το νοσοκομειο μιλαμε εκει ειναι αψογο.πως και δεν επελεξες αρχικα κατι τετοιο?

6KuQp2.png

Γεια σας και πάλι.

Ελένη σου στέλνω πμ. Αφορά γιατρούς στο Έλενας.

Στο Αλεξάνδρας γνώρισα μια μαία που μου είπε να την πάρω τηλ όταν είναι να γεννήσω κ θα έρθει μαζί μου στην εφημερία και θα μιλήσει αυτή εκείνη την ώρα ώστε να έχω την απαραίτητη "φροντίδα".

Κάτι άλλο που με προβλημάτισε στη συνάντηση, είναι που ρώτησα για μια κοπέλα που ήταν σε προηγούμενη συνάντηση, 37η εβδομάδα κλεισμένη κ ήθελε να γεννήσει φυσιολογικά (στο ΙΑΣΩ ήταν ο γιατρός της).

Τελικά πήγε με καισαρική 2 μέρες μετά που την πιάσαν οι πόνοι, γιατί τα μωρά ήταν "μικρά" (πάνω από 2 κιλά το καθένα που θεωρείται ΑΡΙΣΤΟ για δίδυμα) και μπήκαν κ θερμοκοιτίδες.

Επίσης στη συνάντηση ήταν άλλη μια με δίδυμα, που της τα πήραν στις 36 εβδομάδες, πάλι περίπου 2 κιλά το καθένα και έμειναν στην εντατική φροντίδα νεογνών παρακαλώ, για 25 μέρες!!! Τους έδωσε μεν μητρικό γάλα που αντλούσε με θήλαστρο, αλλά στήθος δεν κατάφεραν να μάθουν ποτέ γιατί είχαν χάσει το αντανακλαστικό του θηλασμού.

Άρχισα να αναρρωτιέμαι μήπως στα ιδιωτικά κρατάνε τα μωρά επίτηδες στις ΜΕΝΝ ΄για να "τσεπώνουν" παραπάνω. Μπορεί να τα παίρνουν από τον ΕΟΠΥΥ κ όχι από μας, τεσπά από κάπου τα "παίρνουν". (300 ευρώ/μέρα το κόστος της εντατικής νεογνών, 150/μέρα της απλής θερμοκοιτίδας)

Σημειωτέον ξαδέρφη του συζύγου πριν 4 χρόνια που γέννησε δίδυμα στην Αγγλία, 37η εβδομάδα, 2200 ο ένας κ 2300 ο άλλος μπέμπης - φυσιολογικά παρακαλώ - δεν τέθηκε καν θέμα αν θα έπρεπε να μπουν θερμοκοιτίδες έστω κ "προληπτικά".

Την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα βγήκαν όλοι κ πήγαν σπίτι τους.

Και Ω ΝΑΙ, στο Βρεταννικό Σύστημα γεννάς κ πας σπίτι σου την ίδια ή την άλλη μέρα και επί 10 μέρες έρχεται κάθε μέρα μαία ή νοσοκόμα στο σπίτι σου για να δει αν όλα πάνε καλά, να βοηθήσει με θηλασμό, φροντίδα μωρού κλπ

(Επιστημονική φαντασία έτσι???)

Κοριτσια καλημερα!

Διαβαζω αρθρο για τον θηλασμο και αναρωτιεμαι αν υπαρχουν συμβουλοι θηλασμου στα δημοσια νοσοκομεια. Ξερει καμια σας?

Στα Δημόσια νοσοκομεία οι μαίες καθοδηγούν πολύ καλύτερα απ΄ ότι στα Ιδιωτικά και είναι σε θέση να προσφέρουν πιο "ολοκληρωμένη" βοήθεια.

Παρόλα αυτά, κάνε κι ένα τηλεφώνημα στο νοσοκομείο που σε ενδιαφέρει να ρωτήσεις για "πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού".

Στο: http://thilasmos.com θα βρεις λίστα με πιστοποιημένους/πιστοποιημένες συμβούλους

Επίσης στο: http://lllgreece.org θα βρεις συμβούλους γαλουχίας.

Προτείνω (εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω) να έχετε βρει από πριν τηλέφωνα συμβούλων και να τα έχετε μαζί σας στο μαιευτήριο όταν πάτε να γεννήσετε. Μην ντραπείτε να τους τηλεφωνήσετε για κάθε σας απορία.

Αυτό ξαναπές το!!!

by the way, στο Αιγινήτειο νοσοκομείο λειτουργεί τμήμα υποστήριξης εγκύων γυναικών.

Εγώ ένα ραντεβού θα το κάνω μαζί τους πάντως γιατί ώρες ώρες νιώθω ότι είμαι "αλλού".

Κατά τα άλλα:

Ραντεβού με τον γιατρό σήμερα (60 παίρνει επίσκεψη ο δικός μου- κ δεν είπε ότι θα σταματήσει στον τελευταίο μήνα - αν μπω βεβαίως βεβαίως...).

Μετά το σημερινό θα τον βλέπω πολύ πολύ συχνότερα (η χαρά της "διπλής" κύησης).

Ας είναι καλά οι κουκλίτσες μου.

Κιλάκια έχω πάρει μέχρι στιγμής 7. Δεν μπορώ να παίρνω (δυστυχώς) παραπάνω, αν και πεινάω όλη την ώρα κ μου έχει ανοίξει κ η όρεξη για φαγητό, το στομάχι μου ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ. Τρώω λίγο παραπάνω? στην τουαλέτα επειγόντως για "ξεφόρτωμα"...

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Γειά σας κοριτσάκια και μωράκια! Πως είστε;

Μπαρμπούλα, τέλος η δουλειά ε; Άντε, ξεκούραση τώρα!

Εγώ αύριο έχω άδεια για να πάω στην αιματολόγο να ξανακάνω διάφορες εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται με τα αυξημένα λευκά. Ελπίζω να είναι όλα εντάξει... :shock:

Η όλη ιστορία με τη γέννα έχει γίνει εμπόριο στην Ελλάδα δυστυχώς, όπως και κάθε άλλη χαρά και σημαντικό γεγονός στη ζωή μας (βλέπε γάμος, βάπτιση, κλπ). Και ιδίως στο θέμα της γέννας είναι πιο δύσκολο να τα αποφύγεις όλα αυτά γιατί φοβάσαι να μην διακινδυνεύσεις την υγεία του παιδιού σου και τη δική σου... Και σε αυτό πατάνε όλοι! :evil: :evil:

as1cOB80g410000MDAwOGQ0fDAwNzk1N2R8aSBtcGVtcGEgbWFzIGVpbmFp.gif

Cristy ευχαριστω για τις πληροφοριες! Το πρωτο λινκ το ειχα υποψιν μου και μαλιστα το ξαναδιαβαζα σημερα, το δευτερο θα το κοιταξω ενδελεχως.. Παντως θελω πολυ να το προσπαθησω για θηλασμο, για 3-4 μηνες. Μετα νομιζω θα με κουρασει, θα πιασουν και οι ζεστες και δεν θα εχω καμια ορεξη. Οι μανουλες, τι εμπειριες εχετε απο τον θηλασμο?

as1cOB50g410002MDAwMDYxMmR8MDAwMTUxMmJ8SWhyIFRleHQ.gif

Διαφημίσεις

καλησπερα κοπελουδες μου..!τι κανετε???

εγω ειμαι εξαντλημενη σημερα....ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΔΕΙΑ...αλλα πηγα σπιτι που μεναμε με τον αμορε....μαζεψα τα υπολοιπα πραγματα μας που ειχα αφησει,καποια τροφιμα....εριξα ενα γερο σκουπισμα,ξεσκονισμα,το μπανιο...ο αμορες σφουγγαρισε,εκανε τα μπαλκονια....κουβαλησε ολα τα πραγματα....κ οτι του ζητουσα ετριψα πολυ καλα νεροχυτη κ κουζινα κ ντουλαπια κ τωρα δεν μπορω να κουνησω...!τα εκανα κ θελω να δω αντιδραση πεθερας την αλλη εβδομαδα που θα ερθει να ελεγχξει....!!αχαχαχα!!

αυριο εχω το ραντεβου με τον διατροφολογο κ να ανοιξω την καρτελα μου...!!παω να ξαπλωσω να δω τηλεοραση κοριτσια μου....γιατι η μεση μου δεν κρατιεται...το νεο σπιτι παει καλα...τελειωσαν πλακακια κ αυριο περιμενουμε στοκατζη κ απο εβδομαδα μπαινουν ολες οι πορτες...!αυταααααααα!!!

σας φιλω οοοολες...καλο βραδυυυυυυυυ!!

Jr39p2.png

κοριτσια τι κανετε?ευχαριστω και τις υπολοιπες για τις ευχες.οσο για τους γιατρους ρε κοριτσια τι να πω,μου φαινονται τραγικα τοσα λεφτα που ζητανε οι γιατροι.και δεν πιστευω αυτο που λενε για την επαρχια.εδω οι περισσοτερες γεννανε στο δημοσιο νοσοκομειο με τον γιατρο της βαρδιας και μενουν πολυ ευχαριστημενες.ετσι και η αδερφη μου.απλα εγω επειδη ειναι το πρωτο μου ειμαι λιγο φοβιτσιαρα και θελω ιδιωτικο.ισα ισα στην αδερφη μου την προετρεψε και η γιατρος της να παει στο νοσοκομειο αφου ηταν ολα καλα και δεν φοβοταν για τιποτα.και ελενη ηθελα να σε ρωτησω,για αυχενικη και β επιπεδου που ειχα παει σε γιατρο στη λαρισα ειδα και μιλησα με πολλες κοπελες στην αναμονη που ηταν απο λαμια η τρικαλα και θα γεννουσαν στο πανεπιστημιακο στη λαρισα.και το νοσοκομειο μιλαμε εκει ειναι αψογο.πως και δεν επελεξες αρχικα κατι τετοιο?

δεν πηγα λαρισα, γιατι σ αυτον το γιατρό που παω, πηγαινα απο την αρχη για γυναικπλπγικες εξετασεις.

Πήγα γιατρό.

Οι μικρές τώρα είναι ΟΡΘΙΕΣ και οι δύο (ατίθασες μικρές).

Έχουν μεγαλώσει πολύ: 1455 γρ η μια και 1870 η άλλη.

Ο τράχηλός μου λέπτυνε, έφτασε το 2,7 κ μου είπε να κουράζομαι λιγότερο. Ευτυχώς δεν με ακινητοποιεί (ακόμα).

Ξεκίνησα και το yotopar για τις συσπάσεις.

Και μου είπε εντός της εβδομάδος να κάνω και τις κορτιζόνες για τα πνευμονάκια...

Στη ζυγαριά του γιατρού ήμουν +6...

Πίεση ως συνήθως: 9 με 5...

Επόμενο ραντεβού: 21 Δεκέμβρη.

Παντως θελω πολυ να το προσπαθησω για θηλασμο, για 3-4 μηνες. Μετα νομιζω θα με κουρασει, θα πιασουν και οι ζεστες και δεν θα εχω καμια ορεξη. Οι μανουλες, τι εμπειριες εχετε απο τον θηλασμο?

Αν καταφέρεις αποκλειστικό θηλασμό είναι κρίμα να σταματήσεις πριν τους 5,5 μήνες που γίνεται η εισαγωγή των στερεών τροφών.

Μετά μπαίνουν κι άλλοι στο τάισμα του μωρού κι η μαμά ξεκουράζεται όλο κ πιο πολύ.

Βασικα το μεγάλο στοίχημα είναι η εδραίωση του θηλασμού. Μετά όλα κυλάνε από μόνα τους. Στους 3-4 μήνες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ θηλασμού, αυτός φαντάζει σαν το πιο εύκολο κ πιο φυσικό πράγμα του κόσμου.

Συμβουλή επιτυχίας:

Απαγορεύονται οι ντροπές.

η μητέρα που θηλάζει ταΐζει το μωράκι της με τον πιο φυσικό τρόπο. Όποιος αισθάνεται άσχημα με το θέαμα, πρόβλημά του κ να φύγει αυτός να πάει αλλού.

Οι μάρσιποι αγκαλιάς βοηθάνε ΠΑΡΑ πολύ.

Έχεις το μωρό στην αγκαλιά και κανείς δεν καταλαβαίνει αν θηλάζεις ή απλά το έχεις πάνω σου. Θηλάζεις και περπατάς (ταυτόχρονα πχ μπορεί να ψωνίζεις στο σούπερμάρκετ).

Φιλενάδες Καληνύχτα, τα λέμε αύριο...

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Πήγα γιατρό.

Οι μικρές τώρα είναι ΟΡΘΙΕΣ και οι δύο (ατίθασες μικρές).

Έχουν μεγαλώσει πολύ: 1455 γρ η μια και 1870 η άλλη.

Ο τράχηλός μου λέπτυνε, έφτασε το 2,7 κ μου είπε να κουράζομαι λιγότερο. Ευτυχώς δεν με ακινητοποιεί (ακόμα).

Ξεκίνησα και το yotopar για τις συσπάσεις.

Και μου είπε εντός της εβδομάδος να κάνω και τις κορτιζόνες για τα πνευμονάκια...

Στη ζυγαριά του γιατρού ήμουν +6...

Πίεση ως συνήθως: 9 με 5...

Επόμενο ραντεβού: 21 Δεκέμβρη.

Αν καταφέρεις αποκλειστικό θηλασμό είναι κρίμα να σταματήσεις πριν τους 5,5 μήνες που γίνεται η εισαγωγή των στερεών τροφών.

Μετά μπαίνουν κι άλλοι στο τάισμα του μωρού κι η μαμά ξεκουράζεται όλο κ πιο πολύ.

Βασικα το μεγάλο στοίχημα είναι η εδραίωση του θηλασμού. Μετά όλα κυλάνε από μόνα τους. Στους 3-4 μήνες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ θηλασμού, αυτός φαντάζει σαν το πιο εύκολο κ πιο φυσικό πράγμα του κόσμου.

Συμβουλή επιτυχίας:

Απαγορεύονται οι ντροπές.

η μητέρα που θηλάζει ταΐζει το μωράκι της με τον πιο φυσικό τρόπο. Όποιος αισθάνεται άσχημα με το θέαμα, πρόβλημά του κ να φύγει αυτός να πάει αλλού.

Οι μάρσιποι αγκαλιάς βοηθάνε ΠΑΡΑ πολύ.

Έχεις το μωρό στην αγκαλιά και κανείς δεν καταλαβαίνει αν θηλάζεις ή απλά το έχεις πάνω σου. Θηλάζεις και περπατάς (ταυτόχρονα πχ μπορεί να ψωνίζεις στο σούπερμάρκετ).

Φιλενάδες Καληνύχτα, τα λέμε αύριο...

Μια χαρα οι μπεμπουλες σου! Στα γραμμαρια δηλαδη, γιατι απο οτι καταλαβα τις θες αναποδα για φυσιολογικο τοκετο. Εχεις ομως ακομα περιθωριο, μεχρι και τελευταια στιγμη μπορει να γυρισουν. Οσο για τον θηλασμο, πιστευω οτι δεν θα το παω πανω απο 3-4 μηνες, θα θελω λιγο την ανεξαρτησια μου μετα

as1cOB50g410002MDAwMDYxMmR8MDAwMTUxMmJ8SWhyIFRleHQ.gif

Καλησπέρα!

Κρίστυ, τέλεια τα νέα από τις μπέμπες σου! Καθόλου μικρές δεν μου φαίνονται για δίδυμες, έτσι δεν είναι; :P Άντε, να γυρίσουν κιόλας για να είναι έτοιμες!

Εγώ πήγα σήμερα στην αιματολόγο, έκανα πάλι τις εξετάσεις μου και ενώ έχω πάλι αυξημένα λευκά μου είπε η γιατρός ότι όλα δείχνουν πως είναι απλό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και δε χρειάζεται να ανησυχώ. Βέβαια, θα πάω τον άλλο μήνα πάλι να το δούμε που όμως έτσι κι αλλιώς θα με έστελνε ο γιατρός μου για εξετάσεις αίματος οπότε όλα καλά!

as1cOB80g410000MDAwOGQ0fDAwNzk1N2R8aSBtcGVtcGEgbWFzIGVpbmFp.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...