Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

mpiskotaki

Recommended Posts

εμενα μου εκανε μετρηση με κολπικο στον β επιπεδου για να δει και το μηκος και το ραμμα με ακριβεια... αν δεν υπαρχει προηγουμενο θεμα ή ενοχλησεις που "χτυπανε το καμπανακι" στο γιατρο δεν εχει λογο σε τοσο προχωρημενη εγκυμοσυνη να κανει κολπικο υπερηχο!!! απλα τσεκαρει το μηκος "χοντρικα" με τον κοιλιακο και αν χρειαστει κινειται αναλογα...

μην αγχωνεσαι τοσο πολυ! ολοι στο β επιπεδου αφιερωνουν αυτα τα 2-3 λεπτα στον τραχηλο! το θεμα ειναι, οτι αν εχεις προβλημα, συνηθως δεν φτανεις στον β!!!

ολα θα πανε καλα με το αστερακι σου! :rolleyes:αντε να δουμε και τι ειναι???!!!:tongue:

Εμενα κοριτσια και στην αυχενικη μου μετρησε τον τραχηλο σε μηκος και μου ειπε ολα οκ!Τωρα στο β επιπεδου θα σας πω την αλλη εβδομαδα!Δεν θυμαμαι ποτε ηταν που ξεκινησαμε με υπερυχο απο πανω αλλα επειδη η μπουμπου δεν γυρναγε μου εκανε και κολπικο προς το τελος για να τη δει και να την μετρησει καλα!Νομιζω στην αυχενικη αλλα δεν ειμαι και σιγουρη!

o5etp3.png?xVMpoyHp

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• didi&k

1558

• κατια_82

1457

• ritsa3

1342

• markela35

801

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Monteith%20Article%201%20Figure%201.gifκαπως ετσι ειναι ο Μιχαλιος μου... λεγεται ισχιακη προβολη σε σταση frank breech... εχει ακουσει καμια κατι σχετικο?

Την έμαθα κι αυτή τη στάση... τις περιγράφει το βιβλίο μου... 3 έχω βάλει κάτω και διαβάζω ταυτόχρονα.

Αυτή τη στάση έχει η από πάνω μπουμπού μου κι ελπίζω να στρίψει κι αυτή με το κεφάλι κάτω.

Εγώ παρήγγειλα και φοράω μουσικό μενταγιόν εγκυμοσύνης γιατί κουδουνίζει και έχει αποδειχθεί ότι τα μωράκια μετακινούνται με το κεφάλι κάτω προσπαθώντας να "πιάσουν" τον ήχο.

Επίσης οι έμπειρες μαίες ξέρουν τεχνικές κ ασκήσεις που βοηθούν τα ζουζούνια να πάρουν τη σωστή θέση για να μην ταλαιπωρήσουν τη μανούλα τους.

Κατά τα λοιπά:

Από κιλά σήμερα είμαι -1!!!

Αυτό ήταν - αποφάσισα να κλείσω ραντεβού με διατροφολόγο που μου σύστησαν κάποιες εγκυούλες χτες στο birthright και...

πήρα τηλέφωνο, μου έπιασε την κουβέντα, με ρώτησε τι παίρνω , του απάντησα "της Παναγιάς τα μάτια: 2 σίδηρο, 2 ειδικά για την απορρόφηση του σιδήρου, 2 ασβέστια, 3 μαγνήσια, 1 πολυβιταμινούχο που έχει και φυλικό οξύ και παιδική ασπιρίνη".

Στον σίδηρο ο άνθρωπος σεληνιάστηκε!!!

Κατά τη γνώμη του ο σίδηρος κατά την εγκυμοσύνη είναι όχι απλώς άχρηστος αλλά και επικίνδυνος κι άρχισε να μου το αιτιολογεί κλπ.

Κόκκαλο εγώ!!!

Ποτέ μα ποτέ δεν είχα αμφισβητήσει το σίδηρο (υπό μορφή σκευασμάτων) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κορίτσια άρχισα να googlάρω στα αγγλικά και τι να δω: τον έχουν συσχετίσει με τα αυξημένα ποσοστά ίκτερου νεογνών και τα αυξημένα ποσοστά παιδικού καρκίνου...

Στο μυαλό μου τριβελίζουν εντωμεταξύ και τα λόγια της μαίας: "στην εγκυμοσύνη φυσιολογικά ο αιματοκρίτης πέφτει στο 1ο μισό της κύησης και μετά ανεβαίνει από μόνος του χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάτι" κι ότι σημασία έχει ο σίδηρος των τροφών κι όχι τα συμπληρώματα...

Συν το γεγονός ότι εγκυούλες του εξωτερικού που γνωρίζω (ο άντρας μου είναι Ελληνοβρετανός) δεν ανέφεραν ποτέ για σίδηρο παρά μόνο για multivitamin products

Νομίζω από αύριο θα τον κάνω μισή δόση μέχρι τις επόμενες μικροβιολογικές (σε 1 εβδομάδα) και μετά μαχαίρι!!!

Άσε που μπορώ να φάω περισσότερο χωρίς τον χαζο-σίδηρο να μου κόβει την όρεξη!

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Την έμαθα κι αυτή τη στάση... τις περιγράφει το βιβλίο μου... 3 έχω βάλει κάτω και διαβάζω ταυτόχρονα.

Αυτή τη στάση έχει η από πάνω μπουμπού μου κι ελπίζω να στρίψει κι αυτή με το κεφάλι κάτω.

Εγώ παρήγγειλα και φοράω μουσικό μενταγιόν εγκυμοσύνης γιατί κουδουνίζει και έχει αποδειχθεί ότι τα μωράκια μετακινούνται με το κεφάλι κάτω προσπαθώντας να "πιάσουν" τον ήχο.

Επίσης οι έμπειρες μαίες ξέρουν τεχνικές κ ασκήσεις που βοηθούν τα ζουζούνια να πάρουν τη σωστή θέση για να μην ταλαιπωρήσουν τη μανούλα τους.

Κατά τα λοιπά:

Από κιλά σήμερα είμαι -1!!!

Αυτό ήταν - αποφάσισα να κλείσω ραντεβού με διατροφολόγο που μου σύστησαν κάποιες εγκυούλες χτες στο birthright και...

πήρα τηλέφωνο, μου έπιασε την κουβέντα, με ρώτησε τι παίρνω , του απάντησα "της Παναγιάς τα μάτια: 2 σίδηρο, 2 ειδικά για την απορρόφηση του σιδήρου, 2 ασβέστια, 3 μαγνήσια, 1 πολυβιταμινούχο που έχει και φυλικό οξύ και παιδική ασπιρίνη".

Στον σίδηρο ο άνθρωπος σεληνιάστηκε!!!

Κατά τη γνώμη του ο σίδηρος κατά την εγκυμοσύνη είναι όχι απλώς άχρηστος αλλά και επικίνδυνος κι άρχισε να μου το αιτιολογεί κλπ.

Κόκκαλο εγώ!!!

Ποτέ μα ποτέ δεν είχα αμφισβητήσει το σίδηρο (υπό μορφή σκευασμάτων) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κορίτσια άρχισα να googlάρω στα αγγλικά και τι να δω: τον έχουν συσχετίσει με τα αυξημένα ποσοστά ίκτερου νεογνών και τα αυξημένα ποσοστά παιδικού καρκίνου...

Στο μυαλό μου τριβελίζουν εντωμεταξύ και τα λόγια της μαίας: "στην εγκυμοσύνη φυσιολογικά ο αιματοκρίτης πέφτει στο 1ο μισό της κύησης και μετά ανεβαίνει από μόνος του χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάτι" κι ότι σημασία έχει ο σίδηρος των τροφών κι όχι τα συμπληρώματα...

Συν το γεγονός ότι εγκυούλες του εξωτερικού που γνωρίζω (ο άντρας μου είναι Ελληνοβρετανός) δεν ανέφεραν ποτέ για σίδηρο παρά μόνο για multivitamin products

Νομίζω από αύριο θα τον κάνω μισή δόση μέχρι τις επόμενες μικροβιολογικές (σε 1 εβδομάδα) και μετά μαχαίρι!!!

Άσε που μπορώ να φάω περισσότερο χωρίς τον χαζο-σίδηρο να μου κόβει την όρεξη!

καλημερααααα, σα να τρωμαξα με το σιδηρο το ειπα του αντρα μου κ μου λεει μη το πηνεις.... βρε κοριτσια παλια οι γυναικες επιναν φαρμακα σιδηρο κ ασβεστιο?? μια χαρα γεννουσαμ κ υγιεστατα μωρα κ χωρις αρρωστιες.. ποτε μου δεν ειπια συστηματικα το σιδηρο γιατι η ξεχνουσα η δεν ηθελα η χιλια δυο.. αλλα τωρα που δεν ενιωθα καλα τον επινα δηλ εχω πιει 2 κουτια αμπουλες 20τμχ σε ολη την εγκυμοσυνη αυριο θα δω τον αιματοκριτη μου κ αν ειναι θα το κοψω σε λιγο θα βγουν κ τα πορτοκαλια τα φρεσκα. τι να πωωω!! δεν ειχαν ομως τα παιδια μου ικτερο οταν γεννηθηκανε λετε να ειναι επειδη δεν ειπια πολυ σιδηρο κ ειδικα στα τελευταια?? αλλα κατι παλιες μαιες μου ειχανε πει στο γιο μου τοτε οτι θελει πολλα υγρα για το ικτερο κ του διναμε τοτε τσαγακι συνεχεια κ κοντα σε φως στο παραθυρο. αλλα το απαγορευσανε το κιντερτερ στη κορη μου αλλα εγω εδωσα νομιζω οι παλιες ξερουν πιο καλα, κ την εβαζα κ σε παραθυρο κοντα.

yEZHp2.png

Q4UYp3.png

XJkwp3.png

εμενα μου εκανε μετρηση με κολπικο στον β επιπεδου για να δει και το μηκος και το ραμμα με ακριβεια... αν δεν υπαρχει προηγουμενο θεμα ή ενοχλησεις που "χτυπανε το καμπανακι" στο γιατρο δεν εχει λογο σε τοσο προχωρημενη εγκυμοσυνη να κανει κολπικο υπερηχο!!! απλα τσεκαρει το μηκος "χοντρικα" με τον κοιλιακο και αν χρειαστει κινειται αναλογα...

μην αγχωνεσαι τοσο πολυ! ολοι στο β επιπεδου αφιερωνουν αυτα τα 2-3 λεπτα στον τραχηλο! το θεμα ειναι, οτι αν εχεις προβλημα, συνηθως δεν φτανεις στον β!!!

ολα θα πανε καλα με το αστερακι σου! :rolleyes:αντε να δουμε και τι ειναι???!!!:tongue:

Καλημέρα κοριτσάκια! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Η αλήθεια είναι πως έχω αγχωθεί και λίγο με το θέμα του τραχήλου γιατί ακούω διάφορα και επειδή στην αυχενική δεν τον είδε, είμαι λίγο ανήσυχη... Όμως η Τετάρτη πλησιάζει και θα μάθω τα πάντα, για τον τράχηλο, για το πως μεγαλώνει το μωράκι μου, για το φύλο... :tongue:

as1cOB80g410000MDAwOGQ0fDAwNzk1N2R8aSBtcGVtcGEgbWFzIGVpbmFp.gif

Διαφημίσεις

Αυτό για το σίδηρο δεν το είχα ξανακούσει... Και μάλιστα τις τελευταίες 10 μέρες παίρνω 2 τη μέρα αντί για 1 γιατί είδε ο γιατρός ότι είχε πέσει ο αιματοκρίτης μου... Και μου προκαλεί και θέμα δυσκοιλιότητας... :oops:

as1cOB80g410000MDAwOGQ0fDAwNzk1N2R8aSBtcGVtcGEgbWFzIGVpbmFp.gif

Καλημερα σε ολες τις μελλουσες και νυν μανουλες!!! Καλημερα μπεμπεκακια μου!!!

Cristy μου, επειδη στον ιδιο "πυρετο διαβασματος" εχω πεσει κι εγω... εχω δει οτι για τα διδυμακια η καλυτερη θεση ειναι η αντιστοιχη κεφαλικη για το ενα και η frank breech για το αλλο, γιατι με το που ξεκιναει ο τοκετος του πρωτου, αυξανεται ο χωρος του δευτερου τρομερα και συνηθως γυρναει με το κεφαλακι κατω! επισης λεει οτι και να μην γυρισει, μπορει να γεννηθει φυσιολογικα, καθως η διαστολη που εχει η μαμα επαρκει για να βγουν οι ωμοι και το κεφαλι χωρις φοβο και τα ποδια (ετσι τεντωμενα) διευκολυνουν πολυ την εξοδο! το θεμα ειναι οτι σε ενα μωρακι, με τετοια θεση, πας ασυζητητη με καισαρικη! και λιγο με αγχωνει το οτι θελει 10-15 μερες να "πεσουν" τα ποδαρακια, που αντανακλαστικα κανουν γωνια με το σωμα, μεχρι που μπορει να ακουμπανε και το κεφαλι! ειναι λιγο καπως... οταν το δεις!:shock::shock::shock: ευτυχως το ακουσαμε απο τωρα, γιατι θα παθαινα αν γενναγα και η πρωτη εικονα ηταν αυτη! τουλαχιστον τωρα, ξερω οτι ειναι φυσιολογικο και υποχωρει σχετικα γρηγορα και χωρις να αφηνει προβλημα...;););)

εντομεταξυ, εγω που ειμαι στο λρεββατι δεν εχει νοημα το μενταγιο... δεν κινουμαι-δεν χτυπαει, αλλα και δεν μου επιτρεπεται η γυμναστικη, ασκησεις,περπατημα, μπουσουλημα! αυτα μου ειπε οτι δεν κανουν τιποτα, αλλα κι οτι αν θελω, σιγουρα μετα 36 εβδ, οποτε... ευχομαι μεχρι τοτε να γυρισει μονος του!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

1lqJp2.png

EO6lp3.png

Καλημερα κοριτσακια μου!Τι κανετε?Αυτο με το σιδηρο δεν το εχω ξαναακουσει!Εγω παιρνω μονο ενα την ημερα ευτυχως!Οταν θα παω για τον β επιπεδου θα την ρωτησω να δουμε τι θα μου πει!

o5etp3.png?xVMpoyHp

για το σιδηρο, αλλα και για αλλα φαρμακα, καλο ειναι να κοιταμε μελετες εγχωριες η τουλαχιστον γειτονικων χωρων, γιατι διαφερουν τα δεδομενα αναλογα με κλιματικες συνθηκες, γενος πληθυσμου, κλπ. το λεω, π.χ. γιατι αν παρεις για παραδειγμα τα αντισυλληπτικα και μελετες αγγλια, σουηδια, νορβηγια βλεπεις αυξημενα ποσοστα καταθλιψης! αν δεις ομως μελετες ελλαδα, τουρκια, νοτια ιταλια σχετιζονται πιο πολυ με φωτοερεθισμο, δερματικες αλλοιωσεις μεχρι και καρκινο δερματος! ετσι και για το σιδηρο ο συσχετισμος με τον ικτερο, εχει να κανει με την απουσια ηλιου και διαφερει με τον τροπο απορροφησης-διαχειρισης σε "λιαζωμενους" πληθυσμους! τελοσπαντων... αυτα εχουν να κανουν με φαρμακοκινητικη, φαρμακολογια, φυσιολογια και θελουν ωρες συζητησης! απλα αν οι μελετες ηταν τοσο απολυτες, φανταζεστε οτι οχι απλα δεν θα εδιναν συμπληρωμα σιδηρου, αλλα θα σε προειδοποιουσαν κιολας! μερικες φορες η ημιμαθεια δημιουργει συγχιση σε τετοια θεματα! ;)

1lqJp2.png

EO6lp3.png

Καλημέρα.

Αναφορικά με τον σίδηρο, αυτό που μου είπε ο διατροφολόγος (και τόχε πάρει βέβαια το αυτί μου, απλά δεν είχα δώσει σημασία γιατί "είχα εμπιστοσύνη στους γιατρούς"), είναι ότι:

-Οι γιατροί δεν εκπαιδεύονται στη διατροφολογία, η οποία είναι αρμόδια για τα συμπληρώματα διατροφής, περιλαμβανομένου και του σιδήρου

-Ο αιματοκρίτης στην εγκυμοσύνη πέφτει ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ γιατί αυξάνει ο όγκος του αίματος και τα φυσιολογικά όρια για τις εγκύους είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του γενικοϋ πληθυσμού (Για μονή εγκυμοσύνη κατώτατο όριο αιματοκρίτη το 33 συνάντησα κάπου, για δίδυμη δεν βρήκα)

-Ο σίδηρος που λαμβάνουμε σαν συμπλήρωμα δεν πηγαίνει στο πλάσμα του αίματος (εκεί θα βοηθούσε) αλλά στον ορό και στην ουσία είναι άχρηστος

-Ο σίδηρος από τις τροφές είναι ο πιο ωφέλιμος και κυρίως από το κόκκινο κρέας.

Από τις άλλες τροφές απλά δεν απορροφάται τόσα άμεσα

-Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν βρει διάφορες "πατέντες" για να κάνουν τον σίδηρο "κάπως" απορροφήσιμο, πχ στο legofer τον αναμιγνύουν με γλουτένη, η οποία είναι άκρως αλλεργιογόνα για κάποια άτομα

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή ανήκω στις κατηγορίες που είχα πρόβλημα με το στομάχι μου, (ρυθμισμένο προ εγκυμοσύνης), αποφάσισα σίδηρο κ ασβέστιο να μειώσω στο μισό μέχρι να δω τον διατροφολόγο και να μπω σε πρόγραμμα διατροφής παράλληλα με τις νέες μετρήσεις που θα έχω κάνει.

Σας φιλώ, πάω για γιόγκα....

fgFzp3.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

ειναι λιγο μπερδεμα ο σιδηρος κ γενικα ολα τα συμπληρωματα.. παω να κανω ενα μπανιο να ετοιμαστω γιατι σημερα θα μας μιλησει η δασκαλα.. φιλακια τα λεμε μετα!!

yEZHp2.png

Q4UYp3.png

XJkwp3.png

ειναι και λιγο μυθος τωρα ολα αυτα! οι γιατροι κανουν και διατροφη-διαιοτολογια (οχι πληρη εξειδικευση), οπως και φαρμακολογια (που τους κατηγορουμε οι φαρμακοποιοι οτι δεν ξερουν τη χημεια του φαρμακου, κλπ), αλλα και ενημερωνονται για τις μελετες. Τις μελετες τις διεξαγωγουν κυριως φαρμακευτικες εταιρειες σε συνεργασια με πανεπιστημια, σχολες, κλπ και γινονται απο team επιστημονων και οχι μονο γιατρους ή μονο διατροφολογους... απο κει και περα βεβαια εξαρταται κι απτο ποσο ενημερωνεται καθενας και το ψαχνει (ανεξαρτητα αν ειναι γιατρος, φαρμακοποιος, νοσηλευτης, διατροφολογος, ιδιωτης...)

1lqJp2.png

EO6lp3.png

ειναι και λιγο μυθος τωρα ολα αυτα! οι γιατροι κανουν και διατροφη-διαιοτολογια (οχι πληρη εξειδικευση), οπως και φαρμακολογια (που τους κατηγορουμε οι φαρμακοποιοι οτι δεν ξερουν τη χημεια του φαρμακου, κλπ), αλλα και ενημερωνονται για τις μελετες. Τις μελετες τις διεξαγωγουν κυριως φαρμακευτικες εταιρειες σε συνεργασια με πανεπιστημια, σχολες, κλπ και γινονται απο team επιστημονων και οχι μονο γιατρους ή μονο διατροφολογους... απο κει και περα βεβαια εξαρταται κι απτο ποσο ενημερωνεται καθενας και το ψαχνει (ανεξαρτητα αν ειναι γιατρος, φαρμακοποιος, νοσηλευτης, διατροφολογος, ιδιωτης...)

ναι σιγουρα,ολα ειναι στον ανθρωπο (γιατρο, φαρμακοποιο) αν το ψαχνουν η οχι

για να πω την αληθεια εχω εμπιστοσυνη στο γιατρο μου πιστευω οτι αν κατι δεν ειναι καλο θα μου το ελεγε..

yEZHp2.png

Q4UYp3.png

XJkwp3.png

Καλησπέρα σας!

Χρόνια πολλά πολλά στο birthday girl!!!

Εγώ που έχω επαπειλούμενη, παίρνω απλά χαρτί από το γιατρό μου μήνα μήνα, το οποίο και επισυνάπτω στην αντίστοιχη αίτηση που φτιάχνω για το ίδιο χρονικό διάστημα. Τα δίνω σε μια συνάδελφο που μένει κοντά και τα καταθέτει στη Διεύθυνση διοικητικού. Από εκεί προωθούνται στην υγειονομική επιτροπή, όπου μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να με πάρουν τηλέφωνο.

Στην 1η μου εγκυμοσύνη που είχα κρεβατωθεί για 15 μέρες λόγω μικρής αποκόλλησης, με πήραν σχεδόν αμέσως τηλέφωνο από την επιτροπή και μόλις τους είπα ότι είμαι έγκυος με αιμορραγία, ζήτησαν συγνώμη και είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι (πχ να στείλω κάποιον άλλο στη θέση μου να καταθέσει δικαιολογητικά).

Συνενοήσου με το γιατρό σου, ξέρουν όλες τις "κακοτοπιές" και τα "τρικ".

Το Μπαχρέιν (Bahrain), είναι Αραβικό Κρατίδιο και βρίσκεται στον Περσικό κόλπο. Η αντίστοιχη εταιρία η Gulf Air. Κάτι πρέπει να έχεις ακούσει...

Αναφορικά με το στήθος, το σύνηθες είναι να μην τρέχει πρωτόγαλα πριν γεννήσεις.

Αν τρέχει, είναι οκ και σίγουρο ότι το γάλα είναι καθοδόν.

Αν όχι, το γάλα θα βρει το δρόμο του στην πορεία.

Εγώ δεν είχα ποτέ διαρροές πιο πριν και η κόρη μου θήλασε αποκλειστικότατα για 1 χρόνο.

(Και το ψυγείο πάντα γεμάτο γιατί άρμεγα κιόλας... μετά το 5μηνο φτιάχναμε και κρεμούλες)

Κατά τα άλλα, σήμερα το πρωί είχα πάει στη συνάντηση του birthright που γίνεται μια φορά το μήνα, κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα στην Κηφισιά για τις Βορειοπροαστιώτισσες και ήταν Τέλειααα.... Σαν group therapy ένα πράγμα. Άλλος άνθρωπος έφυγα από κει!

Τώρα βέβαια που σας γράφω είμαι πτώμα... οπότε Καλή σας Νύχτα!!!

Αχ τι ωραια τα αραβικα εμιρατα...πηγαμε με emirates και η πτηση ηταν απιθανη...Ντουμπαι. Αλλά για γυναικες δεν ειναι παιδια...μεχρι και οι ευρωπαιες που μενουν εκει φορανε μπουρκα...πολυ αυστηρη νομοθεσια στα πάντα...στο ποτο, στο κοκο, στις δημοσιες περιπτυξεις κτλ...να φανταστεις σε μια παραλια ξενοδοψειου που ειμασταν καποιο ζευγαρι αγκαλιαστηκε μεσα στη θαλασσα και του σφυριξε ενας οτι απαγορευεται!!

Εμεις ολα καλα χτες με τον υπερηχο, η μπουμπου ειναι 332 γρ. μεγαλωνει, ολα καλα, ειχε τα ποδια κλειστα το σεμνο μου κοριτσακι και δεν ηθελε να το δουμε, το χερaki συνεχεια κρυμμενο ή στο στομα...με ειχε 40 λεπτα να τη κουναει μπας και αλλαξει θεση!! Εχει μεγαλα χειλια σαν του μπαμπα και πλακουτσωτη μυτη (αχχχχ στο Φουστανο θα τα φαμεεε) αχαχαχχα!!!

Σας διαβαζω αλλά έχω πολλή δουλειά και δεν απανταω συχνα!!!Φιλια!

xHByp3.png

Ns8Jp2.png

Εμεις ολα καλα χτες με τον υπερηχο, η μπουμπου ειναι 332 γρ. μεγαλωνει, ολα καλα, ειχε τα ποδια κλειστα το σεμνο μου κοριτσακι και δεν ηθελε να το δουμε, το χερaki συνεχεια κρυμμενο ή στο στομα...με ειχε 40 λεπτα να τη κουναει μπας και αλλαξει θεση!! Εχει μεγαλα χειλια σαν του μπαμπα και πλακουτσωτη μυτη (αχχχχ στο Φουστανο θα τα φαμεεε) αχαχαχχα!!!

Σας διαβαζω αλλά έχω πολλή δουλειά και δεν απανταω συχνα!!!Φιλια!

Μπραβο, μπισοτακι! Πολυ καλα τα νεα σας! κουκλιτσα, θα ναι το παιδι! ακου εκει "φουστανο"! :confused:;):P

επικοινωνησα και με mariaevita που μου χες πει και βαλανε νεα προσφορα με υπνοσακους σε ολα τα tog, οποτε θα παραγγειλω αμεσα! thanks και παλι...

1lqJp2.png

EO6lp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...