Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια !!! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία στα σπίτια σας!!! Και σύντομα να γεμίσουν οι αγκαλιές μας!!! 
      Σημερα είχαμε κάποια πολύ ενθαρρυντικά νέα όχι τέλεια αλλά βλέπω λίγο φως στο τούνελ !!!

πήραμε αποτελέσματα σπέρματος και επιτέλους η καλλιέργεια ειναι αρνητική και το dfi έπεσε απο 66% στο 38% ( το ξέρω ειναι ακόμα πολύ ανεβασμένο αλλά θεωρώ καλό σημάδι πως έπεσε αρκετά σε δυο μήνες άρα όντως οφειλόταν ο πυρετός ) και έπισης ανέβηκε ο αριθμός σπερματοζωαρίων από 1,5 εκ στα 15εκ!!

Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε επειδή ακόμα το ποσοστό ποιοσφαιριων είναι αρκετά ανεβασμένο αλλά η καλιεργια αρνητική υπάρχει περίπτωση να υποδηλώνει ουρεοπλασμα μυκόλασμα ή χλαμύδια ; (Τα οποία δεν φαίνονται στην καλιεργια και χρειάζονται άλλη εξέταση ) 

• Μου αρέσει 1
      • Λουλούδια 1

Χαλαρη Κουβεντουλα!

Recommended Posts

κ πως εισαι σιγουρη οτι επαθες μυκητιαση απο την ουρολοιμωξη - που συνηθως δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους - κ οχι απο τα φαρμακα που πηρες? πολλες αντιβιωσεις προκαλουν μηκυτιασεις. κ μπορει να εισαι κ τυχερη κ να μην παθεις αυτη τη φορα...εννοειται δεν γραφουν φαρμακα για πραγματα που ισως/ μπορει/πιθανον να παθεις....

Fairy, δεν έπαθα μυκητίαση από την ουρολοίμωξη, αλλά από την λήψη αντιβίωσης και συμβαίνει κάθε φορά που παίρνω αντιβίωση. 'Εχω ξαναπάρει την αντιβίωση που μου έγραψε σήμερα τις 3 φορές και έπαθα μυκητίαση αμέσως μετά που τη ξεκίνησα. Και τις 3 φορές ξαναπήγα με ραντεβού για να μου γράψει τα ίδια υπόθετα και αλοιφή. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα και το ξέρω, γιατί λοιπόν να μη με γλιτώσει από τη ταλαιπωρία;

Επίσης, πρόσφατα έμαθα πως οι φαρμακοποιοί στην Ελλάδα, όποτε παίρνεις αντιβίωση (οποιαδήποτε) σε ρωτάνε αν θέλεις και κάτι για να αποφύγεις την μυκητίαση, άρα συμβαίνει και μάλιστα συχνά. Τώρα που το έχω πάθει πολλακις, ξέρω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάω λοιπόν στον GP.

-Γιατρέ, έχει συμβει αυτό κι αυτό και γνωρίζω πως είμαι ευαίσθητη στις αντιβιώσεις και παθαίνω μυκητίαση μπλα μπλα μπλα θα μπορούσατε να μου δώσετε κάτι για να την αποφύγω;

-Ααα, όχι, δεν λειτουργούμε έτσι εμείς εδώ. Δεν μπορώ να σου δώσω κάτι για κάτι που πρόκειται να συμβει στο μέλλον. Όταν το πάθεις έλα και θα σου γράψω υπόθετα και αλοιφή.

Θεός ο GP δεν το συζητώ!!! :tongue:

Μήπως επιδοτούνται ανάλογα με τα ραντεβού που κάνουν οπότε τον συμφέρει να πας δύο φορές;

Από τη δουλειά γιατί θέλεις άδεια για να πας στο GP? Συνήθως κάνουν κάποιες παραχωρήσεις όταν πρόκειται για ιατρικό θέμα.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Biggi, τι να σου πω. Του είπα, δείτε στα αρχεία σας πως έρχομαι με ουρολοίμωξη και μετά από λίγες μέρες έρχομαι με μυκητίαση. Και μου λέει 'α, ναι το βλέπω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι'. Κάτσε τώρα και ξύσου Isla, στη κυριολεξία.

Biggi δουλεύω ως freelancer πλέον και θα πρέπει α) να δώ πότε θα μπορέσω να φύγω από το γραφείο καθώς πνιγόμαστε στη δουλειά και β) την ώρα που θα λείψω δεν θα τη πληρωθώ... και δεν έχω τη πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να μη πληρώνομαι. Θα μου πεις, σιγά τη διαφορά, αλλά αν βάλεις και τα έξοδα για να θεραπεύσω τη μυκητίαστη κτλ... δεν είναι και λίγο.

καλε μη σκιζεις τα ιματια σου, δεν τα γραφουν αυτα επειδη ειναι over the counter. Παρε αυτο εδω http://www.boots.com/en/Prebio-7-Probiotic-40-Capsules_35942/ ή κατι παρομοιο απο τα boots (εκει θα σε κατατοπισει ο φαρμακοποιος) πιες κι ενα actimel και θα εισαι μια χαρουλα...

Διαφημίσεις

αχ, travellingmum, δε μου το 'πε κι αυτός να ξέρω να τα πάρω από μόνη μου!

Να 'σαι καλά, θα πάω να τα πάρω, νομίζω πως και το ultra levure τις ίδιες ιδιότητες έχει.

Λες να το γλιτώσω το ξύσιμο τελικά;; :tongue:

αχ, travellingmum, δε μου το 'πε κι αυτός να ξέρω να τα πάρω από μόνη μου!

Να 'σαι καλά, θα πάω να τα πάρω, νομίζω πως και το ultra levure τις ίδιες ιδιότητες έχει.

Λες να το γλιτώσω το ξύσιμο τελικά;; :tongue:

σου το ευχομαι :P

επισης καθε φορα που χεριαζεσαι canesten gia thrush δε χρειαζεται να πηγαινεις στο γιατρο, στο φαρμακειο κατευθειαν πηγαινε...

τη πρώτη φορά που το είχα παθει μυκητίαση και μου έγραψε το υπόθετο και τη κρέμα, το πρόσεξα πως μπορείς να τα αγοράσεις over the counter, το ανέφερα τη δεύτερη φορά πως θα μπορούσα να τα πάρω και μόνη μου αν δεν περάσει και μου είπε (άλλη γιατρός ήταν αυτή όμως) πως θα πρέπει να με εξετάζει πρώτα σε περίπτωση που δεν είναι μυκητίαση και είναι ΣΜΝ ή κάτι άλλο...

Αλλά τώρα δεν ξανασχολούμαι! Μπούχτησα! Ε, μα πια!

isla από ξέρω, για να γλυτώσεις τις μυκητιάσεις, όταν παίρνεις αντιβίωση καλό είναι να τρως και ένα γιαούρτι την ημέρα!

Αυτό κάνουμε εμείς ακόμη και στα παιδιά, γιατί και ο άντρας μου και ο μικρός μου είχαν πάθει κάτι με αντιβίωση κάποτε.

Με το γιαουρτάκι δεν παθαίνουμε τίποτα! ;)

Οι γιατροί στο NHS έχουν ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθούν και δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτό, ούτε για να παραπέμψουν κάποιον ασθενή σε άλλη ειδικότητα επειδή εκείνος το θέλει, ούτε (υποθέτω) και για να δώσουν άλλη φαρμακευτική αγωγή από αυτή που έχουν εντολή να χορηγήσουν.

Προφανώς σε μερικές (πολλές ίσως, πάρα πολλές πιθανόν) περιπτώσεις, το πρωτόκολλο δεν μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά ή αποτελεσματικά. Για τους δικούς τους όμως (προφανείς) λόγους, το χρησιμοποιούν.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να μπει και να δει τον "ιατρικό χάρτη", το πρωτόκολλο δηλαδή που εφαρμόζεται από τους γιατρούς στην περίπτωσή του. Από ό,τι είδα έχει τις πιο -ας πούμε σοβαρές- περιπτώσεις κατηγοριοποιημένες.

Στην περίπτωση της ουρολοίμωξης, νομίζω ότι είναι το παρακάτω:

http://healthguides.mapofmedicine.com/choices/map/lower_urinary_tract_infection_uti_in_adults1.html

Διαφημίσεις

Οι γιατροί στο NHS έχουν ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθούν και δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτό, ούτε για να παραπέμψουν κάποιον ασθενή σε άλλη ειδικότητα επειδή εκείνος το θέλει, ούτε (υποθέτω) και για να δώσουν άλλη φαρμακευτική αγωγή από αυτή που έχουν εντολή να χορηγήσουν.

Εγώ ξέρω το άλλο με τον Τοτό, να στο πω;

Εννοείται ότι ΔΕΝ υποχρεώνονται να ακολουθήσουν κάποιο πρωτόκολλο, ούτε έχουν εντολή από κάποια υπέρτατη δύναμη για το τι θα χορηγήσουν και τι όχι. Έχουν κατευθυντήριες γραμμές, σίγουρα, αλλά δεν τους περιορίζει κανείς από το να παρεκκλίνουν. Στην τελική γιατροί είναι, έχουν μυαλό και μπορούν να κρίνουν την κάθε περίπτωση χωριστά (υποτίθεται).

Αυτό που τους περιορίζει είναι το $$$. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά πολλοί από τους GPήδες είναι ιδιώτες γιατροί που έχουν συμβόλαια με το NHS να παρέχουν κάποιες υπηρεσίες. Δεν είναι οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν το συμβόλαιο είναι για 100 παραπομπές το μήνα και εσύ είσαι η 101η δεν θα παραπεμφθείς εκτός αν είσαι στα πρόθυρα του θανάτου. Αν το συμβόλαιο είναι για 100 παραπομπές το μήνα, είναι το τέλος του μήνα και εσύ είσαι η 84η, θα παραπεμφθείς για ψύλλου πήδημα ή απλά επειδή το ζήτησες ευγενικά. Πότε θα σε δει ο ειδικός γιατρός είναι άλλο θέμα (μπορεί σε 3, μπορεί σε 6 μήνες, μπορεί σε ένα χρόνο) πάντως θα παραπεμφθείς.

Επίσης εξαρτάται από την ασθένεια. Αν η ασθένεια που έχεις ή ίσως έχεις είναι στη λίστα με τα κρατικά targets, θα παραπεμφθείς και θα σε δει ειδικός σε χρόνο dt. Αν δεν είναι... όλα παίζονται.

Μην παραμυθιάζεστε ότι το NHS είναι το τέλειο σύστημα που ξέρει τις ανάγκες των ασθενών καλύτερα και από τον καλύτερο γιατρό. Το σύστημα γνωρίζει ένα πράγμα μόνο, τις ανάγκες της τσέπης του. Ο μόνος τρόπος να λειτουργήσεις ένα τόσο εκτεταμένο ιατρικό σύστημα δωρεάν είναι να κόψεις όπου μπορείς και να κοντρολάρεις τα πάντα. Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει το NHS είναι η ανάγκη του κάθε ασθενή χωριστά. Μπαίνουν όλοι στο καζάνι και ό,τι τύχει έτυχε. Στους περισσότερους τυχαίνουν καλά. Κάποιοι είναι μάγκες, κάνουν ιδιωτικές ασφάλειες και για τα δύσκολα πάνε στους ιδιώτες. Κάποιοι την πατάνε. Λαχείο είναι, μη νομίζετε ότι σας φροντίζει το NHS και λύθηκαν τα προβλήματά σας. Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα που λένε.

Μακάρι να είμαστε όλες μας τυχερές και εμείς και οι άντρες μας και τα παιδιά μας.

Άσχετο, τώρα που το θυμήθηκα:

Ίσλα, με τον οδοντίατρο τι έκανες; Σε είδε τελικά;

Και κάποιες κοπέλες που έψαχναν παραπομπές σε ενδοκρινολόγους, τις πήρατε;

Αν έχετε ήδη ενημερώσει ζητώ συγγνώμη, δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις!

isla από ξέρω, για να γλυτώσεις τις μυκητιάσεις, όταν παίρνεις αντιβίωση καλό είναι να τρως και ένα γιαούρτι την ημέρα!

Αυτό κάνουμε εμείς ακόμη και στα παιδιά, γιατί και ο άντρας μου και ο μικρός μου είχαν πάθει κάτι με αντιβίωση κάποτε.

Με το γιαουρτάκι δεν παθαίνουμε τίποτα! ;)

Αχ katrin, αν ήξερες τι γιαούρτι έχω φάει (και έχω αλείψει στα εν λόγω σημεία γιατί το έκανα ΚΑΙ αυτό γιατί apparently βοηθάει!), τι cranberry juice έχω πιει και τι σόδα έχω χρησιμοοποιήσει στο ντους... ! Τίποτα δε βοήθησε!

Προφανώς σε μερικές (πολλές ίσως, πάρα πολλές πιθανόν) περιπτώσεις, το πρωτόκολλο δεν μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά ή αποτελεσματικά. Για τους δικούς τους όμως (προφανείς) λόγους, το χρησιμοποιούν.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να μπει και να δει τον "ιατρικό χάρτη", το πρωτόκολλο δηλαδή που εφαρμόζεται από τους γιατρούς στην περίπτωσή του. Από ό,τι είδα έχει τις πιο -ας πούμε σοβαρές- περιπτώσεις κατηγοριοποιημένες.

Στην περίπτωση της ουρολοίμωξης, νομίζω ότι είναι το παρακάτω:

http://healthguides.mapofmedicine.com/choices/map/lower_urinary_tract_infection_uti_in_adults1.html

Άντε, δε θέλει να μου το γράψει για να μη φανεί πως έκανε κάτι που δεν έπρεπε να κάνει. Να μου το πει οτι μπορώ να το πάρω over the counter, αν θέλω (και αυτό είναι με δική μου ευθύνη και όχι δική του, προφανώς) δεν μπορούσε πια;

Άσχετο, τώρα που το θυμήθηκα:

Ίσλα, με τον οδοντίατρο τι έκανες; Σε είδε τελικά;

Marija, μου έκλεισαν ραντεβού μίαμιση εβδομάδα μετά, αφού είχα πεθάνει από το πόνο και είχα χάσει 3 κιλά από την αφαγία και ο οδοντίατρος μου πρότεινε να μου βγάλει το δόντι που πονούσε. ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ!

Φυσικά και πήρα δεύτερη γνώμη από ιδιωτικό οδοντίατρο που γνωρίζω μέσω της δουλειάς μου ο οποίος με είδε την επόμενη μέρα, μου έκανε ένα σφραγισματάκι και μου είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να βγει.

Υποψιάζομαι πως ο πρώτος γιατρός ήταν λίγο αλλού για αλλού αφού με το ζόρι συνεννοηθήκαμε εξαρχής και τον ρώτησα 5 φορές τι εννοεί όταν λέει οτι θέλει να μου το βγάλει γιατί δεν τον πίστευα... μέχρι να βγάλουμε άκρη την είχα κάνει.

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...