Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, LeneL είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Σου εύχομαι αυτή η μεταφορά να είναι η τελευταία και τυχερή και να σου φέρει το Πρωτοχρονιάτικο δωράκι σου.. νομίζω ότι για την ώρα πρέπει να κάνεις θετικές σκέψεις και να πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά!!! Αν παρ ελπίδα, κάτι χρειαστείς, εδώ είμαστε να τα πούμε!!! 

Θα περιμένουμε τα θετικά σου νέα!

Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια!! Είναι πολυ μεγαλη παρηγορια για μένα!! Δυστυχώς αυτες οι μέρες της αναμονης ειναι δυσκολες!! Προσπαθώ να βρω ένα σημαδι να χαρω ..αλλα δεν έχω και λίγο απελπιζομαι!! 

5 ώρες πρίν, Malntalia είπε:

Νικολέτα χρόνια  πολλά  για τις μέρες!! Είμαστε κ ίσα.. και εγώ του 88.. και εμένα  η πρώτη δοτρια δεν ήταν καλή..  είσαι με άλλες συνθήκες  τώρα..   με το καλό η χοριακη  σου!!

Ότι θέλεις  στείλε μου..

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν νιωθω μόνη μου!!!και ειναι πολυ σημαντικό για μένα!!

On 8/12/2024 at 11:26 ΜΜ, Malntalia είπε:

Δε νομίζω  ότι γίνεται  σε φυσικό κυκλο..

Δεν έχει να κάνει με το τι υλικό θα μεταφερθεί..εξετάζει την δική σιυ δεκτικοτητα..δηλαδή  αν υπάρχει  μετατοπισμενο παραθυρικό  εμφύτευσης... 

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

Χαλαρη Κουβεντουλα!

Recommended Posts

"Limassol is a part of the Russian Federation".

Limassolgrad.

Μάλιστα...

Είχα παντελή άγνοια.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερες κ παλι...ειχα κοσμο κ τωρα φυγανε.

παντως ολα αυτα με τις παρεες νομιζα συνεβαιναν μονο στο Λονδινο :shock: δεν περιμενα οτι υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα σε τοσες πολεις. κ επειδη ειμαι τοσο μακρια απο μεγαλουπολεις κ μενω στο κεντρο εδω, ολα μου ειναι ευκολα. αλλα παντα θα επιμενω στο γεγονος οτι δεν καθομαι στα αυγα μου :D κ μονο πισινα που πηγαινω καθε Σαββατο γνωριζω πολυ κοσμο. αν ομως καποιος πηγαινει μονο για shopping σιγουρα θα ειναι πιο δυσκολο να βρει παρεες. επισης μεσω δουλειας απο παντου, ακομα κ Λονδινο εχω ακουσει πως ολοι εχουν παρεεες. απλα η παρεα του ΣΚ γινεται δυσκολη λογω αποστασης

δυστυχως συμβουλες δεν εχω,..ισως να ειναι κ τυχη το οτι εχω τοσο κοσμο με παιδια κ μη :rolleyes:

διαβαζα τωρα οτι τα χρηματα των Ελληνων καταθετων δεν εχουν δεσμευτει στην Κυπρο παντως....να δουμε που θα παει αυτη η κατασταση ανα τον κοσμο...

παντως ολα αυτα με τις παρεες νομιζα συνεβαιναν μονο στο Λονδινο :shock:

Ίσα-ίσα που στο Λονδίνο είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Στο Λονδίνο πρέπει να προσπαθήσεις για να ΜΗΝ κάνεις παρέες. Εκτός Λονδίνου είναι πιο δύσκολα, ειδικά σε μικρές περιοχές, χωρίς πολλούς ξένους και μακριά από πανεπιστήμια.

διαβαζα τωρα οτι τα χρηματα των Ελληνων καταθετων δεν εχουν δεσμευτει στην Κυπρο παντως....να δουμε που θα παει αυτη η κατασταση ανα τον κοσμο...

Τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών δεν έχουν δεσμευτεί στις Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα (τουλάχιστον μέχρι στιγμής).

Στην Κύπρο δεν κινείται τίποτα.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Η "δικτατορία του χρήματος" τώρα φάνηκε στον πολύ κόσμο, μέσω της κίνησης αυτής της Κύπρου...

Όταν στην Ελλάδα ξαφνικά έπαιρνες μισθό μειωμένο κατά 10, 20, σταδιακά έφτανε το 30 ή 40%, δεν γινόταν τέτοιο θέμα, διότι αφορούσε ένα μέρος του πληθυσμού (π.χ. δημοσίους υπαλλήλους, ή ιδιωτικούς, ή ταξί, ή κάτι άλλο - και οι υπόλοιποι ήταν από αδιάφοροι έως και χειροκροτούντες).

Όταν στην Ελλάδα "κουρέψανε" τα ασφαλιστικά ταμεία και ξαφνικά - με το έτσι θέλω και ληστρικά εντελώς - κλέψανε τα χρήματα των πολιτών, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Όταν οι συντάξεις των ηλικιωμένων μειώθηκαν στα 2/3 ή και λιγότερο, καμία μπουλντόζα δεν κινήθηκε.

Όταν νέοι επιστήμονες, μηχανικοί, δικηγόροι, κατά δεκάδες, ζητούν τη διαγραφή τους από τα επιμελητήριιά τους με αντίστοιχη κατάθεση της άδειας εργασίας τους, για να μην είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία ενώ δεν έχουν εργασία, κανείς δεν κούνησε βλέφαρο...

Τώρα στην Κύπρο, ξαφνικά, με μία μόνο κίνηση, αποφάσισαν το κούρεμα των καταθέσεων. Και όλοι "μείναμε έκπληκτοι"????? Γιατί άραγε?

Βασικά όχι όλοι, έκπληκτοι μείνανε μόνο όσοι δεν είχαν επηρεαστεί από την έως τώρα ελληνική κρίση.

Ε, λοιπόν ΝΑΙ! η "κρίση" θα χτυπήσει όλων την πόρτα, εάν της το επιτρέψουμε.....

Η "δικτατορία του χρήματος" τώρα φάνηκε στον πολύ κόσμο, μέσω της κίνησης αυτής της Κύπρου...

Όταν στην Ελλάδα ξαφνικά έπαιρνες μισθό μειωμένο κατά 10, 20, σταδιακά έφτανε το 30 ή 40%, δεν γινόταν τέτοιο θέμα, διότι αφορούσε ένα μέρος του πληθυσμού (π.χ. δημοσίους υπαλλήλους, ή ιδιωτικούς, ή ταξί, ή κάτι άλλο - και οι υπόλοιποι ήταν από αδιάφοροι έως και χειροκροτούντες).

Όταν στην Ελλάδα "κουρέψανε" τα ασφαλιστικά ταμεία και ξαφνικά - με το έτσι θέλω και ληστρικά εντελώς - κλέψανε τα χρήματα των πολιτών, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Όταν οι συντάξεις των ηλικιωμένων μειώθηκαν στα 2/3 ή και λιγότερο, καμία μπουλντόζα δεν κινήθηκε.

Όταν νέοι επιστήμονες, μηχανικοί, δικηγόροι, κατά δεκάδες, ζητούν τη διαγραφή τους από τα επιμελητήριιά τους με αντίστοιχη κατάθεση της άδειας εργασίας τους, για να μην είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία ενώ δεν έχουν εργασία, κανείς δεν κούνησε βλέφαρο...

Τώρα στην Κύπρο, ξαφνικά, με μία μόνο κίνηση, αποφάσισαν το κούρεμα των καταθέσεων. Και όλοι "μείναμε έκπληκτοι"????? Γιατί άραγε?

Βασικά όχι όλοι, έκπληκτοι μείνανε μόνο όσοι δεν είχαν επηρεαστεί από την έως τώρα ελληνική κρίση.

Ε, λοιπόν ΝΑΙ! η "κρίση" θα χτυπήσει όλων την πόρτα, εάν της το επιτρέψουμε.....

To thema einai oti gia tin krisi twn Ellinwn ftaine oi Ellines k gia tin krisi tis Kyprou ftaine pali oi Ellines. Etsi to parousiazoun ta MME. Oi trapezes xreokwpisan apo tin prospatheia na kselaspwsoun tin Ellada. :rolleyes:

Alla ta symferonta pou odigisan tin "krisi" stin Kypro.

Word.

Διαφημίσεις

Fairy, την Αγγλίδα φίλη τη γνώρισα στο bumps and babes group του sure start. Προσπάθησα να πιάσω σε διάφορες την κουβέντα, απαντούσαν ψιλο-μονολεκτικα και την επόμενη εβδομάδα που τις ξαναεβλεπα στο session ξαναρχιζαμε από την αρχή. Ο μόνος λόγος που γνωριστηκαμε καλύτερα και γίναμε φίλες με τη μια, είναι ότι είναι γειτόνισσα, οπότε προχωρουσαμε μαζί στην επιστροφή προς το σπίτι.

Κατά τ' αλλά, το φθινόπωρο πηγαίναμε και εμείς πισίνα κάθε εβδομάδα με τον μεγάλο. Τίποτα. Τις Παρασκευές όσο δεν δουλευα πηγαίναμε σε playgroup της εκκλησίας, μια από τα ίδια με το sure start. Στα παιδικά πάρτυ που προσπαθώ να μιλήσω σε γονείς τα ίδια. Άντε να ανταλλαξουμε 2 κουβέντες και μετά η αμήχανη σιωπή. Αν δεν ρωτησω εγώ κάτι για να γίνεται κουβέντα σταματάνε να μιλάνε.

Είναι διαφορετικά για σένα. Είσαι εδώ 12 χρόνια, γνωριστηκες με κόσμο ως φοιτήτρια όταν δεν είχατε υποχρεώσεις. Είσαι λέκτορας στο πανεπιστήμιο, γνωρίζεις συνέχεια κόσμο.

Εμένα όλες μου οι φίλες στην Ελλαδα γέννησαν την ίδια περίοδο που γεννησα και εγώ. Ειμασταν όλες στην ίδια φάση. Ειτε καθημερινή, ειτε ΣΚ σε οποία και να πηγαινα δεν υπηρχαν αξιώσεις και απαιτήσεις γιατί όλες είχαν μωρά και καταλάβαιναν ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν είμαι επιλεκτική εδώ, θα έκανα παρέα με τον οποιοδήποτε (ας οψεται η ανάγκη). Θέλω να σου πω μ' αυτό ότι δεν κάθομαι περιμένοντας να εμφανιστούν από μονές τους φιλίες. Απλά τους βρίσκω εξαιρετικά κουμπωμενους.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το ότι δεν κινηθηκε βλέφαρο Κατρίν και ότι η "δικτατορία του χρήματος" τώρα έγινε αισθητή. Το δικο μας βλέφαρο φυσικά και κινήθηκε και κινείται ακόμη. Την κρίση τη νιωσαμε καλά στο πετσί μας όταν αναγκαστηκαμε να ξεσπιτωθουμε οικογενειακώς πριν από 2,5 χρόνια, καθώς άντρας μου ήταν ένα χρόνο άνεργος. Εγώ παράτησα καλή δουλειά για να τον ακολουθησω. Και οι δύο μας έχουμε τις οικογένειες μας στην Ελλάδα, που δεινοπαθουν να ανταπεξέλθουν, όπως και πολλούς φίλους που παλεύουν με ότι βρεθεί στο δρόμο τους κάθε μέρα.

Ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος που πλήρωνε μια ζωή τις ανώτερες εισφορές στο ΙΚΑ γιατί ηταν στην ανώτατη κλίμακα και τώρα η σύνταξη του έχει κουρευτει 40%, χωρια τα πάσης φύσης χαράτσια που πληρώνει. Πρώτος μου ξάδερφος έφυγε πριν δύο εβδομάδες για Νυρεμβέργη. Ο γαμπρός μου αφήνει πίσω την αδερφή μου και την ενός χρονου κόρη τους για να πιάσει δουλειά εδώ τον Απρίλιο. Μην επεκταθω στο πως και πόσο έχουν επηρεαστεί από την κρίση οι περισσότεροι του περιβάλλοντος μου (μισθωτοί ιδιωτικοί υπάλληλοι, τα πρώτα και συνήθη θύματα των φοροεπιδρομων και άλλων μέτρων).

Σε οποία εργασιακή κατηγορία και να ανήκει κανείς στην Ελλάδα, δεν ξέρω πως μπορεί να έχει μείνει ανεπηρέαστος από την κρίση.

Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο με σοκάρει γιατί πολύ απλά φορολογουν και δεσμεύουν άμεσα τις καταθέσεις, όχι το εισόδημα.

Ειχε δωσει κανεις Πανελλαδικες 4η δεσμη?? Θυμαστε την πολιτικη Οικονομια?

Λοιπον εγω ως φυτο, θυμαμαι ακομα μερικα αποσπασματα, και ειδικα ενα που μου ειχε κανει ιδιαιτερη εντυπωση. Ελεγε για την χρεωκοπια μιας χωρας και μια οικονομια στο "απολυτο μηδεν". Ελεγε λοιπον οτι σ αυτη την περιπτωση δεσμευονται οι καταθεσεις και οι πολιτες δεν επιτρεπεται να βγαλουν τα λεφτα τους....επισης ελεγε οτι ειναι μια εξτρημ κατασταση που δε συμβαινει γιατι οι κυβερνησεις κανουν τα αδυνατα δυνατα για να προστατευσουν τραπεζες και καταθεσεις!

Eleni

bd5c7983f7.png

Εγώ πιστεύω ότι η Κύπρος την πάτησε όπως την πάτησε η Ελλάδα. Πολύ μαύρο χρήμα, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, πολλές ατασθαλίες, παχυλές συντάξεις, πολύ χρήμα δεσμευμένο σε μπετόν, καμία παραγωγή, με αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης η οικονομία να καταρρεύσει.

Δεν γίνεται ο Άγγλος να δουλεύει 35 χρόνια με μισθό 3-4 χιλιάδες το μήνα και να παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και ο Έλληνας να δουλεύει 20 χρόνια με μισθό 2 χιλιάδες και να φεύγει με "μειωμένη" σύνταξη 1500 ευρώ (+ δύο σπίτια + δύο αυτοκίνητα + εφάπαξ). Δεν γίνεται στην Αγγλία να παίρνεις 1000 λίρες το μήνα (το βασικό μισθό δηλαδή) και να μην βγαίνεις αν δεν ζήσεις με συγκάτοικο, και στην Ελλάδα να μην καταδέχονται να συγκατοικήσουν ούτε οι φοιτητές. Δεν υπάρχουν αυτά τα μαθηματικά.

Επιπλέον στην Ελλάδα είχαμε υπερεκτεθεί σε σπατάλες και δάνεια. Δεν γίνεται να έχεις στεγαστικό δάνειο που αντιστοιχεί στα 3/4 του βασικού μισθού σου και να περιμένεις να επιβιώσεις εν μέσω κρίσης. Ακούω για στεγαστικά 600 και 800 ευρώ το μήνα, ενώ τα αντίστοιχα νοίκια ήταν 500 και 700 ευρώ προ κρίσης (τώρα παίζει να είναι ακόμα χαμηλότερα). Δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα. Στην Αγγλία ο κόσμος παίρνει στεγαστικό επειδή είναι φτηνότερο από το αντίστοιχο νοίκι και πρέπει να δώσει και τρελή προκαταβολή. Στην Ελλάδα παίρνουμε (παίρναμε...) στεγαστικό μεγαλύτερο από το νοίκι απλά γιατί γουστάραμε να έχουμε πιο ωραίο σπίτι. Δηλαδή δεν μας φτάναν τα λεφτά μας να ζήσουμε όπως ονειρευόμασταν και έτσι δανειζόμασταν από την τράπεζα.

Ωραία φάγαμε με χρυσά κουτάλια τόσα χρόνια, αλλά η περίοδος της ευημερίας τελείωσε. Πλέον αυτό που θα γίνει όταν βγούμε από την κρίση είναι ότι θα χρησιμοποιούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες τα ίδια μαθηματικά. Θα δουλεύουν όλοι φουλ 35ετία, θα παίρνουν συντάξεις πείνας και θα αναγκάζονται να πουλήσουν ακίνητα και αυτοκίνητα για να συντηρηθούν στα γηρατιά τους, αντί να τα δωρίζουν στα παιδιά τους όταν παντρεύονται. Αν αυτό το λένε δικτατορία του χρήματος, είμαστε όλοι πλέον υποκείμενα του ίδιου δικτάτορα.

Παρεμπιπτόντως χθες παρακολουθούσα ένα ντοκιμοντέρ του BBC σχετικά με τη φορολογία στη Δανία, η οποία είναι στο 65%. Θέλουν να αυξήσουν το όριο συνταξιοδότησης ΚΑΙ τον συντελεστή φορολογίας, γιατί λέει, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και δεν μπορεί το κράτος να συντηρήσει τον γηράσκοντα πληθυσμό με αυτά τα δεδομένα (τα δεδομένα του 65% και μειωμένη σύνταξη στα 62, κανονική στα 67).

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Στα παιδικά πάρτυ που προσπαθώ να μιλήσω σε γονείς τα ίδια. Άντε να ανταλλαξουμε 2 κουβέντες και μετά η αμήχανη σιωπή. Αν δεν ρωτησω εγώ κάτι για να γίνεται κουβέντα σταματάνε να μιλάνε.

Για τι θέματα μιλάς συνήθως; Τους μιλάς αμέσως μόλις τους δεις ή μετά από ώρα;

Διαφημίσεις

Biggi, πολλοί όντως ζούσαν πέραν των δυνατοτήτων τους μέσω της έξαρσης των δανείων κυρίως μετά το 2000. Και όλη αυτή η ευμάρεια των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα ήταν κατ' εμέ μια φούσκα που θα εσκαγε ανεξαρτήτως των διεθνών συνθηκών. Η διεθνής κρίση ίσως απλά να επέσπευσε την κατάρρευση. Έχουμε πολλά ενδεμικα προβλήματα, τα οποία άποψη μου είναι ότι γεννήθηκαν και διαιωνιζονται λόγω της πελατειακης σχέσης που είχε αναπτύξει το πολιτικο σύστημα με τους ψηφοφόρους μετά τη μεταπολίτευση. Όπως πάντα, υπήρχαν αυτοί που επωφεληθηκαν και αυτοί που το έβλεπαν να συμβαίνει γύρω τους και το δεχόντουσαν ως status quo, αρνούμενοι να μετάσχουν και νιώθοντας ανήμποροι να το ανατρέψουν. Στη δεύτερη κατηγορία ανηκουμε οικογενειακώς και η ευθύνη που μας αντιστοιχεί είναι στο ότι κλειναμε τα μάτια και προσπαθούσαμε να ζήσουμε τη ζωή μας αποδεχόμενοι όλη τη διαφθορά του συστήματος αντί να προσπαθήσουμε να την ανατρεψουμε.

Τους Αγγλους πραγματικά τους παραδεχομαι σε θέματα αντιμετώπισης διαφθοράς. Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, έδωσαν ποινή 8 μηνών φυλάκισης άμεσα εκτελέσιμη σε πρώην υπουργό (Chris Huhne) και στην πρώην σύζυγο γιατί αυτός είχε κάνει τροχαία παράβαση και είχε ψευδώς δηλώσει η πρώην σύζυγος ότι το παράπτωμα ηταν δικο της. Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί μας θα τα ακούνε αυτά και θα λύνονται στα γέλια.

Δεν θεωρώ δίκαιο να δουλεύουν 20 χρόνια ορισμένοι Ελληνες, κατά τα οποία συνείσφεραν μειωμένες εισφορές στα ταμεία τους και να συνταξιοδοτουνται με παχυλό εφάπαξ. Θεωρώ επίσης αδικο να δουλεύουν 35+ χρόνια στην Αγγλία, να πληρώνουν όλες τις απαιτουμενες εισφορές και να συνταξιοδοτουνται στα 67 με συντάξεις πείνας. Και συμφωνω οτι όντως είμαστε οι περισσότεροι υποκείμενα των οικονομικών κολοσσων και των λόμπι που χαράσσουν πολιτικές με βαση τα συμφέροντα των ολίγων, χωρίς ηθικούς φραγμούς και ίχνους ενδιαφεροντως για το πως θα επιζήσουν οι πληβειοι. Το τραγικό για μένα είναι ότι παρότι έχω πλήρη επίγνωση, δεν βλέπω τι θα μπορούσα να κάνω για να τα αλλάξω.

Για τι θέματα μιλάς συνήθως; Τους μιλάς αμέσως μόλις τους δεις ή μετά από ώρα;

Τα παιδικά πάρτυ στην ηλικία του γιού μου (3,5 ετών) είναι μικρής διάρκειας, συνήθως 1,5-2 ώρες. Συνήθως προσπαθώ να ανοιξω κουβέντα στο πρώτο 20λεπτο. Αν δεν βρω πρόσφορο έδαφος στις 2-3 προσπάθειες αποσύρομαι στη γωνιτσα μου και περιμένω να περάσει η ώρα.

Προσπαθώ να βρω κάτι σχετικά με τα παιδιά, πχ δραστηριότητες, κάτι που έκανε κάποιο παιδάκι και μου έκανε εντύπωση. Τι θέματα να συζητησω; Το προσφιλές τους ζήτημα του καιρού;

Δεν θεωρώ δίκαιο να δουλεύουν 20 χρόνια ορισμένοι Ελληνες, κατά τα οποία συνείσφεραν μειωμένες εισφορές στα ταμεία τους και να συνταξιοδοτουνται με παχυλό εφάπαξ. Θεωρώ επίσης αδικο να δουλεύουν 35+ χρόνια στην Αγγλία, να πληρώνουν όλες τις απαιτουμενες εισφορές και να συνταξιοδοτουνται στα 67 με συντάξεις πείνας. Και συμφωνω οτι όντως είμαστε οι περισσότεροι υποκείμενα των οικονομικών κολοσσων και των λόμπι που χαράσσουν πολιτικές με βαση τα συμφέροντα των ολίγων, χωρίς ηθικούς φραγμούς και ίχνους ενδιαφεροντως για το πως θα επιζήσουν οι πληβειοι. Το τραγικό για μένα είναι ότι παρότι έχω πλήρη επίγνωση, δεν βλέπω τι θα μπορούσα να κάνω για να τα αλλάξω.

Όπως είπε κάποτε μια συνάδελφός μου που ασχολούνταν με συντάξεις και παροχές, δεν είναι θέμα δικαιοσύνης, είναι θέμα μαθηματικών. Με άλλα λόγια, τα λεφτά δεν φτάνουν.

(Διευκρινίζω αγγλίδα συνάδελφος, στην Αγγλία, προ κρίσης).

Αυτά με τις παχυλές μειωμένες υπήρχαν και στην Αγγλία μέχρι πρότεινος. Ακόμα και τώρα υπάρχουν κάποιοι τομείς με καλύτερο συνταξιοδοτικό status quo - αλλά αυτοί που οφελούνται είναι όσοι είχαν μπει στο σύστημα πριν τα μέσα του 1990. Οι άλλοι άντε να πάρουν κάτι καλύτερο από την κρατική, αλλά βασικά ψίχουλα.

Δες το και αλλιώς. Ωραίο είναι το κράτος κοινωνικής πρόνοιας και καλώς το ονειρευόμαστε όλοι μας, αλλά αν δεν μπορούν να το εφαρμόσουν οι Δανοί με φορολογία στα ύψη και εργασία μέχρι τα 67, τι πιθανότητες έχει να το εφαρμόσει οποιαδήποτε άλλη χώρα?

Από εκεί και πέρα όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ζητώντας αποδείξεις, αρνούμενοι να διακινήσουμε μαύρο χρήμα, ελέγχοντας το ποιόν αυτών που ψηφίζουμε, μην ζητώντας χάρες και διευκολύνσεις κλπ.

Το ότι οι Άγγλοι τιμωρούν τους πολιτικούς τους έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το εκλογικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι εντελώς άδικο σε σχέση με την απλή αναλογική, εξαναγκάζει όμως τα κόμματα να απομακρύνουν τους κακούς πολιτικούς, τουλάχιστον τους ξεδιάντροπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφθορά στους βρετανικούς κυβερνητικούς κύκλους. Απλά το λάδωμα το κάνουν με τακτ :wink:

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...