Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Η αλήθεια είναι πως περισσότερη κατανόηση μπορείς να βρεις εδώ παρά αλλού. Τουλάχιστον από τις κοντινές μου φίλες, καμμία δεν έχει μπει ακόμα στη διαδικασία να κάνει παιδί εκτός από μια. Οι υπόλοιπες είναι σε εντελώς άλλη φάση ζωής.

Λοιπον, πριν καταλήξω στον Μαστ***, όπου έκανα τις ωοληψιες και την ετ, είχα πάει Μαντ***η και Τζεφ***ο. 
      Τωρα έκλεισα να πάω Σφακ***, Μπαγ***ο και Παν***.

Συγγνώμη αν τα γράφω έτσι, νομίζω τα ονόματα είναι γνωστά και θα καταλάβετε. Αν επιτρέπεται τα γράφω και κανονικά.

Σήμερα πήγα στον αιματολόγο και μου είπε την εξής κουβέντα. Ξέρουμε όλοι οι γιατροί που εμπλεκόμαστε με την υπογονιμότητα πως μιλάτε μεταξύ σας και καλά κάνετε, με το να μοιράζεστε τα άγχη σας μεταξύ σας είναι ανακουφιστικό και λυτρωτικό. Μιλήστε κορίτσια μεταξύ σας γιατί μπορείτε να καταλάβετε αυτό που βιώνετε και να δώσετε μια κανονικότητα σε όλο αυτό.
      Μεταξύ μας θα πούμε για εξετάσεις, φάρμακα, συναισθήματα σαν κάτι απόλυτα φυσικό γιατί το βιώνουμε όλες. Είναι σαφώς μεγάλο στήριγμα να έχετε έστω έναν άνθρωπο πέραν του συντρόφου που να μπορεί να σταθεί δίπλα σας σε όλο αυτό αλλά όσες δεν έχετε μην ανησυχείτε, είμαστε όλες εδώ! ❤️

• Μου αρέσει 1

Χαλαρη Κουβεντουλα!

Recommended Posts

Εγώ της δίνω βιταμίνη D (BabyVitB-την αγόρασα από τα Boots). Δεν έχει γεύση, νομίζω ένα άλλο σκεύασμα είχε γεύση φράουλας! Ισως να έπρεπε να παίρναμε και εμείς, δε μας βλέπει ο ήλιος σχεδόν καθόλου, αλλά για την ώρα δε το σκέφτομαι. Σίδηρο δίνεται στα μωρά ή παίρνετε εσείς; Αυτές τις μέρες νιώθω μια αδυναμία, τι να ειναι άραγε.

Πάντως μου φαίνεται παράξενο πόσο διαφορετική περίθαλψη υπήρχε απο περιοχή σε περιοχή. Εκεί που έμενα ούτε συζήτηση για free health and safety course από τη καλή μου μαία. Βέβαια στο νοσοκομείο που γέννησα είχε μια αφίσα που έλεγε πως παρέχονται.:evil:

Ισως μου το είχατε ξαναπει, αλλά πότε αρχίσατε τις στερεές εσεις;

Ευγενία η μικρή σου έγινε και 6 μήνων; Μισοχρονήσατε! Αλήθεια, τι κόλπα σας κάνει;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σιδηρο δεν θα επαιρνα αν δεν ειχα χαμηλο αιματοκριτη. κ τωρα στην εγκυμοσυνη δεν παιρνω, στην πρωτη πηρα στον 8ο μηνα....ενιωθα αδυναμια για ενα χρονο απο την γεννα, εκανα εξετασεις κλπ αλλα ολες ηταν καλες. θυμαμαι που το καλοκαιρι που χρονισε ο γιος μου ημασταν διακοπες στην Ελλαδα κ τοτε ενιωσα να ξεκουραζομαι.....πηγαινε ομως κ στον γιατρο να το συζητησεις κ ν σου κανει καμια αιματολογικη

στο παιδι επισης δεν δινω τιποτα εφοσον δεν εχει καποιο προβλημα. ακομα κ βιταμινη D δεν ξερω αν χρειαζεται μετα την γεννα, δεν μου εχουν πει -τουλαχιστον ακομα- κατι τετοιο.

συνηθως οι στερεες ξεκινανε στους 6 μηνες. μετα αναλογα με την αναπτυξη του καθε παιδιου μπορει η hv να σου πει κ απο τους 5 μηνες, εμεις καπου τοτε ξεκινησαμε, φαινοταν οτι ο μικρος ειχε αναγκη να φαει

Πήγα σήμερα στον gp να ακούσει το μωρό γιατί έχει άσχημο βήχα (ευτυχώς δεν έχει chest infection) και τον έβαλα να κοιτάξει και το κεφαλακι για τα πεσιματα. Είπε ότι όλα είναι ΟΚ και δεν με εκραξε ο άνθρωπος, είπε οτι έχει συμβεί και στον ίδιο.

Τον ρωτησα για τις βιταμίνες και μου είπε οτι κυρίως εμείς που είμαστε απο μεσογειακές χώρες και είναι αλλιώς μαθημενος ο οργανισμός μας καλό είναι να παίρνουμε βιταμίνη Δ λόγω έλλειψης επαρκούς ηλιοφάνειας. Οπότε πήρα αυτες της abidec για το μωρό και τον μεγάλο και πολυβιταμινες της boots για μένα (και τον συζυγο αν τον πεισω :tongue:)

Στερεές τροφές αρχίσαμε 6 μηνών.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Τον ρωτησα για τις βιταμίνες και μου είπε οτι κυρίως εμείς που είμαστε απο μεσογειακές χώρες και είναι αλλιώς μαθημενος ο οργανισμός μας καλό είναι να παίρνουμε βιταμίνη Δ λόγω έλλειψης επαρκούς ηλιοφάνειας. Οπότε πήρα αυτες της abidec για το μωρό και τον μεγάλο και πολυβιταμινες της boots για μένα (και τον συζυγο αν τον πεισω :tongue:)

Δεν είναι ότι είναι αλλιώς μαθημένος ο οργανισμός μας, είναι ότι έχουμε πιο σκούρο δέρμα. Αυτό, σε συνδιασμό με τη χαμηλή ηλιοφάνεια, μας κάνει πιο ευάλωτους από τους αυτόχθονες στην έλλειψη βιταμίνης D.

Μπορεί να εννοούσε αυτό, αλλά δεν το απέδωσε στο χρωμα του δέρματος. It makes sense though.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

Χρυσσα εγω ειχα ενα συναδελφο Πακιστανο και επασχε απο ελλειψη βιταμινης D και του ειπαν αυτο οτι επειδη ειναι μελαψος χρειαζεται ο οργανισμος του την ηλιοφανεια...ειχε παει νοσοκομειο και μετα του εδωσαν καποια φαρμακα αλλα δυστυχως δεν τον βοηθουσαν διοτι το Supplement κανονικα θελει ΚΑΙ ηλιοφανεια για να αποδωσει...

Eleni

bd5c7983f7.png

Γεια σας κορίτσια!

Συμπτωματικά συζητηγαγα με μια φίλη μου προχθές για αλλεργίες και μου είπε πως εμφάνισε ευαισθησία το δέρμα της και τύπου αλλεργίες σε φο κοσμήματα, σκονες πλυσιματος πλυντηριου κλπ. και ο γιατρός της συνέστησε να παίρνει βιταμίνη D επειδή προέρχεται απο χώρα με υψηλή ηλιοφάνεια.

RLcRp1.png

Ισως αυτά που λέτε να είναι σωστά, αλλά και ο αδερφός μου που ζει στη Νορβηγία παίρνουν βιταμίνη D, νομίζω και οι ίδιοι αλλά σίγουρα τα παιδάκια τους (η μαμά Νορβηγίδα) λόγω έλλειψης ηλιοφάνειας. Αλλωστε αν θυμάσται πριν κάποιους μήνες το bbc είχα κάποια άρθρα πάνω στη σημασία της χορήγησης βιταμίνης D στα μωρά, μετά από ένα θάνατο βρέφους λόγω cricket! Καμιά φορά καλό είναι να δίνουμε και καμιά βιταμίνη. Δυστυχώς η hv στην Αγγλία ήταν ότι ήταν και δε μου είχε πει τίποτα!

Ευγενία είχες ρωτήσει πριν καιρο πώς τα πάμε με το θηλασμό. Νομίζω πως ήταν σε αυτο το φόρουμ. Καλά τα πάμε, σιγά σιγά αρχίζει να μη ζητάει κάτι τρεις και λίγο! Αλλά εκεί που κοιμόταν το βράδυ συνεχόμενα άρχισε να ξυπνάει και να ζητάει στήθος. Ισως να φταίει και το γεγονός πως πια κοιμάται στο κρεβάτι μας, δυστυχώς κάπου κάπως κάποτε κάναμε το λάθος και τώρα δε μπορούμε να τη βάλουμε στο κρεβάτι της.

Η δικιά σου πως πάει; Με το ΓΟΠ τι έγινε; Ισως να έχει και η δικιά μας, γιατι συχνά κάνει εμμετό και πολλές φορές την ακούω να ανεβάζει το γάλα στο λαιμό της. Αλλά αφού δε κλαίει όταν τρώει την αφήνω. Καλά κάνω άραγε

ΓΟΠ φαίνεται να μην εχει η δικια μου πλέον. Αρχίσαμε τις στερεες και βελτιωθηκε πολυ η κατάσταση. Είχαμε το ιδιο πρόβλημα με εσας. Την είχαμε στο κρεβάτι και ξυπνούσε κάθε τρεις και λίγο. Περασα δύσκολες νύχτες αυπνίας. Ενα βράδυ δεν άντεξα άλλο και είπα δεν έχει άλλο μεταμεσονύχτιο στήθος (αφού είχε ξεκινήσει τις στερεές όμως). Οπότε τη βγάλαμε μέχρι 3 το βράδυ με αγκαλιά και μόνο με νεράκι και πιπίλα. Από τότε κοιμάται όλο το βράδυ και δε μου ξαναζήτησε στήθος βραδυνό. Το κακό είναι πως έχει μάθει με την πιπίλα και θα πρέπει να της τη μειώσω σιγά σιγά.

Με ρώτησες και τι κόλπα κάνει σε ένα άλλο ποστ και δεν το είχα δει οπότε σου απαντάω εδώ. μπουσουλάει σαν κομάντο, κάθεται στον πωπό, λέει μαμαμα και διάφορους άλλους φθόγκους αν και δεν μπαμπαλίζει όσο θα ήθελα, και οταν γελάει η αδερφή της τσιρίζει και αυτή από τη χαρά της. Αυτές τις μέρες έχει βήχα και καταρροή από τη μύτη και έχει 5 μέρες τώρα με γκρίνια. Δοντάκι δεν έβγαλε ακόμα ( η μεγάλη έβγαλε 10 μηνών το πρώτο οπότε μάλλον θα αργήσει και αυτή).

Η δικιά σου η μικρούλα? ξεπετάχτικε και αυτή?

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Σχετικα με τη συνάντηση που λέγαμε με την travelgirl για Λονδίνο την επόμενη Πέμπτη (σε διπλανό τοπικ), βρήκα εισιτήρια σε λογικη τιμη (£31) για να φτάσω στο Paddington στις 12:15 και να αναχωρησω στις 14:30. Εξυπηρετούν οι ώρες είναι να κοιτάξω κάτι άλλο; Το Paddington είναι οκ ως τελικος προορισμός;

Καλημέρα κορίτσια.

Ετοιμάζετε συνάντηση; Τι ωραία, Κρίμα να μη μπορώ να σας έρθω.

Πώπω Ευγενία, μπράβο στη μικρή σου, πολύ ξεπετάχτηκε. Η δικιά μου δε κάνει ακόμα και πολλά. Πιάνει τα παιχνιδάκια της και προσπαθει να τα βάλει στο στόμα της. Ισως να γυρίσει απο ανάσκελα στο πλάι, συνήθως όταν είμαστε ξαπνωμένες και βγάζω στήθος. Οταν την έχω μπρούμυτα, κάνει να κολυμπήσει. Απο κραυγές, κανένα αγκου, αλλά όχι πάρα πολύ. Εύχομαι σύντομα να ξεπεταχτεί.

Μακάρι το ΓΟΠ να βελτιωθεί μπας και γλυτώσω κανένα πλυντήριο!

Δεσποινα γενικα μην αχγωνεσαι κ θα δεις οτι το δικο σου παιδι θα εχει τελειως διαφορετικους ρυθμους στο τι κανει πρωτα. Ο γιος μου πχ δεν γυρισε ποτε ανασκελα η μπρουμυτα, δεν τον ενδιεφερε!! Ηθελε απλα να σηκωθει ορθιος. Θα δεις αλλα θα τα κανει νωρις, αλλα γρηγορα, το καθε παιδι ειναι τοσο διαφορετικο :)

Εμενα μου φαινεται πολυ αστειος που ειναι διγλωσσος χεχε ειδικα αμα τα παρει τελειως μου λεει οχι κ στις 2 γλωσσες αχαχαχαχα σου λεει θα το καταλαβει που θα παει αχαχαχα

Εμενα πάλι ο μεγαλος δεν πολυμιλαει Ελληνικά :( Καταλαβαίνει τα πάντα, αλλά συνήθως επιλέγει να απαντάει στα αγγλικά ακόμη και όταν του μιλάμε ελληνικά. Ελπίζω μεγαλώνοντας να θελήσει να μιλήσει λίγο παραπάνω.

Τα παιδιά όντως είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους στο τι μπορούν και επιλεγουν να κανουν. Ο μεγαλος δεν μπουσουλησε ποτε. Περπατούσε με βοήθεια απο 12 μηνών και στους 15 μηνες εντελώς μόνος του. Ο μικρός απο την αλλη ηδη μπουσουλαει και σηκώνεται στις μύτες πιάνοντας τα έπιπλα.

μεγαλο θεμα η γλωσσα....συνηθως λενε οι οικογενειες που εχουν κ τους 2 γονεις απο την ιδια χωρα δεν εχουν μεγαλο θεμα....γενικα μπορω να πω οτι μου μιλαει ελληνικα, αυτο ομως που εχουμε καταλαβει ειναι οτι εκτος του οτι περναει φασεις με τις γλωσσες, επιλεγει τις πιο ευκολες απο τη καθε μια κ τις λεει :) το καλο ειναι οτι εχει καταλαβει οτι οι παππουδες δεν καταλαβαινουν Αγγλικα χοχοχο

πιστευω θα τον βοηθησει κ το ελληνικο σχολειο που ξεκιναμε απο Σεπτεμβρη

εχει ενα παιδακι στη ταξη του που ειναι 3γλωσσο!!!!! κινεζικα, αγγλικα κ ιταλικα....

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...