Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , linaa είπε:

καvε μια λιστα στο που θελεις vα εστιασεις στηv κουβεvτα που θα κ;vετε . μηv επικεvτρωθητε σε γεvικολογιες που ηδη γvωριζεις.. 

ναι ναι, το έχω κάνει ήδη. Πρέπει τώρα τα Χριστούγεννα που δε θα δουλεύω να κάτσω να βάλω λίγο το φάκελο των εξετάσεων σε μια σειρά γιατί πολλά τα έχω και ηλεκτρονικα.

Χαλαρη Κουβεντουλα!

Recommended Posts

Πολύ χαίρομαι για σας :) Δίνετε ελπίδα και σε μας που ελπίζουμε οτι θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε. Βέβαια δεν έχω την τύχη σου να ζω στην Κρήτη, προφανώς και είναι παραδεισένια ειδικά αν τη συγκρινεις με τον βροχερό και κρύο βρετανικό βορρά. Είναι πολύ καλό το ότι ήδη βρήκατε παρέα, πολύ σημαντικό για την ομαλή επανένταξη. Να μας γράφεις τα νέα της πατρίδας και να περνάτε καλά :)

Η περιοχή μας ευτυχώς δεν επληγησε απο τις βροχές. Κάτι γειτονικά χωριά δίπλα στον Av on πάντως είχαν σοβαρά προβλήματα.

Σ ευχαριστω Χρυσσα! Ευχομαι και σε σας οτι επιθυμειτε...

Με τον καιρο δε φανταζεσαι τη διαφορα..μεχρι και σημερα εκαναν μπανιο στη θαλασσα! Περασα και ειδα κοσμο να κολυμπαει!Για την παρεα που λες πιο πολλες παρεες ειχαμε εδω ουτως η' αλλως...:P

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εδώ έχει κ#λ%βροχο και κρύο, όπως συνήθως :laughing:

Δεν αμφιβαλω για αυτό που λες για τις παρέες, του εναντίον. Απλα επειδή ξέρω οτι ελειπες χρόνια, αναρωτιομουν αν ξαναβρεθηκες με τις φίλες σου ή βρηκες ότι πλέον είχαν προχωρήσει. Μπράβο σας :)

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Kαλημένα σας! Πώς είστε σήμερα;

Εύχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα τα κοιτάξω καλύτερα και θα δω τι θα κάνω. Οσο για τις δραστηριότητες, ήταν πολύ καλό το sure start της Αγγλίας. Δε βρήκα ακόμα κάτι αντίστοιχο. Στο τοπικο μας health centre υπάρχει ένα breastfeeding group, όπου πάω ανά δυο βδομάδες να ζυγισω τη μικρή. Ερχονται και αλλές 5 6 κοπέλες, αλλά δε κάθομαστε πολύ να γνωριστούμε. Ισως να υπάρχουν και άλλα, απλώς εγώ δε τα βρήκα ακόμα. Κοιτάω για mother and baby groups, υπάρχουν πολλά αλλά όχι κάποιο κοντά μας!:(

Για το δημοτικό σταθμο με βάλατε σε σκέψεις. Γενικα δε το έψαξα πολύ. Είδα στο ίντερνετ πως είναι δημοτικός, τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως για να μας πάρουν πρέπει να μένουμε στη περιοχή τους και πως οι εγραφες αρχίζουν το Μαϊο και όσο πιο γρήγορα πάω να τη γράψω τόσο καλύτερα. Θα το κοιτάξω κάπως καλύτερα σύντομα.

Οσο για το καιρό, από ότι καταλαβαίνω στην Αγγλία έχει πολύ περισσότερο κρύο και βροχή! Ηρθα μάλλον και έφτιαξε ο καιρός!

Ελένη μπράβο σας και καλή αρχή στην Ελλαδίτσα. Εύχομαι να μη το μετανιώσετε!

Διαφημίσεις

Δεσποινα δε παιζει να το μετανιωσουμε...Οτι και να γινει. Καταρχην δεν αφησαμε κατι το φοβερο στην Αγγλια αφησαμε δυο δουλειες οι οποιες ξαναβρισκονται. Αφησαμε ενα μετριο σπιτι και επιπλα το οποιο νοικιαζαμε, και μερικους γνωστους.

Δεν νιωθουμε οτι καναμε καμμια "θυσια" και επιπλεον ο τροπος ζωης εδω μας ταιριαζει κατι που δεν ισχυε για Αγγλια. Βασικα ομως, το καναμε γιατι κυνηγησαμε ενα ονειρο, και δεν εχει σημασια αν αργοτερα αλλαξει κατι...το θεμα ειναι να παιρνεις ρισκα στη ζωη σου και να κυνηγας αυτο που θες...αν δε σου βγει δοκιμαζεις κατι αλλο!

Αποτυχια δεν υπαρχει, υπαρχει μονο ο φοβος του αγνωστου, αν καταφερεις να νικησεις αυτο βγαινεις σε ολα νικητης:P

Eleni

bd5c7983f7.png

Well said Ελένη :)

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

• 2 εβδομάδες μετά...

Ελένη μετά απο πολύ καιρο, όντως πολύ καλά τα είπες! Και όταν θα έρθει και το καλοκαίρι, και μετά τη δουλειά θα πηγαίνετε να κάνετε και το μπανάκι σας, θα σκέφτεστε γιατί δε το κάνατε το βήμα πιο νωρίς!

Χρύσα διαβάσω το βιβλιο για το BLW, πολύ ωραία τα παρουσιάζει, αλλά η πράξη ίσως να διαφέρει. Εχω καιρό ακόμα να το σκεφτώ. Σίγουρα γονείς και γιατροί στην Ελλάδα θα έχουν διαφορετική άποψη. |Πήγε να σου πνηγεί ποτέ ο μικρός;

Ελένη καλό ξεκίνημα στην Ελλάδα! Ελπίζω να σας πάνε όλα καλά.

Δέσποινα εσείς πως πάτε? Πως πάει ο θηλασμός? Από ύπνο πως τα πάει η μικρή? Εμείς την προηγούμενη εβδομάδα καταφέραμε επιτέλους να την κάνουμε να κοιμηθεί όλο το βράδυ! Νιώθω ήδη να είμαι πιο ξεκούραστη και να έχω περισσότερη ενέργεια. Μας παίδεψε αρκετά αυτούς τους 6 μήνες γιατί λόγω της ΓΟΠ είχε αποκτίσει κάποιες κακές συνήθειες τις οποίες σιγά σιγά κόβει (και αρχίζει άλλες όπως την πιπίλα πχ...)

Εγώ πολύ θα ηθελα να κάνω το BLW αλλά φοβάμαι το πνίξιμο οπότε θα κάνω οτι έκανα και στη μεγάλη που ξεκίνησα με αλεσμένα και σταδικά τα έκανα πιο lumpy όσο μεγάλωνε.

Διαφημίσεις

Σίγουρα γονείς και γιατροί στην Ελλάδα θα έχουν διαφορετική άποψη. |Πήγε να σου πνηγεί ποτέ ο μικρός;

ειναι παντα αναλογα τους γονεις κ τους γιατρους :)

πρωτες βοηθειες παρακολουθησατε οταν ειχατε τα antenatal classes? εμενα με βοηθησε πολυ στο να καταλαβω το πνιξιμο κ δεν το φοβαμαι καθολου.

εγω προσωπικα πιστευω πως μπορουμε να ακολουθησουμε μια μεση οδο κ στις δυο μεθοδους, αναλογα κ τα κεφια του καθε παιδιου.....η πεθερα μου ταιζε τον αντρα μου μεχρι 5 χρονων αλεσμενα!!!!!! αχαχαχαχαχαχα

Καλα και εγώ παρακολούθησα πρώτες βοήθειες για μωρά, αυτό δε με έχει κάνει να φοβάμαι λιγότερο το πνίξιμο!

Anyway, εγώ της ξεκίνησα της μικρής στερεές τροφές στους πεντέμιση μήνες και φαίνεται να τις δέχεται καλά. Με έχει ξεκουράσει απίστευτα γιατί δεν άντεχα άλλο να είναι κολλημένη στο στήθος όλη μέρα συν του ότι έχει μάθει να κοιμάται 11 ώρες συνεχόμενα (αυτό το τελευταίο θέλω να το λέω συνέχεια για να το εμπεδώσω, ακόμα δεν το πιστεύω!!).

ω τελεια!!!! ο γιος μου σταματησε να ξυπναει την νυχτα στους 10 μηνες :( μεχρι τοτε ηθελε να ταισμα στις 3 το πρωι...να δουμε το δευτερο τι θα κανει :)

Εγώ δεν έχω κάνει ante natal classes και first aid γιατί ήμουν Ελλάδα όταν γεννήθηκε ο πρώτος γιος και θεωρούμουν δευτερομάνα στον μικρό το γιο που γεννήθηκε εδώ, οπότε δεν δικαιούμουν.

Δεν κάνω αποκλειστικά BLW, δίνω γιαούρτι, porridge και πουρέ με κουτάλι. Το μωρό όταν βάζει πολύ φαϊ στο στόμα του το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί το βγάζει βήχοντας. Ναι, ο βήχας ακούγεται σαν βήχας πνιγμού αλλά αν διαβάσεις το βιβλίο του BLW εξηγεί ότι αυτός είναι ο φυσικός μηχανισμός των μωρών για να αποβάλλουν την τροφή που δεν μπορούν να καταπιούν. Anyway, δεν προσπαθώ να πείσω κανένα είτε να κάνει είτε να μην κάνει BLW. Απλά παραθέτω την εμπειρία μου.

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο, συμπλήρωμα βιταμίνης Δ δίνετε και αν ναι ποιο; Παίρνετε και εσείς (οι θηλάζουσες);

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...