Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

Χαλαρη Κουβεντουλα!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μιλαμε ο καιρος μου εχει τσακισει την ψυχολογια. Εχουμε μετακομισει εδω και δυο εβδομαδες αλλα τωρα μολις αρχισε να γινεται σπιτι. Ειμασταν μες στις κουτες και την ακαταστασια και εγω μες την αυπνια και τα νευρα. Ευτυχως πλεον μαζευτηκαμε. Μενουν μονο οι κουτες με τα βιβλια για τη βιβλιοθηκουλα και το γραφειο. Α, και να κρεμασουμε τα καδρα :-)

Δεσποινα πολυ χαιρομαι που σας αρεσει το Δουβλινο. Εμας μας τελεισε προωρα, καθως ακυρωθηκε το εργο στο οποιο δουλευε ο αντρας μου και παμε γι' αλλα πλεον.

Ειρηνη το μεγαλο μωρο σου πως τα παει με το μικρο; :tongue:

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Τοσο κρύο βρε κοριτσια; Και εδω σα καπως νσ κρυωσε ο καιρος, αλλά πια ειμαστε συνηθισμένοι!

Ειρηνη απορρησα με το μικρο σου γιατι αν θυμαμαι καλά γεννηθηκε γυρω στα 5κιλα. Πως τα πατε με τον υπνο; Τρωει συχνα; Ελατε οποτε θελετε δουβλινο, εδω θα ειμαστε!

Χρυσα κριμα για τον αντρα σου, ευχομαι ομως να σας βγει και σε καλο και να βρει μια δουλιτσα κοντα σε εσας! Ωραιο το σπιτι; Ζεστό; Τα μικρα σας τι κανουν; Πως τα παει ο μπομπιρας με το φαγητο; Ειναι νωρις αλλά αρχισα να αγχωνομσι λιγο με το ποτε θα βαλουμε τις τροφες και ποιος θα μας καθοδηγηση. Την Τριτη θα παω να τη ζυγησω θα ρωτησω εκει!

Marija χωρις να παρεξηγηθω, δε θυμαμαι που είστε εσεις. Μπορεις να μου θυμήσεις; Εχεις και εσυ παιδακιά;

Η δικια μου φαινεται να βάζει βάρος, ανεβηκαμε και καμπύλη, τωρα είμαστε λίγο πιο πανω απο το 25 cent, αλλά κατι κανω λαθος μια που τρωει συνεχως, μπορεί και ανα μια ωρα μερικες φορες! Αλλα κανω το λαθος να την αφηνω να κοιμαται εκει που τρώει, και καθε φορα που κάπως παει ν γκρινιάξει βγάζω στήθος! Την εχω ηδη κάνει comfort eater?

Ολα καλα με το σπιτι. Ειναι μεγαλυτερο απο το προηγουμενο και γι' αυτο μετακομισαμε. Το οτι μειναμε στην ιδια περιοχη νομιζω οτι βοηθησε και τον μεγαλο μας γιο να προσαρμοστει σχετικα ευκολα.

Με τον μικρο εχουμε ξεκινησει baby led weaning εδω και ενα μηνα. Εχουμε αντικαταστησει μολις ενα γευμα προς το παρον αλλα γενικα τρωει διαφορα. Δυσκολευεται με τα φρουτα λογω υφης καθως του γλυστρανε μεσα απο τα χερακια του. Πιο ευκολα τρωει λαχανικα, ψωμι, τυρακι και baby pasta.

Το να θηλαζει ενα μωρακι συνεχεια δεν ειναι λαθος. Μην ξεχνας οτι ο θηλασμος ειναι on demand. Και εμενα ο μικρος το πολυ να εχει διωρο κενο μεταξυ των γευματων. Ευτυχως ομως κοιμαται ολο το βραδυ και δεν ξυπναει για να φαει.

Για στερεες μηπως ειναι λιγο νωρις για τη μπεμπα σου; Γενικα συνισταται να μην τις ξεκινανε πριν τους 6 μηνες. Μπορεις να ρωτησεις τις health visitors ή παιδιατρο στην Ελλαδα αν εχετε. Υπαρχουν επισης διαφορα βιβλια που θα μπορουσες να δανειστεις απο τη βιβλιοθηκη ή να αγορασεις, τοσο για baby led weaning οσο και για την κλασικη μεθοδο του purée.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κοριτσάκια,

Εχω ψιλοχαθεί αλλά σας διαβάζω μια στο τόσο. Είμαστε καλά, απλά ο αντρας μου λείπει συχνα λόγω δουλειάς και έχω πήξει με δυο παιδιά στο σπίτι.

Δεσποινα πολύ χαρηκα που ακουσα οτι πάτε καλά με το βάρος. Ελπίζω να έχετε προσαρμοστέι πλήρως στο Δουβλίνο!

Πικαμπού καλή αρχή στο καινούριο σπίτι. Χρειάζομαι αρκετά τιπς για το πως την παλεύεις με δυο παιδια μόνη σου οταν λείπει ο συζυγος. Εμείς έχουμε μέρες που τα πάμε μια χαρά και άλλες που είμαι μέσα στα νευρα. Επίσης με ενδιαφέρει το baby led weaning αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το εφαρμόσω στη μικρή που έχει γοπ. Το είχα ψάξει και στην μεγάλη αλλά δεν το προχώρησα για διάφορους λόγους. Με τι τροφή ξεκίνησες? ετσι και αλλιως έχω περίπου ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσω αλλά το περιμένω σαν σωτηρία αυτό το ξεκίνημα των στερεων.

Ειρήνη, μεγαλώνει η μικρός ε? πως τα πάτε? τωρα έβαλε κρύο φαντάζομαι για να κατέβεις Λονδινάκι ε?

Δέσποινα τώρα θυμήθηκα μια συμβουλή που μου είχε πει μια health visitor οταν της είπα οτι η μικρή μου έκανε πολύ συχνά γευματα. Σου τη λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν μου το είχε ξαναπεί κανείς, και δεν το έχω δει σε κανένα φορουμ σχετικό με θηλασμό. Μου είπε λοιπόν οτι τα συχνά γευματα του μωρού δείχνουν οτι εσύ η μάνα δεν τρως αρκετά. Είναι δηλαδή μια ενδειξη οτι πρέπει να εμπλουτίσεις κατά πολύ τη διατροφή σου για να είναι και πιο πλούσιο το γάλα σου. Δεν ξέρω αν ισχύει. Στην περιπτωσή μας δεν ισχυε, πρώτον γιατί εγώ έτρωγα και τρωω πολύ καλά και δευτερον γιατι τα μικρά και συχνα γευματα που κάνει η μικρή είναι λόγω της γοπ που έχει όπως αποδέιχτηκε εκ των υστέρων.

Eugie υπαρχουν μερες που ειμαι οκ αλλα υπαρχουν και στιγμες που πραγματικα δεν την παλευω. Ντρεπομαι που το λεω αλλα εχω φωναξει και στον μεγαλο και στο μωρο απο τα νευρα μου, χωρις να φταινε τα καημενα (ειναι απλα παιδια). Τι tips να σου δωσω... μαλλον απλα να αποδεχτεις οτι θα πρεπει να ριξεις νερο στο κρασι σου και να δεχτεις οτι something's gotta give που λενε και εδω. Πχ εγω αφηνω τον μεγαλο και βλεπει τηλεοραση περισσοτερο απο οσο θα ηθελα προκειμενου να κανω καμια δουλεια. Επισης, το σπιτι δεν το μαζευω καθε μερα. Ασε που εχω καταργησει μασκες προσωπου και λοιπους καλλωπισμους. Anyway, ελπιζω να τα καταφερνεις καλυτερα απο μενα :)

Σχετικα με το baby led weaning δεν γνωριζω η γοπ να αποτελει αντενδειξη, ουτε μου ειπε κατι τετοιο η health visitor που γνωριζει οτι ο μικρουλης μου εχει. Εχω δανειστει αυτο απο τη βιβλιοθηκη, υπαρχουν αρκετα βιβλια γενικα πανω στο θεμα, οπως και πολλα site με συμβουλες και forum. Ειναι διαδικασια που απαιτει πολυ υπομονη, να μη βιαζεσαι να αντικαταστησεις γευματα αλλα να αφησεις το μωρο να παρει το χρονο του. Επισης, να εισαι προετοιμαμενη για μεγαλο mess ;)

Σχετικα με το πως ξεκινησαμε, ειχα δοκιμασει ωριμο αχλαδι και μπανανα αλλα δεν ετρωγε σχεδον καθολου. Μαλλον η υφη τους του φαινοταν περιεργη. Μετα δοκιμασα λαχανικα στον ατμο (καροτο, μπροκολο, parsnip) και ψητη πατατα με τα οποια τα πηγαινε καλυτερα. Παντως προς το παρον τα φρουτα τα πολτοποιω και βαζω και baby rice γιατι θελω να τα τρωει και δεν το καταφερνει οταν απλα τα προσφερω σε sticks.

Νοιωθω καλυτερα που λες οτι φωνάζεις γιστί και εγώ φωνάζω αρκετά στη μεγαλη και το μετσνοιώνω αμέσως. Στομωρό δεν έχω φωνάξει (ακόμα). Πάντως είναι μέρες που τα αντιμετωπίζω όλα μευπομονή και ψυχρσιμία και άλλες που είμαι τελίως στηντσίτα. Τα βράδια εντωμεταξύ καιμόμαστε 4 στο κρεβατι και η ποιοτητα υπνου είναιχάλια.

Το βιβλίο που λες το είχα αγοράσει και εγώ αλλά ποτέ δεν το διάβασα ολόκληρο. Επίσης με τρομάζει λίγο η ιδέα και γίαυτό δεν καίγομαι και πολύ να το προσπαθήσω. Πάντως να μας ενημερώνεις πως πάτε με αυτό γιατό με ενδιαφέρει!

Καλημέρα κορίτσια. εύχομαι κάπως να έφτιαξε ο καιρός. Εμείς εδώ έχουμε Bank Holiday, οπότε αφησά τη μπέμπα να κοιμάται μαζί με το μπαμπα και σηκώθηκα μπας και κάνω καμιά δουλίτσα. Για την ώρα όμως κάθομαι στον υπολογιστή!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Δε βιάζομαι να αρχίσουμε να τρώμε, σίγουρα μετά τον έκτο μήνα, απλώς από τις 18 Δεκεμβρίου έως τέλη Ιανουαρίου πάμε Ιταλία και Ελλάδα (επιτέλους έχω κοντά στο χρόνο να πάω), οπότε ίσως να μη μπορώ εκεί να διαβάσω/πληροφορηθώ σχετικά με το φαγητό της μπεμπας.

Βέβαια, από ότι καταλαβαίνω στην Ελλάδα οι συμβουλές ίσως να είναι λίγο διαφορετικές. Πρέπει να δίνουν απο νωρίς τροφές ενισχυμένες με ζάχαρη. Ετσι πως την έχω δει, θελω να αποφύγω τη ζάχαρη στις παιδικές τροφές και να μη της δώσω τις έτοιμες, αλλά να τα ετοιμάζω όλα εγω. Βέβαια η πράξη ίσως να είναι κάπως διαφορετική!

Αλήθεια κορίτσια, έχετε κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών για μωρά; Ηθελα να κάνω λίγο πριν γεννήσω αλλά μας πρόλαβε η μικρή. Οταν θα αρχίσουμε τις τροφές θα έχω ένα φόβο παραπάνω μήπως μου πνιγει. Πρέπει να κοιτάξω να βρω κανένα εδω!

Κορίτσια μπράβο σας που τα καταφέρνετε και με δύο μωρά! Εδώ εγώ μόνο με ένα, που είναι και σχετικά καλόβουλο και ήσυχο, και ώρες ώρες πελαγώνω! Φαντάζομαι πως θα είναι άμα έχεις ένα ακόμα και λόγω ηλικίας ακόμα πιο απαιτητικό!

Οταν θα πάω Ιταλία η μικρή θα είναι πέντε μηνών. Αραγε τι πράγματα θα κάνει; Πότε είναι η φάση που δε θέλει να πηγαίνει στις αγκαλιές των άλλων; Λίγο τις φοβαμαι τις διακοπες γιατί εδώ καλόμαθα μόνη μου να κάνω ότι θέλω με τη μικρή, και ίσως να μην αντέχω να ακούω συνεχώς υποδείξεις! Ούτε τρελαίνομαι να αλλάζει αγκαλιές η μικρή απο τον ένα συγγενή στον άλλο (ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα όταν θα πάμε Ελλάδα!)

Ευγενία αυτο με τη διατροφή μου και το γάλα, μου είχε περάσει και εμένα απο το μυαλό. Αλλά τρώω καλά και συνήθως ποιοτικα (έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον). Προσπαθώ να αποφεύγω τα γλυκά και τα πολύ λιπαρά, τρώω συνήθως μαύρο ψωμι. Γενικά νομίζω πως αρέσει στη μικρή να πιπιλίζει. Πάντως το βράδυ κοιμάται κανένα 7 ωρο, χωρίς να ξυπνάει. Αφού είναι μέρες που τη ξυπνάω για να φάει!

Πώπω, πρέπει να σας κούρασα με τα δικά μου!

Διαφημίσεις

Δεσποινακι τυχερή είσαι. Ο μπεμπης κάθε 3 ώρες ειναι στο πόδι...Μαζί με όλη την γειτονιά!

Κι εγω σκέφτομαι να παω Ιανουάριο Ελλάδα, θα ειναι 5 μηνών ο μπεμπης κι εχω τα ίδια θέματα με σένα. Ιδιαίτερα τις υποδείξεις. Εδω στο τηλ τον ακούνε να φτερνιζεται και αρχίζουν, το παιδί κρυωσε, δεν το σκεπαζεις κλπ. :evil:

Eugie μου τι κανείς? Κι εμείς κοιμόμαστε μαζι απο την πρώτη μέρα. Ο άντρας μου τον μισό μήνα δουλεύει βράδυ και είμαστε πιο άνετα. Παραλίγο να μου ξεφύγει στην health visitor και γύρισε το μάτι της. Ευτυχώς το μπάλωσα. Απο τον άλλο μήνα λέω να τον βάλω στην κούνια όμως. :tongue:

Peekaboo κι εγω εχω φωνάξει στον μπεμπη 2 φορές, βράδυ, κομμένη απο την αϋπνία κι εκείνος να κλαίει υστερικα. Αδικαιολογητη το ξέρω. Η πλάκα ειναι ότι και τις 2 φορές με κοίταξε επιμονα, σου λέει παει αυτή σαλταρε.

Marija πάμε να φυυυυυγουμε!

RLcRp1.png

Δεν εχω κανει μαθηματα πρωτων βοηθειων, αν και θα το ηθελα. Τελευταια φορα που το κοιταξα κολλησα γιατι ηταν ενα session μιση μερα καποιο Σαββατο και δεν μπορω να αφησω στον αντρα μου τοσες ωρες το μωρο (δεν δεχεται το μπιμπερο ακομη). By the way, αγορασα αυτο το ποτηρακι γιατι συστηνεται για μωρα που θηλαζουν και ιδιαιτερα στο baby led weaning. Ο μικρος ενθουσιαζεται οταν του βαζω νερακι και πινει. Βρεχεται αρκετα βεβαια προς το παρον, παροτι του το κραταω απο κατω, αλλα δεν πνιγεται, το οποιο ηταν αυτο που φοβομουν. Το πιανει με το ενα χερακι, προσπαθω να του βαζω και τα δυο για να μαθει.

Σημερα εφαγε τοσο καλα μεσημεριανο (μπροκολο, καροτο, parsnip και cheddar) που δεν ζητησε μετα γαλα :-)

Ειρηνη εχουν προβλημα οι health visitors με το co-sleeping?

Χρύσα δίνεις μετά από κάθε γευμα στερεών γάλα στο μικρό? επίσης, είχα ακούσει οτι δε χρειάζεται νερό στα μωρά που θηλάζουν ακόμα και με στερεές. Δεν ισχύει ή είναι δική σου επιλογή το τι θα κάνεις?

οσο αφορά το κο σλιπινγκ, η δική μου hv είναι κατά. Οταν της το είπα οτι κάνουμε co-sleep μου είπε "I did not just hear you say this to me". Επισης μου είπε οτι είχαν και ένα "incident" περσυ χωρίς να μου διευκρινήσει.

Σε μια άλλη που το είπα προχθές μου λέει απλά "you ARE aware of the risks?"

Ε της λεω κάπως πρέπει να κοιμηθώ και εγώ δε μπορώ αλλιώς. και μου λέει οκ απλά πρέπει να ξέρεις τα ρίσκα και τα precautions που πρέπει να παίρνεις.

πάντως χτες έβγαλε όλη τη νύχτα στην κούνια της και μάλιστα κοιμήθηκε και 6 ώρες συνεχόμενα! Οπότε ήμασταν μόνο 3 στο κρεβατι..

Δέσποινα για τις συμβουλές που όλοι τόσο απλόχερα σου προσφέρουν στην Ελλάδα σε καταλαβαίνω. Εχουν όλοι μια τάση να σου λένε τι να κάνεις χωρίς να ζητησεις καν τη γνώμη τους. Στο πρώτο παιδί νευρίαζα και τσακωνόμουνα με μαμά και θείες τώρα απλά κουνάω το κεφάλι και λέω ναι οτι πείτε. Απο το ένα μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν...

Ευγενια μου το γνωριζω οτι τα μωρα που θηλαζουν δεν χρειαζονται νερο. Το κανω γιατι θελω να μαθει το ποτηρακι και λυπαμαι να χαραμισω γαλα, μιας και προς το παρον το μισο το χυνει πανω του η το κανει μπουρμπουληθρες :-P

Μου φαινεται παραξενο να εχουν τοσο αρνητικη σταση οι hv με το co-sleeping. Η βιβλιογραφια μιλαει για ρισκα εφοσον οι γονεις πινουν, καπνιζουν η παιρνουν ναρκωτικες ουσιες. Τελος παντων... Εμεις το κοψαμε στον μεγαλο πριν γεννηθει το μωρο για πρακτικους λογους, αν και ουτως η αλλως το καναμε περιστασιακα. Κυριως γιατι το καμαρι μας απλωνοταν και εμεις στριμογνωμασταν στις ακρες. Και πολυ μαλιοτραβηγμα και ξυλο αδερφακι μου :D

Σχετικα με συμβουλες απο μαμαδες, πεθερες και πασης φυσης θηλυκα... και εμεις μια απο τα ιδια. Ειμαι και γλωσσου και τους την ελεγα,, δεν κρατιομουν :tongue:

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...