Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Νομίζω η χαμηλή προγεστερόνη δεν εμποδίζει τη σύλληψη αλλά τη βιωσιμότητα της κύησης. Εμένα ακριβώς επειδή έχω μικρή ωχρινική φάση μου είχε πει ο Πάντος αν έχω θετικό τεστ να πάρω αμέσως προγεστερόνη. Έτσι και έγινε, με μπούκωσε στην προγεστερόνη (6 την ημέρα) και μάλιστα μου είπε ότι αν δεν το είχαμε κάνει αυτό θα είχα αποβάλλει.

Στην πορεία βέβαια ρώτησα κι άλλο γιατρό, ο οποίος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ότι η τόση προγεστερόνη είναι κόλλημα των εξωσωματιστών. Εσύ απ'ό,τι λες είσαι η απόδειξη ότι δεν παίζει πια και τόσο ρόλο.

και εγώ αυτό είχα διαβάσει και παρακάλαγα τον γιατρό μου για έξτρα προγεστερόνη. εδώ μια κοπέλα έπαιρνε 9 την ημέρα. Μου είπε δεν έχει καμία σχέση. Και τελικά γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

πρίν από 32 λεπτά , dimi.tra είπε:

Είναι φυσιολογικό η προγεστερόνη να αυξάνεται, η κορύφωση της σχετίζεται με την ωορρηξία. Επίσης όπως γράψανε σωστά τα κορίτσια, μετά την ωορρηξία δημιουργείται το ωχρό σωμάτιο το οποίο παράγει την προγεστερόνη. Αυτά μπορεί να κάνουν κύστες (κάποιοι τις λένε κύστες αναπαραγωγής; Δεν είμαι και σίγουρη αν ευσταθεί αυτός ο όρος), συνήθως ο επόμενος κύκλος δλδ ο κύκλος με μια τέτοια κύστη έχει τα θεματάκια του. Τουλάχιστον σε εμένα. 

Δεν είναι μύθος, είναι μια πιθανότητα να παράγεις μικρότερη ποσότητα προγεστερόνης, αρκεί να κορυφώνεται όσο και να είναι αυτό κι εγώ παράγω πολύ αργά προγεστερόνη και αδιαθετώ στις 16 ημέρες μετά την ωορρηξία, έμεινα και φυσικά έγκυος. Επίσης υπάρχει ένα ενδεχόμενο να παράγεις και μικρή ποσότητα LH. Αλλά συνήθως όταν υπάρχουν θέματα ωορρηξίας υπάρχει μια καμπύλη στην αύξηση της LH πχ αυξάνεται αργά ή μπορεί να δίνει αυξημένη τιμή που εσύ στο σπίτι σου μπορεί να το δεις και να πεις α να έκανα ωορρηξία και μετά να πέσει και να ξανά ανέβει και να κάνει την κορύφωση κλπ αλλά τέτοια ωραία. 

Και ναι και όχι. Ο υποθαλαμος απελευθερώνει την GnRH η οποία με την σειρά της διεγείρει την έκκριση της FSH και της LH στην υπόφυση, ωστόσο μπορεί να μην είναι ενδοκρινολογικό το θέμα και να είναι γενετικό δλδ στις διαδικασίες εκφράσεις γονιδίων για την σηματοδότηση και την παραγωγή των ορμονών ή να είναι θέμα του υποθάλαμου. Συμπαθάτε με αλλά γράφω την διπλωματική μου και μιλάω έτσι κουλά. Ετσι εγκυκλοπαιδικά όλα αυτά δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες.

Αυξάνετε η LH σκάει αυγουλακι παίρνουμε ωάριο. Πως θα είναι και τι θα κάνει αυτό άλλη ιστορία. Ούτε το ωχρό σωμάτιο μας ενδιαφέρει αν πάμε σε τεχνητό κύκλο για την ετ. Τουλάχιστον δεν μας ανησυχούν όλα αυτά στην IVF!!! 

Επίσης να πω κάτι άλλο εδώ γιατί νιώθω ότι πρέπει! Όλες κουβαλάμε τα δικά μας, σίγουρα. Αλλά το πως λειτουργεί ο οργανισμός ενός ανθρώπου δεν μπορούμε να το κρίνουμε από ένα φόρουμ. Να ακούτε και να εμπιστεύεστε μόνο τους επιστήμονες που έχετε επιλέξει δίπλα σας γιατί έχουν ξεκάθαρα δει την πλήρη εικόνα του ιστορικού σας, του ορμονολογικου σας προφίλ, τις εξετάσεις σας και την κλινική σας εικόνα. Εδώ απλά πληροφορίες μοιραζόμαστε που μπορεί να τις βρει ο καθένας στο διαδίκτυο ή γενικά στην βιβλιογραφία. Δεν σημαίνει πως όσα λέγονται ισχύουν για όλες! Μεγάλη προσοχή στο τι κρατάτε από όλα αυτά γιατί είναι απλά γενικές πληροφορίες και στην κάθε περίπτωση μπορεί να μην ισχύουν. Μια εξέταση αν είναι καλή ή κακή θα σας το πει μόνο το team που σας παρακολουθεί (γιατροί, μικροβιολόγοι, εμβρυολογοι κλπ) γιατί η εξέταση πίσω της έχει κ ένα backstory που το ξέρουν καλά και κυρίως γιατί δεν ξέρετε αν αυτός που γράφει ανώνυμα σε ένα φόρουμ έχει το υπόβαθρο για να σας εξηγήσει μια εξέταση. 

έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτως η άλλος μια εξέταση από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα χωρίς την συνολική εικόνα. 

Από περιέργεια έκανα τεστ ωορρηξίας από την 13η μέρα του κύκλου μου. κανονικά έχω 30-31 ημερών. Αλλά λόγω αποθηλασμού τώρα θα είναι η δεύτερη μου περίοδος. Τα τεστάκια σκούραιναν με την ημέρα, έκανα 2 την ημέρα. Σκούρινε όσο η γραμμή ελέγχου 19η μέρα και ξεκίνησα να πονάω 20η. Χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα. έκανα 20η μέρα και ξεκίνησε να βγαίνει αχνό το τεστ και 21η αρνητικό. Με βάση αυτό και την δεύτερη φάση μου που κρατούσε πριν την εγκυμοσύνη 16 μέρες, φαντάζομαι ότι έκανα ωορρηξία αφού το έδειξαν τα τεστ. Υποτίθεται πως πάντα κάνω γιατί έχω συμπτωματα και έχει φανεί σε διάφορους τυχαίους ελέγχους. Τώρα γιατί έχω 2 βιοχημικές με φυσική σύλληψη στα 3 χρόνια με μέτριο σπέρμα. τι να πω. η μια σάλπιγγα η δεξιά είναι στραβή, και συνήθως κάνω ωορρηξία από τα δεξιά. και έχω εικόνα πολυκυστυκών. 

• Μου αρέσει 1

ποίες πάμε για σπερματέγχυση?

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια...

Κατερινα πολυ με συγχησε η περιοδος σου αλλα υπομονη δωστα ολα στον χορο σημερα και μη σε νοιαζει τιποτα.Ολα θα γινουν στον καιρο τους.

Ευαγγελια μου αντε σιγα σιγα υποχωρουν τα πονακια και θα κοιμηθεις σαν ανθρωπος.Τα mesulide παντως αν μπορεις να τα αποφευγεις καλο θα ηταν γιατι κανουν κακο στην γονιμοτητα οπως και τα feldene που επαιρνα εγω για τους πονους της περιοδου.Μετα την εγκυμοσυνη ομως να ξερετε αυτοι οι πονοι θα ειναι παρελθον...

Τινακι μου ολα καλα?

Μαρια περαστικα στην μανουλα σου και να την προσεχεις.Ολα καλα θα ειναι και οι εξετασεις της και το ποδαρακι θα γινει σουπερ.

Παπακι χαλαρωσαν καθολου τα πονακια?

Σισσακι πως πανε τα δικα σου τα τεστακια?

Μαρια v συντομα θα γινετε ολες μανουλες αλλες ειναι ηδη στα σκαρια το μωρακι τους και σε αλλες ειναι στον δρομο οποτε μαζι θα ανταλλασουμε εμπειριες και συμβουλες.

Τινκ κρατα γερα και μην σκεφτεσαι αν χαθηκαν οι μερες.Αυτοι οι κολυμβητες ζουν αρκετες μερες και θα το κανουν το θαυμα τους!!!

Γειτονισσα Λια σαν να ακουω μια σκουπα εσυ εισαι πολι?χαχαχα

Εντωμεταξυ καμια φορα σκεφτομαι να σας γραψω κανενα απο τα κατορθωματα του μικρου μου αλλα απο την αλλη λεω μηπως σας στεναχωρω και το βουλωνω...

Καλο υπολοιπο της μερας να εχουμε ολες μας

Φιλακια σε ολες και σε αυτες που ξεχασα...

bKtop2.png8BRwp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 16,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• mina pa

2105

• tinkerbell!24

1859

• Evangeliapan

1689

• Sissy2012

1391

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να μαι κ εγω !!! ηρθε η μαμα μου για της κλασικες δουλειες σφουγγαρισμα απολυμανση το μπανιο μου γιατι δεν κανει να εχουμε επαφη με αζαξ χλωρινες κ διαφορα αποριπαντικα τετοια! οποτε καθε μερα ερχετε η μαμα κ τα κανει εγω καλα ειμαι που κ που κανενα πονακι τα πολλα πονακια περασαν μαλλον με τα χαπια κ τωρα που το ειπα να παω να το πιω .

λατρεια τα mesulid βαρανε στο σηκωτι αν θυμαμαι καλα καλητερα 2πλο αναβραζον παναντολ παρα τα χαζο mesulid τα επαιρνα χρονια σε καθε περιοδο .

Stardustmg ολα καλα να πανε με την μαμακα σου!!!!

Georgkat ηρθε η ατιμη παλι?! ε ρε τι παθαμε ,πανε ξεπατωσου στο χωρο σημερα κ δωστου να καταλαβει .

Sissy2012 ευτυχος κοιμηθηκα καλα κ σημερα!!! δεν ειχα απροοπτα!!! εσυ τι κανεις?

mar1981 αφου μεσα στα φυσιοογικα πλαισια η τιμες τελεια προχωραμε καλα!!!

tina32 τι κανεις εσυ? ολα καλα?

tinkerbell!24 συνεχιζε της πλυσεις εσυ δες κ ποτε θα εχεις την καλη μερα κ η αποχη κανει καλοοοο!!!

lolita78 τι κανεις εσυ?

Stardustmg δυναμικα με της ενεσεις κ ολα τελεια θα πανεεε!!!

κ σε οσες ξεχασα φιλακιααααα!!!!

ga6Bp3.png

0b2ym7.png

Ευτυχώς που εχουμε την κατερινουλα κ θα συναντηθούμε!!!

Astage ποιο ειναι το ονοματακι σου;να μας λες τα κατορθώματα του αγοριου σου!!Εγω νομίζω οτι αυτο το μήνα έκανα το καθήκον μου.. Μερα παρα μερα!

Παπακι να κάνει τις δουλίτσες η Μαμα! Εσυ τωρα πρεπει να ξεκουράζεσαι..

Μαρια σταρ χαίρομαι που η Μαμα σου ειναι καλυτερα.. Περαστικά!

Astage ποιο ειναι το ονοματακι σου;να μας λες τα κατορθώματα του αγοριου σου!!Εγω νομίζω οτι αυτο το μήνα έκανα το καθήκον μου.. Μερα παρα μερα!

θελω να παω βολτα εξω ελπιζω τα σαββατο κ να εχει καλο καιρο αλλα κ να ειμαι οκ απο τα πονακια να παω μια βολτα εχω ποσο καιρο μεσα .

αχ τι ωραια που θα βρεθητε ποτε θα πατε για καφεδακι?

ga6Bp3.png

0b2ym7.png

Να σου πω ζουρζουβιλικο μ'αρεσει που ρωτας ολες τα ονοματα τους αλλα το δικο σου το εμαθα απο την Κατερινα! Μηπως εισαι μυστικος πρακτορας?:tongue:

Διαφημίσεις

Να σου πω ζουρζουβιλικο μ'αρεσει που ρωτας ολες τα ονοματα τους αλλα το δικο σου το εμαθα απο την Κατερινα! Μηπως εισαι μυστικος πρακτορας?:tongue:

καλέ δεν σε λένε σισσυ? αχ μας μπέρδεψες εσύ!!!

eNortjKzUjK0NDc1NVeyBlwwFcYC3w,,12.png

θελω να παω βολτα εξω ελπιζω τα σαββατο κ να εχει καλο καιρο αλλα κ να ειμαι οκ απο τα πονακια να παω μια βολτα εχω ποσο καιρο μεσα .

αχ τι ωραια που θα βρεθητε ποτε θα πατε για καφεδακι?

εσύ να κάθισεις μέσα να κλωσήσεις το σποράκι σου και ασε τις βολτες για μετα...και εγώ μονο στη δουλεια πηγαίνω και σε σπίτια φίλων αν βαρεθώ πολύ

Λοιπόν με λένε Άσπα!το ψευδώνυμο μου το έβγαλα από τα αρχικά μας στα αγγλικα.aspa,tasks,george-astage!

καλέ δεν σε λένε Σίσσυ;Εμένα πάντως μ'αρεσει αυτό το όνομα!!

Το καθήκον καθήκον αλλα και ευχαρίστηση ε!!!Με το καλό τα θετικά αποτελέσματα...

Παω για δουλίτσα τώρα θα μιλάμε όμως γιατί σημερα έχουν τέστ και άρα θα έχω χρόνο...

bKtop2.png8BRwp3.png

Διαφημίσεις

εσύ να κάθισεις μέσα να κλωσήσεις το σποράκι σου και ασε τις βολτες για μετα...και εγώ μονο στη δουλεια πηγαίνω και σε σπίτια φίλων αν βαρεθώ πολύ

εγω μαρι να κατσω σπιτι κ εσυ κ στην δουλεια πας κ σε σπιτια φιλων πας κ λες εμενα που δεν παω πουθενα αντε μονο στην μαμα μου κ εσυ σπιτι γρηγορα θα κανεις παρεα εμενα .

ποτε πας ξανα στον γιατρο?

ga6Bp3.png

0b2ym7.png

τι να κάνω βρε για να μην ερθω στη δουλεια πρέπει να τους το πω και δεν θέλω ακόμη δεν το λέμε...εξάλλου κάνω δουλειε γραφείου οποτε εντάξει δεν εχω πρόβλημα συνέχεια κάθομαι...

στο γιατρό θα πάω 20/11 και ελπίζω να ακούσω καρδούλα!! εσύ πότε πας?

πότε σου εδωσε τελική ημερομηνία?

τι να κάνω βρε για να μην ερθω στη δουλεια πρέπει να τους το πω και δεν θέλω ακόμη δεν το λέμε...εξάλλου κάνω δουλειε γραφείου οποτε εντάξει δεν εχω πρόβλημα συνέχεια κάθομαι...

στο γιατρό θα πάω 20/11 και ελπίζω να ακούσω καρδούλα!! εσύ πότε πας?

πότε σου εδωσε τελική ημερομηνία?

την επομενη απο εσενα 21 του μηνα κατσε καλε κ εμεις θα παμε να ακουσουμε την καρδουλα να μας πει οτι παμε καλα κ μετα λογικα θα με πει ποτε κ τι .

την πρωτη φορα που πηγαν μολις ειχε αρχισει να χτυπαει η καρδουλα του οποτε τωρα θα χτυπαει ποιο γρηγορα τωρα .

να πας να της ακουσεις κ εσυ να δεις πως ειναι

ga6Bp3.png

0b2ym7.png

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...