Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , Makelen είπε:

Επειδη γραφετε για την αυχενικη.. ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι. Τα αποτελεσματα ξερω οτι βγαινουν βασει καποιων αλγοριθμων, συμπεριλαμβανομενου της ηλικιας της μητερας. Οταν εχεις κρυοσυντηρημενα εμβρυα.. ο υπολογισμος γινεται βασει της ηλικιας των εμβρυων ή της 'σημερινης' ηλικιας της μητερας; 

Κανονικά είναι της ηλικίας που τα κρύοσυντηρήσες αλλά επειδή στον υπέρηχο υπολογίζουν Κ άλλα πράγματα όπως πχ πιθανότητες για προεκλαμψία κτλ νομίζω ότι σαν ηλικία περνούν την ηλικία που γίνετε η κύηση.  Εκτός Κ αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που το ζητήσεις εσύ να στα υπολογίσουν 

Αλλά επειδή είναι Κ οι εξετάσεις αίματος τότε βλακεία σου λέω την ηλικία σου περνούν που είσαι εγκυος

Βέβαια τα αποτελέσματα εντάξει δεν θα είναι το ίδιο αν τα έχεις κρυοσυντηριμενα πχ για 10 χρόνια θα βγούνε πλαστά . 

Τώρα για 3 χρόνια δεν κάνει την διαφορά 

Μανουλες του Δεκεμβριου 2012

pepitsa

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Grace να χαίρεσαι τον άντρα σου κούκλα μου!!

Εγώ από τις 3:30 σήμερα στο πόδι. Μου κόλλησε ότι είδα χθες κατά τις 12 το βράδυ παραπάνω υγρά από το κανονικό και ότι ήταν αμνιακο υγρό. Επίσης ότι το μωρό δεν κλωτσούσε όσο εγώ θα ήθελα και ότι κάτι είχε συμβεί. Κατά τις 5 άρχισε να χορεύει η μπέμπα και κάπως ησύχασα. Νομίζω ότι έχω αρχίσει και τρελαίνομαι και όσο περνάει ο καιρός θα αρρωσταίνω. Ειλικρινά χθες το βράδυ σκέφτηκα να ζητήσω από το γιατρό ηρεμιστικά γιατί δεν την παλεύω... Βεβαίως κάπου είμαι και δικαιολογημένη μετά από αυτό που πάθαμε αλλά πλέον νομίζω ότι όλα τα κακά σε μένα θα συμβούν.. Σας μαύρισα την ψυχή με τις βλακείες μου αλλά που να τα πω. Ο άντρας μου είναι χειρότερος από μένα. Αγχώνεται με το παραμικρό. Ουφ αυτά. Αύριο το πρωί θα την δούμε την κούκλα μας και ελπίζω ότι όλα θα είναι όπως πρέπει..:|

tt163fd3.aspx

tt1cfe8d

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημερα ομορφες εγκυουλες μου και γλυκε μπαμπα...τι κάνετε??? Διαβασα μια γρηγορη ματια τα νέα σας...χαιρομαι που ολα ειναι καλα...

μπαρμπουλα μου μπραβο το μωρακι σου...Σωκρατη μου ωραιο καροτσάκι...

τα υπολλοιπα κοριτσουδια μου πολα φιλάκια..

Εγω μια απο τα ιδια περιμενω να ερθει 9 Νοεμβρη για να κατσω...χιχιχι γιατι τρεχω και δεν φτάνω....

Εχτε πηγα στο γιατρο να δω τον μπεμπουλη μου αλλα μου την εσκασε ο γιατρος και δεν το ειδαμε γιατι κατι του ετυχε..θα μιλησω σημερα μαζι του για το ποτε θα παω πάλι...

Κοριτσια οσο για τα λεφτα που περνατε απο το ΙΚΑ μην μπερδευστε...τα επιδοματα που πέρνετε είναι στην ουσια τα λεφτα που θα πέρνατε οσο δουλευατε..δεν μας κανεις χαρη το ΙΚΑ ουτε μας βοηθαει χαρισζοντας μας κατι απλα μας δινει αυτα που δικαιουμαστε για του μηνες που καθομαστε...γι αυτο το λογο ..τα λεφτα που περνετε πριν ειναι ενας συντελεστης που τον πολλα πλασιαζουν με το 56 που ειναι οι μερες που καθομσατε πριν και μετα βγαινει με το 63 που ειναι οι μερες που καθόμαστε μετα....

Το μονο δωρο που μας έκανε το ΙΚΑ ηταν ενα επιδομα τοκετου που μας εδινε και ηταν 990 ευρω..τωρα πλεον δεν το πέρνουμε εμεις αλλα το δινουν κατευθειαν στο νοσοκομειο που γενναμε αν ειναι συμβεβλημενο με τον Εοπυ....

Αυτα αν θελετε κατι σχρτικα με αυτα μπορειτε να με ρωτατε....

Σας φιλω και σας σκεφτομαι..μπορει να μην μπαινω συχνα αλλα εχω το μυαλο μου σε εσας...φιλουθκια.....σμουτσσσσσσσσσσσσσσ

"Όταν το ταξίδι είναι μεγαλύτερο... ο προορισμός είναι παράδεισος."

p0XZp3.png

2013.png

8e5302e56f.png

Γεωργία μου πολυ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας έδωσες! Μήπως ξέρεις και τη διαδικασία για να ξεκινήσει η άδεια μας τις 56 μέρες πριν; Πας στο ΙΚΑ η στον εργοδότη;

Πάπατρικος μου!!! Και μετα λες εμένα αγχωτικό κορίτσι!! Αχ να σου βρω εκείνο το μήνυμα που μας τα χωνες που δεν κλωτσάγαν τα μωρά μας να στο ποστάρω!!! Βρε σταματά ολα καλα θα πανε δεν είπαμε!!!! Μια χαρά είναι η μπεμπούλα!!! Θα την δεις και αύριο και θα ησυχασεις!!!

Μπαρμπουλα ελπίζω να μην συμβεί τίποτα κακό τελικά.. Κουράγιο...

Σε ευχαριστώ Αγία μου Ειρήνη, Άγιε Ευφραίμ, Παναγιά μου!!!

καλημερα γεωργια μου...εγω θελω να σε ρωτησω...παμε στο ικα κ λεμε οτι εχουμε πητ την ταδε ημερομηνια κ μας λενε εκεινοι ποτε σταματαμε η

γινεται αλλιως???κ επισης τι γινεται με την εξαμηνη του οαεδ??ισχυει ακομα ετσι?κ πρεπει πριν να παρω υποχρεωτικα ολη την αδεια μου την κανονικη?δλδ οταν επιστρεψω να μην εχω αδεια για το υπολοιπο ετος?:confused::confused:

Jr39p2.png

Marry Μου σε ευχαριστω αλλα δυστυχως ειναι χωρις επιστροφη...ειναι η γνωστη αρρωστια κ σε πολυ μεγαλο βαθμο οποτε οσο πιο πολυ ζει τοσο ταλαιπωρειται..!αλλα παρολαυτα σε ευχαριστω πολυ..!καλημερα κιολας...!!!αναμενουμε κ οι 2 να μας λυσει τις αποριες κ των 2....!εγω οπως τα εχω υπολογισει λογικα σταματαω 7 δεκεμβρη κ αν παρω κ την υπολοιπη αδεια μου τοτε 1 δεκεμβρη...!!αργω ακομη...!

Jr39p2.png

Διαφημίσεις

Χαχα Μαιρούλα εσένα καλά κάνω και στα χώνω που έχεις να κοιμηθείς σαν άνθρωπος μήνες!! Εμένα με πιάνουν οι κρίσεις μια φορά το μήνα κυρίως πριν το γιατρό αλλά είναι βαρβάτες το παραδέχομαι!!! Τις υπόλοιπες είμαι κυρία χαχαχα

Γεωργία εγώ που είμαι άνεργη κούκλα μου και είμαι και με το βιβλιάριο του άντρα μου θα πάρω κανα λεφτουδάκι ή να πουλήσω τίποτα από την προίκα μου???

tt163fd3.aspx

tt1cfe8d

Καλημέρα κορίτσια και μέλλοντα μπαμπά!

τι κάνετε?

Barboula είδες τον μπέμπη χθες ε? άσχημα τα νέα του θείου σου αλλά δυστυχώς δεν ρωτάει γμτ η αρρώστια που θα χτυπήσει. τουλάχιστον να μην ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος.

οι υπόλοιπες τι κάνετε ? όλα καλά?

Papatrikos νομίζω ότι παίρνεις έστω κάποιο επίδομα τοκετού . αν έχεις και κάρτα από τον ΟΑΕΔ ρώτα και εκεί αν σου δίνουν τίποτα.

Σωκράτη τέλειο το καρότσι. Και πολύ ωραία χρώματα. Με το καλό να το χαρείτε.

Grace να χαίρεσαι τον άνδρα σου.

ααα θα βάλω και εγώ τικεράκι. ζήλεψα.:P

imQRp2.png

Παπάτρίκος εντάξει τωρα παω πάσο όμως ηρεμησε!!! Ολα πανε σούπερ!!!!!!

Αρκουδομανουλίτσα τι κάνουν οι κοράκλες σου;

Μπαρμπούλα μου τι να πω, τότε πραγματικά να μην ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος είναι κρίμα.. Κι εγω το ζώον κάθομαι και σκάω για το ψάρι μου που είναι ετοιμοθανατο. Δεν πανε να ψοφησουν ολα, οι άνθρωποι να ναι καλα...

Το εξάμηνο νομίζω ισχύει μη λες τέτοια! Γιατι εγω σκοπεύω να γυρίσω μετα απο κανά χρόνο στη δουλειά δεν παλευεται διαφορετικά! Επίσης την άδεια σου του 2012 δεν χρειάζεται να την πάρεις φέτος αλλα και του χρόνου για να κάτσεις παραπάνω μαζί με το μωρο!!!

καλημερα κ απο μενα την αρρωστουλα:(, μου φαινεται θα τα περασω ολα τα σταδια, πονολαιμο, βουλομενη μυτη, τωρα ξεροβηχα δυνατο πφφφ

σωκρατη απολαυσε την ομορφη κοιλια της γυναικας σου κ υπομονη μεχρι την τριτη που θα ξαναδεις τον γιοκα σου

μαιρουλα μου καλο μου ποτε θα κοιμηθεις εσυ?????????

χαρα μου να χαιρεσαι τον αντρουλη σου , πολυχρονος κ με το καλο ο μπεμπης σας!μην σκας κ εγω μονο πρωι μπαινω η μετακομισεις μας ειναι εμποδιο;)

μπαρμπ μου λυπαμαι πολυ για το θειο σας, ευχομαι οσο του απομενει ακομα να μην ποναει να μην υποφερει..

παπατρικος μου στην ιδια μοιρα ειμαστε χ!χ!χ!κ εγω ανεργη κ πανω στον ανατρα μου κ απο οσο ξερω δεν περνουμε κατι εμεις αλλα αυτοι με το που γεννηθουν τα μωρα , στην ουσια η κλινικη η το νοσοκομειο τα περνουν, παλαιωθεν ρδινε κατι ψηλα ο οαεδ αν ησουν κατω απο 29 κ γεννουσες κ ας μην δουλευες μονο με την καρτα, αλλα εν οψη κρισης bye byeee

επισης βλεπω τελικα οτι τα αγχη μας καλα κρατουν :P

αρκουδιτσα μου τι κανεις?ολα καλα?οι μπεμπουλες?

γεωργια μου αντε με το καλο να ερθει η αδειουλα να κατσεις να ξεκουρατσεις!

chot μου κ εσυ στο κλαμπ των αυπνιων?

σοφη μου κ εγω γιατρο με εοππυ εχω αλλα οπως ειπε κ η μπαρμπ η μονη διαφορα ειναι το οτι γραφει ολες τις εξετασεις κ τις κανω στο euromedica η ευρωδιαγνωση με ελαχιστα χρηματα, περαν τουτου χρεωνει κανονικα επισκεψη..

μπαρμπ μου εκανες την αρχη μ ετο αντιδτροφο τικερ κ ολες σε ακολουθουμε:D:D

jOScp2.png

σ ευχαριστω παναγια μου

Γεωργία μου πολυ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας έδωσες! Μήπως ξέρεις και τη διαδικασία για να ξεκινήσει η άδεια μας τις 56 μέρες πριν; Πας στο ΙΚΑ η στον εργοδότη;

Πάπατρικος μου!!! Και μετα λες εμένα αγχωτικό κορίτσι!! Αχ να σου βρω εκείνο το μήνυμα που μας τα χωνες που δεν κλωτσάγαν τα μωρά μας να στο ποστάρω!!! Βρε σταματά ολα καλα θα πανε δεν είπαμε!!!! Μια χαρά είναι η μπεμπούλα!!! Θα την δεις και αύριο και θα ησυχασεις!!!

Μπαρμπουλα ελπίζω να μην συμβεί τίποτα κακό τελικά.. Κουράγιο...

Μαιρουλα μου λοιπον...οταν πλησιαζουν οι 56 μερες πριν πας στον γιατρο του ΙΚΑ η εοπυ πλεον και συμφωνα με την Β επιπεδου σου την παιρνεις μαζι αυτος σου γραφει οτι ξεκιναει η αδεια σου...τωρα βεβαια μπορει να το κανει και ο γιατρος σου λογικα αυτο αν ειναι συμβεβλημενος με το ικα...Εσυ λοιπον μετα σαν καλο κοριτσι μετρα απο την ημερα που εχεις ΠΗΤ 56 μερες πριν για να δεις ποτε ξεκιναει η αδεια....φαινεται βεβαια και στο χαρτι που σου γραφει ο γιατρος κανε ομως εσυ καλου κακου μια επιβεβαιωσει γιατι εγω εχω πεσει σε αρκετους που μαλλον δεν ξερουν μαθηματικα...:tongue::tongue::tongue::tongue:

Οταν ξεκινησει λοιπον η πρωτη μερα που καθεσαι μπορεις και αργοτερα αλλα οχι νωριτερα πας στο ικα με το βιβλιαριο σου το χαρτι του γιατρου και καποια αλλα εγραφα θα σας τα βαλω σε λιγο να τα βρω και τα καταθέτεις...μετα αυτοι σου βαζουν τα χρηματα στον λογαριασμο σας...Πρεπει να εχεις δηλωσει στο ΙΚΑ ενα αριθμό λογαριασμού αν δεν εχει θα πρεπει να κανεις και αυτο γιατι πλεον τα λεφτα δεν τα περνουμε στο χερι

καλημερα γεωργια μου...εγω θελω να σε ρωτησω...παμε στο ικα κ λεμε οτι εχουμε πητ την ταδε ημερομηνια κ μας λενε εκεινοι ποτε σταματαμε η

γινεται αλλιως???κ επισης τι γινεται με την εξαμηνη του οαεδ??ισχυει ακομα ετσι?κ πρεπει πριν να παρω υποχρεωτικα ολη την αδεια μου την κανονικη?δλδ οταν επιστρεψω να μην εχω αδεια για το υπολοιπο ετος?:confused::confused:

Κοριτσακι οπως εγραψα και στην μaiρουλα πας στον γιατρο με την Β επιπεδου το ντομπλερ οτι θε αρκει να φαινεται η ΠΗΤ...εμας μπορει μαλλον να μπορει να μας τη γραψει και ο γιατρος μας δεν ξερω θα τον ρωτησω...

Εσυ για να υπολογισεις τωρα προς το παρον μονη σου μετρα απο την ΠΗΤ 56 μερες πισω..:D:D:D

Για τον ΟΑΕΔ μπορουμε ακομα να το πάρουμε το εξάμηνο..για να παρεις το εξαμηνο θα πρεπει να εχεις παρει πρωτα ολη την αδεια του ΙΚΑ ..την αδεια απο τον εργοδότη σου που δικαιούσε αλλιως μετα την χανεις και αν θες εχεις το δικαίωμα τη ωρα που εχεις στο μειωμένο ωράριο για δυο χρονια ή 2 ωρες για ενα να την παρει μαζεμενη ..ειναι περιπου 3 μηνες αν δεν κανω λαθος...και μετα περνεις το εξαμηνο....

Χαχα Μαιρούλα εσένα καλά κάνω και στα χώνω που έχεις να κοιμηθείς σαν άνθρωπος μήνες!! Εμένα με πιάνουν οι κρίσεις μια φορά το μήνα κυρίως πριν το γιατρό αλλά είναι βαρβάτες το παραδέχομαι!!! Τις υπόλοιπες είμαι κυρία χαχαχα

Γεωργία εγώ που είμαι άνεργη κούκλα μου και είμαι και με το βιβλιάριο του άντρα μου θα πάρω κανα λεφτουδάκι ή να πουλήσω τίποτα από την προίκα μου???

Κοριτσακι μου για τις ανεργες δεν ξερω αγαπη μου...

Λοιπον....Θα σας γραψω καποια στιγμη ελπιζω να μπορεσω και τωρα απλα να βρω και τα δικαιολογητικα οτι ξερω ..και ελπιζω να σας βοηθησω..θα ψαξω να σας βρω το παραδειγμα για το πως υπολογιζεται τι διακαουστ3ε πριν και μετα...

αα...και κατι αλλο να ξερετε οσες δεν εχετε παρει αναρρωτικη αδεια απο τον ερδοδοτη για το χρονο που διανιουμε...ο εργοδοτης ειναι υποχρεωμενος να σας πληρωσει οταν σταματισετε 25 μερες σαν ασθενεια..δηλαδη δεν περνετε το μεροκαματο κανονικα αλλα σαν να ησασταν ασθενεις...

τεσπα θα τα βρω και θα σας τα γραψω ενα ενα...

σμουτσσσσσσσσσσσσσ

p0XZp3.png

2013.png

8e5302e56f.png

Διαφημίσεις

Γεωργία είσαι φοβερή ευχαριστούμε!!

Βέβαια μπερδευτηκα λιγο γιατι πριν κάτι μέρες που είχα μιλήσει με την εταιρία μου μου είπαν οτι αυτοί πληρώνουν τις 56 μέρες πριν και τις 63 μετα και όχι το ΙΚΑ! Μήπως δεν κατάλαβα;; Χμμμ! Επίσης ενδεικτικά τι ποσά παίρνουμε απο το ΙΚΑ και τι απο τον ΟΑΕΔ;

Νενάκι ακόμα αρρωστούλη μωρε. Συνήθως έτσι παει σταδιακά περνάς απο ολα τα στάδια. Σου έδωσε ο γιατρός κανένα ντεπον κανένα για τη μύτη η παιδεύεσαι;

Καλημέρα και πάλι,

barboula τι να πω, μακάρι να μην ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος. Αυτό το "μια ζωή έρχεται μια ζωη φεύγει" είναι μεγάλη κουβέντα, τι μου θύμησες. Την άκουσα από τη γιαγιάκα μου που έφυγε αυτό το καλοκαίρι... Σπουδαίος άνθρωπος.

georgia.g πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες, άψογη όπως πάντα. Με το καλό να δεις το μωρό σου στον υπέρηχο σύντομα.

nena1984 περαστικά σου! Εγώ ένοιωσα κάπως το λαιμό μου αυτές τις μέρες και έκανα ό,τι ήταν δυνατόν να μην αρρωστήσω και κολλήσω την γυναίκα μου. Ευτυχώς είμαι καλά.

happybear σε ευχαριστώ, μας άρεσε και μας πολύ. Ας είναι καλά η ανοιχτοχέρα η γιαγιά του.

papatrikos όλα καλά και ακόμα καλύτερα με λιγότερο άγχος.

Όποτε βρείτε χρόνο, ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα αν σας ενδιαφέρουν δωρεάν δείγματα για τα μωράκια σας

http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=6529

http://forum.eimaimama.gr/t453-topic

Είχα λίγο χρόνο οπότε έκανα εγγραφές και έστειλα email σε όσα με ενδιέφεραν να δοκιμάσω. Πήρα και την CARE DIRECT στο 8001182200 και μου είπαν πως θα μου στείλουν το βαλιτσάκι σε 1,5 μήνα.

Αυτά...

Σωκράτης

ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ

1. Βιβλιάριο ασθενείας ατομικό και οικογενειεακό, αν υπάρχει, για τον υπολογισμό της προσαύξησης λόγω οικογενειακών βαρών.

2. Ιατρική βεβαίωση από αρμόδιο ιατρό του ΙΚΑ όπου θα αναγράφεται η πιθανή ημερομηνία τοκετού.

3. Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη για την ημερομηνία διακοπής της εργασίας. Είναι στο ίδιο έντυπο με την βεβαίωση του γιατρού.

4.Υπεύθυνη δήλωση της ασφαλισμένης στην οποία αναφέρεται η ημερομηνία διακοπής εργασίας και ότι δεν θα αναλάβει εργασία για όσο χρονικό διάστημα επιδοτείται. Είναι στο ίδιο έντυπο με την βεβαίωση ιατρού και υπέυθυνης δήλωσης εργοδότη.

5. Ένσημα των 2 προηγούμενων ετών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα ένσημα διότι δεν έχουν εκδοθεί τα αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης, ζητάτε από τον λογιστή της εταιρίας, βεβαίωση εργοδότη με τα ένσημα επικυρωμένα από το ΙΚΑ που ελέγχει τον εργοδότη

6. Ταυτότητα - Αφμ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΟΧΕΙΑΣ

1. Βιβλιάριο ασθενείας ατομικό και οικογενειεακό, αν υπάρχει, για τον υπολογισμό της προσαύξησης λόγω οικογενειακών βαρών.

2. Βιβλιάριο ασθενείας του συζύγου, αν είναι ασφαλισμένος του ΙΚΑ.

3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.

4. Βεβαίωση της κλινικής ή του νοσοκομείου που αναφέρει την ακριβή ημερομηνία διακοπής της κύησης πχ 37η, αν η ημερομηνία του τοκετού έχει διαφορά πάνω από ένα μήνα από την πιθανή ημέρα τοκετού.

5. Υπεύθυνη δήλωση οτι δεν πήρατε βοήθημα τοκετού από άλλο υποκατάστημα του ΙΚΑ.Το έντυπο αυτό χορηγείται απο το τμήμα παροχών.

6. Ταυτότητα - Αφμ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΟΑΕΔ

1. Αίτηση. Χορηγείται από τον ΟΑΕΔ

2. Βεβαίωση εργοδότη. Χορηγείται απο τον ΟΑΕΔ

3. Υπηρεσιακό σημείωμα ΙΚΑ. Οι αποδείξεις από τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας.

4. Ατομικό βιβλιάριο ασθενείας.

5. Ταυτότητα.

6. Ένσημα 2006-2007-2008 ή αναλυτική περιοδική σφραγισμένη από το ΙΚΑ έως την ημέρα που διέκοψε την εργασία της λόγω κυοφορίας με την άδεια του γιατρού.

Τι είναι η συμπληρωματική παροχή…

Αφού πάρετε τα χρήματα κυοφορία, λοχείας από το ΙΚΑ και ότι δικαιούστε από τον εργοδότη πάτε στον ΟΑΕΔ για να σας δώσει την διαφορά που προκύπτει…. πχ αν εσείς τα χρήματα που θα περνάτε αν δουλεύετε κανονικά αυτούς τους μήνες ήταν 3500 ευρω και αθροιστικά πήρατε 3000 τότε καταθέτετε τα παραπάνω χαρτιά στον ΟΑΕΔ και παίρνετε την διαφορά των 500 ευρώ…

Αυτό είναι άσχετο από το Εξαμηνο..οκ?

Για να υπολογίσετε περίπου τι δικαιούστε κάνετε το παρακάτω…

Διαιρείς τα μικτά του Δεκεμβρίου της χρονιάς που πέρασε δηλαδή 2011 με το 25(τον μήνα δηλαδή).Τον μισθό όχι το δώρο.

Πχ 1500 /25 ημέρες =60 ? βάσει αυτού του ημερομισθίου ανήκεις σε κάποια ασφαλιστική κλάση. Οι ασφαλιστικές κλάσεις είναι οι εξής:

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ Τ.Η.

Από 0 – 11,75 1η 11,06

11,76 – 13,97 2η 13,30

13,98 – 16,63 3η 15,99

16,64 – 19,54 4η 18,37

19,55 – 22,35 5η 21,24

22,36 – 25,23 6η 24,11

25,24 – 27,93 7η 26,76

27,94 – 30,38 8η 29,39

30,39 – 33,21 9η 32,12

33,22 – 35,63 10η 34,69

35,64 – 39,16 11η 37,13

39,17 – 42,44 12η 40,45

42,45 – 46,18 13η 44,06

46,19 – 49,77 14η 47,82

49,78 – 53,16 15η 51,11

53,17 – 56,55 16η 54,60

56,56 – 59,74 17η 57,83

59,75 – 63,03 18η 61,10

63,04 – 66,44 19η 64,42

66,45 – 69,48 20η 67,53

69,49 – 72,44 21η 70,65

72,45 – 75,68 22η 73,60

75,69 – 79,25 23η 77,07

79,26 – 82,92 24η 80,74

82,93 – 86,52 25η 84,34

86,53 – 90,11 26η 87,93

90,12 – 93,56 27η 91,53

93,57 – 97,29 28η 94,94

Εσύ ανήκεις στην 18η άρα 61,10/2=30,55

Για επίδομα κυοφορίας θα πάρεις 30,55 χ 56 = 1710,8

Για επίδομα λοχείας θα πάρεις 30,55 χ 63=1924, 65

Και απο τον εργοδότη πληρωνεσαι τις 25 μερες σαν ασθενεια

Διακαιολογητικά για ειδική παροχή προστασίας μητρότητας από τον ΟΑΕΔ (6μηνο):

1. Αίτηση (έντυπο της υπησεσίας)

2. Υπεύθυνη δήλωση που αναλαμβάνει την υποχρέωση να γνωστοποιήσει στην υπηρεσία μέσα σε 8 ημέρες οποιαδήποτε μεταβολή της εργασιακής της σχέσης (νέα πρόσληψη, απόλυση, αλλαγή διεύθυνσης εργασίας ή κλείσιμο της επιχείρησης, (έντυπο της υπηρεσίας)

3. Βεβαίωση εργοδότη για το είδος της εργασιακής σχέσης, τη μορφή, την διάρκεια, τις αποδοχές και τις ώρες απασχόλησης, σε περίπτωση μη χορήγησης της ισόχρονης άδειας τη διάρκειά της αν αυτή χορηγείτο, καθώς και την λήψη της κανονικής άδειας (με βεβαιώσεις ενσήμων κανονικής άδειας σφραγισμένες στο ΙΚΑ του εργοδότη) που ενδεχομένως χορηγήθηκε μετά τη λήξη της λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας (έντυπο της υπηρεσίας) Πρωτότυπο και φωτοτυπία

4. Όσες είναι συμβασιούχες ή μερικής απασχόλησης αντίγραφο της σύμβασης - φωτοτυπία ωρών εργασίας (από τον εργοδότη)

5. Βεβαίωση επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας - λοχείας) από ΙΚΑ πρωτότυπο

6. Πρωτότυπη εκτύπωση ενσήμων του 6μηνου που προηγείται της έναρξης άδειας κυοφορίας - λοχείας από το ΙΚΑ και φωτοτυπία της ασθένειας εάν υπάρχει από το βιβλιάριο ασθενείας

7. Φωτοτυπία λογαριασμού εθνικής τράπεζας της δικαιούχου

8. Φωτοτυπία ταυτότητας

9. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού ή φορολογικής δήλωσης - να φαίνονται ΑΦΜ της δικαιούχου και του συζύγου

10. Προκειμένου περί εργαζομένων υπηκόων τρίτων χωρών, οι ασφαλισμένες θα προσκομίζουν αντίγραφο άδειας παραμονής σε ισχύ ή αντίγραφο βεβαίωσης κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση άδειας διαμονής.

Μπορειτε για καλυτερα να μπειτε και εδώ και να δειτε και τα εντυπα.

http://www.oaed.gr/pages/SN_733.pg

p0XZp3.png

2013.png

8e5302e56f.png

ευχαριστω κοριτσια ολες σας για την συμπαρασταση.....

νενα μου περαστικουλια κ γρηγορα....κ γι αυτο εβαλα το τικερακι αναποδα για οποια της αρεσει να το βαλειιιι κ πολυ χαιρομαι που αρεσε σε ολες...

happybear εγω ετσι πιστευω παντα...μια ζωη φευγεται μια αλλη ερχεται..

georgia εισαι θεα....ευχαριστουμε παρα πολυ...απλως εχω μια απορια..καλα τα κανουμε ολα τα χαρτια πριν την γεννα..μετα πως τρεχουμε σε ολα αυτα λεχωνες??γινεται να τα κανει η μαμα η ο συζυγος???

οταν μαθεις αν ο γιατρος μας μας γραφει εκεινος για το ποτε σταματαμε(μιλαμε ειδικα για τον δικο μας)ενημερωσε με αν μπορεις...!:D:D

κ επισης να ρωτησω....εγω γενναω αρχες Φλεβαρη..αρα παιρνω 63 μερες...το εξαμηνο...την αδεια μου υποχρεωτικα κ μετα υπαρχει το μειωμενο...που θα το παρω μειωμενο οπως κ να εχει γιατι δεν το δινουν αλλιως στην δουλεια μου....!!αρα γυριζω νοεμβρη περιπου κ μεχρι να μπει το 2014 δεν δικαουμαι αδεια ουτε χριστουγεννα ουτε τιποτα??γιατι εμεις δουλευουμε κ τις μερες χριστουγεννων κ πρωτοχρονιας....!!

οσο για την αδεια του 2012 μας υποχρεωνουν να την παρουμε μεχρι 31 δεκεμβρη αρα αναγκαστικα θα την παρω μεσα στο ετος...!

Jr39p2.png

Καλημέρα :)

georgia.g: ευχαριστούμε πολύ για όλο τον κόπο και τις πληροφορίες! Ωραία είναι να τα έχεις μαζεμένα κάπου όλα!

Μια ερωτησούλα μόνο αναφορικά με το αν θα πας σε γιατρό του εοππυ ή του ΙΚΑ(δλδ σε υποκ/μα του ΙΚΑ) για την βεβαίωση της πιθανής ημερομηνίας τοκετού, ή αρκεί το έγγραφο από την β' επιπέδου;

Και να πω κάτι για αυτά που παίρνεις από τον εργοδότη θα ήθελα. Χρήματα παίρνεις μόνο αν σου βάλει άδεια ασθενείας! Αν δεν έχεις ξαναπάρει μέσα στο χρόνο, τις 3 πρώτες μέρες σου δίνει τα χρήματα για το μισό ημερομίσθιο, και για τις υπόλοιπες 22 για ολόκληρο, μείον την επιδότηση που έχεις από το ΙΚΑ. Δηλαδή, αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη άδεια ασθενείας. Αυτό νομίζω! Κάνω λάθος;

soch: Πήρες τηλέφωνο σε όλες αυτές τις εταιρίες; Και τι ζήτησες; Ή τι είπες; Στέλνουν δείγματα ή εκπτωτικά κουπόνια;

nena: Περαστικά γρήγορα να είναι! Και έγκυος και άρρωστη δεν λέει καθόλου!

papatrikos: Πως πήγε το ραντεβού στον γιατρό; Όλα καλά;

Τελικά βρήκα ένα άλλον διαβητολόγο, αλλά μου είπε από Δευτέρα να πάρω για να κλείσω για ραντεβού μέσω εοππυ! Την 1η του μήνα παίρνεις τηλέφωνο! Ραντεβού δεν μπορούσε να μου κλείσει τώρα! Τσ..τσ..! Υπομονή λοιπόν μια βδομάδα χωρίς γλυκά, και με προσεγμένη διατροφή! ουφ!

XzvPp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...