Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

egw otan gennhsa sthn ellada den eixa oute hv oute paidiatro sto thlefwno.

enas paidiatros hrthe molis gurisame spiti giati "etsi kanoun olles" phra 80euro, koitaxe to mwro mou eipe 5 vlakeies tou stil na mhn to pairnw sunexeia agkalia:shock: kai na mhn to taize pio suxna apo 3 wres:shock: kai na tou vazw oposdhpote kremma sugkammatos kathe fora kai efuge. hrthe allh mia fora otan 40se kai to xanaeide phre alla 80, eipe tis idies vlakeies kai den ton xanaphra.

argotera apekthsa mia polu kalh paidiatro pou otan arrwstene o mikros mou elege na thn xanaparw na ths pw pws paei. alla kai edw otan arrwsthse mou eipe o giatros an se 2-3 meres den aisthanthei kalutera na epikoinwnhsw mazi tous

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η διαφορα παλι ειναι οτι συγκρινουμε ενα δημοσιο συστημα με ενα ιδιωτικο. συγκρινουμε μεμονωμενους γιατρους με το NHS poy exei καποιες κρατικες κ γενικες οδηγιες ...

προτεινω ψηφοφορια: ποιος εχει βαρεθει την επαναληψη της ιδιας διαμαχης για τα συστηματα υγειας με αναφορα στα ιδια μεμονωμενα γεγονοτα (γιαιτ τα ιδια ατομα ειμαστε εδω μεσα) και την καταληξη στις ιδια αυθεραιτα conclusions που δεν εχουν τιποτα να προσφερουν σε καποιον που εχει αποφασισει να μεταναστευσει στην αγγλια, ή που ειναι ηδη εδω εγγυμονουσα, και ψαχνεται. Ελα να βλεπω χεριααααααα...

προτεινω ψηφοφορια: ποιος εχει βαρεθει την επαναληψη της ιδιας διαμαχης για τα συστηματα υγειας με αναφορα στα ιδια μεμονωμενα γεγονοτα (γιαιτ τα ιδια ατομα ειμαστε εδω μεσα) και την καταληξη στις ιδια αυθεραιτα conclusions που δεν εχουν τιποτα να προσφερουν σε καποιον που εχει αποφασισει να μεταναστευσει στην αγγλια, ή που ειναι ηδη εδω εγγυμονουσα, και ψαχνεται. Ελα να βλεπω χεριααααααα...

AnimatedHand.gif

Γεια σας κορίτσια και ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Η αλήθεια είναι πως έχω πολύ καιρό μπροστά μου αλλά έχω τόσο έντονα συμπτώματα που ήδη μου φαίνεται αιώνας. Δεν εχω διαβασει ολες τις αναρτησεις, παρα μοναχα αποσπασματικα. Θα ήθελα να μοιραστω και εγω την εμπειρια μου για την ζωη στην Βρετανια . Εμεις ηρθαμε λόγω εργασίας του συζυγου και στη συνεχεια βρηκα δουλεια στο πανεπηστημιο. Σε γενικές γραμμες θα πω πως η ζωη στην Βρετανια δεν μου ταιριάζει. Φυσικά γνωριζω πως αυτό εχει να κανει με την υποκειμενικοτητα του πραγματος. Ο καθενας βιωνει την ιδια εμπειρια τελειως διαφορετικά αλλά τωρα μιλαω για μενα. Οφειλω να ομολογησω πως σε πολλα θεματα είναι αρκετα καλυτερα από την Ελλαδα αλλά μεχρι εκεί…Ως προσωπικοτητα ειμαι αρκετα ευελικτη στις αποψεις και στις ιδεες και προσπαθω να ειμαι ανοιχτη στο νέο και στο διαφορετικό. Αλλα τι να σας πω ρε κοριτσια δεν βρηκα κάτι τόσο σπουδαίο εδώ που να με κανει πραγματικα να ενθουσιαστω …Ναι, είναι αληθεια, η παροχη υπηρεσιων ως προς το κομματι της εξυπηρετησης πελατων, είναι σαφως καλυτερη… Αλλά θεωρω πολύ πιο σημαντικό για παραδειγμα το κλιμα. Εμενα μου λειπει ο ηλιος και γενικα οι υπεροχες ανοιξιατικες βραδιές… Εδώ ναι μεν εχουν απιστευτους χωρους πρασίνου αλλα τους ευχαριστιέσαι ελάχιστα με τον καιρό να αλλάζει κάθε 5 λεπτά. Και για μενα δεν είναι ότι συνηθιζεις τον καιρο απλα συμβιβαζεσαι …εδώ οι ιδιοι οι Βρετανοι και μολις βγει ο ηλιος τρελλαινονται , που στο κατω κατω εχουν γεννηθει κ μεγαλωσει εδώ και είναι η πατριδα τους. Η κουλτουρα σε γενικές γραμμες των Βρετανων δεν εχει να μου προσφερει τιποτα (αν εξαιρεσουμε το περιβαλλον στο πανεπηστημιο που ειμαστε από ολο τον κόσμο )…Ειλικρινα εχω βαρεθεί να συναντω κάτουρα παντού, να βλέπω μαλλια μεσα στην λιγδα, να μπεκροπινουν μια κανατα για να δουν την ζωη τους με άλλο ματι κ.λ.π Φυσικα υπαρχουν και οι φωτεινες υπεροχες εξαιρεσεις. Και όχι δεν ειμαι υπερ των γενικευσεων και δεν λεω ότι ολοι είναι ετσι…Θελω να πω ότι κάθε λαος εχει τα δικά του . Δεν υποστηριζω σε καμια περιπτωση ότι οι Ελληνες είναι τελειοι …Απλα δεν συμφωνω με την άποψη ότι οι λοιποι ευρωπαιοι είναι πολιτισμενοι τροπο τινα και εμεις ειμαστε πίσω από τον κόσμο… Και όχι δεν μ αρεσε η αγενεια των Ελληνων αλλά οφειλω να αναγνωρισω πως οι σχεσεις μας είναι σε μεγαλυτερος βαθος. Η ρηχοτητα των συναισθηματων εδώ είναι πολύ πιο εμφανης και οι δεσμοι πολύ πιο επιφανειακοι. Επισης αυτό που δεν μου αρεσει καθολου είναι ότι εισαι πολύ περιορισμενος στις εξοδους. Να μου πεις στην Ελλαδα εβγαινες τοσο συχνα όχι απλα ειχες το μπαλκονακι σου και από αρχες Μαιου μπορουσες να απολαυσεις τις βραδιες σου. Εδώ και με τον καιρο που κανει εισαι μονιμως κλεισμενος σε ένα διαμερισμα που καμια σχεση δεν εχει με τα σπιτια στην Ελλαδα . Οσο για το Νhs είναι διφορουμενη η αποψη μου. Σε ορισμενες υπηρεσιες είναι πολύ καλό και σε άλλο αθλιο. Αλλα δε νομιζω ότι είναι το μεταπολεμικο κρατος προνοιας που θελουν να πιστευουν. Επισης το φαγητο ενταξει μπορει να βρισκεις από όλα αλλα σε καμια περιπτωση δεν είναι το ιδο νοστιμα και φρεσκα όπως την Ελλαδα. Και πώς να το φας το ρημαδοκαρπουζι όταν εξω βρεχει μηνα Ιουλιο και εισαι με το μπουφαν και την μποτα. Αυτή είναι η δικη μου ματια …Νομιζω δεν εχει να κανει με το αν είναι καλο ή κακό …Περισσοτερο μετραει το πώς ο καθενας βιωνει την εμπειρια ..η υποκειμενικοτητα είναι αυτή που καθοριζει την γνωμη τελικα θα αποκτησεις για την ζωη εδώ. Ευτυχως σε δυο χρονια θα μετακομισουμε και ελπιζω να κατεβουμε σε μια πιο μεσογειακη χώρα. Ενδεχεται να επιστρεψουμε και Ελλαδα.Πω πω εγραψα παρα πολλα και αν με αφηνατε θα εγραφα και αλλα τοσο… Οποια θα το διαβασει ολο to ειμενο μου ειναι ηρωιδα …

Διαφημίσεις

lemonaki diavasa olo to mnm sou kai sumfwnw apoluta sto oti ola einai upokeimenika.

elpizw an theleis na epistrepseis sthn Ellada na to kaneis suntoma kai na exeis kai ekei mia polu kalh zwh.

epipleon tha sou elega pws mexri tote elpizw na apolamvaneis auta pou mporei na sou prosferei to nhsi giati isws sou leipsoun sthn patrida (opws h epifaneiakh eugeneia h opoia omws einai polu omorfh sthn ka8hmerinwnthta mas!)

kai telos elegxte mhpws mporeite na katevete ligo notiotera pou exei megaluterh hliofaneia k kalutero kairo :)

(alhtheia se poio meros ths skwtias eisai?)

uDLqp1.png

Γεια σου Νατασα, ευχαριστω για τον κοπο σου να διαβασεις οοοοοοοοολο το μηνυμα μου. Τωρα βρισκομαστε στο Εδιμβουργο. Δυστυχως δεν μπορουμε να κατεβουμε νοτιοτερα...Θα δουμε τι θα μας φερει το μελλον...Προς το παρον προσπαθουμε να δημιουργησουμε συνθηκες ωστε να απολαυσουμε την διαμονη μας εδω...Τωρα και με την εγκυμοσυνη εχουμε μπει και σε ενα αλλο ρυθμο...και ειναι μια πολυ πρωτογνωρη διαδικασια για μας. Μιας και ειναι το πρωτο μας παιδι... Ελπιζω συντομα να υποχωρησουν και τα εντονα συμπτωματα....Φανταζομαι οταν θα ερθει και το μωρο ο χρονος θα περναει νερακι...

Διαφημίσεις

Λεμονάκι καλως σε βρήκαμε και σου εύχομαι μια ευχάριστη και εύκολη εγκυμοσύνη.

Ισλα καλως ήρθες και εσύ! Εύχομαι σύντομα και εγκυούλα, αν αυτό θέλεις. Και μην ανησυχείς, όλα θα παν καλά, απλώς θα είσαι συνεχώς με μια ανησυχία!

Λεμονάκι τα είπες πολύ ωραία, και εγώ πάνω κάτω έτσι νιώθω για τους Αγγλους, τι να πω, παράξενος λαός, δε μπόρεσα να τα βρω μαζί τους! Αλλά όπως είπαμε, όλα είναι υποκειμενικά

Ισλα εσύ ρώτησες για τους ιδιωτικούς γιατρούς. Οντως είναι πολύ ακριβοί, αν και είναι ακριβώς οι ίδιοι που θα σε έβλεπαν αν πήγαινες μέσω nhs, απλώς τους βλέπεις όποτε θέλεις εσύ. Είχα γράψει και σε άλλο τοπικ την εμπειρία μου. Ο γιατρός ήταν πολύ ευγενικός η επίσκεψη κράτησε γύρω στα 45 λεπτά άκουσε ότι είχα να πω, είπε τη γνώμη μου και πληρώσαμε 200 λίρες. Αν άξιζε, ναι, γιατί εκείνη τη περίοδο ηθελα κάποιον που έστω να με παρηγορήσει, να πει τη δικιά του γνώμη να μου πει τι να κάνω. Οπως και στην εγκυμοσύνη μου πήγα τρεις φορές να κάνω ιδιωτικό υπέρηχο, γιατί πολύ απλά ήθελα να είμαι σίγουρη πως όλα πάν καλά και να δω τη μπέμπα μου να αναπτύσσεται. Τις πρώτες δύο φορές πήγα ιδιωτικά στο νοσοκομείο, με είδε γιατρός και πλήρωσα 140 (υπέρηχος 7 εβδ) και 190 υπέρηχος 25 εβδ. Την άλλη φορά πάλι καλά το έψαξα λίγο παραπάνω και πήγα σε ενα ιδιωτικό gp και μου έκανε τον υπέρηχο σονογράφος και πήρε 100 λίρες. Αλλωστε στην Αγγλία όλοι οι υπερηχοι γίνονται από σονογράφους (το λέω άραγε σωστά;) Οποτε για όλες τις εξετάσεις που θέλεις αν δε δεχτεί να στις κάνει ο gp πρέπει να πας ιδιωτικά. Και ναι είναι αρκετά ακριβα. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις ένα πακέτο, νομίζω κάποιες κλινικές το κάνουν health assessment, που ίσως να βγουν πιο οικονομικά.

Οσο αφορά τα γυναικολογικά, άμα έχεις ποτέ κάποιο πρόβλημα, τύπου μια κολπίτιδα που δε λέει να φύγει ή κάτι άλλο που σε ενοχλει και σε κάνει να ανησυχεις και δε σε έχει καλύψει η γνώμη του gp, μπορείς να πας στα GUM του νοσοκομείου, και εκεί θα σου κάνουν κολπική καλλιέργεια και πολύ πιθανόν να σε δει και γιατρός. Και επειδή ήμουν σχετικά άτυχη με τα γυναικολογικά, η ίδια η γιατρός εκεί μου είχε προτείνει την επόμενη φορά που είχα πρόβλημα να πάω κατευθείαν εκεί γιατί μερικές φορές οι gp δεν είναι οι πιο κατάλληλοι για τέτοια θέματα.

Πωπω, σεντόνι έγραψα συγχωρήστε με.

Οσο για το nhs, όσο καιρο ήμουν Αγγλία είχα πολλά παράπονα. Τώρα που ήρθα Ιρλανδία και η επίσκεψη στο gp κοστίζει 60 ευρώ, άρχισα να βλέπω τα καλά του. Αλλά και πάλι, προτιμώ το gp εδώ που δε σε ξεπετάει στο πεντάλεπτο και μάλιστα σε ρωτάει και πως είσαι! Αλλά ένα φόβο μην αρρωστήσω τον έχω παραπάνω, γιατί δε ξέρεις και πόσο θα σου κοστίσει!

Εγώ έχω βαρεθεί να ακούω εξυπνάδες, πού μπορώ να ψηφίσω με ανοιχτή παλάμη παρακαλώ για να μην πάει χαμένη η ψήφος μου; :rolleyes:

Σε γενικές γραμμες θα πω πως η ζωη στην Βρετανια δεν μου ταιριάζει. Φυσικά γνωριζω πως αυτό εχει να κανει με την υποκειμενικοτητα του πραγματος. Ο καθενας βιωνει την ιδια εμπειρια τελειως διαφορετικά αλλά τωρα μιλαω για μενα.

Όλοι για μας μιλάμε Λεμονάκι, μην χαμπαριάζεις. Σας εύχομαι καλή μετανάστευση για όπου αποφασίσετε :)

Λεμονάκι τα είπες πολύ ωραία, και εγώ πάνω κάτω έτσι νιώθω για τους Αγγλους, τι να πω, παράξενος λαός, δε μπόρεσα να τα βρω μαζί τους! Αλλά όπως είπαμε, όλα είναι υποκειμενικά.

Δέσποινα να σε ρωτήσω, τους Ιρλανδούς πώς τους βρίσκεις σε σχέση με τους Άγγλους και γενικότερα; Μοιάζουν αρκετά / λίγο / καθόλου; Ανοίγονται πιο εύκολα; Είναι πιο φιλικοί;

60 ευρώ είναι τσουχτερή τιμή για GP! Είναι γενικότερα ακριβή η ζωή εκεί ή μόνο στα ιατρικά; Εναλλακτική δωρεάν περίθαλψη υπάρχει; Μπορείς ας πούμε να πας να δεις ένα γιατρό στα εξωτερικά ιατρεία δημόσιου νοσοκομείου;

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...