Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, αν και μάλλον είναι σχετικά νωρίς.

Πόσες βδομάδες πριν την ΠΗΤ πήρατε την άδεια? Αρχικά σκεφτόμουν να τη ξεκινήσω γύρω στις αρχές του Ιουνίου, αρχές 8ου μήνα δηλαδή, αλλά μήπως είναι νωρίς?

Οι διακοπές μου για το χρόνο είναι από Ιανουάριο. Θα μπορέσω να πάρω όλες τις μέρες πριν βγώ στην άδεια ή μερικές μέρες τις χάνω?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ηθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, αν και μάλλον είναι σχετικά νωρίς.

Πόσες βδομάδες πριν την ΠΗΤ πήρατε την άδεια? Αρχικά σκεφτόμουν να τη ξεκινήσω γύρω στις αρχές του Ιουνίου, αρχές 8ου μήνα δηλαδή, αλλά μήπως είναι νωρίς?

Οι διακοπές μου για το χρόνο είναι από Ιανουάριο. Θα μπορέσω να πάρω όλες τις μέρες πριν βγώ στην άδεια ή μερικές μέρες τις χάνω?

αυτο εξαρταται απο το ποσες εβδομαεδς συνολικα θα παρεις maternity leave. Αν δηλαδη σκοπευεις να παρεις τρεις τεσσερις μηνες, καλυτερα να δουλεψεις μεχρι τις 36-37 εβδομαδες. Αν σκοπευεις να παρεις και τους 9, τοτε δε χαθηκε κι ο κοσμος να σταματησεις στις 32. Αν και νομιζω πως θα βαρεθεις στο σπιτι τοσο καιρο. Σκεψου οτι μπορει να γεννησεις στις 42 εβδομαδες, τι θα κανεις 10 εβδομαδες; Πιο καλα να τις κρατησεις να τις περασεις με το μωρακι σου μετα τη γεννα.

Οι περισσοτερες γνωστες μου σταματησαν γυρω στις 37 εβδομαδες, που θεωρειται και η εγκυμοσυνη τελειομηνη.

για τις διακοπες σου δεν ξερω να σου πω αν τις χανεις κλπ, αλλα εχω απορια: πως κι ετσι ξεκιναν απο Ιανουαριο και οχι 6 απριλιου; Νομιζα οτι ηταν στανταρ αυτο και οτι πηγαινουν με το φορολογικο ετος.

Travellingmum

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν να πάρω το χρόνο όλο. Δε ξέρω, έλεγα πως όσο πιο αργα στείλω το μωρό στο βρεφικό τόσο καλύτερα. Βέβαια, επειδή δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένη από τη δουλεια, σκέφτομαι και να την κάνω πριν γυρίσω. Το ξέρω, δεν είναι το πιο ηθικό, αλλά να σου πω και η εταιρία δεν έχει δείξει να μας αντιμετωπίζει καλύτερα. Τρια χρόνια δουλεύω εκεί, μόνο φέτος πήρα αύξηση 300 λίρες το χρόνο! Το θεωρώ εκμετάλευση! Και να φανταστείς όταν άρχισα δέχτηκα μείωση μισθου!

Για τις διακοπες τι να σου πω. Νομίζω πως διαφέρει ανάλογα με την εταιρία. Στον άντρα μου οι διακοπές του αρχίζουν από Οκτώμβρη!

Καλο Σαββατοκύριακο να έχουμε. Ο καιρος μέχρι στιγμής φαίνεται καλός!

Καλημέρα,

Έχει υπέροχο ήλιο εδώ σήμερα. Να φανταστείτε άπλωσα μπουγάδα έξω :)

Έπλυνα τα ρούχα του νέου μωρού (ναι, τώρα αξιώθηκα η ακαμάτρα!) και λέμε να πάμε βόλτα σε ένα από τα πάρκα με λίμνη που έχουμε εδώ τριγύρω. Εκτός και αν πείσω τον άντρα μου να πάμε κάτα Bristol στο ζωολογικό κήπο. By the way, σας προτείνω αν έχετε παιδάκια πάνω από 18 μηνών να επισκεφτείτε το Longleat Safari Park. Ο μικρός μου είχε ενθουσιαστεί!

Travellingmum και εμάς η άδεια μας ξεκινάει από 1 Ιανουαρίου. Δέσποινα επέλεξα να σταματήσω δουλειά την Τετάρτη (29/2) που θα είμαι 37 εβδομάδα. Κυρίως για τους λόγους που σου λέει η Travellingmum και επειδή έχω ομαλή εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα. Δικαιούμαστε συνολικά 52 εβδομάδες, συν ότι accrued άδεια μαζέψεις. Λέω να μην την πάρω ολόκληρη και να γυρίσω στους 10 μήνες (2/1/2013) αλλά βλέποντας και κάνοντας. Αν την πάρω όλη θα γυρίσω σχεδόν Απρίλη του χρόνου.

Σχετικά με τα πράγματα και το στάδιο ετοιμασίας μου, όχι δεν έχω τελειώσει ακόμη. Έχω αγοράσει ότι θα βάλω στη βαλίτσα για το μαιευτήριο αλλά δεν έχω ετοιμάσει τη βαλίτσα, πρέπει να σιδερώσω τα ρούχα του μωρού, πρέπει να φρεσκάρω την καλαθούνα και το παιδικό καθισματάκι για το αυτοκίνητο (τα έχω από τον πρώτο). Γενικά, τα περισσότερα πράγματα ο καημενούλης ο μικρός θα τα έχει δεύτερο χέρι (μερικά και τρίτο, καθώς και στον πρώτο είχα πάρει μεταχειρισμένα από φίλες). Να σου πω, είναι τόσο λίγο χρησιμοποιημένα και σε τόσο καλή κατάσταση που ειλικρινά δεν μου κάνει καρδιά να τα δώσω και να αγοράσω καινούρια. Τουλάχιστον όχι για αυτά του πρώτου 6μήνου, μη σου πω χρόνου. Και είναι και τα δύο αγόρια, οπότε μου κάνουν και τα χρώματα ;)

Εσείς τι θα κάνετε ΣΚ;

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

Καλέ τι πειράζει άμα είναι από δεύτερο ή τρίτο χέρι; Μήπως άλλαξαν οι μόδες; Άλλωστε όλο και κάποιο δωράκι θα σας κάνουν, δεν είναι πως δεν θα βάλει πάνω του το μωρό καινούριο ρούχο! Κι εγώ τα κρατάω τα ρουχαλάκια του μικρού μου για το δεύτερο μωράκι (πρώτα ο Θεός). Και κοριτσάκι να είναι, τι σημασία έχει; Ας φορέσει άσπρα-γκρι-γαλάζια, δεν θα πάθει τίποτα :-P

Κι εδώ έχουμε λιακάδα (και) σήμερα! Υπέροχος καιρός, μυρίζει άνοιξη. Το Longleat το προσυπογράφω, αξίζει μια επίσκεψη. Έχετε πάει στο Shearwater; Είναι πολύ ωραία για βαρκάδα και για περπάτημα δίπλα στη λίμνη.

Εγώ απόψε έχω πάρτυ μασκέ, οπότε μάλλον αύριο θα αναρρώνω από τα τσιγάρα, τα ποτά και γενικώς :lol:

Δεν υπάρχει κανόνας στο πότε αρχίζουν να μετράνε οι άδειες. Στις περισσότερες εταιρείες αρχίζουν τον Ιανουάριο, σε άλλες τον Απρίλιο και σε μερικές όποτε βολεύει (Οκτώβριο με Οκτώβριο είχαμε κι εμείς στην προηγούμενη δουλειά μου).

Δέσποινα μην έχεις τύψεις, είναι συνηθισμένο να μην επιστρέφουν στη δουλειά μετά την άδεια λοχείας. Απλά τσέκαρε μήπως η εταιρεία σου σε πληρώνει παραπάνω από το SMP και μετά στα ζητάει πίσω. Ρώτα κάποιον στο HR να σου πει ακριβώς τι ισχύει και με τις άδειες. Εννοείται ότι δεν θα δεσμευτείς από τώρα για το πότε και αν θα γυρίσεις στη δουλειά, αυτά θα τους τα πεις τελευταία στιγμή (ρώτα να σου πουν μέχρι πότε πρέπει να τους ενημερώσεις).

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Καλημέρα,

Δικαιούμαστε συνολικά 52 εβδομάδες, συν ότι accrued άδεια μαζέψεις. Λέω να μην την πάρω ολόκληρη και να γυρίσω στους 10 μήνες (2/1/2013) αλλά βλέποντας και κάνοντας. Αν την πάρω όλη θα γυρίσω σχεδόν Απρίλη του χρόνου.

πανε καποια χρονια που ασχολουμουν με αδειες μητροτητας, αλλα ειχα την εντυπψση πως ακομε ηταν 39 οι εβδομαδες που δικαιουται καθε γυναικα, 6 στο 90% του μισθου και 33 με smp (τοτε ηταν 126 λιρες την εβδομαδα, δε φανταζομαι να εχει αυξηθει τοσο πολυ... ).

Το προβλημα ειναι ποσο καιρο αντεχεις οικονομικα να παρεις αδεια, αν παιρνεις δυο χιλιαδες το μηνα και εχεις κανονισει τις υποχρεωσεις σου συμφωνα μ'αυτο (πχ mortgage αλλα και καθημερινα εξοδα οικογενειας), το ποο καιρο θ'αντεξεις με τα 500 το μηνα εξαρταται πολυ απο τα savings που εχεις. Φθσικα μετα εχεις να σκεφτεις και childcare, αν δηλαδη ο,τι παιρνεις απο τη δουλεια τα δινεις στον παιδικο δεν εχεις λογο να μην παρεις οσες εβδομαδες δικαιουσαι...

Μπορεις pls να με ενημερωσεις για τις 52 εβδομαδες, εχεις καποιο λινκ; Δεν ξερεις τι γινεται... ας ειμαι ενημερη :tongue:

Δείτε εδώ για τις 52 εβδομάδες άδεια και εδώ για το Maternity Pay.

Σχετικά με το maternity pay, η εταιρεία μου πληρώνει τις 10 πρώτες εβδομάδες full pay, αλλά γράφει το βιβλιαράκι που μου έδωσαν ότι "this entitlement is over and above the statutory legal requirement". Δεν ξέρω τι τους υποχρεώνει ο νόμος να δώσουν.

Από εκεί και ύστερα ξεκινάει το Statutory Maternity Pay, το οποίο είναι το ίδιο για όλους καθώς πληρώνεται από το κράτος (νομίζω από το HMRC):

• 6 εβδομάδες: το 90% των μέσων εβδομαδιαίων αποδοχών (χωρίς ανώτατο όριο)
  • 33 εβδομάδες: το χαμηλότερο εκ των δύο επόμενων: α) το standard rate (£128.73) ή β) το 90% των μέσων εβδομαδιαίων αποδοχών. Εκτός και αν αμοίβεσαι με το βασικό, συνήθως παίρνεις το πρώτο.

Μέχρι τις 52, όπως καταλαβαίνω μένουν 3 εβδομάδες που είναι άνευ αποδοχών, απλά δεν ξέρω αν αυτό ισχύει για όλους ή είναι απλά το maternity policy της εταιρείας μου. Κατά τ'άλλα:

• Για να μπορέσεις να πάρεις SMP (αν φυσικά έχεις τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο link πιο πάνω) χρειάζεται την 20η εβδομάδα να ζητήσεις από τη μαία ή τον GP να σου δώσουν το Maternity Certificate (MAT B1) που γράφει την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού.
  • Μας ζητούν να ενημερώσουμε εγγράφως το πότε θα ξεκινήσει η άδεια μέχρι το αργότερο την 25η εβδομάδα.
  • Το νωρίτερο που μπορούμε να ξεκινήσουμε την άδεια είναι η 29η εβδομάδα.
  • Για το αν σκοπεύουμε να επιστρέψουμε ή όχι στη δουλειά πρέπει να ενημερώσουμε εγγράφως το αργότερο 8 εβδομάδες πριν τελειώσουν οι 52 εβδομάδες της άδειας. Αν θέλουμε να επιστρέψουμε νωρίτερα πρέπει πάλι να ενημερώσουμε 8 εβδομάδες πριν τη μέρα που θέλουμε να ξεκινήσουμε.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

λοιπον, μπερδευτηκα τωρα. Εχω την εντυπωση οτι υποχρεουνται να σου δωσουν 6 εβδομαδες στο 90% και μετα αρχιζουν οι 33, γι'αυτο οι δεκα full pay λεει οτι ειναι above smp, αλλα νομιζω οτι οι πρωτες 6 συμπεριλαμβανονται στις 10. Μπορει να ειναι ετσι ή εισαι σιγουρη οτι ειναι 10+6;

Διαφημίσεις

Το ξαναδιάβασα και έχεις δίκιο. Γράφει πιο κάτω στο βιβλιαράκι ότι "Eligible employees will be paid SMP up to a maximum of 39 weeks. This period will include 10 weeks at full pay." Όντως αυτό είναι το over and above. Άρα οι 10 εβδομάδες είναι μέσα στις 39 και η άδεια άνευ αποδοχών είναι 13 εβδομάδες όπως έγραψες. Thanks γιατί απ' ότι φαίνεται το διάβασα όπως ήθελα το κείμενο :oops:

Γεια σας κορίτσια!

Ωραια περάσαμε το σαββατοκύριακο. Ησυχα. Αύριο και Τρίτη έχω πάρει και άδεια, μια χαρά είμαι....

Τι ωραία συζήτηση και αυτη. Τα σχετικά με το SMP τα έχω βρει και εγω. Βέβαια η εταιρία μου παρέχει μόνο το έλάχιστο. Εκτός αν έξτρα θεωρείται πως θα μου πληρώνει την ιδιωτική σύνταξη και θα πρέπει να επιστρέψω τα χρήματα άμα δε γυρίσω πισω!

Κάτι είχε πάρει το μάτι μου για ένα χαρτί που χρειάζομαι να δώσω στο ΗR. Αλλά είδα πως μετά τον υπέρηχο των 20εβ, το επόμενο ραντεβού μου με τη μαία θα είναι στην 24 εβ. Αμά πάρω το χαρτί τότε, μάλλον θα είναι αργα. Θα ρωτήσω σίγουρα τη Παρασκευή τι παίζει με το χαρτί και πότε και ποιος θα μου το δώσει! Ας ελπίσουμε βέβαια, πως ο υπέρηχος θα είναι καλος.

Με βάλατε όμως σε σκέψεις:confused:. Η αλήθεια είναι πως μεχρι στιγμης δε τα έχουμε βαλει κάτω να υπολογίσουμε τα έξοδα μας, και πώς θα επηρεαστούν τα οικονομικά μας με το παιδι. Για την ωρα καταφέρνουμε να βαλουμε κάτι στην άκρη στο τέλος κάθε μήνα, και φανταζόμαστε πως πάντα έτσι θα είναι! Αλλά όντως, δε ξέρω αν θα τα καταφέρουμε μόνο με ένα μισθο...

Αλήθεια, μήπως ξέρετε στο περίπου πόσα είναι τα έξοδα ενός μωρού το μήνα? Περα από τα αρχικα έξοδα για τη προίκα του? Αμα θηλάζεις βγαίνει πιο φτηνά?

Εύχομαι να μη σας κουράζω πολύ με τα προβληματα μου!

Peekaboo

Καλή προετοιμασία σου εύχομαι. Φαντάζομαι θα ανυπομονείτε τα δείτε το μωρακι σας!

Μια χαρά μου φαίνεται που χρησιμοποιείτε τα επιπλάκια από δευτερο χέρι. Μακάρι να μπορύσα και εγώ να πάρω κάποια πράγματα από τα αδέρφια μου, και οι δύο έχουν μικρά μωράκια και δε πιστεύω να κάνουν άλλο, αλλά τα μεταφορικά μου φαίνεται θα μας κοστίσουν περισσότερο! Ούτε και έχουμε κανένα γνωστό εδώ με μωρό, που θα μπορούσαν να μας δώσουν κάτι. βέβαια, δε θα ήθελα να αγόραζα μεταχειρισμένα επιπλάκια, μόνο και μόνο επειδή δε ξέρω ποιος και πως τα χρησιμοποιούσαν (παράξενη ε?) Πάντως ο άντρας μου μου έχει από τώρα τονίσει πως δε σκοπεύει να δώσει 500 και 700 λιρες για το καρότσι. Ολα θα τα αγοράσουμε μέσω ίντερνετ ή Ικεα. Και έχει και δικιο, σημασία έχει μόνο να είναι καλής ποιότητα για το διάστημα που τα χρειαζόμαστε.

Αληθεια, αν επιτρέπετε με τι ασχολείσαι?

Αντε τρεις μερούλες μείνανε και μετά το μόνο που θα σκέφτεσαι θα είναι η οικογένεια σου και το καινούριο μέλος της!

Ευγι βλέπω πως είσαι σχετικά βραδυνός τύπος. Αυπνίες έχεις? Πότε κοιμάσε?

Οχι δεν εχω αυπνίες (ακόμα...) Πάντα ήμουν βραδυνός τύπος αν και τώρα το έχω μειώσει γιατί αλλιώς δε θα μπορώ να πάρω τα πόδια μου την επόμενη μέρα.

Ωραίος καιρός το σαβ/κο! Είχαμε κόσμο από Ελλάδα και γυρνούσαμε ολη την ώρα. Είμαι πτώμα τώρα που γράφω, αλλά αξιζε τον κόπο. Εντελώς τυχαία χτες περάσαμε απο το Southbank Center που έτυχε να έχει ενα children΄s festival με ζωγραφική και παράσταση για παιδιά οπότε και η μικρούλα πέρασε καλά. Καλές οι βόλτες αλλά εγκυος και με παιδί σε ζωηρή φάση όσο να ναι είναι περιορισμένες οι αντοχές μου.

Δέσποινα κατά τη γνώμη μου τα πάγια εξοδα του μήνα για ένα μωρο δεν είναι πολλά. Μόνο πάνες κανένα ρουχαλάκι και γάλα αν δε θηλάσεις. Τώρα ακριβές ποσό δε μπορώ να υπολογίσω αυτή τη στιγμη. Βέβαια εκεί που ξοδευεις λεφτα είναι πριν γεννηθεί το μωρό, με κούνιες, καρότσια κτλ. Και με τοσα αξεσουαρ που βγαίνουν για μωρά, μπορουν να σου φύγουν πολλά λεφτα ειδικά αν είσαι των gadgets. Νίωθω και εγώ τυχερή που έχω πάλι κοριτσάκι και δεν θα χρειαστεί να αγοράζω καινούρια ρουχαλάκια. Second hand δεν έχω πάρει πολλά ως τώρα, αλλά στο καινούριο μωρό θα είναι όλα second hand!

δεσποινα, δε μπορω να σου πω τιμες, αλλα θυμαμαι πως οταν γεννησα την κορη μου πριν 5,5 χρονια δε θηλαζα και το child benefit καλυπτε γαλα και πανες κι περισσευε και κατι. Το μεγαλο ζητουμενο ειναι το childcare...

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...