Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Η health visitor κοίταξε να δει άμα η γλωσσούλα της έχει πρόβλημα, είπε πως δε φαίνεται κάτι αλλά είδε πως η μικρή μάλλον έχει thrust οπότε πήρα τηλ το gp και μας έγραψε σιρόπι και για μένα την calesten. Η μητέρα μου που ρώτησε σε φαρμακοποιο στην Ελλάδα είπε πως εκεί προτιμούν να συνταγοδοτουν (ή κάπως έτσι) αλοιφη, οπότε δε ξέρω αν θα είναι καλο να της την δώσω. Κυριώς γιατι δε ξέρω αν πρέπει να εμπιστευτω τη health visitor που έβγαλε τη διάγνωση μόνο κοιτώντας το μικρό και χωρίς καν να βάλει το χέρι της να σιγουρευτει.

Η φαρμακοποιός όμως είπε στη μητέρα μου πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσωμια γάζα με λίγο χαμομήλι που έχει αντιβιωτικές ιδιότητες για να καθαρίσω τη γλωσσίτσα της (το πως θα τα καταφέρω είναι άλλο πράγμα!) ή έστω λίγο ορο. Δε ξέρω αν θα βοηθήσει καθόλου, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω πριν αρχίσω να δίνει αντιβιώσης στο μόλις 3 εβδ. μωράκι! Για μένα είπε να χρησιμοποιώ τη calesten, που καθαρά λέει στην οδηγίες πως είναι για κολπική χρήση στις θηλές μου, οπότε και πάλι δε ξέρω αν έκανε η gp καμιά πατάτα! Με το ένα και το άλλο, ψυχολογία χάλια, μια και δε ξέρουμε αν κάνουμε το καλύτερο για τη μικρή. Οποια εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσωπική εμπειρία δεν έχω, αλλά δες τι λέει η σύμβουλος γαλουχίας δίπλα.

Ολόκληρο το θέμα εδώ.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Αν η μικρή εχει οντως oral thrush δεν χρειαζεται αντιβιωση. Τι σιροπι σας εδωσε για τη μικρή? To canesten παντως είναι για μηκυτιασεις και σωστά σου τοεδωσε εσένα. εμένα παντως που είχε ασπρες κηλίδες μεσα στο στόμα (δειγμα μυκητιασης) έφυγαν μόνες τους τελικα. Απλα αν εχεις και εσυ στο στηθος μπορει να γινει επώδυνος ο θηλασμος. Παντως μην ανησυχεις γίαυτό δεν είναι τίποτα.

Δέσποινα αν χρειάζεσαι αμπούλες φυσιολογικού ορού ή ρόφημα χαμομηλιού, μπορώ να σου στείλω από εδώ. Το ρόφημα είναι της Milupa, αυτό που δίνουν στα μωρά, το έχω φέρει από Ελλάδα και είναι σφραγισμένο, δεν το έχω ανοίξει. Αμπούλες δεν έχω πολλές, αλλά καμιά δεκαριά θα είναι σίγουρα. Θα κατέβω για διακοπές από βδομάδα κι έτσι δεν με πειράζει να σου στείλω όσες έχω στο σπίτι, δε νομίζω να μου χρειαστούν πριν φύγω. Επίσης έχω και ρινικό αποφρακτήρα με ανταλλακτικά ρύχγη αν τον θέλεις. Αν σε ενδιαφέρει κάτι από αυτά, στείλε μου τη διεύθυνσή σου με ΠΜ και θα στα στείλω αύριο να τα πάρεις το Σάββατο.

Για τις κηλίδες στη γλώσσα κι εγώ ξέρω ότι δεν δίνουν τίποτα, είχε το μωρό μιας φίλης μου. Στο τέλος πέρασε μόνο του, χωρίς φάρμακα. Πάντως της είχαν πει ότι δεν ήταν thrush και ότι ήταν από το γάλα? αν θυμάμαι καλά.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

@Despina80: τώρα διάβασα όλα τα μηνύματα. Θα πρέπει απλώς να καθαρίζεις πολύ καλά με σαπούνι και νερό τις θηλές πριν θηλάσεις. Δεν έχει σημασία που η κύρια ένδειξη είναι για vaginal thrush. Το φάρμακο είναι για τον ίδιο μύκητα. Για το μωρό τι σου έδωσαν;

Απόσπασμα από το BNF: Nystatin is not absorbed from the gastro-intestinal tract and is applied locally (as a suspension) to the mouth for treating local fungal infections. Miconazole is applied locally (as an oral gel) in the mouth but it is absorbed to the extent that potential interactions need to be considered.

http://www.nhs.uk/Conditions/Oral-thrush---babies/Pages/Treatment.aspx

Διαφημίσεις

Koριτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και για τις ενδιαθέρουσες σελλιδες που με παραπέμψατε.

Μπίγκι σε ευχαριστω ιδιαιτερα που προσφέρθηκες να μου στείλεις τις αμπούλες και όλα τα άλλα. Μου έστειλε πακετάκι τελικά η μανούλα, τώρα το πότε θα το λάβω είναι άλλο θέμα. Τελικά αποφάσισα να μη δώσω τίποτα, αφού μετά από όσα γράψατε και ότι διάβασα, νομίζω πως για μια ακόμα φορά η health visitor βιάστηκε να διαγνώσει κάτι που δεν υπάρχει!

Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ πως και υπάρχουν τόσες πολλές διαφορές μεταξύ ελλάδας και αγγλίας σε θέματα διατροφής μωρών; Πώς στην Ελλάδα βρίσκουμε τοσο εύκολα τα χαμομηλια για τα μωράκια και εδώ δεν υπάρχει κάτι αντιστοιχο; τελικά μπορούμε να τα δίνουμε στα μικρά ή όχι;

Αχ Δέσποινα μεγάλο θεμα ανοίγεις με το χαμομηλι :) γενικα έχει απαγορευτεί ακόμα κ για πλυσεις στα ματια

Ένα μωρό που θηλαζει δεν χρειαζεται κάτι άλλο κ κυρίως χαμομηλι

Το κιντερτε ξέρω σίγουρα έχει μέσα ζάχαρη .,, γενικα δεν ασχολήθηκα ποτε με τετοια σκευάσματα κ ο γιατρός μου στην Αγγλία είχε πει πως κωοι σταγόνες για κόλικους τύπου gripe water κ αλλα που υπάρχουν δεν κάνουν τίποτα

Αλλα κ στην ελλαδα δεν εχουν όλοι οι γιατροί την ίδια άποψη

Ιδίως αν πας σε πιο νέο γιατρο θα ακούσεις πολλα ίδια πράγματα μα αυτα που λένε στην Αγγλία

Να ξέρεις ότι και στην Ελλάδα οι παιδίατροι που είναι πραγματικά υπέρ του θηλασμού λένε ότι δεν χρειάζεται ούτε χαμομήλι, ούτε νερό σε μωρό που θηλάζει. Η δική μας ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Οι παιδίατροι οι οποίοι έχουν χορηγούς την Milupa, τη Nestle και δεν ξέρω ποιους άλλους (τους στέλνουν ταξιδάκια για σεμινάρια στο εξωτερικό, τους στέλνουν "δωράκια" κ.α. διάφορα - μεγάλη κουβέντα, ας μην την ανοίξουμε καλύτερα εδώ) με μεγάλη ευκολία θα σου πουν "δώσε κίντερτε/χαμομηλάκι/νερό/συμπλήρωμα". Όλα αυτά είναι γνωστό ότι υπονομεύουν τον θηλασμό κυρίως σε μωρά μικρότερα των 40 ημερών που δεν έχουν ακόμη εδραιώσει τη γαλουχία.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Δέσποινα δε νομίζω να αργήσουν. Συνήθως 3-4 μέρες κάνουν να έρθουν τα πακέτα από Ελλάδα (ελπίζω να μην στο έστειλε συστημένο).

Το κίντερτε δεν ξέρω τι είναι, το ρόφημα χαμομηλιού πάντως μπορείς να το δώσεις και σε νεογέννητα. Τώρα αν δεν θες να το δώσεις ή αν έχεις λόγους να μην το δώσεις, αυτό είναι άλλο θέμα. Γνώμη μου είναι ότι αποφασίζεις ποιανού τη γνώμη θα ακολουθήσεις και κάνεις ό,τι σου λέει. Όσο ψάχνεις τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος, τόσο περισσότερο τρελαίνεσαι.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Από απλή περιέργεια, βοηθάει σε κάτι το χαμομήλι; Δεν λέω ότι κάνει κακό στο μωρό, αλλά γιατί να το δώσει;

Διαφημίσεις

Το κιντερτε ειναι ρόφημα χαμομηλιου

Το χαμομηλι ανήκει στα αλλεργιογονα κ πλέον δεν συστήνεται ουτε σε νεογεννητα ουτε για πλυσεις ματιών ουτε τίποτα

Σε αυτο που θα συμφωνήσω ειναι οτι πρέπει να βρεις κάποιον που να ταιριάζει με τον δικό σου τροπο σκέψης κ να εμπιστευεσαι...

Το κίντερτε αποκλείτεται να είναι ρόφημα χαμομηλιού, γιατί είναι δύο διαφορετικά προϊόντα. Δηλαδή στα σούπερ μάρκετ βρίσκεις κίντερτε, βρίσκεις και ρόφημα χαμομηλιού (της ίδιας εταιρίας).

Γιατί να το δώσει η Δέσποινα, δεν έχω ιδέα! Ας μας πει η ίδια.

Δεν γνωρίζω τι συστήνεται και τι όχι στα νεογέννητα. Ξέρω όμως ότι υπάρχει κόσμος που δίνει χαμομήλι στα νεογέννητα, και που κάνει πλύσεις με χαμομήλι, και επίσης υπάρχουν πολλά βρεφικά προϊόντα που περιέχουν χαμομήλι. Επίσης ξέρω ότι το ρόφημα χαμομηλιού γράφει επάνω ότι είναι κατάλληλο για νεογέννητα.

Το ότι το χαμομήλι είναι αλλεργιογόνο πρώτη φορά το ακούω. Βέβαια δεν έχω βγάλει και την ιατρική... :P

Καλησπέρα κορίτσια!

Τι κάνετε; Τι ζέστη είναι αυτη; Αντε πότε επιτέλους θα έρθει το british summer, με τη δροσούλα, λίγη βροχούλα; Τώρα με το μωρο στο σπίτι δεν είμαστε για καύσωνες!

Μάλλον παρεξηγήθηκα. Υπο κανονικές συνθήκες δε σκοπεύω να δώσω χαμομηλάκι ή οτιδήποτε άλλο στο μωρο. Εύχομαι να μη ταλαιπωρηθούμε και με κολικούς και μπω στο πειρασμό να δώσω κάτι τότε. Εδώ ούτε καν πιπίλα θέλω να της δώσω (άμα της δώσω θα είναι μετά τους πρώτους 3 4 μήνες!)

Απλώς στην περίπτωση που όντως το μωρό είχε στοματίτιδα, θα προτιμούσα να ξεκινήσω πλύσεις με χαμομήλι παρά με το σιρόπι-αντιβίωση που μου έγραψε ο γιατρός. Ισως να κάνω τρομερό λάθος, αλλά πιστεύω πως το χαμομηλάκι είναι καλύτερο. Αλλωστε και η αντιβίωση έλεγε πως μπορεί να προκαλέσει αλλεργιες!

Πικαμπου στην ερωτηση σου γιατι να δώσεις χαμομήλι στο παιδι, από συζήτηση με τη μητέρα μου, μου φαίνεται πως όταν εγώ ήμουν μωράκι συνηθίζαν να δίνει χαμομήλι στα μωρά μεταξύ ταϊσμάτων. Μάλλον τότε τηρούσαν αυστηρά το τρίωρο/τετράωρο μεταξύ ταϊσμάτων και έδιναν το χαμομήλι στο ενδιαμεσο αν το μωρό διαμαρτύρονταν. Ακόμα είπε η μητέρα μου πως το χαμομήλι ηρεμεί, όποτε το έδιναν για να ηρεμήσουν τα μωράκια (από νωρίς αρχίσαμε τα ηρεμιστικά τότε!:tongue:)

Νομίζω πως το κιντερτε κάπως βελτιώνει τους κολικους, οπότε και πάλι η σύγχρονη ελληνίδα μάνα θα το δίνει για να ηρεμεί το μωρο και να μη ταλαιπωρείται και αυτή πολυ (πάντα βέβαια με τη συμβουλή της παιδιάτρου!) Ισως να φταίει και το σύστημα, πολύ συχνά το έχω ακούσει πως οι γιατροί χρηματίζονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες, αλλά νομίζω πως φταίνε και οι μάνες που κοιτάν την ευκολία τους, και πως να ηρεμήσουν τα μικρά τους!

kalispera !

popo ti kausonas einai autos ? xehasa k to antiliako mou stin ellada :P:p:p:p:p:p

loipon koita ta rofimata kapote ta dinane polu omos pleon lene ps gia tous 6 mines ta neogennita de xreiazontai tipota allo apo mitriko gala.

tora an to xriazesai gia tin anisiptiki tou drasi nomizo pos an to moro ontos exei kapoio mikrovio den tha tou perasei me to xamomili k tha xreiastei antiviosi.

to kinterte einai apoxirameno apostagma apo diafora votana. pleon oi nees odigies einai poio epifilaktikes me kathe eidous votana. epipleo epeidi den einai kanoniko xamomili de nomizo na se voithisei. nomizo pos an xreiazetai mono gia pluseis kaluera na pareis kanoniko i fakelakia xamomiliou. tora an katalava oti sou eipan pos to moro tha piei kinterte kai tha tou perasei de nomizo na stekei katholou.

telos gia tous kolikous den uparxei farmako k sou euxomai na min perasei to mikraki sou. oute to xamomili voithaei. isos ligo to faskioma na voithaei kai i volta. epipleon lene pos ta morakia pou thilazoun exoun ligoteres pithanonites na pathoun kolikous giati kata to thilasmo einai ligoteres oi pithanotites na egklovistei aeras opos me to mpimpero.

prospathise na iremiseis giati to agxos einai o xeiroteros exthros sou! filakia

uDLqp1.png

Αν το θες για πλύσεις, συμφωνώ κι εγώ να μην χρησιμοποιήσεις το ρόφημα, αλλά κανονικό χαμομήλι, γιατί το ρόφημα έχει μέσα ζάχαρη. Αν δεν σου βρίσκεται κανονικό χαμομήλι, φακελάκια (chamomile tea) που θα τα φτιάξεις σαν τσάι και θα το αφήσεις να κρυώσει.

Όσο για τον καιρό... προσωπικά λατρεύω τηε ζέστη και ελπίζω να κρατήσει! Ήταν η πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι που μπορέσαμε να κάτσουμε έξω ως αργά με κοντομάνικα. Επιτέλους λέμεεεεε :D Δέσποινα, εσείς δεν βγαίνετε έξω με τη μικρή; Θα κρατήσεις τον σαραντισμό;

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...