Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Δεν είχα ιδέα! Θα το κοιτάξω και αυτο. Εχω πολυ δρόμο - δεν ξέρω που πανε τα 4.

Έχει αρκετά καταστήματα και προσιτά brands, όχι τύπου Οξφόρδης (δε θυμάμαι και πώς το λένε) και σίγουρα 4 μεγάλα restaurants.

Edit: Στην Οξφόρδη είναι το Bicester village.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κοριτσια

πώς είστε σήμερα;

Εμείς είμαστε καλά, συνεχίζουμε να παίρνουμε βάρος αργά αλλά σταθερά. Δυστυχώς συνεχίζουμε ακόμα το συμπλήρωμα, μια και που ο άντρας μου επιμένει πως είναι το καλύτερο :mad:, οι μαίες (τελευταία επίσκεψη χτες) δε μας είπαν ούτε να το κόψουμε ούτε να το συνεχίσουμε, και η μικρή αμέσως μετά το θηλασμό όταν της δίνουμε το μπιμπερο καταβροχθίζει γύρω στα 40 με 60 ml, οπότε απογοητεύομαι και εγώ ότι κάτι δε κάνω σωστά και μετά το θηλασμο πεινάει το καημένο μου.

Πικαμπου, κατι είπες πως τα μικρά σου έτρωγαν μόνο 5 με 10 λεπτά στο στήθος; Είναι αρκετο; το ξέρω δεν υπάρχει κανόνας, αλλά τι θεωρείται τελικά φυσιολογικό; Μαλλον κάτι κάνω λάθος εγω και δε πιάνει καλά τη ρώγα. Ποια στάση χρησιμοποιείτε εσείς. Τη χιαστή και με το ιδιο χέρι με το στήθος να κρατάτε το στήθος; Αυτη μου την πρότεινε η μαία, αλλά δε με βολεύει καθόλου!:|

Τραβελγκριλ, βιαζεται ο μικρός; Πώς είσαι εσύ τώρα που μπήκες στο μήνα σου; Να φανταστω πως όλες οι ετοιμασίες και οι βαλιτσούλες έχουν γίνει και τώρα μόνο περιμένεις; Πότε είπαμε έρχεται η μητέρα σου; Συμβουλή μου, όσο μπορείς πληροφορήσου για τον θηλασμό, όσα κι αν νομίζεις πως ξέρεις στην πράξη είναι τελειως διαφορετικά!

Φαίρη, πως είσαι εσύ; Το είπες σε γονείς και φίλους; Πως το πήραν; Ο άντρας σου άρχισε να συνηθίζει την ιδέα;

ΥΣ¨Συγγνώμη για το σεντόνι, και για το ότι λίγο ξεφεύγω απο το θέμα εγκυούλες στην Αγγλία. Μαλλον πρέπει να αρχίσω να χρησιμοποιώ το μανούλες στην Αγγλία, αν και σύντομα, ούτε και εκεί θα μπορώ να γράφω!:rolleyes:

despoina i kaluteri stasi gia to thilasmo einai auti pou volevei k tous duo sas.

ego tha sou elega na min apogoitevesai me to varos kai na prospathiseis na kopseis to sumpliroma an theleis na thilaseis apokleistika k gia megalo diastima. Tha mathete k oi duo na "thilazete".

kai emena o mikros ekane panta polla k mikra geumatakia.

min agxonesai toso kai ola tha pane kala. to pan einai (nomizo) na exeis apofasistikotita kai na peis den uparxei periptosi na min ta katafero! ola tha erthoun siga siga. emena o mikros polles fores ekane terasteia diastimata na parei kila. den agxothika pote! kai meta pou arxise na troei sterees kai meta to xrono. panta eperne liga kila.

uDLqp1.png

Δέσποινα συμφωνώ με τη Νατάσσα. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό ούτε στη διάρκεια του γεύματος, ούτε στη στάση που βολεύει. Όπως έγραψα, ο μικρός θηλάζει περίπου 5-10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα. Ο μεγάλος θήλαζε περίπου 20 λεπτά κάθε 1,5 ώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έτρωγε περισσότερο, απλά μάλλον του άρεσε να πιπιλάει περισσότερο. Το μωρό της eugie θηλάζει πιο αραιά. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και η ένδειξη ότι τρώει αρκετά είναι οι βρεγμένες πάνες και η πρόσληψη βάρους. Σε ποια καμπύλη ανάπτυξης ήταν η μπουμπού όταν γεννήθηκε και σε ποια είναι τώρα; Ο μικρός μου να καταλάβεις ήταν μεγάλο μωρό, γεννήθηκε στην 75η καμπύλη και μέχρι 3 μηνών ήταν εκεί γύρω. Μετά τον έπιασαν κάτι ιώσεις και έκανε εμετούς και έπεσε λίγο πάνω από την 50η. Την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι άρχισε να παίρνει περισσότερο βάρος και η health visitor είπε ότι είμαστε μια χαρά.

Όταν λες ότι όταν τελειώσετε το θηλασμό της δίνεις συμπλήρωμα και το παίρνει μετά χαράς μήπως δεν έχει πραγματικά τελειώσει το θηλασμό το μωρό; Πως κρίνεις ότι τελείωσε, βάσει διάρκειας; Ίσως αντί για συμπλήρωμα να δοκίμαζες να ξαναπροσφέρεις στήθος; Δεν θα το έτρωγε άλλο; Όπως σου γράφει και η Νατάσσα αν θέλεις να θηλάσεις για καιρό (τουλάχιστον για το προτεινόμενο 6μηνο) θα πρέπει να προσπαθήσεις να κόψεις το συμπλήρωμα, καθώς δίνει μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι το μωρό δεν χρειάζεται περισσότερο γάλα και υπονομεύει την παραγωγή σου. Με το να προσφέρεις περισσότερο στήθος αντίθετα ο εγκέφαλος παίρνει μήνυμα ότι το μωρό χρειάζεται κι άλλο γάλα οπότε αυξάνει την παραγωγή.

Γενικά μην αγχώνεσαι, κάνεις ότι κρίνεις εσύ καλύτερο για το μωράκι σου είτε θηλάσεις είτε δώσεις συμπλήρωμα. Ρώτα αν στο sure start centre της περιοχής σου έχουν breastfeeding support groups που μπορούν να σε βοηθήσουν. Επίσης μπορείς να μπεις στο "ανάδελφο" φόρουμ (parents.org.gr/forum) στο οποίο θα βρεις πολλές πληροφορίες και μπορείς να ρωτήσεις και τη σύμβουλο γαλουχίας (Αγλαϊα λέγεται). Εμένα με βοήθησαν πολύ αυτά πιου διάβασα. Ότι άλλο θέλεις ρώτα :)

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

Δεσποινακι ειμαι έτοιμη και έν αναμονή για άφιξη τιμώμενου προσώπου! Προσπαθώ να μην αγχωθω με τον θηλασμο, θα δούμε πως θα παει! Πολυ χαίρομαι που η μπεμπουλα παει μια χαρα. :tongue:

RLcRp1.png

Δεσποινακι πολυ χαίρομαι με τα νέα σου

Για τον θηλασμο δεν έχω κάτι έξτρα να πω με κάλυψαν τα κορίτσια

Εγω καλα είμαι, μα τον άντρα μου ειναι λίγο δύσκολα ακόμα κ την παλεύω οσο μπορω γιατι έχω κ τον μεγάλο μου γιο που με χρειαζεται , απλα με πιάνει εκνευρισμός ώρες ώρες κ δεν θελω να βλέπω κανέναν :(

Κατα τα αλλα πεταξα μπυροκοιλι κι ηδη κάποιοι το ξέρουν η το κατάλαβαν χεχε

Kαλημέρα κορίτσια!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αληθεια είναι πως προσπαθώ να τηρώ ότι γράψατε, δεν έχω πρόγραμμα, το στήθος το δίνω όποτε πιστεύω πως πεινάει και δε περιμένω να κλάψει. Δε κρατάω ρολόι, δίνω και τα δύο στήθη, γιατι η μικρή φαίνεται να έχει προτιμήσεις, αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζεις πόσο τρώει. Βρήκα στο ιντερνετ μια σύμβουλο θηλασμού και τη περιμένω σήμερα. Στη σελλίδα έγραφε 50 λιρες και 90 λεπτα consultation, αλλά δε συζήτησα τη τιμή μαζί της τηλεφωνικώς. Εύχομαι να μη μου πει τίποτα αλλο. Ισως να μη μου πει κάτι που δε ξέρω ήδη, αλλά ότι βοήθεια νομίζω πως είναι καλή, γιατι είναι ώρες που με παίρνει πολύ από κάτω, κι ας έλεγα πάντα πως δε θα είμαι υπερβολική, ούτε κολλημένη στο θηλασμο. Απλω΄ς με τρώει το παράπονο που δεν έχω πολύ υποστήριξη από τον άντρα μου, αλλά ούτε και απο τη μητέρα μου, όταν τα λέμε στο τηλέφωνο (βέβαια κάτι τέτοιο το περίμενα, γιατι η μητέρα μου δε θήλασε),και από την άλλη προσπαθώ τόσο πολύ με το να έχω το στήθος συνεχώς έξω, να πονάνε οι ρώγες μου, και τελικά η μικρή να παραμένει νηστικιά!

Συγγνώμη που σας κουράζω (και συνεχίζω να βρίσκομαι σε λάθος φορουμ) αλλά κάπου θέλω να τα πω, κάπου που νομίζω πως υπάρχει κατανόηση.

Τραβελγκιρλ, ετοιμη και σωματικά και ψυχικά; Ειμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε μια χαρά. Μακάρι ο μπέμπης να παραμείνει στη κοιλίτσα σου για όσο περισσότερο γίνεται, για να πάρει λίγο παραπάνω βάρος. Αλλά και τώρα να γεννηθει θα είναι μια χαρα. Καλά κάνεις και δεν αγχώνεσαι με το θηλασμό μη καταντήσεις σαν και εμένα που πάω να χάσω το μυαλό μου!:confused:

Φαιρη, άρχισες να δείχνεις; Κάνε το κορόϊδο όσο μπορείς. Αλήθεια, τώρα που είσαι στην Ελλάδα δε σκέφτεσαι να πας στο γυναικολόγο για ένα πρώτον έλεγχο; Τελικά όντως έχεις γίνει Αγγλίδα, εμένα αυτό θα ήταν το πρώτο μου μέλλημα, να πάω στο γιατρό και να κάνω όλες τις εξετάσεις, έτσι γιατι θα με έξινε η τσέπη μου!

Για τον άντρα σου μην ανησυχεις. Τελικά κατάλαβα ότι οι άντρες είναι από άλλο πλανήτη. Τα παίρνουν όλα τελείως διαφορετικά!

Διαφημίσεις

Πκαμου διαβασα κάπου αλλού πως θα πάτε τελικά Ελλάδα; Καλά να περάσετε.

Εστειλα τα χαρτιά για το διαβατήριο της μικρής και λίγο το ξενύχτι λίγο τα μυαλα στα σύννεφα ξεχάσαμε να βάλουμε την επιταγή για τα fee (πολύ ζώα και εγώ και ο άντρας μου!). Μου είπαν πως θα μας στείλουν γράμμα και πληροφορίες για το πως να πληρώσουμε. Εσας σας έστειλαν κάποια ειδοποίηση πριν σας στείλουν το διαβατήριο; Μακάρι να παν όλα καλά γιατι τους έστειλα και το διαβατήριο μου!

Αληθεια, Δουβλίνο πότε θα πατε αν τελικά θα πάτε; Θέλω να πιστεύω πως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβριου θα μπορέσουμε να μετακομίσουμε. Θα ήθελα να σε γνωρίσω αν τυχων είστε εκει κατά τον Οκτώμβρη.

Ναι δείχνω Δέσποινα μου φημιζομαι για το ποσο μεγάλη κοιλιά κάνω χαχαχα

Όχι δεν έχω καμια πρόθεση να πάω στο γιατρο :) σε δυο βδομάδες που γυρίζω θα τα κάνω όλα οπως πρέπει πάνω. Με τη Μαια έχω ηδη μιλήσει βεβαια

Κουράγιο με το μωρό, θα δεις πάνω στο μήνα θα έχετε βρει τους ρυθμούς σας κι φυσικά μην ζητας συγνώμη που γραφεία εδω ειναι καλο να μοιράζεσαι τους προβληματισμούς σου

Δεσποινα, έχεις δοκιμάσει καθόλου την ξαπλωτή στάση? Δηλαδη και οι δυο να είστε ξαπλωμένες στο κρεβάτι αντικρυστα? αυτή τη θεωρώ ξεκοούραστη στάση.

Επίσης όσο αφορά τη διάρκεια του θηλασμού.... Δεν είναι τοσο στανταρ το πόσο "πρέπει" να θηλάσει ένα μωρό. Ας πούμε η μεγάλη μου έκανε άνετα μισάωρους θηλασμούς. Η μικρή είναι πιο fussy, δεν είναι καθόλου ήρεμη στο στήθος και προς το παρόν κάνουμε μικρούς και συχνούς θηλασμούς. Παίρνει βάρος μια χαρά με αυτό το σύστημα.

Γνώμη μου είναι οτι το ιδανικό θα ήταν να κόψεις το συμπλήρωμα. Ειδικά τώρα στην αρχή που εδραιώνεται ο θηλασμός είναι σημαντικό να ρυθμιστεί η παραγωγή σου. ΑΛΛΑ το πιο σημαντικό είναι το μωρό να μεγαλώνει σωστά και να παιρνει το γάλα που χρειάζεται. Οπότε αν δεις οτι υπονομεύεται η παραγωγή σου μήπως καλό θα ήταν να βγάζεις με θήλαστρο? θα σου πει και η συμβουλος βέβαια, αλλά μπράβο που επιμένεις! Η αρχή είναι δύσκολη και είναι καλό που δείχνεις επιμονή.

Fairy το μπυρόκοιλο πετάγεται συνήθως γρήγορα στη δεύτερη εγκυμοσύνη. Έχει υπάρξει μια χαλάρωση όπως γνωρίζεις ;)

Το μόνο πρόβλημα σε αυτό είναι αν θέλεις να περιμένεις να κλείσεις τρίμηνο πριν το πεις στη δουλειά. Είχα πρόβλημα με το τί ρούχα να φοράω μέχρι να το πω, αλλά ευτυχώς μου είπαν ότι δεν το είχαν καταλάβει και θεωρούσαν ότι απλά είχα παχύνει :tongue:

Δέσποινα μπράβο που το παλεύεις τόσο. Δεν είναι πάντα ο θηλασμός η ευκολότερη λύση, αλλά θεωρώ ότι είναι η καλύτερη για τη μητέρα και το μωρό και αξίζει τον κόπο. Δες τι θα σου πει και η σύμβουλος γαλουχίας, αλλά όπως έγραψε και η eugie ίσως να αξίζει να νοικιάσεις θήλαστρο για να αυξήσεις την παραγωγή σου. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις ότι για να εδραιωθεί η γαλουχία χρειάζονται περίπου 40 μέρες, οπότε είναι σημαντικό αν θέλεις να συνεχίσεις με το θηλασμό να προσπαθήσεις να κόψεις το συμπλήρωμα. Αν φυσικά το μωρό δεν παίρνει το βάρος που πρέπει τότε να κάνεις αυτό που νομίζεις ότι είναι καλύτερο. Αν αυτό είναι συμπλήρωμα φόρμουλας τότε ΟΚ.

Σχετικά με τη στάση, εγώ θηλάζω με στήριγμα το εσωτερικό του αγκώνα από την πλευρά που ακουμπάει το κεφαλάκι του μωρού. Αν χρειαστεί στηρίζω το κεφάλι με το αντίθετο χέρι, αλλά συνήθως πλέον δεν χρειάζεται. Το στήθος δεν το κρατάω, αν και εμένα μου είχαν πει να το κάνω.

Για Ελλάδα φεύγουμε το Σάββατο. Εγώ με τα παιδιά θα γυρίσουμε στις 7 Σεπτέμβρη. Δεν ξέρω πότε θα πάμε Δουβλίνο. Ήταν να πηγαίναμε τώρα αν δεν καταφέρναμε την Ελλάδα, αλλά πλέον μάλλον για Οκτώβρη το βλέπω. Και εγώ θα ήθελα να σε γνωρίσω όπως και τις υπόλοιπες κοπέλες. Τι θα γίνει τελικά βρε κορίτσια; Θα οργανωθούμε; Αν και μέχρι να γυρίσω θα έχει γεννήσει η Ειρήνη!

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...