Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:tongue:

http://www.babycentre.co.uk/baby/health/jaundice/

Κ εδω λέει οτι δεν πρέπει να δώσεις σκόνη αλλα να θηλαζεις πιο συχνά

...interruption of breastfeeding for 24-48 hours and feeding with breast milk substitutes often helps to reduce the bilirubin level. Evidence suggests that the simple expedient of supplementing feeds of breast milk with 5 mL of a breast milk substitute reduces the level and duration of jaundice in breast milk–fed infants. Because this latter intervention causes less interference with the establishment of the breastfeeding dyad, the author prefers to use this approach rather than complete interruption of breast feeding in most cases.

Source: http://emedicine.medscape.com/article/974786-treatment#1

Απλώς συνεισφέρω στη συζήτηση, ελπίζω να μη νομίσεις οτι θέλω να σε ανταγωνιστώ γιατί σε προηγούμενο post προκλήθηκε μια τέτοια παρεξήγηση.

Απλώς συνεισφέρω στη συζήτηση, ελπίζω να μη νομίσεις οτι θέλω να σε ανταγωνιστώ γιατί σε προηγούμενο post προκλήθηκε μια τέτοια παρεξήγηση.

Χαχαχα όχι ρε δεν έχω τετοια!!!! Εγω είμαι πληροφορικαριος οπότε λίγα ξέρω απο ιατρικά κ δεν είχε κ ικτερο ο γιος μου οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Τι κάνετε; Σας ευχαριστώ όλες σας για το ενδιαφέρον και για τα πολύ χρήσιμα site. Γενικά έχω κάπως μπερδευτεί με το τι είναι καλύτερο να κάνουμε οπότε για την ώρα συνεχίζουμε το θηλασμό και δυο φορές τη μέρα συμπλήρωμα με φόρμουλα.

Τα καλά είναι πως η μικρή επιτέλους άρχισε να παίρνει βάρος και μάλιστα αρκετο. Τη Τετάρτη ήταν 2.88 (80γρ πάνω) και τη Πέμπτη που ήρθε η health visitor φτάσαμε τα 2.95γρ. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι Τη Κυριακή θα έρθει μάλον για τελευταία φορά η μαία στο σπίτι και τη Τετάρτη η επισκέπτρια και μάλλον τελειώνουμε με τους ελέγχους. Μου έδωσαν και πληροφορίες για τα κέντρα παιδιού της περιοχής, οπότε θα μπορώ να απευθυνθω και εκεί. Κάναμε ξανά έλεγχο για τον ίκτερο, ανέβηκε λίγο παραπάνω από τη μέρα που φύγαμε από το νοσοκομείο, αλλά συνεχίζει να παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα, οπότε το αφήσαμε εκει. Αν και πήγαμε στο νοσοκομείο για τον έλεγχο δε μας είδε γιατρός, αλλά νοσοκόμα. Αυτους τους γιατρούς που τους κρύβουν αραγε;

Η μικρή μας τώρα είναι 2 εβδομάδων και 2 ημερων. Να την κάνουμε μπάνιο; Τελικά δε κατάλαβα τι συστήνουν; Θα τη βάλω στη λεκανίτσα της με λίγο ζεστό νερό και λίγες σταγόνες λαδάκι; Θα πρέπει μετά να αλλάξω το νερό για να την ξεπλύνω; Αυτό θα πάρει πολύ ωρα, φοβάμαι μη μου κρυώσει. Το ξέρω είμαι τελείως άσχετη!

Ευγενία, Πικαμπού τι κάνουν τα δικά σας μικρά; Βρήκατε τους ρυθμούς σας; Ξυπνάνε καθόλου το βράδυ; Κάθε πότε τα ταϊζετε;

Τραβελγκιλ, πως πάει η κοιλίτσα σου; Φουσκώνεις;

Φαίρη καλά μπάνια.

Και σε όλα τα άλλα κοριτσάκια, όπου κι αν είστε εύχομαι να είστε καλά!

Άμα σε φτάνουν βουρ επιστροφή

Σήμερα λέγανε για μειώσεις παλι.. Ειναι γεγονός νομίζω πια ανώτερος μισθός θα ειναι 700 ευρώ.....

Kai ta 700 me ftanoun. Me spiti, khpo, kai kontines apostaseis syn oti sxedon de xrhsimopoioume thermansh, mia xara einai ta lefta. (allwste de tha eimai h moni breadwinner)

Eleni

bd5c7983f7.png

Ελένη με το καλο να γυρίσεις κ απορώ που δεν το έχεις κάνει ηδη!!!!

Δέσποινα αν έπεσε ο αφαλος βεβαίως να την κανεις μπάνιο. Γενικά μην φοβάσαι το κρυωμα δεν αρρώσταινουν κ τόσο εύκολα :) δοκίμασε να την ξαπλωσεις σε ένα απο εκείνα τα σφουγγαρια που βάζουμε μέσα στην μπανιεριτσα, δεν θα έχει φόβο να σου γλυστρισει κ δεν θα αχωνεσαι

Σιγά σιγά θα βρεις τον τροπο σου :)

Εγω προσωπικά δεν αλλαζα νερό, απο τη πρώτη στιγμη ξεπλενα με το ντους χεχε κ μετα στην πετσέτα κατευθείαν

Χαίρομαι που παίρνει βάρος να δεις τώρα θα βάλει πολυ γρήγορα η τσαπερδονα σου

Προσωπική μου άποψη ειναι να ακούς πολυ το ένστικτο σου κ σιγά σιγά θα μάθεις να ακούς κ την κορούλα σου κ να δεις τι όμορφα που θα κυλήσουν όλα :)

Κορίτσια μου σας διαβάζω αλλά τις τελευταίες μέρες δεν έχω καθόλου χρόνο γι'αυτό θα σας τα γράψω όλα μαζί (eugie θα σου γράψω και για το πρόγραμμα ύπνου εδώ αν και το συζητάτε δίπλα).

Δέσποινα, γενικά τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν δεν μπαίνουν εύκολα σε πρόγραμμα φαγητού, καθώς η προτεινόμενη σίτιση είναι on demand. Και με τον μεγάλο και τώρα με τον μικρό συνήθως ο θηλασμός είναι ανά 1,5 με 2 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας, σπανίως περισσότερο. Να πω ότι και τα δύο μου παιδιά είχαν πολλές αναγωγές (reflux), οπότε κάναν μικρά (τυπική διάρκεια γύρω στο 5λεπτο - 10λεπτο) και συχνά γεύματα. Υπάρχουν βέβαια και μωρά όπως της αδερφής μου για παράδειγμα που θηλάζει κάθε 3 ώρες. Στο θηλασμό λοιπόν πρόγραμμα εμείς δεν ακολουθούμε.

Σχετικά με τον ύπνο τώρα, να ξεκινήσω λέγοντας ότι ανήκω στις πολύ τυχερές, καθώς και τα δύο παιδάκια από 10 εβδομάδων περίπου κοιμούνται όλη τη νύχτα (20:30 - 07:00 συνήθως). Επειδή λοιπόν χορταίνουν ύπνο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της μέρας κοιμούνται λίγο (ύπνοι διάρκειας 20-45 λεπτά). Δεν ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα ούτε στον ύπνο, απλά προσπαθώ να βάζω το μωρό να κοιμηθεί περίπου 2 με 2,5 ώρες από τον τελευταίο ύπνο. Eugie, το να μην κοιμάται στο στήθος το προσπαθώ εδώ και δέκα μέρες περίπου με το μωρό. Αυτό που κάνω είναι αν έχει αποκοιμηθεί βαριά απλά τον ακουμπάω στην κούνια. Αν δεν έχει κοιμηθεί τελείως τότε τον πάω στο δωμάτιο του, ξεκινάω τον βιντεοπροβολέα με τη μουσική (δεν έχω mobile), τον κρατάω αγκαλίτσα για 3 λεπτά περίπου να ακούσουμε μαζί τη μουσική και μετά τον ακουμπάω στην κούνια και φεύγω από το δωμάτιο. Συνήθως δεν του αρέσει και αρχίζει τη γκρίνια. Από εκεί και ύστερα αρχίζει η αυξανόμενης διάρκειας αποχώρηση. Δηλαδή στην αρχή 1-2 λεπτά, τις επόμενες μέρες 2-3 λεπτά, τώρα είμαστε στα 5 λεπτά. Η μέθοδος αν την ακολουθήσεις σωστά υποτίθεται ότι παίρνει 1 εβδομάδα, αλλά εγώ δεν την ακολουθώ πιστά :oops:. Πρώτον γιατί αν περάσει το 5λεπτο και δεν έχει κοιμηθεί τότε όσο και να τον αφήσω δεν κοιμάται και χάνει τον ύπνο (τον έχω αφήσει να κλαίει μέχρι και 25 λεπτά :cry:). Και δεύτερον, αν ο ύπνος του συμπίπτει με τον μεσημεριανό του μεγάλου, δεν μπορώ να τον έχω να ορίεται και να μου τον ξυπνήσει. Οπότε τον παίρνω αγκαλιά. Πάντως, με αυτά και με αυτά, τις περισσότερες φορές κοιμάται μόνος του χωρίς στήθος, αρκετές φορές χωρίς κλάμα. Δεν νομίζω ότι θα βγάλεις κανένα συμπέρασμα από αυτά, ούτε σου προτείνω κάτι. Απλά σου γράφω πως έχουν τα πράγματα για μας. Ίσως πάντως να θέλεις να περιμένεις να περάσει το τρίμηνο πριν ξεκινήσετε sleep training.

Σχετικά με την στάση ύπνου, πάντα τον βάζω ανάσκελα, αλλά εδώ και 2 εβδομάδες που μπορεί και γυρνάει μόνος του συνήθως γυρνάει μπρούμυτα. Ακριβώς τα ίδια που γράφεις μου έλεγε και μια φίλη μου με μωράκι αντίστοιχης ηλικίας με το δικό σου. Ότι δηλαδή κάνει βαθύτερο ύπνο μπρούμυτα, οπότε το προτιμάει να το έχει έτσι. Ξέρω τι λένε τα guidelines αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι τόσο κακό. Όπως έγραψαν και κάποια άλλα κορίτσια, εμείς έτσι κοιμόμασταν καθώς τότε έτσι έλεγαν στις μαμάδες να μας βάζουν.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Σορρυ για το οφ τοπικ αλλα ο ανώτερος μισθος ειναι 500 (ανώτερος και κατωτερος ειναι το ιδιο πολυ απλα γιατι δεν δινει ΚΑΝΕΙΣ και για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο πάνω απο 500). Και αν ενδιαφερεσαι για το δημόσιο στον τομέα της εκπαίδευσης, ο πρωτος μισθος ειναι 650 και όπου σε στειλουν αρα δεν θα μενεις στο σπίτι σου τζαμπε αλλα θα πληρωνεις ενοικιο. Αν καταφερεις να κατεβεις και να βρεις δουλειά και εσυ και ο αντρας σου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είσαι ο Γκαστονε :P Σου ευχομαι ειλικρινα να το πετυχεις ! Κατι κάνουμε λάθος εμεις οι περιπου 25% ανεργοι της χωρας. Δωσε μας τα φωτα σου.......

Διαφημίσεις

Σορρυ για το οφ τοπικ αλλα ο ανώτερος μισθος ειναι 500 (ανώτερος και κατωτερος ειναι το ιδιο πολυ απλα γιατι δεν δινει ΚΑΝΕΙΣ και για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο πάνω απο 500). Και αν ενδιαφερεσαι για το δημόσιο στον τομέα της εκπαίδευσης, ο πρωτος μισθος ειναι 650 και όπου σε στειλουν αρα δεν θα μενεις στο σπίτι σου τζαμπε αλλα θα πληρωνεις ενοικιο. Αν καταφερεις να κατεβεις και να βρεις δουλειά και εσυ και ο αντρας σου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είσαι ο Γκαστονε :P Σου ευχομαι ειλικρινα να το πετυχεις ! Κατι κάνουμε λάθος εμεις οι περιπου 25% ανεργοι της χωρας. Δωσε μας τα φωτα σου.......

Einai ontws off topic h apanthsh sou kai de se exw dei pote sto Forum, ara parakoloutheis alla de symmetexeis..kai dialekses ayto gia na symmetexeis (se topic gia ekymonouses sto ekswteriko:rolleyes:)

O katwtatos isws einai 500, o anwtatos den einai 500, eksartatai ti epaggelma kaneis. To anaireses allwste kai moni sou parakatw pou milhses gia 650. O pateras mou den pairnei 500, oi syggeneis mou akoma kai h ksadelfi moy pou einai 26 xronwn koritsi kai douleyei molis apo persi DEN pairnei 500. En pasei periptwsei akoma kai 500 na einai me 2 misthous pername. Gia to spiti pou eleges agaphth mpougatsa nai an me diorisoun makria tha anagkastw na plhrwnw enoikio alla tha noikiasw to diko mou to spiti kai tha kaluptw to enoikio mou etsi.

Gia na lew oti endiaferomai na katevw shmainei oti to exw skeftei kai exoun ginei kinhseis, an twra sou fainetai toso trabhgmeno ..ti na pw. De ftaiw egw asfalws an den exeis douleia. An theleis ta fwta mou, tha sou pw oti exw efodio ta ptyxia kai thn katartish mou se diaforous tomeis. Egkyklopaidika teleiws vevaia, exw 3 ptyxia, ena metaptyxiako, endiamesa diplwma aisthtikhs, proyphresia ws kathigitria KAI se AMEA. (aa kai proyphresia se kafeteries, clubs kai pamp, servitora giati doyleyw apo ta 20 parallhla me spoudes) syn 3 ksenes glwses.Ayta.......

Eleni

bd5c7983f7.png

Σίγουρα κάτι κανεις λαθος αφου η πρώτη εντύπωση που δίνεις ειναι κακκιστη, αυτη της ειρωνειας.

Trabel ektos oti einai eirwnikh, einai aksio aporias pws vrethike teleiws ws dia mageias sto cafe, xwris na exei symmetexei pote ...moumple moumple....

Eleni

bd5c7983f7.png

Μου την δίνουν κάτι τέτοια. Έχει κι αλλα μηνύματα που ρωτάει να κάνει master στο νησι και η πλάκα είναι ότι την βοηθάς εσυ και η νεραιδομαμα στις απορίες της. Ε, τώρα ήρθε η ώρα μάλλον να σε ευχαριστήσει...

RLcRp1.png

Μου την δίνουν κάτι τέτοια. Έχει κι αλλα μηνύματα που ρωτάει να κάνει master στο νησι και η πλάκα είναι ότι την βοηθάς εσυ και η νεραιδομαμα στις απορίες της. Ε, τώρα ήρθε η ώρα μάλλον να σε ευχαριστήσει...

Nai exeis dikio twra to eida. Th bohthisame, ths lysame apories, kai epanilthe na mas thn pei kiolas epeidh einai anergh!!!xaxaxaxaxaxax! Les kai ths etaksa douleia sthn Ellada kai den thn phran!xaxaxaxxa!

Me ayto to attitude mh nomizeis, oute Agglia de tha prokopsei standard kai tsekarismeno.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...