Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

@ travelgirl: Trimethoprim απαγορεύεται (ανταγωνίζεται το folic acid).

Trimethoprim απαγορεύεται στο πρώτο τρίμηνο, αλλά στο τρίτο τρίμηνο το δίνουν, γιατί το φολλικό οξύ δεν έχει τόσο σημαντικό ρόλο στο τέλος της εγκυμοσύνης.

Βέβαια αν δεν έχεις τίποτα, καλύτερα να μην το πάρεις ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλά.... μη νομίζεις ότι είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα και στο St Thomas. Οι consultants είναι καλοί, αλλά οι υπόλοιποι είναι πού θα πέσεις.

Ναι, έτσι θα είναι δεν ξέρω πως του ήρθε. Τσαντιστηκε με την περιπέτεια της Δέσποινας και πελάγωσε.

RLcRp1.png

Αφού θα γεννήσεις εδώ να μη σκέφτεσαι αρνητικά. Αν παιζόταν ακόμη η απόφαση του να γεννήσεις Ελλάδα να το συζητάγαμε. Εγώ είχα θετική εμπειρία, το ίδιο και η eugie. Να σκέφτεσαι θετικά και όλα θα πάνε μια χαρά. Μην ανησυχείς :D

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Προσπαθώ, προσπαθώ!

Η μαμα μου, μου είπε ότι είδε στον ύπνο της εχθές το μωρο!!! Ξανθος λέει με κάστανα ματακια, φακιδες και φουσκομαγουλακιας. Έχει γούστο να έχει πέσει μέσα! Psychic η μαμα!

RLcRp1.png

Αφού θα γεννήσεις εδώ να μη σκέφτεσαι αρνητικά. Αν παιζόταν ακόμη η απόφαση του να γεννήσεις Ελλάδα να το συζητάγαμε. Εγώ είχα θετική εμπειρία, το ίδιο και η eugie. Να σκέφτεσαι θετικά και όλα θα πάνε μια χαρά. Μην ανησυχείς :D

Θα συμφωνήσω με την Peekaboo, πιστεύω κι εγώ ότι όλα θα πάνε καλά! Απλά αν έχεις την οποιαδήποτε αμφιβολία, αμέσως τηλέφωνο στο γιατρό σου στην Ελλάδα να σε κατευθύνει. Και μην δεχτείς να φύγεις από το νοσοκομείο αν δεν είσαι σίγουρη ότι το μωρό είναι καλά κι εσύ έτοιμη να το φροντίσεις.

Α και κάτι άλλο, τις pink ladies ούτε εγώ τις έχω ξανακούσει! Ωραίο όνομα πάντως ;)

Διαφημίσεις

Trimethoprim απαγορεύεται στο πρώτο τρίμηνο, αλλά στο τρίτο τρίμηνο το δίνουν, γιατί το φολλικό οξύ δεν έχει τόσο σημαντικό ρόλο στο τέλος της εγκυμοσύνης.

Το γνωρίζω οτι το δίνουν αλλά προσωπικά θα προτιμούσα κεφαλοσπορίνη ή νιτροφουραντοΐνη (αν και αυτή πριν την 38η εβδομάδα, για άλλους λόγους) που δε μπαίνουν σε τέτοια μεταβολικά μονοπάτια (Η τριμεθοπρίμη είναι επίσης πολύ πιο φθηνή από μια κεφαλοσπορίνη· μήπως κι αυτός είναι ένας λόγος που την προτιμά το σύστημα; ). Μιλάμε για αναπτυσσόμενο οργανισμό και δε χωράνε πιθανότητες ή "όχι τόσο σημαντικό". Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου ποιά ακριβώς είναι η χρησιμότητα του φυλλικού (sorry αλλά δεν ξέρω το background) σου. Εδώ θεωρητικά σε έναν ενήλικο μπορεί να προκαλέσει από απλά προβληματάκια σε κύτταρα που πολλαπλασιάζονται συνεχώς όπως αυτά του εντερικού επιθηλίου που αντικαθίστανται ανά 2-3 ημέρες (οκ, εδώ μπορεί να μιλήσουμε για μια απλή διαρροια αλλά στο έμβρυο δεν ξέρουμε) μέχρι σοβαρότερα. Και ναι, και οι άλλες αντιβιώσεις μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα στον ενήλικα αλλά γιατί "σκοτώνουν" τα υγιή βακτήρια (και η τριμεθοπρίμη το κάνει, αλλά θα τα μπλέξουμε περισσότερο), δεν παρεμβαίνουν στα κύτταρα του ιδιου του οργανισμού του ανθρώπου. Γι'αυτό Better safe than sorry.

Παραθέτω απόσπασμα από:http://m.netdoctor.co.uk/infections/medicines/trimethoprim.html

Pregnancy and Breastfeeding

Certain medicines should not be used during pregnancy or breastfeeding. However, other medicines may be safely used in pregnancy or breastfeeding providing the benefits to the mother outweigh the risks to the unborn baby. Always inform your doctor if you are pregnant or planning a pregnancy, before using any medicine.

This medicine should not be used during pregnancy, particularly during the first trimester, as it may cause birth defects in the developing baby. Seek medical advice from your doctor.

This medicine passes into breast milk, but short-term use is not known to be harmful to a nursing infant. Seek medical advice from your doctor before using this medicine during breastfeeding.

Καλέ τι ανάλυση είναι αυτή?? Μην κάνεις έτσι, σε πιστεύω!! :D Εγώ δεν έχω ιατρικό background ούτε το είπα για να σε ανταγωνιστώ, απλά επειδή ξέρω ότι δίνουν τη συγκεκριμένη αντιβίωση στην εγκυμοσύνη το ανέφερα για να μη νομίζει η travelgirl ότι της πρότειναν κάτι τελείως άσχετο.

@Δέσποινα πώς πάει το μωράκι; Μπήκατε στους ρυθμούς σας;

Ναι και εγω για αυτο δεν το πήρα και ας έλεγε η μαια τα δικα της. Οι απόψεις τους διίστανται, ασε μην γίνουμε στατιστικο γιατι στο κάτω κάτω αυτοι χ@£)·!@ν.

Κορίτσια ευχαριστω για το ενδιαφέρον όμως. Αλλιώς ειναι κάτι να το στριφογυριζεις στο μυαλο μονη σου και άλλιως να το συζητάς. :-P

RLcRp1.png

Γεια σας κοριτσακια. Πώς είστε σήμερα. Τι προγραμμα είχατε για το bank holiday;

Τραβελγκιρλ, έτσι πως τα λες, φαντάζομαι θα είσαι η αγαπημένη των μαιών :tongue:, όλες θα μαλώνουν για το ποια θα σε δει!

Τώρα για το τι έγινε και το τι θα έπρεπε να γίνει, δε θέλω να ασχοληθω ξανά. Οτι έγινε έγινε, σημασία εχει η μικρή μου να είναι καλά!

Αλλά δυστυχώς δεν είναι και έχω πέσει πολύ ψυχολογικά. Σήμερα τη ζυγήσαμε ξανά και συνεχίζει να μη παίρνει κιλά, ούτε γραμμάριο από το Σαββάτο! Παραμένει στα 2.80 γρ, ενώ γεννήθηκε 2.97. Η μαία ήταν άνετη (ε, η αλήθεια είναι πως δε περίμενα και τίποτα άλλο!), είπε μια φορά τη μέρα να της δίνω 30ml συμπλήρωμα και τη Τετάρτη θα τη ξαναζυγήσουμε! Και οι ερωτήσεις μου είναι, δηλαδή μόνο με 30 ml το λύσαμε το θέμα; Δηλαδή το γάλα μου γιατι δε της φτάνει, αφού θα έπρεπε να είναι ότι καλύτερο για αυτην!

Τη βρήκε πάλι κάπως κίτρινη και ικτερική, αλλά και πάλι να μην ανησυχούμε (αλήθεια ποτε θα πρέπει να ανησυχήσουμε, όταν το μωρό πέσει σε κώμα;). Προσπαθησα να κοιτάξω στο ίντερνετ για τον ικτερο και τα φυσιολογικά επίπεδα, λίγο μπερδεμένα να βρήκα για καποιον άσχετο, αλλά βρήκα τη τιμή που είχαμε με το που βγήκαμε από το νοσοκομείο 200 (ή 11.7 με βάση τις τιμές στην Ελλάδα) υψηλή!

Φομάβαι πως άμα συνεχίσουμε έτσι, μάλλον θα κόψω το θηλασμό και θα άρχισω τη φόρμουλα. Σημασία έχει η μικρή να είναι καλά και να παίρνει βάρο.

Υπομονή λοιπον μέχρι την Τετάρτη. Ισως άμα συνεχίζει να μη παίρνει βάρος να μας παραπέμψει σε περαιτέρω εξετάσεις για να δούμε τη λειτουργία του συκωτιου! Φοβάμαι λίγο, δε ξέρω τι να κάνω. Θα προσπαθήσω να μιλήσω με παιδίατρο στην Ελλάδα, αλλά και πάλι τηλεφωνική διάγνωση δύσκολα γίνεται! Το καλό είναι πως λερώνει πολλές πάνες και κάνει και κακάκια μια φορά τη μέρα!

Μακάρι να ήξερα να σε βοηθουσα, όμως προσπάθησε να το βλέπεις θετικά (όπως ήδη κανεις) και θα δεις που όλα θα πανε καλα! Κάτι μέσα μου μου λέει ότι είναι μια καταιγίδα που θα περάσει και η μπεμπουλα θα είναι μια χαρα. Και φόρμουλα να της αρχίσεις εντάξει δεν χάθηκε ο κόσμος, δηλ μπροστά στην γενικότερη εικόνα. Όλα θα πανε καλα, υπομονη μέχρι την Τετάρτη και θα δεις, εχω πολυ καλο προαισθημα. :-P

Όσο για τις μαιες μια χαρα τις εχω ευθυγραμμισμενες και αυτο έλειπε να με ενδιέφερε να γίνω άρεστη πάνω απο την ασφαλεια του παιδιού. Δεν εχω τέτοιες ανασφάλειες.

RLcRp1.png

Διαφημίσεις

Δέσποινα, τώρα μου ήρθε, να σου πω εκτός απο την μαια που λέει τα δικα της, δεν την πας την μπεμπουλα και σε έναν ιδιωτικό παιδιατρο? Έτσι για τον φόβο των Ιουδαίων.

RLcRp1.png

Δέσποινα, καταλαβαίνω την αγωνία σου. Δεν έχω τις γνώσεις να σου πω κατι σχετικο, αλλά θα σου έλεγα και εγώ να συμβουλευτείς παιδιατρο μονο και μονο για να ηρεμήσεις. Δεν έχεις καποιον στην Ελλάδα για να πάρεις τηλέφωνο? ετσι για να σου πει μια γνωμη τηλεφωνικά! Και εντωμεταξύ κλείνεις και ραντεβού εδώ για να τη δει κάποιος από κοντά. Ισως μπορείς να απαιτήσεις από τη μαια την επόμενη φορά που θα σε επισκεφτεί, να σου κανονίσει ραντεβού.

Καλέ τι ανάλυση είναι αυτή?? Μην κάνεις έτσι, σε πιστεύω!! :D Εγώ δεν έχω ιατρικό background ούτε το είπα για να σε ανταγωνιστώ, απλά επειδή ξέρω ότι δίνουν τη συγκεκριμένη αντιβίωση στην εγκυμοσύνη το ανέφερα για να μη νομίζει η travelgirl ότι της πρότειναν κάτι τελείως άσχετο.

Κάτι τελείως άσχετο θα ήταν λίγο δύσκολο να της συνταγογραφήσουν. Δεν είναι ΤΟΣΟ άσχετοι, αλλά καλό είναι, όταν δε γνωρίζουμε κάτι σε βάθος, να μη λέμε έτσι άνετα

στο τρίτο τρίμηνο το δίνουν, γιατί το φολλικό οξύ δεν έχει τόσο σημαντικό ρόλο στο τέλος της εγκυμοσύνης.

Και ο σκοπός δεν ήταν να ανταγωνιστώ καμία (δεν έχω τέτοιες ανασφάλειες, πίστεψέ με ;) ). Ήταν να προσφέρω βοήθεια και να αιτιολογήσω γιατί ο γιατρός της travelgirl από Ελλάδα της είπε να μην την πάρει.

Πάντως, όχι απλά τη δίνουν αλλά το λέει και μέσα στο BNF. Πιθανόν να θεωρούν οτι η έγκυος έχει πάρει αρκετό φυλλικό ώστε να μην εμφανίσει πρόβλημα λόγω έλλειψης (που αυξάνει τον κίνδυνο παρενεργειών από trimethoprim). Αλλά, όπως είπε και η travelgirl, θες να γίνεις μέρος της στατιστικής;

Despina80, αν θες διάβασε εδώ

http://lovebaby.gr/Ασθένειες-μωρό/node/239.html

κι εδώ

http://www.paidiatros.com/children/Jaundice-in-newborns/

Η τιμή που λες δε φαίνεται ιδιαίτερα υψηλή και από ό,τι θυμάμαι πάνω από 12.5 δημιουργούσε πρόβλημα στην έξοδο από το μαιευτήριο. Αν θες δώσε λίγο παραπάνω συμπλήρωμα και μόλις η μπέμπα το ξεπεράσει της δίνεις μόνο μητρικό γάλα (η αύξηση βάρους έχει να κάνει και με την αύξηση κάποιων πρωτεϊνών στο αίμα που δεσμεύουν την ελεύθερη χολερυθρίνη και δεν την αφήνουν να παει στον εγκέφαλο μέχρι να απομακρυνθεί από το σώμα του μωρού). Στο μεταξύ, για να διατηρήσεις την παραγωγή σου πάρε θήλαστρο. Άλλη ερώτηση: αυτές τις μέρες που ο καιρός έχει βελτιωθεί τη βάζεις κοντά σε παράθυρο μόνο με την πάνα για τουλάχιστον μισή ώρα; Μπορείς να τη βγάλεις κι έξω με κοντά ρούχα σε άμεσο ηλιακό φως. Βοηθά στη διάσπαση της χολερυθρίνης. Τέλος, καλό θα ήταν να τη δει και παιδίατρος για σιγουριά. Κλείσε μόνη σου ένα ραντεβού ιδιωτικά ακόμα και στο νοσοκομείο σας.

Κάτι τελείως άσχετο θα ήταν λίγο δύσκολο να της συνταγογραφήσουν. Δεν είναι ΤΟΣΟ άσχετοι, αλλά καλό είναι, όταν δε γνωρίζουμε κάτι σε βάθος, να μη λέμε έτσι άνετα

Και ο σκοπός δεν ήταν να ανταγωνιστώ καμία (δεν έχω τέτοιες ανασφάλειες, πίστεψέ με ;) ). Ήταν να προσφέρω βοήθεια και να αιτιολογήσω γιατί ο γιατρός της travelgirl από Ελλάδα της είπε να μην την πάρει.

Πάντως, όχι απλά τη δίνουν αλλά το λέει και μέσα στο BNF. Πιθανόν να θεωρούν οτι η έγκυος έχει πάρει αρκετό φυλλικό ώστε να μην εμφανίσει πρόβλημα λόγω έλλειψης (που αυξάνει τον κίνδυνο παρενεργειών από trimethoprim). Αλλά, όπως είπε και η travelgirl, θες να γίνεις μέρος της στατιστικής;

Σκοπός σου δεν ήταν να ανταγωνιστείς, παρόλα αυτά εξακολουθείς να μου επιτίθεσαι και δεν καταλαβαίνω γιατί!

Μετέφερα κάτι που μου έχει πει γιατρός, και κάτι με το οποίο τελικά συμφωνείς, δηλαδή ότι τη συγκεκριμένη αντιβίωση την συνταγογραφούν στο τελευταίο τρίμηνο. Άρα πραγματικά δεν καταλαβαίνω πού έγκειται η διαφωνία σου.

Επίσης να επισημάνω (γιατί προφανώς δεν το πρόσεξες) ότι εγώ δεν είπα στην Travelgirl να την πάρει, είπα απλά ότι τη δίνουν. Για το αν είναι άσχετοι ή όχι, ας σχηματίσει ο καθένας τη δική του γνώμη.

Επιπλέον η δική μου συμβολή στη συζήτηση έγινε αφού η Travelgirl ήξερε τα αποτελέσματα των εξετάσεών της, και άρα δεν υπήρχε πλέον δίλημμα να πάρει ή όχι αντιβίωση.

Οπότε αν όντως διαφωνείς με αυτό που είπα, ας συνεχίσουμε τη συζήτηση, αλλιώς μιλάμε απλά για να βρισκόμαστε σε δουλειά.

Υ.Γ. Τι στην ευχή είναι το BNF που το λες και το ξαναλές;

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...