Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Απορω πως εγινε τετοια διαγνω ση ρε συ αφου κατα κανονα ο καρκινος του ηπατος ειναι μεταστατικος καρκινος. Δηλαδη κανει μετασταση απο αλλο σημειο του σωματος. Δεν εμφανιζεται εκει πρωτα. Επισης η διηθυση λιπους στο συκωτι ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο και φαινεται πεντακαθαρα με εναν υπερηχο. Ισως δεν πηρατε και δευτερη γνωμη?

Τραβελ μη φρικαρεις για την αντιβιωση ρε, αν πρεπει να παρεις θα παρεις, δεν ειναι κατι το τρομερο...

Υ.Γ. Το συστημα υγειας της Ελλαδας ΔΕΝ ειναι ιδωτικο!! Απλα αν θελεις επιλεγεις να πας σε ιδιωτη γιατρο. Τα νοσοκομεια κ ΙΚΑ ειναι δημοσια. Αν και αν δεν εχεις ασφαλεια Ελλαδα παιζει να πληρωνεις, εκτος φυσικα απο περιπτωση emergency.

Εγω παιδια οπου κ να μαι τα ψαχνω τοσο, ακριβως για να μην την πατησω. Οταν πρωτοηρθα Αγγλια πηγα στο γιατρο και ηθελε να μου αλλαξει αντισυλληπτικο χαπι απο αυτο που επαιρνα απο Ελλαδα. Δεν ειπε το λογο, αλλα ηξερα οτι ειναι το οικονομικο διοτι το Γιασμιν ηταν τοτε το τελευταιας γενιας αντισυλληπτικο κ επομενως πιο ακριβο. Ε φυσικα επεμεινα του ειπα επ ουδενι δεν αλλαζω χαπι δε πα να χτυπιεται, τελικα μου το γραψε.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αφου την ψάχνεις και καλα κανεις, διάβασε και αυτο:

http://www.babycenter.com/404_is-it-safe-to-take-antibiotics-during-pregnancy_1362964.bc

Και αν πατάς πόδι για ένα αντισυλληπτικο, φαντάζομαι τι πόδι θα πατάγες αν σου έγραφαν trimethoprim.

Και αυτο με την οικονομία? Έξι μήνες μου δίνουν τον ίδιο ουροσυλλεκτη. Παίρνω απο το φαρμακείο αποστειρωμενο, τώρα που τα είχα πάρει με την μαια το πέταξα επιδεικτικά όταν μου το επέστρεψε. Πως δεν της το έφερα στο κεφάλι. 20000 λίρες εφορία πληρώνει ο δικός μου μόλις το είδε αυτο του γύρισε το μάτι.

RLcRp1.png

Τραβελ εχει τυχει και εχω πεταξει στα σκουπιδια πολλες φορες φαρμακο που μου εχουν γραψει, γιατι το ψαξα στο ιντερνετ και ειδα παρενεργειες και μου φυγε το καφασι.

Απο την αλλη παντα ενημερωνομαι, θεωρω οτι μ αυτα δεν παιζουν. Μια φορα θυμασαι που σου χα πει με το αμοξυσυλιν οτι ειχα τρελλες παρενεργειες, ηθελε λοιπον με το ζορι ο γιατρος να μου το ξαναγραψει. Βρε καλε μου βρε χρυσε μου λεει ειναι καλο φαρμακο. Γραψ το μου του λεω ετσι κ αλλιως δε θα το παρω! Αφου σου λεω δεν το σηκωνω..Αρα μου λεει εισαι αλλεργικη στην πενικιλλινη. Θα γραψω στο φακελλο σου οτι εισαι αλλεργικη στην πενικιλλινη! Εγω εν τω μεταξυ ΔΕΝ ειμαι αλλεργικη στην πεννικιλινη, εκανα φασαρια να μην μου γραψει κατι τετοιο γιατι αυτο αυτοματως μειωνει τον αριθμο των αντιβιωτικων που μπορουν να σου συνταγογραφησουν.

Του λεω αν γραψεις κατι τετοιο θα γραψεις κατι που ειναι Ψεμμα. Ε το συζητησαμε καμποση ωρα εδεησε και μου εγραψε Αγκμεντιν που ενω ειναι δυνατο, δε μου προκαλει καμμια παρενεργεια.

Γιαυτο σου λεω ψαξε το καλα..μην τρελλαινεσαι ομως καταρχην μπορει να υποχωρησει και χωρις αντιβιωση. Εξαλλου το επικυνδινο σταδιο ειναι ΑΝ εξελιχθει σε πυονεφριτιδα , δλδ το μικροβιο να ανεβει στα νεφρα. Αληθεια καλλιεργεια ουρων και αντιβιογραμμα εκανες?

Eleni

bd5c7983f7.png

Εχθές εκανα ξανα!

Για να ειμαι ειλικρινής διάβασα αυτο που είπες για το amoxyciline αλλα φοβήθηκα να ρωτήσω γιατι ήδη το εχω πάρει την 16η εβδομαδα και ήμουν που ήμουν σκατα είπα να μην την ισοπέδωσω την ψυχολογία μου. Προς το παρόν κανω αυτο που μου είπε η προϊσταμένη πινω πολυ, πολυ νερο και αν τα αποτελέσματα βγουν πάλι με το ίδιο βακτηριο θα πάρω την ελαφριά αντιβιωση. Μάλλον. Μπορει να μην πάρω και τίποτα αν δεν εχω συμπτώματα. Το σκέφτομαι. Αχ, μπεμπουλη μου φαντάσου να βγεις σαν το ελικόπτερο θα ειμαι απο πάνω σου. χαχαχαχαχα!!!

RLcRp1.png

Ρε οταν λεω παρενεργειες δεν εννοω ισως οτι φανταζεσαι διοτι εγω δεν ημουν και εγκυος. εμενα με πειραξε πολυ οργανικα, δλδ ενιωθα συνεχεια μια απιστευτη κουραση, σερνομουν, με πονουσε το στομαχι μου, τα ποδια μου, ειχα πονοκεφαλο...γενικα δεν το σηκωνα με τιποτα. Σε σενα μπορει να λειτουργει μια χαρα!

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Α, οκ false alarm. :tongue:

Αχ, είναι όλα μαζι, η προσμονή, η αγωνία για την γέννα, το άγνωστο, οι όρμονες?, τα λόγια του παππα (όχι αυτο είναι απο ταινία) ειμαι μια τρελή! ΤΡΕΛΗ! Θελω επειγόντως διακοπές α ρε να μην χώραω στην βαλίτσα της νεραιδομαμας θα σου λέγα εγω!

Ούτε για ψώνια δεν μπορω να παω να ξελαμπικαρω! χαχαχαχα

RLcRp1.png

Α, οκ false alarm. :tongue:

Αχ, είναι όλα μαζι, η προσμονή, η αγωνία για την γέννα, το άγνωστο, οι όρμονες?, τα λόγια του παππα (όχι αυτο είναι απο ταινία) ειμαι μια τρελή! ΤΡΕΛΗ! Θελω επειγόντως διακοπές α ρε να μην χώραω στην βαλίτσα της νεραιδομαμας θα σου λέγα εγω!

Ούτε για ψώνια δεν μπορω να παω να ξελαμπικαρω! χαχαχαχα

Mπες στη δικια μου, εχω μεγαααλη βαλιτσα θα σου ανοιξω και μια τρυπα, θα βαλεις και ενα καλαμακι ν αναπνεεις..μια χαρα!

Για ψωνια γιατι δε μπορεις να πας?? Τωρα που ειπες ψωνια, Λανκομ, δε ξερω αν σ ενδιαφερει εχει μιση τιμη τις σκιες γιατι εχει βγαλει καινουργιες, οποτε ειναι καλη προσφορα...

Eleni

bd5c7983f7.png

Μόνο μεταστατικος ειναι στο συκώτι; Δεν μπορει να ξεκινήσει απο εκει;

Η διάγνωση στην ελλαδα έγινε με έναν υπερηχο όπου είδαν την σκιά. Εμείς δεν ξέραμε για το λίπος ... Άμα δεν σου τύχει πως να ξέρεις όλες τις παθήσεις; Δεν είμαι κ άτομο να κάθομαι να διαβάζω ιατρικά για πλάκα. Όλα ξεκίνησαν απο μια δηλητηρίαση... Μεγάλη ιστορία. Ήταν όμως ο καιρός να γυρίσουμε Αγγλία κ ήρθαμε να το ψάξουμε εδω. Τον έβαλαν αμέσως για βιοψια για να μην υπαρχει καμια αμφιβολία κ έγινε η τελική αυτη διάγνωση

Τραβελ δεν ξέρω αν θα μπαίνω οσο είμαι κάτω, όλα να σου πανε καλα κ μην τρελλαινεσαι :) καλη λευτεριά!!!!

Φερυ, συνηθως ειναι μεταστατικος στο συκωτι. Δεν ξεκιναει απο εκει. Φανταζομαι οτι αν γινοταν και Ελλαδα η βιοψια θα εβγαινε το σωστο αποτελεσμα. Δεν ηταν ισως διαγνωση, ηταν απλα μια υποψια που ειχαν οι γιατροι εκει και επρεπε να την ψαξουν. Ασε που γενικα θα ειχε και συμπτωματα, δεν γινεται να ειναι ασυμπτωματικο κατι τετοιο, εδω με ενα ικτερο και κιτρινιζει αμεσως το ματι ποσο μαλλον με κατι τετοιο.

Τραβελ και εγω Ελλαδα παω, γιαυτο σου λεω, χωρας στη βαλιτσα.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Ειρηνη να σου πω λιγα πραγματα για την ουρολοιμωξη,ισως να τα ξερεις ηδη.

Αρχικα το θεωρω παρατραβηγμενο να σου προτεινουν να παρεις αντιβιωση για ασυμπτωματικη ουρολοιμωξη. Αλλωστε μπορει κ τα αποτελεσματα να ειναι ψευδη,για πολλους λογους.(να εδωσες κακο δειγμα,να εφαγες κατι με ζαχαρη πιο πριν,ακομα κ το μπουκαλακι μπορει να μην ηταν καθαρο)

αντιβιωση μονο ο γιατρος συνταγογραφει κ αυτο με γνωμονα το ιστορικο σου κ φυσικα εξετασεις αιματος.γενικα εδω στην αγγλια εχουν την ταση να δινουν φαρμακα με φειδω (κυριως τις αντιβιωσεις)κ μου κανει εντυπωση οταν ακουω το αντιθετο-οχι οτι δεν το πιστευω

οταν κανω τεστ ουρων για τους προεγχειρητικους ασθενεις,μελετω τον φακελο τους κ εαν χρειαστει ζητω επαναληψη κ εαν δεν ειμαι ευχαριστημενη τοτε τους γραφω να κανουν αιματος κ ενημερωνω τον τζι πι για περαιτερω ελεγχο.

η αντιμετωπιση που ειχες απο τις μαιες ηταν ανηθηκη και αντιεπαγγελματικη.η δουλεια τους ειναι να ενημερωνουν οσο πιο σωστα γινεται κ οχι να τρομοκρατουνἄπειλουν αν θες.κ η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.κ στη θεση σου θα εγραφα κ ενα ωραιο γραμμα για την πρακτικη τους.

οσο για τις αντιβιωσεις κατα την περιοδο της εγκυμοσυνης...ειναι πονεμενη ιστορια γιατι δεν εχει γινει ενδελεχης ελεγχος-ερευνα πανω στο θεμα κ μιλαμε παντα με πιθανοτητες.αμοξισιλιν ειναι πενικιλλινη οπου οριμενοι ανθρωποι εμφανιζουν αλλεργια.δεν ξερεις λοιπον απο πριν εαν το εμβρυο ειναι αλλεργικο στην πενικιλλινη ή οποιοδηποτε αλλο αντιβιοτικο σκευασμα οποτε κ αυτο το <παρε αφοβα> προσωπικα δε μου αρεσει.ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες κ σιγουρα κατι θα περασει στο εμβρυο

γενικα αποφευγω τα φαμακα κ επειδη ετυχε να περασω κ εγω ουρολοιμωξη κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου,απλα επινα πολυ νερο,παααααααααρα πολυ νερο καθε 3 κ λιγο για κατουρημα ημουν κ σε 2-3 μερες ολα καθαρα.

περαστικα σου κ ελπιζω στην επομενη εξεταση να μην υπαρχει κανενα προβλημα

as1cHuj0g410000NjAzMTNkfDQzNmR8bXkgZ29yZ2VvdXMgYm95IGlz.gif

as1cOBd0g410030MzcyZHB8MzA1OTAxZHx0byBtcGl6ZWxha2kgbW91IGVpbmFp.gif

Κατερινα μου δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω. Κι εγω τα ίδια πιστεύω σαν κι εσένα. Με την διάφορα ότι εσένα είναι η δουλεια σου και ξέρεις καλύτερα. :tongue:

Θα γράψω και την επιστολή που είπες γιατι με καταστενοχωρησε εκείνη την ημέρα αλλα και για να μην το ξανακάνει σε άλλη κοπέλα. Κι εγω πινω πολυ πολυ νερο να το γράψω τώρα δεν ξέρω, να φανταστείς πηγαίνω και είναι αγχρωμο σαν νερο. Αστους να λένε και η προϊσταμένη του γιατρου το ιδιο μου είπε όταν αρνήθηκα να πάρω αντιβιωση, να το παλέψω μονη μου. Και πάλι σε ευχαριστω πολυ, πολυ.

Ελένη, εεεεερχομαι!!!

RLcRp1.png

@ travelgirl: Trimethoprim απαγορεύεται (ανταγωνίζεται το folic acid). Τι βακτήριο έβγαλε η καλλιέργεια και δεν ανταποκρίνεται στην amoxicillin (φαντάζομαι δεν είσαι αλλεργική)? Ας σου δώσει κάποια cephalosporin ή nitrofurantoin για 7 ημέρες. Πες τους να ανοίξουν το ρημάδι το BNF. Μη σε φοβίζουν αυτές οι αντιβιώσεις ειδικά αφού σε λίγο γεννάς. Είναι ασφαλείς στην εγκυμοσύνη ακόμα κι αν περάσει λίγο στο έμβρυο όπως σου έγραψαν πιο πάνω και μιας και δεν είναι νέα σκευάσματα έχουν ερευνηθεί εδώ και χρόνια. Πιο επικίνδυνο ειναι να υποτροπιάσει μια λοίμωξη αν δεν αντιμετωπιστεί. Περαστικά και μ'έναν πόνο.

Σε ευχαριστω κοπέλα μου. Περιμένω τα αποτελέσματα της καλλιεργειας την Πέμπτη και αναλόγως θα πραξω. Το βακτηριο είναι coliform, η αντιβιωση που ενδείκνυται είναι trimethoprim αφου είναι ανθεκτικό σε amoxycilline. Amoxycilline εχω ξαναπάρει ηταν την 16η εβδομαδα για εντεροκοκκο.

Anyway, ας πούμε και τίποτα αλλο αισθάνομαι ότι εχω μόνοπωλησει το forum και δεν ειμαι μόνο εγω εδω! Δέσποινα ως πρωταρα περιμένω μόλις χαλαρωσεις ιστορία τοκετού!

Hey, Engleza πρώτο μήνυμα βλέπω ήταν, μεγάλη μου τιμή, πες μας λίγα πράγματα για σένα!

RLcRp1.png

Σε ευχαριστω κοπέλα μου. Περιμένω τα αποτελέσματα της καλλιεργειας την Πέμπτη και αναλόγως θα πραξω. Το βακτηριο είναι coliform, η αντιβιωση που ενδείκνυται είναι trimethoprim αφου είναι ανθεκτικό σε amoxycilline. Amoxycilline εχω ξαναπάρει ηταν την 16η εβδομαδα για εντεροκοκκο.

Anyway, ας πούμε και τίποτα αλλο αισθάνομαι ότι εχω μόνοπωλησει το forum και δεν ειμαι μόνο εγω εδω! Δέσποινα ως πρωταρα περιμένω μόλις χαλαρωσεις ιστορία τοκετού!

Hey, Engleza πρώτο μήνυμα βλέπω ήταν, μεγάλη μου τιμή, πες μας λίγα πράγματα για σένα!

Αν είναι coliform (συνήθως E.coli) τότε nitrofurantoin που δίνεται ακόμα και στο first trimester. Ας σου δώσουν trimethoprim αφού γεννήσεις και αν δε δεις αποτέλεσμα από τη nitrofurantoin.

Εγώ είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι (τυπικά τρίτη εγκυμοσύνη, μετά από ectopic pregnancy πριν από έναν χρόνο περίπου). Το επάγγελμά μου είναι στο χώρο της υγείας όπως και όλες οι σπουδές μου. Είμαι με το ένα πόδι στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια διαβίωσης στην Αγγλία και η εμπειρία μου από το NHS είναι στο σύνολο θετική για δύο λόγους: πολύ καλό νοσοκομείο στην πόλη μου και καλή επικοινωνία (και εννίοτε άσκηση πίεσης) με τους GP λόγω επαγγέλματός μου (πχ έκανα κάποιες ορμονικές εξετάσεις μετά την ectopic όπως και hCG και υπέρηχο σε αυτή την εγκυμοσύνη ενώ γενικά δεν γίνονται έτσι απλά). Πάντως η εμπειρία μου από τη βραχεία νοσηλεία στο νοσοκομείο είναι πολύ καλή (και από το προσωπικό και από τις εγκαταστάσεις), αλλά είμαι από τις τυχερές. Με μια practice nurse που είδα μια φορά στο surgery μόνο δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Πολύ σύντομα, λοιπόν, επιστρέφω μόνιμα στην Ελλάδα όπου και θα γεννήσω.

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...