Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κάθε γιατρός διαφέρει από τον άλλον !

ειναι πολύ ευχάριστο που θέλει να σου κάνει όλες τις εξετάσεις μαζί για να αποφύγει οποιαδήποτε άλλη αποτυχία ! Μπορεί και το οικονομικό να το προσαρμόσει βέβαια περνώντας τα όλα σε μια εξέταση!

Εγώ έχω κάνει αυτή την στιγμή την 4η έμβρυο μεταφορά μου έπειτα και από αγωγή για το μικροβιωμα! 
      Υστεοσκοπηση δεν έχω κάνει ήταν προς το παρών αρνητικός! Διότι πέρα από τις αποτυχίες δεν έχω αλλά συμπτώματα!

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Δεσποινα καλημερα

ποσα μαθηματα θα κανεις? συνηθως ειναι 6 μαθηματα. στα 6 μαθηματα αυτα δεν σου μιλανε μονο για τον τοκετο κ τον θηλασμο. εμας ο τοκετος καλυφθηκε στο πρωτο μαθημα κ ο θηλασμος στο δευτερο. μετα ειχε πρωτες αναγκες κ διαφορα αλλα. πηγα κ στα 6.

αυτο που θα σας πουν κ εσας, ειναι οτι οοοοοσα μαθηματα κ να κανεις, οσα κ να διαβασεις θα δεις οτι η δικη σου εμπειρια θα ειναι τελειως διαφορετικη :) ειμαι τρανταχτο παραδειγμα που τιποτα δεν μου πηγε οπως το birth plan μου :) προσπαθησε να ζησεις την καθε στιγμη γιατι ειναι τοσο μοναδικη. οι μαιες θα σε κατατοπιζουν καθ ολη την διαρκεια της γεννας κ θα κανουν οτι ειναι απαραιτητο για εσενα κ το μικρο σου.

ο θηλασμος ειναι οπως τα ειπαν...θα εισαι με ενα βυζι εξω συνεχεια χεχε. ισως να προμηθευτεις μπλουζακια θηλασμου για πιο ευκολια κ κανα σουτιεν.

στοπ νοσοκομειο που γεννησα, δεν σε αφηναν να φυγεις αν το μωρο δεν θηλαζε σωστα. επειδη εγω ζητησα να φυγω πολυ νωρις, θυμαμαι οτι εφοσον ειχα ζητησει αποκλειστικο θηλασμο επρεπε να φυγω θηλαζοντας σωστα. επισης ηρθανε να δουνε οτι ειχαμε κ καθισμα αυτοκινητου για να φυγουμε....κ οπως ειπα απο την επομενη μερα (αν φυγεις αργα απο το νοσοκομειο, γιατι αν φυγεις νωρις το πρωι ερχοντε κ την ιδια) θα εχεις μαια στο σπιτι.

το children's centre soy to εχεις βρει? να ξερεις οτι κ εκει θα μπορεις να πηγαινεις ανα πασα στιγμη να ρωτας οτι θες

ελπιζω να ειναι ετσι οπως τα λεω κ εκει που μενεις...ειπαμε η καθε μια εχει διαφορετικες εμπειριες :)

καλη συνεχεια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια!

Εύχομαι να είχατε ένα ωραίο σαββατοκύριακο. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Είμαι σίγουρη πως θα μου χρειαστούν!

Αχ, με το ένα και το άλλο, έχω αρχίσει να γίνομαι πολύ ανηπόμονη για τον ερχομό της μικρής! Ποιος περιμένει 8 και εβδομάδες?

Πάντως τα του θηλασμού Τζούλη τα περιέγραψες τόσο ωραία, μακάρι να τα ζήσω έτσι όπως τα γράφεις! Και κατάλαβα πως το πρώτο καιρό βυζι δε θα βάζω μέσα! Πάλι καλά που θα είναι καλοκαίρι, και δε θα κρυώνω!

Καμιά προτίμηση για την κρέμα για τις θηλές, ή για το μαξιλάρι θηλασμού, ή όλα πάνω κάτω το ίδιο είναι?

Ευγενία, αν δε κάνω λάθος είχες κάποτε αναφέρει για μασαζ στο περινέο πριν τον τοκετού? Μου φαίνεται πως το διάβασα και κάπου. Το εφάρμοσες? Πιστεύεις βοήθησε? Τι λάδι χρησιμοποίησες?

Αχ, κορίτσια συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις, αλλά είπαμε τα καλά τις πρωτάρας! Και η τελευταία ερώτηση για σήμερα. Τι απορρυπαντικό χρησιμοποιείτε για τα μπεμπεδίστικα? Βάζετε και μαλακτικο΄?

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες και συμβουλές σας!

Καλημέρα!

Ελπίζω να είστε όλες καλά! Ωραίος καιρός εδώ στο Λονδίνο, αν σκεφτείς πως στην Ουαλία πνίγηκαν στη βροχή πριν λίγες μέρες...

Λοιπόν Δέσποινα, για τις θηλές εγώ χρησιμοποιώ αυτή και τη βρίσκω αρκετά καλή. Μαξιλάρια θηλασμού υπάρχουν πολλά, εγώ έχω αυτό το οποίο είναι μια χαρά για το σπίτι. Υπάρχουν ίσως και άλλα που μπορείς να χρησιμοποιείς και εκτός σπιτιού, και μπορείς να το κουβαλάς ευκολα όπου πας και ίσως κατι τέτοιο να σου φανεί πιο πρακτικό. Συγκεκριμένα η μαία μου είχε προτείνει ένα που λέγεται my brest friend, αλλά δεν το δοκίμασα.

Μασάζ στο περινέο δεν έκανα γιατί δυστυχώς προς το τέλος της εγκυμοσύνης είχα μύκητες (συγνώμη αν είναι too much αυτό!) και συστήνουν να μην κάνεις το μασαζ σε αυτή την περίπτωση. Είχα ήδη αγοράσει όμως ένα bio oil από το nct που είναι ειδικά για αυτό το σκοπό.

Για τα ρούχα του μωρού φροντίζω να χρησιμοποιώ ένα non-bio απορυπαντικό για να διαλύεται καλά και να μήν μένουν υπολείματα μετά το ξεπλυμα (fairy συγκεκριμένα).Βασικά το ίδιο χρησιμοποιώ για όλα τα ρούχα και μαλακτικό δε βάζω στα ρούχα του μωρού.

Δε μπορείς να πεις σε κατατόπισα πλήρως για τα προιόντα της προτίμησής μου!

Γεια σας κορίτσια!

Τι κάνετε? Οντως ο καιρός σήμερα είναι πολύ ωραίος, αν και βαρέθηκα να βγω να κάνω μια βολτούλα:cry:. Εδώ έχει λιακαδα και ένα τρελό αέρα, δε ξέρω γιατι αλλά λίγο μου θυμιζει αυγουστιάτικο καιρο σε νησί!

Ευγενία τι κάνετε? Δε θυμάμαι άμα σχολίασα τη φωτό σου στο facebook. Τι γλυκά που είναι και οι δυο σου οι κορούλες! Η μεγάλη αδερφούλα να κρατάει τη μπέμπα σας! Να είναι πάντα καλά! Η μικρή μπήκε σε μια ρουτίνα ή είναι νωρίς ακόμα? Φαντάζομαι θα έχετε ηδη αρχίσει τις εξοδους, ή περιμένετε να σαραντήσετε? Για τους μύκητες, αν επιτρέπεται να γίνω και εγώ αδιάκριτη, έκανες και κολπική ανάλυση να διαπιστωθει οτι δεν είναι κάτι άλλο? Σου έδωσαν τίποτα? Πολύ τους φοβάμαι, γιατι εχω ακούσει πως πολλές έγκυες παθαίνουν.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αφού δε ξέρω απο κρέμες για το στήθος, θα πάρω τη δικιά σου. Την έχω ήδη δει στα Boots. Και το μαξιλαράκι σας πολύ ωραίο. Κάτι τέτοιο είχα δει και εγω. Φανταζομαι δε θα το χρειαστώ έξω!

Φαιρη, δυστυχώς στην περιοχή μου το NHS έχει κάνει πολλές περικοπές. Οπως εχω αναφέρει τώρα μόνο μας παρέχουν ένα δύωρο μάθημα για τον τοκετο (active birth όπως το λεν). Για όλα τα άλλα που ρώτησα μου είπαν πως θα πρέπει να πάω ιδιωτικά, και ίσως τώρα το άφησα πολύ αργα. Για το θηλασμο ίσως να μη χρειάζεται και τόσο, αλλά πολύ θα ήθελα να έκανα ένα μάθημα πρώτων βοηθειων, γιατι ποτέ δε ξέρεις. Φαντάζομαι θα μπορώ να το κάνω και αφού γεννηθει η μικρή, πάντως πιστεύω πως χρειάζεται!

Πήγα και στη μαία τη Παρασκευή και απο εδώ και πέρα θα με βλέπει κάθε δυο βδομάδες, κοντεύουμε φαντάζομαι :rolleyes: Ηταν μια άλλη όμως, οπότε δεν ένιωσα άνετα να κάνω πολλές ερωτήσεις. Πάντως μου μέτρησε πίεση, ουρα και χτύπους καρδίας, αλλά όχι τη κοιλιά μου. Οταν τη ρώτησα είπε πως όλα φαίνονται φυσιολογικα και δε χρειάζεται. Και με εσάς έτσι γινόταν? Δε σας την μετρούσαν κάθε φορά? Ρώτησα και για τα βλαστοκύτταρα, αλλά δεν ήξερε τίποτα. Ημουν η πρώτη που τη ρωτούσε! Θα ήθελα πολύ να τα δώριζα, αλλά δυστυχώς δε νομίζω να μπορώ. Ευγενία εσείς τι κάνατε? Κρίμα! Ρωτησα και πόσο συχνά θα έρχονται στο σπίτι και μου είπε τις πρώτες δέκα μερες θα έρχονται καποιες φορες (every couple of days). Ποτέ δε κατάλαβα τι σημαίνει αυτο!

Πωπω, σεντόνι έγραψα πάλι!

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια!

Έψαχνα στο google τι διαδικασία χρειάζεται για βρετανικό διαβατήριο και έπεσα σε εσάς! Ειμαι κι εγω εγκυμονουσα στην Αγγλία, 31 εβδομάδων και μένω στο Essex. Ο μπαμπας μας ειναι Αγγλος! Χαίρομαι πολυ που σας βρήκα!

RLcRp1.png

Γεια σου travelgirl!

Καλως ήρθες! Εύχομαι να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη και σύντομα να κρατάς τον μωράκι σου στην αγκαλιά σου! Αμά θέλεις γράψε κάτι για σένα. Από που είσαι, πόσο καιρό είσαι στην αγγλια, πώς είναι η εγκυμοσύνη σου μέχρι στιγμής! Κάτι σαν ανάκριση δηλαδή!:tongue:

Οσο για το διαβατήριο, εύχομαι να βρήκες μια άκρη. Κοίταξε και στη παρακάτω σελλιδα

http://www.direct.gov.uk/en/TravelAndTransport/Passports/Applyingforaneworrenewedchildpassport/DG_174107

Μου φαίνεται πως άμα ο μπαμπάς είναι άγγλος και είστε και παντρεμένοι η διαδικασία είναι πολύ εύκολη!

Διαφημίσεις

Οι νεομανούλες πού χαθήκατε;

Εύχομαι εσείς και τα μωράκια σας να είστε καλά! Φαντάζομαι είναι και περίοδος διακοπων, κάπου θα έχετε πάει!

Η δικιά μου η κοιλίτσα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Πάλι καλά μέχρι στιγμής είμαι αρκετά καλά, αλλά σα να αρχίζω να αγχώνομαι για το πότε θα έρθει η μπέμπα και έχω ακόμα 4 και βδομαδούλες!

Γεια σου Δέσποινα!

Η εγκυμοσύνη μου τώρα είναι μαγική αλλα το πρώτο τετράμηνο ήταν ζόρικα. Εκτός απο την πρωινή ναυτια, δεν μπορούσα να φαω τίποτα εκτός απο μπανανες, crackers και ρύζι, είχα χάσει εφτά κιλά συν ότι είχα αιμορραγία μικρή αλλα καθημερινή.

Στην Αγγλία ήρθα τον Οκτώβριο. Ονομάζομαι Ειρηνη, ειμαι 34 και με τον συντροφο μου είμαστε μαζί κοντά πέντε χρόνια. Κάθε δεύτερη εβδομαδα ερχόταν Ελλάδα να με δει, καθόταν μια εβδομαδα, μετα Αγγλία και φτου απ΄την αρχή. Ξεκίνησε όμως δική του εταιρεια παραλληλα με την δουλεια του και πια δεν γινόταν να έρχεται. Έτσι αποφάσισα να κάνω το βήμα εγω. Ήταν η σειρά μου να του δείξω την αγάπη μου...

Έτσι παραιτήθηκα απο την δουλεια μου, (ηλεκτρονικός μηχανικός), πούλησα το τουτου, χάρισα τα υπάρχοντα μου, εκτός απο τα βιβλία μου και το αγαπημένο μου ποδήλατο, φίλησα συγγενείς και φίλους και νά΄μαι!

Η προσαρμογή ήταν και είναι ακόμα δύσκολη, μου λειπει η Ελλάδα φοβερά, είχα συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς ζωής και η ζωη εδώ μου φαίνεται το λιγότερο βαρετη! Βέβαια όλοι μου λένε ότι όταν έρθει το μωρακι, θα νοσταλγω τις ωρες ανιας μου!!!

RLcRp1.png

Γεια σου Ειρήνη!

Χάρηκα για τη "γνωριμία"!

Εγώ είμαι 32 και περιμένω και εγώ το πρώτο μου μωράκι! Είμαι απο Θεσσαλονική, αλλά τα τελευταία χρόνια είμαι Αγγλία, αρχικά Cardiff, μετά Bath, λίγο Bristol και τώρα κοντά στο Cambridge. Βέβαια οχι για πολύ, αφού αν όλα πάνε καλά μετα τη γέννα θα μεταναστεύσουμε στο Δουβλίνο!

Δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά μετά από τόσα χρόνια εδώ, δε μπόρεσα να συνηθίσω πάρα πολύ την κουλτούρα! Βέβαια, όλα μια συνήθεια είναι και καμιά φορά χρειάζεται και λίγη τύχη να βρεις καλη παρέα! Εχεις κάνεις πολλές γνωριμίες; Ελληνές;

Τι ρομαντική η ιστοριά σου! αλλά που γνωριστήκατε; Μπράβο σας πάντως που αντέξατε την απόσταση, αλλά και που έκανες το βήμα να έρθεις! Και να σύντομα θα έχεις το μωράκι σου! Να φανταστώ για την ώρα δε δουλεύεις; Φαντάζομαι πως όταν με το καλό θελήσεις να βρεις δουλειά θα βρεις κάτι. Ο κλάδος σου δεν έχει επηρεαστεί τρομερά απο την ύφεση!

Από ότι κατάλαβα οι πρώτοι 4 μήνες δεν ήταν καταπληκτική, αλλά χαίρομαι που τώρα είσαι καλύτερα! Να φανταστώ πως έμεινες ευχαριστημένη από το NHS; Εγώ από την άλλη ούτε ναυτίες, ούτε τίποτα, οπότε τώρα είμαι +13κιλά, αλλά ας μη παραπονιέμαι. Μακάρι όλα να είναι καλά μέχρι τέλους!

Αλήθεια, από που είσαι;

Κι εγω χάρηκα!

Μια απο τις φορές που είχα έρθει Αγγλία, είχα παει Ουαλια, ήταν πολυ ωραια!

Cambridge δεν εχω έρθει αν και είναι σχετικά κοντά μας. Εγω είμαι κοντά στο Colchester, Essex. Προσωρινά, γιατι σκεφτόμαστε να μετακομισουμε πιο κοντά στο Λονδίνο.

Δεν εχω κάνει καμία γνωριμία! Τους δυο πρώτους μήνες έφτιαχνα το σπιτι, διακόσμηση, ντουλάπες, μάστορας για την σοφιτα κλπ. Μετα είχα τους δύσκολους μήνες, και απο την ναυτια δεν μπορούσα να κινηθώ καθολου. Να φανταστείς ο άντρας μου άλλαζε πλευρό και γινόταν πόλεμος. Μετα πήγα Ελλάδα για έναν μήνα και τώρα που αισθάνομαι καλύτερα εχω ξεκινήσει να οδηγώ και να "ανοίγομαι".

Γνωριστηκαμε μέσω ενός συναδέλφου! Για την ώρα δεν δουλεύω. Ελπίζω να βρω κάτι. Προϋπηρεσία εχω καλη, δούλευα απο το 2000 σε έναν όμιλο, τα τελευταία χρόνια είχα προαχθει σε προϊσταμένη του τμήματος μου.

Ειμαι ευχαριστημένη απο το nhs αν εξαίρεσεις μια πατάτα που έγινε όταν ήμουν Ελλάδα. Είχα ουρολοιμωξη και με πήραν απο τον gp τηλ και μου είπαν να πάρω ένα φάρμακο. Να το βρω στην Ελλάδα. Εγω δεν κατόρθωσα να το βρω με αυτή την ονομασία. Και τελικά διαπίστωσα ότι το φάρμακο απαγορευόταν για εγκύους. Είχε αντικατασταθεί ο gp για εκείνη την ημέρα απο οτι μου ειπαν και ο άλλος γιατρός δεν είδε ότι ήμουν εγκυος μόνο ότι είχα ουρολοιμωξη. Και ρωτώ εγω. Αν το είχα πάρει? κανεις δεν μου ζήτησε συγγνώμη, μίλησα με μια κοπελα στο τοπικό ιατρείο, δεν μου έδιναν κάν το όνομα του γιατρού αυτού. Και η πλάκα είναι ότι όταν με πήραν στην Ελλάδα τηλ επέμεναν κιόλας να το βρω και να το παίρνω τρεις φορές την ημέρα για μια εβδομαδα!!!

Όταν γύρισα Αγγλία μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν να πάρω τίποτα γιατι το αποτέλεσμα ήταν λανθασμένο, είχα πριν ουρολοιμωξη, είχα πάρει αγωγή, και την δεύτερη φορά είχαν ενδείξεις απο την προηγούμενη ουρολοιμωξη επειδή ήταν κοντινό το διάστημα των εξετάσεων. Μια τρέλα δηλαδη! Και όντως όσες φορές εχω κάνει εξέταση ούρων απο τότε δεν έχει βρεθεί κάτι. Λοιπόν αν εξαιρέσεις αυτο, με τις μαιες μου δεν εχω κανένα πρόβλημα, μου αρέσει που είναι χαλαρές και απο την αρχή δεν με αγχωσαν με το προβληματακι που είχα.

Ειμαι απο τον Πειραιά σαν την φιλη σου την Κατερίνα! Για αυτο της έστειλα και αίτημα φιλίας, είναι πατριωτακι και μένει στο ipswich που παω για ψώνια! :-P

Είσαι πολυ τυχερή Δέσποινα που δεν είχες ναυτιες και απο κιλά δεν έχεις πάρει τίποτα! Όταν πήγα Ελλάδα έβγαλα όλο μου το απωθημένα που δεν μπορούσα να φαω και πήρα κοντά δέκα κιλα. Πολλα σουβλάκια!!!

RLcRp1.png

Γεια σου κ απο εμενα ειρηνη κ σε ευχαριστω για το αιτημα.

πειραιωτακι ε?απο ποιο μερος?

αν καταλαβα καλα,ο συζυγος σου ειναι αγγλος?

δεν μενω ipswich αλλα grays και παλι κοντα ειμαστε.

θα χαρω πολυ να τα λεμε απο εδω κ απο κοντα καποια στιγμη

as1cHuj0g410000NjAzMTNkfDQzNmR8bXkgZ29yZ2VvdXMgYm95IGlz.gif

as1cOBd0g410030MzcyZHB8MzA1OTAxZHx0byBtcGl6ZWxha2kgbW91IGVpbmFp.gif

Διαφημίσεις

Καλως ήρθες Ειρήνη και από μένα :)

Με λένε Χρύσα, είμαι επίσης 34 και Πειραιώτισσα (και Ολυμπιακός βεβαίως βεβαίως :tongue:). Μένουμε στο Royal Wootton Bassett εδώ και 2 χρόνια με τον επίσης Πειραιώτη σύζυγο (ένα μικρό χωριό 5 λεπτά έξω από το Swindon, επαρχεία Wiltshire) και εξακολουθεί να μας λείπει πάντα η Ελλάδα, κυρίως η οικογένεια και οι καλοί φίλοι που αφήσαμε πίσω.

Σχετικά με το Βρετανικό διαβατήριο για το μωράκι σου δεν θα έχεις πρόβλημα εφόσον ο μπαμπάς είναι Βρετανός. Έχω γράψει ορισμένα εδώ, αν έχεις οποιαδήποτε απορία ρώτα, μιας και τα έχω πολύ πρόσφατα.

Δέσποινα από κιλά μου ακούγεσαι μια χαρά. Είχα πάρει 15 στον πρώτο γιο, τα οποία είχα χάσει χωρίς προσπάθεια μέσα σε 7 μήνες και πήρα 17 κιλά στον δεύτερο, από τα οποία "χρωστάω" ακόμη 4. Θεωρώ ότι βοηθάει αρκετά ο θηλασμός στην απώλεια βάρους και φυσικά το ότι τρέχω και δεν προλαβαίνω :-P

Θα μετακομίσετε Δουβλίνο τελικά, ε; Μπράβο, με το καλό. Ο άντρας μου δουλεύει Δουβλίνο εδώ και μερικές εβδομάδες (έχει κλείσει ένα 3μηνο συμβόλαιο) και πηγαινοέρχεται Δευτέρα-Παρασκευή, γι' αυτό και χάθηκα από το φόρουμ. Έχω μείνει παντελώς μόνη με τα δύο μικρά. Εμείς δεν θα μετακομίσουμε γιατί σκοπεύω να επιστρέψω στη δουλειά είτε τον Ιανουάριο είτε τον Μάρτιο που τελειώνει η άδεια μητρότητας. Επίσης ο μεγάλος γιός θα πάει σχολείο τον Σεπτέμβριο του 2013, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε την αίτηση τον προσεχή Ιανουάριο. Τα σχολεία εδώ είναι ευτυχώς καλά. Τα δύο από τα τρία δημοτικά της περιοχής έχουν αξιολόγηση 2 στο Ofsted (το άλλο έχει 3) και το γυμνάσιο έχει αξιολόγηση 1!

Ειρήνη σχετικά με τις γνωριμίες και φιλίες εδώ, ελπίζω να έχεις καλύτερη τύχη από μένα, μιας και ο άντρας σου είναι από εδώ, οπότε φαντάζομαι έχει ήδη τον κύκλο του. Εμείς κάναμε παρέα με τους συναδέλφους όσο δούλευα, αλλά κανείς δεν πρότεινε να βρεθούμε εκτός δουλειάς οικογενειακά. Ευτυχώς πρόσφατα γνώρισα μια κοπέλα στο bumps and babes group που έχει το sure start centre της περιοχής μου για εγκυμονούσες και νεομαμάδες, με την οποία ταιριάξαμε και κάνουμε καλή παρέα. By the way, αν έχει κάτι αντίστοιχο στην περιοχή σας, σας το προτείνω.

Κατερίνα δεν έχω λογαριασμό στο facebook οπότε μόνο από εδώ μπορούμε να τα λέμε αν θέλεις.

Ευγενία, κοριτσάκι, όλα καλά; Πως τα πάνε οι μπουμπούδες σου;

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Καλημέρα και από εμένα κορίτσια. Μπήκα σήμερα μετά από αρκετό καιρό και βλέπω οτι είχε και φρέσκα φρέσκα μηνύματα! Ωραία!

Ειρήνη καλωσήρθες στην παρέα μας. Ελπίζω να έχεις μια όμορφη υπόλοιπη εγκυμοσύνη και με το καλο να υποδεχτείς το μωράκι σου. Πιστεύω πως όταν γεννήσεις με το καλό, θα μπορέσεις να γνωρίσεις μαμάδες μέσα από τις τοπικές ομάδες για τα μωρά στα sure start κέντρα. Επίσης θα σου έλεγα να δεις αν το nct έχει δραστηριότητες για μωρά στην περιοχή σου.

Δέσποινα σε σκέφτομαι παρόλο που δεν μπαίνω για να ρωτήσω. Κοντεύεις ε? Αντε με το καλό! Πως νιώθεις? Ανυπομονείς? Φοβάσαι? Χαίρεσαι? εχεις πονάκια η ενοχλήσεις? το μωρό ξέρεις αν πήρε θέση? Γράψε μας λεπτομέριες!

Κατερίνα τι κανεις? Τα κορίτσια τα πάνε πολύ καλά. η μεγάλη συνέχεια την χαιδεύει τη μικρή, της μιλάει και τις μαθαίνει τους αριθμους :D. Δε δείχνει να ζηλεύει, αλλά τον πρώτο καιρό είχε γίνει πολύ αντιδραστική μαζί μας. Τώρα μου φαίνεται οτι έχει ηρεμήσει κάπως.

Ο γάμος και η βάπτιση πώς πήγαν? Στείλε καμια φωτογραφία να δούμε!!!

Χρύσα μόνη σου με 2 παιδιά! κουράγιο! πως τα καταφέρνεις?? Εμένα είναι ακόμα εδώ η πεθερά μου και είμαι λίγο τρομοκρατημένη για το τι θα γίνει όταν φύγει! Επίσης, μπράβο για τα κιλά! Εγώ πρέπει να χάσω ακόμα 8 για να έρθω στα κιλά μου αλλά μου φαίνεται οτι έχω μείνει στάσιμη εδώ και μια εβδομάδα....

Κατά τα άλλα εμείς ήμαστε καλά. Την μικρή την είχαμε στο νοσοκομείο για 5 μέρες την προηγούμενη εβδομάδα γιατί έγινε αυτό που φοβόμουν και κόλλησε ιωση. Ανέβασε πυρετό (όχι πολύ υψηλό μέχρι 38.6 εφτασε) και έπρεπε να μείνει για να πάρει φάρμακα. Ευτυχώς ο πυρετός κράτησε μόνο 2 μέρες, αλλά όσο να ναι είναι λιγο τρομακτικό να έχεις ένα νεογέννητο στο νοσοκομείο!

Με το θηλασμό τα πάμε καλά μόνο που είναι λίγο παράξενη η μικρή. Η αδερφή της ήταν πολύ ευκολο μωρό ενώ η μικρούλα είναι τα βράδια πολύ νευρική στο στήθος και περνάει και κρίσεις κολικών. Βέβαια εδώ και λίγες μέρες βρήκαμε στάση που της αρέσει, αλλά πρέπει να την κρατάμε στη συγκεκριμένη στάση και να περπατάμε αλλιώς δεν ησυχάζει.

Τώρα με τα 2 παιδιά σκέφτομαι την εποχή του ενός παιδιού και μου φαίνεται σα να ήμουν διακοπές. Τελίως χαλαρά ήμασταν τελικά!

Γειά σας Κατερίνα, Χρύσσα, Ευγενία! Χαίρομαι που μπήκα στην παρέα σας. Κατερίνα είμαι από Νίκαια αλλά έμενα Μικρολίμανο πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να ξεκινήσω να σου περιγράφω πόσο μου λείπει η αναμπουμπούλα του που όταν την είχα γκρίνιαζα για το parking. Τα καφέ, ουζερί, ο Βόσπορος, ο Ιστιοπλοικός, εγώ έμενα στον δρόμο που είναι η κρεπερί Φράουλα αν έχεις ακουστά. Ή εσύ Χρύσσα. Εννοείται θα χαρώ πολύ να τα πούμε! Δεν έχουμε παντρευτεί ακόμα, είναι στα σχέδια μας μετά τον ερχομό του μικρού. Θέλει και προετοιμασία και η αλήθεια είναι ότι μου έπεσαν όλα μαζεμένα, η μετακόμιση εδώ, το σπίτι, η εγκυμοσύνη. Ένα ένα γιατί κοντεύω να φλιπάρω! Τώρα προσπαθούμε να πουλήσουμε το διαμέρισμα εδώ για να μετακομίσουμε πιο κοντά στο Λονδίνο κι έχω αναλάβει και την ανεύρεση νέας κατοικίας. Χρύσσα Πειραιωτάκι κι εσύ τι καλά! Έχω γνωρίσει συναδέλφους του άντρα μου, εννοείται όλοι χωρισμένοι έτσι δεν εχω γνωρίσει οικογένεια μόνο την εκάστοτε κοπέλα τους, αλλά δεν συνεχίσαμε παρέα γιατί ο άντρας μου έγινε προιστάμενος και ήταν δύσκολο το βράδυ να τρώμε μαζί και την άλλη μέρα να γκρινιάζουν για την ανάθεση εργασιών. Έτσι στραβωσαν και αραιώσαμε σιγά σιγά. Γνώρισα και Αγγλίδες, η μία μάλιστα μένει δίπλα μου αλλά ρε κορίτσια ένα μπουκάλι τζιν τόνικ δεν φθάνει κάθε φορά που συναντιόμαστε. Και μαγκιά της και καλά κανει αν πέρναγα κι εγώ ωραία. Αλλά να σκυλοβαριέμαι μέχρι η κάθε μία να κάνει κεφάλι για να πάει για ύπνο δεν λέει. Και έτσι έκοψα. Οι Αγγλίδες κιόλας βγάζουν κάτι το ανταγωνιστικό λες και πήγαιναν για μελαχρινή μεζαμπλί και δεν τους πέτυχε το χρώμα ένα πράγμα. Τους φαίνομαι εξωτικό φρούτο? Λένε ότι δεν ασχολούνται αλλά εδώ και Καστέλλα έχω δεί κουρτινάκια να τραβιούνται όταν παρκάρω ή γυρίζω σπίτι. χαχαχααχαχχα!!!!!!!!!!!! Anyway, προτιμώ να καταναλώσω ενέργεια και να ξοδέψω χρόνο τουλάχιστον σε άτομα που έχω κάποια κοινά σημεία αναφοράς. Που θα τους πώ ελάτε σπίτι Τσικνοπέμπτη και δεν θα με κοιτάνε σαν εξωγήινη. Που θα μπορώ να κάνω χαβαλέ και θα κουτσομπολεύουμε το μπούστο της Μενεγάκη. Ωραίο επίπεδο δείχνω ε? χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!! Ευγενία σε βλέπω πολύ σχετική και έμπειρη, σε προετοιμάζω για κουφές ερωτήσεις στο forum, δείξτε υπομονή είμαι newbie στην ζωή εδώ. Κάποιες μαμάδες που έχω δεί στην γειτονιά τις περνάω τουλάχιστον δέκα χρόνια, για τα αγγλικά δεδομένα έχω καθυστερήσει πααααααάρα πολύ για παιδί. Με την διαφορά ότι εμείς στην χωρα μας ατα 18 κοιτάμε να ξεστραβωθούμε και όχι να ζούμε με benefits εις βάρος των αλλων. Το λέω έτσι γιατί δίπλα πάλι μένει ένα τέτοιο ζευγάρι, άνεργοι και οι δύο και parties κάθε μέρα. Και ντάπα ντούπα η πόρτα από τους υπόλοιπους αργόσχολους που φέρνουν μπύρες. Τί γκρίνια είναι αυτή που με έπιασε, κορίτσια χρεώστε τις ορμόνες! χαχαχαχαχαχαχαχ!!!! Χρύσσα έχεις το website peekaboo με κάτι στυλάτα γιο-γιο και άλλα? Αν ναι μικρός που είναι ο κόσμος! Είσαι bookmarked στις ιστοσελίδες από όταν ήμουν Ελλάδα και κοίταζα πράγματα για το ανίψι μου.

RLcRp1.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...