Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κάθε γιατρός διαφέρει από τον άλλον !

ειναι πολύ ευχάριστο που θέλει να σου κάνει όλες τις εξετάσεις μαζί για να αποφύγει οποιαδήποτε άλλη αποτυχία ! Μπορεί και το οικονομικό να το προσαρμόσει βέβαια περνώντας τα όλα σε μια εξέταση!

Εγώ έχω κάνει αυτή την στιγμή την 4η έμβρυο μεταφορά μου έπειτα και από αγωγή για το μικροβιωμα! 
      Υστεοσκοπηση δεν έχω κάνει ήταν προς το παρών αρνητικός! Διότι πέρα από τις αποτυχίες δεν έχω αλλά συμπτώματα!

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Πικαμπου

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Σιγουρα θα μου χρειαστούν σύντομα!

Ο μικρός σας τι κάνει? Ο μεγάλος αδερφος?

Καλή ψάξιμο και στον άντρα σου. Από ότι κατάλαβα είναι ελεύθερος επαγγελματίας? Μακάρι να βρει κάτι πολύ καλό και σύντομα, και να προλάβετε να πάτε και στην Ελλάδα για διακοπές!

Τζούλη τι κάνετε εσείς? Η μικρή σας? Το διδακτορικό?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να σας ζησει eugie το μωρακι σας!! γερο κ καλοτυχο να ειναι, καλη προσαρμογη!!!

Δεσποινα ρωτησα για το αν σκεφτεσια το ιδιωτικο επειδη ρωταγες για μονοκλινο δωματιο...ευχομαι να σου δωσουν :) παντως αν εκει που θα γεννησεις ειναι οπως εκει που ημουν κ σε 6κλινο να εισαι θα εινια σαν να εισαι μονη σου, μην σε ανησυχει....αλλα κ παλι δεν ξερω πως ειναι το νοσοκομειο σας.

οσο για τα υπολοιπα τα κοριτσια με καλυψαν...να θυμασαι οτι ολα εξαρτωντε απο εσενα κ το μωρακι σου. εαν νιωθεις οτι χρειαζεσαι βοηθεια θα σου την παρεχουν. εαν νιωθεις οτι θελεις να μεινεις ολες τις μερες μεσα θα σε αφησουν. εγω πχ εκανα καισαρικη παρασκευη πρωι κ ημουν μια χαρα το επομενο πρωι κ κυριακη ζητησα να φυγω κ με αφησαν. στο σπιτι η μαια θα ερχεται για 15 μερες σπιτι σου (δεν ξερω αν εκει ειναι αλλιως) οποτε η βοηθεια θα ειναι εκει....κ φυσικα το children's centre

peekaboo εμεις δηλωσαμε τον μικρο μεσω προξενειου

απλα το birth certificate θελεις κ τα διαβατηρια σας

μετα αυτα τα χαρτια θα σταλθουν στο γραφειο αλλοδαπων στην Αθηνα ...να ελπιζεις να μην χαθουν αχαχαχαχ εμας χαθηκαν ....για να παμε ελλαδα βγαλαμε ταξιδιωτικο εγγραφο κ το διαβατηριο το βγαλαμε στην ελλαδα με απιστευτη ταλαιπωρια επειδη χαθηκαν τα χαρτια.

δεσποινα καλη συνεχεια να εχεις :)

Δέσποινα, ναι, ο σύζυγος είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Ευχαριστώ για τη θετική σου ενέργεια. Και εγώ ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σύντομα για να πάμε Ελλάδα. Τα μικρά είναι και τα δύο μια χαρά.

Fairy, το amenity room που αναφέρω ότι πήρα ήταν στο δημόσιο νοσοκομείο που γέννησα (Great Western Hospital). Κοστίζει 120 λίρες για φυσιολογικό τοκετό και 150 λίρες για καισαρική, ανεξάρτητα από το πόσες μέρες μείνεις μέσα. Δεν ξέρω όμως αν το παρέχουν όλα τα νοσοκομεία. Στο γράφω σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει για το επόμενο ;)

Σε ευχαριστώ και για τις πληροφορίες για τη διαδικασία μέσω της πρεσβείας. Τι ακριβώς κάνει το γραφείο αλλοδαπών; Ήταν απαραίτητο για το ταξιδιωτικό έγγραφο ή για να δηλώσετε το παιδί στα μητρώα στην Ελλάδα; Το δηλώσατε και στην οικογενειακή σας μερίδα; Με ανησυχεί αυτό που γράφεις ότι σας έχασαν τα έγγραφα. Χάσατε και τα διαβατήρια; Μετά τα ξαναβρήκαν;

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Καλημέρα κορίτσια και σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές. Τα πάμε καλά, η μεγάλη έχει δεχτεί τη μικρή μια χαρά (αν και ήταν λίγο μελαγχολική στην αρχή) και η μικρή όπως έγραψα τρώει και κοιμάται αλλά δε θέλει καθόλου να είναι στην κούνια της οπότε έχουμε γίνει co-sleepers.

Peekaboo, αυτό που έγραψε η Fairy κάναμε και εμείς για να δηλώσουμε το παιδί στο προξενείο. Μετά αυτοί στέλνουν τα χαρτιά Ελλάδα (στο υπουργείο εσωτερικών αν θυμάμαι καλα, μήπως εκεί υπάγεται το τμήμα αλλοδαπών που λέει η Fairy??). αυτοί με τη σειρά τους πρέπει να στείλουν τα χαρτιά στο δήμο που έχετε ανοίξει οικογενιακή μερίδα. Ε εμάς καθηστέρησαν σε αυτό το σημείο και επικοινωνήσαμε με το δήμο που με τη σειρά του επικοινώνησε με το υπουργείο και τους θύμισε να στείλουν τα χαρτιά. Οπότε καλό είναι πριν πάτε ελλάδα για διαβατήριο να επιβεβαιώσετε οτι έχουν φτάσει τα χαρτιά σας στο δήμο σας. Δε θυμάμαι σε ποια υπηρεσία του δήμου πρέπει να απευθυνθείς, θα σου το πουν στο προξενείο αυτό.

Το ταξιδιωτικό εγγραφο το βγάζετε για να μπορεί να ταξιδέψει το παιδί στην Ελλάδα χωρίς διαβατήριο και ισχύει μόνο για 3-4 μέρες. Το χρησιμοποιήτε αν θέλετε να βγάλετε το διαβατήριο στην Ελλάδα.

Amenity room είχε και το νοσοκομείο που γέννησα, που δεν είχε πριν 2 χρόνια. Κάνει 250 λίρες τη βραδιά. Το σκεφτόμουνα μήπως πάρουμε αλλά τελικά εφυγα την ιδια μέρα και δε χρειάστηκε.

thanks peekaboo μου για τις πληροφοριες αλλα δεν νομιζω να το ζητησω :) δεν ηξερα καν οτι υπαρχει παντως. ειναι πολυ μεγαλο το νοσοκομειο κ γενικα μου αρεσε η παρεα των μαμαδων...αλλωστε αν πανε ολα τοσο καλα στην αναρρωση μου οπως κ στο πρωτο παρολη την ταλαιπωρια μου παλι δεν θα κατσω πολυ μεσα :)

λοιπον τα δικα μας χαρτια ναι χαθηκαν, ειχαμε παει πριν 2 μηνες απο την ημερα που θα κατεβαιναμε ελλαδα κ δεν εφτασαν ποτε. εμας μας ειπαν πως πανε στο αλλοδαπων, που ειναι Μητροπολεως 53 αν θυμαμαι καλα. δεν γνωριζω αν εχει σχεση με το υπουργειο εσωτερικων. ε κ μετα μεσω ΚΕΠ κ καλα θα τα παιρναμε κ θα τον γραφαμε στους δημους μας κ στις μεριδες μας. φυσικα δεν εγινε ποτε ετσι αχαχαχα. τα χαρτια δεν φτασανε κ δεν τα βρισκανε κιολας. κ πηγε ο αντρας μου στην Αθηνα με το birth certificate που ειχαμε απο εδω κ εκανε την εγγραφη κ μετα στους δημους που υπαγομαστε κ στην μεριδα μας. εμεις επειδη ειμαστε κ οι δυο Ελληνες διαβατηριο βγαλαμε στην Ελλαδα. δεν προλαβαιναμε να βγαλουμε μεσω προξενειου γιατι τα στελνουν ετσι κ αλλιως ολα τα χαρτια στην αστυνομια στην ελλαδα. οποτε βγαλαμε ταξιδιωτικο εγγραφο το οποιο βγαινει μονο για το ταξιδι προς την χωρα απο οπου καταγεσαι, δηλαδη δεν μπορουσαμε να γυρισουμε με αυτο. κ οταν φτασαμε ελλαδα κ αφου περασαμε την ταλαιπωρια με την δηλωση καναμε αιτηση για διαβατηριο κ καταφεραμε κ το πηραμε 23 ωρες πριν την πτηση μας!!!! ειχαμε περασει πολυ αχος, ηταν αυγουστος βλεπεις κ ολοι ηταν σε διακοπες

δεν ξερω αν επιτρεπουν να παρεις τα χαρτια στα χερια να τα πας εσυ ελλαδα. δεν ειχαμε σκεφτει να ρωτησουμε καθολου τοτε.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε?

Φρεσκομαμά πώς είστε? Χαίρομαι πολύ που όλα σας πήγαν τόσο καλά. Εφύγες την ίδια μέρα που γέννησες από το νοσοκομείο? Μπράβο στο κουράγιο σου. Θα νόμιζα πως στο νοσοκομείο θα μπορούσες να ξεκουραστείς περισσότερο, αλλά σίγουρα στο σπίτι θα νιώθεις πιο καλά! Με το θηλασμό όλα καλά? Σας ρωτάω όλες γιατι άρχισα να κοιτάω και για αυτο, και ενδιαφέρομαι για εμπειρίες!

Τι ωραία που η μεγάλη πια αδερφη προσαρμόστηκε σχετικά εύκολα στο καινούριο μέλος σας. Η είναι ακόμα η αρχή?

Αχ, κορίτσια τελικά σα να μπερδεύτηκα με τα διαδικαστικά για την εγγραφή της μικρής ( αφού έρθει με το καλό) στο δήμο. Τελικά πρέπει υποχρεωτικά να τη δηλώσω στην πρεσβεία, αφού δε θα χρειαστώ το ταξιδιωτικό έγγραφο? Θα είναι καλύτερα να τηλεφωνήσω στην πρεσβεία ή θα μπορούσα να πάρω κάποια αρχή στην Ελλάδα? (φαντάζομαι θα έχω περισσότερες πιθανότητες να βρω κάποιον στο τηλέφωνο?). Αν και έχω ακόμα καιρό να ψαχτω.

Αλλωστε σε δυο βδομάδες σταματάω τη δουλειά και είπα πως τότε θα βρω την ευκαιρία να τα ψάξω όλα, και να αρχίζω να κοιτάω τι χρειάζεται για την μετακόμιση στην Ιρλανδία. Εύχομαι να μην αγανακτησω, και πως η μικρούλα μας δε θα επιφυλάσει καμιά έκπληξη!

Πικαμπου και φαιρη εύχομαι τα μικρά σας να είναι καλά και ζωηρά!

Πικαμπού, μια που θα τα έχεις και πρόσφατα, αν δε βαριέσαι μου γράφεις πότε και ποια εμβόλια αρχίσατε? Εύχομαι με τη μετακόμιση να μη τα αμελήσουμε!

Δέσποινα μπορείς να δεις τα εμβόλια εδω

http://www.nhs.uk/Planners/vaccinations/Pages/Vaccinationchecklist.aspx

Ο μικρός βεβαίως είναι ζωηρός χαχαχα αλλα ευτυχώς είναι καλο παιδι κ συνεργάσιμος, ίσως επειδή πηγαίνει κ στο σχολείο βέβαια

Επειδή ο άντρας σου δεν είναι έλληνας ούτε Άγγλος ίσως θα πρέπει να ρωτήσετε αν έχετε αλλη διαδικασία. Αλλα φαντάζομαι πως για α μπει ελλαδα θα ισχύουν τα ίδια με εμάς. Αν δεν δηλωθει στο προξενείο δεν μπορείς να κανεις τίποτα άλλο,νους διαβατήριο ούτε ταξιδιωτικό έγγραφο, στην δική σας περίπτωση όμως τι υπηκοότητα ΠΑΙΡΝΕΙ? εκτος απο βρετανική που θέλει διαδικασία εννοώ. Σχετικά με το προξενείο καλο είναι να τους πάρεις όσο νωρίτερα μπορείς γιατι δ σηκώνουν τα τηλέφωνα. Οπότε αν έχετε σκοπό να ΚΑΤεβετε σύντομα μετα τη γέννα να τα έχεις έτοιμα όλα

Λογικά μετα την 32η βδομάδα θα κανεις κοντα μαθήματα κ εκεί θα σου λυθούν απορίες με τη γέννα κ τον θηλασμο

Να είσαι βέβαιη πως θα έχεις μεγάλη βοήθεια απο τις μαιες :)

Πάντως νομίζω πως όλες μας θελουμε να γυρίσουμε σπίτι το νωρίτερο....ηθελα το δικο μου κρεβατακι κ το μικρο μου να κοιμηθει σε όμορφα σεντονακια χεχε....αλλα αν εσυ νιώσεις την ανάγκη να μείνεις να το κανείς. Άλλωστε στις πρωτοτοκες συστήνουν να μείνεις τουλάχιστον ένα βράδυ αν έχεις κάνει φυσιολογικό, στο επόμενο σε αφήνουν να βγεις κ την ίδια μέρα

Μην ανησυχείς για τίποτα...είμαι σίγουρη πως όλα θα πανε καλα κ θα έχεις την βοηθειανπουβχρειαζεται

Το μόνο που δεν μπορω να εγγυηθω είναι ότι έχει να κάνει με το προξενείο χαχαχα

Δέσποινα ναι την ιδια μέρα εφυγα ακριβώς γιατί ηθελα να ξεκουραστώ. Στο νοσοκομείο σε ένα θάλαμο με 6 μαμάδες και μωρά να κλαίνε κάθε ώρα και στιγμή μου ήταν αδύνατο να κλεισω μάτι. Μάλιστα η μικρή μας κοιμήθηκε το πρώτο βράδυ συνεχόμενες 7 ώρες οπότε την επόμενη μέρα ήμουν πολύ καλά. Από τότε βέβαια δεν κοιμάται συνεχόμενα τα βράδια, αλλά για εμένα αυτός ο ύπνος το πρώτο βράδυ ήταν σωτήριος αφού κατάφερα να συνέλθω κάπως. Πάντως κανείς δε θα σου πει να φύγεις την ίδια μέρα υποχρεωτικά! Οπως νιώθεις εσύ πιο άνετα.

Τώρα να σας πω και λεπτομέριες της εμπειρίας μου.

Γενικά επειδή ήταν γρήγορη η γέννα και δεν είχα και επισκληρήδιο και τέτοια θα το θυμάμαι πολύ θετικά. Στο νοσοκομείο βέβαια, είχαν απιστευτα πολλή δουλειά. Με μετέφεραν στο labour room λίγο πριν έρθει η ώρα να σπρώξω, κόντεψα να γεννήσω στο antenatal ward που με αφησαν για να φτάσω 5 διαστολή (βέβαια έφτασα στο 8 διαστολή χωρίς να το καταλάβω). Από το labour room εφυγα 6 ώρες αφού γέννησα για να πάω στο postnatal ward γιατί δεν έβρισκαν χρόνο για να με μετακινήσουν.

Ενα πράγμα που μου φάνηκε περιέργο ήταν πως όταν ηρθε η ώρα να πάω να κάνω ένα ντους μετά τον τοκετό, ήρθε και με πήρε μια κυρια και με συνόδεψε ως το ντους (ήταν σε άλλο δωμάτιο), εμεινε μαζί μου σε όλη τη διαρκεια, για να μη ζαλιστώ και με βοήθησε να ντυθώ. Μου φάνηκε πάρα πολυ περιεργο αλλά στην κατάσταση που ήμουν δεν κάθησα να το αναλύσω πολύ. Υπό κανονικές συνθήκες δε θα ήμουν άνετη να κάνω ντους υπο την επίβλεψη μιας άγνωστης.

Με το θηλασμό καλά τα πάμε προς το παρών. Την επόμενη εβδομάδα θα τη ζυγίσουν οπότε θα ξέρω λίγο καλύτερα που βρίσκομαστε. Εχεις συγκεκριμένες απορίες για το θηλασμό? Οχι πως είμαι και καμιά ειδικός απλά αν είναι κάτι που να μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως.

Δέσποινα ναι την ιδια μέρα εφυγα ακριβώς γιατί ηθελα να ξεκουραστώ. Στο νοσοκομείο σε ένα θάλαμο με 6 μαμάδες και μωρά να κλαίνε κάθε ώρα και στιγμή μου ήταν αδύνατο να κλεισω μάτι. Μάλιστα η μικρή μας κοιμήθηκε το πρώτο βράδυ συνεχόμενες 7 ώρες οπότε την επόμενη μέρα ήμουν πολύ καλά. Από τότε βέβαια δεν κοιμάται συνεχόμενα τα βράδια, αλλά για εμένα αυτός ο ύπνος το πρώτο βράδυ ήταν σωτήριος αφού κατάφερα να συνέλθω κάπως. Πάντως κανείς δε θα σου πει να φύγεις την ίδια μέρα υποχρεωτικά! Οπως νιώθεις εσύ πιο άνετα.

Τώρα να σας πω και λεπτομέριες της εμπειρίας μου.

Γενικά επειδή ήταν γρήγορη η γέννα και δεν είχα και επισκληρήδιο και τέτοια θα το θυμάμαι πολύ θετικά. Στο νοσοκομείο βέβαια, είχαν απιστευτα πολλή δουλειά. Με μετέφεραν στο labour room λίγο πριν έρθει η ώρα να σπρώξω, κόντεψα να γεννήσω στο antenatal ward που με αφησαν για να φτάσω 5 διαστολή (βέβαια έφτασα στο 8 διαστολή χωρίς να το καταλάβω). Από το labour room εφυγα 6 ώρες αφού γέννησα για να πάω στο postnatal ward γιατί δεν έβρισκαν χρόνο για να με μετακινήσουν.

Ενα πράγμα που μου φάνηκε περιέργο ήταν πως όταν ηρθε η ώρα να πάω να κάνω ένα ντους μετά τον τοκετό, ήρθε και με πήρε μια κυρια και με συνόδεψε ως το ντους (ήταν σε άλλο δωμάτιο), εμεινε μαζί μου σε όλη τη διαρκεια, για να μη ζαλιστώ και με βοήθησε να ντυθώ. Μου φάνηκε πάρα πολυ περιεργο αλλά στην κατάσταση που ήμουν δεν κάθησα να το αναλύσω πολύ. Υπό κανονικές συνθήκες δε θα ήμουν άνετη να κάνω ντους υπο την επίβλεψη μιας άγνωστης.

Με το θηλασμό καλά τα πάμε προς το παρών. Την επόμενη εβδομάδα θα τη ζυγίσουν οπότε θα ξέρω λίγο καλύτερα που βρίσκομαστε. Εχεις συγκεκριμένες απορίες για το θηλασμό? Οχι πως είμαι και καμιά ειδικός απλά αν είναι κάτι που να μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως.

Μπράβο μπράβο eugie!!!Τέτοια γέννα θέλω κι εγώ την επόμενη φορά, μακάρι μακάρι μακάρι!!!!!

Δεσποινάκι μου πλησιάζεις ε?? Να μην ανησυχείς για τίποτα κούκλα μου!!!Η γέννα είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία, και το σώμα σου ξέρει πολύ καλά τί πρέπει να κάνει, αυτό να σκέφτεσαι!Όλα θα πάνε υπέροχα!!!

Για το θηλασμό είμαι κι εγώ στη διάθεσή σου αν θελήσεις κάτι, κόντεψα να κάνω διατριβή όταν θήλαζα την μικρή, αλλά εδώ νομίζω πως θα σε ενημερώσουν σωστά και θα σου λύσουν όλες σου τις απορίες!

6237481d19.png

Καλησπέρα κορίτσια!

τι κάνετε? Σας ευχαριστώ όλες για τις πληροφορίες.

Το ξέρω ίσως να ακούγομαι κουραστική, αλλά επειδή είμαι άπειρη, φαντάζομαι πως είναι λογικό να αγχώνομαι περισσότερο.

επιτέλους σήμερα έλαβα γράμμα για το antenatal class, που είναι δυο ώρες στις 30 Ιουνίου. Τι να πω, πότε θα προλάβουν σε δυο ώρες να μας μιλήσουν για το τοκετο, θηλασμό και ότι άλλο χρειάζεται! Τελικά αποφασίσαμε να μη πάμε και για ιδιωτικά μαθήματα. Λίγο η βαρεμάρα, λίγο που το περιεχόμενο μερικών μου φάνηκε κάπως, το αφήσαμε. Εύχομαι να μη το μετανιώσω!

Ευγενία, και εγω μια τέτοια γέννα θέλω. Μήπως να πάω κατευθείαν για το δεύτερο? Τελικά γίνεται και γέννα χωρίς επισκληρίδιο? Δηλαδή το χρειάζεσαι περισσότερο για τις συσπάσεις παρά για τη γέννα? Αν επιτρέπεται, αυτη τη φορά σχίστηκές, ή όχι?

Πάντως για την εμπειρία σου στο ντούς, λίγο η περιγραφή σου έμοιαζε σα σε φυλακη, αλλά φαντάζομαι ήταν εκεί για να σε βοηθήσει!

Οσο για το θηλασμό, όπως είπα και παραπάνω. Δεν είναι τόσο συγκεκριμένες απορίες, όσο το άγχος για το άγνωστο. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα έρθουν απο μόνα τους, αλλά σίγουρα, ένα δυο πράγματα καλό είναι να τα ξέρεις απο πριν. Αλήθεια, γάλα είχατε και απο πριν, ή αφού ήρθαν τα μικρά σας κατέβηκε? Διαβασα ότι ίσως τις πρώτες μέρες να μην έχεις, αλλά το μωρό θα πρέπει να το βάζεις στο στήθος για να αρχίσει η παραγωγη. Στη περίπτωση αυτή όμως του δίνεις συμπλήρωμα? Αυτά τα μαξιλαράκια θηλασμού βοηθούν καθόλου? Να πάρω ένα από τώρα ή να το αφήσω και βλέπουμε? Γενικά, επειδή ούτε η μητέρα μου θήλασε πολύ, αλλά ούτε και η αδερφή μου, αν και στο πρώτο προσπαθησε κάπως η καημένη, αλλά τις πρώτες μέρες δε φάνηκε να έκανε και πολλά και το παράτησε, φοβάμαι μην είμαι και εγώ έτσι!

Αλήθεια, καμιά άλλη εγκυούλα αυτον το καιρό στην Άγγλία δεν έχουμε? Φαιρη, Τζούλη, κάτι πρέπει να κάνετε για αυτο!:tongue:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια!

τι κάνετε? Σας ευχαριστώ όλες για τις πληροφορίες.

Το ξέρω ίσως να ακούγομαι κουραστική, αλλά επειδή είμαι άπειρη, φαντάζομαι πως είναι λογικό να αγχώνομαι περισσότερο.

επιτέλους σήμερα έλαβα γράμμα για το antenatal class, που είναι δυο ώρες στις 30 Ιουνίου. Τι να πω, πότε θα προλάβουν σε δυο ώρες να μας μιλήσουν για το τοκετο, θηλασμό και ότι άλλο χρειάζεται! Τελικά αποφασίσαμε να μη πάμε και για ιδιωτικά μαθήματα. Λίγο η βαρεμάρα, λίγο που το περιεχόμενο μερικών μου φάνηκε κάπως, το αφήσαμε. Εύχομαι να μη το μετανιώσω!

Ευγενία, και εγω μια τέτοια γέννα θέλω. Μήπως να πάω κατευθείαν για το δεύτερο? Τελικά γίνεται και γέννα χωρίς επισκληρίδιο? Δηλαδή το χρειάζεσαι περισσότερο για τις συσπάσεις παρά για τη γέννα? Αν επιτρέπεται, αυτη τη φορά σχίστηκές, ή όχι?

Πάντως για την εμπειρία σου στο ντούς, λίγο η περιγραφή σου έμοιαζε σα σε φυλακη, αλλά φαντάζομαι ήταν εκεί για να σε βοηθήσει!

Οσο για το θηλασμό, όπως είπα και παραπάνω. Δεν είναι τόσο συγκεκριμένες απορίες, όσο το άγχος για το άγνωστο. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα έρθουν απο μόνα τους, αλλά σίγουρα, ένα δυο πράγματα καλό είναι να τα ξέρεις απο πριν. Αλήθεια, γάλα είχατε και απο πριν, ή αφού ήρθαν τα μικρά σας κατέβηκε? Διαβασα ότι ίσως τις πρώτες μέρες να μην έχεις, αλλά το μωρό θα πρέπει να το βάζεις στο στήθος για να αρχίσει η παραγωγη. Στη περίπτωση αυτή όμως του δίνεις συμπλήρωμα? Αυτά τα μαξιλαράκια θηλασμού βοηθούν καθόλου? Να πάρω ένα από τώρα ή να το αφήσω και βλέπουμε? Γενικά, επειδή ούτε η μητέρα μου θήλασε πολύ, αλλά ούτε και η αδερφή μου, αν και στο πρώτο προσπαθησε κάπως η καημένη, αλλά τις πρώτες μέρες δε φάνηκε να έκανε και πολλά και το παράτησε, φοβάμαι μην είμαι και εγώ έτσι!

Αλήθεια, καμιά άλλη εγκυούλα αυτον το καιρό στην Άγγλία δεν έχουμε? Φαιρη, Τζούλη, κάτι πρέπει να κάνετε για αυτο!:tongue:

Δεσποινάκι, τις πρώτες 2 μέρες, δεν θα έχεις γάλα, αλλά πρωτόγαλα (είναι ένα διάφανο υγρό, δηλαδή δεν πολυμοιάζει με γάλα), το οποίο μπορεί να είναι μόνο λίγες σταγονίτσες, αλλά όπως λένε αυτές οι λίγες σταγονίτσες είναι ό,τι πιο θρεπτικό μπορεί να φάει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Το γάλα θα κατέβει το τρίτο 24ωρο μετά τη γέννα (στην καισαρική μπορεί και λίγο αργότερα από ότι έχω διαβάσει). Μέχρι τότε δεν χρειάζεται να πιει τίποτα άλλο το μωράκι σου, ούτε νερό ούτε γάλα.

Όταν θα γεννηθεί το μωράκι σου, λένε πως είναι πολύ σημαντικό να το βάλεις όσο πιο σύντομα μπορείς (ιδανικά μέσα στην πρώτη ώρα μετά τη γέννα) στο στέρνο σου (επαφή στέρνο με στέρνο, το καλύτερο είναι να είστε χωρίς ρούχα και να σκεπαστείτε με μία κουβερτούλα/πετσετούλα) και να το αφήσεις να κατευθυνθεί προς το στήθος και να θηλάσει. Γενικά τις πρώτες μέρες, είναι καλό να βάζεις το μωράκι στο στήθος όσο συχνά θέλει, κι όσο το ζητάει. Εγώ νομίζω πως την είχα 20 ώρες το 24ωρο στο στήθος εκέινες τις μέρες :shock:

Εκτός από όταν ζητάει να θηλάσει, εμένα η σύμβουλος θηλασμού που είχα στο μαιευτήριο μου είχε πει να την ξυπνάω μέσα στη μέρα στο τρίωρο για να τη θηλάσω (αν δεν έχει ξυπνήσει από μόνη της), και στο πεντάωρο τη νύχτα. Αυτό γιατί τις πρώτες μέρες πρέπει να βάζεις συχνά το μωράκι να θηλάσει για να εδραιωθεί η γαλουχία (συνήθως στις 40 μέρες εδραιώνεται η γαλουχία και χαλαρώνει το όλο πράγμα). Όσον αφορά τις πρώτες 2-3 μέρες, μπορεί να νομίζεις πως δεν πίνει τίποτα το μωράκι σου, αλλά δεν είναι έτσι. Εκτός του ότι παίρνει το πρωτόγαλα, με τις θηλαστικές κινήσεις στέλνει "σήμα" στο σώμα σου ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή. Γενικά να ξέρεις πως στο θηλασμό ισχύει ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης. Όσο πιο πολύ θηλάζει το μωράκι τόσο αυξάνεται η παραγωγή. Ακόμα κι αν νομίζεις πως δεν έχεις γάλα ή πως δεν πίνει το μωρό, πρέπει να το βάζεις στο στήθος, γιατί έτσι καταλαβαίνει ο οργανισμός πως πρέπει να παράξει περισσότερο γάλα (δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δώσεις στον οργανισμό σου αυτή τη πληροφορία, μόνο βάζοντας το μωράκι να θηλάσει πολλές φορές).

Από εκεί και πέρα ζήτησε από τις μαίες να σου δείξουν πώς να θηλάσεις και να τις ρωτήσεις όσες φορές χρειαστείς μέχρι να νιώσεις άνετα. Επίσης ζήτα τους να σε κοιτάξουν να θηλάζεις πριν φύγεις από το μαιευτήριο, ώστε να δουν αν πιάνει σωστά το μωράκι κτλ. Και τέλος βρες στάσεις που να σε βολεύουν και να μην σε κουράζουν, στήριξε το μωρό σε μαξιλάρια, μισοξάπλωσε κτλ κτλ. Την ώρα του θηλασμού θα χαλαρώνεις απίστευτα και θα ξεκουράζεσαι κι εσύ, και μπορεί να παίρνεις και κανέναν υπνάκο ;)

Ελπίζω να μη σε ζάλισα!

6237481d19.png

Δέσποινα όσα σου γράφει η Julie είναι ότι με συμβούλεψε και η μαία μου και ότι τελικά εφάρμοσα. Μην αγχώνεσαι και όσο είσαι στο νοσοκομείο ζήτα όσο συχνά χρειάζεσαι βοήθεια. Μια συμβουλή που μου είχαν δώσει επίσης είναι την τρίτη μέρα επειδή όντως τότε κατεβαίνει το γάλα και νιώθεις το στήθος σου να γεμίζει μπορείς να κάνεις κομπρέσες με ζεστή πετσέτα ή να ρίξεις στο ντους άφθονο ζεστό νερό για να μην πετρώσει το στήθος σου. Στα boots έχουν και αυτό που κάνει την ίδια δουλειά.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Δέσποινα συμφωνώ ακριβώς με όλα αυτά που γράφει η Τζούλη. Σημαντικό είναι να φύγεις απο το νοσοκομείο ξέροντας πως πρέπει να πιάνει το μωρό τη θηλή για να μην παιδευτείς με πληγωμένες θηλές αργότερα, και για να ξέρεις οτι τρώει σωστά. οπότε καλό είναι να επιμείνεις να σου δείξουν οι μαίες πως να θηλάζεις και να δουν οτι έχεις τη σωστή στάση. θα σου έλεγα και εγώ ναι στο μαξιλάρι θηλασμού, εμένα με βόλεψε πολύ. και θα σου έλεγα να αγοράσεις εκ των προτέρων μια κρέμα για να βάζεις στις θηλές γιατί τις πρώτες μέρες θα είναι αρκετά ευαίσθητες.

Γέννα φυσικά γίνεται χωρίς επισκληρίδιο, απλά πονάς αρκετά. Νομίζω την επισκληρήδιο την χρειάζεσαι στο στάδιο που αρχίζουν οι συσπάσεις να γίνονται πολύ έντονες και συχνές, οταν νιώθεις οτι δεν έχεις άλλες δυνάμεις.

Ναι σχιστικα αλλά λίγο και πολύ επιφανιακά, μου έκαναν ράμματα γιατί έχανα αίμα αλλά ούτε που με ενόχλησαν καθόλου μετά από αυτό. Δεν τα αισθάνθηκα να με ενοχλούν σε αντίθεση με την πρώτη φορά που δεν μπορούσα ούτε να καθήσω για μια εβδομάδα. Η μαία ήταν πολύ καλή σε αυτό γιατί μου έκανε μασαζ στο περινεο και με πρόσεξε να μην σπρώξω πολύ γρήγορα.

Καλησπέρα κορίτσια!

Εύχομαι να είχατε ένα ωραίο σαββατοκύριακο. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Είμαι σίγουρη πως θα μου χρειαστούν!

Αχ, με το ένα και το άλλο, έχω αρχίσει να γίνομαι πολύ ανηπόμονη για τον ερχομό της μικρής! Ποιος περιμένει 8 και εβδομάδες?

Πάντως τα του θηλασμού Τζούλη τα περιέγραψες τόσο ωραία, μακάρι να τα ζήσω έτσι όπως τα γράφεις! Και κατάλαβα πως το πρώτο καιρό βυζι δε θα βάζω μέσα! Πάλι καλά που θα είναι καλοκαίρι, και δε θα κρυώνω!

Καμιά προτίμηση για την κρέμα για τις θηλές, ή για το μαξιλάρι θηλασμού, ή όλα πάνω κάτω το ίδιο είναι?

Ευγενία, αν δε κάνω λάθος είχες κάποτε αναφέρει για μασαζ στο περινέο πριν τον τοκετού? Μου φαίνεται πως το διάβασα και κάπου. Το εφάρμοσες? Πιστεύεις βοήθησε? Τι λάδι χρησιμοποίησες?

Αχ, κορίτσια συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις, αλλά είπαμε τα καλά τις πρωτάρας! Και η τελευταία ερώτηση για σήμερα. Τι απορρυπαντικό χρησιμοποιείτε για τα μπεμπεδίστικα? Βάζετε και μαλακτικο΄?

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες και συμβουλές σας!

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...