Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κάθε γιατρός διαφέρει από τον άλλον !

ειναι πολύ ευχάριστο που θέλει να σου κάνει όλες τις εξετάσεις μαζί για να αποφύγει οποιαδήποτε άλλη αποτυχία ! Μπορεί και το οικονομικό να το προσαρμόσει βέβαια περνώντας τα όλα σε μια εξέταση!

Εγώ έχω κάνει αυτή την στιγμή την 4η έμβρυο μεταφορά μου έπειτα και από αγωγή για το μικροβιωμα! 
      Υστεοσκοπηση δεν έχω κάνει ήταν προς το παρών αρνητικός! Διότι πέρα από τις αποτυχίες δεν έχω αλλά συμπτώματα!

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Eimai 35 xronwn prosfatos diazevmeni k erxomai agglia den exw paidi alla moy aresei i parea sas k eipa na simetasxw an me thelete :) . Ksekinaw se 3 mines to poli psaxnw san treli douleia k tha erthqw molis vrw. Ta pragmata edw einai poli asxima k ginontai xeirotera, meta apo 14 xronia me deinoun xrimata oi goneis mou , exw douleia alla.... den ftanoun. Irtha prin 3 evdomades stin agglia na dw ti ginete k nomizw oti mou aresei k tha mporousa na zisw. dinw ston eafto mou mia defteri efkairia :) . Exw ptyxeia aisthitikou-makigiaz- maniciour k poli proipiresia san pwlitria k ipefthini katastimatos epeiseis douleva grammatiaki newteri gia arketa xronia . Ti lete koritsia tha ta kataferw?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eimai 35 xronwn prosfatos diazevmeni k erxomai agglia den exw paidi alla moy aresei i parea sas k eipa na simetasxw an me thelete :) . Ksekinaw se 3 mines to poli psaxnw san treli douleia k tha erthqw molis vrw. Ta pragmata edw einai poli asxima k ginontai xeirotera, meta apo 14 xronia me deinoun xrimata oi goneis mou , exw douleia alla.... den ftanoun. Irtha prin 3 evdomades stin agglia na dw ti ginete k nomizw oti mou aresei k tha mporousa na zisw. dinw ston eafto mou mia defteri efkairia :) . Exw ptyxeia aisthitikou-makigiaz- maniciour k poli proipiresia san pwlitria k ipefthini katastimatos epeiseis douleva grammatiaki newteri gia arketa xronia . Ti lete koritsia tha ta kataferw?

Sorry an sas enoxlw me tis erwtiseis mou

Καλησπέρα κορίτσια

τι κάνετε?

Πικαμπου πολύ χαίρομαι που ακούγεσαι τόσο ήρεμη και φαίνεται πως τα καταφέρνεις όλα τόσο καλά. Μου δίνεις θάρρος κιόλας, όσο δύσκολα και αν είναι με το πρώτο το μωρό, θα ξέρω πως στο δεύτερο τα πράγματα θα είναι καλύτερα!:tongue:

Φαντάζομαι θηλάζεις αποκλειστικά? Μπράβο σου!

Αληθεια, Ελλάδα πότε θα πάτε? Το δηλώσατε το παιδάκι στην πρεσβεία? Πρέπει να πάνε και οι δυο γονείς και με το παιδι?

Ευγενιά τι κάνεις εσύ? Δε έμπαινες και φαντάστηκα πως γέννησες. Η κοιλίτσα σου πρεπει να είναι πολύ φιλόξενη, και οι μικρές σου δε θέλουν με τίπτοα να βγούνε!

Εύχομαι αύριο μεθαύριο να είναι η μέρα σου. Οπως και να έχει, είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά και σύντομα ια έχεις τη μικρή σου στην αγκαλία. Η μητέρα σου έχει έρθει η όχι ακόμα?

Ενα παιδί στη δουλειά μου είπε πως στο νοσοκομείο που θα γεννήσω, δε σε αφήνουν πάνω από μια βδομάδα και σε πάνε για πρόκληση στις 41 εβδ. Νομίζω πως θα προτιμούσα κάτι τέτοιο, αλλά έχω ακομα καιρό να το σκεφτω. Ακόμα έμαθα πως έχει και το δικό μας νοσοκομείο μονόκλινα, τιμή δεν έμαθα, αλλά άμα υπάρχουν διαθέσιμα σίγουρα θα το τιμήσω!

Αχ, πείτε μου τις γνώμες σας για το μάρσιπο. Και εγώ σκέφτομαι πως καλό θα ήταν να πάρω έναν, αλλά δε ξέρω τι είναι καλύτερο. Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλει πολύ προσοχη πως θα έχει ο μωράκι τα ποδαράκια του για να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Οσο αφορά την Ιρλανδία, ακόμα δε ξέρουμε πολλά. Ισως να χρειαστεί ο άντρας μου να πάει κάποιες μέρες τον Ιούλιο, και μάλλον αρχες Σεπτεμβρίου θα πάει να βρει σπίτι και ότι άλλο χρειάζεται και θα ακολουθήσουμε εμείς μόλις η μικρή βγάλει το διαβατήριο. Εύχομαι πως θα μπορέσουμε να βγάλουμε σχετικά γρήγορα το αγγλικο, αλλιώς .....

Δημητρα γεία σου, εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις. Δυστυχώς δε ξέρω τι παίζει στο αντικείμενο σου, αλλά μακάρι να καταφέρεις ν βριες κατι. Αφού είσαι μόνη σου, και αν έχεις την δυνατότητα θα σου έλεγα να έρθεις εδω, Λονδίνο ή σε κάποια αλλη μεγάλη πολή αρχικά να βρεις καμιά δουλεια του ποδαριού και παραλληλα να κοιτάς για το αντικειμενο σου. Πουθενα δεν είναι πια εύκολα, αλλά πρέπει παντα να ελπιζουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Καλησπερα Δημητρα.

Δεν εχω χρονο να σου γραψω πολλα, θα σου πω σε τι μπορεις να απασχοληθεις με τα πτυχια σου, και ποσο ειναι ο βασικος μισθος. Σαν αισθητικος μπορεις να ψαξεις σε ινστιντουτα κλπ αυτο εννοειται...

Σαν μακιγιαζ δε μπορω να σου πω γιατι και εγω εχω διπλωμα μακιγιεζ και εδω δε το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Γενικα οι Αγγλιδες δεν πολυβαφονται και δεν παιρνουν κοπελες στο σπιτι για μακιγιαζ, ακομα και νυφη δυσκολα θα βρεις να βαψεις.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις αιτηση σε μεγαλες εταιρειες πχ Εστε Λοντερ, Λανκομ κλπ. Μπαινεις στο σαιτ τους και ψαχνεις για κενες θεσεις και στελνεις βιογραφικα. Η Κλινικ κανει phone interview αρχικα, και αν το περασεις σε καλουν για κανονικη συνεντευξη. αν σε παρει καποια απο αυτες τις εταιρειες σε στελνει σε πολυκαταστηματα στα καλλυντικα..

Για πωλητρια μπορεις να ψαχνεις απο νετ, βαζεις το βιογραφικο σου και επικοινωνουν αυτοι μαζι σου. Ο βασικος απο οτι ξερω ειναι 6,05 λιρες η ωρα. Αν σου κανουν καποια προταση για δουλεια πρεπει να κοιταξεις ακριβως ποσες ωρες υποχρεουνται να σε απασχολουν ετσι ωστε να "βγαινεις" οικονομικα. Να θυμασαι εσυ θα ψαχνεις για full time και οχι part time (ημιαπασχοληση)

Αυτα ελπιζω να βοηθησα!

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Αχ, πείτε μου τις γνώμες σας για το μάρσιπο. Και εγώ σκέφτομαι πως καλό θα ήταν να πάρω έναν, αλλά δε ξέρω τι είναι καλύτερο. Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλει πολύ προσοχη πως θα έχει ο μωράκι τα ποδαράκια του για να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

deσποινα εγω θα ελεγα μονο babywearing, ring slings k mei tai η ακομα κ wrap....einαι προσωπικη επιλογη πολλες φορες. εγω εχω ρινγκ σλινγκ (4) κ ενα μει ται. δες εδω www.babywearing.gr η Στελλα θα χαρει να σε βοηθησει κ να σου εξηγησει περισσοτερο αν χρειαστεις.

σε ιδιωτικο θα γεννησεις τελικα?

Peekaboo,δεν έχω θηλάσει με ρινγκ σλινγκ, γενικά δεν το χρησιμοποιησα πολύ στην πρώτη μου γιατί με κούραζε. Οταν έφτασε τους 9 μήνες αγόρασα wrap και αυτό με βόλεψε περισσότερο για βόλτες, απλά το βρήκα λίγο μπελά στο βάλε βγάλε. Αν το κατάλαβα καλά το μει ται δένεται σαν wrap και απλά έχει έτοιμη τη "θήκη" για το μωρό? μήπως είναι πιο εύκολο από wrap στη χρήση του? ισως πρέπει να δω αν αυτό βολεύει. Α και κάτι άλλο. Μπορείς να μου περιγράψεις πως αισθανόσουνα το Braxton Hicks? Πως ήξερες τι είναι? Γενικά αισθάνομαι διάφορα, αλλά δεν ξέρω τι σημαίνουν. Κάθε τόσο έχω πόνους περιόδου και θέλω να ελπίζω οτι θα εξελιγθούν σε κάτι παραπάνω.

Δέσποινα, ναι η μαμά μου είναι εδώ, τα πάντα στο σπίτι είναι έτοιμα και απλά περιμένουμε. Δεν είμαι όπως την πρώτη φορά που δε με χωρούσε ο τόπος και μου ερχόταν σχεδόν να κλάψω από ανυπομονησία, αλλά όσο να ναι θέλω να γίνει επιτέλους. Ευτυχως μας έχουν τύχει κάτι δουλίτσες για αυριο και έτσι σκέφτομαι οτι καλύτερα να γεννήσω μετά την Παρασκευή. Μάρσιπο να πάρεις αλλά δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις τι θα σε βολέψει. πάντως σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

Δήμητρα καλως όρισες. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω στην αναζήτηση εργασίας σου γιατί είμαι σε διαφορετικό χώρο, ωστόσο ότι άλλο θέλεις να μάθεις σχετικά με τη ζωή εδώ ή γραφειοκρατικά θέματα με χαρά να σου απαντήσω και εγώ.

Δέσποινα, ναι, θηλάζω αποκλειστικά, όπως και τον πρώτο (θήλασα 10 μήνες). Το μονόκλινο δωμάτιο λέγεται amenity room αν θέλεις να πάρεις τηλέφωνο στο νοσοκομείο να ρωτήσεις αν έχουν. Και εγώ μαλακό μάρσιπο θα σου πρότεινα, σαν αυτούς που γράφει η fairy. Και οι δύο που έχω (mei tai και ring sling) είναι από το site που σου λέει. Τη Στέλλα που τα φτιάχνει την είχα γνωρίσει όταν ήμουν Ελλάδα και είναι όντως εξαιρετική και βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί. Eugie το mei tai μπορείς να το έχεις δεμένο από πριν και όταν βάζεις το μωρό να το προσαρμόζεις αλλά γενικά αυτό δεν με εξυπηρετεί και προτιμώ να το δένω κάθε φορά από την αρχή. Αύτο προβλέπεται κιόλας από ότι νομίζω. Απλά με εξυπηρετεί καλύτερα από το ring sling γιατί μοιράζεται το βάρος και είναι πιο ξεκούραστο.

Τις Braxton-Hicks τις ένιωθα σαν συσπάσεις με ήπιο πόνο (περιόδου) και πέτρωμα της κοιλιάς. Ορισμένες φορές νόμιζα ότι ξεκίναγαν κανονικές συσπάσεις τοκετού, ωστόσο επειδή ήταν τελείως ακανόνιστης διάρκειας και συχνότητας μετά από περίπου μια ώρα καταλάβαινα ότι δεν ήταν κανονικές. Εκεί να δεις απογοήτευση... Φαντάζομαι είσαι μια από τα ίδια, σωστά; Η μαία πάντως μου είχε πει ότι κάνουν τη δουλίτσα τους και αυτές καθώς μαλακώνουν τον τράχηλο.

Ελλάδα δεν ξέρω πότε θα πάμε ακόμη, γιατί εξαρτάται από τη δουλειά του άντρα μου (ψάχνει αυτή την περίοδο το επόμενο του συμβόλαιο). Κάναμε αίτηση για Βρετανικό διαβατήριο για τον μικρό, καθώς το δικαιούται, ενώ στην Ελληνική πρεσβεία δίναν ραντεβού από Οκτώβρη. Αν αναρωτιέστε πως το δικαιούται είναι επειδή γεννήθηκε εδώ και έχει γονιό με βρετανική υπηκοότητα - εμένα. Εγώ έχω υπηκοότητα γιατί έτυχε να γεννηθώ στο Λονδίνο (φύγαμε όταν ήμουν 28 ημερών) και πριν το 1982 αρκούσε απλά να γεννηθείς UK για να πάρεις υπηκοότητα. Έχω διπλή λοιπόν (Ελληνική - Βρετανική) αλλά ανανεώνω το Ελληνικό διαβατήριο μόνο.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Καλημέρα κορίτσια!

Τι κάνετε? Τι τυπικός ο καιρός. Κάθε φορά που έχουμε αργίες να βρέχει?

Φαντάζομαι Πικαμπου δε θα κάνετε και πολλά.

Ευγενία τι κάνετε εσείς? Εύχομαι η μικρή σας να έκανε την εμφανισή της μέχρι τώρα. Περιμένω εντυπώσεις! Μακάρι να πήγαν (πανε) όλα όπως τα ήθελες! Πάντως με άγχωσες λιγουλάκι. Αν οι δευτερομάνες δε μπορούν να καταλάβουν τις συσπάσεις, που πάω εγώ ξυπόλυτη στα αγκάθια!:tongue:

Πικαμπου, πότε πήρες να κλείσεις το ραντεβού με τη πρεσβεία? Οκτώμβρη το πρώτο ραντεβού? Και εμείς όπως έχω αναφέρει θα βγάλουμε της μικρής αγγλικό διαβατήριο, μια που πήρα τη κάρτα μόνιμης κατοικίας, οπότε έχω την εντύπωση η μικρή θα πάρει αμέσως την αγγλική υπηκοότητα. Ας με διορθώσει κανείς αν κάνω λάθος. Αλήθεια, φωτό που βγάλατε? Πήγατε κανονικά σε φωτογράφο? Εμείς να θέλαμε να της το βγαλουμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά δε ξέρω αν όταν είναι ημερών θα μπορέσουμε να βγάλουμε καλές φωτο.

Αλήθεια, πρεπει το παιδί να το δηλώσουμε μέσω πρεσβείας μόνο? Γιατι αν τα ραντεβού αργούν τόσο πολύ, εμείς μάλλον θα την έχουμε κάνει!

Ευχαριστω για τις πληροφορίες για το amenity room. Η αλήθεια είναι πως περιμένω να κάνω τα μαθήματα τοκετου (ή όπως τα λένε), φαντάζομαι πως γίνονται στο νοσοκομείο, οπότε θα μπορέσω να ρωτήσω τότε.

Φαιρη, όχι δε σκέφτομαι ιδιωτικό νοσοκομείο, τα λεφτά είναι πολλά, και όπως στην Ελλάδα νομίζω πως αν κάτι πάει στραβα σε στέλνουν κατευθείαν στο δημόσιο. Απλώς θα μου άρεζε να είχα δικό μου δωμάτιο. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τους μάρσιπους. Τι να πω, περιπλοκα μου φαίνονται. Και γενικώς μέχρι στιγμης δεν είμαι πολύ υπέρ του babywearing. Κάπως μου ακούγεται. Ελεγα να το χρησιμοποιώ μόνο καμιά φορά για τα ψώνια και όχι μέσα στο σπιτι. Αλλά ποτέ δε ξέρεις.

Αλήθεια βρε κορίτσια, σε ποια βδομάδα κάνατε τα μαθήματα εσείς? Είμαι τώρα στην 31 και ακόμα δε μας είπαν πότε θα το κάνουμε.

Και μια που άρχισα να σκέφτομαι τα της γέννας, μπορείτε να μου λύσετε κάποιες απορίες. Κατά τον τοκετο έχω το δικό μου δωμάτιο, όπως στο one born every minute, αν το βλέπατε? Σε έχουν συνδεδεμένη σε καρδιοτοκογράφο συνεχώς ή όχι? Μετά σε τι δωμάτιο σε πάνε? Το μωρό το έχεις μαζί σου ή όχι? Αρχισα να σκέφτομαι τι να βαλω στη βαλιτσούλα μου και δε ξέρω τι ρούχα θα φοράω κατά τον τοκετό. Στη συνέχεια ήσασταν με νυχτικιές ή πυτζάμες? Αχ, συγχωρέστε με για το σεντόνι, και ίσως για τις κάπως άσχετες ερωτήσεις, αλλά μου αρέσει να ξέρω από νωρίς τι να περιμένω.

Ακολουθεί σεντόνι.

Οχι ακόμα τίποτα δεν είχαμε. Εχω πόνους όταν βγαίνω για περπάτημα, αλλα δεν διαρκουν πολύ. Το χει η μοίρα μου να κάνω πρόκληση φαίνεται...

Καλέ Δεσποινα, τις συσπάσεις της γέννας δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις καταλάβεις trust me. Τα Braxton Hicks που λέμε με την Peekaboo είναι συσπάσεις που δεν έχουν σχέση με τον τοκετό και μπορεί να τα νιώθεις εβδομάδες πριν ή και να μην τα νιωσεις ποτέ. Εγώ ας πούμε στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα καθόλου. Απλά θέλω να δω αν οι πόνοι που έχω τώρα είναι Braxton Hicks ή όχι (ακόμη δεν έχω καταλάβει για να πω την αλήθεια).

Λοιπόν στις ερωτήσεις σου

Αν εννοείς φωτογραφία για διαβατήριο, τότε πας στα snappy snaps η σε ένα οποιοδήποτε φωτογραφείο και σου βγάζουν. Προσοχή, δεν κάνουν αυτές για ελληνικό διαβατήριο... Μόνο για αγγλικό. εμένα δε μου τις δέχτηκαν στην Ελλάδα γιατί δεν ήταν οι σωστές διαστάσεις συν του ότι δεν πρέπει κανείς να τις ακουμπήσει απο πάνω. Το μωρό το δηλώνεις στο registry office (θα σου πουν από το νοσοκομείο σε ποιο πρέπει να πας). Εχω την εντύπωση οτι σε πολλά νοσοκομεία, μπορείς να το δηλώσεις και απευθείας από το νοσοκομείο αλλά δεν πέρνω και όρκο.

Με το πιστοποιητικό γεννησης, μπορείς μετά να πας και να το δηλώσεις στο προξενείο, και αυτοί με τη σειρά τους στέλνουν τα χαρτία στην ελλάδα για να δηλωθεί και εκεί. Μετά αν θέλεις ελληνικό διαβατήριο το καλύτερο είναι να βγάλεις απο το προξενείο ταξιδιωτικό εγγραφο που ισχυει για 3-4 μέρες και να πας ελλάδα να της βγάλεις εκεί διαβατήριο. Αυτό προυποθέτει όμως να έχει περάσει η ληξιαρχική πράξη γέννησης και στον αντιστοιχο δήμο σας στην Ελλάδα. Εμάς έκανε πάνω από ένα μήνα να γίνει αυτό. Αυτά ισχυαν πριν 2 χρόνια και πιθανό να έχει αλλάξει κάτι.

Οσο γεννάς ναι θα έχεις δικό σου δωμάτιο. Εγώ που έκανα πρόκληση πέρασα ένα βραδυ στο antenatal ward (οπου ήταν και άλλες γυναίκες) πριν όμως με πιάσουν οι πόνοι. Μόλις αποφάσισαν οι γιατροί οτι δεν πάει άλλο και έπρεπε να μου σπάσουν τα νερά και να μου βάλουν τον ορό με μετέφεραν στο labour ward μόνη μου. Οπότε θα μπορείς να βογγάς ελευθερα μην ανησυχεις ;) Αν πας στο νοσοκομείο φυσιολογικά με πόνους τότε θα σε πάνε κατευθείαν στο labour ward.

Αν κάνεις πρόκληση θα πρέπει να είσαι συνεχώς κολλημένη στον καρδιοτοκογράφο αλλιως ξέρω οτι μετράνε παλμούς του μωρού κάθε 15 λεπτά και ίσως με πιο απλούς τρόπους και όχι πάντα με καρδιοτοκογράφο. οταν γεννήσεις και είναι ολα οκ μπορεις να πεις οτι θέλεις λίγο alone time με το μωρό και τον άντρα σου, αλλά μετά θα σε μεταφέρουν στο postnatal ward με άλλες γυναίκες (και μαζί με το μωρό δίπλα σου).

Αν κάνεις καισαρική σίγουρα θα έχει κάποιες διαφορές το μετά, αλλά δεν ξέρω ποιες είναι αυτές.

Στον τοκετό πάρε ένα παλιο νυχτικό η Τ-shirt που έχεις για πέταμα ή αγόρασε ένα φτηνό από το primark. Εγώ πηρα ένα με 4 λιρες το οποίο μετά πεταξα. Και στο νοσοκομείο σίγουρα θα έχουν κάτι να σου δώσουν να φορέσεις αν προτιμάς. Και όσο είσαι στο νοσοκομείο κυκλοφορείς με νυχτικό η πυτζάμες (εγώ είμαι fan του νυχτικού σε αυτή την περίπτωση). Καλό είναι να έχεις και μια ρόμπα μαζί σου για να μπορείς να είσαι πιο σικ οταν έρχονται γιατροί ή επισκέπτες :P.

Μαθήματα έκανα εκεί κοντά στις 30 κατι εβδομάδες, αλλά να ρωτήσεις τη μαία στο επόμενο ραντεβού πως να κλείσεις θέση. Στα μαθήματα θα μπορέσουν να σου απαντήσουν και πιο σωστά απ' ότι εγώ τις ερωτήσεις που κάνεις.

Διαφημίσεις

Δεν έκλεισα ραντεβού με την ελληνική πρεσβεία για ελληνικό διαβατήριο ή ταξιδιωτικό έγγραφο, γιατί όπως έγραψα πιο κάτω δίνουν ραντεβού από φθινόπωρο και εμείς χρειαζόμαστε διαβατήριο για το μωρό σύντομα γιατί θέλουμε καλοκαίρι να κατέβουμε Ελλάδα. Για το βρετανικό διαβατήριο μπορείς να πάρεις τη φόρμα από το ταχυδρομείο σου ή να τη συμπληρώσεις online εδώ. Φωτογραφία το μωρό δεν μπορεί να βγάλει στα snappy snaps γιατί θα πρέπει να το στήσεις με συγκεκριμένο τρόπο για να τηρεί τις προδιαγραφές και δεν γίνεται πρακτικά σε τόσο μικρή ηλικία. Μπορείς ωστόσο να πας σε οποιοδήποτε φωτογραφείο. Εμάς άπλωσαν μια λευκή κουβέρτα στο πάτωμα (για φόντο) και ξάπλωσαν τον μικρό πάνω. Ήταν ξύπνιος και είχε ανοιχτά μάτια, αλλά μου είπαν ότι για αυτή την ηλικία είναι επιτρεπτό ακόμη και να έχει κλειστά τα μάτια. Επίσης θα χρειαστείς έναν countersignatory να προσυπογράψει στην αίτηση ότι γνωρίζει εσένα (εφόσον εσύ έχεις την υπηκοότητα) τουλάχιστον 2 χρόνια. Προσυπογράφων μπορεί να είναι κάποιος από συγκεκριμένη λίστα επαγγελμάτων που μπορείς να βρεις εδώ. Εμάς υπέγραψε η manager του σταθμού που πηγαίνει ο μεγάλος μας γιος. Θα χρειαστεί να στείλεις το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού και αν εσύ έχεις βρετανικό διαβατήριο στέλνεις αντίγραφό του ή αλλιώς το πιστοποιητικό της ιθαγένειας σου (για τη δική μας περίπτωση αρκούσε το πιστοποιητικό γέννησής μου).

Σχετικά με τη δήλωση της γέννησης, δεν γίνεται απευθείας σε όλα τα νοσοκομεία, συνήθως πρέπει να γίνει στο ληξιαρχείο. Στο νοσοκομείο θα περάσουν να σου δώσουν το Bounty pack στο οποίο θα βρεις τη φόρμα για το child benefit. Τη συμπληρώνεις και την παίρνεις μαζί σου στο register office και τη στέλνουν αυτοί απευθείας στο HMRC. Όταν με το καλό βγείτε θα πάρεις τηλέφωνο το register office της περιοχής σας (μπορείς να το βρεις εδώ) και θα κλείσεις ραντεβού για να περάσεις ή εσύ ή ο σύζυγος να δηλώσετε το παιδί. Έχετε 42 μέρες για να το κάνετε. Δεν θα χρειαστείτε πιστοποιητικό γάμου και αν θυμάμαι καλά, δεν ζήτησαν ούτε καν διαβατήρια για τα ονόματα μας. Κάνε ένα κόπο και ρώτα τους για επιβεβαίωση όταν πάρεις να κλείσεις ραντεβού.

Eugie έχετε δηλώσει την κόρη σας στην Ελλάδα μέσω του προξενείου; Έλεγα να το κάναμε στις τοπικές υπηρεσίες όταν πάμε το καλοκαίρι, αλλά αν μπορεί να γίνει από την πρεσβεία θα με ενδιέφερε να μάθω τη διαδικασία, τι έγγραφα χρειάζεται και πόσο χρόνο περίπου παίρνει.

Σχετικά με το "μετά" της καισαρικής, συνήθως χρειάζεται να μείνεις στο νοσοκομείο 2-3 μέρες από όσο ξέρω αν όλα πάνε καλά με σένα και το μωρό, οπότε θα χρειαστείς κάποιο δωμάτιο για να μεταφερθείς μετά το δωμάτιο του τοκετού. Στο δικό μας νοσοκομείο αυτό ήταν το amenity room. Δεν ξέρω αν έτσι λέγεται παντού. Εγώ βγήκα σε 2 μέρες γιατί είχα σηκωθεί από το κρεβάτι νομίζω 12 ώρες μετά τη γεννά και το μωρό είχε καλό βάρος και δεν είχε προβλήματα. Συμφωνώ με την eugie για το t-shirt για τον τοκετό και τις πυτζάμες για μετά. Τη ρόμπα την είχα πάρει και εγώ στη βαλίτσα μου αλλά τελικά δεν τη φόρεσα καθώς δεν είμαι πολύ φαν (είναι ολοκαίνουρια και έχει παραμείνει αφόρετη ;)).

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Κορίτσια επιτέλους η μικρή μας έκανε τη χάρη και βγήκε. Γεννησα Δευτέρα ξημερώματα. Πολύ γρήγορη η γέννα, δεν πρόλαβα ούτε στο birthing pool να μπω. Μου έσπασαν τα νερά στο σπίτι, και μετά οι πόνοι ήρθαν πολύ γρήγορα, τέσσερις ώρες μετά γέννησα. Ολα καλά το μωρό κοιμάται πολύ (μόνο στην αγκαλιά μας όμως) και τρώει πολύ. θα ξαναμπώ να γράψω λεπτομέριες σε κάποια στιγμή.

Να σας ζήσει! Γερή και δυνατή. Καλή δύναμη μανούλα :)

Τέλεια!!!!!!!!!!!

Μπράβο!!!Να είναι πάντα υγιής, ευτυχισμένη και καλότυχη η κορούλα σου!!

Καλό μου ακούγεται που τρώει και κοιμάται πολύ :-)

Καλή δύναμη, καλή συνέχεια κι εύχομαι όλα να κυλήσουν όμορφα!

6237481d19.png

Ευγενια

Τι ωραία νέα είναι αυτα! Να σας ζήσει η μικρούλα! Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν περισσότερο από καλά! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου, και ακόμα περισσότερο το νέο σας μέλος!

Και όταν μπορέσεις περιμένουμε λεπτομέρειες!

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...